Sista inlägget för detta året blir det nu. Inte så troligt att jag kommer skriva mer idag, kommer antagligen inte hinna med det. Har funderat en del på det här med nyårslöften, kanske lite förlegat men det hör till. Har väl inte kommit på några speciellt roliga heller, men här kommer det:

  • Minst en långpromenad per dag
  • Sluta dricka ernoma mängder läsk i veckorna
  • Börja med sit-ups varje dag (måste ju bli fräsch inför sommaren)
  • Börja på allvar med annan mat till dottern
  • Försöka vara lite allmänt gladare
  • Tappa fem kilo till

Ja, inte så roliga kanske, men det bästa jag kan komma på. Får vi la se hur många dagar det tar innan första är brutet.

Till något annat då. När man vaknar mitt i natten av att någon slickar en i örat så är man verkligen tacksam för att det är kattungen och inte sambon. Hade det varit sambon har jag nog börjat funderar ordentligt på vad det är för typ jag bor ihop med. Inte för att det var direkt trevligt att vakna så, men jag accepterar helt klart bättre att det är en kattunge än en vuxen man. Andra gången jag vaknade inatt så hade kattungen trasslat in sig i mitt hår, suck! Så när dottern bestämmer sig för att sova en hel lång natt, ska jag tydligen vakna minst två gånger i alla fall, varför??

Uppdate på dottern, hon har äntligen börjat intresserar sig för sina fötter, i den bemärkelsen då att hon vill gärna stå på dem när vi håller henne, innan har det bara varit platt fall, totalt lealös, men nu så har hon börjat träna på¨det med, duktiga tjej. Vällingen går bättre och bättre det med, nu äter hon det innan sängdags utan att tutta på mig efteråt, skönt. Så snart är det biodags för mig och sambon.

Året som har gått, ja usch mycket har hänt, kommer inte ens ihåg hälften. Men kan göra en liten sammanfattning i alla fall.

  • Sambon blev varslad från Volvo
  • Försäkringskassan muckade mig och såg till att jag inte fick full fäldrarpenning
  • Åkte till Bornholm med svärfamiljen
  • Sambon fick nytt jobb, JIPPIE!!
  • Jag tog examen från universitetet
  • Hann med två AC/DC konserter (Line är nog enda bebisen som kan säga att hon hört två konserter med dem)
  • Fick massa kattungar som dog, kattmamman blev steriliserad
  • Största av allt, vår dotter föddes andra augusti
  • Hämtade hem en ny kattunge från mor min

Ser lite torftigt ut när man läser det så här, men självklart har det hänt mera, men men, kan ju inte komma ihåg allt så här på en gång. Men det har hur som helst varit ett år med mycket tårar och skratt, och i efterhand så kan jag helt ärligt säga att jag är väldigt nöjd med det senaste året!!!! Så Gott Nytt År på er alla!

 





Jo, jag är ganska munter ändå måste jag säga. Det är dottern som inte är på sitt strålande humör. Men vem är det när man är sjuk. Tog mig låååång tid att få henne att somna idag för sin middagslur, och hon var verkligen ingen solstråle. Kan inte annat än att tycka synd om henne. Har en fruktansvärd rethosta som väcker henne hela tiden och en totalt igengrodd näsa. Efter försökt ge henne mat i över en halvtimme, och damen inte kunde äta så gjorde jag till slut en flaska välling, så kunde hon i alla sitta upp och äta, lite enklare för henne för tillfället.

Jag har i alla fall hunnit elda! Varför är det så att när man står ute i kylan och elda skräp och julgran blir man som en liten unge igen? Så jäkla kul att slänga på saker på elden och se dem försvinna, märkligt. Plus att det är riktigt skönt ute, kallt som fasen men skönt om man klär på sig då. Dottern får därmeot inte gå ut idag har jag bestämt, och tur att hon fortfarande är liten utan egen åsikt! Morgondagen blir ju dock lite trist om hon fortfarande är så här tokförkyld. Tanken var att vi skulle ut på ön imorgon och njuta av det härliga vädret, åka lite skirdskor och grilla korv. Men det lär ju inte hända om hon ska vara sån här, lite trist ska jag erkänna. Men men, det är väl livet med småbarn. Risken är ju att kvällen inte blir så munter heller tyvärr, men det blir som det blir.

Nähä, om jag skulle sätta fart nu, har suttit länge nog på arslet. Inte för att jag gör något som jag borde i alla fall, hittar massa annat som är roligare att göra än att städa...



Vill inte veta vad hon menar med denna gest!

Line inspekterar en av julklapparna på annandagen. Verkar ganska nöjd!



Mitt lilla charmtroll!

Jo det är ju de, nyår alltså imorgon. Så imorgon blir lilla huset i skogen invaderat av diverse märkliga släktningar, ska bli riktigt skoj. Eftersom denna händelse sker imorgon vore det ju på sin plats att jag såg till att huset blev städat och förtäring inhandlad. Städningen ska jag nog fixa under dagen utan större besvär, men handling blir värre. Dottern fortfarande förkyld, har nu åkt på en jäkla hosta som hindrar henne från att sova ordentligt, det plus att det är 12 minus ute innebär att jag inte tänker ta ut henne idag. Hon får snällt stanna inne och kurera sig istället. Problemet blir ju då inhandlingen. Men det verkar lösa sig det med, antingen så skulle Vladde handla åt mig när han ändå skulle in till stan, eller så kommer han bort och är lite barnvakt så kan jag åka och handla i lugn och ro. Vi får se vilket det blir.

Efter ett antal dagar av flaskvägran har dottern åter börjat äta välling på kvällen, och mycket med!!! Igår åt hon så pass mycket att hon somnade efter det, utan att tutta på mig. Det är framsteg som heter duga. Bara att hoppas att det håller i sig denna gång...men nu för tiden räknar jag inte med något. Planer och rutiner ändras ju hela tiden här hemma. Men det som gäller nu för itden, och har gjort ett bra tag faktiskt är att hon somnar runt åtta tiden på kvällen, helt ok för mig. Ger ju mig och sambon lite tid för oss själv med :) Det här gäller dock inte när hon är förkyld!!!! Då är vi uppe bra mycket längre!!

Jaja, ska ta tag i min tvätt som ligger i driver där uppe, har varit så duktig och tvättat hela tiden, det dära med att vika ihop mina och sambons kläder är det värre med...dåliga husmor!
Jo jag tycker nog att jag har varit det idag. Detta trots extrem sömnbrist, vilket jag till viss del får skylla mig själv. Visste ju att dottern var förkyld, och jag vet hur det brukar bli då. Vaknar några gånger på nätterna och är uppe tidigt, till skillnad från vanligt då hon sover hela nätter och vaknar vid niotiden på morgonen. Så trots denna vetskap så satt jag uppe till ett och glodde på dumburken, sen kunden jag dessutom inte somna igår natt, många lustiga tankar som snurrar mitt i nätterna tydligen. Så kan väl lätt säga att man är lite mör idag. Dottern har fått koksalt i nosen, så hon sover äntligen gott.

Det barriga aset är nu uppeldat! Fick nog imorse av den, så jag plockade ihop allt julgranspynt och ljusslinor, och till sambons glädje och antagligen förvåning har jag til och med satt tillbaka den i rätt ordning, de ni! Sen klippte jag ner skiten och bar ut den och slängde den i tunnan, passade även på att elda lite skräp från julen. Fascinerande hur mycket skräp det blir!! Här är vi verkligen inte snälla mot regnskogen och allt det där. Men vad skönt att den är ute. Mysigt är det med julgran det ska jag erkänna, men skönt när den är väck med och jag slipper damsuga varje dag. Däremot så fick jag en obehaglig överraksning när skiten åkt ut, vem är det som har kissat mer än en gång bakom granen!!! GRRR!!! Jäkla kattskrälle!!!

Nu ska jag återgå till min underbara spis, efter ett litet avbrott av trevligt besök av gamla grannar...
Det här är vuxenpoäng till max. Att man kan bli så barnsligt glad för en ny spis är ganska otroligt. Så helt klart har ju ens prioteringar förändrats en hel del de senaste åren. När sambon kom hem idag så hade han även med sig denna vackra skinande maskin. Tyvärr så har jag inte orkat lägga in ett foto på detta underverk, men kanske kommer senare. Anledningen till detta dyra inköp, som jag antar får bli vår gemensama julklapp för de närmsta åtta åren eller så, är att vår gamla spis från artonhundratalet helt enkelt inte ville vara med längre när vi skulle laga mat. Anser inte att det ska ta över två timmar att göra kyckling i ugnen, då var det dessutom inte ens en hel kyckling. Nackdelen med detta underbara inköp är ju att den vackra spisen framhäver allt det andra fula i köket. Men men, sånt är livet, inom sinom tid ska nog även det fixas. Men glad är jag!! Imorgon ska det bli bak och storkok här i skogen för att inviga min nya leksak!!

Dotterns förkylning innebär även att hon tycker om att vara vaken. Fick henne i säng för en tio minuter sedan, bara fyra timmar senare än vanligt. Kan förvisso inte klandra henne heller, hur lätt är det att sova om näsan är totalt igengrodd eller producerar ett ton snor i minuten. Hoppas det har blivit lite bättre tills imorgon så hon kan bli min goa lilla tös igen. Eller ja, inte för att hon är grinig nu heller, bara lite allmänt hängig och snorig.

Nu ska jag titta klart på den här meningslösa actionfilmen på tv, sen borde nog även jag göra min familj sällskap på övervåningen för lite skönhetssömn, kan behövas...
Jepp, dottern är en än gång förkyld! Verkar som jag har fört vidare mitt icke-existerande immunförsvar till henne, hemska mamma som jag är. Men är inte så farligt som jag får det att låta. Bara en oftantlig mängd snor, men i övrigt är hon pigg och sprallig som vanligt.

Har ju hävdat flera gånger att jag ska börja träna på något sätt. Närmst till hands är ju promenader med barnvagnen, om man nu kan kalla det för träning vet jag inte. Men jag är nog för lat för att göra något annat. Eftersom de hotar med att helvetet kommer frysa till is de närmsta dagarna tänkte jag smart som jag är, jag ser till att gå ut på en långpromenad idag, så har i alla fall dottern fått lite utomhusluft den här veckan och hunden uppskattar ju alltid promenader. Tycker dock att han är lite dålig på att visa sin uppskattning, måste vara en dålig uppfostran från min sida, bara att hoppas att jag lyckas bättre med dottern.
Vad jag inte hade tänkt på när jag pälsade på oss och knallade ut var ju att en del av långpromenade är en grusväg. Tror ni den var plogad??? NEJ! Detta visste jag egentligen, eftersom jag är ute med hunden på samma väg (kortpromenad) varje dag. Tänkte inte så långt dock. Kan då medela folket att gå i 10 cm blötsnö med en vagn är inte helt enkelt. Vagnen slirade värre än vad en person som fyllekör gör, och det var grymt tungt att putta på den. Men nu ska jag inte klaga, för om inte det är träning så vet jag inte vad som är!!!! Slutsats, promenader i vanliga fall kanske inte är träning, men är det över 10 cm blötsnö så är det bättre än vilket gym som helst!!!

