Många d i rubriken men varför inte.

Julen är till ända för denna gång. Det har varit en härlig jul, mycket mycket trevlig. Tror det var den bästa hittills som firats i detta hus. Juldagen var även den toppen! Tack alla som bidragit till denna underbara jul!

Annandagen inte lika kul, men det berodde mest på barnen som tröttnat på att visa sig från sin bästa sida, visst lite sjukdomar bidrog säkerligen till det med.

Julen har som sagt varit bra och intensiv. Så känns bra att stora inte går på dagis denna vecka, hon behöver lite tid att landa igen och återställa sig till vardagen, percis som resten av oss för den delen!

Klappar har det blivit i mängder här, mest till barnen konstigt nog. Stora är överlycklig över alla saker och vet knappt vart hon ska börja leka. Lillfisen brydde sig inte så mycket, men alla lappar och snören var jätte roliga!

Sambon lyckades inte lura sin dotter så bra på julafton, varför vi vet de, jo när hon skulle vinka hej då till tomten genom fönstret så ställer hon sig glatt där och vinkar så det står härliga tid samtidigt som hon skriker "Hej då Pappa" flera gånger om. Bättring på den fronten till nästa år med andra ord.

Nu sover barnen en sväng, jag tittar på film. Borde röja efter julen men även jag är faktiskt lite sliten, så istället så njuter jag av sista veckan i frihet, för sen börjar även min verklighet!
Tänkte bara önska alla en god jul i förskott, för här kommer det inte bli mycket bloggande i julhelgen. Har helt enkelt annat för mig, konstigt va!

Så här kommer det: GOD JUL önskar vi alla till er alla!
eller hur fasen det nu är.

Status i skogen:

Granen är fin och grann, stora får sig helt klart en överraskning imorgon när ett träd flyttat in i huset. Julklappar inhandlade och nästan färdiginslagna. Julskinkan ligger på tining och inväntar tillagning imorgon.

Julmaten är inte inhandlad, alkohol är inte heller inhandlat. Huset är inte städat.

Så summan är ju att jag har en hel del till att göra. Men för ikväll släpper jag det och njuter av andra glaset vin tillsammans med en chattdejt med självaste svägerskan. Kan knappt bli bättre!

Ps. Lillfisen drack upp allt i flaskan ikväll! Inte alls ambivalent
Ikväll kom tomten på besök, gick runt huset och knackade på fönstrena. Stora tjejen var i extas!

Bortsett från det så har kvällen varit katastrofal. Kan väl säga så här att ingen sover än och jag är så fasligt jäkla trött på det här. Hela tiden någon som stör den ena.

Och lillfisen vägrar återigen flaskan...

Toppenkväll
...sen smäller de!

Vi trotsade snön idag och gav oss iväg till A6 (jag, lillfisen, Sofie och hennes inte så liten lillfis) för att införskaffa de sista julklapparna. Det var ju själva måsten, men om man bortser från det så hade vi en jätte trevlig dag, mycket skitsnack blev det.

Nu är alla julklapparna inhandlade utom sambons, men den skall jag hämta fixad och klar på torsdag tänkte jag.

Stora tösen har haft en trevlig eftermiddag och kväll hos sin mormor och morfar, bakat kakor och slagit in cola va väl några av sakerna som de hade gjort. En nöjd tös var det jag fick hem, tyvärr inte så trött dock.

Sen har jag en fråga, varför i hela rent ut sagt helvete vägrar ungen flaskan återigen?? Hon åt ju för sjutton från den i fem dagar, men sen igårkväll är det tvärvägra som tydligen är nya melodin. Ikväll höll jag på och trugade i en och en halv timme innan jag slutligen gav upp...skulle jag fortsatt?

Nähä, så fort alla monster i huset sover ska jag ut och skotta snö och jag ser fram emot det!
Anledningen till att tankarna snurrar är nog en liten ångest över att tiden går så fort. Dels går den för fort överhvuudtaget, sen ska ju jag börja jobba efter nyår. Att börja jobba känns bra, det gör det faktiskt men det känns lite konstigt att börja med. Skulle nog egentligen vilja vara hemma ett tag till, men å andra sidan när känns det som den rätta tiden? En sak som skall bli skönt är att komma igång och träffa andra vuxna människor, det ser jag fram emot! Sambon får ta marktjänst här hemma ett halvår, så ingen kan säga att vi inte är jämlika i alla fall!

