Har varit en något hektisk dag. Upp och stressa på morgonen, för mig i alla fall. Hela familjen skulle med på dagislämningen idag för resten av oss skulle sedan in till stan. Varför det blir stressigt för mig? Jo, är jag hemma så får sambon inte göra något för stora tjejen, så de blri mycket att hinna med helt plötsligt.

Iväg med stora, vidare in för ett besök på resebyrån och få lite prisuppgifter för en kommande resa, lite att planera när det gäller den kan man lungt säga. Sen till Åhlens för att inköpa tavelramar, så jag kan sätta upp dagiskortet på väggen i storas rum någon gång, ligger lite efter man kan lungt säga. Sen till banken för att kolla hur mycket vi har undanstoppat (tvättmaskinen sjunger på sista versen), och som tur är så är det tillräckligt för att inhandla en ny snurra runt maskin. När allt de var gjort var det efterkontroll för självaste modern. Dock blev de inte så mycket koll, återbesök om två veckor istället när jag fattat beslut gällande spiral. Måste bestämma mig för koppar- eller hormonsprial. Inte enkelt, vill helst inte ha massa hormoner och då kan man ju tycka att kopparspiralen vore ett lysande alternativ. Men det lilla dilemmat är ju att jag är nickelallergiker och ingen verkar kunna svara på om man reagera på de spiralen eller inte? Ja vi får väl se hur de blir...lite att fundera på i alla fall.

Eftermiddagen tillbringades vid kohagen för att mata massa hungriga kossor, uppskattades massa av stora tjejen, lillfisen var lyckligt ovetande av alltihopa. NU ligger stora och läser bamse i sängen, lillfisen gymmar för fullt och jag ska sortera tvätt. Kul värre (!)

Ha de
Idag har det regnat om vartannat som solen tittat fram, ett antal gånger även samtidigt. Regnbågar blev det med som prydde himlavalvet. Två stycken, en stor och en liten. Men då är frågan, kan det vara tre samtidigt? alltså ytterliggare en regnbåge i de andra? Har någon sett tre regnbågar någon gång? En allmän undran bara...

Blivit lite uppehåll här i bloggen, förklaringen till det är att vi for iväg på en liten nöjdestripp i fredags. Mina kära svärföräldrar bjöd hela familjen till Tivoli i Köpenhamn!

Så i fredags for vi till Malmö för att övernatta på hotell och ha en trevlig kväll. Tyvärr så blev fredagen något stökig och stressig, så man var helt slut när vi väl hade ätit, stora tösen däremot somnade inte förräns vid halv tolv tiden på natten.
 
lördagen blev desto trevligare måste jag säga! Hade en jätte rolig dag på Tivoli, vi åkte lite karuseller och stora tjejen åkte många många karuseller tills hon slutligen däckade i vagnen vid halv fem snåret.  Hon åkte och åkte, ville aldrig sluta åka, så det var en mycket nöjd flicka vi hade med oss hem igårkväll. Lilla tösen däremot sov, sov, sov sig genom Tivoli! Sammanfattningsvis hade vi en riktig rolig helg tillsammans med svärföräldrarna och barnen. Så tack så mycket!

Just nu är jag själv hemma en stund med lillfisen. Sambon jobbar idag (övertid) och stora tösen åkte iväg en sväng med sin mormor, så jag fick andas ut lite.

Så det jag ska passa på att göra nu är att förbereda kvällsmaten, så den är klar när hon kommer hem och även passa på att bada lillfisen, så är det gjort.

Ha de, för jag hade tydligen mer att göra än vad jag trodde idag :)
fick ett välkommet samtal i förmiddags, erbjudande om att komma och fika. Ja tack sa jag!!

Packade in barnen i bilen och åkte in till stan. Blev bjudna på mycket god fläskpannkaka med hemmagjord sylt (ingen prestationsångest här inte) och fick prata mycket strunt, alltid lika trevligt att få göra detta. Så jag tackar av hela mitt hjärta för en härlig dag, även barnen var nöjda tror jag, då båda ligger fullständigt utslagna i soffan och snarkar :)

annars väntar jag mest på regnet och åskan nu, för det behövs. Klibbigt varmt ute och en skallavärk som ett brev på posten. Så om det är någon som känner till hur man praktiserar regndansen rekommenderar och vädjar jag nu till er att börja dansa!!!

Dags att leta sladd!
Innan jag kopplar till rubriken vill jag bara påpeka något kryptiskt att vissa beslut är fattade i den här familjen, detta på grund av att man behandlar INTE människor på sådant sätt, absolut inte sin egna familj. Med det sagt så har jag ro i kroppen och jag önskar av hela mitt hjärta att även de berörda i sammanhanget kan finna det framöver och veta att de är älskade!

