Har ju varit lite dålig på att uppdatera här under helgen, blir lätt så när det är full fart hela tiden!

I fredags var jag på fest!!! Sambon jobbade natt så han fick inte följa med och Line var hos barnvakt. Det bidde bowling, grillning och kubb och en massa goa vänner. Det här var första gången på ett och halvt år som jag var ute, lite ovant ska jag erkänna. Och det var även första gången någonsin som jag spelade kubb i femton minus, men det gick det med! hade skitkul rent ut sagt! Men jag har upptäckt en biefekt av att få barn. Kunde natlugtvis inte låta bli att ringa under kvällen för att kolla läget...hur löjlig kan man bli!? Sen vad hände med samvetet??? bara undra, varför i hela friden fick jag dåligt samvete ör att jag för en gångs skull var ute och hade kul och inte var hema med dottern???

Igår däremot var jag riktigt trött, man hade kunnat tro att jag var ute och svirade hela natten lång. Inte att jag enbart drack två öl till bowlingen och lämnade festen klockan tio! Det är tydligen inte mycket som krävs längre för att man ska bli trött. Men det var värt det, helt klart. Men nu kommer det dröja till nästa episod det kan jag lova.

På tal om annat hur många har fiskat upp en kattunge i svansen från toalettstolen???? Det gjorde jag idag...

Har även haft härligt besök av kusin, kompis och en lillebror, uppskattades att de tog med fika. Hade tänkt baka innan de kom, faktiskt. Men sambon var så snäll och tog dottern imorse så fik jag en sovmorgon. Mycket Upopskattat! Dock så vägrade dottern äta sin frukost och var tydligen allmänt kinkig, inte så konstigt egetnligen, hon är ju inte van att någon annan har henne på morgonkvisten. Är ju i princip alltid jag. Men det var nyttit, både hon och sambon behöver lära sig det.

Veden tog slut idag med, så sambon hämtar mer. kan behövas jag kan lova när tempen håller sig på femton minus eller mer...värmeljus åtgången är ganska enorm för tillfället och mina fötter är kalla. Att jag hade kunnat döda för golvvärme nu!!!

Nähä, dags att elda igen då...bbye bye

Vill bara börja med att medela att jag har nog aldrig varit så här trött som jag är idag, mne återkommer om gårdagen lite senare under dagen.

Imorse när jag skulle plocka upp den lilla från sin säng, hon hade ju fått för sig att inte somna om igen, så bara att knalla upp.  I alal fall, jag insåg en sak då. Varje morgon möts man av världens sötaste tandlösa leende, som kan få vilket hjärta som helst att smälta. Men detta vacka tandlösa leende kommer aldrig mer att inträffa!

För dottern har fått en tand i nederkäken och en till på g där uppe!!! Tandllösa leenden är att bara att glömma, nu är dottern stor! Inte annat än att det känns lite vemodigt, min bebis har blivit stor, hon har ju till och med tänder. Men det är helt underbart samtidgt med!

Och nu kanske dotterns humör kunde förbättras en aning, inför denna tandsprickning så har det ju gått lite upp och ner...

Nähä, tända pannan var det...
Som titlen beskriver så är det något som kurrar, nämre bestämt min mage. Det kan bero på att jag inte hann äta frukost tidigare, så har en fundering på om det kanske är dags. Om inte annat är det ett bra ttillfälle nu, dottern sover en timme till eller nåt misstänker jag. Men har faktiskt varit duktig hittils trots bristen på föda, har hunnit damsuga av hallen (behövdes!), hunden har fått en promenad och jag fick en ljummen dusch (inte lika skönt).

Hehe kastade isbollar med hunden på promenaden, brukar göra det. Han blir fullständigt skogstokig! I normala fall så skäller han aldrig förutom när jag kastar isbollar. Och så försöker han ta upp dem för att springa iväg, kommer max en meter sen kommer han på att det var jäkla kallt att ha den i munnen. Så jag kastar, han springer så håller vi på. När vi väl kom hem igen efter promenaden så kastade jag ut den på gräsmattan (snömattan), ut efter springer hunden. Tror dock att han missberäknade snödjupet en aning, för han försvann! Uppskuttandes kom en vit, inte en svart hund. Och blev fullständigt galen¨på att han inte hittade bollen i all snön. Han skuttade upp och ner som en hare för att hitta den...omöjligt uppdrag dock. Men jag fick mig ett gott skratt, hunden verkade ganska nöjd han med när vi väl kom in.

Ingen pulkaåkning idag, för jäkla kallt! Sk vi slå vad om att bilen inte startar sen!?
Har börjat få en misstanke om att livets sovmorgnar är över, får väl tillbaka dem igen när dotten blivit tonåring. Usch usch, har inte varit uppe så här tidigt sen förra året egetnligen, coh knappt det. Tidigt är alltså halv åtta...men fy om man är van att sova till nio halv tio varje dag.

Lite frukost så kanske jag piggnar till...

Innehållsfullt inlägg det här
Suttit här i ensamheten och surfat runt lite. Kom över en blogg, som fick mig att verkligen begrunda mitt egna liv och vilken tur jag har haft trots allt. Det är en väldigt läsvärd och tänkvärd blogg, rekommenderar den varmt!
Kvinnan som har bloggen skriver om ofrivillig barnlöshet, missfall och IVF behandlingar. Det fick mig verkligen att fundera och minnas.

2008 hade vi ett missfall efter försökt bli gravida i åtta månader ungefär. Det var nog bland det värsta jag varit med om, känslan är obeskrivbar, man kände sig tom. I och med detta så började vi också att funderar på om något var fel på oss, om jag hade gjort något som ledde till missfallet,  alla sådana tankar dök upp. Rädslan för att något skulle vara fel var stor. Vi hade turen att bli gravida igen några månader senare, och den gången blev resultatet en underbar unge som vi älskar över allt annat. Men jag minns även de första månaderna, och rädslan som återkom. Rädslan för att hoppas, bli besviken igen. Tyvärr så är det inget man kan styra, inget man kan påverka. Jag tror att många gånger kommer rädslan ur den anledningen, att man inte kan göra något för att påverka utgången. Man är fullständigt maktlös, men hoppet finns där alltid.

Som sagt va, vi hade tur. För det är inte självklart att få barn. För många är det en kamp som pågår under lång tid, och för en del tar den aldrig slut. Det är lätt att glömma bort att det inte är självklart att få barn. Det är lätt att vardagen blir slentrian, att man inte minns/tänker på vilken tur man har haft som fått uppleva den lyckan det är med att få ett barn. Jag är lycklig! Problemen med ekonomin dåligt hus, inget jobb är inget viktigt när man ser vad man faktiskt har! Hon väger upp det allt!

Det jag vill få sagt är att tänkt på vad ni har och uppskatta det!

Sitter här själv i soffan och skaw  titta på Law & Order, eller nu ljuger jag förvisso. Det finns även en tokkelen kissunge här, som ska ligga på bröstet och gosa samtidigt som jag skriver här. Inte alldeles lätt kan jag säga, så eventuella stavfel skyller vi helt och hållet på Simba. Men det är samtidigt mysigt måste jag säga, en egen liten motor som spinner i örat.

Var hemma hos mor min och åt kvällsma för ett tag sedan. Sådana förfrågningar är alltid uppskattade. Det var även första gången jag sett Line riktigt rädd, så rädd att hon til och med skrek, det har inte hänt förut. Eller jo, självklart har även hon blivit skrämd innan, men inte så här. Orsaken: En hund som fick för sig att skälla som en galning. Jepp sådant kan skrämma en sex månaders bebis. Nästan lite otäckt faktiskt. Men det gick bra, efter e liten stund så var hon sitt glada mysiga jag igen.

Har ju börjat märka mer och mer att det här med ankomst av tänder hos dottern påverkar vårt dagliga liv. Eller ja, främst dotterns vardagliga liv, men tro mig när jag säger att det även påverkar min dag. Snoret rinner konstant (ska tydligen ha med tänder att göra, vad vet jag), är allmänt gnällig, svårt att äta (näst intill matvägrar till och från) etc. Så nästa bvc besök om två veckor kommer helt klart bli intressant. Antingen är allt lungt på tapeten, hon håller sig på sin kurva, det är det bästa som kan hända. Det andra är att de ringer soc för att jag misshandlar mitt barn genom att svälta henne! Själv hoppas jag ju på alternativ nummer ett!!

Dags att tända i pannan igen så det håller sig hyfsat varmt inatt här hemma, sen SKA jag i säng tidigt idag. Måse ju vara pigg och alert inför morgondagen...

på gränsen till förbannad. Men jag måste säga att det är en härlig syn! Hon vänder sig ju om till mage hela tiden nu, som jag redan beskrivit. Hon vänder, jag vänder tillbaka, och så håller vi eftersom hon blir förbannad efter tag när hon inte tar sig tillbaka. Nu har vi utvecklat detta lite ytterliggare. Hon vänder sig precis lika ofta, tar en liten paus innan kampen mot gravitationen fortsätter. La mig på golvet framför henne och höll upp nya favorit leksaken. Och man kunde se frustationen i ögonen, hon ville ha den, hon kom inte framåt, hon försökte.

Status nu: Ligger på mage och tar en paus, snart fortsätter kampen

Men jag förstår henne, snacka frustation att inte kunna göra det man vill eller ta sig till de platser man önskade. Till exempel, om jag inte kunde gå ut till skafferiet och hämta en chipspåse skulle jag med bli otroligt frustrerad. MEn det är underbart att se henne kämpa, träna och försöka!

Underbara unge, snart kryper du... =)
För imorgon ska jag på fest!!!! Jag längtar! Visst, det blir inte riktigt samma sak som förr, jag kommer inte dricka och jag kommer åka hem ganska tidigt, men jag ska ut!
det ska bli riktigt kul att få träffa lite kompisar, slippa ansvaret för en kväll, bara få vara sig själv, inte tänka på någon utom mig själv. Någon gång ibland är det guld värt. Lilltösa ska vara hos mina kusiner, tio minuter från festen, så blir det absolut panik är jag ju inte långt borta, känns tryggt. Så först blir hon avlämnad där, sen vidare till att bowla och sen hem till födelsedagsbarnet för att tjöa och har kul. Som sagt va, dricka blir det men alkoholfrit :) jag längtar!

Annars...alla sover i huset
hunden rastad
elden brinner i pannan
köttfärsen på upptining
bara ta tag i gårdagens rentvätt då antar jag, finns väl inga ursäkter för att  slippa. Men en liten stund ska jag sitta här och göra ingenting.

Dottern förresten har börjat vakna tidigare, så nu är vi uppe runt åtta på morgonen. Är inte säker på att jag är så förtjust i den här förändringen, för något säger mig att det kommer bli tidigare och tidigare med tiden. Det är väl bara att gilla läget antar jag. Trots att jag vet om den här lilla förändringen så hindrar det ju inte mig att sitta uppe lika sent på kvällarna, tänkt om jag kunde bli så smart och vuxen att jag faktiskt gick ch la mig med så slipper man sitta här som en potatissäck på morgonen. Finns dock en bra sak med att komma upp så här tidigt, då har hon inte ätiti frukost i sängen, så med tiden så har vi nog avverkat det målet med.

Tvätten var det ja...
Vad gör man när man inser att det inte finns minsta pappersbit tillgänglig för att tända i pannan? Jo man funderar ut vad an inte behöver och kommer fram till att telefonkatalogen är ett bra val! Många många bra pappersidor som brinner fint :) Och vem behöver en telefonkatalog egentligen?

Skulle egetnligen befunnit mig i en bil på väg till stan nu, för att träffa de andra mammorna i gruppen för en träff på Arken. Men dottern är snorig och dan, och det är ett jäkla väder utanför dörren. SÅ jag tror helt enkelt vi stannr inne idag, det blir nog fler tillfällen för fika och tjöt...

På tal om pannan, dags att knalla ner och kolla läget...
Snacka om att saker och ting inte alltid blir som man tänkt sig. Suttit här hemma och laddat ordentligt, framförallt mentalt förberett mig på kvällens träning. Första träningspasset på två år ungefär. Jag och en vän hade bestämt att vi skulle börja på gympamix inne i byn. Ja, lite kärringträning kanske...men bara att inse, jag är inte 20 längre :P
Var klar här hemma gott och väl en halvtimme innan Jennie skulle komma och hämta mig....

