Jo, det är ju det. För från och med imorgon är det sambon som ska vara hemma och sköta barn och hus, förhoppnignsvis även djuren. Känns bra men lite vemodigt ska jag erkänna. Det är länge sedan jag jobbade...menar det är ju fyra år sedan jag jobbade heltid för sjutton. Sen har jag ju pluggat och fått barn, jag är inte van vid arbete längre, framförallt kommer jag längta hem. Har inte varit ifrån dottern mer än några timmar i stöten hittills, så det kommer garanterat att kännas.
Sen börjar jag bli lite smått nervös inför morgondagne, och det är inget mot vad jag kommer vara imorgon i bilen på väg till nya jobbet. Men det tar vi då!

Sen har jag även funderat lite på hur det kommer bli med bloggen nu, kommer ju inte bli lika mycket tid till att skriva, och absolut inte lika frekvent som de senaste månaderna. Men självklart kommer bloggen finnas kvar, tycker trots allt om att skriva här, och jag inbillar mig att det  finns några där ute i verkligheten som uppskattar att läsa det. Gör ni inte det kan ni väl vara så pass vänliga att inte berätta det för mig, tack så mycket.

Nä, det blir nog hur somhelst minst ett per dag i alla fall, och vissa dagar fler. Så det löser sig nog...

Men nu ska jag ta en dusch innan det är dags för dottern att få sitt bad, måste ju inviga de  nya badankorna jag har köpt, och även boken som ändrar färg i vatten, de ni! Så har en trevlig kväll så hörs vi imorgon kväll!!

hej svejs
Jo, glömde kanske skriva lite igår. Men hade verkligen inte tid. Dagen började med en grymt morgonpigg dotter, vet ite vad som flög i henne. Kvart över sex var klockan när hon slog upp sina stora blå ögon, för att inte tala om vakna ögon. Så det var bara att knalla upp och underhålla oss en stund tills dotterns farmor och farmor kom för att vara barnvakt. För igår så for jag och sambon ner till Ullared för att shoppa loss. Och jag ska erkänna att det var väldigt kul att få åka iväg själva, det var lite som förr i tiden. Spela musik högt i bilen, och bara vara pojkvän och flickvän, inte föräldrar för ett par timmar. Det behövde vi.

Ullared då, lite folk var det till en början med. Jätte skönt att gå och strosa och titta på saker i lugn och ro. Sen klockan ett hände något. Vet inte var alla människor kom ifrån, men helt plötsligt kunde man inte gå någonstans utan att bli påkörd. Jag hatar folksamlingar! Så där började vi stressa för att komma ut fort som fasen därfrån. Vi åkte därifrån många kronor fattigare men många fina saker rikare! precis som det ska vara.

Hem och avlösa barnvakten. vi hade tur trots allt, dottern sov när vi kom hem, så vi kunde med gott samvete slänga oss i soffan och slappa innan vi skulle iväg igen. Kan säga att det behövdes, då var jag trött! Sen iväg till Mariana, Peter och Hanna för att äta gott. Och det gjorde vi kan jag lova, mums vad gott det var. Sen blev det mycket trevligt prat och skratt. Jag vägrar däremot förstå det rättvisa i att jag efter två öl igår kväll har huvudvärk idag! Ska det inte krävas mer än så?!?!?!

Fick dessutom sovmorgon idag, tack kära sambo. Detta var för att jag ska kunna vara så pigg som möjligt imorgon tidigt bitti när det är dags för första dagen på nya jobbet!

Nähä, har alldeles för mycket att göra än att sitta här, så jag skriver med största sannolikhet lite senare ikväll när dagens besök är avklarade.

Just de ja, sambn är iväg och tittar på bil, så har vi tur har vi en fungerande bil i eftermiddag :)
Men det är ju helt otroligt. Det töar!!!!!! Underbart kan jag bara säga, hoppas på att det fortsätter vara lite milt nu ett tag. Helt underbart att gå på stan idag och slippa klä på dottern hela munderingen. Behagligt för oss båda två. Nu bara hoppas vi på att vi slipper översvämmning i framtiden när allt det vita gojset utanför ska väck.

Fröken Petra har varit här idag, och utav någon anledning hamnade vi på bokrean. Det var farligt! de som känner mig känner ju även till min fetisch här i livet. Och det är då böcker, jag är en riktig bokmal. Så just bokrean är bland det farligaste som existerar för min del. Den här gången blev det dock inte jätte många böcker till just mig, fick nog tag på fyra stycken till mig. Resterande inhandlades till dottern. Bland annat en samling av Bamseböcker och fyra Astrid Lindgren böcker. Är ju lite tidigt för sådana än förvisso, men bra att ha till senare. Och helt ärligt, Astrid blckerna kommer jag nog med plöja igenom för den delen. Sen blev det lite pekböcker, en badbok som ändrar färg i vatten. Den skall testas så fort vi är någonstans där det finns ett badkar, nu verkar den fungera för dottern i alla fall, bra att ha i munnen :)

Sen var vi även å BVC för svinisspruta nummer ett til dottern. Det gick bättre än förväntat måste jag säga. Hon grät när de stack henne och sprutade in vaccinet. Men så fort hon tagit bort sprutan så skrattade hon och var sitt vanliga glada jag igen. Nu bara hoppas vi på att hon slipper biverkningar av den.

Vet inte om ni håller med, men jag anser nog att riven ost är en väsentlig detalj om man ska äta taco. Då är ju frågan varför jag handlade allt utom det?! Suck...blir trött på mig själv ibland!

Blev visst inget mer skrivet igår kväll. Ber om ursäkt för detta. Hade inget vettigt att skriva, mne den absoluta främsta anledningen är dock att sambon snodde datorn igårkväll. Så jag gick och la mig istället. Och tur var väl det, med tanke på att dottern fick för sig att vakna vid fem snåret och tyckte det var morgon. Envis som hon är var hon inte upplagd för några diskussioner om motsatsen. Efter drygt en timme så hade jag lyckats övertyuga henne om att det faktiskt var alldeles för tidigt att gå upp. Så vi sov sen vidare till åtta ungefär. Det här draget misstänker jag dock kommer från mig, måste jag nog tyvärr erkänna. Envishetn kan jag nog inte skylla på sambon, även om jag skkulle vilja. Men det är bara att vara lite storsint och faktiskt inse att det är nog mig hon ärvt det av. Hur ska då detta sluta?

Nu inväntar vi fröken Petra som är ute och åker skridskor på vägarna för att hitta hit. Ska bli mycket kul, länge sedan vi hade lite tid på tur man hand nu. Så det blir nog åka in till stan och äta lite sen, därefter ska dottern vaccineras. Det är inget jag ser fram emot....ajajajaj vad inte glad hon kommer vara. Blir nog en alvedon direkt när vi kommer hem i förebyggande syfte, eftersom dottern har en tendens att alltid få feber av vaccin sprutorna.

Så, vad tror ni. Ska man kanske anstränga sig lite för att få på lite kläder innan Petra kommer. Dottern  ligger i enbart blöja och snurrar på golvet, klagar inte. Jag sitter här i morgonrocken med en trollfrisyr...
Eller rättare sagt, nu har jag accepterat situationen som den ser ut. Och det innebär att jag har förlikat mig med tanken på att det är en nya istiden som är på g. Det finns ingen annan förklaring till det här. Så om jag kan accepterar detta och gå med på det, så borde det väl bli en glad överraskning om jag har fel.

Alex har precis varit här och fikat, mycket skitsnack blev det. Ohc eftersom dottern mer eller mindre sov hela tiden blev det faktiskt in Dte speciellt mycket barnprat. De ni! Skönt faktiskt, att få prata som en vuxen människa någon gång med.

Vet egentligen inte varför jag sitter här, har inget vettigt att skriva i alla fall. Borde besöka internetbanken och fixa lite, sortera min tvätt och ta hand om dagens disk (hittils). Jag har ju int eens något vettigt att skriva, däremot ser jag att jag är en jäkel på att skriva fel. Men det orkar jag inte bry mig om just nu!

Ska fundera ut något lite roligare att skriva om senare ikväll. Så ha en bra dag tills vidare!
Det är väl torsdag idag? Lite lätt dagvild ska jag erkänna, är det nu inte torsdag idag så ber jag om urskäkt för eventuella missförstånd.

Tror ni jag såg det aplpina igår eller? NEJ det gjode jag inte. De höll ju på att skjuta upp det hela tiden, och till slut så gick jag och la mig istället. Insåg att det kommer inte fungerar att vara så sjukt trött en dag till i rad. Så jag har ingen aning om hur det gick heller, hoppas på någon form av repris på erurosport eller något under dagen. SÅ jag ber snällt till alla att inte berätta resultaten för mig! Tack på förhand!

Dottern fortsätter att sluka en hel flaska välling vid fem sex tiden på morgonen, på kvällen däremot så blir det max en halv flaska. Men det verkar ju fungera för henne, så jag tänker inte klaga. Plus att hon sover från åtta på kvällen som senast till fem sex på morgonen. Och dessutom är hon så himla duktig att hon somna om igen efter morgonmålet, så idag fick jag till och med lite sovmorgon till tjugo i åtta. Det var länge sedan nu känns det som.

Inväntar ett trevligt besök som dyker upp här någon gång på förmiddagen, ska bli kul att träffa Alex igen, var ett tag sedan. Sen blir det enbart njuta av att vara hemma idag!!!

Nähä, hunden gnyr vid dörren, så det är väl dags att gå ut med honom misstänker jag innnan han skrapar sönder dörren!

GodMorgon
jag är helt slut! Det känns allvarligt talat som klockan är tolv på natten. Det kliar i ögonen, hjärnan hänger inte med. Så det mest logiska vore nartuligtvis att gå och lägga sig. Men helt ärligt, hur löjligt känns inte det när klockan är åtta på kvällen! Sen dessutom så vill jag ju se andra åket i det alpina kvart över tio. Begriper bara inte hur det här ska gå till. Kommer sluta med att jag ligger och snarka i soffan. Trots att jag vet om detta, så kommer det med största sannollikhet inte innebära att jag går och lägger mig istället.

Besök har det varit här hela dagen, avlöst varandra hela dagen. det är trevligt med besök, det är det verkligen. Men oj vad trött man blir nu för tiden av det. Det har även inneburit att man inte fått ngåot gjort överhuvudtaget idag, så jag vet ju vad det innebär för morgondagen. Tyvärr måste jag säga.

Den som ropar ner mig vid sju imorgon bitti kommer dö! Jag har fyra dagar kvar hemma med dottern, och de tänker jag njuta av. Det innebrä även att jag vill kunna dra mig lite på morgonen. Så gud nåde den som väcker mig imorgon!

Skulle ha tränat idag, men idrottshallen avstängd på grund av snö på taket. Så då har jag unnat mig kladdkaka istället...smart va! Så jag har lite extra att träna bort nästa vecka ;)

förresten, hade skrivit ett jätte långt och bra inlägg om jag själv får säga det innan, men datorn muppade ur så allt försvann...och jag orkar inte skriva om allt igen. Så ni får hålla till godo med detta svammel istället.

Nu ska jag gå och strypa katten, han driver mig till vansinne!

GodKväll

Klockan är nu precis innan åtta när jag påbörja detta inlägg, bara så ni vet. Alltså inte speciellt jätte sent på förmiddagen, enligt mig borde jag egentligen fortfarande ligga kvar i sängen och passa på och gosa med dottern, kommer ju inte bli så mycket med det. Men för andra dagen i rad så ropar sambon ner mig vid sju tiden för han behöver hjälp med bilen. Denna gång var det den NYA starthjälpen som inte fungerade, mä'rkligt, aldrig använd, så varför i hela friden fungerar inte saker och ting som det ska. Så då skulle sambon ta den andra bilen, tror fan att han kör fast med den innan han ens kommit upp på vägen!!! Suck! Så först dyker grannen upp, försöker vi dra loss skitbilen med en fyrhjuling. Det var intressant ovh faktiskt lite kul. Första gången jag suttit på lastpallen där framme. Tre vuxna människor på den och sen gasa! Hjälpte inte ett dugg. Som tur är kom min far till assistans med sin bil. Försökte vi bogsera den bakåt istället, och som en ett litet härligt vintermirakel lossnar bilen. Så nu är sambon på väg till  jobbet, en aningen sen men dock på väg. Som ni kanske förstå är jag fortfarand jäkligt trött på vintern!!!

