Här kommer en del bilder från resan, fler kommer sen när vi har sammanställt alla kort från alla diverse kameror och mobiltelefoner. Varm hade vi, men inte för. Runt en 25 grader var det nog, med andra ord helt perfekt. Han vi hyrde huset av tyckte däremot att vi var fullständigt galna som solade och badade i poolen. Det var ju KALLT!!! Hehe vi tyckte att han skulle hälsa på oss en vinter för att se vad kallt är.



Det här var något som var väldigt populärt. Sitta på kanten och plaska med fossingarna i vattnet.

Om jag bara visste hur i hela friden man la upp filmer här så hade ni fått se ett mycket lyckligt barn i poolen! Så om någon är snäll och meddela mig hur man gör så ska jag även lägga upp lite filmer. Vad gjorde vi mer, jo vi åt en massa massa god mat. Det i sig och underbara huset är fullt tillräckligt egentligen. Ena dagen så hittade vi en marknad nere i byn, tyvärr 5 min efter jag köpt nya solglasögon (lilla damen tuggade sönder mina), tyckte jag behövde nya då jag inte såg igenom de gamla längre efter dottern var klar. Så en stund efter jag inhandlat mig dem går vi runt knuten och upptäcker att det är marknad i hela jäkla staden. Typiskt, men men så kan det gå. Mysigt var det i alla fall att gå på marknad och en del shoppande blev det. Lite underkläder till mig, menar de kostade 90 kr för tre bh.ar, försök hitta det i sverige!! Sen blev det även två kjolar till mig, två par skorts till sambon, tre armlösa bodys och ett par skor till lilla damen. Kände oss ganska nöjda med den shoppingturen, speciellt med tanke på vad billigt allt var!



Lilla damen med sin farmor Jessie som var mer än nöjd med att vara barnvakt när barnets föräldrar slappade vid poolen!



Farfar Peter är hysteriskt rolig!!!

Så nu tänker jag gå och knyta mig, fler bilder kommer nog under morgondagen. Vårt nät tar ju en evighet på sig att ladda upp bilder, fortsätter jag nu med att göra klart det kommer det vara fixat lagom tills jag ska åka till jobbet. Och några timmars sömn känner jag för att få. Så fortstättning följer då....

Nu var det verkligen länge sedan jag skrev här, har faktiskt en bra ursäkt dock. Jag och la familia har varit på Malta en vecka. Förvisso hade vi dator där med internetuppkoppling, men jag hade faktiskt bättre saker för mig än att surfa på nätet, så illa är det.

Veckan har varit underbar kan jag ju i alla fall!! Skriver lite mer om semestern när jag har fått in fototna på datorn, så jag kan visa vad vi har pysslat med.

Vad som var skönt var att det gick alldeles utmärkt att resa långt med en liten, hon har varit en ängel hela semestern. Detta gjorde hennes mor och far väldigt lyckliga som var lite oroliga för hur det skulle gå. Det behövde vi dock inte vara!!

En sak som var väldigt häftigt var att komma hem och se att det är grönt ute!! Gud vad härligt. Där nere är allt sandfärgat, även husen. Det har sin tjusing med men det var härligt att komma hem till gräs. Man uppskattar verkligen svenska naturen när man har varit iväg en runda.

Hunden är även återlämnad, om än motvilligt tydligen. Men som sagt, jag gav familjen Lindemann ett erbjudande som de inte nappade på, så skyll er själva hahaha

Efter varit ledig nu i lite över en vecka var det ganska hårt att gå tillbaka till verkligheten idag igen. Saknade min lilla tjej när jag var borta, hade redan lyckats vänja mig av vid att jobba. Men det är ju för en god sak, typ ekonomi!

Uppdate på dottern då förresten, var ju ett tag sedan. Sovvanor är inte mycket att skriva om egentligen, hon somnar vid halv åtta på kvällen och vaknar halv åtta på morgonen ungefär, inga klagomål där, fortsätt gärna så! Jag skreiv ju för ett tag sedan att jag inte trodde att trollet skulle krypa ordentligt, får erkänna nu att jag hade fel. det tar emot, men visst en gång i livet ska väl även en perfekt människa som mig har fel. Hon kryper i alla fall nu sen ett par veckor tillbaka. Och tyckte vi att hon förflyttade sig fort tidigare så hade vi ingen aning om vad vi snackade om. Nu går det av rena raketfarten. Hon är överallt, pillar på allt som hon inte får, följer efter en genom huset. Perfekt tycker vi. Innan så gick jag framför henne och höll vällingflaskan framför hennes näsa. Hon kröp snällt efter in till soffan :) Hon har även blivit tuffare nu, vågar sig in i andra rum där ingen är, det vågade hon inte innan, vilket i efterhand var väldigt smidigt. Då behövde man inte vakta så mnycket, men nu jäkla är det jaga bebis på agendan halva dagarna!