Så vem vet, kanske lyckades gå bort de dära extrakilorna som smygit sig på under julen.
Usch vad fort veckorna går. Känns inte som det var så länge sedan det var måndag ju.

I morse vaknade dottern vid tio i åtta, ammade henne i sängen och trodde hon skulle somna om som vanligt. Det trodde inte hon. Men hon var så glad och låg och kvittrade  bredvid mig, så jag lät henne ligga där så kunde jag slumra en stund till. Snacka om jag fick dåligt samvete när vi väl gick upp tio i nio när jag insåg varför ungen inte somnade om. Jepp, en blöja som inte var av denna värld behövdes byta. Nu hade hon förvisso inte klagat, men i alla fall. Lite dåligt samvete fick jag allt trots allt.

En liten fråga. Hur är det möjligt att huset är en krigszon när ingen har varit hemma??? Tre katter var förvisso hemma, men tvivlar på att de har lyckats fixa all smutsdisk och röra. Mycket märkligt! Så jag vet hur jag ska underhålla mig idag i alla fall, skönt att slippa tänka på de :P

Lite frukost nu sen börja tvätta (för det gör jag ju aldrig annars!)

hörs senare
Efter ett antal mycke intensiva dagar så sitter vi hemma själva och tittar på film. Igår morse så åkte hela familjen till badhuset, där var vi själva kan jag säga. Lite skönt faktiskt. Sen efter det så bar det vidare till Växjö för att hälsa på sambons släkt, så vi kunde fira lite jul där med. Dotter fick massor med fina julklappar även denna dag, bortskämda stycke. Blev mycket trevligt prat och god mat, precis som det ska vara. Idag när jag vaknade så var det helt tyst i huset, så jag tog hundarna på en morgonpromenad. Eftersom det låg folk och sov i precis alla rum i huset hos svärföräldrarna, så var det köket ledigt. Så där placerae jag häcken och läste en julklappsbok för att invänta resten av folket. Till och med dottern tog sovmorgon, varit många tuffa dagar för den lilla damen, som jag anser att hon klarat perfekt. Men trött var hon, halv elva på förmiddagen behagade hon och sambon att dyka upp vid frukostbordet.

På vägen hem så var vi och tittade på spisar. Vår har tagit ett stort kliv mot graven, så dags att byta den till en ny. Tycker faktiskt inte det ska ta såååå lång tid att koka potatis som det gör nu. Men usch, det är ju en jäkla vetenskap. FÖr det första så är ju spisen vi har nu gammal som gatan, så tydligen har den inte standardmått längre. Begriper inte varför, för alla som görs nu för tiden är mycket mindre. Så efter mycket letande hittade vi en som har samma mått och uppfyller de krav vi har. Har inte köpt den än dock, tar det nästa helg, så kan vi åka med tom bil så vi kan ta med den hem direkt. Idag var det lite lätt besvärligt då bilen var fullpackad. Och placerar en splitter ny spis på taket kändes som en dum idé. Har även beställt en ny strömkabel till datorn, så nu hoppas vi allihopa på att det är det som är problemet och inget annat, för då blir det dyrt och då kastar jag ut skiten!!

Som en liten sammanfattning, julen har varit härlig och intensiv, dottern har varit på toppenhumör mer eller mindre hela tiden. Så första julen som en familj har varit underbar. Första julen jag har varit mamma istället för barn, lite märklig känsla men inte en konstig. Åter till filmen med sambon, hörs imorgon!!!




Mamma och Line på julaftonen.



Söta gullgunge i sin fina julklänning



Dottern som posar fint för kameran strax innan det var dags att sova



Så här söt och glad är man när man vaknar efter sin middagslur



Min lilla rockbebis

Har inte riktigt funnit tiden eller ro till att sitta här. Så ber om ursäkt, men det är väl kanske inte så många som hinner läsa i alla fall, så det jämna nog ut sig.

Julafton över för detta året, nu är det bara resten kvar. Gårdagen var mycket mycket trevlig. Har dock märkt att tjusningen med Kalle Anka har ju börjats dämpa för varje år som går. Men det lär det nog bli ändrig så fort lilltösa är gammal nog för det. Detta året, vilket skulle ha blivit hennes allra första Kalle Anka, vad gör hon då, hon sover. Hon sov sig igenom julmaten också! Fast å andra sidan, då fick ju vi chansen att faktiskt sitta ner och njuta av maten i godan ro. Paketöppningen, ja vad ska man säga. Vi fick mycket fina saker av alla nära och kära. Lilltösa fick väldigt mycket fint av alla när och kära, misstänker att hon är bortskämd. Men det tycker jag är helt ok när man är så liten.

Bästa enligt mig var duken (det var ju en sådan jag efterlyst som vi hade i Komstad ju!!!) och matberedaren jag fick av käre mor och Vladde. Precis vad jag önskat mig! Har ju märkt att ens önskelista har ju något förändrats de senaste åren haha men det är precis som det ska vara. Potatisskivaren var även det en stor hit!! Jag är väldigt nöjd med precis allt vi fick. Dottern är nog nöjd hon med, stoppade med glädje några av leksakerna raka vägen i munnen. Gåstolen älskar hon redan, trots att hon är lite för liten för den än så länge. Hon fick även en barnkammar bok, med massa ramsor och sånger plus en skiva till. Mycket nöjd är jag, har inte testat den än. MEn den var perfekt då jag är en dålig mamma som inte minns alla de där gamla sångerna, nu kan jag öva upp det igen så vi kan dansa och sjunga här hemma. Ja herregud, hon fick hur mycket som helst. Kläder (mycket fina), mjukisdjur, speldosa, overall, hakklapp, pipmugg, väska, filt, docka etc...skulle nog kunna hålla på i evigheter här. Jga och sambon fick också många fina klappar! Och vi är väldigt nöjda med dem alla!! Så tack allihopa från igår!!!

Nu är det dags att få på sig lite kläder, så jäkla kallt att gå ut i födelsedräkten, tror dessutom jag  skulle få många konstiga blickar, om jag överhvuudtaget träffar på någon här ute på landet vill sääga. Sen skall hunden rastas, men först ska lilltösa väckas, är helt slut efter gårdagen. Tufft att fira jul! När morgonbestyren då är avklarade är det dags för nästa resa i denna juletid! Först kommer kusinerna hit sedan ska vi vidare till nästa gäng kusiner. Bilder från hela julen lägger jag upp på söndag tror jag....

En timme kvar ungfär, sen är det officiellt julafton, vilket innebär att jag borde ha gått o lagt mig för länge sedan. Mina föräldrar var över här ikväll, var ju tvungen att titta på den årliga julfilmen, ett päron till farsa fira jul. Lite av traditon i vår familj. Varje år tittar vi, och varje år skrattar  vi åt exakt samma saker. Gillar det. Sambon är på jobbet och väntas hem någon gång under natten. Så nu sitter jag här i min ensamhet och slöglo på dumburken och väntar på att julen kan starta. Är löjligt förväntansfull på att öppna Lines julklappar, och tur är väl det, för i år lär man inte stå högst på listan över personer att ge klappar till. Misstänker starkt att dottern har tagit över den rollen, så allt är precis som det ska vara. På tal om dottern, var uppe en vända innan för att hämta hunden för att släppa ut honom på en kvällskiss i trädgården. Där låg hon och sov sött i sin säng med ena benet utanför! Alltså mellan spjälorna...knäppa unge!

Måste ta och skryta lite här med innan det är dags att krypa till kojs. Ställde mig på vågen tidigare idag och fick en väldigt positiv överraskning. Vågen visade 66.3 kg. Nu säger väl detta ingenting för de som inte känner mig så väl. Så ska försöka förklara. För fyra och en halv månad sedan föddes då dottern och i samma veva började kampen mot kilorna. Nä, nu ljuger jag faktsikt, såvida inte kampen innefatta att sitta på häcken och dricka läsk. Någon större anstränging har jag inte gjort, vilket syns med. Kilorna försvinner men inte sjutton försvinnet dallret runt midjan, nyårslöfte kanske?

I alla fall, när jag skrevs in på MVC i januari så visade vågen på 79 hemska dallriga kilon, kan väl lungt säga att jag var en tjockis. Kan tillägga att bulan på magen som växte fram under våren gjorde inget för att ta bort den illusionen. Vid inskrivningen på förlossningen vägde jag 83 kg. Vilket i sammanhanget egentligen inte var så mycket, en viktökning på fyra kilo är ju inte jätte mycket. Så helt uppenbarligen så hade dottern ätit på mig under hela processen. Kan också bidra att jag fick fullständig avsmak för chips under graviditeten. Vilket på sätt och vis var ganska tragiskt tyckte jag. Stod i affären, tog en chipspåse, jag vet ju att jag tyckr om det, kommer hem och öppnar den och tar ett chips och slänger resten, smakade ingenting! Så från att gått från tre fyra påsar i veckan till inget kan ju ha bidragit till den icke existerande viktökningen. Men hur som helst, 66,3 kg tycker jag är skitbra. Länge länge länge sedan vågen visade sådana snälla siffror. Klar, nu har jag skrutit klart. Men dettta betyder inte att jag är klar för beach 2010, måste jobba lite på dallret först!

Natti natti

Detta är vad jag har gjort hittils, pinsamt ju. Duschen kommer dock ske så fort jag lyfter arslet från soffan, vilket kan ta en stund till, sitter nämligen väldigt bevämt. Långpromenaden är inställd, var ute på en kortis imorse med hunden och kunde konstatera att ta sig fram här ute på skogsvägarna med barnvagn är helt omöjligt. Speciellt nu när snön har övergått till att bli kramsnö, bara att glömma med andra ord. Kolan fixar mor min, snäll som hon är. Filmen blir ju inte förräns ikväll så klart, likaså dotterns bad. Så egentligen är det ju bara julklapparna och skinkan kvar! Så alltså har jag varit duktig trots allt, vill tro det om inte annat.

  • Ska damsuga och skura golven
  • Inhandla det sista för morgondagen
  • Ta en välbehövlig dusch
  • Långpromenad med dottern och hunden (om nu vagnen kommer fram i snön)
  • Göra julskinka
  • Slå in kola (om mor min har kokat den vill säga)
  • Tiita på " Ett päron till farsa firar jul" (hör till, tradition kan man säga)
  • Sorterar julklapparna i olika högar
  • Dottern ska bada
  • Boka grupp för babysim

    Sambon har begett sig till jobbet så han kommer ju vara lagom pigg imorgon. Men ska väl inte klaga allt för mycket, han slapp ju i alla fall att jobba imorgon. Men tycker nog att det är lite dålig framförhållning av ett företag att medela sådant dagen innan julafton. Inte lätt att planerar livet då. Men men, om man då faktiskt skulle ta och duscha och skala potatisen (inför potatisgratängen) innan dottern vaknar igen. Känns som det blir smidigare. Så höres eventuellt senare ikväll, annars önskar jag alla en God Jul!
  • Nu är det alltså dagen för den stora dagen, dagen vi alla har sett fram emot, Julafton, varje fall jag har gjort det. Då dottern inte alls var på humör igår kompenserade hon för det inatt, det tackar vi för. Sov hela natten! Duktig tjej!