Nu till självaste rubriken. Jo, straffet måste komma, mest orolig för när de kommer och i vilken form. anledningen till detta är att de senaste två dagarna har flutit på som smör i solsken. Det har gått så himla bra här hemma med barnen. Stora har inte gnällt eller trotsat en enda gång på två dagar, varit en helt underbar tjej med många skratt och leende. Lilla har varit en liten ängel även hon! Så här bra brukar det inte gå, och jag undrar då helt enkelt när jag kommer få lida för detta? För visst fasen kommer Murphy snart komma ihåg min existens...varför skulle han lämna mig efter så här lång tid, en "vänskap" som funnits genom alla år.

Har hyrt mig en film dagen till äran, och båda barnen sover...som sagt, något stämmer inte?

Me alone all night long!
Att man aldrig upphör att bli förvånad är ganska otroligt. Ja, förvånad är väl kanske fel ord, men finner inget att för tillfället. Men att människor kan bete sig på så otroligt osympatiskt och mer eller mindre hatiskt är helt jäkla sannslöst.

Trodde att man i den här världen skulle ta hand om varandra och visa varandra kärlek. Men det kanske bara jag som är naiv?

Ja, åter till annat, trevligare saker.

har haft underbart väder här idag, så efter kvällsmaten så tog jag med barnen ut på en promenad. Stora ville cykla på sin trehjuling (läs åka med medans mamma puttar), dock så tröttnade hon på de efter några hundra meter. Lämnade den i diket.

Träffade snäll tant vid kyrkan som gav stora ett fint glänsande presentband, denna skatt förvarade stora i sin jackficka resten av promenaden, trodde hon! Efter en stund konstaterade hon att de var borta med höjda förvånande armar. Vidare för att titta på tjuren, den var icke på plats så stora pasade på att gräva lite i grusen och udnersöka leran på marken medans jag tjötade lite skit med grannen. Lillfisen låg nöjd och plirade i vagnen. Sen vidare hem för att plocka upp cykeln i diket me, synd att glömma den kanske. Tur att man bor på landet så ingen snor sakerna direkt för en. Två underbara timmar var vi ute och gick, utan ett enda klagomål eller trots från något av barnen.

När vi kom hem så somnade stora som en klubbad säl (får man skriva så?) Lillfisen lite bökigare, efter många turer där hon somnat på mig för att sedan vakna så fort jag rör mig gick jag helt enkelt upp och la henne i sin säng när hon var vaken. Efter fem minuters grymtande och bökande somnade även hon. Lovely!

Hunden har fått sin promenad nu, veden är övertäckt igen och tvätten upphängd. Då kanske även jag borde uppsöka sängen eller vad tror ni?
Finbesök på förmiddagens hedrades vi med idag, alltid trevligt att få prata lite strunt!

Eftermiddagen däremot har gått i lugnets tecken, anledningen till detta är två trötta barn. Stora var helt slut efter dagis, och har inte varit intresserad av någonting. Just nu så ligger hon i sin puff och tittar på pippi och den lilla sover som en stock.

Efter kvällsmaten ska jag dock försöka få med mig dem ut en runda och cykla.

Ikväll blev de sent för lillfisen. Från att i nästan två veckors tid somnat som senast kvart över nio, var nu klockan tjugo i tolv...är inte helt säker på att jag gillar denna utveckling, kan ju alltid hopps på att en gång är ingen gång. Men har en svag aning om att en gång kommer bli många gånger. Jaja, då får de väl bli så.

Vet inte om jag berättat de heller, har jag de så ber jag om ursäkt och skylle på minne som en guldfisk. Lillfisens mage är nu i prima skick igen, ingen hjälp behövs längre vilket är mycket mycket skönt för oss alla faktiskt.

Stora tjejen uppvisade ett drag som hon möjligen kan ha ärvt från mig. Senaste kvällarna så har hon hållt på att leka med sin sänglampa, tända släcka tända släcka, ja ni fattar. Har inte brytt mig om de, då det fortfarande betyder att hon faktsikt är i sin säng, vilket jag tycker är bra. Men ikväll så slockande aldrig lampan, så till slut gick jag upp lite efter nio kanske, där ligger min underbara tös och snarkar sött med lampan tänd och bamseboken på bröstet. En blivande bokmal???

Nu, förbereda dagisväskan inför morgondagen och hänga lite tvätt, sen kanske även jag får sova...
Igår (söndag för er som är annu mer förvirrade än mig) så intogs den såkallade fredagstacon, idag (måndag) blev det den så kallade söndagssteken och imorgon (tisdag) blir det rester från fredagstacon som intågs på söndagen då det borde varit stek.