Och kvällen blir bara märkligare och märkligare...återkommer om det strax.

I alla fall, jag hade lagt fram pyjamas och fixat iordning välling till dottern, så allt var klart när barnvakten alias mina föräldrar kom. Allt förbertt och klart, jag taggad som sjutton, nu äntligen skulle det börja bli fason på den här kroppen, har längtat efter träning igen! Först är barnvakten försenad, han har kört i diket, jennie får hämta barnvakten. Sen kommer vi iväg i snöovädret, inte fort, men tids nog skulle vi nog komma fram. Kommer dit, ser en lapp på dörren in till sporthallen...träning inställd! MEN VA FAN! Snacka om besvikelse, sett så fram emot detta. Inte enbart för träningens skull egentligen, utan mer en chans att få komma hemifrån lite varje vecka, och få sköta om mig själv. Jaja, vi vände tillbaka i snön och åkte hem. Kommer hem, tar över vällingmatningen från mamma, det vill inte alls. Ungen fått för sig att hon inte ska ha mat, nähä? Vad gör man då?? Inte för att hon på ngåot sätt kommer svälta ihjäl utan den, skillnaden är ju att jag kanske får vara vaken lite mer inatt, ja då får jag väl vara det. Dottern somnade i alla fall fem minuter efter mina föräldrar åkt hem. Skönt tänkte jag, då får jag kanske en liten stund för mig själv i alla fall, inte så det var tänkt, men här tar vi vad vi får. Hinner precis sätta mig och skriva lite här, då kommer vi dagens märkligaste händelse.

Det knackar på dörren! Och ja, här ute på landet undrar man lite vem det är. finns inte ås många alternativ, och inget av de möjliga alternativen var möjliga ikväll. Jag visste var de höll hus. Det är då en man, som inte pratar svenska (min engelska är verkligen kass märkte jag), som kört fast med sin lastbil, och undrade om jag kände någon med traktor eller dyl för att dra upp honom. Mitt ute i skogen!! Ingen aning, inte direkt som jag kan hjälpa honom heller. Jag skickade bort honom till sågen för att fråga...

Så ja, saker och ting blir verkligen itne som man tänkt sig...men bara att ta nya tag nästa vecka istället. Men det känns lite snopet....

Nu blir det film för min del sen sängen

GodNatt
tycker fortfarande att just det här utseendet på bloggen är väldigt tråkigt. Men det får bli så ett litet tag till, då det jag satt och pillade på igår inte riktigt ville fungerar som jag ville. Så jag får väl plugga på lite mera för att se om man kan göra något kul här i framtiden. Anledningen till att jag tog bort den nya stulna designen är att helt plötsligt fungerade inte statistiken, jag kunde inte lägga in egna ikoner eller dyl.

Men om någon vet med sig att de är bra på det kan ni väl höra av er :)

Finns det något mer deprimerande än att söka jobb? Tror faktiskt inte det....
Jo som ni ser hade jag uppenbarligen tråkigt igårkväll. Satt och pillade här på bloggen, men är inte riktigt nöjd ska jag erkänna. Men det får vara så här ett tag tills jag hinner sätta mig igen och testa nya saker. Eftersom jag då hamnade här vid datorn igårkväll istället för sängen så är jag riktigt trött idag. För ni ska ju itne tro att detta hindrade mig från att läsa när jag väl gich och la mig. Och inte sjutton kunde jag sluta läsa heller, mycket bra bok men ganska otäck. Återkommer med vilken den var, för mitt minne är som en guldfisk så jag har redan glömt vad den hette. Men kan starkt rekommenderar den! I alla fall, kunde inte sluta läsa så klockan var kvart i två när jag väl la ner huvudet för att somna. TRÖTT! Dottern vaknade klockan fyra, sju och sen lite innan åtta. Så idag är det inte ehlt otroligt att jag tar en middagslur, måste ju vara utvilad för träningen ikväll. Inte för att det i och för sig skulle göra någon skillnad. Ett fetto från USA är mer tränad än vad jag är för tillfället!!

Jaja, frukost nu...
Inte ofta det händer nu för tiden. Vet inte om jag gillar det heller, är verkligen inte van vid det. Har lite problem med att veta vad jag ska ta mig för att göra så här på kvällskvisten när jag är själv.

Just det, uppmärksamma besökare här i bloggen (de få som finns) kan nog eventuellt anklaga mig för att ljuga när det gäller dotterns sovvanor. Speciellt de som har tittat noga på de senaste fotorna och lagt märke till klockslagen. Jepp det är helt klart senare än åtta på kvällen. Men jag hävdar fortfarande att hon brukar sova runt åtta, har aldrig sagt att hon alltid gör det. Igår var hon väldigt väldigt pigg, inte sur och grinig utan bara glad. Men om vi däremot försökte lägga henne, oj vad sur man kan bli. Så hon fick helt enkelt vara uppe tills vi la oss, sen somnade hon snällt. Vet inte, om det är så att hon känner sig lätt övergiven om inte vi är i närheten? Men som sagt va, oftast somnar hon när hon ska men även min perfekta flicka har sina fläckar på solen.

Just de, vad att göra??? funderar starkt på att krypa ner jag med och fortsätta med min bok, den är HEMSK!! Men dum som man är kan jag inte sluta läsa...

Ett projekt jag tänkte ta tag i på torsdag kväll (själv hela veckan) är faktiskt tecknandet. Har inte gjort det på många många år, men har faktiskt varit och inhandlat nya ritgrejer. Mina gamla blev förstöra i somras i översvämningen, lite synd måste jag erkänna. Har saknat tecknandet en del, men har inte riktigt funnits tid till det de senaste åren och motivationen har saknats. Nu har jag däremot en underbar morot med tanke på att det jag ritar helst är människor, så varför inte börja rita dottern? Det ska jag göra, blir jag nöjd kanske jag till och med lägger upp bevis här på bloggen, men det återsår att se.

Nähä, pannrummet en sista gång sen gör jag dottern sällskap där uppe

GodNatt




Lilla tösabiten har fått tag på fjärrkontrollen



Och den smakar tydligen mumsfillibabba!



En liten dam som tänkte undersöka kameran på mycket nära håll!



Jo, vi kan även stå nu för tiden. Och största nöjet är att hoppa jämfota medans jag håller i henne. Är lite rädd för att även hon kommer gå väldigt tidigt, verkar ju så om inte annat...

För det känns verkligen som det. Men något säger mig att jag kommer bli grymt besviken om ett par timmar när sambon åker till jobbet för att jobba natt. Snacka om ett uppvaknande då, lika hårt som att få en tegelsten i skallen. Men inte för att det skulle göra så mycket, kan itne göra någon större skada på mitt huvud!

Potatisgratäng i ugnen...mums!

Visste ni att bland det roligaste som finns är att hoppa jämfota? Bara att fråga min lilla tjej om ni inte tror mig!

Nähä, inget vettigt att skriva tydligen, så lika bra jag återgå till köket där en riktigt husmor hör hemma. Synd bara att jag inte är en husmor...
Jepp då talar jag lite mer specifikt om mens, eller ja det korrekta ordet är väl menstruation. Det har nu återvänt efter en frånvaro på nästan sexton månader. Ska inte säga att det var välkommet, hade gärna fått hålla sig borta ett tag till. Men på ett sätt är det rätt skönt. Det är lite av en trygghet att ha den varje månad, man slipper bli fullständigt nipprig. Att inte har något säkert tecken på att en parasit ha byggt bo igen. Visst någon gång i framtiden ska vi nog försöka tillverka ett syskon till dottern, men inte riktigt än! Så jo, lite välkommen är den nog i alla fall, men bara lite.

Idag har vi uptäckt ett misstag vi inte gör om igen. Igår kväll satte vi igån elelement här i huset, för att sambon skulle kunna få sova en hel natt, och slippa elda. MISSTAG! Elemeten gjorde ingen nämvärd skillnad överhuvudtaget. 15 grader var det inomhus när vi vaknade, nu är vi uppe på 17, så det tar sig. Men fram tills nu har dottern fått ha en stickad overall och mössa på sig. För första gången någonsin har hon dessutom fått sova hos mig inatt. Vaknade inatt någon gång och gick fram och kände lite på henne där hon låg och sov i sin säng. Händer, fötter och ansikte var kallt! Över till vår säng omedelbar bums! Tyvärr måste jag nog även säga att vå inomhustemp har nog även gjort henne förkyld. Totalt igengrodd i näsan, ingen feber i alla fall. Men det är ju inte annat än att man får dåligt samvete!

Babysimmet hoppade vi med andra ord idag. Hade ingen lust att dra ut henne i kylan och göra det ännu värre. Dessutom tivivlar jag starkt på att min bil hade startat heller. Så det spelade just ingen roll. Om den inte startar när det varit två minus lär den knappast göra det när det varit nitton minus under natten.

Har märkt att kan kankse tjatar om temperaturer hela tiden, men så är det. Dessutom hotar de nu med snöstorm imorgon och sen ännnu kallare! Seriöst räcker det inte nu?? Detta kommer då från en person som faktiskt älskar vintern. Men nu börjar det bli jobbigt. Kan inte gå ut och gå, för vagnen kommer inte fram. Är för kallt att åka pulka för dottern, svårt att värma upp huset. Jo, nu räcker det. Vår Tack!!!

Nähä, ska ta och fixa mig lite frukost nu och klä av dottern igen innan hon smälter bort istället
Nu är jag trött på det här!! Vi skulle fått pellets levererat för två veckor sedan, och än är det inget spår av det här.
Ny ved kan inte bli fixad förräns till helgen, det är alltså fem dagar kvar, och vi har ved för kanske tre fyra om vi har tur. Det innebär att vi måste föröska spara på den så gott det går, inte så jäkla lätt när moder jord helt plötsligt fick för sig att sänka temperaturen i småland till alldeles för kallt. Hade vart som förra veckan, en två minus, nemas problemas! Men femton minus ute gör att det går åt mer bränsle till pannan. Lösning...värmeljus. Jepp det är jätte mysigt här hemma. Älskar levande ljus, så mysfaktorn är det inget fel på alls. I vardagsrummet är det nog en arton nitton grader, överkomligt. Sovrummet är ju varmast, kanske en tjugo där uppe. Men resten av huset så visar mätaren sexton grader. Det är för kallt!!!!

Är inte rimligt heller att sambon ställer klockan var tredje timme på nättern för att elda, så det inte ska vara elva grader inomhus på morgonen. Inte ok! Problmet är lätt att lösa, isolera hela huset. FÖr någon dum person som byggde detta hus för tusen år sedan glömde visst att han bodde i norden. Vi har visst vinter här, hur man nu kan missa en sådan liten detalj övergår mitt förstånd. Men det är väl det som är skillnaden, jag har ett förstånd det hade tydligen inte han. Detta grundar jag på att hela huset är oisolerat, bara vanligt plank som skiljer oss från vintern. Men ok, nu har vi valt detta trots allt, så det är ju bara att bita ihop och föröska hitta en lösning på problmet. Enkelt förvisso tänker en del, det är ju bara att isolera resten av huset med. Det stämmer, det är en jätte bra lösning. Men det kostar då pengar, såvida ingen tänker skänka en miljon eller nåt så kan vi glömma det än på ett tag.

usch, låter lite bitter märker jag, det är jag inte egentligen. Lite frusen bara :)

Nu ska vi ta kvällen här hemma efter en produktiv dag som inneburit rensing av det blivande barnrummet. Helt otroligt vad skräp man samlar på sig på kort tid. Men snart är det ordning där uppe så vi kan börja renovera det rummet. Har satt en deadline till hennes ettårs dag, ska bli intressant och se om vi håller det eller itne!!!

God Kväll på er!
Känns som söndag...kan det bero på att sambon är hemma möjligtvis? Kan nog vara det. Imorgon går han på nattveckan, så är man helt själv hela veckan...surt! Men en bra vecka att göra allt sådant där som pojkar hatar, typ Dirty Dancing, choklad och hemma spa! Det vore väl något, mycket tveksamt om något av dessa tre kommer ske dock. Filmen, jo kanske en kväll, choklad är jag inte speciellt förtjust i så det lär absolut inte ske och hemma spa, vilket skämt! I vilket badrum??? Vi har ju knappt varmvatten till dotterns kvällsbad, och jag skulle ha hemma spa...skulle inte tro det. Men något hittar jag nog på!

