dsc00134 (MMS)

Här har vi en del av de personer vi våldgästar.

Så jäkla typiskt. Alltid är det något som strular!

Hade gått upp och lagt mig igår på kvällen, kom på att jag glömde min telefon aka väckarklocka där nere. Hör att duschen står på och drar då den logiska slutledningen att sambon tar en dusch. Oj så fel jag hade! Tittar in i badrummet och där sputar det vatten åt alla håll och kanter. Då har en varmvattensslangen till duschen gått sönder. Satans! Hämta sambon som rotar i en bil, så han kan springa ner i källaren och stänga av vattnet (hade ju vart bra om jag hade vetat var man gör det, men nej då). Sen upp igen och tömma badrummet på skötbord och allt, som nu står parkerade i hallen. Oj vad smidigt. Tur att det är varmt ute, så¨det borde i alal fall torka  upp fort och förhoppningsvis inga fuktskador. Så för tillfället har vi inget vatten hemma, varje fall tills sambon har hittat rätta delar för att laga skiten, vilket förhoppnignsvis löser sig under dagen.

Men varför händer sådana hära saker!!!???? Orkar inte med mer skit. Är något glad för att jag sitter på jobbet idag i alla fall, här kan man ju i alla fall spola på toaletten....

Back to work...
Det händer mycket hela tiden här hemma med mågna saker. Igår kom svåger på motorcykel ovh ville ha mat. Snälla som vi är fixade vi till värsta grillmåltiden, alla nöjda och glada, men framförallt mätta tror jag.

Idag har vi hälsat på dagis, inskolningen börjar ju i augusti. Det kommer bli jätte spännande, och vilket härlig stället det är. Stort hus, stor trädgårde och en massa massa leksaker. Där kommer hon trivas som fisken i vattnet, och alla verkar var hur gulliga som hest. Men vad är oddsen att tre av mammorna till barnen heter Frida? Speciellt när det bara är tretton barn???

Dottern tränar för övrigt hela tiden på att försöka gå, envis som synden är hon. Går inge vidare än, men snart så. Två steg klarar hon innan hon drattar på den lilla gosiga rumpan. Missstänker starkt att snart kommer hon springa runt här som en tok och saborterar allt om finns i huset.

Efter dagsisbesöket fik vi ett ryck och åkte och impulsköpte två träd och två buskar...vet inte hur det gick till. Träden står i backen och det kommer bli jätte bra när de växer till sig lite, då kommer de dessutom ta lite av insynen från vägen. Buskarna har inte kommit ner i jorden än, ska försöka fixa det under veckan.

Nähjä, mat till familjen var det nu då. Blev ett snabbt, virrigt och svamligt inlägg det här, men så är det när man ite har tid att sitta still!

BYe
Nu är snart denna midsommar till ända, mindre än ett halvår till jul. Tiden går uppenbarligen fort när man har kul.

Helgen har varit helt underbar!!

Blir inga bilder som jag lovade, varje fall inte idag, orkar inte sitta en timme nu och ladda upp dem. Ska försöka hinna med det imorgon istället.

Dagen idag har spenderats i trädgården hela dagen. Gräset är nyklippt och räfsat utav duktiga mig, buskarna är ansade och kapade av duktiga sambo, filten är nerkissad av duktiga bebis. Alla har vi bidragit till något idag. Eftermiddagen tillbringades i plastpoolen, två vuxna och ett litet barn njöt i sommarvärmen, alla var mycket nöjda med dagen. Allt avslutades med en mycket lyckad grillning och ett trött barn som somnades sittandes, inte en utan två gånger idag. Ena gången vid lunch i sin stol vid bordet och andra gången nu ikväll i sin säng, gullunge.

Nu tänker jag ta en dusck då jag luktar lite äckligt efter en svettig promenad...

Hoppas alla har haft en härlig helg!

Igår kväll när vi kom hem kändes det som vi varit iväg i flera dagar, misstänker att det beror på att vi hunnit med så jäka många saker, för det var ju trots allt bara en natt.

Riktigt kul har vi haft i alla fall. Tror även dottern kommer bli en karusellgalning, hon uppvisar tydliga tecken på det i alla fall i Trummeliten och Ponnykarusellen. Dyker nog upp lite bilder från det under kvällen.

Idag blir det i alla fall pyssla i trädgården och bada en massa. Lillhöna ska få vara naken hela dagen i trädgården har jag bestämt :)

Så nu blir det frukost och sen ut och härja i djungel aka trädgården!

Underbar midsommar måste jag säga, först liseberg och sova på hotell och trevligt sällskap, sen landade vi i bollebygd öfr att hälsa på lite vänner, återkommer antaligen imorgon istället då vi med största sannolikhet blir ganska sena idag.

Hoppas ni alla har haft en underbar midsommar!!!

Nu ska vi grilla!

dsc00137 (MMS)

Och här har vi den så kallade mannen i huset.

dsc00131 (MMS)

Landade visst i bollebygd på väg hem från liseberg. Återkommer imorgon istället.

Begriper inte det här. Varje gång vi ska göra något har jag så bra tankar och planer om hur det ska gå smidigast till. Att nu jäklas ska allt vara färdigpackat innan vi går och lägger oss, så vi slipper hålla på och krångla med det på morgonen. Varför blir det aldrig så då?

Hittils har jag inte ens börjat packat. Eller jo, lite, har ju packat kläder till dottern, men ingen mat, inga leksaker, inga blöjor, och mina saker ska vi inte ens tala om. Har ingen aning om heller vad jag ska packa ner. Sen vet jag att jag som vanligt kommer packa ner alldeles för många saker både till mig själv och till dottern. Man kan ju tycka att man någon gång borde lära sig, men icke! Så som vanligt kommer det se ut som vi ska vara borta en vecka när det i själva verket bara handlar om en natt....

Poolen är i alla fall renskrubbad och fin, dock inget nytt vatten i den...men hälften gjort.