Är det märkligt att man är förvirrad ibland :P

Upptäckte dessutom att jag låg en vecka för i kalendern, så tydligen är stora INTE ledig ifrån dagis imorgon och jag skall INTE till mvc på onsdag. Bra att veta!
Ny vecka nya utmaningar.

Natten i sig var en utamning för lillfisen, inte lätt att försöka sova och äta när man är täppt i näsan. Men hon håller humöret uppe trots förkylningen. Blir faktiskt lika förvänad varje dag hur glad bebis jag har fått. Hon skriker ju inte, inte ens när hon är hungrig på natten. Vaknar och rör lite på sig, stoppar in handen i munnen. Dröjer de för länge innan maten serveras börjar hon grymta lite, men inget mer, helt jäkla otroligt! Kan inte fatta att vi har haft denna tur att fått två så otroligt smidiga barn!

Medans lillfisen sovit har jag hunnit fixa lite räkningar, tvättat, skalat potatis, sorterat tvätt och för en gångs skull lagt dem där de ska vara (o nej det är inte på matsalsbordet) och eldat. Nu tar jag en liten paus innan det är dags att hämta stora tjejen från dagis. Tror jag behöver de då min hals är som ett slött rivjärn för tillfället.

Så godnatt på er...

Som ni kanske märker har jag bytt utseende igen på bloggen. Detta för att jag fick höra att det inte gick att kommentera längre, de tyckte jag var något synd. Så tills vidare så får den se ut så här istället. Nu är det åter fritt fram att lämna en kommentar om ni känner för de!

Hinner inte skriva så mycket ikväll, skall avlösa sambon lite som sitter med en mycket snörvlig bebis iknät. Hon har svårt att sova, vilket inte är så konstigt alls. Hoppas ni alla har haft en bra helg, trots syndafloder av snor här i huset så har helgen varit mycket bra!

Syns imorgon när det är åter till vardagen igen!

Storasysters förkylnign varade bara över ett dygn, sen var hon vänlig nog att lämna över stafettpinnen insmord i massa bassilusker till mig och sin lillasyster. SÅ nu är det vi som är snoriga och dana på gränsen till febriga...suck

Så tempot har varit något lägre för vår del denna helg, trots detta har vi dock hunnit med att lägga om lånen, så nu är det klart. Vi har även varit och kikat på en ny bil, som vi även provkörde idag. Skall kolla på ytterliggare en bil innan vi estämmer oss. Men oavsett så blir det nytt fordon här till nästa år, skall bli mycket skönt med en pålitilig bil!!

Storassyter och sambon sover middag där uppe, jag sitter hos en snorig bebis som har svårt att sova lägnre än fem minuter i stötet, inte så lätt när nosen är igentäppt!

Jaja, dags att hämta lite renässans droppar till lillfisen, efter de kan hon förhoppningsvis äta lite...

Återkommer kanske under kvällen, får väl se hur det går här hemma..
Först: Tydligen skall bloggen se ut som den bör göra om man använder någon annan webbläsare än Explorer, så nu vet ni det. Vill ni se den i all sin prakt (ofärdig förvisso) så byt webbläsare.

Till något annat nu då: Har haft en skallavärk som inte är av denna värld hela eftermiddagen och kvällen. Till slut bad jag mor min att köra hit med lite alvedon (då vi enbart hade barnalvedon hemma, dels tror jag inte effekten blir så häftig av dem sen så hade jag verkligen ingen lust att stoppa upp dem i min egen rumpa), trodde att det skulle hjälpa men nu nästan två timmar senare får jag erkänna att det gör de INTE. Det pulserar samtidgt som det känns som huvudet skall exploderar! Detta i samband med mardrömsläggning av stora är ingen hit vill jag lova. Började lägga henne för över en timme sedan, hon är fortfarand euppe och springer på övervånningen. Det spelar fasen ingen roll hur många gånger jag går upp för att säga till henne, så fort jag kommit ner så är hon uppe och springer igen. Jag orkar inte!!!!

Fram till för tio minuter sedan så uppvisade även lillfisen att även hon faktiskt har röstresurser (är som hon sparar i en vecka för att kunna skicka iväg en jäkla ladda på en gång).

Ingen bra kväll med andra ord, så kan bara bli bättre...eller?
Så har dagen kommit, dagen då jag och flickorna är hemma helt själva hela dagen. Inget dagis för stora med andra ord idag.