Onsdag, då börjar träningen...börjar lite smått med en gång i veckan, kondisen har ju sett bättre dagar. Så torsdagf och fredag kommer jag väl knalla runt här hemma som en strandsatt pingvin.

Fördel med att ungen har ätit lite mera på mig under helgen: Jag väger nu 64,2 kg, nästan gått ner tre kilon under helgen! Detta trots större mängder gräddsåser, cola och chips. Så inte sjutton är det min förtjänst, hade det varit upp till mig så borde jag väga runt en 85 kg efter denna helg. Det måste alltså bero på dottern. För jag är mycket tveksam till att min ämnesomsättning har nått oanade höjder helt plötsligt!

Ska fortsätta rensa gaderober nu, främst dotterns då. Jäkla vad kläder ungen har! Sen borde jag verkligen göra det lite oftare, hittade kläder i st 50, det var ju ett tag sedan kan man säga...
Sen november 2008 har jag lånat ut min kropp, först till en parasit och sedan till en helt underbar bebis. Lånar fortfarande ut den till viss del, främst den mörka delen av dygnet. Då jag har trappat ner amningen ordentligt har man börjat få en försmak på hur kroppen främst brösten kommer se ut.
Och helt ärligt, tycker det är lite taskigt att låna en kropp på detta sätt under så lång tid och sen lämna tillbaka den i det här skicket. Ok, jag är väldigt tacksam för att dottern helt klart bidragit till viktminskningen...för jag väger ju mycket mindre nu än innan hennes ankomst i kroppen. Och ja, jag slapp bristningar nästan helt, eller varje fall inga på magen. Brösten och låren fick väl lite stryk, men det kan jag leva med. Inte så farligt. Och ja, jag är smalare nu än vad jag har varit de senaste åtta åren eller nåt. Men tycker fortfarande att det är lite taskigt av henne att inte återlämna kroppen i samma skick som det var innnan jag var så givmild att låna ut den. Magen är degigare än vad en bulldeg är, stör mig väl egentligen inte så mycket. Men brösten! ja inte sjutton ser de ut som de en gång gjorde, och nu ammar jag ju fortfarande en del så jag är väl medveten om att det kommer bli värre. Har mer och mer börjat förstå uttrycket "taxöron". Jag har alltid fått lära mig att om man lånar något ska man lämna tillbaka det i samma skick, måste har misslyckats i uppfostran av min dotter då. För det har hon då rakt inte gjort!

Men ok, jag kan leva med allt detta! Då resultatet dock blev dottern! =) Och tjugo blirr jag aldrig ändå mer, bortsett från mentalt då, för då blir jag nog aldrig äldre heller...
förresten, kom på en sak. Verkar som det har dykt upp en del nya besökare här på bloggen. Det gillar vi starkt!
Men vore roligt att veta lite vilka det är.
Så ni som brukar titta in här kan väl skriva någon rad om vilka ni är =)

Skriver ni skriver jag ;)
Jo det är ju förvisso fortfarande helg rent tekniskt. Men det känns inte som det...beror nog mest på att sambon var tvungen att jobba. Är lite som att man blev lurad på en dag av helgen. Men bara göra det bästa av det antar jag.

Hade fint besök här i skogen igårkväll. Grannarna kom över och åt lite mat, sen satt vi och tjötade strunt länge, det ´var mycket mycket trevligt. Hoppas det är något vi kan göra om snart!

Satt även igår och sorterade barnkläder. Sambon har varit snäll och tagit hem flyttkartonger till mig. Till att börja med, herregud vad kläder den ungen har/haft!. Men nu är alla kläder i st 50, 56 nerpackade. Nästan lite skrämmande när man satt och gjorde det, känns inte som tiden har gått så fort men ändå gör det de. När man höll upp kläderna i de minsta storlekerna, det är ju som dockkläder. Svårt att tänka sig att hon har varit så liten, men helt uppenbarligen har hon ju de. Det var kläderna som redan var undanlagda, idag ska jag ta tag i hennes byrå, misstänker starkt att det kan ligga kläder där med som är för litet. Så det ska göras idag, även börja plocka redan på nästa storlek så man har lite koll på vad hon har eller vad hon behöver nytt.

Förresten, hur kommer det sig att när det gäller pyjamaser så måste det alltid vara en storlek större än i de vanliga kläderna??? Är det bara vi som har det så???

Lite bebisuppdate med när jag ändå håller på: Ungen har nu fått för sig att matvägra! Ahhhh blir galen. Har ju gått så bra de senaste tre veckorna, har inte ammat dagtid överhuvudtaget, dottern har ätit med glädje varje dag. Men de seanste tre dagarna vägrar hon vanlig mat, kniper ihop munnen fullständigt och börja gnälla. Helt omöjligt, tre skedar max går ner. Det ställer ju till det en aning, då jag inte har speciellt mycket mjölk kvar egentligen. I samband med detta har hon vägrat sova på dagen sen i torsdag, vilket har ökat på gälligheten kan jag lovar. Allt detta medöfr så klart att hon är ännu hungrigare på nätterna, så jag gör inget annat än att amma har det känts som. Inatt sov hon bra för första natten på ett par dagar. Men hon var väl fullständigt utmattad antar jag.

Övrig då, jo hon har fått fnatt på sina fötter och att rulla över till mage. Det tycker hon är jätte kul i cirka tre minuter, sen vill hon tillbaka, men det går inte lika bra. Så jag vänder henne, hon vänder tillbaka, så håller vi! Har försökt vänta ut henne, se om hon lyuckas själv, men nepp blir bara förbannad. Nu har hon även börjat göra detta i sin säng på natten...men det tar sig nog, snart har hon nog fattat hur man gör det tvärtom.
Just de ja, hon har kommit på nu med att det är roligt att stå upp. SÅ ligga ner är inte så kul länger, sitta i knä eller stå i knär är det som gäller!

Någon förrsten som vet hur mycket laktulos man ska ge dem???

nähä, om jag skulle ta tag i livet här, känns inte lockade ska erkännas. Sitta kvar här i soffan med en filt hade varit underbart. Men pannan eldar sig inte själv och ansökningarna skrivs inte av sig själv heller. Frågade dock mamma om hon inte kunde göra det. Men det ville hon inte...lite taskigt tyckte jag. Kunde väl ställa upp lite. Hehe eller inte.

Inte världens roligaste eller intressantaste inlägg kanske...men jag återkommer lite senare under dagen
Måste bara ta och skriva om en otrevlig händelse som inträffade igår på eftermiddagen. Jag skulle in till byn och köpa lite läsk och chips till kvällen. Någon kilometer hemifrån så ser jag en bil som står med varningsblinkis på och tre män utanför. Strax därefter så ser jag varför, då har de kört på ett rådjurskid, som tyvärr fortfarande lever. Jag stannar i alla fall för att fråga om de har fått tag på någon med gevär eller liknande. Det hade de inte, de hade pratat med polisen, som enbart hade sagt till dem att de kunde åka därifrån. de precis som jag tycket att det kändes väldigt fel, eftersom det levde och låg på vägbanan. Risken är ju stor att någon annan bil kör på det igen. Det går inte beskriva känslan i det hela, så fruktansvärt hemskt att se detta stackars djur. Jag är ju gråtmild i vanliga fall, det här tog nog priset. Hur som helst, ajg lyckas få tag på markägaren som säger att han ska komma bort och skjuta djuret. Nu undrar nog en del varför ingen av oss fyra slog ihjäl kidet istället. Till att börja med så var det ingen som hade något att slå med; sen är det inte speciellt enkelt att slå ihjäl ett sådant stort djur; och det sista man vill är ju att skada det ännu mera. Sen är jag mycket tveksam till att jag hade klarat det rent psykiskt att göra en sådan sak. I alla fall, vi står där och väntar på markägaren (är så att ingen annan än markägaren får skjuta på hans mark, då kan de bli av med sin licens), och efter en liten stund stannar det en bil, ut kommer det en man och springer fram till kidet, samtidigt som hans fru hoppar ur bilen och börjar skriva åt dessa stackars tre männen att de är dumma i huvudet som inte har slagit ihjäl det etc etc. Detta gör hon medans hennes man ställer sig och hoppar på kidets huvud flera gånger och sen springer tillbaka till sin bil och kör iväg därifrån med en rivstart. Poängen är här, att de INTE dödade kidet, de skadade det ännu mera, orsakde mera lidande för den lilla stackan!! Jävla idioter säger jag bara!!

Få saker gör mig riktigt förbannad. Men sådant här gör de, det riktigt kokade i mig! Hur i hela friden är människor funtade. de kände att det var en bra idé att gå ut och skadade ett redant skadat djur lite till?!?!

Efter ett tag som kom marägaren till slut och kunde göra slut på djurets lidande.

alltså, sådana människor är ju helt sjuka, finns människor till allt. Trots att detta hände igår kan jag fortfarande känna sån jäkla ilska mot dem, för att inte tala medlidande med det stackars kidet....

Vet inte om jga lyckats beskriva det så väl. Men sammanfattningsvis, man blir alltid förvånad över människor. det finns folk till allt!
...synd bara tt den blir så kort, då sambon måste jobba imorgon. Men det är bara att göra det bästa av det.

Lilltösa ligger och sover middag, så jag passar på att göra allt jag inte borde göra som att sitta här till exempel. Ska ta tag i livet igen om en liten liten stund.

Det var en härlig start på denna dag, bortsett från att lilltösa vaknade fyra gånger inatt. Det kan jag bortse ifrån med tanke på att vi låg kvar i sängen till kvart i tio! Det kan ajg inte ens minnas sist jag gjorde. Dottern kom över i vår säng vid halv nio, fick en torr blöja, sen låg vi och mös alla tre (fyra eller fem, beroende på om vi räknar djur), det är inte ofta det sker, så härligt!

Sambon är och hämtar ved, när han kommer in åker jag in och handla förtäring till kvällen och hämta ut mitt paket från la redoute (gillar när de har rea). inte för att det är något till mig i alla fall i paketet, men dottern kommer bli söt i det jag har köpt. Inte för att jag kommer ihåg vad jag har köpt, så det blir en överraskning för oss alla. inte för att jag tror att sambon är så värst intresserad, men han kan väl låtsas?

Ikväll får vi besök av grannarna, blir äta lite gott, prata mycket skit och kanske spela något spel? Det ska bli väldigt kul i alla fall.

Mycket tveksamt om jag kommer uppdatera mera idag, så om inte annat ha en bra kväll!

Eldar för fullt nu i pannan, för det var jäkla i mig inte varmt när vi kom hem från staden. Men lite värmeljus på detta borde göra susen!

Mammaträffen då, var faktiskt riktigt trevlig. Märkte dock att vi hade nog kommit längst med vanlig mat och dylikt. Likaså, Line är den enda som "nästan" kan sitta, alltså sitter en liten stund innan hon välter. Men det verkade som många inte ville att deras bebisar skulle bli större, därav anledningen till att de itne börjat med vanlig mat. Att då är det lika med erkännande att tiden går fort och att de blir stora. Men å andra sidan verkar det som de inte har några problem med att amma när det händer saker och ting runt  omkrgin barnen. De flesta ammade ju under träffen. Det har jag inte kunnat på flera månader egetnligen. Dottern har ju inte kunnat koncetrerar sig på maten då, så jag personligen tycker att det är rätt skönt att hon har börjat äta annan mat. Nu kan man helt plötsligt göra det även om det är folk i närheten, eller man sitter och pratar med någon. Men visst, ibland kan man sakna de mysiga stunderna med ammningen också, så det lär nog dröja ett litet tag till innan jag ger upp nattamningen. Dels för att det är mysigt, särskilt på morgonen, när hon tittar upp på en och flinar när hon är klar. Det är het underbar, sen ska jag ju vara så ärlig att erkänna att jag nog är lite för lat än så länge med at stiga upp tidigt och laga frukost till henne. Mycket smidigt att göra det i sängen!

Just de, dottern vägrar nu för tiden att sova hos oss. Direkt efter matning på natten måste hon över i sin säng, annars blir hon tokilsk!!!