    Verkar ha slutat snöa för denna gång, skönt, orkar inte skotta mera snö, har tillräckligt att göra idag i alla fall.

    • Ska damsuga och skura golven
    • Inhandla det sista för morgondagen
    • Ta en välbehövlig dusch
    • Långpromenad med dottern och hunden (om nu vagnen kommer fram i snön)
    • Göra julskinka
    • Slå in kola (om mor min har kokat den vill säga)
    • Tiita på " Ett päron till farsa firar jul" (hör till, tradition kan man säga)
    • Sorterar julklapparna i olika högar
    • Dottern ska bada
    • Boka grupp för babysim

    Inte säkert att saker och ting sker i den ordningen, men uträttas ska de! Bara att hoppas att dottern är med på dessa planer med.

    Så dags att sätta fart, lite frukost sen är det bara att börja bocka listan...(utan att fuska).

    Satt och surfade igår på kommande års konserter och festivaler. Det är ju som man kan bli grön av avund! Är så många band och festivaler jag vill uppleva. Och så lite pengar i plånboken...suck. Får väl helt enkelt ställa mig och spela guitar hero så kan jag låtsas att det är jag som spelar på Ullevi!!



    Min dator har börjat bete sig väldigt märkligt den senaste tiden. Så försvinner jag ett tag härifrån så vet ni varför. Då har datorn åkt ut i snön för att jag blivit förbannad! Bara så ni vet.

    Och en sak till, bara så ni vet. Det snöar ute, och det snöar mycket!!! Inte för att någon person i detta land kan ha missat det. Men jag klagar inte, älskar snön och är så jäkla glad för att det för en gångs skull bli en vit jul. Hunden är lika lycklig han, värre är det med katterna, de går inte ut helt enkelt! Kattungen förstår jag, han försvinner ju i snön, men de andra två är lite mesiga tycker jag nog. Sambon är rätt nöjd han med borsett från att han kör bil i jobbet, lite besvärligt kanske. Dottern, hon har ingen åsikt om snön, har frågat men hon behagade inte svara ordentligt på frågan.

    Tror vi har satt ett rekord idag. Klockan fyra i eftermiddags började vi titta på en film, nämre bestämt Terminatior salvation, ingen av oss hade sett den. Nu är klockan kvart i tio och vi har fortfarande inte sett klart den. Orsaken är besök vilket i ovh för sig var trevligt, andra och främsta orsaken är dottern. Hon har varit fullständigt övertrött idag, vägrat sova, vägrat äta, vägrat allt egentligen. Till slut däckade hon av ren utmattning, vet inte om hon på något märklit sätt fått för sig att det var julafton idag så hon höll sig vaken för at öppna presenter, och då blev arg för att det inte skedde. Fast å andra sidan inte så troligt då hon är fyra och en halv månad gammal, men något var det.

    Nu ska vi försöka göra ett nytt försök med filmen om sambon behaga lämna ifrån sig snöskyffeln vill säga. Ska vi slå vad om att ungen vaknar fem minuter efter vi satt oss i soffan?!

    Bye bye
    Jag är halvdansk och halvsvensk, sambon är också halvdansk och halvsvensk.

    Då måste det ju innebära att dottern också är halvdansk och halvsvensk. Eller???

    Tänker så här, två halvor blir en hel. Fyra halvor blir två hela. Alltså en av varje?? Eller blir hon en dubbel???

    ...hittade jag här. Satt här hemma i godan ro och surfade runt lite på nätet. Orkar inte stöka mera, nu skiter jag i det. Så medans lilla tjejen sussar där uppe, har jag tagit mig friheten att enbart slappa! I alla fall, det som Malla skriver i krönikan är helt underbart, och så skönt att läsa. För visst är det så att man vid vissa tillfällen känner sig granskad och bedömd, och att känslan att en del tycker att man är en dålig föräldrer för att man gör saker på ett visst sätt, eller inte gör. Jag rekommenderar er att läsa den verkligen och även hennes blogg. Dels skriver hon på ett jäkligt kul sätt och man kan känna igen sig i många saker tycker jag. 

    Men tillbaka till det här med att vara den perfekta mamman. Som sagt, när man går hemma hela dagarna så hinner man ju surfa en del. Och det finns många bloggar här ute i cybervärlden att välja på. Många är ren skit dock, finns några riktiga guldklimpar med. Men en sak förstår ajg bara inte. En del människor väljer att dela med sig av sin smak om kläder och dylikt, och tipsar om till exempel fina barnkläder på nätet. Men helt ärligt, hur fint det än är så lägger jag verkigen inte ut 699 kr för en tröja och byxa. Förstår verkligen inte vitsen, de kan ha kläderna en månad, sen är det för litet i alla fall. Och jag ahde i alla fall inte tänkt producerar femton unga, vilket är väl bad som krävs för att det ska löna sig att handla så dyrt. Nu har jag i och för sig inte råd även om jag skulle vilja, men jag lovar, hade jag haft pengar så hade jag fortfarande inte köpt dyra märkeskläder till dottern. Eller det här, jag har ju som sagt va valt att ge dottern välling på kvällen trots att det står från sex månader på paketet. Säger bara det, säg inte det till bvc! Då får du blicken från sköterskan som säger att de ska skicka socialen på dig. Tänker inte förklarar än en gång varför jag göra detta, inttresserade kan scrolla ner en vända för att läsa det. 

    I alla fall, det finns så mycket åsikter runt omkring oss. Jag gör så att jag litar på mig själv, jag avgör vad som är bäst för mitt barn, för det är trots allt jag som känner henne bäst!  

    ...har det varit senaste dagarna. Men har verkligen inte haft tid att sitta vid datorn. Igår var det full rulle här hemma. Vi hade bestämt att nu jäkla ska det bli jul här hemma. Så tog tag i finrummet och städade och röjde. Det behövdes kan jag säga. För finrum kan man knappst kallat det de senaste månaderna. Har snarare varit ett avsjhälpningsrum för allt som vi inte orkar se i de andra rummen. Men nu är det tiptop inför julen. Kom på att det kanske är en bra idé att göra iordning det då vi faktiskt ska tillbringa julaftonen där inne. Julgranen kom in igår kväll med. Planen var att så fort dottern har lagt sig för natten skulle jag och sambon pynta granen. Då var ju tanken i och för sig att dottern skulle somna runt åtta precis som vanligt, men nejdå...halv elva somnade hon. Vilket då innebar att jag inte kom isäng förräns vid halv ett, somnade nästan vid ett...vem vaknar då?? Joho, dottern ville ha nattmål och mys. Så sista gången jag kollade klockan var hon halv två....ahhhh!! Halv åtta imorse vaknade en pigg och pratglad dam här hemma. Så bara att knalla upp och underhålla barnet! Visade henne granen när vi kom ner och blivit anständiga (kläder på med andra ord). Hon tycke den var mycket fin, speciellt glittret och julgranskulorna. Hade hon bara fått så hade hon slitit tag i alltihopa, för tror mig, hon försökte. Men som tur är bestämmer jag än så länge vad hon får eller inte får göra. Så kulorna och glittret hänger kvar i granen där det ska vara. Väntar dock bara på att kattungen ska upptäcka julgranskulorna, det kan ju bli intressant!!

    Lite annat med då. Jag har kommit på vad som får ens arma modershjärta att svämma över. Det är när man kommer hem efter en promenad med hunden, dottern är hos sin far, och när hon får syn på mig så sträcker hon ut armarna och vill komma upp i famnen!! Älskade unge! Den känslan är obeskrivbar!!

    Vet ni vad mer som är supergulligt...på bebisar alltså. Inte speciellt gulligt på vuxna! För ett litet tag sedan så började dottern med att gnugga ögonen med hela händerna när hon är trött. Tycker sådant är så sött när de är små!! Nu har även tummen börjat fungerar för henne. Line har ju ingen napp. Nu ´sa jag ju detta redan innan hon föddes att jag helst såg att hon inte skulle ha napp. Så jag klagar inte, men man känner sig lite dum trots allt. För det har funnits vissa tillfällen då vi faktiskt har testat med napp, detta var när hon var en riktigt spädis. Inget annat fungerade, så sista utvägen, vi testar. Fungerar ju tydligen på alla andras ungar. Men inte min! Skitsur blev hon varje gång vi försökte stoppa in den i munnen, spottade ut den direkt och skrek ännu värre. Nu har det ju som sagt va gått bra i alla fall så här med facit i hand. Dottern har börjat använda tumme, gör mig inget. Men när man nu var desperat där i början önskar jag att man hade haft lite mera KOLL på utbudet av saker. För tydligen finns det olika former på nappen...AHA! Vi testade enbart en sort och tänkte inte mer på det. Nu kan man ju börja funderar, kanske hade en annan form fungerat för henne. Men som sagt va, nu spelar det ju ingen roll längre.

    Vi har även börjat göra om i dagplaneringen för dottern och hennes mat. Köpte ju en ny nappflaska som sagt va häromveckan. Den har fungerat över all förväntan. Dottern äter med glädje välling från den nu, lite mer för var dag som går. Så nu är det havregrynsgröt på morgonen, smakportioner av något annat på eftermiddagen och välling efter pyjamas och innan sänggående. Allt detta avslutas ju nartuligtvis fortfarande med ammning. Anledningen till att jag har beslutat ta vällingen på kvällen istället för gröten (vilket hon har fått i två veckors tid på kvällen) är helt enkelt att med välling kan hon sitta i knät och mysa på kvällen, varva ner och bara ha det gosigt. Lite svårare med gröten, då hon måste sitta i sin stol. Och än så länge verkar detta fungerar mycket väl! Vilket jag gillar, ungen har nämligen börjat tugga på mig! AJ!!!

    Jaja, idag är det hall och kök som skall städas, sen ser det nästan anständigt ut här hemma igen!
    Ja inte blev det sovmorgon idag i alla fall. Lilltösa somnade vid åtta igårkväll, lite att mål vi ett inatt, sen frukost vid fem. Sen slumrade hon i en timme ungefär. Sen var det en dam som var mycket pigg. Sambon knallade upp med henne och försöka söva om henne på nedevåningen. Lyckades efter en timme. Så då knallade han trött som han var upp igen med henne, la dottern i sin säng och kröp tillbaka i vår säng. Men där skulle damen bara sova i en kvart eller nåt. Sen var hon jätte pigg igen, var ju bara att gå upp. Sambon får sova en stund till. Så nu sitter jag och lilltösa och kollar på bumbibjörnana och jag försöker bli människa igen så man orkar ta tag i livet..,

    Om en timme eller så ska jag testa välling igen på lilltösa, ska bli intressan och se hur det går...