Har gått ganska bra hittills, stora har fortfarande feber och rinnig nästa men vid hyfsat gott mod. Dock så äter hon ingenting förutom vällingen, inte llätt att vara sjuk. Tidigare bild visade duplo konstruktion vilket vi hade riktigt kul med ett tag, koncentrationen försvann dock en halvtimme senare. Då fick jag gå upp och lägga henne för att sova, då hon bröt ihop fullständigt.

Så nu sitter jag här med två sovandes barn och vet inte riktigt vad jag ska göra. För tidigt att laga mat, så det blir väl kaos senare, men det tar jag då.

Sen får man även reda på att sambon är beodrad övertid nästa söndag, så jäkla roligt då! Så då åker han på söndag dag och sen ser vi honom på fredag igen...kul kul...

Jaja, ska väl röja upp bland duplot i alla fall innan lillfis vaknar.

dsc00387 (MMS)

Det här sysslar vi med för närvarande. En halv sekund senare rasade tornet på ett märkligt sätt

Tog tre dagar, vilket är två dagar mer än jag hade förväntat mig. Stora har alltså blivit sjuk, febrig och snuvig. Dagisbassiluskerna har slagit till igen!!

Bara hoppas att lillfisen klarar sig från de...

Så en mycket grinig och ynklig tvååring i kombination med en missnöjd bebis och vara själv hemma är en höjdare, verkligen det är de! Misstänker att sambon får ta storas säng när han kommer hem inatt...

Dags att snyta en näsa och sen fortsätta vagga bebisen...

Lillfisen skötte sig mycket fint inatt. Gick i däck vid kvart över nio igårkväll och vaknade första gången vid kvart i sex, då lilla fröken var vrålhungrig! Snacka framsteg!!Hon sov med andra ord hela natten lång.

Då stora damen fick för sig att sen gå upp vid sju påminner mig om att jag kanske borde försöka komma isäng före halv två på natten...snark...så ikväll blir det sängen så fort lillfisen somnat (ska vi slå vad om att det kommer bli mitt inatten i alla fall!).

Nu invänta sambons uppvaknade där uppe, så han kan köra stora till dagis vid halv nio, därefter är det jag som uppsöker sängen för någon timme mer...

Natti natti
Som ni kanske ser så har jag donat lite här på bloggen. Jag är jätte nöjd med den designen jag hittade. Dock så är det inte riktigt färdigt som ni märker, då allt som skall vara på vänster sida av bloggen inte existerar. Scrollar man längst ner på sidan hittar man de dock, men så ska det inte vara. Har kontaktat tjejen som gjort designen för att se om det går att lösa :) Jag hoppas på de, för detta är ju helt klart mycket bättre än de jag hade innan!!!

När vi ändå talar om bloggen, när väl mina kategorier dyker upp igen så finns det ju en som heter Bilder. Den är lite missvisande i namnet, då det även kan flyta omkring bilder i andra inlägg. I den kategorin är det enbart inlägg med bara bilder och ingen text.

Då båda töserna sover nu, ska jag gå och diska och dona lite med huset med, innan det blir godnatt för min del med :)
Lillfisen sover ute i vagnen och sambon har åkt till jobbet. Även hunden har lämnat byggnaden för att skaffa sig en ny frisyr. Så för en timme framåt är jag helt ensam i huset, inte ofta det händer. Man känner sig nästan lite paranoid, det är för tyst!!

Tiden ägnade jag åt en lång lång dusch i min ensamhet och nu till att surfa runt på olika sidör. För tillfället tittar jag på brudklänningar, förvisso ett tag kvar innan det är dags, men kul att titta runt!

Lite uppdate på lillfisen då: Magen verkar numera vara i fas med själva barnet, vilket är otroligt skönt. Så nu har vi slutat med alla tillskott, hoppas de får vara så nu med. Barnet låter numer väldigt mycket på ett trevligt behagligt sätt. Eller ja, nästan då. HOn har kommit på att hon kan göra diverse olika ljudkombinationen, och den roligaste är en gäll hög ton som används ofta till följd av ett gurglande skratt. Inte helt behagligt för mina öron men ändå kul att lyssna på. Hon kämpar som en tok till att vända sig till mage, än så länge är det dock mest skrattretande försök och en bild dyker upp på näthinnan av en sköldpadda som hamnat på rygg :) Barnet skriker fortfarande ingenting i princip, är nog fyra dagar sedan sist jag hörde henne skrika och sover gör hon fortfarande bra. En måltid per natt bara, inte så farligt och sen sover resten. Jo, får någ påstå att hon är mycket enkel att ha att göra med!!

Nu ska vi strax göra apladalen osäker!!

dsc00380 (MMS)

Man vet att man har ett mindre bibliotek hemma när man hittar en bok som aldrig vart läst. Men nu så!