Jaha, hör en dam där uppe som tydligen inte ska sova, så ska kanske ta tag i detta och sen påbörja disken kanske...

Sitter här i morgonrock och tycker lite synd om mig själv. Inte för att det på något sätt är synd om mig. Bara en sådan dag. Drömt en massa konstigheter inatt, känns knappt som man fått någon sömn alls. Lilltösa sover fortfarande, mycket ovanligt att jag är uppe innan hon vaknar. Men eftersom hon vaknade för frukost kvart i åtta vr  det inte mycket lönt att somna om. Så hon får la sova en stund till innan jag väcker henne. Ska ju iväg om en timme ungefär och träffa alla perfekta mammor. Nä, nu låter jag nog lite bitter, men det är jag inte egetnligen, bara trött. Ska bli ganska kul trots allt, den bvc sköterskan vi har som är med på dessa träffar gillar jag starkt. Mycket bättre och trevligare än den vi har på de månatliga besöken på BVC.

Om jag kanske skulle ta och väcka hunden med då, så han hinner få sig en promenad innan lilltösa ska upp...tror att hunden blir lite ledsen om han inte får den förräns tolvtiden.

Skrev ju aldrig igårkväll, och tur var det.

höres efter mammaträff och mat och allt det dära
Seriöst, man kan ju bli deprimerad för mindre.

Blev inget vedplock idag, Vladde skulle fixa det själv sa han. Jag tackar och bockar. Nu kunde jag ju använda min tid till att göra de roliga sakerna som att söka jobb. Inte muntert direkt, arbetsmarknaden är ju så där just nu. Inte mcket att söka, söker det jag kan. Men är något surt att veta att i alla jobb så är det alltid minst en som har bättre utbildning eller mer erfarenhet. Känns rätt meningslöst till slut. Men va sjutton, ett jobb måste jag ha!!! Spelar faktiskt ingen roll som vad, bara det innebär pengar i slutet av månaden. Vet inte vad jag ska göra annars när mina föräldrardagar är slut. Eller ja, de är ju slut nu i februari, men sambon är snäll nog och skriver över sina dagar på mig, tackar vi för!

Ja bortsett från dessa muntra ord så har det inte hänt något speciellt. Dottern fick för sig att bråka vid maten, det var första gången men något säger mig att det inte var sista gången det händer. Bara att vänja sig antar jag. Dagen har gått åt till att ringa till folk, eftersom jag inte kommer fram via nätet till de sidor de vill att man ska söka via...knäppt...

jaja, har ett ställe till att ringa, sen är det dags att fylla pannan med ved igen...så höres
Ska försöka bli lite människa här, kan nog ta ett tag känner jag. är ju inte världens piggaste på morgonen. Dottern däremot, ja inte kan man säga att hon är trött. Ligger nder babygymmet och tjattrar. Hon ägnar större delen av den vakna tiden till att ligga och leka med sina fötter :)

Så fort den lilla har ätit lite lunch ska vi bege oss bort till mina föräldrar och påbörja det tråkiga arbetet med veden. För nu är pelletsen slut, vilket innebär att det inom en snar framtid kommer vara lite smått kyligt här inne...

Förresten, någon sa till mig igår att äter barnen mer under dagen sover de längre och bättre under natten. Är inte så säker på att jag håller med. Nu har i och för sig min bebis sovit bra hela tiden. Ett matmål vid fyra fem på morgonen, det kan jag leva med. Men eftersom hon åt så mycket på dagen orkade hon inte äta ordentligt med välling innan sängdags, vilket då innebar att vid tio ville hon ha mer mat. Ingen katastrof, men lite störande eftersom det var länge länge sedan det skedde. Hade gått bra det med om det inte var för att hon dessutom vaknade ohc var pigg då! Men jag ville sova, ingen bra kombination, tyvärr så är det ju dottern som vinner den fajten. Bara att gilla läget antar jag...somnade dock om runt tolv tiden.

nähä, frukost och sen rasta hunden, sen tar vi tag i dagen här hemma....

*gone*
Testade ju för ett par dagar sedan att mms in en bild till bloggen. Men kom på i efterhand att jag inte vill ha med kartan som visas bredvid bilden. Men tydligen är det allt eller inget, för tog man bort den bocken i inställningarna om positering (eller vad sjutton det hette) så fungerar det inte längre. Så det blir nog inte så många sådana inlägg trots allt från den här sidan gatan.

Jaja...har ökat på dotterns mat under dagen, och det verkar som det var ett positivt beslut. Glad har hon ju alltid varit, men nu märkte man verkligen efter varje måltid att hon var mätt och framförallt nöjd. Lite mer rofylld idag måste jag säga. MEn klart, hon är ju ingen liten tös längre!! Jag däremot är ju en redigt dålig morsa som har låtit mitt barn gått hungrig i flera dagar. Eller nä det tycker jag inte, hungrig har hon inte varit eftersom hon har ätiti ofta istället. Nu är det lite mera ordning på mattillfällerna. Sen vad sjutton, jag har aldrig gjort något sådant här tidigare. Jag testar och känner mig fram, försöker lyssna på sunda förnuftet så mycket jag kan, men det är fortfarande nytt. Varje dag händer det något nytt, både i positiva och negativa bemärkelser. Dottern får mig allt som oftast att skratta, och hon är nästan alltid glad och mysigt. Och det ser jag som ett bevis å att något gör jag rätt i alla fall!!!

Dags att gå ut med hunden nu, han står i hallen med benen i kors, misstänker att det är en promenad som hägrar. SÅ bäst att göra det, sen tar jag nog min bok och kryper ner i sängen, vet bara inte vad jag ska läsa ikväll. Senaste boken av Peter Robinson läste jag ju ut igår. Lite vemodigt ibland faktiskt när man är klar med en bok, kan till och med kännas lite tomt. Man har levt sig in i en annan värld och historia som helst plötsligt är borta. Nu är jag ju bokmal förvisso, så har kanske lite skumma tankar och känslor om böcker. Men ska nog hitta något intressant i bokhyllan för de närmsta två tre dagarna....

Natti natti
En klar fördel, antagligen den enda också, med att storhandla är att när man kommer hem och packar upp kasse efter kasse, är att man för en liten stund kan känna sig rik. För en liten stund är man inte jätte fattig, menar skafferi, kyl och frys är nu proppfulla. Det är en härlig känsla. Men den varar bara max en dag, sen är man tillbaka i verkligheten igen och inser att en kyrkråtta är rikare än vad man själv är. Dottern skötte sig exemplariskt i mataffären. Satt och tuggade på sin bitring, hittade även en tacopåse som smakade gott, men den stora delikatessen för hennes del var nog mössan, den verkade vara väldigt smarrig. Så hon var så nöjd så nöjd hela tiden...skönt. Kunde handla i lugn och ro, sen att alla varor var staplade runt dottern i vagnen är en annan sak. Brödet fick hon ha i knät, någon nytta ska hon väl göra.

Nu ska jag ta och fixa lite lunch till mig och dottern, ingen aning om vad, har för mycket att välja på nu...aldrig är det bra!
Vi försöker storhandla en gång i månaden, just för att slippa köra hela tiden för att handla. Nu är det ju så att jag har försökt planera in detta tidigare när sambn är hemma, för det är enklare om man är två när lilltösa är med. Nu går det inte längre, jag måste iväg idag! Så det här ska bli riktigt intressant att se hur det går. Största problemet är ju egentligen det att dottern är för liten för att sitta i barnsistsen på kundvagnen, hon orkar inte sitta så länge. Så jag måste ställa henne med bilbarnstol i vagnen, och då är de tju inte mycket plats kvar. MEn vi får la se hur mycket mat jag får med mig hem. Har varit vuxen och duktig nog till att skriva en lista på saker, förhoppnignsvis får jag med allt på listan, annars får jag åka in imorgon igen antar jag.

ringde förrresten till BVC idag. jag har märkt de senaste dagarna att tjejen inte blir riktigt mätt på maten hon får. Och hon är ju snart sex månader, så tanten tyckte att det var helt ok att påbörja sex månaders maten om vi nu köper burkmat, eller alternativ öka portionerna här hemma. Det är ju egentligen bara konsistensen som skiljer, och eftersom dottern har börjat försöka tugga och smacka och ha sig, så borde de tju inte bli några problem. SÅ idag blir projekt nummer två att öka portionen och se vad hon säger om detta. Känns inte som det borde bli några problem, men man vet ju aldrig vad som rör sig i det lilla söta huvudet.

Annat då, ikväll tar pelletsen slut, veden räcker till lördag. AJ aj vad jag kommer få slita imorgon, eller slita och slita. Få tummen ur antar jag och fixa problemet..

Nehe, nu blir det frukostdags för min del här hemma, sen ska jag invänta nästa måltid till lilla damen sen bär det av mot stadden och mataffären....hua...

Hade ställt klockan idag...hua...inget kul. Hatar att behöva gå upp när det fortfarande är mörkt, det är inte mänskligt att behöva göra det. Men vad gör man inte för att dottern ska få plaska och leka med andra barn :)

En gång i tiden, med andra ord innan dotterns ankomst, var det där med att ha tid på sig på morgonen fullständigt överskattat. Hann jag borsta tänderna och håret så var jag nöjd. 10 min räckte gått och väl för att ta sig från säng till bil. Nu för tiden är det lite annorlunda dock. Upp tillräckligt tidigt för att hinna packa badväskan till oss, för jag kommer nog aldrig bli så smart så jag gör sådana saker kvällen innan. Sen ska jag göra mig iording, se till så hunden får komma ut en stund. Sen måste jag ju se till att dottern får frukost innan vi åker, för annars blir dt ingen rolig resa eller bad. Detta kanske inte låter som så mycket, men det tar TID! Så senaste tiden har jag faktiskt blivit bättre på att gå upp i tid för att slippa stressa. Däremot tycker jag det är lite taskigt att lägga alla barnaktivitet så tidigt på morgonen, gäller även mammaträffen och öppna förskolan. Alla barn eller vuxna för den delen är inte morgonpigga. I den här familjen är vi det verkligen inte. Tycker om att sova. Skönt då att man lyckades producera ett barn som är likt en själv :)

Efter ett sidospår återgår vi då till rubriken. Dottern glad som vanligt, den ungen älskar verkligen att bada. Massa sång och lekar, för att inte tala om vatten och bebisar. Kan det bli bättre? Sett ur en bebis synvinkel då. TEstade även rutschkanan idag, både lilla och stora. Den lilla åker barnet själva i, medans man är bredvid för att hålla i och sen fånga upp när de kommer i vattnet. Stora åkte man med barnet i knät. Det var skitkul! Dottern kan eventuellt varit lite mera skeptisk till detta projekt. Men efter ett tag när hon vant sig så skrattade hon.

En sak till bara, är det bra att ens barn skrattar åt ett annat barn som fått en kallsup???

Nu finns det nog några som tror att det här inlägget kommer handla om EKOlogiskt. FEL!

Jag syftar helt enkelt på ordet eko. Ni vet, när man till exempel öpnnar kylskåpsdörren och det är tomt, då hör man en liten röst som ropar flera gånger efter varandra...."trodde du va". Det är alltså det ordet jag syftar på. Och anledningen till ordet är att det är exakt vad jag kände när jag knallade ner till källaren för en liten inventering....Ett stort fett EKO. Det är alltså mer eller mindre tomt där nere! Tommare än vad det är i min plånbok, och det säger en del eftersom när man öppnar min plånbok ramlar det ur en massa kvitton som max. hur som helst, vi eldar ju med ved och pellets i detta hus. Ved helst då det är billigare, pellets då vi inte är hemma så mycket och hinner elda, eller dylikt. Men, nu har vi fyra påsar pellets kvar och ved för kanske fyra dagar kvar. Detta är inte bra! Så på torsdag blir det till att få tummen ur och göra något åt detta. Pellets är beställt, har dock inte kommit, tveksamt om det hinner göra det i tid heller. Och det är ju inte direkt sommarvärme ute, så stå helt utan känns inte som ett bra alternativ just nu. Värmeljus är förvisso alltid ett alternativ, men det blir också dyrt i längden om vi ska värma ett helt hus med det. Så nu blir det jag som knallar bort till föräldrarna på torsdag när lilltösa ska sova, jo hon ska med, hon får sova i vagnen. Då har jag lite över två timmar på mig att fylla ett släp med ved, räcker inte det får vi la ta en paus till nästa gång hon ska sova. Men jag klagar inte, det är sådana härliga saker man måste göra som vuxen, plus att jag se det som ett gratis träningspass! Smart va?!

jepp det var de de...nu ska dottern få en pyjamas på sig och en flaska gott, sen somnar hon förhoppningsvis ganska omgående, har fått för mig att röja uppe i det blivande barnrummet. Mycket enklare om hon sover...