Förresten, dottern är väldigt förtjust i välling på morgonen. Vid en halv sex tiden (kollade inte så noga då jag antalgien fortfarande sov när jag fixade iordning den) så käkade hon upp hela flaskan. Ja inte flaskan självklart men innehållet! Det gör hon aldrig på kvällen, max en halv då, men tydligen så är de tmycket bra på morgonen. Däremot måste jag fortfarande sova i t-shirt då hon fortfarandde försöker antasta mig på morgonen innn vällingen Försöka gå ju!

dagen i dag, invänta farfar som kommer med resten av pelletsen, mycket gulligt av han. speciellt eftersom jag inte har en fungerande bil hemma. Så dagens nöje blir att bärja 25 kilos säckar med pellets, å vad jag längtar!
(hoppas ni bloggläsare är hemma i ironins värld, för den besöks ofta här). Sen blir det ta tag i allt man inte hann med igår, såsom tvätt tvätt tvätt....den tar ju aldrig slut. Men vi har det varmt och vi ar varmvatten! Det duger för mig!

Frukost nu!

Nej, jag har inte kört i diket, bara fullt upp hela dagen. Däremot såg jag en massa som hade kört i diket! Lite häftigt var det att åka in i stan, har inte vart där på ett tag nu. Vilka jäka vallar det var överallt. Tror aldrig jag har sett så mycket snö tidigare inne i Sävsjö. Buskar och häckar syns inte äns längre :)

Nu har vi pellets igen!!! yes, då kanske jag slipper elda värmeljus hela dagen imorgon. Och vi kan duscha, bada och diska igen. Det där sistnämnda borde verkligen ske idag, nu är det nog snart inget rent kvar i skåpen om vi fortsätter så här. Köket är ett fullständigt slagfält, och jag hatar verkligen när det är så. Mår nästintill direkt illa när jag ser röra, men har inte haft tid att göra något åt det idag. Däremot har jag lyckats bygga på berget...mindre bra.

Klippt blev jag med, vilken känsla! Det var på tiden, sist var precis när dottern blivit född. Så ni förstår kanske att det är ett jäkla fågelbo jag har haft på huvudet den senaste tiden!

NÄhä, hinner inte skriva så mycket mer nu, dags att sätta igång med köket innan dottern vaknar!

Seriöst, behövdes det MER snö!?!?!!?!? Tydligen, för ut och skotta måste jag igen! Plus att den vita skiten som faller från himlen sabbar ju allt idag. Skulle på babysim, hämta pellets i vetlanda och sen ska jag klippa mig. Jo, för jag har ju en himla lust att sätta mig i bilen och köra en massa mil idag med dottern i bilen, ja det är verkligen det jag har drömt om hela natten. Känns som det är en överhängande risk att man kör fast idag, på något  sätt. Och det föredrar jag faktiskt att göra utan dottern. Så lösningen blev det här: strunta i babysimmet, tyvärr måste jag ändå säga. Dotter får åka till sin gammelfarfar medans jag åker och hämta pellets, så det kan bli varmt i huset igen, annars tänker jag inte bo kvar här hemma!!!! Klippningen, ja det återstå att se om det blir något med det.

Tidigt imorse fick jag dessutoom hjälpa sambon ut med bilen, den stod bara och spann på plats. Och nu försvann mottagningen till boxern. Jag börjar ana vilken riktning den här dagen har tagit...bara att hoppas att vi i alla fall få ha elen kvar :S

ushc vilket negativt inlägg, men jag är så TRÖTT nu!! Vill ha sommar, vill ha ett fungerande hus, vill att all skit ska sluta krångla!

jaja, ut med hunden, sen skotta så jag kommer ut med bilen, för det gör jag verkligen inte nu. Sen ska dottern ha frukost, därefter påbörjar vi skräckfärden genom snön :S

Skriver jag inte mer under dagen idag så sitter jag antagligen i ett dike!

Bye bye
Blir så trött trött trött på detta jäkla hus och vintern som vägrar försvinna! Nä, det säger jag,, det blir till att bygga nytt sen, där man slipper alla jäkla skitproblem! Bara ett litet hinder på vägen dit, har en svag misstanke om att banken kommer kräva två fasta inkomster för att låna oss lite pengar :S Men förr eller senare ska vi lyckas! För här bor jag inte resten av livet, det är ett som är säkert!

Ja, efter en jäkla kväll med att leta pellets under stockar och stenar, trädde fabror in och räddade oss från att förfrysa tårna. Tackar jag vänligast med genom att ge dromedaren en smäll i magen! :)

Sitter även och försöker ladda upp en massa kort på nätet så jag kan framkalla dem. Och visst är det bra då att man har ett snabbt internet, så det inte behöver ta tretton timmar? Jo jag önskar...så jag hoppas på att det är klart tills imorgon i alla fall så jag kan beställa dem sen. Nu är det i och för sig en massa massa kort som håller på att laddas upp, har inte framkallt på över ett år. Och då dottern trädde in i tillvaron i somras har det ju tagits fler än vanligt det senaste halvåret! Men det ska bli väldigt kul att få hem dem!

Nähä, elda igen så jag kan diska och slippa vakna med fruset snor imorgon. 

natti
Nedräkningen har börjat...

Kallt är det, och jag vet att jag möjligtvis gnäller en aning på det här. Men det skulle ni med göra om ni ite har pellets eller ved. Nu har jag precis eldat upp sista veden, och sambon skulle ha med sig pellets hem efter jobbet. Nackdelen är att det är många många timmar mellan dessa två händelser. Just nu är jag väldigt tacksam för att vi handlade på oss mycket mycket värmeljus sist vi var på IKEA, för det kommer gå åt!

Att sluta amma har gått bättre än förväntat måste jag erkänna. Imorse vid fem tiden så var det jag som gav dottern välling i vår säng. Och hon försökte bara en gång vända sig mot bröstet, sen åt hon glatt ur flaskan och somnade om. Jag måste har världens enklaste bebis =) Lite vemodigt är det dock det här att inte amma längre, blivit av med mysiga stunder tillsammans. Men det är klart, det finns ju många andra sätt man kan mysa på istället. Å andra sidan känns det skönt att veta att vi nu kan har barnvakt om det behövs utan att jag måste passa tiden för ammning. Det är gött!

På lördag har dagen äntligen kommit, dagen jag har sett fram emot sen dottern föddes! Och det är så klart ULLARED!!!! Nu ska vi äntligen iväg och shoppa! Anledningen till att det blir just nu är att jag måste handla lite inför jobbstarten på måndag, men sen finns det ju så mycket annat kul att titta på. Att jag ska handla kläder till mig och dottern!!!! LÄNGTAR!

Planen för idag är annars att försöka hålla värmen här hemma, mys och busa så mycket jag kan med dottern!!!  Så nummer två på den listan ska jag påbörja omdelbart!

hej svejs
Fasen vad helgerna går fort, går ju dessutom inte saktare när sambon jobbar på lördagen. Känns knappt som det vart helg.

Har inte mycket vettigt att skriva, fast å andra sidan brukar jag sällan ha det.

Börjar bli lite nervös inför att börja jobba...skrämmande ska det bli men mycket roligt. Börjar bli riktigt taggad inför det här. Det finns dock en nackdel med alltiohopa, det är ju att jag måste ästta mig och ringa till försäkringskassan imorgon, och det vet ju alla hur kul det är!!! Måste ändra mina föräldrardagar, har ju allmänt fram till juni, och det blir ju inte bra. Och sambon måste anmäla att han ska ha ut ersättning. Vilket krånglar till det lite är att han har skrivit över sina dagar på mig, så nu måste vi skriva tillbaka allt igen. Suck! Och helt ärligt, som det behvde bli krångligare när man har med dem att göra. Ska bli inte kul och se hur lång tid det dröjer med den här processen. När jag skulle ha i somras fick jag vänta i nästen fyra månader, när sambon skulle ha ut sina tio dagar i samband med dotterns ankomst fick han vänta nästan fem månader. Inte normalt! Vad tror de, att normala dödliga människor inte har räkningar att betala eller???

Oj, det blev visst lite gnäll här, men det struntar jag i. Är det några som förtjänar att gnällas på är det dem!

Så här ser min kväll ut förresten:
 - Sambon lagar kläder (jag kan inte sy, hans jobb)
 - jag sitter då här
 - dottern sussar sött sen länge (hoppas på sovmorgon imorgon HAHAHA)
 - hunden kan inte bestämma sig, sova uppe eller nere, det är stora frågan tydligen
 - en katt på bröstet
 - en i sovrummet
 - en i trappen
 - kallt som fasen ute
 - OS på tv (två vuxna i soffan framför dumburken)
 - varm och skönt inne (till skillnad från hur det kommer vara när vi vaknar imorgon)
 - ljus tända i hela huset
 - vissna blommor i fönstren såg jag nu

Visst var det intressant!!!! Som sagt, har inget vettigt att skriva, så jag säger nog Godnatt istället!

Som rubriken avslöjar så har just skottning varit dagens sysselsättning. Och jag är jäkligt trött på det nu!! Var ute en runda med dottern och pulkan, till och med det var svårt. Det är för mycket snö nu, och det är inte plogat överallt, vilket för att pulkan tippar ju hela tiden i mina fotspår...suck! Och mer snö hotar de med...

Sambon fick ta garagetaket själv, då dottern itne ville sova just då. Och jag kan medela att han överlevde detta projekt, vilket när det gäller just honom är mer eller mindre ett mirakel. Med tanke på att han är en riktig olycksfågel!

Nähä, blir inget intressant skrivet nu känner jag, är alldeles för trött, luktar illa, så jag tänker unnan mig en fesljummen dusch...åh vad skönt det ska bli!!!

Höres ikväll nån gång istället! Ha de

Undrar lite smått varför jag fortfarande sitter uppe, är ju aptrött. Inte så märkligt då dottern såg till att det inte blev mer än fem timmar sammanlagt igår. Så då kan man ju tycka att jag borde lägga mig tidigare idag...men icke. Sitter här som ett fån och gnuggar ögonen.

Förresten, jag har en mini-Anja här hemma. Ni vet segergesten Anja gör, den så kallade sälen, den gör dottern flera gånger om dagen, på pricken lik. Hon knaske ska satsa på alpint...

Imorgon ska vi upp på garagetaket och skotta bort snön, kan bli intressant. Återstå att se vem av oss som trillar ner först. Funderar på att starta en vadslagning om det! Oavsett vem som trillár så kommer personen i fråga inte slå sig. Känns inte som en överhängande risk med tanke på den meter snö som är på marken.

Ja, nu är det en vecka kvar, ganska snart kvar av denna mammaledigheten. Känns ganska bissart måste jag säga! Ska vi slå vad om att dottern kommer börja krypa samma dag jag börja jobba, bara för att jäklas med mig!

Nä, nu börjar jag tydligen svamla så det är dags att lyfta upp häcken från soffan och gå ut med hunden. Sen ber vi om att dottern sover lite lite längre denna natten och accepterar flaskan snällt så slipper jag få dåligt samvete som gör denna hemska handling mot henne...

Natti natti

 

Det här är då jag som försöker bemästra snön imorse! Ganska meningslöst kändes det som eftersom det bara fortsatte att snöa och snöa och snöa...ja ni fattar (bra kamera, dåligt väder = dåligt kort)



Lilltösa har äntligen lärt sig bemästra gåstolen!



Sitta går hyfsat bra det med, men spelar roll när man har sötaste ungen i världen!



Senaste tricket är att stå upp, vilket skall göras hela tiden. Glöm att ligga ner på en filt. Min rygg kommer gå av! Kanske tur att jag snart ska börja jobba, kan sambon få ryggskottet

Seriöst, nu räcker det! Det är mindre kul en lördag och vakna och inse att det första man får göra denna dag är att skotta snö. och inte lite snö heller! Skulle ut på promenad med hunden, men vart?! Tog den så kallade grusvägen i alla fall, fick klättra upp för en vall, snön gick jäkla upp på låren. Hundstackarn fick följa mina spår för att överhuvdtaget ta sig fram. Helt ärligt, nu börjar det bli löjligt mycket snö! Fortfarande ett stort fan av vintern och snö, inte det jag klagar på. Men det behövdes inte mer snö, det var fullt tillräckligt det som låg. Men nej säger moder natur, en meter till minst ska det va! Jag undrar varför?