Ikväll vankas det stephen king film igen, Dolans caddilac. Ser jag fram emot med spänning. (som ni förstår har jag lagt ner packningen fullständigt)

Dottern där emot saboterar våra planer en aning, så tyvärr verkar det bli en sen kväll. Detta beror så klart på att dottern fortfarnade är piggelin, trots den sena tiden på dygnet. Kan förklaras med den sena eftermiddagsluren hon tog, så kanske inte så konstigt trots allt. Gör inte så mycket heller, ganska mysigt att ha henne i soffan här hos oss lite längre på kvällen.

Men nu ska hon i säng, tror att de dära söta gnuggningarna i ögonen kan vara ett tecken på att flickebarnet behöver lite sömn för natten?

Imorgon tidigt som satan åker vi, lär inte hinna uppdatera här innan dess, om inte annt för att jag prioritera de exra minutrarna det skulle ta till att faktiskt sova, sån är jag. Men jag lär nog lägga in lite bilder under dagen hoppas jag, så om inte annat så hörs vi på lördag.

GLAD MIDSOMMAR!
eller snarare en snabbskrivning här innan mina projekt fortsätter.

Både man och barn somnade innan i eftermiddags, vilket gav mig tid att avsluta min bok ute i solstolen, underbart!!! Älskar att vara ledig! (i alla fall halva dagen idag) Har ju faktiskt varit duktig på jobbet ett par timmar med.

Mitt projekt nu är att städa ur hela poolen och det innebär ju då sålkart att tömma den på vatten först. Misstänker starkt att jag inte behöver vattna gräsmattan på ett tag. Anledningen tll städningen är att barnets mor och far då var något klantiga och glömde täcka poolen med en pressenning eller nåt för två veckor sedan. Kom hem och bara längtade efter att få slänga mig i poolen och plaska en stund (kan tilläggas att det är en barnpool i plast, har inte gått och blivit rik än), inser att vattnet är supervarmt, inget fel med det. Däremot var den ganska snuskig, hal och jäklig för att inte tala om djurkyrkogården som befann sig där i. Nu vet jag vart alla döende flugfän tar vägen, de vill dö till havs eller till pool. Har ju inte kunnat använda den på ett tag på grund av taskigt väder, så kanske har glömt av den lite. Kom fram till ganska fort att där hade jag absolut ingen lust att bada. Så skrubba den ren, fylla med vatten igen, lägga på pressenning och hoppas på att vattnet är varmt tills å lördag eftermiddag då vi kommer hem.

Se där ja, en lite uppdate på vad man kan syssla med när resten sover. Ska ut och fortsätta en stund till innan de vaknar....

höres
...sambon valde då en stephen king film jag redan hade sett, så det är ju inga större problem att sitta med datorn i knät och titta på film samtidigt. Gött att vara kvinna ibland med egenskapen simultanförmåga!

på tal om det. När jag var gravid hade jag verkligen ingen simultanförmåga eller balans överhvudtaget. Jag tippade för ingenting! Vet inte hur många gånger jag välte ur solstolen förra sommaren, eller välta inomhus när jag skulle gå runt ett hörn. Sambon hade jäkligt roligt åt mig den sommaren kan jag lova! Dottern vid snart 11 månaders ålder har bättre balanssinne än vad jag hade som gravid!

Sambon berättade att han hade försökt jonglera med tegelstenar idag. Bara det är väl dumt i sig, tror ibland han förvandlas till en tioåring när jag inte är i närheten. Nu tycker jag det är en otroligt bra egenskap att ha kvar barnasnnet! Men att jonglera med teglestenar, och det dessutom utan skor är inte barnsligt, det är korkat. Så mina sympatier får han inte idag trots ett fint lila blåmärke på foten!

När man precis har lärt sig stå upp själv, utan att trilla inom de närmsta trettio sekunderna kanske man inte ska försöka sig på att hoppa jämfota! Detta är dotterns senaste projekt, hon tror att dt ska gå och blir lika tvärilsk när hon misslyckas. Men man måste ändå beundra hennes envishet och hängivenhet, för hon ger inte upp!

*Gäsp*
sen tar jag midsommarledigt, åh vad jag längtar. Liseberg och hotell woho!

Idag fick jag en försenad morsdagpresent av dottern! (misstänker att hon fick lite hjälp av sin far dock) Men jag tycker hur som helst att det var himla gulligt och hon hade köpt precis sådana saker jag gillar. Fyra nya Stephen King filmer!!! Hur kunde hon veta detta??

Ni som inte har gissat det tidigare då så är jag ett stort fan av Stephen King, främst hans böcker men även många filmer!

Annars, jo är sjukt trött redan. Kan kanske beror på att en liten dam tyckte det var morgon vid fyra i morse, och sen klockan fem och när klockan väl ringer för min del vid sex sover hon som en klubbad säl i sin säng. Jäkla unge! Så någo trött är jag....men det löser en film här snart tänkte jag!

Så mycket mer intressant blir det inte skrivet idag tror jag, hjärnan hänger inte redigt med tyvärr.

Får hoppas på en mer produktiv dag imorgon istället på skrivfronten.

GodKväll
Vad har hänt och vad har jag missat!? Kollade precis statistiken och det var dubbelt så många besökare idag än vanligt....hur?? Mycket trevligt dock måste jag säga. Ni får gärna presentera er med en rad eller ord :)

Är det någon mer än jag som har tänkt på hur snuskiga datorer är egentligen. Nu menar jag inte det diverse innehåll som en del har på hårddisken utan snarare smutsen. Datorn står i solen nu och först då inser man hur jäkla skitig den faktiskt är. Så det blir fram med topsen när dottern sover tror jag.

Maten står i ugnen, bordet är dukat nu är det bara sambon som fattas, men han ringde nyss och sa att han var på väg. bra det då ajg är vrålhungrig!!!

Dottern har en ny hobby nu. Öppna alla lådor hon kan hitta i huset och slänga ut allt på golvet. Ser ut som en tornado har dragit fram i huset...så min kväll kommer även att ägnas åt att plocka tillbaka allt på förhoppningsvis rätt ställe. Blir kanske lite dumt om sambons underkläder hamnar bland dotterns byxor eller tvärtom. Kunde  i och för sig vara lite kul det med.