Vet inte riktigt vad jag ska säga...

Jag måste erkänna att jag är mycket överraskad över hur smidigt allt har gått idag/ikväll. Båda barnen sover, den lilla sen en halvtimme tillbaka och hunden är rastad. Detta hade jag inte förväntat mig faktsikt.

En bidragande anledning till att allt har gått så bra är nog att den lilla tösen hade den goda smaken att sova medans jag nattade den stora, vilket underlättade en hel del och stora fick höra en godnattsaga i lugn och ro! Nu kommer detta ju inte hända varje kväll, men strunt i det. Just nu lever jag för den här stunden!!!

En annan fråga på tal om ingenting: Kanarieöarna tillhör ju Spanien, så långt är jag med. Men sen ligger de utanför Afrikas kust, tillhör det då Europa eller Afrika???

Skulle kunna googla de, men inte lika kul!

Nu blir det sängen och en bra bok!!

Natti natti

Efter tio veckors frånvaro har nu vardagen hunnit ifatt oss. Dock är det en hel ny vardag som vi måste vänja oss vid. Till att börja med så har ju lillasyster kommit till familjen vilket bara det är nytt, sen har stora börjat 15 h på dagis och jag skall försöka klara två barn själv på kvällarna. Ikväll blir stora testet!!

Vardagen började med stress, härligt! Att det alltid ska bli så. Först försov vi oss, vår väckarklocka som i normala fall fungerar utan problem tog sovmorgon idag. Efter stora blivit lämnad hos kompisarna tog vi sikte mot banken för att lägga om lånen. Vet inte ritkigt hur det gick till, men tydligen har vi varken toppenlån eller billån från och med idag. Tänker inte ifrågasätta dock...

Sen en runda in på Ticket för att drömma lite...vet vet, kanske blir en trevlig resa någon gång långt in i framtiden...

Nu ska jag och lillan mysa och gosa, för om en halvtimme är det dags att hämta stora och därefter kommer det vara full rulle, antagligen kommer en utomstående tro att en tornado dragit genom huset. Men då kommer jag vänligen upplysa denna utomstående att det är enbart en halv hög människa med svinterhår som orsakat denna röra utan att lyfta lillfingret! Superkraft?

Ha de
Till att börja med, hur fasen tänkte jag nu. Med tanke på gårdagskvällen skulle mna ju kunna tro att det skulle dröja mycket länge till nästa gång vi kollar på krigsfilm, ungefär att nästa gång skulle ske i samband med att helvetet fryser till is. Trots detta så sitter jag nu här igen i soffan och tittar på en krigsfilm. Som att det inte är illa nog, det är dessutom JAG som har hyrt den. Hjärnsläpp?? Ja, antngen de eller så ville jag bara vara snäll mot min älskade karl som börjar jobba imorgon (välj vilket alternativ ni vill).

Det sistnämnda leder då till själva anledningen till min söndagsångest, kanske inte så mycket för att det är söndag utan snarare slut-på-sommaren-ångest alternativt hej-välkommen-till kaoset-ångesten.

Imorgon börjar som sagt va sambon jobba igen efter 10 veckors ledighet. Illa nog, hua, men han jobbar ständig kväll. Så från och med imorgon skall jag ta hand om två barn och en hund själv på kvällstid. Skall bli mycket intressant att se hur det här gå, då den lilla skrutten är vaken rfån sju på kvällen till tolv ett på natten ungefär. Därimiellan skall stora läggas och hunden rastas (då har jag valt att bortse från allt annat som skall göras). Någon som har en bra lösning på problemet??  Eller kanske inte problemet, måste väl hitta nya rutiner bara. Men jag erkänner villigt att detta skrämmer mig något enormt, herregud en förlossning är ju ingenting jämfört med detta. Lite så man börjar undra vad man gett sig in på!

Jojo, skall nog gå bra...

Sista bekännelsen för idag då....krigsfilmen är faktiskt riktigt bra vi tittar på, men säg inget till sambon (för då är risken stor att jag måste se hela hans jäkla bibiliotek av krigsfilmer, och det är jag lika intesserad av som att ha diarre).

Natti natti
Tänkte jag skulle överraska sambon ikväll.

Inget märkvärdigt egentligen kan man tycka, men då känner ni inte min karl. Jag upplyste honom när stora hade somnat att han fick välja vilken film han ville att titta på ikväll. Detta är ord som inte ofta yttras i detta hushåll kan jag lova. Kanske borde förklara varför detta skulle vara en sådan stor grej för er som inte känner oss så väl. Jag och sambon är väldigt förtjusta i film, vilket lett till att vi ofta köper filmer vilket såklart medfört att vi har en mindre videobutik här hemma. Och som i de flesta förhållanden så har inte sambon alltöfr mycket att säga till om i filmvalet på kvällen. Vi kan diskutera frågan och resonera om saken, men i sista änden har jag sista ordet.