Just de ja, väntar fortfarande på sambon, är jäkligt trött på hans jobb nu
jo det är ju det igen. Tydligen kommer denna jäkla dag varje vecka.

Nu har mitt besök åkt hem igen. Så jag passar på att ligga lite i soffan medans lilltösa sover middag, skönt att slippa göra något ibland. Besöket var mycket roligt, kul att snacka strunt och fika med tjejerna. Satt även och kollade på gamla foton, det var riktigt kul! men herregud vad fort tiden går. Man märker det inte själv på samma sätt när vi kollar på varandra. Men när man tittar på barnen....jösses vad fort de växer. Och jag antar att det även gäller att jag med blir äldre...eller?

Visste ni att det snöar igen?! underbart underbart. Men jag hoppas att detta inte innebär att min bil får för sig att gå i ide igen...då vet jag inte vad jag gör. Lite långt att ta sparken med dottern fastspänd till stan kanske. SÅ jag hoppas på det bästa....

Sambon blir sen idag igen, överraskad någon? Inte jag...blir så jäkla trött på det ibland. Känns som man ibland inte gör annat än att väntar på att han ska komma hem ju. på ett sätt ska man väl vara glad att han har ett jobb i dessa tider, men ibland undrar jag om det är värt det. Pengar är verkligen inte allt här i livet. Trots att det helt klart underlätta livet, det skall erkännas.

Tänkte jag skulle uppdatera lite angående dotterns matvanor. Woho! Nu för tiden så äter dottern vanlig mat på dagarna, och jag ammar på natten och morgonen enbart. Enda anledningen varför jag gör det på morgnoen är för att jag är för bekväm/lat för att gå upp och fixa mat. Men det är skönt att hon gillar vanlig mat. De senaste månaderna har hon enbart kunnat äta på mig när det varit tyst och inga som rör sig. Så fort det hände något tappade hon fokus fullständigt. Vilket inte är helt enkelt när mna inte är hemma eller man har folk hemma för den delen. välling och vanlig mat däremot verkar inte vara något problem för henne att koncentrera sig på. Kanske beror på att hon sitter upp då, hon ser fortfarande vad som pågår runt omkring henne. Så hon är nöjd vilket automatiskt leder till att jag är nöjd.

Min mage kurrar, ska jag se det som ett tecken på att det är dags att fixa lunch kanske?
Sitter här, lite lätt nyvaken...eller ja, nu ljuger jag nog. har i alla fall varit uppe en timme, men det betyder inte att man är vaken. Men nu sitter jag här och väntar på högstadiebrudarna och tillhörande barn. För idag är det tjejdag med mycket skitsnack!

Bortsett från detta kommer det inte hända så mycket idag, tänkte ta tag i att sortera dotterns kläder. Det kan behövas, hon växer ju värre än ogräs, så dags att plocka ut en del kläder.

Men men, ska föröska plocka iordning lite här hemma innan tjejerna kommer. Kan ju inte visa upp ett stökigt hem ju, måste ju vara respektabel, en riktig bullmamma alltså ;) Eller inte. De får nog ta det som det är hahaha

Hör av mig lite senare under dagen, just nu står hjärnan still, kommer inte på något att ksriva i alla fall...så bye bye




Riktig nöjd tös i badet!









Så här sover man tydligen i en resesäng

Men det får ni faktiskt ta, för vi har haft fullt upp den här helgen.

Fredagen bestod av lite besök hos goa vänner och deras vänner, mycket trevligt och komma ut lite  och tjöta med vuxna människor, som faktiskt svarar tillbaka :o I lördags knallade vi ner på stan och käkade lunch, sen mötte jag upp Petra för lite shoppning. Som vanligt spenderade jag alldeles för mycket, men dock inget till mig själv! Bara en massa kläder till Line. Passade på att handla lite i större storlekar på rean, något billigare då. Sen hem och krypa ner i badkaret med dottern, eller rättare sagt Sebs badkar om vi ska vara noga. Så himla mysgt och bada med dottern, inte så ofta vi kan göra det eftersom vi inte har något badkar. Hon älskade det och jag med, kommer lite kort senare från det. Sen när jag tycket att det räckte för hennes del så fick barnafadern ta henne medans jag fyllde på karet med extremt varmt vatten och låg kvar själv och plaskade, bara njöt av en liten stund för mig själv. Kvällen senare bestod av god mat, lite vin och en massa tvspel. Kom över lite annat folk med, mycket märkliga människor men trevliga ;)

Dottern somnade vid halv åtta ungefär på kvällen, då brukar hon vakna efter ungefär tre timmar och vill ha nattmål för att sedan somna om. Vilket innebär, jag tog ett glasvin direkt när hon somnade, så jag kunde amma henne lite senare. Tro sjutton att ungen inte ska ha något nattmål denna gång. Sov till fyra på morgonen!! Somnade om snäll som hon är...men i alla fall. Tycker ju att hon kunde medelat mig detta innan, lite taskigt, kunde jag ju fått smutta på ett glas till. Men men, kvällen var riktigt kul i alla fall. Förresten, varför sover dottern nu för tiden på tvären i sängen???? foto kommer senare...

Om ett litet tag ska vi till svärföräldrarna och äta lite innan det blir hemgång...och jag ber till gud att min bil startar!!!

ja det var lite kort om helgen...hinner inte, har inte lust, orkar inte, välj vilket ni vill, skriva mera just nu....

bye bye
Sambon ringde i förmiddags och medelade att han skulle bli sen idag, som det skulle vara något ovanligt då eller`? Då vi allihopa skulle åka till växjö för idag, så bestämde jag mig för att ta barn, hund och saker och packa in i gamla bettan och åka under dagen istället. Bra mycket smidigare ändå med Line i bilen, så får sambon komma efter. Sagt och gjort...började jätte bra. Jag menar, bilen startade ju!!!
När vi är halvvägs ungefär, så sre jag framför oss en lång lång bilkö, så jag tänker vägarbete! Skule inte vara något ovanligt nämligen på denna väg. Men denna ¨gång hade jag fel tyvärr. Var en olycka, med bil och lastbil inblandat. Inte alls kul att se....usch! Och jag kan bli så arg ibland på folk ibland. Bilen som stod framför mig innehöll ett gäng grabbar som inte var torra bakom öronen. Vad ägnar de sig åt medans vi står i kön? Jo fotograferar olyckan. Tycker sådant är för jäkligt rent ut sagt. Nog för att nyfikenhet ligger i människans natur, men kan man inte ha lite respekt för människor? Sådant kan jag bli så arg på! Vad tänker människor med`? Där har det funnits människor som är skadade eller kanske till och med döda, vad gör en del då. Jo de tar foto! Klarar inte sånt...

I alla fall, nu är vi på plats och har installerat klart oss hemma hos Seb. Så nu inväntar jag sambon som tydligen inte kommer förräns nio tio ikväll, surt.

Tänker ta en stund för mig själv nu i soffan medans dottern sover...
Ja det är sant. Nu tror jag på mirakel för första gången i mitt liv. Varför detta, jo min bil startade igårkväll!!! inte av sig själv nartuligtvis, det hade varit som en scen ur en stephen king bok eller nåt. Men med lite hjälp från startkablar så gick den faktiskt igång. Så underbart härligt. Jag kan förflytta mig igen!!! Nu ska vi dock inte bli allt för positiva. Jag har fortfarande inte kört den, och den ska stå still under helgen igen. Men det går ju framåt i alla fall. Så förhoppningsvis fungerar den nästa vecka så vi kan åka till babysim och öppna förskolan!

Fick klagomål idag. Det var lite surt, någon viss person, nämner inga namn här, tycker tydligen att jag har varit dålig på att uppdatera bloggen den här veckan. Men helt ärligt, räcker det inte med tolv inlägg på fem dagar...är det verkligen så dåligt. Det är ju faktiskt så att även jag har ett liv ibland!!! Så det så Petra! Bara för att du har legat och drömt dig igenom den här veckan så lever en del av oss i verkligheten ;)

Funderar på att kasterar hunden eller kräket som han nu för tiden går under. Han är så jäkla dryg nu. Kåt som en bock är han, ligger och gnyr hela tiden. Beter sig som en kärlekskrank tonåring! För att inte tala om hans rymningar som helt klart är en konsekvens av hans nuvarande tillstånd!

Nu ska jag försöka ta tag i packadet här hemma...
-88e850cbba2465495535951a213123b.png

Kolla varifrån!

Måste bara testa om det här fungerar.

Ahhhh blir så trött ibland. Hundskrället är helt hopplös när det är löptikar i byn. Märkte inte ens att hunden var borta, nu var han det i och för sig bara en kvart som max men i alla fall. Satt och försökte söva dottern för sin eftermiddagslur då det ringer på dörren. Då är det en vänlig granne här i byn som kom och levererade min hund!! Då har han sprungit upp på stora vägen och korsat den för att försöka hitta denna tik. Som tur är så missade alla lastbilar honom och han hittade ingen tik. Men nu är jag trött på de här rymningarna! Har satt upp ett kompostgaller nu innanför ytterdörren. Sommartid har vi det på trappen istället. Men problemet är ju att det är kallt nu, så har ingen lust att hitta en isglass till hund på trappen när jag vaknar. Så det får stå i hallen istället, nu hoppas vi bara på att ingen katt tänker hjälpa kräket med att välta gallret eller nåt annat dumt.

Irritationsmoment nummer två: För ett tag sedan så hittade jag en nappflaska /napp som dottern accepterade. Har ju haft lite svårt med denna sak tidigare. Men efter denna utmärkta napp så går det som smort, hon äter välling som aldrig förr på kvällen. Skulle in till affären och inhandla en extra, så vi har två hemma i alla fall. Lite smidigare, så behöver det inte vara akut med diskning och liknande. Den storlek som vi använde hade de inte hemma (välling storlek), så de skulle beställa hem en till mig. Mycket vänligt tyckte jag! Och den skulle då komma idag. Lånar mammas bil (min är fortfarande frusen) för att åka in och köpa den plus lite barnmat för helgen. Vad händer då? Jo den finns inte inne, då visar det sig att den har utgått ur sortimentet, men bara den storleken!! Va sjutton! Nu när man äntligen har hittat något som fungerar måste vi då börja om på ny kula igen???? Så i helgen blir det leta igenom hela Växjö för att förröka hitta ett gäng och köpa på oss...annars vet jag inte vad vi gör.

Övrigt...ja inte mycket. Kan inte annat än att förundras över hur fort tiden går. Satt och kollade på kort från första tiden med dottern. Jisses vad stor hon är nu!! Jag hänger inte med känner jag...måste det gå så fort?

Nu inväntar vi sambon som skall komma hemleverandes med pizza och resesäng!

HUNGRIG!!!
Har alltid haft ett litet smärre problem. Inget allvarligt, kan knappst jämföras med krig och det "så kallade" klimathotet, men ändå. Det är det här med packning. Jag kan verkligen inte packa. Ska jag iväg en vecka så har jag med med kläder och prylar för tre veckor minst. En helg innebär en veckas packning för mig. Som sagt, inget världsomväldande problem, men det ställer till det en aning här hemma ska erkänna. Innan gick det, mycket saker, men visst, det var ju mitt problem. Sambon fann sig i att ta med sig färre saker så jag fick plats med mina saker. Nu skall sägas med, för att jag packat ner så mycket grejer, betyder absolut nt att jag använder ens hälften av dem. Min erfarenhet säger mig från våra slovenien semestrar, att man i princip använder tre uppsättningar kläder, bortsett från underkläder då, det hade ju  vart äckligt, de byter jga faktiskt varje dag! Men hur osm helst, jag vet ju detta, det är samma sak varje år. Trots detta packar jag fortfarande för mycket. Vet ju inte vad jag är sugen på just den kvällen, så bäst att packa lite alternativ. Med andra ord, jag är kass på att packa! Nu kommer själva problemet. Det har ju verkligen inte blivit bättre sen dottern föddes och jag nu ska packa till henne med. När vi är borta en helg har hon med sig saker och kläder för minst en vecka. Jag förstår de som packar många ombyten till småbarn, speciellt om de har kräkbarn. Men det har ju inte jag, behöver i princip aldrig byta kläder på henne för sådana orsaker. Så varför packar jag då ner så mycket kläder? Eller leksaker för den delen? Det är ju inte så att hon ens hinner använda hälfen...