Amning då. Det gick bättre än förvänat. KLockan fyra inatt gick jag och la mig i sängen igen. Herregud vilken obekväm soffa vi hade, var iunte riktigt medveten om det innan eftersom jag aldrig sovt en hel natt där innan. Men det slutade med att jag sov med t-shirt istället, för att hon inte skulle kunna våldföra sig på mig om jag sov. Hon var lite grinig ett tag och ite ledsen att hon inte fick äta på mig. Men gick över efter en stund och accepterade vällingen istället. Dock så är det ju det här med att somna om direkt. Så jätte pigga är vi inte idag, eller ja dottern är skitpigg som vanligt. Två timmar vakentid blev det ju under natten i alla fall. Men tror nog att det kommer gå bätrte och bättre det här med tiden:

Ja, planen var idag att åka och shoppa lite, men det struntar vi. Då lär vi ju sitta i diket innan vi ens har kommit ut på stora vägen. Nog för att det skulle vara ett äventyr i sig, men känner att jag har annat jag kan hitta på idag. Såsom att städa och diska. Vad kul det är att vara hemmafru ibland, men snart är det sambons tur att göra sådana saker hahahahaha

nähä, nu ska vi ta och danska lite här hemma! Ha det gött i snön!

Nu sitter jag här i soffan som jag ska tillbringa natten i. Det kommer antagligen inte bli bekvamt, och jag kommer nog inte sova så mycket. Dels på grund av att klockan börjar redan bli mycket och jag har hittat en trevlig film på tv; Inte bra!!!

Anledningen till att jag då ska sova här, är inte direkt av fritt val. Hade jag fått bestämma hade jag ju helt klart sovit uppe i min sköna gosiga säng med resten av djuren. Men vad gör man inte fr att underlätta. Det är ju nartuligtvis för att imorse så skedde dotterns allra sista amning. Är dock inte riktigt säker på att hon själv är medveten om detta, varav soffläget nu då. Tänkte, om jag håller mig borta helt och hållet när det är dags för morgonmålet så kanske förhoppningsvis eventuellt hon går med på att ta flaskan istället. Jag är dock väldigt osäker på om hon tänker somna om efter morgonmålet, som brukligt är. I vanliga fall somnar hon alltid vid bröstet mitt i morgonmålet, bara att lyfta över till hennes säng. tror inte det kommer gå lika lätt den här gången. Men det är sambons bekymmer!

Nu säger jag natti natiti och hoppas på det bästa om ett par timmar!
Helt otroligt det här, det känns fortfarande overkligt. Mitt liv brukar inte gå så här bra som det gör nu. Så egentligen väntar jag bara på den dära smällen som borde dyka upp snart. Som att taket rasar in, bilen blir stulen, jag bryter benet eller liknande. Men fram tills det händer så tänker jag njuta och vara glad.

Förhandlingarna med chefen gick utmärkt! Jag är ledig för vår Maltaresa i maj, och får ut tre veckor till i slutet å sommaren. Inte illa pinkat. Sen så ska jag vara ledig varannan tisdag och fredag. Det passar mig utmärkt. De var ju snälla och lät mig i princip bestämma schemat själv. Tisdagar har ju dottern babysim, då kan jag i alla fall följa med varannan gång, och ja fredag är ju alltid skönt att vara ledig, få en långhelg. Så jag är mer än NÖJD med livet för tillfället!

Helgen i detta hushålls bjuds på ingenting faktiskt. Planen är att göra så lite som möjligt och träffa varandra så mycket som möjligt. det har varit full rulle flera helger i rad nu, vore skönt att bara vara hemma och ta det lungt, komma ifatt med lite måsten, tråkmåsten alltså!

Nähä, nu ska jag upp och väcka min lilla dam, har saknat henne!
Nu hoppas jag att alla håller lite tummar och tår för min skull. För om ett tag ska jag iväg och löneförhandla och lägga upp schema. så nu tycker jag alla hoppas på att lyckas förhandla igenom en lön på 35000 och tio veckors semester i sommar HAHAHAHA troligt va!

Är inte så kräsen, är inte så krävande, nöjd om jag kan betala räkningarna och att vi inte går minus här hemma :)

Grattis Anja förresten! Och jag förutsätter att du Malla inte tittade igårkväll?! Jag menar, hon fick ju faktiskt brons ;)

Har ju skrivit tidigare att sovmorgon i detta hushåll är ett minne blott, då undrar jag hur det kommer sig att dottern få för sig att ta sovmorgon när jag måste upp tidigt? Det är inte schysst! Och jag hoppas verkligen hon passade på och njöt vid frukosten tidigt imorse, då det var sista gången det skedde. Ja, alltså inte frukost, det ska hon få i framtiden med, men bara om hon ber snällt så klart. Vill ju inte ha en ouppfostrad dotter. Däremot var det hennes sista amning som skedde i morse, ska bli intressant imorgon bitti!

Nä, dags att göra sig iordning och väcka dottern innan barnvakten aka hennes farfar kommer!
Satt och skummade igenom aftonbladet för en liten stund sedan. Det finns ju så mycket öndigt att läsa där, och sådant tycker jag om. Behöver jag varken anstränga eller bry mig, men har något att läsa. En bra kombination för mig. I alla fall, kom över en artikel om just det titeln på inlägget beskriver. Graviditetskilon! Det som nu krönikören tar upp har jag inget emot, och inte det jag tänker skriva så mycket om. Jag förstår bara inte varför sådana här diskussioner kommer upp hela tiden. Vem har bestämt att du måste bli av med fläsket två veckor efter en förlossning? Känns ibland som det är ett jäkla hetsande kvinnor imellan, avundsjuka och behov av att vara "bäst". För det första är vi alla olika. En del ha rlätt för att tappa kilon, en del inte. En del har lätt att lägga på sig, en del inte. En del tappar kilorna efter en förlossning direkt, me sitter kvar med ett jäkla daller (jag då) som aldrig kommer försvinna. Men helt ärligt. Spelar det så stor roll om kroppne efter en graviditet inte ser likadan ut som den gjorde tidigare? Jag ser det snarare som ett hedersbetyg till mig själv, denna kropp och burit och tryckt ut det bästa jag har! Jag kan stå ut med hängbröst, daller, bristningar, brist på elactisitet i huden. Gör mig inget, för jag vet vad jag har gjort för att ha den här kroppen. Har inget behov av att se ut som tjugo heller, jag menar, om inte annat så är det på tiden att inse att jag inte är tjugo längre, varför skulle kroppen stannat för. Lite för mycket begärt känns det som. Ser det så här då, det tog i alla fall nio månader för kroppen att förvandlas från en normal kvinnokropp till ett vätskefyllt berg. Varför kan inte kvinnor tillåta sig till att det tar minst lika lång tid att gå ner igen. Och varför stressa fram det?
Vet inte hur det var för alla andra. Men de första fyra månader efter dottern föddes så var jag inte det minsta intresserad av varken banta eller träna. Vem sjutton hade tid för sånt?! När man hade en parasit vid bröstet tjugo timmar om dygnet.

Märker att detta börja flumma ihop lite, och jag är inte ens säker på att min poäng kommer fram längre. Så slutsats, sluta stressa och jämföra er med ALLA andra. Man är inte som alla andra, man är unik. Låt det tar den tid det tar och njut av vetskapen om vad din kropp faktiskt har åsdakommit. Det är ingen liten bedrift kroppen har gått igenom!

Oj, vad seriöst det här blev. Men men...Nu blir det OS här i soffan.

Ps. önska mig lycka till inför morgondagen! D.s

GodNatt

Hade ganska många planer för idag, inga viktiga på något sätt, men ändå lite småpyssel här hemma. Har lagt allt på hyllan nu, tog soffan och OS som plan istället. Idag har vi haft skrikfest här hemma! det var länge sedan det inträffade, så jag hade nästan glömt hur jobbigt det är. Skrikfesten grundade sig på att dottern var trött, ville inte sova, blev grinig för att hon var trött, ville fortfarande inte sova, ännu tröttare och ännu grinigare. Det var en ond cirkel som varade i lite över två timmar. Nu änligen har hon somnat, det behövde hon. Och jag med för den delen...

Hade tagit lite kort som jag tänkte lägga upp här, men jag tror jag väntar med det. De korten är inte riktigt reprensativa längre. Det är på en glad och pigg dotter, och det har hon inte varit de senaste timmarna. Jag återkommer med de när jag kan säga att de faktiskt föreställer min dotter, och inte den varelsen som befunnit sig hemma hos mig idag.

Hade stora planer för det här inlägget, mycket att skriva, många tankar och funderingar, men efter de senaste timmarna kommer jag inte ihåg någonting! Så det blir faktiskt inte bättre än så här den här gången. Nu tänker jag lägga mig i soffan och stänga av hjärnan någon timme eller två, hänger ju på dottern hur länge. Men jag återkommer nog senare ikväll eller något, och å har förhoppningsvis min hjärna lyckats framkalla något annat än ett tjutande i huvudet.

Natti
Jo, jag efterlyser lite kommenatarer faktiskt. Besökarantalet har ökat ganska markant senaste tiden, och det vore väldigt kul att få någon kommentar från er, vilka ni är. Men verkligen inte foto, adress och löneinkomst. Bara något som visar att det faktiskt är en människa som sitter och läser här :) Så skriv en bellmanhistoria eller något vettja!

Usch, antar att de flesta antingen såg Anjas krasch eller hört av den. Fy fan vilken smäll! Var jag inte imponerad av henne tidigare så är jag det verklgen nu. Helt otroligt att hon kan ställa sig upp och gå därifrån! Skit i silvret, det viktiga är ju att hon klarade sig!

Var och tränade igårkväll. Hur kommer det sig att den här gången var jobbigare än förra gången? Gjorde ju exakt samma sak som sist, mykcet märkligt och dumt tycker jag. Men det var skönt att få röra på fläsket lite, så sakta men säkret kanske dallret försvinner...

Vilken vecka jag har haft förresten, det här är inte likt mitt liv. Alldeles för många saker har gått min väg, sitter ovh väntar på den där smällen som borde komma snart. Att huset brinner upp eller liknande, då känner jag att livet tillhör mig igen. För så här bra ska det inte gå! Men ska helt ärligt säga att det r kul att vara eftertraktad, inte så ofta det händer direkt. Igår på träningen så fick jag förfrågan att börja stå i mål igen (fotboll). Blev glatt överraskad, men måste nog trots allt funderar lite på det. Är ju väl medveten om hur mycket tid det faktiskt tar. Men visst vore det jäkligt kul att få ta upp det intresset igen!!! ja vi får se, men att bara att någon frågar om en känns väldigt bra, stärker mitt ego lite :)

Nähä, det blev ett väldigt blandat inlägg det här, tror det visar hur virrig min hjärna är så här på morgonkvisten, är ju inte människa innan klockan tio, vilket är en väldigt dålig mix då dottern är bebis klockan sju!

Vet inte vart den här dagen har tagit vägen, har verkligen inte gjort många knop idag. Har varit jäkligt seg idag, både i huvud och kropp. eller ja, lite nytta har mna ju gjort, men det är ju de dära nödvändiga vardagssysslorna mna inte kommer undan med. Men bortsett från det, Nada!

Snart ska jag förhoppningsvis iväg och tränar i alla fall, kan kroppen behöva tror jag. Komma ut en runda och ge kroppen en ansträgning som heter duga. Detta förutsätter ju att sambon är hemma i tid, och vad är det jag hör. Jodå en bas på uppfarten, han är hemma! då ska jag upp och byta om till träningskläder.

Höres!
Efter ett år och några månader så ska min kropp bara bli min. Nu är det färdigutlånad!
på fredag ska jag in och träffa min nya chef för att diskutera schema och dylikt, så dottern har fram tills dess på sig att snaska bröst. Bara att hoppas hon tar vara på de få tillfällerna och njuter av dem. För på lördag är det slut med ammningen. Då blir det välling på morgonen för hennes del. Det här kommer ju tyvärr även innebära att vi kommer få börja gå upp väldigt väldigt tidigt på morgonen, för chansen är väl inte överhängande att hon somnar repom igen, som efter amning. Och jag har även en känsla att jag ska få bekanta mig en del med soffan under helgen. Har en viss misstanke om att det kan underlätta om jag inite sover däruppe. Då finns ju inte mjölken tilljänglig överhvudtaget. SÅ det blir sambons jobb unde rhelgen att få i henne maten. Ska bli mycket intressant att se hur detta kommer mottagas. Tyvärr har vi inte lyxen att småtesta detta för att ta nya tag ett tag senare. För tillfället vet jag inte när jag börjar jobba, men det kan lika gänra vara den första mars jag börjar. Då är det ganska lämpligt att dottern inte äter på mig längre!