    Ja inte blir dagarna som man tänkt sig ibland. Idag var ju planen som sagt va babysim, julgran, julstök och spel på kvällen. En allmänt mysig dag med familjen med andra ord. Så här blev dagen: Vaknade fint och lungt till brandlarmet klockan åtta imorse. AHHHHH!!!! Så upp fort som attan, inser att det luktar rök och att det är disigt här inne, inte så farligt uppe i sovrummet, lite värre på bottenvåning. Sambon ner för att försöka lokalisera källan till alla rök. Visar sig att det kommer nerifrån pannrummet. På något sätt har pannan lyckats smälta en platsbunke, så inte så farligt med andra ord. Inte tillräckligt för att ringa brandkåren, utan bara att skicka ut skiten i snön. Men herregud vad rädd man blir. Och rök var det ju i huset, så jag upp fort som attan och på med första bästa kläder, upp med ungen ur sängen. Får på henne kläder, overall, mössa, raggsockar, täcke och ungefär samma sak till mig själv (bortsett täcke då), sen ut i barnvagnen. Tyckte inte att det var läge att stanna kvar hemma med henne i all den röken. Så vi börjar knalla bort mot mamma för att tillbringa dagen där istället. Och kallt var det!! -15 grader var det när vi började gå, så det var en snabb promenad, tyckte inte hon skulle vara utomhus längre än nödvändigt i den kylan. Så hem dit, börjar göra oss lite hemmastadda. Lämna dottern där en timme, var ju tvungen att åka in till staden en runda för att fixa de allra sista julklapparna, sista dagen idag, sen är det stängt nämligen. Och detta kskulle ju egentligen skett efter babysimmet, så inga problem. Men problem blev det ju helt plötsligt när sådana här oväntade saker sker. Sambon stannade hemma för att försöka vädra ut huset och samtidigt elda som attan, så det inte blir minus inomhus. Hade väl runt tretton grader ett tag, nu är det varmt och skönt igen. Så när det var utvädrat och luktar nästan normalt vågade jag mig hem igen med dottern. Så nu håller vi på att tvätta för fullt, ska tvätta upp allt i tygväg som legat framme, alternativt vädra en del saker, för att försöka få bort den sista röklukten. Så en positiv sak med allt detta är ju då att vi får saker tvättade som antagligen hade blivit liggandes ett bra tag till. Men visst, ingen kul dag alls. Inte som vi hade tänkt oss kan jag lungt påstå. Och man blir verkligen rädd först! Och det kunde ju gått mycket värre än vad det gjorde, så man kan väl säga att vi hade tur trots allt...

    Så spel blir det inte ikväll, har en övertrött dotter här hemma, som inte lyckats komma till ro alls under dagen. Inte så konstigt, märker väl att jag är lite småstressad. Så det blir lungt här hemma ikväll, tvättar och tvättar, lär nog fortsätta imorgon med för den delen. Ja det här var ju vår dag!! Suck!

    ...är det kvällen och det ser jag fram emot. För då kommer sambon hem så vi kan ha fredagsmys hela familjen.

    För tillfället har jag landat i soffan med en underbart söt liten kissunge i knät, han låter som en motor när han spinner, ingen risk att missa honom. Man kan höra honom från ett annat rum...han har även fått en liten ful ovana...att när dottern ligger och äter så ska han slicka henne på huvudet. Inte för att hon protestera men det tycker jag faktiskt är lite äckligt, så nu är det vakta katten med ena handen och hålla dottern med andra handen.

    Söta gullunge har somnat igen, sover sött i sin säng där uppe. Inte så konstigt eftersom hon enbart sov tre timmar i stöten hela natten, sen skulle hon upp och snufsa hos oss. Jätte jätte mysigt är det men ska erkänna att jätte pigg är jag inte idag. Men trots detta ska jag nog ta och baka ihop lite negerbollar, hur länge sen som helst jag gjorde det ju, tror inte jag har gjort det sen högstadiet. Men gott ska det bli i alla fall. Ska även passa på att förbereda kvällsmaten nu när hon sover, kan jag stöka i lugn och ro i köket. Och sen när hon vaknar kan jag ägna tiden åt att busa med henne istället!

    har varit väldigt dålig på att ta kort på sistonne, men ska bli ändrig på det...jag lovar!
    Lätt att bli lite dagvild när man är hemma och skrota hela veckorna. Men måndagar och fredagar har man koll på. Detta självklart för att när det är fredag så kommer snart sambon hem och är hemma hela helgen!!! Det ska bli jätte härligt. Synd bara att vi har massa tråkgöra som tyärr måste göras. Men vi har även en hel del mysiga saker som skall göras. Babysimmet är en av de saker, slå in de sista julklapparna, klä granen, detta är saker som jag tycker om att göra, det är mys!!!

    Övrigt, inte lika kallt ute, vilket säkert alla redan har märkt. Det innebär för min del en långpromenad med hund och barn. Ville inte göra det igår, inte för att jag är speciellt orolig för dottern, så varmt nerpackad som hon är i vagnen så är det ingen större risk att hon fryser. Men jag frös!!! Spelade ingen roll om man hade termobraller och hela skiten på sig, ansiktet och då främst kinderna och näsan var ju lika kalla för de. Men idag alltså ska vi ut i snön och knalla. Just de ja, ska även se om vi kan hitta en bra pulka i helgen till Line...se vad hon tycker om det!

    Nähä, dags att packa på oss vinterkläderna och knalla ut då...
    Oja, idag är det riktigt kallt ute. Åtta minus, kanske inte låter så mycket med det blåser ju med. Så efter en kort promenad med hunden, så han hann uträtta sina behov i alla fall var jag som en isbit, detta trots pälsmössa, handskar, termobrallor etc...så det är KALLT! Men det är vacker ute!

    Herregud, trodde ungen hade fått fnatt idag ju. Somnade vid tio snåret igårkväll, vaknade fem för lite frukost, och somnade sedan om...brukar ju då vaknar igen runt åtta halv nio. Kan då medela att jag gjorde det men inte Line! Hon vaknade inte förräns kvart över tio, och då hann även jag somna om. Så snacka sovmorgon! Kan inte ens komma ihåg sist jag sov så länge! Nackdelen är ju helt klart att halva dagen redan har gått, och jag har massor att göra. Måste tvätta kläder, ta hand om köket som vi inte orkade göra igårkväll, är ett riktigt kaos. Sen måste jag röja plats där uppe så vi kan få upp soffan och fortöljen som just nu blockerar halva undervåningen. Hinner jag ska jag även koka en ny sats med kola och hoppas på ett betydligt bättre resultat än sist. Och denna gång ska den inte besudlas av kattpäls!

    Borde även åka in till Sävsjö en runda, men det lär inte hända idag så det får bli efter babysimet på lördag.

    Har tänkt på en sak förresten. När man går hemma och skrota hela dagarna hinner man surfa en hel del på nätet. Då kommer man över en massa olika bloggar skrivna av en hel del märkliga människor. Men i alla fall, har en fråga?? Är livet verkligen rosenskimrande hela tiden för att man får barn. Har läst en hel del nyblivna mammors bloggar, och marioriteten av dem skriver att livet är som små fluffiga moln och livet har inte varit härligt. Ok, jag anser förvisso är mitt liv är väldigt härligt också, och har inga större klagomål. Men kom igen. Livet med småbarn är inte enbart en dans på rosor. Det är sömnbrist hit och dit, barnen blir sjuka, och hur synd man än tänker om dem så är det verkligen ingen rolig period. Alltså, varför inte skriva verkligheten. Hur underbart det än är att vara nybliven mamma så är det även en massa utmaningar med det, och alla är faktiskt inte enbart positiva, även om det utmynna i något positivt. Jga vill kunna känna igen mig i någon annans liv som nybliven mamma, men det är svårt när allt de skriver är gulligull hela tiden. Sen en sak till, är det bara jag som inte tycker att en förlossningen var det bästa som har hänt mig?? Självklart är själva resultatet av förlossningen helt unerbart, jag skulle alltså inte vilja ha det ogjort, inte det jag säger. Och till en viss del kan ajg säga att det var häftigt att uppleva, men jag minns även hur jäkla ont det gjorde, panikkänslan som slog till då och då över känslan att det inte går, att man går sönder fullständigt. så jag skulle inte vilja påstå att en förlossningen är det mest härliga eller underbara jag har upplevt, resultatet JA vägen till resultatet NEJ!

    Så jag säger tack till Martina som skriver mer om hur det verkliga livet faktiskt är...
    Idag har vi hunnit med mycket här hemma. Dagen började med mys i sängen, sedan upp och fick kläder på oss. Tänkte att folk skulle nog titta lite konstigt på oss om vi gick ut i pyjamas, eller varje fall på mig. Lines klädsel syns ju inte under overallen i vagnen. Sen i alla fall när vi  gjort oss "vackra" blev hunden rastad, disken diskad och hallen "ren". Sen bar det av mot storstaden. Hem till Petra, fick goa peppakakor, matade Line sen gick vi ner på stan för att uträtta massa ärenden varav julklappen till sambon. Skulle även se om de hade AC/DC bodyn i större storlek på Lindex, men det hade de inte...det var synd, den hon har är snart för liten. Sen shoppade jag en bok för mina presentkort, lite alvedon och nässpräy, julklapp då, fotoramar, för här ska det äntligen framkallas lite kort som kan pryda våra kala väggar. Kallt, halt och snö var det ute, mysigt!!!! Lunch bidde det med på stan, jag och Petra hade  verkligen en hel dag, alltid lika kul att träffa tant Petra!!! Sedan vidare för att hälsa på svärmor aka Lines farmor en sväng innan det var dags att åka hemåt till skogen.

    Jag lovar verkligen, snart slutar jag köra bil på kvällarna. Jag hatar det verkligen!! Har blivit så löjlig sen Line föddes...

    Var ju på Apoteket som sagt va, där köpte jag även en bitring till Line, väldigt uppskattat tydligen. Hon har haft den i munnen hela kvällen, så den verkar ju fylla sitt syfte. Köpte även en ny nappflaska. Fick tips på vad jag kunde göra för att hjälpa henne med flaska. Är förvisso fortfarande inget måste eller nödvändigt att hon ska äta från flaska, men det är smidigare, det kan ingen annan säga annat om. Grejen med denna flaska är att dn dels bildar mindre luftbubblor i maten, och nappen är utformad på ett annat sätt, för att det mer ska likna en riktigt bröstvårta. Principen är även den densamma, maten kommer inte automatiskt för att man tippar flaskan, utan de måste faktiskt jobba ut maten, precis som de gör på bröstet. Så vi testade detta ikväll i alla fall utan några större förhoppningar. Men det visade sig att hon faktiskt åt! Inte jätte mycket, men hon gjorde det. Och här kommer bekännelse nummer två idag då. Det var välling i flaskan! Detta trots att det står från sex månader på paketet, men jag anser att om det är ok för dem att äta havregrynsgröt så kan det ju inte vara någon fara med välling, som är exakt samma sak men i lösare konsistens, så det så! Nog om detta nu.