Annars, lilfisen är jätte förkyld, har egentligen sovit större delen av dagen, men det är klart håller man låda på nätterna så ska man ju ta igen sömnen någonstans. Ersättning äter hon en halv flaska per kväll nu, ibland spyr hon upp det och ibland inte. Vi testar oss fram helt enkelt. Det är fortfarande lite gnöligt i början, men sen äter hon och är nöjd.

Stora hon babblar och tjöta i tid och otid. Nya ord och meningar hela tiden! Ljuvligt att lyssna på är det i alla fall. Hon börjar bli stora tjejen nu! Sen har hon även lyckats förstöra tre julklappar (eller pappret kanske jag ska säga), så det har jag fått laga idag. Inte lätt för henne att begripa att de inte får öppnas än på ett par dagar, när de ligger där framför näsan på henne och frestar henne!

Nu vaknar min lilla tjej, så ska iväg och rensa en igengrodd näsa på henne och se om jag kan locka i henne lite mat!

Ha de!
Och det är det mest fantastiska ljus som mina ögon och medvetande upplevt. Lite melodramatiskt kanske, men efter denna vecka så är det helt underbart hur sköna de senaste två kvällarna har varit. En fullständig totalomvänding för lillfisen. Jag har även fått sova ikapp och är numer i fas igen känner jag, så välbehövligt.

Så tacksam för att sambon kunde vara hemma igår, annars hade jag nog trillat ihop i en blöt pöl på golvet.

Så nöjd som lillfisen varit ikväll var länge sedan vi såg henne, och det var en härlig syn och känsla. Ikväll var andra försöket med ersättning istället för välling i flaskan, ikväll bytter jag även nappen till en st 2, med andra ord den storleken som är för två månaders bebisar. Värt ett försök tänkte jag.

Hon gnölade i ca trettio sekunder, sen slukade hon flaskan mer eller mindre (en halv måltid var serverad). Så här bra har det aldrig gått tidigare, hon åt och var nöjd hela tiden! Skrek inte en gång! Jag vågar inte riktigt ropa hej än, men det verkar som det äntligen har vänt. Sen så att jag inte glömmer, tack ALLA som kommit med bra tips på hur man får en liten att ta flaska, jag har tagit till mig alla era råd, och det är väl lagrade någon stans i hjärnbanken för att plockas fram vid behov, vilket jag nu hoppas inte inträffar. Återkommer i den frågan ;)

Stora tjejen har haft en myseftermiddag med sin mormor, de åkte in till stan och fönstershoppade och fikade massa gott på cafét. Det behövde hon, få stå i centrum en stund utan en lillasyster som pockar på uppmärksamhet. Annars när det gäller min stora flicka så är hon helt ljuvlig att lyssna på nu för tiden, munner går i ett och det är nya ord hela tiden och meningarna blir längre och längre.

Blev visst ett inlägg enbart om barnen, men jag väljer att skriva ikväll om det bästa som hänt oss, våra flickor!

Ha en trevlig helg allihopa, nu ska jag mysa med min karl!

dsc00481 (MMS)

Schysst sovstil för någon som inte kan vända sig till rygg igen

Rubriken låter väldigt dramatiskt upptäckte jag, för så hemskt har det väl egntligen inte varit. Igår hann klockan bli ett på natten trots allt innan lillfisen faktiskt somnade för natten, så inte många timmars sömn. Det är väl det som är problemet helt enkelt, dagarna är det inget fel på, barnen är på bra humör och mycket rogivande att vara kring. Det är kvällarna som har varit problemet. Lillfisen kommer fasen inte till ro på kvällarna längre, så min sömn blir ju helt klart lidande, det och att jag åkt på en dunderförkylning gör inte saken bättre. Jag känner det att min hjärna är inte helt med längre, den orkar som max hantera de nödvändiga sakera.

Kan då säga, att sotarn skulle komma idag och att pannan skulle vara kall var tydligen en sådan sak som min hjärna inte ansåg vara högprioriterad.

Testade en ny grej med lillfisen ikväll, istället för välling fick hon ersättning och så bytte jag nappen till en mindre variant. Gick la hyfsat, hon protesterade en del men till skillnad från alla andra gånger så fick hon faktsikt i sig en 60 ml i alla fall. Så långt ar jag nöjd tills hon spydde ner både mig och sig själv. Då är frågan, är det värt att försöka fortsätta med ersättningen då?

Just nu sitter jag här i soffan i min ensamhet, lillfisen ligger uppe i sängen och har jag tur så sover hon nu, dock så är det nog inte långvarigt, men jag hinner nog gå ut med hunden i alla fall.