Dum som jag var så trodde jag det skulle räcka med att peta undan paprikan i dotterns mat. Så fel jag hade, ytterliggare en gång har jag fått titeln sämsta morsan! Nu sitter hon är och är helt rödflammig i ansiktet. Verkar i alla fall inte lida av det som tur är. Men nu är det slut på alla röda grönsaker och frukter för dotterns del, varje fall för ett par månader och se om hon växer ifrån det. Hoppas det, lite knepigt att undvika tomater ju till vardags.

Nähä, dags att slutföra kvällsmaten och sen skall det njutas!!


Dagen började som sagt va med att underbara solen hälsade på, tyvärr varade det inte så länge. Men vi hann med en riktig långpromenad i alla fall, tillräcklig lång och varm för att man ska lukta lite smått illa nu. Men det finns ju lösningar på sådana problem. Sen hem till trädgården och gungeligung lite. Sen började det bli kallt och dags för lunch varav vi knallar in och löser det problemet lite enkelt med att faktiskt svälja lite mat. Nu sover lillhöna gott där uppe, jag passar på att sitta här lite och surfa runt på diverse konstiga saker innan det är dags att baka lite muffins. Jag vet någon som kommer bli mycket glad när han kommer hem och upptäcker det!



Barnet älskar sin gunga!



Ordentlig närbild på det glada barnet!

Nu ska modern till denna söta unge går ut och baka lite medans lilla damen sover middag, sen kan hon få provsmaka smaskigheterna när hon vaknar!

Snacka om att vara hemma rätt dag mitt i veckan! Vädret är ljuvligt och vi ska strax ut på en långpromenad till sjön och bokskogen, härligt!

Sen ska man ju inte klaga på att man fick sovmorgon heller antar jag ;) kvart i nio gick jag och dottern upp idag. Därför känner man nästan att halva dagen har gått, hör ju inte till vanligheterna längre att man sover så länge.

Bara så ni vet kommer det här att bl bästa dagen på länge. Jag och dottern hemma själva och kan bara gosa och busa hela dagen. Och det bsäta av allt, ingen snö som är i vägen som det var sist jag var hemma så här!

Nu går vi!

Kom på precis efter jag skrivit titeln att den sa ju faktiskt ingenting, och absolut inte vem som hade ett jäkla humör. Speciellt inte eftersom det stämmer in på oss allihopa i den här familjen. Men den som stod ut ordentligt ikväll med taskigt humör var dottern. Man vet precis när hon är trött på gränsen till övertrött. Det är när livet är perfekt tills du tar ifrån henne pyjamasen till exempel (då hennes mamma tyckte den skkulle sitta på den lilla kroppen och inte i hennes mun) och sedan efter blir fullstandigt rabiat! Inget dög, fick inte sätta på blöja, inte pyjamas, inte ha henne i knät, inte ge välling, efter mycket om oc men åt hon en halv flaska och sen däckade!

Trots skriken och gråten för att inte tala om ilningen innanför pannbenet som nu mycket möjligt kan vara en start på tinnitus. Menar, vad är en rockkonsert jämfört med bebisskrik, rena rama lekstugan! Men hur jkäkligt det än är så kan man inte låta bli att älska det lilla trollet. Jag har dessutom betydligt större tolerans än sambon när hon skriker, inte för att hon gör det speciellt ofta. Det här var nog första gången på flera månader tror jag. I alla fall, sambon han lider mycket mycket mer av när hon skriker, har alltid gjort. Alla är vi olika, och tur är väl det.


Imorgon är jag ledig!!! Woho!! och jag har beställt fint väder, för här ska det badas badas badas utomhus!

Kvällen var dessutom mycket produktiv. Klippt gräset, lagat mat, badat ett barn, brottats med ett barn, sövt ett barn, långpromenad med en hund och pillat med trappen en timme. Känner mig nöjd!

Nu tar jag ledigt resten av kvällen...
Och jag är precis lika trött nu som jag var i fredags när jag kom hem ifrån jobbet. Har varit en väldigt intensiv helg milt sagt. Men nu för första gången ungefär ska jag och sambon bara sitta ner och slappa framför en film i lugn och ro utan gäster eller dylikt.

Sen är jag dessutom ledig på tisdag....hurra!!!! Den dagen skall tillbringas här ute på landet utan krav på hemska måsten utan bara lek och bus med dottern. Första gången sen i februari ungefär som jag och dottern har en hel dag tillsammans själva. Lite som att gå tillbaka till tiden som mammaledig igen om inte annat för en dag, det gillas starkt. Hoppsa vi bara på fint väder me så kanske vi kan plaska i plastpoolen!

Dottern har på tal om annat blivit en redig tjötmoster, munnen går i ett nu för tiden. Ibland kan man urskilja lite ord, men om det är medvetet från hennes sida är svårt att säga dock. Men kul att höra är det :)

Planering av midsommar har skett idag med, och planen är en natt på hotell i göteborg och Liseberg på själva midsommaraftonen. Det ska bli så jäkla roligt, jag känner mig som en femåring! Jag längtar så det är löjligt. Nu vet jag ju egentligen att dottern inte har speciellt mycket utbyta av det här, men även hon ska få åka karuseller och det skall förevigas med fotografier! Det kommer bli jätte skoj alltihopa!!!

Nu film...bye
Det är redan söndag och jag är helt slut. Har varit något hela tiden varje sekund på dygnet känns det som man varit tvungen att göra. Jag är trött! Det är dock mestadels roliga  saker som har hänt, så kanske inte ska klaga så mycket ändå eller?

Det har varit bortbjudning, födelsedagskalas, oväntat besök, ett bröllop (som jag villigt erkänner att jag fällde en och en annan tår till) det har även tyvärr varit lite tråkiga besked. Sånt är livet...