Annars, vi har pellets!! Mycket skönt, kan jag spara värmeljusen ett tag till och jag kan ta mig en välbehövlig dusch idag med. Vore ju på tiden om vi säger så.

Sedan har vi ju träningen ikväll, missade förra veckan, men det var inte mitt fel hävdar jag. Det skyller jag helt och hållet på dottern, hade hon inte blivit döpt så hade vi inte haft möte med prästen. Alltså hennes fel! Men ikväll är meningen att jag ska komma iväg igen, svettas och stånkas ett tag. Kan behövas, ska jag nu få kontroll över kroppen igen, kan jag lika gärna göra det ordentligt. Göra ett försök till att reparera de skador som dottern har orsakat på denna stackars kropp.

Nähä, nu är det frukost på schemat innan det blir pulkaåkning!

Vilken dag det har varit. Många tankar som har vandrat fram och tillbaka. Först och främst känslan över att fått jobb, att faktsikt kunna försörja sitt eget barn. Det är en väldigt speciell känsla. Sen ska jag vara ärlig och säga att det har nog inte sjunkt in ordentligt än, att om två veckor kanske jag sitter på ett jobb istället för att vara hemma med lilltösa. Det ska bli så roligt, sen är det dock skrämmande, lära sig allt nytt, mne det går nog.
Vad jag tycker är lite synd, vilket jag antaglien hade tyckt oavsett när detta skedde, är att jag hade egentligen velat vara hemma längre med dottern. Min lilla flicka kommer inte bli mammig längre. Nu är det jag som kommer få komma hem och känna att man inte passar, det kommer nog svida i hjärtat, att hon kanske bli ledsen hos mig. Och att jag med stor risk kommer missa första gången hon kryper och går. Jag kommer inte kunna gå på babysim mer, eller mammarträffar. Ja, alla sådana saker kan jag känna lite vemodighet inför,  men jag vet att detta är det bästa för vår familj just nu. Detta ger mig även möjlighet att kunna vara hemma längre med dotterns framtida syskon, och även hon med då. Det här jobbet gör att vi är ett steg nämre vårt mål :)

Och NEJ jag är inte gravid!

De närmsta veckorna är det jag i alla fall som kommer njuta ovh verkligen ta vara på tiden tillsammans med dottern!

Så med det, tänker jag knalla upp och läsa min bok i sängen, så kan jag ligga och kika på dottern samtidigt när hon sover :)

God kvällen på er


Och absolut inte evig. Fick ett samtal för en timme sedan och det resulterade i att jag har fått jobb!!!!!!!!!

Lycklig är ordet!

Lite vemodig oxå, kommer sakna lilltösa något fruktansvärt, men nu kommr jag har råd att göra livet bättre för oss!!!

Återstå att se hur det blir med bloggandet dock, kommer fortfarande skriva här, men kanske inte lika intensivt på dagarna när jag väl börjar jobba. Men självklart kommer även detta skötebarn att underhållas.

har inget att skriva, känslorna sprudla och jag tänker gå och fira med att diska!
Jo, för idag är det tisdag, och idag eller imorgon skulle jag få besked om jag fick jobbet eller inte. Ingen kul väntan, dessutom är känslorna splittrade när det gäller jobbet. Självklart vill jag ha ett jobb, men usch vad hemskt det ska bli att lämna lilla tösabiten! Inte för att barnafadern är kapabel till att ta hand om henne, visst är han det. Men jag kommer längta ihjäl mig efter henne! Men nog om det, återkommer om detta ämne när jag har hört något, oavsett om det är positivt eller negativt.

Dotter fortsätter att vara morgonpigg. Halv sju skulle vi upp, lyckades dra på det till halv åtta i alla fall. Det är en lite mer human tid att gå upp. Som tur är hon så snäll att hon är nöjd så länge hon har en leksak att ligga och prata med. Idag på schemat blir det pulkaåkning tror jag, det tycker vi alla är kul :) I vanliga fall skulle vi ju vara i badhuset idag, men tydligen så är det inställt på grund av sportlov. Synd, det är ju höjdpunkten på veckan både för mig och dottern! Så det blir lördagsbad den här veckan, och då kan sambon följa med, det blir mysigt.

Annars, ja ljusen brinner för fullt här hemma. Veden är slut, pelletsen är slut....suck! sambon skulle se om han hittade pellets någon stans när han åker hem, och så ska han iväg och hämta ved sen. Men tills dess kommer det gå värmeljus kan jag lova. badrummet var så jäkla kallt att blöja och kläder fick dottern på sig i vardagsrummet idag. Hade vi gått in där och klätt av henne hade hon väl fått frostskador på bröstvårtorna, och det känns lite onödigt!

Frukost var det ja, misstänker att det är lite smörgåstårta som kommer slinka ner! Höres senare under dagen!
Varför får man sådana och varför kommer de alltid i de sämsta möjliga tillfällen? Har haft en sådan nu de senaste fem minuterna, kan inte sluta nysa. Det är så att ögonen tåras till slut. Dessa nysattacker startar alltid när jag till exempel ska bära upp dottern till sin säng när hon har somnat, eller så stiger jag på hundens pipleksak på vägen. Båda sakerna har en tendens att resultera i att dottern vaknar igen. Idag hade jag tur, hon var tillräckligt trött för att igonera sin mor som aldrig kan vara tyst.

Men det var ju inte det som inlägget skulle handla om, inte för att nysningar är intressanta, utan för att jag har funderat och blivit lite generad på grund av detta. Alla människor har ju sina egna matvanor, och saker de inte gillar. Min grej är (mina ska det kanske stå), jag äter ingenting som har levt i vatten. Och ja, jag är väl medveten om att många anser detta en aning vrickat, men det struntar jag i. Jag tycker helt enkelt inte om det. Men häromveckan så gjorde snälla sambon mig påmind av detta genom att fråga varför jag aldrig köper torrfoder med smak av fisk till katterna. Det är då helt omedvetet, eftersom jag inte tycker om fisk så köper jag det inte till katterna. Det är vrickat, det håller jag med om!! Detta gjorde att jag började funderara lite, och kom även fram till att jag undvikt barnmat som innehåller saker som JAG inte tycker om. Som det spelar någon roll vad jag anser, det är ju inte jag som ska äta det. Så med detta i åtanke i lördags under storhandlingen köpte jag lite barnmat som innehöll torsk och nåt annat skit. Detta för hennes skull, men främst för sambons skull ska jag erkänna (han älskar allt vad vattenmat är). Så idag till dotterns lunch värmde jag torsk, potatis och morötter. Och utav någon märklig anledning kändes det nästan lite bra när hon rynkar på näsan och spottar ut allt direkt (har aldrig gjort det tidigare). Det på något sätt kändes som en seger för mig och min perosnliga kamp mot mat som levt i vatten. Haha hon tycket inte heller om det, alltså det är inte gott!

men visst är det inte en seger, snarare min skumma vrickade hjärna som gick på övertryck!

Jag inser också det vettiga i att lära henne tycka om olika sortes mat, jag vet det. Men jag kan trots allt inte hjälpa att det känns vidrigt att ge henne något som jag tycker smakar illa. Illa eller hur!?

Men det blir nog människa av henne med och mig med för den delen. Och det är klart hon ska få äta fisk och allt sådant där, måste bara anstränga mig själv lite mer först!
Ja, jag får väl skämmas en aning antar jag, eftersom jag iten skrivit en rad här sen i fredags lördags? Se, jag kommer inte ens ihåg sist jag gjorde det, det är riktigt illa. Men som sagt va, den här helgen har varit intensiv kan ajg lova.

Lördagen bestod av storhandling här hemma, och även inhandla det sista till dopet. Sen hem, städa lite fort, med andra ord fuskstädning. Sen kom sambons familj, bort till lokalen där vi skulle vara efter dopet. Ställa iordning allting, blåsa ballonger, dricka vin, ja ni hör, hade helt enkelt fullt upp.

På tal om annat, dottern har slutat äta från flaska, vad sjutton nu!? Max en 40 ml, det är inte tillräckligt!

Hem igen på kvällen, tog ett par glas vin och snackade skit, kom i säng vid klockan två! Ahhh alldeles för sent kan jag medela, särkskilt när dottern får för sig att vakna klockan halv fyra, vill inte somna om. Efter mycket gnäll och tjattrande somnade hon om vid halv fem för att vakna fullständigt vid halv sju. Sådant är inte schysst! MEn efter en dusch och lite frukost var man nästan människa igen ju. Stressa stressa stressa för att hinna med allt på förmmiddagen, packa dopklänning, vanlig klänning, mat, hakklapp etc, i med ungen i vagnen, börja knalla bort mot kyrkan. Jo mitt i allt detta hann jag byta om själv och stryka sambons skjorta. Min värld har gått i 150 blåst hela helgen.
Vi hade dopet under en högmässa, tog väl en timme ungefär sammanlagt, inte så farligt tyckte jag. Dottern skötte sig exemplariskt hela tiden, skrattade, tjötade och charamde präst och besökare. Lite rolig sak hände dock, jag var väldigt nära döden under en sekund under dopet. När prästen skall döpa henne och säga hennes namn lägger han till två namn till, Linda Marie???? Sambon var inte nöjd, tills han insåg att jag såg lika förvånad ut som han kände sig. Inte en aning vad det kom ifrån, haha men alla blev väldigt paffa kan jag säga. Men nej, dottern har inte tre namn, bara ett plus efternamn! Sen mot slutet av högmässan så är dottern så trött så trött, missade ju förmiddagsnapen ganska ordentligt, så hon somnar i mitt knä, och vaknar inte förräns vid tre igen. Då har hon missat lunch och allt.

Efteråt var även det mycket trevligt, trevliga släkten var där ju, god mat och efterätt, enda som är synd med sådana stora kalas är att man inte hinner prata med alla egentligen, lite synd. Dottern fick jätte många fina presenter, så TACK till alla! Nu tror jag dottern är perosnen i familjen med fetast sparkonto! Och hon har nog fler smycken än mig =)

Sen städa städa städa. Sen helt plötsligt när jag och sambon står här hemma på uppfarten, barnet i vagnen halvsovandes, blir man helt paff. från att hållt igån i två dygn blev det helt stiltje....märklig känsla. Men dagen blev väldigt lyckad måste jag säga, så TACK än en gång till alla som hjälpte itll för att göra den dagen möjlig!

På tal om annat, imorse så bet dottern mig i bröstvårtan för första gången, och hon gjorde det ordentligt! Medelande henne vänligt men bestämt att jag inte är en bitring, hon bara flinade åt mig, jäkla unge!

Ett ganska rörigt inlägg känner jag, men så kan det gå när det händer för mycket, och jag har ju missat hälften i alla fall. Nu ska jag i alla fall ta och äta lite frukost tror jag...
Det är ju som sagt va fredag idag, vilket innebär att hela familjen kan äntligen få tillbringa lite tid ihop. och ikväll lär jag lova att bokstavligen hela familjen får göra det. Tio i sex somnade lilltösa, tydligen jätte trött. Det är ju inte riktigt bra, för det kommer ju innebära att hon knappast är trött vid halv åtta åtta som brukligt är. så det blir med största sannolikhet en uppersittarkväll idag. Men vad gör de. Det är ju som sagt fredag, vi har inga tider att passa imorgon, så då är vi uppe då. Hade inte hjärta att hålla henne vaken heller...

Snart, strax, inom en snar framtid borde det knalla in två pizzor i detta hushåll, bärandes av en sambo. Det ser jag fram emot. Ibland är det gott med pizza. Och det är ju itne som det sker allt för ofta här, då vi har en mil till närmsta pizzeria. Så sambon fick köra förbi där på vägen hem från jobbet. Stod nämligen och funderade på vad vi skulle äta för gott ikväll, hade ju tankarna på taco. Bara det att det ekade fint från kyl och frys. Insåg ganska snabbt att taco blir det inte, och inget annat spännande heller för den delen. Av den anledningen ska vi iväg och storhandla allihopa. Lite enklare om vi båda vuxna följer med, än att jag åker själv med dottern. Om det ska "vanlig" handlas åker jag nartuligtvis iväg med henne. Men när det gäller storhandling föredrar jag att antingen vara helt själv när jag gör det eller allihopa.

Nu hörde jag ett brummande och en bas på uppfarten, så dags för mig att duka!