Så back to buissnes, och så fort jag kan ska jag sova...
Måste nu ta och be om ursäkt för att jag ljugit. Lillfisen hade somnat med tyckte att det räckte men en liten lur tydligen, så istället blev det uppesittakväll här igen. Dock verkar de som hon nu äntligen har somnat, tänker dock inte säga att hon HAR gjort de, har inte lust att erkänna mig besegred ytterliggare än en gång ikväll.

Något jag blev mycket glad över ikväll va att kära Sofie kom hit under kvällen och höll mig sällskap. Det uppskattades massor att få snacka skit och umgås en kväll! Det var nog de som hindrade mig ikväll från att stå och banka huvudet i väggen i långsam takt tills skallbenet luckrats upp. Tack Sofie för att du gjorde min kväll!

Imorgon struntar vi i dagis, jag känner att jag behöver sova och ta igen mig, något trött fortfarande. Och barnen kom i säng alldeles för sent, vissa senare än andra. Så vi struntar i morgonstressen och tar dagen som den kommer istället. Det känns som ett klokt beslut måste jag säga.

Nu ska jag ta och krypa ner under täcket jag med, och hoppas på en lång natt med många timmars sömn!

Godnatt
Lillfisen somnad vid klockan sex, jämfört med igår är det ju superbra. Nu hoppas jag bara att hon sover för natten. Känns bra i alla fall att få ägna mig lite åt stora tjejen, så förvisso just nu är fullt upptagen med att laga mat och te till oss och kaninerna.

Jag är fortfarande sjukt trött efter igår, dessutom verkar det som jag börjar bli sjuk, för det är ju precis det jag behöver just nu. Men framförallt är det nog inte kvällen igår som är poängen, det var nog droppen för mig, jag orkad inte mer helt enkelt där.

Nu ska jag ta och läsa Max potta för tolfte gången ikväll eller något för stora, sen försöka få henne i säng med.

Denna eftermiddag och kväll har tillbringats med att lipa som en liten unge till och från, en unge som skrikit konstant i sex timmar, kan även tillägga att hon sover fortfarande inte.

Mentalt slut.

Så trött på att vara ensam.

Så fort damen i fråga kan tänkas sova ska jag med sova och förhoppningsvis förtränga denna kväll för all evighet ifrån mitt medvetande.
Ikväll har mor min och jag rivstartat julen med Tomten är far till alla barn. Den är så hysteriskt rolig så tårarna sprutar varje gång jag ser den!!! Finns inga ord egentligen att beskriva den med. Dock fick vi passa på att titta när männen jobbar då de inte klarar av denna film för fem öre. Båda två blir bara förbannade!

Om det är en massa stavfel idag så ber jag om ursäkt men skyller ganska omgående på själva bloggdomänen då jag mer eller mindre skriver i blindo då halva fältet är gömt någonstans i cyberrymden.

Lillfisupdate: Somnar tidigare och tidigare på kvällarna, fortsätter det så här så somnar hon snart för natten efter lunch. Och vällingen har återigen gått käpprätt åt skogen, skrek så fort hon såg flaskan ikväll igen. Börja funderar på vilket trauma som egentligen ligger bakom det här.

Storaupdate: Sover än så länge i sin säng, det är bra. Men har en misstanke om att hon kommer sova hos mig igen inatt, har gjort det de senaste två nätterna när sambon sovit borta. Har inte lyckats komma till ro i sin egen säng mer än en timme åt gången. Måste erkänna dock att det har varit ganska mysigt med att få lite sällskap i sängen!

nu ska jag faktsikt gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon när monstrena vaknar till liv!
De tar sig faktiskt här i skogen. Stora är feberfri, inte helt hundra i övrigt, men tusen gånger bättre än igår. Natten till idag var ju inte en hit, så kan vi säga. Så hoppas på en mycket trevligare sömn för alla denna natt som kommer.

Lillfisen hostig och snorig, ingen feber dock. Vi trotsade faktsikt förkylningarna idag och gick ut en sväng i fina vädret. Stora fick en premiärtur i pulkan mednas lillfisen fick hålla tillgodo med vagnen. Det behövdes, stora höll på att börja klättra på väggarna och jag med för den delen. Sen under eftermiddagen plockade jag fram gåstolen till lillfisen, det va en mycket klok idé av mig måste jag säga. Stora tyckte med att det var kul, skjutsade runt lillasyster i hela huset och visade henne saker.