Jag och trollunge sitter uppe och kollar på disnyedags, riktigt mysigt, Synd bara att det inte är samma disneydags som gick när en annan var nere. Men som tur är har de ju kortfilmen kvar åtminstånne. Dottern sitter helt fascinerad av Kalle Anka :)

Nähä, ut på en promenad kanske medans det är uppehåll. Igår höll jag och dottern att regna bort fullständigt. Eller ja, dottern låg ju mysigt inbäddad i gosig filt poch sov och tyckte nog mest att det var mysigt. Men jag, barnets moder då, jag höll på att få leta reda på en roddbåt, jäkla vad det regnade. Kände mig som en dränkt katt när jag kom in, inte för att jag vet hur en dränkt katt känner sig, så ett ganska märklgit uttryck, ber om ursäkt för det.

Nu börjar det mest bli strunt som vanligt, så jag återkommer senare när jag förhoppningsvis är lite piggare och faktiskt orkar tänka en logisk tanke utan att spårar ur...

Anledningen till den något bristfälliga uppdateringen igår kan möjligtvis beror på att någon, nämner inga namn, kan ha somnat i samband med läggning av barnet. Så dumt det kan bli ibland...

Men den här gången är det faktiskt mig själv det gäller. Det vore ju bra om man någon endaste gång lyckades komma i säng i tid. Nu tror jag inte på fullaste allvar att det kommer ske ikväll igen, med tanke på tt klockan snart är tio och jag har inte ens duscha än...båda inte bra det här.

Just de, lillördag idag. Inte för att det påverkar min vardag nämvärt nu för tiden. Men någon annan kanske gör något roligt ikväll?? Berätta gärna vad, kul att läsa om vad andra gör nu för tiden en sådan här mellanhelgdag?

Vet ni vad, jag är faktiskt trött. Tror jag struntar i det här nu, verkar inte komma många vettiga stavelser från denna ärrade mun ikväll. Så jag går nog och tar den där duschen och sen ska jag få sällskap av självaste Stephen King i sovrummet! Undrar vem som dör? Han eller jag?

Jag har (innan jag glömmer) sett mitt barn flyga för första gången. Eller jo, hon har ju flugit en gång tidigare, då var jag med i ett stort brum brum plan. Det här var ingen sådan flygtur. Det var ett släng i sidled som slutade med en gråtandes bebis. Förklaring: Hunden skulle jaga bollen som sambon kastade, och ups där satt bebis mitt ivägen. Vad dúmt kan man tycka. Nu hindrar ju inte detta hunden, och enligt hunden hade han ödslat alldeles för många viktiga hundradels sekunder på att springa runt bebis, så han sprang helt enkelt på och över bebis. Hunden kom fort fram till sin boll, duktig hund. Eller är det kanske dags att klippa pälsen ovanför ögonen på djuret så han ser om det är människor eller kor ivägen? Bebis i alla fall flög över golvet och landande med en liten dunk. Ingen fara på taket för det, bidde bara rädd, inte lätt och vara liten. Men någon minut senare var det som bortblåst och sen var bebis och hund bästa kompisar igen.



Här kommer då den skyldige. Då hunden är lite som en vampyr och inte fastnar på kort (kanske ska rekommenderar honom till Twilight filmerna?) fick jag plocka fram något gammal. Se så lite bebis är med, inte många månader gammal.

Tänk om en annan hade det korta minne, vad bra det hade varit! Eller kanske inte...

Natti natti
Fasen det här är nog snart ett rekord. Ska alldeles strax iväg på en långrunda med hunden, och innan dess har jag dessutom rensat ogräs i hela trädgården och slitit upp satans påfund maskrosor. Känner mig nöjd!

Dottern somnade för andra kvällen i rad i min famn, så himla mysigt! Borde har lärt mig sedan tidigare att inte kalla det här för en trend, då det skiftar varannan dag. Men det här får gärna fortsätta, det här så hmla gosigt när hon borra ner sitt lilla huvud i mig och somnar :)

Ut var det ja...återkommer kanske senare

Bilden från inlägget tidigare visar hur lilla damen somnade tidigare idag. Och här följer kvällsömnen:



Det här kanske inte ser så himla märkligt ut egentligen, men det är det. Dottern somnar ALDRIG i famnen i vanliga fall. Dessutom däckade hon än en gång innan pyjamas och välling. Blöja lyckades vi byta i den positionen utan att hon vaknade!

Då älskade lilla barn gick i däck så pass tidigt passade jag på att gå ut på en långpromenad med hunden lite tidigare. Är nästan lite stolt över mig själv, andra dagen i rad ju! Kanske inte ska ropa hej än, men jag är stolt för det lilla.

Just nu har jag en väldigt bissarr längtan efter lucia?! Vet att det är något otroligt sjukt att göra det i juni, när det inte ens har varit midsommar. Men anledningen till det är att jag kom på idag att det här året när det är lucia ska jag gå och titta på mitt barn i ett luciatåg! Det var en väligt häftig tanke och känsla, något riktigt roligt att se fram emot! Men först tar vi sommarn...ska ju även laga en födelsedagstårta för första gången till mitt barn, många saker som sker för allra första gången :)

Nähä, tillbaka till stryktvätten....

Ha en härlig kväll!

Istället för att skriva om allt som går fel för tillfället så bjuder jag på det här istället:



Ja så här går det när man somnar sittandes!



Något är mycket mycket fel! Det är måndag tidig kväll och jag är inte trött?! Vad sjutton beror detta på, det kan ju verkligen inte vara normalt...

Idag ringde jag till dagiset som dottern ska gå på från och med mitten på augusti. Undrade lite när man fick komma dit och kika, lite nyfiken är man ju allt. Hon jag pratade med i telefon verkade vara hur gullig som helst och jätte glad över att det skulle komma en ny liten flicka i år. Sådant är ju alltid positivt!! Så fortsätter det så här kommer jag känna mig jätte trygg med att dottern tillbringar dagarna där. Men det allra bästa är ju att det bara kommer vara fjorton barn där sammanlagt mellan ett och sex år. Perfekt!! Och så ligger dagiset mitt ute i skogen, ingen trafik och bara underbar natur för barnen att härja i! Jag har en väldigt bra känsla inför det här!