Trevlig kväll allihopa!
Ja, det har jag nu varit på idag. Lite långt bort ligger det, men det duger tills vidare i alla fall. Bara att hoppas man får det nu, skulle få besked på tisdag eller onsdag. förvissp bara ett vik. till december, men med en möjlighet till förlängning. Det är ju det jag hoppas på. I värsta fall så får jag väl ta mammaledigt igen efter det, och då har jag ju lyckats arbeta upp SGI:n lite, så då blir det ju lite mera pengar där med.

Hoppas hoppas hoppas!!

Och ja, dottern är bara sex månader, och ja jag hade jätte gärna varit hemma ett år till om jag kunnat. Nu fungerar det inte riktigt så tyvärr, har jag chansen att få ett jobb måste jag ta den, då jag inte har någon a-kassa att falla tillbaka på när dagarna är slut. Det har däremot sambon, så då är det bättre att han tar pappaledigt nu, OM jag får jobbet vill säga. Nä, nu skrive rjag inte mer om detta förräns jag fått besked, och då hoppas jag att jga har något positivt att skriva här!

Annars, det är fredag idag, det gillar vi! Sen blir det en stressig helg...usch. Ikväll skall golvet läggas klart, så det är redo att visas upp imorgon när det börjar komma folk. Sen har vi dop här på söndag, så en del att fixa jag kan tillägga. Så med allt det i åtanke tänker jag inte göra ett skit nu. Jag tänker passa på att slappa så mycket jag bara kan, för det kommer inte bli mer av det förräns på måndag!

Så hej soffan, här kommer jag!!!
Är helt underbart härligt ljuvligt skönt ute!!!! Har precis kommit in efter en lång promenad med jycke och barn. Barnet fick snällt sitta fastspänd i pulkan då det fortfarande inte är plogat på alla vägar, med andra ord, vagnen  kör jag fast med inom en meter. Inte för att dottern klagade, hon gillar att åka pulka, stort flin över hela ansiktet.
Måste också säga att man blir faktiskt mycket piggare när det är solsken ute, känns roligare att hitta på saker och ting. Så det jag skrev tidigare, glöm det. Det är faktiskt inte vilken dag som helst öfr det är fint väder! det var det inte imorse när jag skrev det där.

På tal om annat, imorgon ska jag på jobbintervju och jag börjar bli nervös!! Bara så ni vet.

Dags att återgå till tvätten nu då, tänkte jag skulle för en gångs skull vara klar med allt tråkgöra innan sambon kommer hem, så kan vi ägna kvällen till att spela spel istället för att göra tråksaker.

Smiter iväg och rensar torktumlan nu!

Hej
Inget speciellt med denna dag alls, en i mängden. Inget märkvärdigt som ska ske överhuvudtaget. Bara sådana saker som tvätta, diska, laga mat, kanske sortera kläder (om jag orkar). Känns som det sistnämda är ett overstigligt hinder i min värld, det är så jäkla tråkigt att göra! Men någon dag bör det ske, borde verkligen ta tag i att rensa min garderob, finns hur mycket som helst som jag kan slänga misstänker jag. Har lite av en regel, har man inte använt det på fem år så skall det väck, för då är inte oddsen höga att  man någonsin kommer använda det igen. Så det är ett projekt som jag borde ta tag i, har skjutit upp det lääääänge.

Annars, ja dottern fortsätter att vara pigg som mört klockan sju på morgonen. Inte jätte märkligt kanske eftersom hon somnar som senast halv åtta. Så ska väl inte klaga, om man nu bortser från den lilla deltaljen att bara för att hon somnar tidigt gör nte jag det! Men det tar sig, idag låg vi bara och drog oss i sängen en halvtimme innan jag masade mig upp. Klar fördel är ju att nu för tiden när hon vaknar är det inte panik med att gå upp, hon är fullt nöjd med att ligga och prata med sin kanin en stund.

Nähä, ska passa på att ladda en maskin tvätt igen medans hon sover...

Hörs senare
Det sägs att denna dag i veckan är den så kallade lillördag. Har nog egentligen aldrig begripit hur det fungerar. Alltså rent teoretiskt fattar jag, men hur hinner alla festa mitt i veckan. Har de inget de måste göra dagen efter? Hur som helst, vår lillördag tillbringas på följande sätt: Jag sitter i soffan med datorn i knät och tittar på Besatt, en parodi på exorcisten som går på tv 4 film, på mig ligger även en katt och spinner. Ser inte tangentbordet på grund av denna hårboll, så tur att man har ganska bra koll trots allt. Sambon sitter i fotöljen, tittade också på film, faktiskt han som valde programet, dock så tog det han tio minuter sen började han snarka, trevligt! Dotter hon sover sedan länge med kaninen upptryckt i ansiktet. Antar att det inte är så här de flesta tillbringar en lillördag!? Hur gör ni?

Så fort filmen är slut ska jag ut med hunden på en kvällspromenad, detta trots att karln lovade att göra det ikväll. Så jag börjar misstänka att han somnade bara för att jäklas med mig. Därefter blir det sängen och boken, och en förhoppning om att jag sover innan klockan är ett inatt. Vore ju bra om man lyckades med de då dottern tydligen inte är morgontrött längre, tyvärr får jag nog erkänna.

På tal om annat, efter två veckors matvägran äter hon bra igen. Har nog sagt detta tidigare, men det består, dock en ganska ensidig kost. Men hon äter och lär nog inte dö av vitaminbrist än på ett tag!

Natt natt på er!
Ja, idag var det då dags igen för att bli granskad och bedömd, Sex månaders kollen var det, vilket även innebär att en läkare är och petar lite här och var på dottern. En fråga först, finns det inga svenska läkare längre? Inte för att det gör mig något att de inte är svenska, så länge de gör sitt jobb så bryr jag mig inte ett dugg. Så snälla missuppfatt mig inte. Men vad jag tycker är lite jobbigt det är när läkaren pratar så dålig svenska så jag inte förstår allt han säger. Dt blir lite jobbigt och lite dumt märkte jag. Jag svarade nekande på en fråga som hade ett självklart ja som svar, när jag väl förstod honom. Jaja, strunt i det. Dottern väger nu för tiden 7,770 kg och är 66,5 cm lång. Sen skulle det petas här och var, det var hon inte lika förtjust i, men vem kan klandra henne? Sen skulle man svara på frågorna om hon förflyttar saker mellan händerna, om hon ittar efter saker hon tappar coh en massa andra saker. Och dottern är numera godkänd! En sak tycker jag är lite småkul. De säger att hon är en typisk medelsvensson, mitt på kurvan hela tiden, vilket kort sagt betyder att min dotter inte är det minsta unik. Men då hävdar jag motsatsen. Mitten på dessa kurvor är ju ett medelvärde, vilket innebär att marioriteten av befolkningen antagligen ligger under eller över detta medelvärde, antagligen inte så många som ligger mitt på kurvan. Det hävdar jag gör dottern trots allt lite unik, så det så! Kort sagt, allt gick super bra. Frågade även om svininfluensan, om man skulle vaccinera dem eller inte. De sa att det var upp till oss att bestämma, och  jo den kunde jag räknat ut med häcken. Men undrade snarare om det är något som fortfrande behövs. Känns lite olustigt att vaccinera och riskera att hon blir sjuk om det inte är något som behövs. Så vi får väl ta och diskutera detta oss vuxna emellan, tid har  vi fått i alla fall om vi nu vill vaccinera henne.

Nähä, dags att städa undan det sista innan prästen kommer, och nu ber vi alla till gud tillsammans att sambon inte hinner hem i tid idag!!! Tack så mycket!
Har insett en sak idag, och den här gången har det nog verkligen sjunkt in med. Det är slut på sovmorgon i det här huset. Har misstänkt det ett tag, men nu tror jag på det. Kvart över sju var klockan idag när lilla damen fick för sig att vara riktig pigg. Som tur är är hon så snäll så snäll, fick en leksak, låg och roade sig med den och var så nöjd en halvtimme till, så fik jag chansen att ligga och dra mig lite. Men bara att inse att nu är det dags att börja gå upp tidiigt på morgonen. Hur sjutton ska det gå. Är ju inte människa innan klockan nio för sjutton! Så friden är över i det här huset, i sex månader har jag haft en riktig morgontrött dam, sällan uppe före nio halv tio, men det dröjer ävl till hon är tonåring innan det händer igen.

idag måste det städas här, för ikväll kommer prästen och ska pratas om dopet. Så vore ju lite trevligt om det inte såg ut som fullständigt kaos här hemma! Men innan dess ska jag ch dottern till bvc, dags för mätning och vägning, för att inte tala om kontroll hos läkaren. Bara att hoppas på att hon går igenom bedömningen ;)
Har jag tur när allt detta är avklarat sså kanske kanske hinner jag till träningen med, vore lite surt att missa idag när man väl har tagit tag i det här med att få bort fettet från midjan.

Frukost var det ja, sen gröt till damen och sen STÄDA!

Godmorgon

När vi gick och la oss igår kväll låg dottern redan och sov sött i sin säng. Som vanligt var ju även hunden i vår säng, brukar vara det en stund på kvällen innan vi somnar. Så vi passade på att busa och mysa lite med hunden, helt enkelt ge han lite uppmärksamhet. Han kommer ju lätt lite i skymundan nu för tiden på dagarna. I alla fall, så säger sambon till hunden : " Ja, du är vår förstfödda". Tror ni inte att en halv sekund efter han yttrar den meningen vaknar dotterns gråtandes. Nästan lite skrämmande, tror ni hon förstod vad han sa ;) Nä, det tror jag inte, men det var verkligen en sådan perfekt timing, som hon blev jätte ledsen för att hennes pappa sa något sådant. Lite kul tyckte jag. Men dottern somnade snabbt om efter lite lugnande strykningar över håret.

Andra märkliga saker är ju sådana där traditonella, som till exempel vem i hela friden är det som stökar och smutsar ner så mycket i huset! Jag är ganska säker på att det inte är dottern (ÄN) med tanke på att hon inte är jätte rörlig än, kommer just inte så långt själv. Jag är övertygad om att det inte är jag, skulle aldrig få för mig att göra något sådan, så antingen är det sambon eller hustomten! Men eftersom sambon aldrig är hemma så ligger hustomten närmst till hands att skylla på, så det gör jag! Tycker han har lite för många hyss för sig faktiskt. Likadant, vart kommer all tvätt ifrån?? förstår inte, jag går mer eller mindre bara i mysbyxor här hemma, sambon med och dottern avverkar faktiskt sådana mängder med tvätt. Så börjar misstänka hustomten även där, tycker det är lite fräckt av honom att komma hit och smutsa ner alla våra lakan, handukar och kläder!

Och varför kan inte dottern behålla båda strumporna på? Och varför försvinner den alltid så fort hon har fått av sig den. antingen äter hunden upp dem eller så är hustomten även skydlig till detta.

den där hustomten är en riktig sabotör!

Varför har kattskrället fått för sig att enbart pissa på yttertrappan???? Begriper inte detta!

Skulle nog egentligen kunna hålla på hur länge som helst, men det orkar jag inte och det vill ni nog inte läsa heller för den delen. Men slutsatsen är att allt konstigt och märkligt som sker i detta hus är hustomtens fel! För inte kan det vara jag som är orsaken till något, låter inte riktigt.

På tal om något annat förresten, dottern har börjat borsta tänderna, ja med viss hjälp från mig då såklart! stor kicka!

Mitt på dagen är det och jag har hunnit med alldeles för mycket och för lite. Hur nu detta är möjligt.
På något märkligt sätt har vindtomten ställt om min klocka i morse, jäkla tomte. Så istället för gott om tid på mig blev det en något stressig morgon. Ut med hunden fort, inget bus där inte. Elda elda elda i pannan så det inte är frost på golvet när vi kommer hem, fick i ungen gröt, sen skkulle det nartuligtvis bajsas med, allt avklarat så packade vi in oss i bilen för en tripp till babysimmet. Vi kom faktiskt i tid, men det var på håret. Och inte sjutton hann jag föra över pengar, så handlingen blev något torftig ska jag erkänna. men men, nu är vi hemma igen, och nu blir det lugn och ro i eftermiddag. Ingen mer stress, en riktiga handlingen blir imorgon istället då jag förhoppningsvis har hunnit stjäla lite pengar från sparkontot. Idag bidde det enbart handling för kvällens middag.