Det som är något tragiskt i frågan är hur sambons ögon får en lätt obehaglig lyster i ögonen när han börjar titta på dvd hyllorna efter jag meddelat honom att han har fritt val. Tänk er ett fattigt barn som vunnit på lotto knalla in i godisäffären alternativt hunden som träffar på en löptik och inse att han är kopplad men där husse tappar greppet om kopplet.

De tog karln nästan en halvtimme att välja film...suck...och inte oväntat en krigsfilm. Saken är den att jag hatar krigsfilmer så resultatet som läses tidigare är såklart att han inte ser så många sådana filmer längre.

Nu sitter han och ler glatt i soffan medans det skjuts och dödas på tvn....

Han sitter även ocn kommenterar precis allt i filmen, mycke är tydligen humor? Allt kommenteras, från deras brist på latriner till hur man skall skjuta med ett specifikt vapen, han kommenterar detta som han uppriktigt sagt tror att jag är intresserad. Som om inte det skulle räcka spolar han tillbaka titt som tätt för att se om vissa sekvenser och förklarar dem i detalj för mig...

Jag går ut med hunden istället, och tro mig, de kommer dröja länge innan sambon får helt fria händer gällande filmer igen...
En stor tös sover i soffan bredvid mig, en liten tös sover i babysittern vid mina fötter, sambon skalar potatis och jag bara sitter här!

Jag är så van vid att alltid vara i full gång dygnet runt att jag känner mig ganska menlös för tillfället. I ärlighetens namn finns de ju saker jag kan göra, men om ingen nämner de och jag fortsätter ignorera de så finns det inget att göra enligt min logik. Men det är ganska märkligt att man nu för tiden blir fullständigt nipprig av att bara sitta...kan inte minnas att jag innan monstrets och regeringens ankomst brottades med sådana dilemman??

Lite nyttig har jag dock varit, passade på att rensa hela jäkla landet tidigare...så nu är mina blommor i alla fall redo för hösten, frågan är: är vi??

Nu återgår jag till att göra ingenting en stund till innan det är matdags...
Imorse så tog sambon med sitt täcke till soffan för att vila ena ögat medans stora tittade på barnprogram. Jag då kunde tycka att det vore en god idé att bära upp de innan man går och lägger sig igen. Som en snäll blivande fru hade jag ju kunnat göra det åt honom någon gång under dagen. Men näe...varför? Någon gång borde han väl lära sig eller?

Svaret på frågan: Nej, tydligen inte.

Nyss kom det en karl inte alltför påklädd nedför trappen för att hämta sitt täcke, med förklaringen att det blir ett jäkla liv om jag kommer upp och ser att han snott mitt täcke. Kan intte annat än att hålla med i den frågan! Bästa är att han inte insåg till en början med att han snott mitt täcke, utan han undrar varför det är så tomt på min sida av sängen. Sen kan jag föreställa mig att det är som i en tecknad film där en lampa tänds ovanför hans huvud till följd av ett "aha".

Mitt täcke rör man inte om man vill leva!

så back to the movie...som förövrigt inte har blivit bättre...
Vet är det är ganska ojämnt med inlägg här, men det får ni kära läsare leva med. Tiden finns inte alltid till att sitta här.

Tyst är det i huset, bara jag, lillan och hunden som är vakna. Lillfisen jobbar på att trycka in hela näven i munnen (som att det skulle gå, knappast va), jag tittar på Black Swan, som helt ärligt inte är så bra som jag hoppades. Hunden ja, han gör det han är bäst på...slicka sig i rumpan bland annat.

Själv hoppas jag på att få sova inom en snar framtid, men det är ju som vanligt inte upp till mig utan regeringen som dreglar ner hela filten på golvet.

Jaja...tittar väl klart på filmen i alla fall, sen får vi väl se om det blir en tripp till drömmarnas land (förhoppningsvis inte mardrömmarnas, då de har varit lite väl ofta på sistånne) eller om det blir uppesittarnatt.

Ha de hörrni!
Vid ett snåret rullade bilen med tre generationer kvinnor hela vägen till storstaden för lite shopping. Lillfisen sov sig genom hela bilåkandet och handladet, mycket smidig bebis måste jag säga (dagtid varje fall). Flickorna fik en hel del nya fina kläder och som vanligt bidde de inget till deras moder. Därefter rullade vi vidare för att plocka upp storasyster hos farföräldrarna, där hon varit några dagar. Sicken kram jag fick när vi kom fram!! Hon hängde runt halsen på mig i säkert tio minuter, snacka om att det värmer ett modershjärta!! Älskade unge!!