Nähä, nu ska jag sätta mig och samla ork för att dammsuga huset, kan ju inte göra det längre när hon är här nere, storgråt och skrik blir resultatet om dammsugan låter. Alltså städas det kvällstid...men det är ju så jäkla tråkigt tråkigt tråkigt...

Kanske skulle ta lite saft och jordnötter istället?

Allt är färdigpackat och inslängt i bilen, nu far vi snart!! Ska bli så himla underbart att komma iväg en vecka. Är dock lite nervös hur det ska gå att resa med småbarn, har just aldrig gjort det. Men det är väl bara att ta en stund åt gången.

Nu blir det en dusch för mig och sambon, eller ja två omgångar duschar då. För inte sjutton får vi plats två stycken i vår lilla hörna i badrummet. Sen ska vi bara klä på oss och barnet sen bär det iväg mot Köpenhamn...

Ha en underbar vecka för de tska jag!!!

Kramar

Den här tryckande kvava värmen och åskan har inte gjort att min huvudvärk eller öronont blivit bättre. Börja lessna på det här, är som någon kör en slö matkniv in i skallen och sakta sakta vrider runt, AJ!

Men trots detta så är det härligt att sommaren äntligen är här. Åkte hem tidigt idag pga av ont i skallen, så dagen tillbringades på en filt under ett parasoll, underbart! Dottern var med så klart och väldigt nöjd av att få vara ute hela dagen, middagen intogs även den på filten. Hon satt där i bara blöja och njöt, så jag tänkte, jag matar henne sittandes på filten utan hakklapp, spelade ju mindre roll då hon ändå inte hade några kläder på sig. Och tur var väl det, för innan vi var klara var hon täckt i spagetti och köttfärsås och halva jag med. Filten fick hälsa på den snurrande maskinen i tvättstugan efter den här dagen. Men värt var det. Men stackars barn, hon är inte van vid sådan här värme, speciellt inte med tanke på hur kallt vi har haft det senaste halvåret. Så hon har svettats som en liten gris (svettas grisar förresten). Men provade nya pjymasen idag, st 80 (begriper fortfarande inte varför det alltid är en storlek större i nattkläderna som krävs), en kort armad och shorts kreation, passade som handen i handsken eller som bebis i pyjamas då. Bra, då har vi passane pyjamaser till semestern med...

Jag och sambon ska nu titta på en efterlängtad gammal goding, Waterworld. Tycker den är riktigt bra faktiskt, men en sak förstår vi inte. Varför är alla så smutsiga i filmen? Det är ju en film som utspelar sig enbart på vatten, finns ju inget land. SÅ känns som det borde vara omöjligt att bli så skiten???

Jaja, filmdags sen krypa ner ti sängen och hoppas på att huvudvärken och öronont är borta imorgon bitta, och även att vi får sovmorgon, tvivlar starkt på det dock!

GodNatt
Kunde man ju ge sig sjutton på! Bara för att jag sitter här och beklaga mig om dotterns nya sovvanor, eller rättare sagt bristen på dem under läggning. Vad händer då...jo gammelfaster Petra dök upp, (alltid lika trevligt) så när hon ändå var här så fick hon gosa lite med trollungen och ge henne vällingen. Och vad gör ungen?!?!?! Jo hon somnar i famnen, var bara för Petra att bära upp henne. Börjar misstänka att dottern är syns eller något och gjorde så här enbart  för att bevisa sin mamma motsattsen! Bra va det hur som helst!

Legat nu med en kur av revaxör i ena örat, nu mår det finfint. Synd bara att det är det andra örat som gör ont ont ont!!!!

Det här har varit en riktigt bra kväll visade det sig. Inte nog med att dottern snällt somnade när hon faktiskt skulle sova, jag har tillbringat halva kvällen ute och rensat gången och landet, underbart väder ju! Sen har Petra då och min mor varit här, blev en hel del struntprat. Skönt att få prata och beklaga sig utan att behöva förklara sig! MEN det bästa av allt är nog att jg för första gången på ett halvår tog en dusch här hemma utan att riskera frostskador!!! Ni som bor i lägenhet förstår verkligen inte lyckan i något sådant! Tack älskade sambo! Hoppas bara detta håller i sig nu...