    Nu ska jag titta klart på Grand Designs på nian...
    Det var exakt vad som hände igårkväll. Hade ju gjort kola igår, som tyvärr misslyckades på det sättet att den blev alldeles för rinnig. Gick alltså inte slå in den i papper. Så jag och Sambon satt och äcklade oss genom att sitta och äta med sked från plåten. Helt plötsligt från ingenstans kommer det en kattunge flygande som fick för sig att gena över tvbordet. Gissa hur det slutade! Kattungen landade mitt i plåten med kola! Han studstade upp snabbt som attan sen blev det till att jaga kattunge innan han kletade ner hela huset med kola, som nartuligtvis satt fast under tassarna och under magen, halsen, ja överallt faktiskt. Sen in med han i duschen, det gillade han inte. I efterhand var det ju faktiskt rätt komiskt alltihopa!

    Sovvanor tänker jag inte ens diskuterar idag. Jag tror min lilla tjej känner på sig när vi ska iväg dagen efter och jag måste vara pigg. För då tycker hon att vi ska ha en uppesittakväll!!!

    Men i alla fall, hunden är rastad, har dammsugat klart och diskat. Bilen är färdigpackad. Nu är det bara jag och Line som fattas...ska ge henne lite mat innan vi åker, sen bär det av mot metropolen och hälsa på Petra och förska hitta en julklapp till sambon.
    Helt underbart att vakna idag och se snön falla utomhus. Nu är det het vitt ute, både på marken och i luften. Så nu är det äntligen vintern, och julkänslorna har slagit till i full kraft. Min mamma kom förbi i morse och fikade en stund innan hon åkte till jobbet. Bidde lite mjölk och pepparkakort, ingen dålig frukost. För frukost var det då hon ringde och väckte oss. Ska nog inte klaga, klockan var trots allt nio på morgonen och inte sex, så det var ändå dags att gå upp. Sedan hade jag tänkt ta en långpromenad i det underbara vädret, tänkte passa på medans Line ändå skulle sova, tänkte det kan hon lika gärna göra i vagnen. Ha eller hur. Det hann jag inte med. Hon somnade ju medans hon åt, så det var bara att bära upp henne till sängen. Långpromenaden får bli nästa gång hon ska sova istället, nu i eftermiddag någon gång, hoppas det går bättre den gången.

    Så istället så ställde jag mig och koka kola, första gången för min del. Uppmärksamma läsare vill nog påstå att jag ljuger lite nu då jag sa att jag skulle göra detta för flera dagar sedan. Men det har verkligen inte blivit av, inte blivit något bra tillfälle. Men idag så, perfekt tillfälle. Line skulle sova i två tre timmar, så det var ju inga problem. Och nej, hon var inte problemet heller. Men däremot så verkar jag ha misslyckats fullständigt med kolan. Vill minnas att sån ska bli tjock med!! Det blev inte min. Så nu blir det som alla andra år, får frysa skiten och sen använda en kniv och hacka loss bitarna för att slå in dem i papper, sen äter vi det med sked! Lika gott fortfarande dock, men det är ju inte riktigt så det ska bli. Kan bara inte för allt i världen komma på vad som gick fel...

    Inatt insåg jag vad som måste fixas så fort sambon kommer hem. Det är när jag vaknar till nån gång under natten och tittar bort mot Lines säng, och ser hennes fot över kanten!!!! Hon sov förvisso, tydligen skönt att ligga så. Men nu måste vi sänka sängen ett snäpp, innnan hon trillar ur den! Så ytterliggare ett bevis på att hon faktiskt blir större och äldre. Man ser det inte själv på samma sätt som andra, tills det kommer sådana här saker som är så stora...hon är ju ingen spädis längre helt klart. För spädisar behöver inte sova längre ner i spjälsängen. Så nu har jag en bebis!!

    Ska ut till köket nu och fixa till lite morötter och palsternacka till dottern, sen lite amma på det...sen vore det väl sjutton om vi inte kom ut på en promenad!
    Måste fortsätta skryta lite till. Igår somnade min lilla tjej vid åtta på kvällen och sov till åtta på morgonen. Med bara en matpaus vi klockan tre på natten! Duktig tjej! Fortsätt så!!

    Idag snöar det äntligen. Så jag har längtat efter det här!! Om en liten stund ska vi ta och gå ut på en långpromenad allihopa. Line nergosad i sin vagn, hunden lös och eventuellt två katter med =)
    Ny vecka igen och jag har alldeles för mycket att göra och hinna med. Då kan man ju undra varför jag sitter i soffan med datorn i knät, två katter och en hund och skriver här. Enkel anledning, har ingen lust att ta tag i alla tråksaker...borde men vill inte...måste samla energi, och det kan ta låååång tid. Sen undrar jag faktiskt över vad som händer i huset, jag städar och städar, i princip varje dag tycker jag, ändå så ser det konstant ut som ett bombnedslag. Stormen Gudrun orsakade inte ens sådan här förstörelse! Kan medge att jag eventuellt bidrar men en liten liten procent av stöket, men knappast inte allt. Och sambon jobbar ju på dagarna, djuren sover mest, och Line kan inte riktigt förflytta sig för att lyckas stöka ner på ett bort. Så vad sjutton kommer stöket ifrån då?? Så dagens uppgift blir en än gång försöka röja här hemma, tänkte man kunde hålla det på en lagom stökig/ren nivå fram till jul i alla fall, så slipper jag göra allt dagen innan julafton. Kommer faktiskt ha tillräckligt att göra då i alla fall eftersom sambon jobbar natt då IGEN! Tycker inte om hans jobb! Så det så! Nu fick jag ur mig det med, skönt.

    Hade även tänkt jag skulle åkt in till Värnamo för att köpa de sista julklapparna, främst till sambon. Kan ju inte riktigt göra det när han är med. Men min tanke var att lämna Line hemma denna gång. Dels så vet jag vad jag ska ha, så det kommer gå fort. Sen så har de utav någon märklig anledning rulltrappa inne på Åhlens. Och jag må vara feg, mesig, löjlig och allt det där. Men jag vågar verkligen inte gå i rulltrappa med vagnen. Så den affären är ju utesluten om jag tar med min lilla tjejen. Men ett problem dök upp i min shopping plan. Personen ifråga som var tänkt som barnvakt är i Jönköping, mycket onödigt tycker jag. Är det inte rimligt att alla sitter hemma och väntar på att jag ringer eller? Kanske inte...
    Sen har jag även ett rabatt kort på Lindex, som tyvärr går ut idag. Det är på 30 % på ett köp av barnkläder, som jag hade tänkt utnyttja då dottern växer så det knakar. Har snart varken jacka eller overall som passar. Men har jag tur så kommer de hem från storstaden innan affärena stänger, så hinner jag förhoppningsvis in i alla fall. Annars får jag helt enkelt strunta i det...kommer fler tillfällen.

    Nähä om man faktiskt skulle ta tag i livet lite. Sätta på julmusiken att skråla till, börja röja sen dammsuga. Passa på medans Line sover tänkte jag, men det gäller ju då att jag faktsitk på allvar reser mig upp från denna grop i soffan och börjar engagerar mig i julstöket!



    Nya kissen då :)



    Luciafirande i byn. Vladde så fin med glitter på huvudet och med en gitarr i famnen, första gången dessutom!!!

    Jag har världens duktigaste tjej här hemma. Må låta som skryt men det struntar jag i! För min lilla tjej sov från elva igår kväll till åtta i morse...då anser jag att man får skryta lite!!
    ...var och hämtade det senaste tillskotten till familjen i skogen. En helt underbart söt kissunge, som syns på bild nedan. Imorgon ska jag försöka lägga upp något mer foto på honom. Han verkar i alla fall har gjort sig väl hemmastadd här. Var lite nervös inför vad han skulle tycka om Line, då hon faktiskt låter ibland, och inte så lite heller...inte alltid skrik, men hon har en hel del ljusa toner som hon får fram som riktigt skär i öronen. Men det var inga problem. Kissen följer efter mig och sambon vart vi än går i huset, och ska ligga hos oss hela tiden. Då oavsett om hunden är i närheten eller Line för den delen. En ska har vi dock märkt, och det är att Lines fötter lever farligt nu för tiden. När hon ligger och äter så rör hon dem hela tiden, vilket kissen tycker är jätte kul!!!! Oj oj hur ska det sluta...

    Har även testat med havregrynsgröt till dottern till kvällsmat, la även i lite blåbär i den för smakens skull. Det var populärt kan jag säga! Hon åt med glädje, inte jätte mycket, men var ju första gången, men märktets tydligt att hon gillade det. Slängde sig efter skeden för mer...så införa gröt verkar inga större problem. Detta med förhoppningen då att hon ska stå sig längre på det än på bröstmjölk, underlätta nattsömnen tänkte jag.

    Nähä, nu ska jag strax ut med doggelito medans sambon ska försöka söva en jätte pigg bebis! Har nog aldrig varit längre ifrån sömnen än vad hon är nu...men så go och glad som hon är kan man ju inte bli sur heller :)


    ”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om ett STAR Påslakanset (Lundmyr of Sweden) från Barntyger!  Var med och tävla du också!”




    Line och vår nya kisse, Simba Jr ;)



    Gullunge



    Luciafirande i byn.

    Oj vad tiden går fort. Snart är det julafton ju. Ibland önskar jag denna tiden på året kunde gå lite saktare. Det är en så himla mysig tid, med alla ljus, lampor, härliga dofter från köket, paketinslagning och till sist en julgran. Detta är nog den mysigaste tid jag vet.

    Igår var det Luciafirande här i byn, vilket var riktigt trevligt. Måste säga att det var det mest udda luciatåg jag någonsin har sett, men helt klart ett av de bästa. Julskinkan och Rudolf med den röda mulen var ju helt klart bäst! Jag och sambon hade till och med fått på oss varsin tomteluva dagen till ära, Line gick som pepparkaka i sin bruna overall :)

    När vi skulle gå bort till cafét på kvällen och är ungefär halvvägs, så vad ser man inte då. Jo en svart skugga som kommer galopperande bakom oss. Jäkla hund! Då har han blivit sur för att han inte fick följa med på promenad. Har hänt en gång tidigare. Så hundskrället har tryckt ut sig genom kattluckan, och helt ärligt. Så liten är inte hunden! Denna gång visade det sig att han har tagit sönder kattluckan dessutom. Så inatt har vi fått ha en filt instoppad i hålet för att undvika att all kyla kommer in i huset. Så nu har vi dessutom två riktigt förbannade katter som varken kommer ut eller in....suck!

    Senare under dagen kommer dessutom vår nya familjemedlem. En underbart söt liten kisse, ska försöka ta ett kort sedan och lägga upp. Ska bli intressant och se vad de andra djuren säger om detta hahaha

    Skulle ju åkt till Jönköping idag för att inhandla de sista julklapparna, men vi har beslutat att skjuta upp det...inte för att vi har så värst många dagar att skjuta upp det till. Dels för att vi faktiskt vill vara hemma tillsammans en hel dag som omväxlingsskull, sen har jag börjat bli sjuk med misstänker jag. Halsen gör ont och näsan full med snor, märkligt hur mycket snor som faktiskt får plats, frågan är var får det plats??? Inte sjutton får allt plats i min näsa i alla fall, nog för att jag har en stor nästa, men inte sååå stor!