Därefter åkte vi vidare mot annan stad för att fira underbara Hannas födelsedag. Vi bidde lite sena, vi helt enkelt skyller på att vi fick stanna vid bommarna då tåget skulle passera. Detta kan även bero på att vi körde skogsvägar hela vägen i nästan sju mil, så kanske något självförvållat. Men jag står fast vid att det är tågets fel att vi blev lite sena.

Kvällen hos familjen Broddegård var jätte rolig, barnen hade roligt och jag tror att Hanna var nöjd med kvällen med. Även storassyter fick paket igen, vilket hon nartuligtvis inte tackade nej till. Jag behövde inte passa barn på hela kvällen, för de såg alla andra till att göra, Hanna mest så klart som inte klagade över att få bära bebis så mycket hon ville!

Stora sover sen fyrtio minuter tillbaka (blev en sen kväll), lillan jobbar på saken och själv skulle jag behöva sova. Får väl se vad regeringen anser om saken.

Så blir väl lite Criminal Minds till beslut är fattat i frågan...

Sen drygt två månader tillbaka har vi haft ny regering vid makten. Inatt så gick regeringens och folkets åsikter något isär. Då är frågan, är det okej att avsätta en regering efter så kort tid eller ska vi ge regeringen ytterliggare en chans att visa att den är kapabel att styra och leda folket på ett passande sätt?

Halv fyra imorse somnade vi....snark.....

Dags att göra oss iordning för att handla present till underbara Hanna som fyller 10 år idag! Grattis tjejen!! Sen hämta stora tjejen hos farföräldrarna och därefter blir det uppvaktning av förstnämda Hanna!



Nu passar de att sova...

När man var yngre och bodde hemma så var ju höjdpunkten FF, alltså föräldrarfritt. NU när man har egna barn så inser man att det är ingen höjdpunkt att tala om överhuvudtaget. Det går inte att jämföra med att ha barnfritt! Sova länge på morgonen, göra vad man när man vill, äta när man känner för det till exempel. Nu har vi ju förvissp inte helt barnfritt då lillfisen är hemma. Men hon är ju så liten än så länge att vi fortgfarande kan göra ovannämda saker. Dessutom har vi verkligen fått en hel del gjort här hemma under dagen. Veden är nästan färdigfixad nu, vilket känns mycket mycket skönt om det nu blir en lika lång vinter. Detta betyder inte att jag inte saknar vår stora tös, för det gör jag så det värker ibland. Snacka om lite löjligt, hon har varit borta ett dygn och kommer hem imrogon. Men det är sanningen, jag är en löjlig morsa nu för tiden, bara att inse!!

Sambon är inne i byn nu och inhandla lite gott för kvällen, sen blir det filmfestival här i skogen om elen behaga stanna kvar vill säga!!! Åskar ju en aning här ute...

Se ya
Dagen har som sagt ägnats åt en massa bakande...så nu har vi gott fika tills imorgon, och tårtan kommer hitleveread av flickornas farmor imorgon.

Har hunnit med att vara ute i solen en liten stund i alla fall (typiskt, de lovade ju regn) innan det var in och fortsätta städa. Allt tar ju aningen längre tid med två barn, i vanliga fall kan man ju alltid städa på kvällarna, men då den yngsta först somnade för tio minuter sedan blir det inte så värst mycket gjort. Sambon tar i alla fall badrummet nu ikväll, så får vi göra resten imorgon på förmiddagen.

Stora tjejen var mammas lilla hjälpreda under städningen i eftermiddags. Fäljde efter mig vart jag än gick med disktrasan i högsta hugg redo att torka där jag sprayade. Mycket duktig tös måste jag säga, dammade och torkade mycket fint överallt, hjälpte även till att tvätta fönster!

Då det gäller att vara pigg inför kalaset imorgon plus att jag har en hel del att städa imrogon med är det bäst att passa på att sova lite nu medans regeringen tillåter saken.

Önskar alla en trevligt lördagkväll!
Halv nio började dagen i köket, sista plåten med bullar skall strax in i ugnen. Hallongrottor är även gjorda i pausen för jäsning. Så snart är allt färdigbakat till tvååringens kalas imorgon. Men när den plåten är klar tänker jag inte sätta min fot i köket mer idag, det får sambon ta hand om.

Om en liten stund blir det ut och njuta av solen en stund innan det är dags att börja städa...blä....