Ahhh ska erkänna att jag fortfarande är ltie småtressad, men det går snart över. Lite mat i magen så borde kroppen och huvudet återgå till sitt normala tillstånd igen.

Tror min dotter kommer bli en tumsugande unge! Det gör absolut inget, bara sött!

Nähä, fixa mat till mig och dottern var det ju på schemat...

Återkommer när min kropp har återhämtat sig efter denna stressfyllda morgon, inte van vid att stressa.
Här i skogen har en del av oss tagit kvällen. Dottern har förvisso tagit natten verkar det som. Jag tittar på Familjen annorlunda (mycket bra program) och sambon lägger golv. Visst är det en bra uppdelning av arbetsbördan??

Städningen gick la så där. Damsög gjorde jag, bäddade rent gjorde jag, sorterade skräp gjorde jag och lagade mat. Det räcker tycker jag för idag.

Har inte så mycket att säga egentligen, så jag tar och knallar ut i köket medans det är reklampaus för att påkeka alla saker som sambon missar med golvet ;) Nädå, han är duktig min karl :)

Godkvällen på er!
Ja, nu lägger jag ut en förfrågan här. Om du vill städa hemma hos mig kommer du ersättning i väldigt trevligt sällskap av både djur och människor, du får mat när dagen är slut och du får kolla på hur mycket tv du vill bara huset blir städat! visst låter dte bra!

Herregud, jag är ju värdelös. Varit upp sen åtta och har inte tagit tag i livet än, hur löjligt är inte det. Nä, nu är jag faktiskt lite orättvis mot mig själv. Det är helt sant att jag inte har lyft ett finger när det gäller städningen, och mycket tveksamt om jag kommer göra det heller. Däremot så har jag faktiskt varit ute och gått med barn och hund, en av dem fick åka pulka. Jag har eldat en massa, jippie vi har ved! Sen har jag varit jätte duktig tycker jag nog, har sökt fem olika jobb. har dock ingen större förhoppning när det gäller något av dem. Men någon gång i detta liv borde det vara min tur att ha lite tur, så jag fortsätter med att skicka iväg ansökningar till höger och vänster, någon vänlig själv någonstans kanske vill anställa mig :) Hoppas gör jag!

Det jag hoppas på är nog det som är på 50-75 %, det känns ganska lagom till att börja med. Speciellt när lilla fröken är så liten, då får jag vara hemma lite i alla fall. Så jag håller tummarna hårt!

Nähä, dags att ge barnet föda...spagetti och köttfärssås står på menyn. Det brukar hon gillar. Tur att hon inte är som sin mor och är kräsen med maten. Eller vad säger jag, det är ju precis det hon är. Typsikt att hon skulle ärva just den genen.

See ya later
Måndag igen, fast den här gången har jag inget emot det faktiskt. Känns som man vaknat på rätt sida för en gångs skull. Misstänker att det hör ihop med att man har sovit tillräckligt den här natten.Har med andra ord inte varit upp till mitt i natten den här gången, duktiga jag!

Hur kommer det sig att pyjamasar och byxor tydligen måste vara en storlek större än tröjor och bodys till dottern??? Är det så för alla eller är min dotter lite opropitionelig?

Idag är jag laddad, måste ha med sömnen att göra. Kanske skulle testa detta att sova mer än fem timmar per natt fler gånger. Mycket att göra idag, eller inte...har faktiskt hela veckan på mig att göra allt. Men tänkte nog i alla fall vara duktig och börja redan idag. Det är tanken för tillfället, återstå att se om den tanken kommer uppföljas i handling senare under dagen. först och främst har vi lite standard måsten som skall åtgärdas här hemma...de där vardagliga bestyren.

Tror jag har världens gladaste unge! Var ju på fest i lördags, och dottern gick från famn till famn hela dagen och kvällen, och inte en gång protesterade hon. Verkar som hon blir lika social som jag och sambon är! Bra!

Frukost nu....
Älskar kvällarna, massa ljus tända i vintermökret, hela familjen är samlad. Känns ibland som det är enda tiden på dygnet man kan slappna av ordentligt. Det har firats med den tidigare nämnda pizzan. Dottern fick ingen dock, hon får gröt nu av sambon Tyckte han behövde öva lite.

Nu har vi ved igen. Jippie! Så imorgon skall jag börja elda igen, så kanske vi har tillräckligt med varmvatten imorgonkväll för att duscha. Nog för att jag kan duscha hemma hos mor min, men utav någon märklig anledning så är det något man fkatiskt vill göra hemma. Förstår inte varför. Men känns gött faktiskt att ha ved igen, och nu är det ju inte så jäkla kallt längre heller, kylan har väl flyttat hem till norra sibirien där den hör hemma. Det innebär att sambon slipper gå upp var tredje timme och elda, misstänker att han uppskattar det.

Idag har vi funderat, önskat och drömt om framtiden. Och det verkar som vi faktiskt börja komma fram till ett mål att sträva mot. Som det känns nu är detta inget hus vi känner för att bo i tills vi är gamla och senila. Inget större fel på huset egetnligen, lite litet kanske, men läget är det värre med. Lite för nära en stor väg, och en del andra saker som jag väljer att inte ta upp här.
Skönt att ha ett mål att sträva mot måste jag säga! Men först ett jobb till mig tack! Utan det ´kommer det enbart fortsätta vara en dröm. Eller skit i jobbet, ge mig en storvinst på triss istället vettja! Så kan jag vara hemmafru på heltid...det vore la nåt!

Ska gå ut och undersöka hur matningen går nu...om det är hon eller han som har ätit upp gröten. Kan vara vilket som!
Dagen rullar på så sakta så sakta och jag är inte riktgt lika trött längre. Lite mat i magen så piggnade man till betydligt. Men som sagt va, jodå kvällen var värd det helt klart, men dagen efter var inte lika mycket värd. Är det ett tecken på att man börjar bli vuxen?

Till en annan sak nu då. Dotterns matvägring verkar vara över för denna gång, och det är jag mycket tacksam för! Äter med god aptit och är glad igen. Jag känner igen min dottern nu. Den bebisen som varit här hemma de tidigare två veckorna är jag inte säker på är min, men nu har hon ätnligen återvänt! Det är slut på gnällandet, gråtandets och magvägran. Allt är precis som det ska vara. Tänkt vad två tänder kan ställa till det!

Hehe dottern ligger på mage på golvet, inser att hon fortfarande inte ver hur man gör när man kryper, så hon försöker studsa fram istället på mage! Ser kul ut!!!

Dags att skriva mera jobbansökan nu så jag kan bygga mitt drömhus!
Efter lite dålig uppdatering är jag nu tillbaka i de levandes värld igen. Var på sextioårs fest igår, svärfar fyllde år. Det var jätte roligt måste jag säga, och dottern skötte sig exemplariskt! Hade verkligen jätte roligt. En bidragande faktor är ju att jag drack rödvin igår. Det var min tur att få fylla denna kropp med varmande alkohol. Inte för att det blev speciellt mycket, men fullt tillräckligt då man inte tål speciellt mycket längre. Frågan så här dagen efter är ju om det vrkligen är värt det. Bara för att jag var trött, lite bakis och ville sova betyder ju inte det att dottern är med i den ligan. Plus, att det är inte värt att låta en hel dag försvinna för ett par timmars nöje kvällen innan. Men ok, någon gång ibland är det nog värt det, men jag lovar att det kommer dröja innan jag dricker mig berusad igen. Nästa gång blir nog Malta eller något....

Annars består denna dag av att göra så lite som möjligt för min del, sambon ägnar dagen till att riva upp vårt köksgolv!!! Ska bli intressant och se det resultatet sen...

Hur kommer det sig att vissa människor aldrig upphör att göra en besviken?? Och att man aldrig lär sig det.

Nä, orkar inte skriva just nu, är för trött. Återkommer lite senare under eftermiddagen/kvällen efter jag fort i mig en pizza och sambon är klar med stökandet. fram tills dess ska jag busa lite med världens sötaste tös!
Man skulle ju kunna tro att jag är piggare den här morgonen. Men icke sa nicke. Gick och la mig i hyfsad tid, men inte sjutton hjälpte det. Det förutsätter ju att man faktiskt somnar med. Låg och vände och vred på mig fram till två ungefär tror jag. Sen började mardrömmarna, dottern var snäll nog att väcka mig ur dem vid halv sex. Då ville hon ha frukost, det fick hon så klart och sen somnade damen snällt om till åtta i alla fall. Vid halv sex så inser jag dock att sambon fortfarande inte ligger i sängen. Då börjar tankarna rusar...bilolycka? Rånad? och allt sådant där...men nädå...går ner på toan och ser att sambon sitter framför tvn! Det är inte hyfsat! Så här är jag orolig för att han ligger på akuten någon stans i Sverige, ohc vad gör han. Sitter i godan ro klockan sex på morognen och kollar på morgontv! Har alltså inte gått och lagt sig än. Men det får han igen senare idag!

Ska ju iväg på kalas lite senare, då kommer han vara riktigt trött, kan han ha efter att skrämt mig så! Kalaset innebär ju även att det är hög tid att få på sig lite andra kläder än mysbyxor och kanske fräscha upp kroppen med en dusch. Så fort dottern har somnat för sin middagslur (som har omvandlats till en förmiddagslur) åker jag hem till mor min och lånar deras dusch. Känns lite bättre att göra så än att riskera frostskador på onämbara delar av min kropp
Ja som ni förstår har jag fortfarande inte masat mig upp till sängen. Men det kommer, för ikväll kan jag bara inte vara upp till halv två på natten. Det fungerar en kväll då och då, absolut inte flera dagar i rad. För då kommer jag gå runt som en zombie med träningsvärk hela lördagen, och hur skulle det se ut när man ska på svärfars sextioårs kalas??? Så alldeles strax ska jag upp och läsa i boken istället och lyssna på dottern som ligger och snusar.

Kom över en mycket trevlig blogg tidigare, den kan jag rekomenderar varmt! Mycket kul att läsa om det mesta...så kika in där om ni är ute efter något kul att läsa.

Inträffade förresten på tal om annat en lite udda sak tidigare. Satt ju och kollade på Dirty dancing som sagt va, en helt underbar film, tröttnar aldrig på den. Det som var lite märkligt var ju att i slutet så börjar jag lipa?!?! Det här har hänt ofta kan ajg säga, får tårar i ögonen av det mesta nu för tiden. Nu var det i och för sig så under hela graviditeten, men nog sjutton borde de hormonerna lämnat kroppen vid det här laget!? Eller...
Så här blödig har jag aldrig varit i hela mitt liv tidigare, nu räcker det ju med att jag läser något mindre roligt för att det ska bli sådär irriterande blött i ögonen. Hm hm hm kan ankomsten och närvaron av dottern vara orsaken till det här, ska jag med andra ord vänja mig vid att vara sån här resten av livet....finns väl värre saker förvisso.

NU ska jag gå gå och borsta tänderna och allt det dära och sen avancerar upp för trappan och krypa ner i min säng och läsa några rader eller hundra i min bok! Så känner jag mig själv rätt kommer jag inte kunna sluta läsa så klockan bli väl runt ett hur som helst i sista änden, men jag har ju gått och lagt mig, borde väl räknas som något?!
Det har vi här hemma idag, jag och dottern. En av oss har dessutom fått ett skönt bad och sedan legat naken på golvet i en timme, säger inte vem av oss!

Just nu sitter vi och tittar på Dirty Dancing, och hade jag tvivel tidigare på att min bebis var en flicka, är de som bortblåsta nu. Hon verkar lika förtjust som jag! Så denna kväll innebär mys i stora lass oss flickor imellan.

Tänkte tala lite om det här med färger. Själv så ska jag erkänna att jag nog föredrar främst svarta kläder, men även lite färger. Något jag däremot aldrig använder så är det rosa kläder, det slutade jag med för länge länge sedan. På dottern däremot tycker jag rosa är hur gulligt som helst! På bebisar och små barn är rosa fint, det erkänner jag. Sen skulle det dock inte förvåna mig om även hon växer upp och vägrar den färgen, men då är allt som det ska vara. Vore nästan förvånande annars med tanke på hur jag och sambon klär oss. På tal om sambon, hans största skräck är att hon växer upp och blir en Hip hopare haha det tycker jag är kul! Nästan så jag hoppas på det bara för att reta sambon, hade vart kul faktiskt. Bortsett från att även jag antagligen skulle få sår i öronen av att höra hennes stereo i framtiden :) Nä, hon får växa upp till precis vad hon vill, det lovar jag. Eller, måste nog korrigera lite där, växer hon upp och skaffar sig yrket prostituerad så kommer jag protestera en aning! Så nej, allt är inte ok!