    Jaja, ska ta lite frukost, mysa med lilltösa framför tre tända ljus på bordet nu...
    ...för det innebär att sambon är hemma hela dagen, hela kvällen och hela natten...woho!!

    vi struntade ill babysimmet som sagt va, tycker fortfarande hon är lite snorig, så tar det nästa veckan. Däremot har vi hunnit med att hämta lussekatter till luciafirandet ikväll, hämtat hem hunden, dock mycket ovilligt. Hade de bara vetat när jag skulle komma hade de nog rymt med honom! Men det är skönt att ha hem hunden igen! Nu ska jag strax iväg till affären och inhandla grädde...blir svårt att koka kola utan det.

    Satt uppe igårkväll och tittade på film, när den slutat ser jag att en av mina absolut favoritfilmer börjar, Imvse vimse spindel. Men då var klockan redan kvart i ett....AHHHH...vad besviken jag blev. Insåg ganska fort att det hade vart en dum idé! Hade ju inte varit människa idag om jag hade gjort de, men så är det att ha barn :)

    Nu ska jag handla sen stöka i köket...
    ...är det här hemma. Skrev ju om det tidigare i veckan, och hon är fortfarande hostig och snorig, dock inte lika mycket längre. Men hur länge ska det hålla på? Så utav den anledningen hoppar vi över babysim imorgon, lite trist, men vill inte göra det värre  igen nu när det väl har börjat vända till det bättre. Så ikväll ska vi ta ett lång och skönt bad, eller ja inte jag då, jag får inte plats i baljan haha det hade väl vart något. Men Line ska bada, då ska vi plaska och leka en lång stund.

    Måste även säga att de två senaste dagarna har hon sovit helt underbart, detta trots hosta och en rinnig näsa. Har hållet exakt samma sovtider nu. Sover mellan 11.00-13.00 (ungefär, kan vara längre ibland med), sen somnar hon igen vid 15.30, men vid den powernapen får jag väcka henne vid halv sex, annars kommer hon aldrig i säng på kvällen. Sen somnar hon igen vid 19.30 ungefär och sover till 9.00 på morgonen. Två matpass blir det under nattten, kan jag leva med! Världens bästa unge!!

    Imorgon äntligen ska jag åka och hämta hunden! Han är väl saknad här hemma. Vet att han har det superbra hos mina kusiner med, där får han uppmärksamhet dygnet runt. Men trots detta så vill jag ha hem honom nu, det är så tomt så tomt i huset när han inte är hemma. Så imorgon ska jag och Line åka en sväng till byn för att hämta honom, köpa en julklapp till sambon, sen på kvällen blir det lussefirande här ute i skogen. Mysigt!

    Nu ska jag fixa sista tvätten, sen blir det slappa en stund i soffan innan det är dags att väcka lilltösa :)
    ...är hemma igen!!! Han hade varit inlåst i grannens verkstad tydligen. Stackars kisse! Så hungrig, törstig för att inte tala om smutsig. Den vita pälsen var ju svart istället. Så stackarn har fått en dusch...gick dock bättre än förväntat. Så skönt att han är hemma, behöver jag inte oroa mig för det. För stunden ligger han och myser i mitt knä. Nu är det bara hunden som saknas, sen är mitt liv som det ska vara. Blir ju nästan deprimerad när de inte är hemma, är inte van att vara utan djur.

    Lilltösa har precis somnat efter en delikat måltid av potatis och palsternacka. Så jag ska ta och ladda en maskin tvätt, koka palsternacka så jag kan göra puré att frysa in, smidigt att ha hemma. Sen ska jag ta och fixa lite lasagne tills sambon vaknar. Därefter när de tråkiga måsterna är avklarade ska jag ta och baka lite pepparkakor. För de uppmärksamma läsarna så vet ni att jag redan gjort detta en gång. Men det räckte ju inte! Vet inte hur jag räknade, men de lilla som blev då är ju uppätet långt innan det faktiskt är julafton. Så det blir en sats till. Imorgon eller på Lucia ska jag även försöka mig på att koka kola, det ska bli mycket intressant. Sist jag gjorde det var nog på hemkunskapen på högstadiet. Mamma har ju nartuligtvis gjort det hemma, men jag har aldrig gjort det själv.

    Snart ska mamma till Ullared  = AVUNDSJUK!

    Undrar över var min katt är??? Har inte sett honom på snart två dagar?? Saknar min Sune...

    Jo, nu har sambon åkt till jobbet, Petra och Oskar åkt hem och Line sover.
    Det var mycket roligt att få besök av det snart äkta paret :) De var så snälla och köpte med sig mat på vägen, det uppskattades. Så vi har mumsat på grillad kycklin, pommes och bearnaisesås! Mycket prat och skvaller blev det, uppdaterade Oskar med om planerna som jag och Petra gjort upp, och han verkar helt på! Det blir kul!! Sedan upptäckte vi med att Oskar är en lekfabror, Line fullkomligt älskade honom, skrattade så fort hon fick se honom, mysunge! Jag fick även en födelsedagspresent av det blivande äkta paret, presentkort på SF. Oj vad glad jag blev. Har verkligen längtat efter att gå på bio. Och nu när Line har börjat äta vanlig mat som komplement till bröstmjölk dröjer det inte länge till innan jag och sambon kan gå och se en film. Då skaffar vi barnvakt en kväll kan jag säga. Kan sakna det lite ibland, bara få vara flickvän. Så jag längtar till en kväll då jag och sambon kan få umgås utan att vara föräldrar.

    Kvällen bjuder lite senare på bad för Line, ändå dags att skura badrumsgolvet och hallen hahaha Sen blir det mys i soffan för oss flickor i huset. Den här kommande natten SKA jag somna tidigare, känner mig ju som en jäkla zombie. Och kan inte skylla på någon annan än mig själv, så när ska jag bli vuxen egentligen, tydligen aldrig.

    Imorgon ska min käre mor åkta till Ullared och jag är avundsjuk. Vill med åka dit och julhandla. Egentligen är det väl inget som hindrar mig, men har ingen lust att ta med mig Line dit. Dels på grund av smittorisken, dels vad sjutton ska vi göra sen när vi är klara och ska vänta på mamma. Det vore ju inte speciellt kul för henne. Så den trippen får vänta helt enkelt tills våren...men då ska jag shoppa!!!

    Då syftar jag helt och hållet enbart på mig själv. I förrgår påbörjade jag en ny bok, en väldigt väldigt bra bok. Så istället för att passa på att somna tidigt jag med, när Line var snäll och sov hela kvällen och natten. Vad gör då jag? Jo jag ligger uppe och läser...idiot som man är. Kunde inte lägga ifrån mig boken, så det slutade med att jag läste ut den, skulle precis lägga mig och sova. Då vaknar Line och vill ha ett nattmål, klockan är då tjugo i två på natten. Typiskt typiskt. När jag väl somnade var väl klockan kvart över två på natten!! Tack snälla unge så sov du till nio imorse. Himla tur det, annars hade jag väl somnat vid köksbordet mitt under besöket. Om dryga timmen får vi besök här ute i skogen, ska bli så himla kul. Petra med sin sämre hälft Oskar kommer på ett litet finbesök!

    Så återkommer senare i eftermiddag kvällen...

    ...är vad jag känner mig! Trodde jag och Line skulle ha en mysig kväll här hemma, men inte! Hon hoppade över sin eftermiddgslur idag, så då trodde jag lite dumt att vad bra, då kommer hon i säng runt åtta och kommer sova resten av natten, med ett avbrott för mat vid tio tiden och sen vid sex tiden. Men så kommer det antagligen inte bli. Hon däckade redan halv sju! Det kan ju inte sluta bra. Då kommer hon vakna runt tio elva snåret, har jag en jäkla tur äter hon och sen somnar om. Men mer troligt är att hon vaknar och är pigg som en mört och ska socialisera sig lite. Sist det hände var hon uppe till halv två! Det orkar jag inte en natt till. Så jag hoppas på det bästa nu. Men det blir som det blir, och oavsett vilket blir det nog bra i sista änden :)

    Så nu är det jag och Sune som sitter och myser istället i soffan. Lite kvalitetstid med katten med andra ord. Bättre än inget ;)

    Det värsta med sambons nattveckor är ensamheten. Lilla tösen är ju självklart ett jätte bra sällskap, och njuter verkligen av varje sekund jag får tillbringa med henne. Men ibland kan man inte hjälpa att känna sig lite ensam trots allt, speciellt när hon har somnat och man sitter här helt själv. Tur att man har telefonen så man kan ringa och tjöta lite strunt med någon kompis. Men att känna sig ensam och isolerad är inget kul, men jag antar att det är något som kommer försvinna sedan...
    Idag har det varit en ganska händelserik dag. Tyvärr har ju detta inneburit att sambon har vi knappt sett. När vi väl kom hem igen så var det dags för han att åka till jobbet. Hatar verkligen när han jobbar natt, är så himla trist för oss alla.

    När vi vaknade här hemma så gjorde vi oss iordning för att åka in till Sävsjö och hälsa på Mariana och Hanna. Innan resan in dit påbörjads var vi tvugna att stanna till hos mamma för att stänga av hennes kaffbryggare. Klantskalle, vad tror du  om att skaffa en timer, du är väl gammal nog för de ;)
    Sen i alla fall kom vi iväg, fikade gott, tittade på Hannas babykläder som vi fick ta med oss hem, mycket snällt. Sen tjötade vi en hel del och Hanna tog hand om Line. Det var en mycket trevlig förmiddag måste jag säga. Sen vidare mot Värnamo för att vara med på mammaträffen. Var faktiskt mycket roligt, nu har man börjat lära känna de andra lite, så det var betydligt mer avslappnat än det var sist. Det blev mycket skratt och prat. Bvc sköterskan var med så pratade vi om barnmat, och alla fick ställa hur mycket frågor som helst. Vilket var jätte skönt, för jag är verkligen inte lika orolig längre för den biten. Känns faktskt som att man nu vet hur man ska göra. Vilket var, kör på!

    så ikväll har jag kokat morötter för att göra puré att frysa in. Kommer ju bli ruinerad om vi ska köpa barnmat å burk hela tiden. Det får bli om vi är på resande fot, men är vi hemma lagar jag mat som hon kan äta.