Ska se om jag hinner lägga upp lite bilder ikväll kanske...ha de
Då vi hade besök igår och festade till de, de andra lite mer än mig får jag nog påstå, känns det som söndag idag. Vädret hjälper ju helt klart till för att den känslan skall infinna sig.

Nu sitter vi och tittar på film, jag hoppas även den stora tösen kan komma hem snart. Saknar henne, är så tomt är utan henne. Detta trots att det faktsikt är skönt att få sova ut någon gång i mellanåt, men saknar henne alltid.

Häftig grej igår, en brevduva kom och hälsade på! Mycket social och nyfiken, lät till och med folk klappa den...aldrig sett en på så nära håll innan! Så frågan är, antingen har han kommit helt fel eller så var det någon som sysslade med ett mycket avancerat skämt. Jag tror på första alternativet helt klart.

När filmen är slut ska jag nog ta och baka lite kakor inför söndagens barnkalas, kommer nog gå åt misstänker jag!

Ha de, ska försöka återkomma under kvällen!

dsc00375 (MMS)

Hårdrock o lekfabror gör ett barn nöjd

Har varit en riktig härlig dag. Solen har visat sig från den goda sidan, plastpoolen har varit välanvänd utav både vuxna och barn till och från under dagen.

Fått besök av goa vänner från byn och grillat på altanen som dessutom nu är officiellt färdig. Sista draget med en oljeindtränkt pensel skedde för en timme sedan. Mycket skitsnack blev de som vanligt och alltid lika trevligt. Synd att man inte kan göra sådana saker oftare nu för tiden. Men det är väl nackdelen med vuxenlivet antar jag, lite för många måsten som kommer ivägen för de dära spontana roliga sakerna. Underbart är det med en altan i alal fall vill jag lova!!! Och dessutom, det mest anmärkningsvärda är nog att båda flickorna skötte sig exemplariskt hela dagen! Stora adopterade en vän till mig, han fick knappt delta i konversationen vid bordet hahaha

Imorgon kommer nästa gäng för att hälsa på, då blir det förhoppnignsvis en tur ner till sjön för att bada. Stora ska dessutom tillbringa morgondagen och natten hos sin mormor och morfar, så hennes föräldrar kan vara uppe sent och dessutom få sova länge. Lite enklare med bara den lilla hemma, som inte är ritkigt så tidig på mornarna än. Så lillfisen får stanna hemma och förhoppnignsvis bjuda på många leenden och jollrande, vilket är mycket trevligare att lyssna på än hysteriska skrik, så håll tummarna för oss!!!

Nu blir det tvn en stund innan jag går och knyter mig!

Natti natti
Idag är det min älskade tös födelsedag. Helt otroligt så fort tiden har knallat på. Känns otroligt svårt att förstå att det "bara" är två år sedan hon föddes. Lilla bebisen har hunnit bli storasyster, inte en så liten dam längre. Det har hänt så mycket de senaste två åren. Från att komma ut som en liten liten bebis är hon nu en liten flicka som springer, pratar, cyklar, myser, klä på sig själv och så mycket mer. Utveckligen är otrolig, och det händer nya saker varje dag. Jag väntar med spänning på vad som kommer här framöver!

Skruttungen fick blåsa ut två ljus som satt i en muffins i sängen (blåsa mycket kul!) och öppna lite paket. Tror nog inte hon förstod egentligen, men paket är ju alltid kul att öppna!

I födelsedagspresent av oss fick hon en docksäng med sängkläder och alfabetsklossar. Sängen har varit välanvänd under dagen, kaninen har blivit nerbäddad gång på gång, för en liten stund så ville hon även bädda ner lillasyster där! Det satte vi dock stopp för.

Hon har även staplat höga torn av nya klossarna för att därefter riva dem med ett fasligt liv, vilket direkt följdes av ett glädjetjut. Tjutet som kom från lillasyster i samband med förstörelsen tvilvar jag dock på hade så mycket med glädje att göra. Resten av dagen tillbringades nere vid sjön tillsammans med mormor. HOn har badat, badat och badat, hade egentligen inga planer på att stiga upp någonsin misstänker jag. Dock tär de på krafterna att bada så hon slockande här hemma under eftermiddagen. Dagen har varit super måste jag säga, sen blir det riktigt kalas på söndag för släkten.

Då stora sover sen ett par timmar tillbaka, ganska utmattad och nöjd måste jag säga, lillasyster raka motsatsen, varken nöjd eller trött. Medans sambon har tagit hand om henne har jag hunnit baka lite inför söndagens kalas. Nu när de är undanstädat är det dags att avlösa sambon så han kan få gå och lägga sig, medans jag sitter uppe och invänta John Blunds visit hos lillan.

Ha en trevlig kväll!