Nu ska jag återgå till filmen här hemma och fortsätta mysa med världens gosigaste bebis. För det kan jag säga helt opartiskt att min bebis är den absolut finaste och gladaste som existera! Och våga säga något annat ;) Speciellt nu när det värsta med tänderna har gått över, så är min mysiga dotter tillbaka, precis som hon ska vara!

ha en trevlig kväll nu!!!
Äntligen efter mycket stök och gråt så lyckades jag lägga lilltösa för att sova. Hon var helt uppenbarligen inte alls på humör idag. Trött var hon, gnuggade ögongen, mosig i ansiktet, grät för att hon var trörtt, men tror ni hon skulle sova för det eller? Jo, gärna så länge jag bar runt på henne, men la jag ner henne så vaknade hon och grät. Och helt ärligt hörrni, hur många orkar gå runt i två timmar med 8 kg lealös bebis?? Inte jag i alla fall, så efter mycket trilskades så somnae hon äntligen.

Nu passar jag på att slöa lite framför tvn och inte göra någonting. Ska strax ta tag i berget av disk, förstår itne vad allt kommer ifrån!

Ingen inspritation just nu känner jag, är för trött, skiter nog i disken och passar på och tar en tupplur jag med istället. höres senare ikväll när dottern förhoppningsvis sover för natten...
bara undrar, kanske någon vänlig själ vet svaret på detta. Varför är jag så jäkla dum att jag sitter upp till kvart i ett, går och lägger mig för att inte kunna somna. Detta medför en trötthet som inte är av denna värld idag. Att jag aldrig lär mig!!! Men filmen var bra i alla fall...

Strax blir det banangröt till lilla damen, ska bli intressant och se om hon tänker äta idag eller inte. Nästa vecka är det bvc besök, det lär väl sluta med telefonsamtal till soc och polis. Sitter de där och väntar på mig och tar dottern till ett skumt familjehem där kvinnan är nudist och mannen är 95 år. Detta på grund av misslyckade i att få i ungen mat. Ja, det kanske händer!  eller så äter hon när hon är hungrig, tror faktsikt inte hon svälter ihjäl.

Saknar min vovve, tyst här i huset. Eller vad säger jag, han brukar ju sova vid den här tiden. Okej, om tre timmar kommer jag sakna honom!

Så fort jag har lagt dotten för sin middagslur drar jag iväg till stan för att inhandla födelsedagspresent till svärfar. Några tips på vad man kan köpa?? Kanske ska påpeka att jag lämna inte barnet hemma själv, utan barnafadern är faktiskt hemma, han är fullt kapabel till att ta hand om henne!

Nu frukost

Godmorgon förresten
skrev ett inlägg tidigare som inte syns på bloggen. Kan se på min sida att det är publicerat men går jag in på bloggen så finns det inte där. Undrar om samma sak kommer hända med detta? lite trist i så fall, men men jag skriver på så får vi väl se.

Värmeljus är effektivt. Har nu inte eldat sen klockan två ungefär, veden är ju slut, har pellets men tänkte försöka spara lite på den efterosm det verkar vara besvärligt att få tag på mer. Brist i hela landet tydligen? Men jag har eldat ljus här hela kvällen och de thåller sig på en 20 grader inomhus, helt ok tycker jag nog. Är förvisso inte speciellt kallt ute för tillfället, det tackar vi för!

Dottern har två favoritlekar här hemma, eller ja egetnligen är det nog tre när jag tänker efter. Den ena är den klassiska "tittut", mycket populär. Nummer två är vad jag kallar "handen". Påminner lite om det som Jim Carrey gör i filmen Liar liar, men han kallar det för "the claw" har jag för mig (eller hur det nu stavas). Dessa två saker kan man hålla på med i all evighet och hon skrattar lika mycket varje gång. Underbart ljud i mina öron! Nummer tre på dotterns lista är inget som jag kan påverka överhuvdtaget, det är nämligen hunden som är orsaken till de skrattanfallen. Ibland räcker det att han visar sig så skrattar hon så hon kiknar! Bra att ha en sådan skrattretande hund till hands.

Nu sitter jag i alla fall här helt själv, kollar på någon halvkass film på sexan. Men det är i alla fall en film jag inte har sett tidigare, och det fördriver tiden en aning. Alternativet var ju skiten på trean, Kniven mot strupen. Jag klarar bara inte av den mannen, han funkar helt enkelt inte i den rollen...

Hunden har förresten åkt på kollo igen, där blir han väl omhändertagen. Det är dock lite tomt här hemma, tur att jag har mina katter i alla fall som kan värma rumpan på mig inatt. Och dottern får hålla tillgodo med mig nu ett tag för att få skratta :)

Jo...inte säkert att någon läser detta, lite synd i så fall men å andra sidan var det väl inte direkt någon viktigt jag har skrivit i alla fall. Så ingen större förlust kanske. Nähä, ska ner till pannrummet nu och försöka få igång pelletsmaskinen så vi inte fryser tårna av oss imorgon bitti!

Natti natti
Ja nu sitter jag här alldeles själv igen. Dottern sover så då kan jag ju passa på att uppdatera här lite. Få se hur bra det kommer gå med en gul pälsboll i knät samtidigt. Då veden är slut igen har sambon vart iväg och inhandlat tio säckar pellets, så klarar vi oss tills vi hinner hämta mera ved. Fördel är ju helt klart att man slipper gå ner till pannrummet i tid och otid, har alltid varmvatten och behöver inte oroa sig för att det ska vara kallt ¨på morgonn. Nackdeln är ju så klart att det är svindyrt, taskigt med varmvatten i alla fall, har varmt vatten hela tiden men fesljummet, med veden har vi jätte varmt vvatten en kort stund :S Så jag vet inte, kunde man inte kombinerat de två sakerna på något bra sätt?

Varför matvägrar ungen alltid mitt på dagen?? Och vad är det för konstigt hon gör med munnen??? Begriper mig inte på den där damen ibland.

Har funderat på en sak. Det finns ju de som ser till att deras bebisar uträttar sina behov på toaletten istället för i blöjan. Och visst, billigt och bra är det ju att slippa köpa blöjor. Att de lär sig se när det är dags och så sätter de barnet där, alltså redan när de är nyfödda. Jag hänger inte redigt med, ok, jag ser ju absolut när det är dags för dottern att förorena hela huset, men inte när det gäller kissa. Det gör hon i smyg eller när jag tar av blöjan, gärna på sin mormor också för den delen. Alltså, vi använder blöja i det här huset. Men det är ju jätte bra för de som nu klarar de, men hur gör de nr det till exempel är ute på stan och de ser att barnet ska skita??? Eller har de blöjor när de är ute och utan hemma?? för jag tänker på när de ska börja på dagis. Det är ju dags att skicka in papprena och allt det dära nu om vart de ska gå och så vidare. Men räknar de föräldrarna med att även dagispersonalen ska  fixa det med toalett för en ettåring??? Bara funderar lite...

Hörrni, på tal om dagis, det är ju inte klokt vad tiden går fort. Det är ju bara ett halvår kvar, sen är min tösabit stor!!!

Nä, nu ska jag slänga mig i soffan en stund och slappa ,innan det är dags att slänga massa gröt som dottern med största sannolikhet tänker vägra att äta.






Så här ligger de små i huset ofta. Kattungen älskar att ligga bredvid Line, och Line älskar att stoppa in kattungen i munnen :S

Nädå, det här överlever jag. Hade för sjutton mer träningsvärk efter förlossningen, där kunde man snacka om att ha ont i hela kroppen. Det här är ju rena semestern jämfört. Så det blir helt klart fler träningar i alla fall, om inte annat för att få en chans att komma hemifrån en liten stund och bara tänka på mig själv, det är guld värt ibland.

Annars händer det inte så mycket me idag, elda elda det är ju vad vi gör här i huset. Jag tänkte faktiskt försöka få mig lite frukost nu, så det innebär att jag tänker inte dela med mig mer av mina märkliga tankar på en stund. Så höres senare under dagen misstänker jag.

Godmorgon
Det här kommer jag få lida för imorgon! Var ju och tränade idag, för första gången på långt över ett år, och det kändes. Men nu jäkla ska här svettas en gång i veckan till att börja med. Hinner inte med mer då sambon jobbar så skumma tider, kan ju knappast inte ha barnvakt varje kväll, och det vill jag inte heller för den delen. Tycker om att vara hemma på kvällarna och mysa med dottern innan hon ska sova. Men en kväll i veckan skall det lukta bränt kött! Jag upptäckte ganska snart att rygg- och magmuskler existerar inte på denna kropp. Inte för att jag någonsin har haft så mycket muskler att skryta om där innan, men de har i varje fall existerat. Det gör de inte längre, ohc det skyller jag helt och hållet på dottern. Så snacka träningsvärk som kommer hemsöka min stackars kropp de närmsta dagarna. Ser inte fram emot det, tur att man har snöskottning att mjuka upp musklerna med :S Men ska man bli fin får jag väl lida för det, för nu skall skadorna som dottern orsakat genom att leva som en parasit i min kropp åtgärdas. annars lär jag väl skrämma slag på folk när jag åker till Malta, och det vill jag inte. har ingen lust att få förfrågan om att följa med cirkus på turné heller, så svetta svettas är vad som gäller nu!!

Nu ska jag ner till pannskrället igen och slänga i några stackars vedklumpar inann jag gör resten av familjen sällskap i drömmarns rike!
Dottern är lagd för eftermiddagsluren så jag tänkte strax passa på att fixa lite mat. Skulle ju visst och träna ikväll (om det nu inte är inställt igen), så vore bra om jag fick i mig lite föda innan så jag inte kollappsar totalt, vore ju synd om man gjorde de på grund av matbrist, känns mer vettigt att göra det på gtund av träningen, vilket dessutom är ganska troligt att jag kommer göra.

Åter till maten. Har funderat lite över det här med ens egna matvanor och så. Skulle ut och börja laga mat, inser att potatisen är slut. Hur kan detta ske??? Då insåg jag att jag blir lätt handikappad i köket om det inte finns potatis att tillgå. Därav anlendingen till att jag hamnade här, måste funderar ut något annat. Poängen är den att jag gillar potatis, eller gillar är nog fel ord. Potatis är guds gåva!! Älskar all form av potatis, hasselbacks, klyftor, kokt, potatismos, råstekt etc alla former man än kan komma på, det älskar jag. Är däremot mindre förtjust i halvfabrikat som pommes och dylikt. Men jag erkänner gärna att det är smidigt med sådana saker med ibland när man är lat eller inte hinner laga till ordentligt. Men jag var ju sugen på potatis idag!! Som alla andra dagar förvisso. Vi äter nog väldgigt mycket potatis här hemma i alla dess former, innebär det att jag är gammalmodig?? Bäst för dottern att hon kommer tycka om potatis när hon växer upp, annars lär hon nog svälta ihjäl i detta hushåll.

Slutsatsen för idag är att jag önskar att jag hade haft potatis hemme, är sugen på potatismos och falukorv i ugn. upptäckte inte bristen på potatis förräns jag redan hade tinat falukorven. Så jag antar att det blir korvstroganoff istället, helt ok det med....men.....

Jaja, efter denna utläggning om potatis ska jag då sätta igång och koka RIS! Jag är dessutom värdelös på att koka ris, bara så ni vet, det bränner alltid fast i botten på kastrullen utav någon märklig anldening, jag hävdar fabrikatfel på antingen ris eller kastrull!!

Smaklig måltid på er!
Jepp det är jag, och inte så lite heller. Vadå träna på gym? Testa snöskottning istället, bra mycket effektivare och jobbigare! Det värsta är att jag har skottat en fjärdedel ungefär, så det säger väl lite om min kondis! Men det är mycket snö till mitt försvar. och jag hade rätt, inte sjutton tog han vår uppfart när han ändå var i farten, nädå han skottade däremot upp en snygg hög vall vid får uppfart. TACK! Så det var sista gången vi skottar hos grannen och hjälper dem.

Nu tar jag en mat och vätske paus!

Ikväll ska jag ju egentligen iväg på träning, men det är frågan om jag verkligen behöver det efter jag är klar med skottningen. Känns som jag kommer ha en underbar träningsvärk imorgon hur som helst.