Kvällen bjuds annars på en promenad för mig och hunden, dags att ta upp kampen igen mot kilorn. Är något missnöjd över att jag har gått upp igen....suck. Men det ska vi frsöka råda bot på. Har ju inte så jäkla mycket tid till att träna direkt, så det får bli sluta upp med läsk och strunt, och försöka ta en promenad varje dag i alla fall. Det borde ju åtminstonne inte bli värre.

Är det drygt att ha en vedpanna så man måste elda för varmvatten? JA! Är det drygt då att vattenkokaren har gått sönder så jag måste koka vatten på spisen för att diska! JA JA JA! suck igen!

Nähä, sätta fart nu då så jag hinner med allt...




" Jag tävlar om sommarens härligaste klädpaket med kläder från underbara Röda Hund i samarbete med jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "


Jag är helt färdig nu, har varit en dag som har gått i ett. I och för sig många trevliga saker, men trött är jag ändå.
Lillhöna är på bättringsvägen, inte lika snorig längre och sover mycket bättre. Febern är på väg ner, skönt! Nu är hon bara trötter och hänging. Men det går ju åt rätt håll! Så snart har vi vår glada tös tillbaka. Men då hon hade feber fick lilla damen inte följa med till IKEA idag, så min svärmor kom hit och var barnvakt, så sambon kunde bila upp golvet i källaren samtidigt.

Inhandlade en del nyttiga saker och faktiskt inga direkt onödiga saker. Kände mig väldigt nöjd med den shoppingturen och det gick faktiskt fortare än om dottern hade varit med. Sen hem och gosa en liten stund, sen ut och klippa gräset, bäst att passa på medans det var uppehåll och innan det blev en fullständig jungel där ute! Sen in igen och påbörja maten till folket, mycket mycket gott. Sen gosa en stund till med dottern innan hon skulle sova och därefer ner och såga ved och titta på hur grundvattnet stiger i källaren, det kan väl ändå knappst inte vara bra?

Nu skiter jag i det här och tar en välförtjänt paus och invänta varmvattnet så jag kan ta en fesljummen dusch. Är faktiskt inte så bitter som det låter, bara trött.

Men har faktistk påbörjat tt ganska rogivande projekt, lite av en terapi. Har ju rvit av plastmattan från trappen, så nu sitter jag och skrapar den ren från allt bös och skit, så vi sen kan slipa ner den. Redigt behagligt faktiskt.

Nä nu lämnar jag burken och går i dvala tror jag...
Känner mig som en hemsk mamma! Så här i efterhand var det nog en dum idé att åka iväg på kalaset trots allt. Lilltösa vaknade igår vid halv elva, hade då sovit sen klockan sex på kvällen. Upp fick hon komma, jätte hänging, inte alls den vanliga spralliga bebisen som brukar röja här hemma. Tpg tempen som visade 39.5 grader, det är jätte högt då både jag och dottern ligger i normala fall väldigt lågt på normaltempen. En alvedon och en flaska välling till barnet. Åt väl halva flaskan kanske....

Kom i säng igen vid tolv tiden tillsammans med oss. Sen vaknade hon klockan ett, tre, fyra, halv fem och till sist halv sjuk. Jag är något trött nu!!! Tempen är på väg ner i alla fall, skönt och barnet är på väg att bli en illbatting igen! Hoppsa vi bara att det inte blir värre än så här!

Så nu sitter jag och dottern och kollar på barnprogram samtiigt som dottern gnager sönder sin pappas plånbok. Jag låter henne hållas, något kul ska man ju få göra när man är sjuk. Men visst är hon gnällig fortfarande, mne å andra sidan är hon inte värre än vad en karl är som är lite lite förkyld. Så hon är rsäktad, hon har i alla fall feber!

Bye bye
Här hemma har vi en sjuk liten tös, vaknade tidigt imorse med feber, hosta och rinnig näsa. Mycket fel dag att gå och bli sjuk på då vi skkulle iväg på 80-års kalas på dagen. Som tur var skulle vi inte iväg långt, tre minuter i bilen. Hade tänkt promenara första faktiskt, men med tanke på väderleken kändes det som en dum idé. Då hade vi väl blåst bort istället.

Gav dottern en alvedon och lite nässpräy, sen bar det iväg. Trots att hon var hängig och inte alltför kry, så höll hon modet uppe hela tiden. alla kommenterade hur glad hon var (de visste inte att hon var sjuk), det kanske säger en del om hur hon brukar vara då. Hon skötte sig jätte bra! Var social och hur go som helst, sov en del i vagnen med. Efter några timmar åkte vi hem, då vi tyckte att nu räcker det. Så dottern fick kvällsmat och sen hopp i säng, då hon snorade, snörvlade, rödmosig i ansiktet och gnuggade ögonen. Något tidigt att sova vid sex kanske, men vi tyckte att strunt samma. Hon somnade  utan att fått i sig välling eller på med någon pyjamas. Men vi kom fram till det, nu får hon sova så länge hon vill. Så tar vi den smällen i natt eller tidigt imorgon bitti. Hellre det och hon får vila ut, och då förhoppnignsvis kanske mår lite bättre när hon vaknar.

Inte lätt att vara liten och sjuk...

Man tycker ju så fruktansvärt synd om dem! Och inget kan man göra förutom att sköta om och gosa så mycket som möjligt!

Nu ska jag och sambon titta på tecknat, hur vuxet är det?!

Hörs imorgon....

Fortsättning på bildinlägget från igår kommer nu då.



Att världens sötaste tjej lyckad förvrida ansiktet på detta sätt är konsigt. Men jag tycker ändå att hon ser för jäkla härlig ut!



Så här underbart hade vi det på kvällarna, eller i alla fall en kväll. Syns kanske inte där, men jag fryser så jag skakar! Men bilden blev bra =)



Tyckte detta var en riktig härlig bild. Tackar Seb fotogragen aka svåger för bilden! karl på bilden är då min härlige sambo!