    Det har varit en mycket trevlig dag!! Men ska erkänna att jag saknar min hund lite, det är så tomt här hemma. Ingen som hälsar när man kommer hem, ingen som värmer rumpan på mig på nätterna...saknar min lilla skit!
    Var på personalmöte tidigare under kvällen. På sätt och vis kändes det rätt meningslöst. De har dessa möten med vikarierna två gånger per år. Detta var det andra jag var på utan att faktiskt jobba. I somras var jag gravid och fick inte jobba, nu är jag föräldrarledig och kan inte jobba. Och på varenda möte så går de igenom exakt samma sak, inget nytt, så lite meningslöst på sätt och vis. Däremot var det himla gött att komma ut lite från huset. Egentid bara för mig. Ibland är det faktiskt skönt att åka iväg utan bebis och bara får vara sig själv. Slippa vara mamma för en stund och prata med andra vuxna om allt annat än barn. Sen kan jag säga att det var lika gött att komma hem igen som det var att åka iväg. Är fortfarande lite märkligt att vara borta från Line, inte så konstigt kanske, har ju tillbringat de senaste fyra månaderna med henne dygnet runt.

    Tyvärr så var det lite dåliga nyheter som cheferna kom med idag. Nu har den kassa ekonomin även slagit mot SiS, så det skall göras ännu mera nedskärningar. Vilket innebär färre inringda vikarie, två fast tjänster skall dras in. Så det är rätt kört att få heltid där till hösten. Sommaren kan jag ju jobba som semestervikarie...men sen då?? Så efter nyår är det jag som sätter mig och söker andra jobb, allt som finns, tar nog vad som helst. Kräsen kan jag bli när jag har ett jobb, en inkomst att räkna med, då kan man söka reda på drömjobbet. Bara man har något så man klarar vardagen under tiden.

    På tal om helt andra saker. Lines förkylning var av den positiva sorten verkar det som. Har i stort sett försvunnit helt. Hostan är borta, likaså snoret...ingen syndaflod som rinner längre, utan mer som en droppande kran...snygg liknelse va?! Nä, hon snorar nästan ingenting längre. Så det verkar som det blir fika och mammaträff imorgon trots allt. Mycket kul!! Ska bli kul att åka in till Sävsjö och fika, ska även kika på lite gamla kläder som vi ska få av Mariana och Peter, mycket snällt!! Ska även bli himla kul att träffa de andra mammorna med bebisar. Ska ju prata barnmat på träffen med en bvc sköterska, har nog hundra olika frågor som jag hoppas får svar på. Så morgondagen kommer bli härlig!! Såvida inte Lines förkylning blossar upp igen.

    Nu ska jag ta och plocka ihop tvätten innan Hell's Kitchen börjar.
    Är så jäkla trött. Kan nog helt ärligt inte komma ihåg sist jag var så här trött. Orsaken till detta kom smygandes redan igår morse, men trodde inte det skulle bli så illa. Line var lite hostig hela dagen igår, men inget farligt eller något hon stördes av. Men sent igår kväll/natt så blev hostan lite värre och hon blev toksnorig. Så stackars tjej, varje gång hon hostade vaknade hon eller så var näsan så full med snor så hon vaknade. Så jag somnade vid två inatt ungefär, sen har vi varit uppe minst en gång i timmen hela natten och morgonen. Line sötnos var så trött hon med, ville inget annat än att sova, men stackars vaknade ju hela tiden...

    usch, inget kul att vara liten och vara sjuk. Men nu så verkar hon lite piggare i alla fall, nu ler hon och är lite mer aktiv än tidigare. Så jag hoppas verkligen att detta är något som går över fort. För imorgon är det ju meningen att vi först ska på fika och sen på mammaträff, vilket jag väldigt gärna vill göra med. Men blir hon inte bättre än så här tills imorgon blir det till att stanna hemma. Kan ju inte riskera att smitta alla andra bebisar. Så nu ska jag gå och suga ut lite mera snor ur hennes näsa, trevligt va?
    ...är det ju nu. Och jag får äntligen lite tid för mig själv. Line sover gott där uppe, sambon är på jobbet, hunden är hos kusinerna. Bara jag och katterna här för tillfället. Ibland är det faktiskt skönt att få vara själv, man behöver det. Spelar ingen större roll vad man gör egentligen, bara att man är själv med sina tankar. Så det jag ska göra innan det är dags för sängen är att ta en lång varm dusch. Det är så himla gott att bara stå där utan att känna sig stressad, sen helt ärligt behöver jag det nog med. Tror jag fick lika mycket morotspuré på mig som Line hade tidigare idag. Så kläderna i tvättkorgen och jag i duschen. Måste bara vänta in varmvattnet. Har ju börjat elda med ved här hemma, så nu dröjer det lite innan det finns varmvatten igen, kan förvisso bero på att jag glömde lägga i ved i pannan tidigare under kvällen. Sen när jag stått i duschen tills vattnet blivit kallt så kryper jag ner i sängen med min Stephen King bok. Nästan så jag får skämmas över hur lång tid det tagit att läsa ut den. Tror inte det tagit så här lång tid sen jag var nio eller nåt. Det beror nog faktistk inte på tidsbrist, utan snarare intresse och ork. Hinner gör jag ju, men nnu för tiden finns det så mycket annat jag många gånger hellre gör. Men min lässtund innan jag somnar är helig!! Den tar ingen ifrån mig!!

    ...har vi hunnit med att göra idag, varje fall diskuterat om det. Blir ju lite speciellt i sommar eftersom jag kommer jobba hela tiden, kommer alltså inte ha någon semester. Så för att vi ska kunna göra något tillsammans som familj ska vi förska lösa det innan sommaren. Det får ju dessutom inte kosta allt för mycket, då vi inte är speciellt förmögna ha ha vilken underdrift. I alla fall, vi tänkte se om vi kunde låna en stuga av några bekanta under Sweden rock veckan. Den ligger i Sölveborg, fem minuter promenadavstånd från havet, två somrum, altan, trädgård etc. Helt perfekt!! Tanken är då att vi är där en vecka, kanske åker till festivalen en runda på dagarna. Annars blir det bada, sola, spela spel, busa, grilla, ett par pilsner kan nog slinka ner med. NU är det bara att hoppas att vi faktiskt får låna stugan så den inte redan är upptagen. För detta blir vår semester! Och jag hoppas verkligen det blir på det sättet, har redan börjat längta och planera nämligen :S Om allt går i lås åker hela familjen ner dit inklusive hunden, kusin Kasper ska också eventuellt följa med, ser jag fram emot. Sen blir det kanske några svågrar, kanske ett par vänner. Det blir en bra semester!!! Eftersom Line nartuligtvis ska följa med kommer det bli en skön semester, är ändå för gammal för festivalfyllor. Men det vet vi förhoppningsvis ikväll hur det blir.

    Nu ska jag strax gå och väcka lilltösa, sovit över tre timmar nu ju, sambon ska göra sig redo för jobbnatten. Och jag har stökat klart här hemma, så eftermiddagen bjuder på mys och bus, sen lite bad...skulle ändå skura badrummet =)
    Ny vecka och vad händer då? Ingen aning...

    Fick sovmorgon idag, det var mycket trevligt. Inte så konstigt kanske när damen inte somnade ordentligt förräns vid halv tolv! somnat många gånger innan, men vaknade efter en kvart hela tiden. Tydligen svårt att komma till ro. Men denna vecka jobbar sambon natt så då blir det hårt mot hårt. Denna vecka ska hon inte få som hon vill. Är hon trött skall hon sova i sin säng. Det är lite lättare faktistk att hålla det när jag är själv hemma. Har lite mer tålamod när hon blir trött och grinig än vad sambon har. Så vi får se hur det går, hoppas det går bra men kan misstänka att det blir ett par jobbiga kvällar innan jag och Line har kommit överrens. Ikväll skall det för första gången bjudas på gröt med, förhoppningsvis så sover hon bättre då om vi inför det på kvällen.

    Det jag ska göra idag är att förska få klart julpyntandet. Nästan så man skäms ju. Men har verkligen inte hunnit få allt klart, men  nu jäkla. Så fort lilltösa har somnat ska jag börja plocka och städa. Lite julmusik på så går det enkelt, ska bli riktigt kul!!!! Nu har jag en trött och kinkig bebis här hemma, så ska se om jag kan få henne att somna. återkommer senare...



    Line i badhuset, svår att fota då hon inte är så förtjust i kameran. Men söt är hon ändå.



    Min lilla rockbeebis!!!


    Jepp det är det idag!! Och detta har varit en mycket intensiv helg för familjen ute i skogen. Tänkte jag skulle börja med att berätta lite om lördagen. Dagen började med ett mycket trött föräldrarpar som släpade sig upp när det fortfarande var mörkt (är det mörkt är det natt, punkt slut!) för att lilltösa skulle på babysim. Iväg  kom vi och dottern levde rövare som vanligt, på ett positivt sätt, hon absolut älskar vatten!!! Så det gick toppen som vanligt. Sen plockade vi upp Alex och Melker för trippen till Vetlanda för att hälsa på Sanna med familj. Mycket mycket trevligt. Sanna hade förberett jättegod julfika till oss. Alla tre barnen var på strålande humör. Vi vuxna snackade mycket skit och tog även en fajt i memory. Segrarna blev Sanna, sambon och mig själv, så klart ;) Line fick även låna en gåstol där. Blev nog lite förvånad först, men verkade sitta väldigt bekvämt och sen började hon faktiskt förflytta sig med. Med en del hjälp från Ellie :) Framåt två tiden påbörjade vi resan mot storstaden Sävsjö igen. Där släppte vi av de andra två och jag packade ur barnvagnen och barnet och gick till mina kusiner. Sambon åkte hem för att rasta hunden sen vidare till jönköping för julbord. Jag hem till kusinera alltså, satt och tjötade länge med storkusin Kasper, mycket mysigt tycker jag. Och förresten, gammelfaster Petra, du och jag ska ha ett litet snack nån dag, jag har planerat serru!!! Där i alla fall så gjorde jag mig iordning för 50 års kalas, Line låg på golvet och tjötade, kusinerna spelade tv spel och gammelfabror gosade med Line. Tror inte det blir några problem med barnvakt där! Sedan vidare till min morbrors kalas, där mötte jag upp resten av släkten. Hade en jäkligt trevlig kväll, Line skötte sig exemplariskt, var så himla go och glad hela tiden. Fick väldigt mycket uppmärksamhet av alla hela kvällen!! Somnade sedan vid tio snåret i barnvagnen och sov resten av natten sen. Vid tolv tiden kom äntligen sambon också, då var kvällen komplett. Dock var vi bara kvar en timme till, sen kände vi att det var dags att åka hem, varit en lååååång dag men rolig.

    Line vaknade inte förräns vi kom hem och hon skulle över till sängen, men hon åt lite sen somnade snällt om. Tydligen var hon trött med för hon vaknade inte förräns vid halv tio imorse, och sovit större delen av dagen. Inte lätt med sådana dagar när man är liten. Men jag var så stolt över henne, var verkligen glad och skrattade hela dagen och kvällen!

    Dagen här hemma har handlat om pepparkaksbak, barnmatsmatlagning och en kasslergratäng som står i ugnen just nu och luktar gott! Sambon håller på att stapla ved...hoppas han kommer in snart så vi kan ta söndag.