Morgondagens packning kommer se ut så här. Jag har med mig mycket kläder, Sambon har med sig max ett ombyte, dottern har med sig halva gaderoben och alla leksaker! Detta trots att jag är medveten om problemet, och kommer försöka packa smart...men jag vet också att i sista änden gör det ingen skillnad!

Någon som har ett bra tips på attt sluta med sådant här onödigt och skrymmande beteende?
Som tur är hade man lite vett igår i alla fall och kröp ner i sängen hyfsat tidigt. Kan jag säga, inte vanligt för mig som normalt sett är nattuggla. Måste kännt det här på mig. Inatt har dottern vaknat klockan två, klockan fyra och slutligen halv åtta på morgonen. Då gav jag upp jag med. Nu kanske det inte låter som en fruktansvärt tidig morgon för en del människor. Men nu ska ni se det från min synvinkel lite. Jag har pluggat i tre år innan dottern föddes, dagarna som jag gått upp före nio är lätträknade faktiskt. Är alltså inte van vid att vara uppe. Sen så är det fortfarande mörkt ute vid halv åtta på morgonen, och det gör det verkligen inte lättare att stiga upp. Sen har jag dessutom haft turen att få en dotter som precis som jag tycker om att sova. Så de enda gångerna vi har varit uppe tidigt är när det vart babysim eller dylikt, och då har jag fått ställa klockan. Annars sover vi till en nio halv tio i alla fall. Men inte idag! Så tydligen finns det något som heter kvinnlig intuition i alla fall. För hade det inte de, så hade jag varit bra mycket tröttare än vad jag är idag.
Men det är ju inget som en promenad och en skön dusch inte kan råda bot på, det borde väl på en pigg igen, hoppas de...

Kom på de när ajg tittar ut i köket, att tar man ner julgardinerna är det kanske lämpligt att sätta upp ett par andra istället?! Ser lite naket ut måste jag erkänna...
Dotter ligger under babygymmet och undersöker hur högt hon kan låta, och jag lovar att det är högt. Så det skär i öronen!! Kanske ska tillägga, hon är alltså glad, pratar bara väldigt väldigt högt.

Testade lite ny mat till henne idag. Potatis, majs, kött och brunsås (puréform alltså), hade fryst in det sen sist, så tänkte why not, bra mycket billigare än att jag ska köpa barnmat hela tiden. Det mottogs sådär, åt men var väl inte jätte jätte nöjd. Men jag tro nog att hon vänjer sig. Bäst för henne, annars vet jag inte hur hon ska överleva i detta hushåll när hon blir större. Testade även hennes nya pipmugg. Kom på de, smart som man är, hon kanske blir törstig. Min mat var ju inte riktigt lika rinnande som köpemat, men det gick finfint. Pipmuggen mottogs däremot väl. Drack lite, såg lite förvånad och sen drack mycket! Tur att man inte är trög i alla fall, kunde man ju kanske räknat ut tidigare, att även hon blir törstig :S men men, man lär så länge man lever.

På tal om mupptelefonen...jag kan tydligen inte ringa några fasta telefoner alls, inte alla mobiler heller. Smidigt!! Så nu måste jag lämna in den till lagning, suck! Har ju ingen hemtele heller, så vette sjutton hur detta ska gå till...så om någon undrar varför jag inte hör av mig så vet ni varför. Det är inte bara för att jag är allmänt otrevlig, utan risken finns att jag fkatiskt inte kan, så det så!
Min telefon beter sig väldigt märkligt, och det vore väl fan om den också ska få för sig att besöka den eviga vilan. Börjar bli trött på saker som inte fungerar som de ska. I alla fall, har tydligen stora problem att ringa idag. Så faster petra och min käre mor kan väl ringa upp mig om ni läser det här!

Övrigt, dop blir den 14:e februari istället, på alla hjärtans dag, får väl se det som ett gott tecken. Tyvärr blev det på en söndag, så fest blir ju svårt att få till. Få bli lite god mat istället och umgås lite på dagen. Ska nog bli trevligt i alla fall...

Nu ska jag ut och busa i snön med hunden!!!

Har förvisso inte bestämt mig än om det är en god morgon eller inte. Det beror nog främst på att jag fortfarande sitter och gnugga ögonen. Fattar inte varför jag är så trötter, har ju sovit jätte bra och länge inatt :S Men vissa dagar är ju sådana, hjälper ju inte direkt till att det är grått och mulet ute, man piggnar ju aldrig till. Nästan så det känns som man var gravid...men lugn, det är jag verkligen inte!

Jaja, frukost kanske hjälper till mot tröttheten, sen blir det lite pulkaåkning för lilla damen så hunden kan få sin promenad med. Därefter ska vi introducuera lite ny mat för dottern. Potatis, majs, stek och brunsås, de ni!!! Allt så klart i en lätt otrevlig konsistens, men förhoppningsvis gillar hon det, för jag har frusit in en massa nu.

Sen måste jag skämmas lite tror jag, har bara plockat undan halva julen...kanske skulle få tummen ur och fixa resten idag....om motivationen vill infinna sig...

ciao

Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig. Dopet blir inte när det skulle, svärfar fyllde ju sextio då. Dumt kanske att fira det i samband med ett dop. Så imorgon ska jag ringa och försöka byta dag i kyrkan och allt, hoppas det inte blir allt för komplicerat. Så tror det eller ej, dottern ska döpas efter mycket om och med. Det har varit många och långa diskussioner om detta. Varken jag eller sambon är ju religiösa, och ingen av oss blev döpta som barn. Jag är dock det nu då jag konfimerade mig. Det viktiga för mig är att vi alla är med i svenska kyrkan ifall det otänkbara händer. Skulle det värsta hända så skall vi bli begravda tillsammans. Och jag och sambon blev med i svenska kyrkan automatiskt när vi föddes, idag måste man döpas för det. Jag vill att alla i familjen ska vara det. Däremot om dottern väljer sedan att gå ur svenska kyrkan så är det inga problem för mig, det är hennes egna val. Dessutom tänker så här, då jag någon gång i mitt liv vill gifta mig i en kyrka kan jag tycka att det är lite hyckleri om jag inte vill att dottern ska döpas. Så dop blir det, så förhoppningsvis kan vi göra det till en kul fest, passa på att träffa hela släkten och har lite kul!

Min matberedare fungerar inte, det suger! Sådant kommer man dessutom alltid på i absoluta fel läge!

Jag har ont i mitt knä, vet inte varför, men vill i alla fall påstå att det inte är mitt fel. Måste vara någon annan som är orsaken till det, så det så! Kanske är kattungen som legat och gnagt på det när jag sover??

Somnade i soffan idag, jag och dottern sov i tre och en halv timme i sträck, skönt! Men har ju inte gjort nåt vettigt istället under dagen...det suger! För då måste jag göra det imorgon...suck. Men men, det var de värt faktiskt, sjukt trött efter denna natt som var. Men det var länge sedan jag behövde sova på dagen, det har nog inte hänt sen dottern var någon vecka gammal.

Dotter sover, så nu är man ledig hela kvällen...vad ska man göra då? Funderar på att frossa, men har inget att frossa i. Kanske en långpromenad istället, känns som ett nyttigare alternativ, och hunden blir glad, så blir det.

Vi har ingen vakthund, däremot en vaktkatt, det ni!!!

Det här var ju allmänt förvirrande inlägg, men det är så min hjärna är ikväll, allmänt disorienterad och förvirrad, det kan jag leva med....

Godnatt
Varför är det så att alltid när man ska upp tidigt på morgonen, så blir kvällen och natten innan helt värdelösa?

Igår kväll så fick dottern fnatt vid nio tiden, vaknade och hade inga planer på att sova. Fick i säng henne igen vid tolv tiden, kröp ner, somnade och vaknade igen klockan två! Varför? Jo då är det ett jäkla liv på nedervåningen, lät som katterna försöka riva huset fullständigt eller hade fest, vad vet jag. knallar ner i alla fall, ser tre katter sitta på rad framför kattluckan och bara tittar. Och jag förstår dem! För i kattluckan är det en hund som försöker ta sig in. Nämre bestämt min egen. Så någon gång under natten har kräket tagit sig ut genom luckan, och sen då konstaterat att det var kallt ute och ville komma in. och det gick ju inte lika bra. SÅ in med hunden, skälla på honom, och sen börja renska hunden på is och bädda ner honom i en filt...suck

Sen efter denna aktivitet skulle man då förska somna om igen, jo tjena eller hur. Runt halv fem somnade jag, och sen upp vid sju...ja jag är trött idag!!

Babysimmet var väldigt kul i alla fall, roligt att träffa lite folk för en gångs skull, och dottern verkade tycka det var roligt med med alla bebisar. Bada vet vi ju sen tidigare att hon gillar, hon är ju en vågmaskin så som hon plaskar och skvätter...

Nu ska jag förska lägga denna lilla dam i alla fall, så kanske jag med kunde få lite sömn, skulle behövas....




Så här glad är man första gången man åker pulka!



Kan ju inte annat säga än att det var en väldigt lyckad premiärtur med pulkan igår. Dottern var överlycklig, och jag med. Betydligt enklare med pulka än vagn nu för tiden, så perfekt!

Ja...vet inte vad jag ska säga. Helt plötsligt var natten som den var i början, mycket märkligt. Det innebär att dottern endast vaknade en gång ¨på hela natten, och det var vid tolv, åt på mig och somnade med bröstet i munnen. Sen vaknade hon nästa gång vid halv tio! Fortsätt gärna så tack!

För cirka två minuter sedan snurrade dottern ett helt varv på filten. Från rygg till mage och tillbaka...snacka om att se förvånad ut! Kattungen är snäll och förösker hjälpa till med, tror han är antingen avundsjuk eller imponerad.

Just de, för ett par dagar sedan tyckte jag det lät väldigt märkligt i babymonitorn, det lät liksom "sluuuuurp". Så jag knallar upp för att undersöka detta märkliga ljud. Vi har ju haft monitorn ståendes i hennes säng, uppe i ena hörnet. Det har vi fått sluta med nu! När jag kommer upp så ligger dottern och har format munnen som en jäkla sugpropp och låg och slickade på monitorn. Måste säga att hon såg dock väldigt nöjd ut. Så nu för tiden står monitorn på en stol bredvid sängen istället.

sen slutligen för denna gång. Det blir dop! Tror det eller ej, när var hur har jag däremot ingen aning om. Men det ska ske i alla fall, jag tog mig friheten att besluta detta nu, annars hade vi fortsatt attt diskuterar detta tills den dag hon ska gifta sig. Så ska börja ta tag i detta projekt under dagen tänkte jag.

Eftersom jag är dum som ett spån skriver jag ut en liten efterlysning här. Jag skulle vilja ha in en égen bild och text längst upp på bloggen, kanske kallas header? Vad vet jag.

Men hur jag än gör så blir det inte bra! Så efterlysningen gäller då om någon snäll människa kan sådant här och kanske vill hjälpa till. SKa inte vara något komplicerat, en bild och en text, that's it! Så snälla hojta till om ni kan eller känner någon som kan sådant här!!!




Mina två sötnosar!



Bild tagen från en väns blogg. Min lilla söta tjej!

 

Line har med råge hittat sin fot. Där sitter hon och suger på stortån! Knäppa unge!