Och sista bilden jag bjuder på för den här gången är på den här coolingen!!!

Sen en vecka tillbaka så har dottern vaknat flera gånger efter sängdags (hör inte till vanligheterna). Det verkar som det är mardrömmar hon har, vaknar varje gång gråtandes. Men brukar gå fort att trösta och lugna så att hon kan somna om igen. Men man lider ju varje gång hon vaknar och gråter. Man känner sig helt hjälplös.

Men idag var nog det värsta jag varit med om, till slut blev det att jag med började gråta och rädd blev jag. Älskade barn vaknade en timme drygt efter hon somnat i sin säng, och storgråter. Och hon slutar inte gråta heller, borrar ner ansiktet i axeln på mig när vi knallar runt här i huset och gråter så hon får svårt att andas till slut. Efter tag började jag nästan tro att något var allvarligt fel, lät nästan som hon hade något som satt fel som gjorde ont. Hönsmamma som man är. Jag vet rent logiskt att det snarare antaligen beror på det häftiga gråtet än något annat. Men det skär i hjärtat på mig att se min dotter så ledsen. Det tog säkert fyrtio minuter innan hon hade lugnat sig så pass att hon slutat gråta, där efter var det bara gråt hickan kvar. Efter mycket bärande, tröstande lyckades hon somna om. Jag hoppas verkligen hon lyckas sova nu resten av natten. Det var hemskt, att inte kunna trösta sitt eget barn när hon är ledsen.

Nu blir det jag som kryper ner med i sängen, så är jag nära åtminstonne om hon vaknar igen...

Det är så hjärtat blöder ju...

Någon som har några tips på hur man kan komma tillrätta med det här är välkommen att komma med råd...

Nu har jag tid att sitta och lägga in bilder här. Bäst att passa på, ingen som vet hur länge det dröjer innan jag har en kväll för mig själv igen :) Så här kommer fina, fula, märkliga, konstiga bilder från semestern :)



Ja så här vackra är vi då :P



Inget att klaga på här va?



Här var det underbart att sitta i skuggan och plaska tyckte dottern.



Hela min underbara familj!

Tar och lägger upp lite fler bilder imorgon förmiddag, för nu ska jag unna mig en skål chips och en bra film på tv.

Är man trött på morgonen om man upptäcker vid klockan ett på dagen att man har tagit på sig trosorna ut och in??? Snacka om att man i alla fall blir förvånad!

Ikväll har sambo och kusin åkt till Sweden Rock, ensamma kvar i huset är jag och lillhöna. Så kvällen kommer handla om lek, gos och mys så länge lilla damen orkar, för ikväll har vi inga krav på läggtider eller sådant trams.

Lilla kusin Wilma är inte så liten längre, för idag har hon varit barnvakt åt dottern för första gången på egen hand. Det skötte hon exemplariskt, nästan lite för bra egentligen. Det med tanke på att dottern inte var speciellt intresserad av att följa med hem och hos mig var det inget kul alls att vara hos. Det är tacksamhet! Nästan så det sticker lite i hjärtat...men men sådant är väl livet, trotsåldern kom tidigt eller nåt. Men till skillnad från hunden var dottern faktiskt tvungen att följa med hem, hunden fick äremot stanna kvar ett litet tag till. Så jag antar att detta innebär att hunden faktiskt har större chans att få igenom sin vilja än barnet. Märklgit bara att ingen vill komma hem igen, hoppas inte detta gäller för sambon med ikväll...

Nu ska jag ta och fortsätta med lek och bus på golvet, det eller misshandlad, vilket förvisso är exakt samma sak enligt dottern. Undrar vad detta ska leda till???

Hörs senare
Verkar ju aldrig sluta, nu tycker jag förvisso att det är rätt mysigt så här med, men det hade kunnat vänta till hösten istället. Nu vill jag BADA!

Mina föräldrar håller på att bygga ut, har en presenning som tak på en del av huset, inte bra. Nu har de inget tak längre...så dumt så dumt. Sambon är borta och hjälper till, bara att hoppsa de hittar någon bra lösning på detta, med tanke på att det inte ser ut att sluta regna än på ett par månader.

Fick en så kallad komplimang förra helgen av grannen (har sommarstuga bredvid oss).
granne: Har du gått upp i vikt?
jag: tackar för den
granne: men det klär dig, innan var du mager
jag: mycket tveksamt

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om detta. Har något svårt att acceptera att jag har lagt på mig en del kilon igen. Jag vet ju varför, rör mig inte ens i närheten av lika mycket sen jag började jobba. Men jag har verkligen väldigt svårt att tro att det skulle klä mig, och mager var jag verkligen inte. Då är hon blind!

Jag har haft många funderingar och tankar senaste tiden, även en del avundsjuka. och det är verkligen inget jag är stolt över. Jag vill så mycket men inget är möjligt, och antaligen inte på många år om än någonsin. Och det ena leder till att det andra inte fungerar och så vida. Det var ju inte så här det skulle vara....känns ibland som vi har satt oss i en rävsax som är stört omöjlig att ta sig ur. Nu vet jag ju att det mesta löser sig med tiden, men de tär det jag är orolig för, att den tiden kommer dröja väldigt väldigt länge. Men det är idag, imorgon kanske det är en bättre dag med tankarna?

Elda elda gör jag nu för att vi ska kunna dusch ikväll, vet dock inte hur meningsfullt det är då det oftast inte blir varmt vatten i duschen i alla fall. Men duscha skall det, har ingen lust att stinka som en skunk. Så i annat fall får det bli en väldigt snabb men effektiv dusch! Sambon behöver direkt inte oroa sig för att jag slösa på vattnet här hemma!