    Och innan jag glömmer, tog faktiskt kort i badhuset denna gång, ska lägga upp dem imorgon tänkte jag. Och jag ber även om ursäkt för ett lätt flummigt inlägg, är sjukt trött, blir lätt de efter en sådan helg och sju timmars sömn på lite över två dygn!! Hörs imorgon...
    Det är väl något som alla människor upplever, eller bör uppleva om inte annat. Lines nya lärdomar denna vecka har varit kunskapen att nypas!! Hon har lärt sig att nypas, och hon gör det hårt! Gör riktigt ont, särskilt ska hon göra det när hon ligger och äter, vilket innebär att mina bröst har små röda märken överallt. AJ! Idag har vi varit på babymassage för sista gången. Idag var det ansikte och mage som gällde. Gick bättre än förväntat måste jag säga. Bara jag inte höll på för länge på ryggen, blir fortfarande trött i nacken fort. Men det blir längre och längre stunder hon kan ligga på mage nu utan att hon blir arg. Nu är det till och med så pass att hon skrattar om hon vänder  sig eller jag vänder henne till mage...goa tjej! Gapskrattet är också något som har dykt upp de senaste två veckorna, så underbart att lyssna på!

    Imorgon kommer bli en fullspäckad dag, så kommer antagligen inte hinna skriva något då. Först är det babysim, sen vidare till Sanna och co, hela gänget skall med, sen blir det femtioårs kalas på kvällen...tuff dag!

    Har fått ateljékorten på mailen nu, ska bara välja ut vilka jag vill ha....AHHHH svårt! Vill ju ha alla, men det kostar ju för mycket...synd de, för hon skrattar ju nästan på alla kort!!!

    Matningen fungerar faktiskt över förväntan här hemma. Har ju som sagt börjat med smakportioner nu, och hon gillar det, äter mer än gärna annat mat. Vilket är tur de, då jag har börjat sina lite. Räcker inte riktigt till nu för tiden. Och eftersom hon fortfarande vägrar flaska får vi göra på det här sättet. Lite skönt på sätt och vis, för då kan ju sambon vara delaktig i matbiten med. Ska erkänna en sak med, att nu är nog första tiden som jag verkligen grubblat, undrat och oroat mig sen hon föddes. Innan har ju allt bara flytit på, har gått på automatik, inte jätte mycket man behövt tänka på. Men nu när det ska introduceras annan föda får jag lite problem nybörjare som jag är. Tidigare (fortfarande) har man ju alltid haft maten med sig, färdiglagat och färdigtförpackat, bara behövt slänga fram ett bröst så var saken fixad. Men nu!!!! Nu börjar funderingarna komma, hur blir det när man ska sluta amma hel??? Hur vet jag hur mycket hon ska äta??? Vad hon ska äta??? Hur hon ska äta??? skulle kunna hålla på i evigheter. Som tur är så har jag många att fråga om råds, och nästa vecka ska jag på mammaträff, då skulle vi diskutera just sådana här saker...skönt...kanske man får svar på de värsta farhågorna i alla fall...

    Det är jag det!! Eller jag försöker i alla fall. Idag var sista chansen, funkar det inte denna gång så åker den ut! Jag pratar alltså om en krukväxt. Den har varit väldigt risig läääänge, så jag tänkte att nu skall den rensas och plockas, bytte även fönster för den. Så sista chansen nu, den får till jul på sig att visa på någon form av återhämtning, annars blir det kompostthögen för den!

    Visste ni att puré av morötter och potatis är väldigt kladdigt?!?! I fortsättningen så tror jag Line får sitta i bara mässingen och äta, bada efter varje måltid känns ju lite onödigt...
    ...är det idag. Fint väder ute förvisso, hade vart gött om man kunde gått på en långpromenad, men blir svårt då ena hjulet på barnvagnen är platt!!! Så det får bli tvätta, tvätta, tvätta och tvätta lite till. Vår tvättkorg är överfull!!! Har tydligen varit lite slarvig på den punkten senaste tiden. Sen ska det även damsugas och torka golv här hemma. Men innan jag gör något annat ska jag ner och sänka pannan nåt snepp, för det är fan varmt som en jäkla bastu här inne! Får ju en chock när man går ut.

    Idag ska det även påbörjas med smakportioner till lilltösa, det blir nog potatis och majs puré senare under dagen. Flaskmatning har vi gett upp för ett tag, hon vill ju inte. Så då testar vi det här istället då. Och i värsta fall, ja då kommer hon inte ta flaska heller, får väl hitta någon annan lösning på det hela.

    Dagens irritationsmoment hittills är då att datorsladden är helt fuckt up. Måste byta, den laddar ju inte datorn som den ska. Så vilken dag som helst så har den väl gett med sig helt och hållet. Så det får bli att åka in till jönköping någon dag och skaffa en ny, skulle behöva köpa de sista julklapparna med :) Just de, sambon har glömt sin mobil hemma....suck!

    Nu i alla fall, lilltösa arbetar för fullt på att trycka in båda händerna i munnen, verkar gå ganska bra. Jag ska äta frukost sen så börjar dagen...

    Återkommer lite senare under dagen, och då hoppas jag det är något mer uppflyftande jag skriver.

    För några veckor sedan så damp det ner ett reklamerbjudande i brevlådan. I vanliga fall brukar sådana saker åka direkt i tunnan. Men inte denna gång, för det var ett erbjudande om halva priset på fotografering om man hade barn under sju månader. Började dundera lite och kom fram till varför inte. Vi har det ju inte speciellt gott om pengar nu för tiden tack vare skitsystemen här i landet. Och det vore himla kul att ha fina kort på lilltösa att rama in och sätta på väggen. Så jag ringde dit och bokade tid, och idag var den dagen!! Ska erkänna att jag var lite smått nervös inför detta. Lite orolig för att Lines humör inte skulle vara på toppen. Förväntade mig nästan fullständigt psykbryt där inne. Jag menar, varför inte?! Men inte då!! Glatt överraskad måste jag säga. Damen var en solstrålen hela tiden och lyckades charma fotografen till och med. Duktig flicka :) Så i slutet av veckan skulle jag få korten på mailen så jag kan välja ut vilka kort vi vill ha i lugn och ro över helgen. Mycket smidigt system måste jag säga. Så det har varit en väldigt lyckad dag, över förväntan!

    Nu ligger lilltösa på en filt och smaskar på sin leksak och jag ska påbörja kvällsmaten. Blir sådan dilikatess som pommes, kotlett och pulversås....urk. Men har inte så mycket annat hemma.

    Idag så blir Line hela fyra månader, usch vad tiden går fort!!! Känns som det var igår lilla tjejen kom till världen ju :) Hon börjar ju bli stor nu. Kan sitta på golvet själv en stund nu, blir det för länge så välter hon dock :) Ska börja med smakportioner, har en tand på väg...det är så mycket som händer nu!!

    Idag så vaknade vi dessutom upp till solsken, kyla och frost, HÄRLIGT! Lite snö med bara så är jag nöjd, sen kan det vara så här februari ut eller nåt. Idag var första dagen med lite vinterkänsla och det är underbart.

    Jag har en fundering när det gäller sovvanor här i huset. Och nu syftar jag inte på lilltösa, för hon har sovit underbart inatt. Utan varför det är så himla trångt i sängen???? Och då främst på min halva av sägen. Sambon har inga problem, han kan bre ut sig så mycket han vill på sin sida. Men själv så ligger jag i ett skruvstäd hela nätterna. Inte konstigt att man ibland sover illa eller vaknar upp med ryggont. Förklaringen till detta är då en hund, två katter och ett stycke barn. För ingen av dessa vill sova bredvd sambon då han sparkas i sömnen. Vem kan klandra dem, men det är väldigt trångt på min sida!!
    ...ja faktiskt!! Började ju som sagt med sovmorgon, så för en gångs skull var jag riktigt utvilad när dagens aktiviter började. Skulle ju till BVC idag, så på förmiddagen så packade vi ihop och förflyttade oss till bilen. Väl där upptäcker jag att vattenlampan lyser...suck. Springa in och fylla en petflaska för att fylla på i kylaren. Vi som var ute i så god tid var helt plötsligt sena istället. Men väl framme där så skötte Line sig exemplariskt, tjattrade och skrattade, riktigt charmade bvc-sköterskan. Hon följer sin kurva perfekt dessutom, väger idagslägget 6,5 kg och är 62 cm lång, en redig medelsvensson med andra ord. Sen däremot var dagen inte lika trevlig längre. Nu är vi mitt i Lines middagslur, så hon börjar bli grinig och övertrött. Men vidare till citygross där det skulle inhandlas peppakaksformer och en adventsljusstake (våra har tydligen gott sönder sen förra året). Hittar även lite julklappar till Line, en av dem vet jag att jag kommer ångra att jag köpt!! Men hon kommer antagligen älska den! Köpte även lite disneyfilmer och andra nyttiga saker. När vi kommer ut till bilen så upptäcker jag att jag tydligen har blivit tjuv med!!! Under Lines barnstol (som stod i vagen) ser jag två burkar barnmat och en film (Törnrosa)!!! Ups! Hade tydligen glidit under där i affären så såg dem inte när jag skulle betala UPS!!! Sen när jag packar in sakerna i bagagen upptäcker jag dagens irritationsmoment nummer två. Bagageluckan går inte att stänga! Låsmekanismen har gått sönder! SUCK! Så får leta reda på ett rep i bilen och binda fast skiten så den inte flyger upp på vägen hem. Vore ju lite tråkigt att se alla ens saker utspridda på vägen och garanterat överkörda av en lastbil inom tre sekunder. Hem kommer vi i alla fall efter mycket strul...så när jag stiger ur bilen så upptäcker jag dagens tredje irritationsmoment. Sätter ner fötterna i en vattenpöl och märker att ena foten blir väldigt mycket blötare än den andra. Jepp ett stort hål i skorna! SUCK! Trötta Line hade somnat i bilen på vägen hem, och vaknade inte ens när jag tog upp henne, så hon ligger och sover nu, vänder helt på hennes sömnrutiner nu..det får vi nog lida för ikväll. Men hon var så trött så tyckte det var bättre att låta henne sova ut. I värsta fall får jag la ta att vara uppe sent ikväll med en pigg Line :)

    Så sammanfattningsvis så har denna dag både haft sina toppar men även sina dalar. Och dagen är inte ens slut, hur ska detta gå :)
    Ja idag fick jag ju sovmorgon, underbara unge. Men varför är det så att när hon sover jätte bra så vaknar jag istället??? hur som helst, Line somnade vid elva på kvällen ungefär, något sent kan man tyckas. Hon blev skogstokig om vi försöke lägga henne i sin säng, vilket vi försökte med sen nio på kvällen. Vara bara glad och nöjd om hon fick ligga i våran säng. Efter mycket om och men så somnade hon runt elva då, sen vaknade hon tjugo över sju på morgonen och ville ha mat och somnade om, sedan gick vi upp vid nio :) Så jag kan vekrligen inte klaga på hennes sömn inatt. Dock så vaknade jag klockan fem imorse.....WHY?!?!?!?!