Nähä, nu tar jag mitt onda bultande öra och kryper ner i sängen. Är ju trots allt en dag kvar på jobbet innan jag är LEDIG en hel vecka!

Natti natti

Alltså jag blir galen! Sen trollungen har lärt sig att stå i sängen så har kvällsrutinerna försvunnit fullständigt. Allt som jag var så glad för och kanske lite lite skröt om stämmer inte längre. Flickan som tidigare somnade på tio minuter, kunde ligga i stora sängen och gosa medans man läste en saga har blivit ett monster i stället! Ok, hon är ju glad förvisso, men i alla fall. Hon kan sitta här nere och vara sjukt trött, men så fort vi kommer upp och lägger ner henne i sängen blir hon klarvaken! Stora blå ögon som tittar på en med en illmarig blick....så istället för tio minuter tar det minst en timme...är det bara vi som har det så här nu???

En timme senare då....tar visst lite tid att skriva det här inlägget. Lillhöna fick ett bad här i mellan.

På lördag ska vi ju flyga, och vad har jag lämpligt dragit på mig då. Jodå ett virus i halsen som tydligen hänger ihop med örat. Har riktigt ont i mitt öra, och det känns ju lovande. Brukar få ont i vanliga fall när jag flyger, dt här känns ju inte som det kommer hjälpa. Snälla doktorn gav mig lite tabletter som skulle hjälpa till att lösa upp gången mellan hals och öra på lördag. Bara att hoppas att det hjälper...annars slutar det väl med att jag sitter där och lipar...

Har hunnit med en del idag faktiskt. Började rensa lite land och lägga småsten där det ska vara. Dottern hjälpte till med att äta jord och även försökte äta en oh en annan sten som hon hittade. Måttligt arg hon blev när jag inte tyckte det var en så bra idé att äta stenar...gav henne hundens vattenskål att leka med, och helt plötsligt var min ljuvliga dotter tillbaka och jag kunde fortsätta rensa rabatt en stund till.

nu slappar vi bara innan pärsen startar med att försöka få henne att somna. Nu låter det som jag klagar en massa, jag erkänner att det kunde vara värra. Hon kunde ju var fly förbannad och sen vakna nio gånger per natt. Men nä, hon vill bara leka så fort vi kommer till sängen, ch sen sover hon ju fortfarande hela nätter. Så klaga ska jag väl inte göra allt för mycket, men visst saknar man de timmar på kvällen som man kunde göra lite vad som helst i lugn och ro, det erkänner jag villigt!!

Nähä, dags att hindra dottern från att äta schampoo nu då....

dsc00106 (MMS)

Ska inte små barn sova nu? Jäkla unge :)

Dagen började underbart med att man försov sig...ah hatar att göra det. Jag är en sådan person som hellre är en kvart för tidig än en minut för sen. Så jo den här morgonen så var jag och gaspedalen ganska bra kompisar, sen är det ju tur att man har en timme flex på morgonen, så rent tekniskt blev jag inte sen men ändå surt att man får slösa flex på något sådant.

Smäll nummer två idag var att chefen meddelar att han säger upp sig. Jaha det var ju skoj...eller inte...fasen med.

Sen är det ju det här med samarbete mellan instanser och myndigheter. Alla pratar om fenomenet samarbete och samverkan. Jag är inte säker på att alla egentligen förstår innebörden av de orden. För gjorde de det skulle de väl ändå agera på ett sådant sätt, eller?

Sen har jag funderat lite på det här med resan på lördag. För er som har missat det då, jag ska på SEMESTER på lördag. Ja inte själv då, hela familjen och hela svärfamiljen ska med. Och destinitionen blir *trumvirvel* Malta! Har faktiskt varit där en gång tidigare på språkresa. Så alla kan ju räkna ut att det var ett tag sedan, och jag tänker inte gå in nämre på det exakta årtalet, det är inte viktigt i sammanhanget. I alla fall, det ska bli himla skoj att återvända dit, speciellt nu när man har en egen familj och antagligen kommer se på saker och ting på ett annat sätt.