Positivt idag är att lillfisen åt lite lite välling och skrek inte! Våga jag hoppas? Hon gick för övrigt i däck vid halv ju tiden idag med, börjar bli ett mönster märker jag.

Stora var trött hon med, somnade i soffan efter badet utan blöja och pyjamas. Kunde klä på henne utan att hon vaknade och sen var det bara att bära upp henne. För min del blir det till att brottas med apelsiner och nejlikor, sen kanske det till och med börja dofta jul här hemma.

Nähä, nu säger jag godkvällen då

dsc00472 (MMS)

Då stora mår bättre idag, fortfarande lite hängig med började bli rastlös av att vara inne trotsade vi förkylningarna och gav oss ut och åkte pulka

dsc00473 (MMS)

Då lillfisen på denna bild är fem min ifrån att somna var det en klok idé att lägga henne i vagnen istället för i pulka. Mysig dag hade vi i alla fall :)

Måste påpeka att jag ÄLSKAR julen. Detta året är jag bara lite besviken på hur lite jag hinner med att fixa, men det är nog bara att gilla läget det här året. Jul blir det i alla fall och den kommer bli bra, för det har jag bestämt!

idag däremot har det inte blivit något julstök alls. Lillfisen var ganska piggelin framåt eftermiddagen, så det verkar som hennes feber var av den kortvariga sorten den här gången, det tackar jag mycket för! Stora däremot är inte pigg för fem öre. Ynkligare tös får man leta efter. Har inte varit långt till gråten idag. Båda barnen somnade runt sju tiden idag, så det blir nog en tidig morgon imorgon. Men vad gör de. Stora sov två timamr mitt på dagen, låg resten av dagen i soffan i princip och halvslumrade. Så sömn behöver hon, bättre att sova bort skiten!

Just nu hör jag henne småsnacka däruppe, så hon har väl precis vaknat till, men ingen antydan än till att komma ner. Återstå väl att se hur natten blir...

Jag ska i alla fall dona lite här nere nu, så jag slipper göra ås mycket måsten imorgon, så hinner jag ägna hela dagen åt barnen istället, mysa, leka eller vad de nu orkar med.

Godkväll på er
Det här kommer bli en mycket intressant vecka!

Först lite utanför ämnet, vet ni hur svårt det är att skriva här med plåster på toppen av långfingret...knepigt säger jag bara!

Dagen började med en fullständigt igenkorkad näsa på lillfisen och lite feber som grädde på moset. Jippe! Dock är hon vid ganska gott mod, ligger och sussar där uppe, något längre än vanligt...

Sen ringer dagis, jepp bara att sätta sig i bilen och hämta nästa sjuka barn. Jätte snorig, febrig och mycket ynklig. Slagit sig på näsan me så den var blodig. Lilla tösabit! Åkte hem med orden från stora, "Ninne såna inne, Ninne ming", översättning är nartuligtvis"stora sova inne, stora välling". Klart hon fick, och nu sover även hon.

Nämde jag även att sambon kommer hem först på torsdag! puh jag kommer vara mycket trött då misstänker jag. Nu laga lite mat medans sjuklingarna sover, för sen lär jag väl inte hinna.
Detta är även anledningen till det katastrofala uppdateringen i bloggen, och innan jul kommer det nog inte blir någon större förbättring heller tyvärr.

Igår var vi i Ullared och inhandlade julklappar. Det som var bra med det är att nu är vi i princip klarar med alla klappar för detta året. Det som var dåligt med det var ungefär precis allt annat! Sicken skitdag!

Skor och jacka blev det till mig, skönt då behöver jag inte frysa denna vintern heller och fötterna kan fortsätta vara torra (till skillnad från vad de va när vi kom in på gekås kan tilläggas, jackan kunde jag vrida vatten ur).

Idag skulle det pepparkaksbakas (säger man så?). Det gick jätte bra en halvtimme eller något, sen gick det åt skogen. Slutade med att jag tog ett glas vin och började ta djupa andetag. Ska göra klart resten en kväll i veckan när jag är helt själv och ingen kan bistå med sin hjälp! Trots missödena med pepparkakorna var det riktigt kul att baka, bjöd på en del skratt måste jag säga. Stora var jätte duktig, varje fall för att vara drygt två år :)

Julstöket fortsätter, men så allvarligt tar jag inte på det iår. Vad som är en bra nyhet är dock att det verkar som det blir en vit jul, JIPPIE!

Nä, flams flams Indiana Jones var det ju!