Vad är det för snack förresten om att kvotera föräldrardagar??? hur tänkte de då? Visst jag är helt klart för att pappor ska ta ut mer ledighet tillsammans med sina barn. Men hur hade de tänkt att det skulle fungerar för de människor som har lägre inkomster? Skulle de genomföra det förslaget kan vi glömma att skaffa ett syskon till Line, det är ju ett som är säkert. Visst, vid den tidpunkten kanske jag har (föhoppningsvis) ett jobb. Men som det är nu måste sambon jobbar, för han är den med en inkomst. Skulle de genomfört detta innan hon föddes hade vi antaglien fått flytta, i värsta fall inte skaffat dottern. dels är skiten uträknat så att du enbart ska ta ut ersättning för tre fyra dagar för att dagarna ska räcka länge. Vi som inte har den möjligheten får då problem. Jag har varit tvingen att ta ut sju dagar i veckan för annars klarar vi inte oss. Det innebär att mina dagar är slut om tre dar, så sambon har skrivit över sina dagar på mig. Med andra ord, en kvotering fungerar enbart för dem som har en bra ikomst på båda vuxna i husehållet. Och hur fungerar det för de osm är ensamstående??? Min åsikt är att myndigheter och dylikt ska ge fan i att lägga sig i så mycket. Låt människor själa bestämma hur de vill har det i sin familj, vilket som fungerar bästa för dem!

Jag är alltså inte för kvotering! jag är däremot för att pappor ska ta ut fler dagar. Men det är upp till var och en att bestämma!

Vilket kul inlägg märkte jag....

Nähä, dags att ta en billys pizza så jag får lite energi så jag hinner skotta lite till innan dottern vaknar igen
Nu är det fakta, lilltösa har börjat drömma mardrömmar, och ordentliga sådana tydligen. Vaknade gråtandes fem gånger på tre timmar. Jag är trött!

Vaknade, tittade ut och suckade. Insåg omgående vad jag ska syssla med idag. Det blir snöskottning för hela slanten, såvida inte bonden är snäll och tar mitt med. Men det tvivlar jag starkt på, så bara att masa sig ut med skyffeln och göra gången och uppfarten framkomlig igen. Snö snö snö...jag tror inte det blir vår iår!

Annars så ska jag betala räkningar idag, bättre sent än aldrig eller? Och det är lika deprimerande varje gång. Det och söka jobb är nog det som sänker humöret mest av alla tråkiga saker. Insikten om att man var fattig och inte rik slår lika hårt varje gång...usch!

Men först och främst ska hunden få sin promenad, hoppas bara han inte druknar på vägen. Vår lilla väg är inte plogad nämligen. Igår gick snön nästan upp till mina knän på vissa ställen, och har nog inte blrivit bättre. Så hundskrället går i mina fotspår, det eller skuttar som en kanin för att komma fram, en rätt härlig syn!

GodMorgon förresten på er=)
Jag tänker inte skriva något om hur jävligt vädret är. Tänker inte skriva om hur det är att åka åtta mil utan spolarvätska i bilen, eller jo det fanns men var frusen. Jag tänker inte skriva om babysimmet. Jag tänker inte skriva om några sovvanor, jag tänker inte skriva om något som jag brukar skriva. För idag blev min lilla tjej här hemma sex månader gammal! Hipp hipp hurra!!

Löjligt hur fort tiden går. Det är alltså ett halvårs sen vi låg inne på bb med en alldeles ny bebis med bula på huvudet. Då kunde hon itne göra något egetnligen bortsett från skrika, äta, skita och sova. Inte för att det gjorde något. Älskade unge har alltid varit perfekt och önskad. Men tiden går så fort, nu har hon tänder, sitter, börjat stå, vänder sig och så mycket mera. Man hänger inte riktigt med. Men en sak är säker det är att jag älskar ungen min lite mer för varje dag som går! Så Grattis lilla sötnos på halvårsdagen!

Men ok, lite gnäll blir det trots allt här. Vad sjutton händer ute????  Tur att vi köpte en jäkla massa värmeljus idag, känns som det kan behövas de närmsta dagarna...

Nähä, kanske återkommer lite senare, för nu ska dottern ha välling och sen i säng, därefter har jag en chipspåse som väntar på mig, för det är jag värd, så det så!

Börjar bli lite smått orolig för dotterns matvanor, eller rättare sagt brist på matvanor. Äter jätte bra på morgonen och kvällen. Men det är ganska många timmar däremellan. Idag mellan nio på morgonen och fem på eftermiddagen åt hon knappt en barnmatsburk sammanlagt. Det kan ju inte vara bra???? Och så här är det ofta nu för tiden, hon fullständit vägrar mat på dagarna. Och jag kan inte begripa varför, eller kan det ha med tänderna att göra? Jo, ni läste rätt, det var plural. För jag har nämligen sett helt fel. Det är inte en tand på nedervåningen utan TVÅ! Kan det vara orsaken till bristen på intresse för föda hos dottern? Börjar bli lite orolig nämligen. Men ändå inte, för hon är ju glad, aktiv och sover som hon ska. Önskar dock att jag ibland kunde veta vad som rörde sig i det lilla söta hvudet, så kanske man kunder förstår lite mer.

Och på tal om det. Det gäller även de senaste två kvällarna, då önskar jag verkligen också att hon kunde tala om vad som är fel. Men jag kan kanske möjligen har klurat ut det, såvida det inte är enbart rena önskedrömmar från min sida. Dottern har somnat precis som hon ska de senaste två kvällarna. Skillnaderna från annars är att hon vaknar efter timme ungefär gråtandes. Har nästan aldrig hänt förut. Igår kväll räckte det med att jag satt och strök över huvudet och pratade lågt en stund, sen somnade hon snällt om. Idag räckte inte det, och jag börjar funderar på vad sjutton det är som pågår. Hon var helt förtvivlad. Tänkte kanske mardrömmar?? Kanske det var med, men lösningen på gråtandet var inte jag, utan en kanin. Sen hon föddes har hon haft en gosekanin i sängen, som brukar ligga bredvid henne, och gör den inte det så drar hon ner den själv. Ikväll hade den hamnat över huvudet på henne, så hon räckte den inte i sömnen. Börjar misstänka att detta var problemet. För så fort jag la ner den bredvid henne så tog hon tag i den och drog den tätt intill och slutade gråta, ytterliggare fem sekunder senare så sov hon. Kan det verkligen vara så att hon redan har fått ett favorit gosedjur?

ja, nog om barn nu, eller nästan i alla fall. Imorgon ska vi först på babysim och sen till IKEA, och jag begriper inte hur ´man kan vara så barnsligt glad över att få åka dit. Men det är jag i alla fall! Det ska bli skitkul! Bara att få komma ut lite, äta ute kanske, se människor, strosa i affärer!!! Sånt man faktiskt längtar efter när man går hemma och skrota. Anlednignen till resan är att sambon slutar för en gångs skull tidigt imorgon, coh vi har ju aldrig tid annars att komma iväg, och kommer inte ha det närmsta veckorna heller. Och tiden rinner ifrån oss känner jag. Ja just de ja, anledningen var det ju,, kom av mig lite där. Vi ska inhandla en grind till trappan, petskydd till kontakterna och lite annat tjafs vi behöver. Jag ser gärna vi har dessa saker hemma innan hon kryper, annars blir det panik eller så har jag lyckats elchocka mitt barn! Och något säger mig att det inte skulle vara så bra...så IKEA blir det alltså!

Nu säger jag GodNatt, lång dag imorgon som sagt va!

Det är en serie som jag har fastnat fullständigt för, och då menar jag den danska verisonen inte den norska. Den norska nja, går att titta på men inget jag känner för eller fastnar för. Men däremot den danska, jag fullkomligt avgudar den serien! Har följt den slaviskt sen dag ett, och jag har ingen aning hur länge det är nu, kan vara tio år kan vara två. så, nu har jag då gjort klart för alla att jag älskar denna serie, det är höjdpunkten i veckorna! När det visas så är det tystnad som gäller, sambon kan glömma att få kontroll över fjärrkontrollen under den halvtimmen. Han har accepterat läget, så ingen fara på taket där.

Här kommer då själva poängen med detta inlägg. Jag vet att jag inte är ensam med att följa Unga Mödrar på kanal fem, är faktiskt ganska överygad om att det är många fler än mig som gör det. Så varför går de aldrig ut med någon form av medelande när de byter tider på programet. När det gäller alla andra program i tablån annonsera de ut sådana saker som det gällde liv eller död. men inte unga mödrar, det ändrar de på hej vilt, och tyvärr så kommer man inte alltid på det förräns man redan har missat ett antal avsnitt. Tycker det är dålig stil av kanal 5. En till kritik, visst vi lever på 2000-talet och allt det där, och ja teknologin får man på köpet. Men då har jag en fråga, har verkligen alla människor i hela Sverige snabbt bredband??? Vi har ett mobilt bredand, utav den enkla anldeningen till att det är de enda som fungera ute hos oss i skogen. Det är med andra ord inte speciellt snabbt alls. Så jag tycker det är ganska taskigt av tv kanaler att lägga upp en del program på deras Play funktioner och inte visa dem i tvn. Alla människor kan inte se på tv på sin dator, för vi inte har den hastighet som krävs. Jo, vi kan se tvklipp eller videos som man måste "buffra". Ok, det tar en evighet, men då kan man pausa skiten och låta den stå, och när det är klart kan vi titta och låtsas att vi har världens snabbaste bredband. Så jag ahde kunnat gå med på dessa jäkla playfunktioner om de hade haft den möjligheten. Men icke, det är play eller paus som gäller. Alltså ingen chans för oss människor som inte bor i storstäderna eller har tillgång till snabbt bredband.

Slutsats: Jag vill ha tillbaka Unga Mödrar som det var!!

Oj, inget kul inlägg men skönt att få gnälla av sig en aning.

Nytt ämne: Är det någon som har ett jobb till mig?? Kan städa toaletter, bryr mig inte så länge det innebär lön i slutet på månaden...

Nähä. laga mat och väcka dottern är planen...
Sitter här nu i soffan och ska söka lite mer jobb. Men det är så jäkla deprimerande så jag slappar nog en stund till istället.
Precis hemkommen från mor min som var snäll och bjöd på mat, gillas starkt! Annars, Line somnade så fort vi ´kom hem, jag borde tända i pannan igen. Men orkar inte. Det är ju inte kallt här hemma i alla fall, bara bristen på varmvatten som är lite störande. Fast å andra sidan, vad gör det om disken väntar en timme eller två. inte direkt som det kommer börja växa mögel på de under den korta tiden.

har verkligen inget vettigt att säga, så jag återkommer nog när jag har något väsentligt att skrivabla
Jag tycker inte om måndagar!!! Absolut tråkigaste dagen på hela veckan. Inget kul händer på måndagar och det är alldeles för långt till helgen. Inte för att det egentligen påverkar min vardag som ändå bara går hemma och skrotar hela dagarna. Men det är just det, jag går hemma hela dagarna själv, hur underbar dottern än är att gå hemma med så kan man ibland sakna lite vuxet sällskap.

Nu jäklar snöar det igen! Varför? Räcker det inte som det är?

Positivt dock är att jag ska få låna en snowboard till senare, det ska nli jäkligt kul att ta upp den hobbyn igen. Ska vi slå vad om att jag kommer slå sönder och samman mig första gången i backen. Har ju för sjutton inte åkt på en i alla fall tre år...kommer få sitta på en kudde i en vecka misstänker jag. Men det ska bli kul. Så vintrarna får jätte gärna fortsätta så här egentligen, bara det inte är så kallt det har varit nu. Men som idag, en två minus är ganska lagom. Så idag blir det pulkaåkning äntligen!

Nu har det inträffat, trodde aldrig dagen skulle komma. Dottern sov en hel natt utan mat!! GLÄDJE!! Somnade åtta på kvällen, helt av sig själv i sängen. Inget vaggande eller dylikt. Välling och sen i säng, bökade runt en tjugo minuter och sen somnade sött. Vaknade en gång vid halv tio, men räckte med att gå upp och sätta sig hos henne en stund och stryka lätt över huvudet. Sen somnade hon fint igen och vaknade itne förräns tjugo över sju!!! Men då var hon hungrig. Skulle nästan kunna tro att jag hade försökt svälta henne den senaste dygnet.

Jaja, dags att väcka hunden så han gå ut en runda innan det är dags för gröt till lilla damen. Höres senare!