Förresten vet ni, jag har världens underbaraste dotter! Hur hon sträcker upp armarna mot en, det får en ju en att smälta fullständigt!! Igår förresten sov dottern för första gången någonsin i vår säng. Inte hela natten förvisso; men det har varit ett par nätter nu där hon har drömt mycket mardrömmar; och igår kunde hon bara inte somna om i sin säng. Så jag plockade upp henne så fick hon somna mellan mig och sambon. Efter en stund bökandes somnade hon PÅ mig! Då jag tycket detta var något obekvämt om än mysigt (hade gärna fått sova hela natten bredvid mig, men inte på), så la jag över henne igen när jag var säker på att hon sov djupt. Sen sov hon hela natten. Inget kul med mardrömmar...men vi fick ju en extra chans att gosa en stund i alla fall!

Nä, nu ska jag in i duschen....brrrr.....
Sen upp till sängen och fortsätta på min bok, har äntligen hittat en bok som verkligen fångat mig fullständigt, längtar varje kväll tills jag får krypa ner under täcket med boken. Stepen King död zone, något jag vekrligen rekommenderar!

Natti natti
Och eftersom sambon har rymt till okända marker så har jag lite egentid för mig själv. Inte alldeles för ofta det händer längre direkt. Nu behöver jag inte oroa mig för hur jag ska fördriva denna lyxtid, det finns ett fint berg av disk och en underbar klädhög som skall strykas för att hålla mig sysselsatt resten av kvällen.

Lite dålig uppdate här på bloggen i helgen, men det var ju så himla underbart väder! Här hemma har vi tillbringat hela helgen utomhus, ja inte nätterna då, tyckte att dottern är något liten för att ha tältpremiär redan. Det får vänta ett år.

I lördags morse skickade jag iväg sambon för att införskaffa en barnpool. Vi bor förvisso inte speciellt långt ifrån sjön, men vi tänkte att det kunde vara skönt att ha något hemma för henne att plaska i när vi inte hinner gå ner dit. Blir ju lite mer av ett projekt när man ska till sjön. Min tanke var hur som helst att han skulle komma hem med en liten liten babypool, men oj vad fel jag hade. Ok, den är inte gigantiskt men lätt att två vuxna om inte fler får plats i den. Frågan är ju bara vem som kommer använda den mest, jag eller dottern? Både i lördags och i söndags satt jag och dottern och plaskade i den, helt underbart! Den här prylen kommer vara mycket mycket välanvänd i sommar såvida inte regenet tänker fortsätta i tre månader till då. Man vet ju aldrig med Sverige.

Blommor är även  inhandlade och planterade, bidde skitsnyggt. Nackdelen är ju att när man väl få snyggt bland blommor och krukor utomhus så syns alla skavanker på huset och trädgården mer. Sånt är väl livet antar jag, om inte annat så vet jag vad som behöver göras...inte för att man hinner med allt i sommar. sen är det ju faktiskt en pengafråga med. För tillfället har vi det ganska ok faktiskt med pengar, men vet nte hur det blir till hösten än om sambon har jobb eller inte. SÅ vi vill inte direkt slösa nu heller, utan det mesta går in på sparkontot som förhoppningsvis inte blir fullständigt barskrapat till hösten. Men det är ett problem vi tar då!

Vi har även fått upp grindarna för trapporna nu, och det var verkligen i sista sekunden då hon har börjat klättra upp för trappan, inte bara ett par steg, utan nej då, hon ska upp för hela på en gång. Så nu gäller det att hålla koll! Hon har även äntligen upptackt katt- och hundmat skålarna. Trodde faktiskt det skulle kommit lite tidigre, inte för att jag är ledsen att det dröjde. Men å andra sidan, hur farligt kan det vara. Kanske äckligt och lite småvidrigt, men ingen fara på taket där. Det är ju trots allt mat...

Nähä, återgå till min disk och tvätt då...

dsc00119 (MMS)

En nöjd bebis efter premiärbadet i nya poolen.

Har försökt ett bra tag nu att lägga upp lite bilder, och idag är mitt nät till och med slöare än försäkringskassans handläggningar...så blir nog inga bilder tyvärr. Ni får leva med bara dessa vackra ord.

Har egentligen inget vettigt att skriva när jag tänker efter, så väldigt synd på bilderna. Helt plötsligt blev det ett meningslöst inlägg, antagligen mer meningslöst än vanligt.

Lilla kusin Wilma har fått förfrågan om att vara barnvakt nästa fredag dag. Tror att hon blev väldigt glad över det förtroendet!

Planer för helgen:

- Rensa rabbaten
- Gräva upp varenda äcklig maskros ur min gräsmatta (hatar verkligen maskrosor, de förökar sig snabbare än kaniner för sjutton!)
- Klippa gräset (mycket att göra i trädgården tydligen)
- Plantera massa massa blommor, under förutsättningen att jag hittar några jag vill ha då.
- sambon och svågern ska lägga klart golvet i köket, de ska även få montera upp grindar i trapporna (vilket borde ha gjorts för länge sedan).
- det kommer grillas fläskfilé i det här huset med, eller snarare utanför huset...




Se där ja, en bild blev det i alla fall. Förvisso fel bild. Så ni får stå ut med världens sötaste tjej istället för den tråkiga jag tänkte visa er...

Planer för helgen var det ju jag höll på med. Har egentligen inte så många mer, hoppas på att vädret är varmt, då sätter jag ut badbaljan i trädgården så kan trollungen bada medans hennes moder avliva maskrosor.

Förresten, Lillhöna hade premiärtur i sjön igårkväll. Vi gick ner dit i väntan på att sambon skulle få fyr i mammas panna, så hela familjen kunde duscha. Ja inte samtidigt, det hade blivit en aningen trångt och något bissarrt. Så medans han försökte rökförgifta husets katter knallade vi ner till sjön istället. Dottern och jag tog av oss våra skor och kavlade upp byxorna och sen ut i sjön. Hon var lite tveksam först, dels var det inte direkt 30 svettiga grader i vattnet, sen har hon aldrig stått på sandbotten förr. Men efter en liten stund stod hon glatt i sjön och balanserade mot en sten och var hur nöjd som helst. synd bara att man ite har något kort på premiärturen.