Satt och tänkte tillbaka på den här språkresan då, och drömde mig bort till sol och värme och insåg en sak. Första och enda gången jag har åkt ambulans var på Malta. Nu var det inte jag som blödde som en stucken gris förvisso, utan en av mina kompisar som jag åkte med. Inget allvarligt, slagit i huvudet i poolkanten. Men jag kommer ihåg att jag samtidigt tyckte det var lite coolt att åka ambulans...fråga mig inte varför. Det är i alla fall en sak jag känner att jag inte behöver uppleva igen den här gången. Gör gärna allt igen utom just akutmottagningen, sådant klarar man sig bra utan. Så då kan man väl ge sig fasen på att man kommer bryta foten genom att snubbla på en myra första dagen, bara för att!

Nä, lite svammel som vanligt här på kvällskvisten. Jag tror att jag går upp och gör min vildbatting till trollunge sällskap i sovrummet istället....

Natti Natti

Och det märkliga är att det känns knappt som man varit ledig. Kan bero på att man mer eller mindre har hållt igång fullständigt sedan i onsdags. Inte märkligt att man är lite sleten kanske.

Gårdagen var i alla fall väldigt rolig, kul att se att vi faktiskt lyckades överraska Petra!! =) dagen bestod av lite klättring, utklädning, lite uppdrag på stan, god mat och sexparty. Kommer nog lite bilder på detta senare under dagen....Men roligt var det i alla fall!

Annat då...den dära vulkanen där borta på den kalla ön börjar göra mig lite smått orolig. Tydligen har de börjat stänga flygplatser igen, dock inte i vår väg, men det är ju inga garantier. Så jag har ett förslag: Om vindarna inte har vänt tills på lördag morgon, så kanske alla kunde ställa upp på att klockan sju ¨på lördag morgon gå ut och blåsa så hårt de bara kan till vänster. Vem vet, då¨kanske molnet försvinner!!?!

Börjar dessutom bli sjuk med, och det känns ju verkligen som jag hinner med det den här veckan. Knappast! Blir alvedonknapring och citronvatten resten av dagen, och massa böner till sjukdomsgudarna att det inte blir värre än så här, är dock skepisk....

Nähä, ska nog ta och laga lite mat nu...börjar kurra i magen....

jag har svårt att re ut det här med veckodagar känner jag. Ett tecken på att man inte längre är van att vara hemma antar jag, när man känner att det borde vara söndag idag...skumt.

En annan ovanlig sak är att sambon är och jobba ikväll och inatt. Känns mycket märkligt att sitta hemma själv en kväll, nog för att jag har att göra, det eviga jobbet här hemma tar ju lixom aldrig slut. Men det saknas trots allt något.

Tidigare under kvällen hade jag och lillhöna en härlig kväll tillsammans. Sällan nu för tiden vi får rå om varandra helt och hållet själva. Så den stunden njöt jag över. Aktiviteterna var att dottern jobbar på det här med att försöka gå, och min aktivitet var att fånga vältande bebis.

Annars har dagen spenderats i Växjö där vi träffade på Fia och Petra, det var länge länge sedan, och mycket trevligt att göra. Kände det imorse att det var bättre att fly fältet så sambon kunde få en sportslig chans att sova några timmar innan han skulle börja jobba. Och det kan ibland vara lite knepigt med den biten om inte dottern är på humör för att vara tyst. Går ju inte direkt diskutera med henne heller om saken. Så vi tog en liten roadtrip. Så idag har varit en riktigt härlig dag, lite känsla av att vara mammaledig igen!

funderar på om jag skulle sätta på en skräckis på dvdn...bäst att passa när man är själv hemma. Lilla höna sover ju sen länge, och är inget vidare kvällssällskap, och sambon hatar skräckfilmer...så det låter faktiskt som en god idé att göra ikväll.

Ibland känns tillvaron och livet ganska tufft, så fruktansvärt otryggt och man känner sig ibland som en dålig förälder som lyckats sätta sig en sådan här position, att man inte har ordnat saker och ting bättre och tryggare för sina barn. De dagar det känns så är ganska jobbiga måste jag säga. Idag är i alla fall en bra dag, och det är en himla tur att de dagar existerar med. Idag känns det ändå som det kommer att lösa sig, att situationen inte är så hemsk som det ibland känns. Allt kommer att lösa sig på något sätt, och att dottern faktiskt inte lider av våra ekonomiska problem överhuvudtaget. Det är inget som påverka henne, hon känner inte av otryggheten av att hennes föräldrar inte har fasta inkomster/arbeten. För henne är livet inte otryggt, och det är det enda som betyder något!! Som sagt, idag är en bra dag. Det här löser vi, vi kommer få de jobb vi vill ha, vi kommer kunna fixa drömhuset någon dag! Så det så!!