Upptäckte att det var ett tag sedan jag skrev om detta, så här kommer en liten uppdatering.
Nu för tiden verkar det som vi börjar få ordning på sovandet. Dottern somnar nästan alltid runt åtta på kvällen, med ett bad, sen pyjamas och en flaska välling, sen är hon färdig för natten. Däremot vaknar hon runt elva tolv på kvällen för ett litet nattmål, brukar somna om direkt därefter. Sen kommer nästa mål vid fyra fem tiden på morgonen. Anser fortfarande morgontrött som jag är att det är för tidigt att knalla upp ur den varma sängen. SÅ efter hon har ätit lite somnar vi om igen. Därefter brukar hon vakna runt nio på morgonen. DÅ ligger hon och tjötar, jollra  och flaxar i sängen. SÅ man hinner ligga och dra sig en liten stund. Ibland lyfter jag över henne först, så ligger vi och myser i sängen en stund innan jag tar tag i livet.

Har inte så mycket att klaga på faktsikt när det gäller hennes sovvanor. Visst, det där vid fyra fem hade hon kunnat hoppa över tycker jag, men det kommer väl förhoppningsvis. HOn är faktiskt ganska smidig bebis, oich har varit hela tiden när det gäller sömn. De gånger hon får för sig att inte somna om är hon fortfarande väldigt mysig. Alltid glad och go. Så händer det efter nattmålet så släcker vi helt enkelt lamporna i sovrummet, sen tar det max en timme, sen har hon somnat om i vår säng, sen är det bara att lyfta över henne igen. Under tiden får man stå ut med att bli lite slagen och sparkad på, och lyssna på hennes ljuva röst när hon ligger och tjöta.

Nu blir det frukost, bye bye

Förr ett par dagar sedan var jag lat, köpte alltså lite barnmat på burk. För att ha lite i reserv hemma, ifall man inte hinner/orkar laga till mat ordentligt själv. Så idag har dottern fått testa på pasta och kyckling, hon verkade gilla det, vilket är väl det viktigaste i sammanhanget. Men det vette sjutton om hon kommer få fler gånger. Jag luktade på maten, och helt ärligt. Om någon hade hållt fram en kattmatsburk och barnmaten framför näsan på mig, skulle jag inte veta vilken som var vilken. Anser att det är lite äckligt faktiskt...den luktar precis som kattmat gör! Nästan så man börjar undra om det möjligen är samma tillverkare...så nä, någon färdig burkmat med pasta och kyckling blir det inte fler gånger i alla fall! Så visst, hon gillade maten men jag kan inte komma över lukten, känns som man sitter och matar henne med kattmat....blä! Sista gången det serverades det kan jag lungt säga.

Haft lite besök här under kvällen, bidde lite mat och sen brädspel. Sådant är alltid kul tycker vi. Tror jag och sambon är lite spelbögar faktiskt, men klart, något intresse ska man ju. Och kul har vi när vi spelar!

Så nu sitter vi här i soffan, dottern sover för natten hoppas vi på. Jag är dock tveksam till det, hon har fått en liten dum vana att vakna för ett extra mål mat på natten. Kommit senaste veckorna...men hoppas kan man ju alltid.

Kollade vädret med, så det verkar som jag kan fortsätta försöka hålla mitt nyårslöfte. Ok, rent kasst har jag väl redan brutit det, men eftersom det varit så jäkla kallt räknar jag inte de dagarna. Har ju faktískt inte haft möjlighet att gå ut på långpromenade. Vad ska jag göra av dottern då? Så nä, det räknas inte. Men från ohc med imorgon skulle det bli lite mildare, så då återupptas detta. Ska bli skönt, tråkigt att sitta inne hela dagarna, och hunden klättrae ju på väggarna av det...plus att jag nu kan testa att sätta dottern i pulkan, äntligen! Är väldigt spänd på hur hon ska ta det...antingen går det över förväntan eller så blir det psykbryt direkt! Intressant ska det blir hur som helst.

Säger godnatt nu!

Så härligt med lördag, då är vi hemma hela familjen för en gångs skull.

Men måste klaga lite idag med, tycker faktiskt at 15 grader är lite kallt inomhus. Enda varma rummet är vårt sovrum, tur det i alla fall, det enbart för att det är det enda isolerade rummet i hela huset. Resten är bara plank! Så det har varit en hel dag med ljus tända igen. Fick desssutom åka hem till mamma och duscha idag, när det är så kallt ute orkar inte vår panna att varma vattnet i kranarna, fullt upp med att få varme till elementen. Sen har dagen mest bestått av städning här hemma då vi får besök ikväll, kan ju visa upp en illusion av ett städat hus i alla fall.

Men det här med kylan verkar lösa sig, imorgon ska vi installera en pelletskamin i tvättstugan, så förhoppningsvis så alstra den en del värme här i huset. Skönt...börjar få slut på ljus. Och lilltösa är ju påpälsad som en liten eskimå, söt är hon dock i sina tossor, varma tröjor :)

Nähä, dags att starta med maten för kvällen....lär nog inte skriva mera här idag, så jag önskar alla en trevlig lördagkväll!

känns som jag tjatar lite om detta, kan inte hjälpas. Har tänt ljus i hela huset nu, och är väldigt tacksam för att dottern inte är större, då hade man fått passa ljusen hela tiden misstänker jag. Anledninge till detta tjat om kylan är enbart mitt vårt eget fel egentligen. Vi va helt enkelt lite sena med att beställa ny omgång med pellets denna gång. Därför vågar jag inte höja varmen mer i huset, de stackars få påsarna vi har måste räcka till nästa vekca, då nästa lass kommer. Sen kan vi brassa på igen! Nu är det ju inget jätte jätte problem egentligen, mycket ljus och mysa under filtar kommer man långt på. Vad som är intressant är att vårt sovrum är varmt och gött, och det är enda rummet i huset utan element...märkligt?!

Bortsett från detta lilla bekymmer så ska jag erkänna att jag älskar vintern. Är det så här nästa vinter med så kommer jag införskaffa mig en ny snowboard! Saknar verkligen att åka i backen...dags att träna upp kunskaperna med, så man kan lära dottern sen när hon kan gå och hålla balansen, men det blir nog skidor för hennes del till en början.

Sambon stackarn får jobba över, och vad gör jag för att sympatisera med honom. Jo jag sitter i soffan och slöar med en skål chips...snällt av mig va?!
Har varit dum igen, gick inte och la mig i tid igår, och när jag väl masade upp häcken till sängen kunde jag inte somna, suck, blir så trött på mig själv. Men dottern var däremot väldigt snäll och förstående för sin mammas dumhet, så hon tog sovmorgon till halv tio, det gillar jag, tack snälla Line!

Knallar ner, kollar utetemperaturen då tanken var att gå och hälsa på Olle och Stina. Minus 22, alltså nej! Ingen promenad idag, blir utegångsförbud för dottern idag igen. Sen kollar jag innetempen och konstatera 16,3 grader, usch och fy, raggsockar och extra tröja på dottern med andra ord. Ner till pannan, skruva upp den lite och in för att tända värmeljus! Vill inte skruva upp pannan för mycket, för den slukar ju pellets då och det kostar, plus att skruva man upp den för mycket mister vi varmvattnet istället...AH varför kan det inte vara smidigt!?

Men men, har varit värre. Förra vintern visste vi inte hur man skruvade upp pannan alls, då gick det värmeljus och filtar kah jag lovar, så det här är ju itne så farligt egentligen :) Får gosa mycket så blir det bra!

ska leta upp de dära filtarna ifall ifall ifall ifall...
Hur sjutton kan man vara trött utan att gjort något speciellt? Okej, har väl inte suttit på häcken hela dagen och knaprat chips, har uträttat en del nyttiga saker faktiskt, men i alla fall.

Såg att förra inlägget blev fint :s Misslyckades lite där med en länk, men strunt i det. Ni som vill kan i alla fall följa bloggen nu via Bloglovin. Bara logga in där och sök på bloggen så hittar ni den...

Ska strax väcka dottern, har sovit i lite mer än två timmar nu. Och längre än så får hon inte sova för mig, för då kommer hon aldrig i säng på kvällen. Sen ska vi bada och mysa jag och dottern, medans vi väntar på sambon ska hitta hem i snöyran. Eller ja, dottern ska bada, jag sitter utanför baljan, blir nog inte så bra om jag försöker krypa ner där med. Komiskt ja, men inte så bra resultat misstänker jag.

hej svejs ut i skogarna

förresten, vill fortfarande ha en fungerande bil!
det här är andra gången idag jag har skrivit och allt bara försvunnit, så fungerar det inte nu så skiter jag i det för idag.

Mätt och go är jag, taco från gårdagen, inte fel! Dottern sover, jag slappar framför en film. Försöker hitta energin och motivationen till att ta tag i berget av disk ute i köket. Men har faktiskt varit lite duktig idag, andra och sista granen, eller vad man nu ska kalla en massa grenar med tre barr på, är nu ute. Ledsnade fullständigt på att få en massa barr under fötterna så fort man skulle in i sovrummet. Så nu är julen slut!!!! Har varit ute och testat min och dotterns privata plogade gång. har ju snöat en del som sagt va, runt en 30-40 cm har säkert kommit. Inte ens lönt att försöka ta sig fram någonstans med barnvagn. Och här ute har vi en grusväg som vi brukar gå på, ingen trafik och hunden kan springa lös. Den vägen ska ni ju inte tro att de plogar. SÅ då var sambon och svågern gulliga och gick ut med varsin snöskyffel, de har alltså skottat hela grusvägen, en gång som är lika bred som barnvagnen, Perfekt! Innebär att jag kan fortsätta jobba på mina långpromenader och hunden blir rastad, bra bra.

Vad som inte är bra är ekonomin. Har ju som en del redan vet enbart lägsta beloppet i föräldrarpenning, det blir man inte rik på kan jag lova. Det kan jag tacka regeringen för som snällt nog tog bort möjligheten att gå tillbaka till tidigare inkomst innan studier, så tack så mycket! Det orsakar så klart att ekonomin är lite lätt skral här hemma, så har suttit och sökt jobb idag, inte fö att det finns mycket att söka, men försöka måste man ju. Sen beställde jag även hem blanketter för bostadsbidrag, känns verkligen inget kul att behöva ansöka om det, men vad ska man göra? Är ju fler än en själv att tänka på nu för tiden. så det blir väl det tills jag hittar någon som vill anställa mig...

jaja...bidd inte så roligt det här inlägge heller märkte jag, men vissa dagar är sådana. Ska i alla fall passa på att ta en dusch nu medans dottern sover...

Förresten, gick ut med hunden igårkväll vid elva snåret, dottern låg och sov, sambon skulle sova med. Jag kommer hem efter max en kvart och knallar upp till sängen jag med. Hur kommer det sig då att det ligger en fiftande skrattandes tjej på min sida av sängen????
Hade skrivit jätte jätte långt här, så försvann alltihopa!!!!!!

Och jag orkar inte skriva om allt just nu, få se om det blir senare under dagen

I alla fall, ska ut och testköra dotterns första pulka tänkte jag, ska bli mycket intressant och se vad hon tycker om denna sak. Jag är om inte annat väldigt förväntansfull! En fråga, varför tror dottern att det är dags att leka vid halv tolv på natten????? Det tycker inte jag, då vill jag sova!

Igår var det ett år sedan min farmor dog, en vemodig dag, känns i hjärtat när man tänker på henne...

som sagt, hinner inte skriva mera nu...återkommer senare istället när motivationen är bättre att försöka återskapa det jag skrev tidigare, skitdator!
Ska inte klaga allt för mycket, eller jag klagar väl hur mycket jag vill, är ju min blogg.

Men i alla fall. Var ute på promenad som sagt va, sen bidde det lite fika med grannen. Var jätte trevligt, så roligt att några yngra har flyttat ut hit äntligen som man kan umgås med. Så det hoppas jag det blir mer av!