Just de, det kanske man skulle göra med, bada. Har faktiskt inte gjort det än i Sverge då alltså. Så att man får skämmas, kan man skylla på åldern. Från att ha tagit första doppet i mars ungefär sen urminnes tider så sitter jag här tredje juni och har knappt doppat stortån. Pinsamt är nog ordet!

NU berättar sambon att han har fått skivan av sin bror med alla bilder på från Malta. Nu är det så dags!!! Den har tydligen legat här sen igår på dagen....ARGH!!!!! Orkar verkligen inte börja bråka med uppladdningen igen, tar det imorgon kväll när jag har tid att sitta ch svära åt burken, bäst att göra sådana saker efter lilhöna har somnat. Annars skrämmer jag väl henne för livet, och jag har verkligen inte råd med terapisessioner för hennes del.

Svammel svammel...

Sitter och kollar på en actionkomedi från 1976 på tv. Börjar misstänka att jag har förlorat förståndet helt. Sambon hävdar att den är jätte bra, jag börjar undra om han trots allt är en liten grön slemmig alien. För det här är inte normalt väl???

Nu lämnar jag den otroligt häftiga och roliga actionkomedin för något betydligt mer intressant. Promenad med vovven och därefter gå upp och läsa en BRA bok som inte är från 1976...

Sjukt vad fort tiden går, snart fyller hon ju ett år!! Ingen bebis längre, nästan lite sorgligt på ett sätt. Men självklart är det kul att se henne växa och lära sig nya saker hela tiden. Favoriten av veckans lärdomar hos hennes mor är helt klart det här med att gosa och mysa! Det är så himla härligt när hon gosar ner sig bredvid en eller i knät på en.

I och med denna höga ålder av tio månader så var trollungen även på kontroll på BVC igår. Bortsett från lite eksem, som med största sannolikhet kommer ifrån någon form av matallerigi, dock inget allvarligt, så var hon godkänd även denna gång. Nu för tiden är hon 8790 g tung (det känns) och 72 cm lång. Som sagt va, ingen bebis längre. ligger lite lågt på vikten, men inget alarmerande heller. Hon rör sig som sagt va hela tiden, varje vaken sekund är hon i farten och gör något hon inte får göra.

Faaaan hälften försvann, så nu får jag skriva om, och ja som faktsikt hade fått till något riktigt roligt...typiskt.

Jag blev precis kallad att vara lika smidig som en bergsget. Är det en komplimang?
Sen precis efter så blev jag anklagad för att vara lat. Jag förstår inte vad han menar. Är det lathet att inte gå runt tv-bordet och soffan utan istället klättra över sambon för att komma till sin plats i soffan??? Jag tycker det är praktiskt och inte lathet.

Nä, nu ska jag ta och smörja in min stackars fläckiga rygg. Små små bitar av gyllenbrun hud trillar av hela tiden, och där under är det en inte fullt så vacker brun färg, snarare grisrosa....

Och där höll allt på att försvinna igen...blir så trött på mig själv ibland.

Vårt miniväxthus är klart nu, så nu väntar vi bara på att våra tomater ska växa sig stora och röda, så vi kan smaska på dem i sommar. Även mina pelargoner sitter i jorden nu...fortfarande lite väl fattigt bland krukorka, men det fixar vi till i helgen...eller vadå vi, jag menar jag så klart. Blommor är min grej...

Nu som ni märker är det inget vettigt som skrivs längre, det kan ha ett samband med att jag börja se suddigt och glömmer ibland att öppna ögonen igen efter en blinkning. Tror jag vet ett bra botmedel på denna åkomma, sömn sömn sömn.

ZZZzzzz
Kan det vara möjligt att sommaren är här?? Jag börjar tro det...håller det i sig till helgen så är jag övertygad. Och för att fira detta ska jag ut och plantera blommor så fort unga mödrar är slut.

Lilla damen sover, har inte ens sett henne än. Lite trist, fast då är hon nog upe lite längre ikväll, och det gör absolut ingenting. Underbart att få mysa och gosa. Hon har dessutom börjat vilja mysa på eget bevåg. Inte nödvänditvis med oss, duger lika bra att gosa ner sig i Kaspers hundsäng. Vilken blick hon fick av hunden igår när han upptcäkte det!!!

Tycker det är lite fräckt och ouppfostrat att vakna vid tio i fem på morgonen, för att lagom somna om när det är tio minuter innan min klocka ringer. Vem kan jag skälla på för denna kassa uppfostran. Sambon kanske? Det är jju trots allt han som är hemma på dagarna, så jag skyller på honom. Sen för att vara helt ärlig så var det faktiskt ganska mysigt att få se henne vaken en liten stund innan det var dags att rulla tilll jobbet. Att få det där underbara leendet emot sig är ju så att hjärtat fladdrar!!!

Nä, en liten stund till att slappa med kissekatten o soffan, sen upp och göra lite nytta!!
Eller det är ju två faktiskt, men blev lite osäker på hur sjutton man böjer det ordet i pluralis?

Hur som helst, när jag kom hem idag har snälla underbara sambon varit på blomsterlandet, vilket i sig är en fullständigt sensation då han inte tycker om det stället. Och speciellt inte när jag åker dit för det brukar bli liiiite dyrt innan jag är klar. Grejen är den att jag har inte planterat en enda blomma utomhus än, och det är en fullständig katastrof! Så i alla fall så hade han kommit hem med två styckten tomatplantor (?) och tre pelargoner i olika färger å jag kan plantera lite. Mycket kul!!!

Ska förvisso dit igen i helgen tänkte jag och handla blommor till alla krukor utomhus, så det äntligen kan bli lite sommarkänsla här på landet.

Men nu kommer min fråga, dessa tomatplantor då ska ju planteras så klart. Är det någon som vet hur, var och allt det där. Är det något speciellt man måste tänka på när man har sådana saker??

När lilla trollungen har kommit i säng så är det jag som knallar ut och planterar lite :)

Så på tal om det är det dags att fånga in vildungen och byta om till pyjamas och äta välling...