Nä efter lite normalt babbel från min sida så ska jag nog sätta på den där filmen innan klockan bli för mycket. Eftersom sambon jobbar natt så har jag en svag misstanke om att det faller på min lott att gå upp tidigt imorgon bitti och underhålla den lilla solstrålen :)
Det kan ju bero på att vi festade till det igår så vetskapen att det faktsikt bara är torsdag idag är ju helt underbart. Har hela tre ledga dagar till innan det är dags att återgå till verkligheten. Förvisso enbart i fyra dagar, för sen bär det av på semester. Såvida det där jäkla askmolnet kan tänka sig att samarbetea lite med oss och kasnke lägger sig över USA eller nåt.

I alla fall, en riktigt kul kväll hade vi. Mycket tjöt och musik blev det, och skönsång blev det mycket av. Inte annat än att man har lite ont i halsen idag...undrar varför.

Dottern har haft det riktigt bra hos familjen Lindemann, jag undrar dock vad de har gjort med henne. Hon har inte gjort annat än sovit idag. Så helt klart har hon haft det bra där. Däremot fick inte hunden följa med, han skulle tydligen vara kvar där tills imorgon...men det mår han väl av. Att få bli lite ompysslad och få full uppmärksamhet. Det blir ju inte lika mycket av den varan längre tyvärr här hemma. Han kommer dessvärre lite i skymundan ibland.

Trots att man är ganska sleten idag har jag faktsikt städat huset och klippt gräsmattan. Utav någon väldigt udda anledning så blir jag oftast väldigt rastlös och får överskottsenergi när jag är bakis. Fast det är kanske något man ska vara glad över?

Nähä, nu ska jag påbörja packlista inför semestern. mycket att tänka på nu för tiden när det även skall packas åt en liten tjej på nio månader. Känns lite otäckt faktiskt att resa med en sådan liten. Har aldrig gjort det tidigare. Det ska bli jätte jätte roligt men en aningen nervös är man ju, speciellt inför flygresan...tänker speciellt på trycket i öronen för henne. Jag brukar få väldigt ont av det, och det är inget jag önska henne på något sätt. Men har hört att suga på en nappflaska eller nässpray ska hjälpa mot det, så något blir det väl.

Så skriva var det...höres!
Ja det är så. Ikväll ska jag och sambo tillsammans med hans bröder bete oss som oansvariga tonåringar är tanken. Barnet, min söta lilla tös är hos barnvakt över natten. Villkoret för det var att de fick ta med sig vovven med. Alltså villkor ifrån dem och inte oss kan tilläggas. Jag tackr familjen Lindemann för att de vill ta sig ann den yngsta i släkten för en natt.

Blir nog lite dricka kanske och en massa hemskt skrålande till singstar undr kvällen och natten. Himla tur att vi inte har grannr! Tror inte de hade gillat den skönsången faktiskt.

Ska dock erkänna att det kommer bli väldigt märkligt att gå och lägga sig inatt och vakna för den delen utan dottern. Detta är första gången vi kommer sova ensamma i detta hus i skogen sen hennes födelse. Märklig känsla. Nästan en liten återblick i hur livet vr en gång tidigare ju...

Nä, nu ska vi nog hjälpa sambon med de tekniska sakerna som att koppla in ett playstation...

Ha en kul kväll för det ska jag!
Det betyder självklart inte att jag inte skkulle vilja vara hemma. Men just den här morgonen var det ganska gött att få åka iväg. Kommer ner på nedervåningen lite så där lagom sen, precis som vilken morgon som helst. Vad ser jag då...jo någon form av massaker har inträffat under nattens mörka timmar. Fullständig förödelse i hallen och köket. Misstänker att ett gäng katter är orsaken till massaken och det stackars offret var minst en fågel, så vitt jag kunde tyda i alla fall. Sådana dagar är det skönt att kunna konstatera, det här hinner jag inte göra nu. Det får sambon ta när han vaknar! Skönt!

Förresten, gissar vem som går?!?!