Dotter däremot, ja vet inte vad jag ska säga. Söt som socker är hon, men humöret är inte lika sött. De senaste två dagarna har varit riktigt ynkliga. Misstänker start något samband till vaccinationen igår. Ligger på gränsen till feber, så det är ju inte så farligt. Men ynklig är hon, ska vara i famnen hela tiden, vill inte sova, kan inte lägga ifrån mig henne ens för två sekunder, för då kommer gallskriket och tårarna bara forsar längs kinderna. Efter att i tre timmar försökt lägga henne lyckades jag äntligen, så nu hoppas jag verkligen att hon sover ett par timmar, det behöver både hon och jag. Är ju så att ibland behöver jag två händer för att göra annat, vilket har varit lite problematiskt idag. Samtidigt tycker jag så synd om henne, för antagligen har hon ont, men vet inte vad mer jag ska göra. Detta har även orsakat att det är bara jag som duger för henne, inte ens sambon har gått bra. Och hur synd jag än tycker om henne så blir man efter ett tag trött på att höra skrik och gnäll hela tiden, man behöver en paus för att vila öronen lite. Men det blir ju bättre...hoppas jag

Slut på klagomuren för idag då. Nu till positiva saker istället. Svågern kommer hit idag, ska stanna tills imorgon. Det ska bli superkul. Lite taco och sen spel till kvällen, perfekt! Innan dottern fanns så var han här ganska ofta, och vi tre var experter på sprit och singstar, många sena kvällar, ibland så är det ås man kan sakna det faktiskt, just den friheten att göra vad man vill. Slippa ansvaret för en kväll. Men det kommer ju det med, sen när vi kan ha barnvakt blir det nog en sådan kväll, där man bara kan vara sig själv och inte en mamma.

nu.....slappa.....meningslös tv here I come....
Märkligt märkligt, precis legat och myst i sängen. Gick ner för att borsta tänderna o allt det dära, passade även på att väga mig. Lite rädd var jag nog allt för alla extra kilon som absolut inte behövs som hade satt sig på den sladdriga kroppen efter jul och nyår. Var faktiskt inte så farligt, 67,5 kg, hade räknat med minst två kilon till. Så känns inte lika hopplöst längre att nå idealvikten på 62 kg. Målet är att innan jag åker till Malta så skall jag ha nått den, förhoppningsvis även blivit av med en del av sladdret runt midjan.
Kom visst ifrån ämnet lite, i alla fall. När jag kom upp igen efter max fem minuter, vem har då somnat om med en hand på hunden. Jodå, både dottern och hunden snarkar gott där uppe i vår säng. Så istället hamnade jag här och framför den Oändliga historien. Synd bara att den är snart slut, det är nostalgi på hög nivå, älskade denna film när jag var liten. Vi pratade om den här hemma för ett tag sedan och sa det, att den måste vi köpa, för den ska Line se när hon växer upp med!

Jaja, ska la laddda en maskin tvätt, för lite omväxling skull menar jag, sen ska vi ut ovh gå med våra grannar. Mysigt! Ska dock bli intressant med hundarna, hon har en tik, världens sötaste men hon löper! Så min blir i koppel, för annars har vi massa valpar här till våren, och den blandnigen tror jag inte så mycket på.
Kom iväg till slut, mamma var snäll nog och kom och hämtade oss, trots att jag var så elak att jag väckte henne. Fortfarande lite sur dock för att jag tittat fel i kalendern, men men det gick ju bra trots allt.

Line har blivit en stor tös nu, väger 7220 g och är 65 cm lång! Fick även vaccination igen, måste säga att det gick bra mycket bättre denna gång. Grät gjorde hon nu med, men inte lika häftigt eller länge som sist. Men aj vad ens arma modershjärta blöder när de är ledsna! Fick även tipset att ge henne mer smakportioner, fler gånger om dagen då hon verkar gilla det. Övrigt så ligger damen precis på sina kurvor, en typisk medelsvennson med andra ord, duktig tjej. Sa dock till bvctanten att jag gav henne välling, då tyckte hon väl att jag var fullständigt dum i huvudet. Men jag hävdar fortfarande att om dottern gillar det och trivs med det så varför inte. Det gör att hon kommer fortare till ro på kvällen och bli mätt snabbare, sitället för att småäta hela kvällarna på mig. Och hon får inte ont i magen heller, så why not? Jag tycker att det fungerar i alla fall. Sen varför är det ok att äta havregrynsgröt men inte välling? Det är ju samma sak, men det sistnämnda är mer flytande...jaja, jag litar på mig själv, och jag anser att detta fungerar utmärkt för vår del!

Nu ska jag börja göra köttfärspaj och sallad, så om du läser detta mor min är det bara att komma bort så ska jag utfodra dig
blir så jäkla trött på mig själv ibland. Har gått i en vecka och trott att det är imorgon dottern ska till bvc för femmånaderssprutan, men NEJ det är idag, nämre bestämt om en timme!!!!

Så vi höres senare eller nåt, måste sätta fart här, speciellt med tanke på att jag fortfarande inte har någon bil
Hittade en lista hos Carolina, som jag tyckte var lite rolig, inte så meningsfull, men det fördrev en stund i alla fall.

Mina svar på 30 frågor om 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Massor av saker. t.ex tog examen och födde dottern Line!

2. Höll du några av dina nyårslöften? Tror inte jag hade några förra året faktiskt

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jadå en hel del. Blev ett gäng söta bebisar detta året

4. Dog någon som stod dig nära? Min älskade farmor

5. Vilka länder besökte du? Räknas Danmark? Eller är det som Skåne?

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Vill ha ett jobb och mera pengar

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
6:e januari, då min farmor dog, älskad och saknad är hon! 5:e juni, då jag tog examen från Universitet och självklart 2:e augusti då min söta Line föddes

8. Vad var din största framgång 2009?
 Att orka vardagen trots alla dödsfall som skedde i början av det året 

9. Största misstaget? Jag vet inte. Att inte skaffat jobb innan dottern föddes kanske, annars tror jag inte jag begick några enorma misstag, hade lite otur ett tag dock

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Bortsett från de vanliga småkrämporna som förkylningar tror jag inte det var något allvarlig, känns som man borde ha kommit ihåg det i så fall

11. Bästa köpet? Helt klart min nya skinande magiska spis!

12. Vad spenderade du mest pengar på? är nog spisen då

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Självklart, många saker! Höjdpunkten var ju självklart dotterns ankomst och vardagen med henne.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Enya, lyssnade på det under förlossningen, sen har vi ju Nomy med låten Cocaine, den spelades mycket under en period

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare överlag tror jag, många glädjeämnen men även tvärtom. Brukar la vara så

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Klippt mer gräs?! Ingen aning, är nog rätt nöjd trots allt.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Klippt mindre gräs?! Hade en lite lätt manisk period veckorna innan dottern då gräset nog blev klippt varje dag eller varannan

18. Hur tillbringade du julen?
Hemma i skogen tillsammans med mina föräldrar och morföräldrar

19. Blev du kär i år? Inte mer än vanligt, har mina kärlekarar på plats sedan länge

20. Favoritprogram på TV? Unga mödrar, Hell's kitchen

21. Bästa boken du läste i år?
Kan omöjligen välja! Läser alldeles för mycket böcker, och alla bra!

22. Största musikaliska upptäckten? Hur mycket värdelös musik det finns antar jag, bortsett från det, inget speciellt

Hm, ska finnas en punkt 23 med här, men tydligen så vill den inte kännas vid denna intressanta lista. Lite dålig stil tycker jag nog...

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Fick det mesta jag önskat mig.

25. Något du önskade dig men inte fick? ja, det var ju den där hästen då som jag önskat mig sen jag var sju.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Firade lungt och stilla här hemma med familjen. Blev inget speciellt egentligen, hade ju 3 månaders bebis då. Åt god mat och pratade mycket strunt.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nja, skulle väl vara den dära högvinsten på trisslotten då.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Gravid och tjock...ingen stil alls med andra. Ingen större skillnad egentligen mot andra år

29. Vem saknade du? Farmor

30. De bästa nya människorna du träffade? OJ, går ju inte att svara på.

jo det är väl det nu. Har känts som det varit söndag de senaste tre dagarna, vilket har varit skönt, trist bara att det faktiskt är måndag imorgon. Har varit så himla gött att haft sambon hemma i fyra hela dagar. Men men, åter till verkligheten med andra ord.

Blev spontaninjuden på fika hos ett par kompisar idag. Så med glädje packade vi in dottern i världens tjockaste overall och in i bilen för att åka in till Sävsjö. Roligt att komma ut och träffa lite folk, inte för att jag vet om man kan kalla dem för folk i och för sig. Men det var riktigt roligt, snackade skit och åt pizza. Dottern skötte sig exemplariskt där.

Kom hem, dottern fick pyjamas och välling, somnade snällt vid tio i åtta, precis som vanligt. Men vad sjutton hände klockan nio????? Då vaknar hon och är fullständigt klarvaken, inga planer på att sova....WHY?!

Nähä, ska kolla på Departed nu på tv, en av världens absolut bästa filmer enligt mig!!! Så det så!

Påminnelse: Bil sökes av en vänlig själ, betalar gärna i muffins, kan till och med tänka mig att stå för ett års bakning. Bra va?!
Det har varit kallt som fan här inatt. Nu börjar det bli hyfsat okej igen, bara 14 minus. Men det kan jag lova, jämfört med 20 minus som det var när jag vaknade så är det rena sommarvärmen. Den här kylan har även inneburit att dottern har fått sitt första utegångsförbud. Är inte speciellt mesig av mig egentligen, men det här är bara för kallt för henne att vara ute i. Speciellt nu när hon precis har blivit bra efter senaste förkylningen. Så hon får allt nöja sig med att vara inomhus med oss. Inte för att jag tror att hon klagar speciellt mycket över det, lika nöjd är hon för det. En annan bieffekt av den här kylan som varit senaste tiden är att min bil inte tänker starta, inte ens med startkablar! Misttänker starkt att batteriet har frusit sönder, eller rättare sagt, jag hoppas att det är det, annars kan det blir dyrt. Och oavsett vad så kan jag inte göra något förräns skiten har tinat upp, och som det ser ut kan det dröja. Så när det blir plusgrader vet jag om det är värt att rädda livet på den eller om den ska få vandra vidare till den eviga graven även kallad skroten. Detta medför dock vissa problem för mig. Vi bor ju som sagt va 2,5 mil från närmsta stad, alltså mitt ute i skogen, och det är lite för långt att knalla tycker jag. Så de närmsta tiden blir det att försöka låna bil så jag kan ta mig till bvc och babysim i alla fall.

Om det finns någon som känner för att låna ut sin bil eller sälja billigt kan ni väl hojta till!!! Och då menar jag billigt....

Nähä, ska sätta igång med köttfärspajen nu medans dottern sover middag...
Nu har min nya strömkabel kommit, äntligen kan jag sitta vid datorn igen utan att den ballar ut efter tre minuter. Därav anledningen till den bristfälliga uppdateringen här på bloggen. Däremot hände det något märkligt under förra inlägget, natuligtvis var det mycket mer som hände under förrgående året, men en del saker försvan tydligen när det publicerades. Så här kommer ytterliggare lite saker som inträffade. Vi hade översvämning i källaren, jag körde av vägen i grav. vecka 34, sambon blev av med jobbet, fick tillbaka det igen, vaknade av brandlarmet i ett rökfyllt hus...så mycket har hänt. Men överlag så tycker jag ändå att året som var var ganska ok, och det är nog dottern som står för den positiva delen! Nog om förra året, nu är det ett nytt år och nu ska det blir ett toppen år har jag bestämt.

Nyår var jätte rolig måste jag säga, detta trots en lite lätt orolig dotter som tog lång tid på sig att somna. Kan man klandra henne, det var ju trots allt nyårsafton. Maten var jätte god, så tack alla som fixade det! Fyrverkerierna var nog bland de bästa jag har sett! Med andra ord, en toppen kväll!!! När jag vaknade dagen efter, eller rättare sagt, när dottern vaknade dagen efter och vi knallade ner så fick jag en härlig överraskning. Under natten så hade sambon och svärföräldrarna städat! Så himla underbart att vakna till ordning coh reda, slippa ställa sig ch diska och röja det första man gör, utan istället så kunde mna njuta av den första dagen på  året direkt.

Dotter update: Hon har nu äntligen lyckats gripa tag i sin egna fot, som hon har övat. När hon väl fick tag på den så vägrade hon släppa. Så nöjd så nöjd hon var.

Kan ju också medela att jul och nyår är inget positivt för vikten. Så från och med imorgon börjar mitt nya liv har jag bestämt. Ska nå målvikten på 62 kg innan sommaren är här, så det så!!! Nu är det även bestämt, i slutet på maj åker vi till Malta en vecka tilsammans med svärföräldrar och svåger, å jag längtar!!!! Så snart dags att kolla över passfronten..behöver man pass till en så liten?

Över till disken...höres senare, för nu ska det bli ordning på bloggen igen.