Rätt svar är då dottern. Kanske ganska självklart med tanke på att vi andra i huset, inklusive djuren redan är självgående. Ska väl då passa på att erkänna att hon går inte "helt" själv än, lite hjälp av en gåvagn så knallar hon iväg själv. Detta medför ju då en hel del framtida blåmärken på barnet. Sambon föreslog hjälm på barnet, jag är något tveksam till den idén dock....

Nu gör hon dessutom ett tappert försök att tugga i sig sin pappas toffel....kan väl ändå inte smaka gott? Eller...kanske skulle testa och se...

Nä, nu ska jag nog gå ut och inspekterar matlagningen i köket....har inte fullt förtroende än för karlen i huset när det gäller matlagning...
...resten av kvällen nu. Tycker jag har varit ganska duktig idag, trots en smärre huvudvärk (som ev. kan bero på vin under gårdagen). Såg till att måla ett andra lager på spegeln och listerna idag med, hann ju aldrig med detta igår innan vi skulle iväg på konfirmation. Men jäkla vad snygg spegeln blev, helt otroligt vad lite färg faktiskt kan göra.

Trappen får vänta tills vi har fxat till trappstegen, så vi kan måla hela på en gång. Vilket känns tryggt, då behöver inte sambon oroa sig för vad han ska syssla med på dagarna...ligga med nagelfil och få väck pälsen från trappan är hans uppdrag den här veckan.

Visste ni förresten att babymonitorns användningsområde missbrukas grovt i det här hushållet. Tydligen används den till för att tjuvlyssna på telefonsamtal på övervåningen. Vad är straffpåföljden för ett sådant kriminelt beteende?

Sambon fick fisk på tallriken idag, hitlevererad av min mor. Tror ni någon har varit lycklig här ikväll eller! Fråga mig inte vad det var för fisk, för sådana saker är av mindre vikt. Det var fisk helt enkelt. Stackars karl får ju aldrig äta det. Har sagt de, vill han ha det får han laga det. Än så länge har vi inte ätit fisk...

näää....nu vet jag inte vad jag ska skriva längre, så jag skiter i det här och går och lägger mig och läser. Jepp, ni läste rätt. Min boklösa tid är förbi, prisa gud för detta! Det var inte mig det var fel på, det var boken, den var fullständigt värdelös. Lovar, det är mer intressant att läsa en pekbok. Men nu när jag ärnligen har gått tillbaka till tryggheten bland mina författare så är vi tillbaka i gamla spår igen. Det gillar jag! Har kännt mig lite vilsen ett tag, inte likt mig alls att inte ha tre böcker påbörjade, och läsa varje ledig sekund. Men nu så...

...så godnatt och läs så gott!

dsc00087 (MMS)

Istället för att sova övar vi på nya tricket

Vet inte vad sjutton som har hänt senaste veckan. Dottern har helt klart hitta sin sjätte växel, för nu går utveckligen löjligt fort här. Från att enbart stått och gungat fram och tillbaka när man håller henne i händerna, så går hon nu. Hon kryper fort som fasen, och började ställa sig upp själv. Nu gör hon detta hela tiden och försöker även stå själv utan stöd, går bätte än vad man kunde trott faktiskt. Senaste från idag är att hon sätter sig upp själv från liggandes. Första gången det har hänt, och när man kommer på en ny sak måste den saken övas in till perfektion tydligen. Alla dessa akrobatiska övningarna medför även att ungen är toktrött hela tiden. Just nu tar hon dagens andra sovstund...ska bli intressant och se hur länge denna kommer vara, förra varade i över två timmar. Så nu ska jag sätta igång att måla andra laget ute i hallen...
Hej och välkommen till huvudvärken!

Men oj vad jag hade roligt igår kväll! Bästa kvällen på väldigt länge. Så tack till hela familjen Lindemann och speciellt då Kasper som var anldeningen till den roliga tillställningen!!! dessutom fick jag se en film som jag förnekat i cirka fjorton år, inte så farligt som jag hade förväntat mig. Men helt ärligt, aldrig kul att se sig själv på film, och absolut inte när man går tillbaka fjorton år! Men ok, kunde helt klart varit värre.

Alla människor var skitkul att träffa, en kunde kvittat dock...men då han inte märktes störde han inte heller så mycket.

Tänkte ta två huvudvärkdstabletter nu faktsikt, och inväta att resten av familjen ska vakna.

Tack än en gång till er alla på gatan i stan, för god mat, underbart sällskap, många skratt!

dsc00085 (MMS)

Någon mer som tror att dottern kommer gå på tårna?

dsc00081 (MMS)

Nu för tiden ställer vi oss upp själva.

Jodå, jag har målat alla lister och tavelram vita, men utav någon märklig anledning tyckte jag inte att det räckte med det. Så jag gav mig på trappräckerna med, plus den lilla avsatsten där uppe. Så nu är inget spygrönt eller fejkträfärgat, skönt! Nästa projekt blir att slita dän äckelplastmattan i trappen, och måla trappstegen i vitt med. Sen börjar det faktiskt se ganska ok ut här hemma, en ytlig renovering i alla fall, tills den dagen vi har råd att göra det ordentligt. Känner mig väldigt stolt över mig själv faktiskt. tycker jag varit väldigt duktig idag!

Så bara för detta så står sambon och laga mat, det uppskattas!

Lillhöna kämpar gärnet med att försöka stå upp själv...går la så där. Många gånger platt fall på rumpan. men då försöker man igen, och ibland så händer det att hon står upp flera sekunder själv...duktig tjej.

NU tänker jag bara slappa till top chef på tv, tills maten är klar.

Hörs senare
Det här är ju löjligt egentligen hur mycket man hinner med när man är två vuxna hemma samtidigt, speciellt eftersom dottern tog en låååång sovstund mitt på dagen, sover fortfarande. Hela huset är städat, till och med skurat. Och det ska ni veta inte händer allt för ofta (alltså skurandet, städa gör vi ganska ofta). Känns riktigt bra, hela dagen kvar, och inga måsten att göra. Skönt, då tar vi helg nu!

Tror jag ska försöka ge mig på ett litet projekt idag eller de närmsta dagarna. Har den svag aning om att jag inte kommer hinna klart nämligen. Det är att måla om spegelramen i hallen och även listerna som är i hallen, de är nämligen spygröna. Inte allt för vackert, och vit färg har jag hemma, vad tror ni om detta? Undrar även om lilla bebisen är intresserad av att hjälpa till...

Men först av allt ska jag ha mat, är vrålhungrig...kan förvisso bero på avsaknaden av frukost denna morgon för min del.

bye
Haft en tokmysig morgon här hemma. Hela familjen har legat och myst i sängen i över en timme. Härligt!! Hur ofta kan man göra sådana saker nu.

Hörrni, fan vad det blåser ute...det medför lite sabbade planer för min del. Hade tänkt att lilla damen skulle få gunga i sin nya gunga, men då blåser hon väl bort...lite onödigt kanske.

Blir till att roa oss här inne och försöka städa kanske, om jag orkar, vill, har lust, eller inte alls...vi får se.

See ya
Mycket som händer nu, inte nog med att jag ska jobba mera över sommaren (i alla fall), så har vi även fått bekräftelse på att dottern har dagisplats från och med 10:e aug. ahhhh det vet jag inte heller hur det känns. Eller jo det är klart det känns bra, men det innebär ju att hon inte är min lilla tös längre!!

Sen tvivlade vi i och för sig aldrig på att hon skulle få en plats heller, med tanke på att vi har anmält henne till en byskola med tretton barn mellan ett och sex år. Mitt ute i ingenstans ligger det!

Men vad sjutton är det fö jäkla papper som måste fyllas i då?! Fick dem idag och de ska vara tillbaka hos dem den 10:e. Det är ju för sjutton på måndag! Hur tänkte de då egentligen? Sen hänger jag inte alls med på alla uppgifter de ska ha. Jo jag förstår varför de ska ha dem, men jag begriper inte hur vi ska fylla i dem. Dels så vet jag inte om jag är ledig en dag i veckan till hösten igen, det påverkar ju både schema och lön. Sambon ska gå på timanställning till hösten, har ingen aning alls om hur mycket han kommer att jobba eller tjäna. Inte så lätt att fylla i skiten då! Så det blir väl sätta sig att ringa till dem på lunchen imorgon, och bara hoppas att de inte har lunch samtidigt som en annan...ska vi slå vad?

Nähä, om jag skulle ta och försöka se lite av skitfilmen som vi tydligen var tvungna att titta på. Så går det när man låter karlar välja fritt...
Först kommer man hem till ett tomt hus, ingen karl, ingen bebis, ingen hund...det känns väldigt märkligt. Inte van att vara ensam helt klart. Dessutom skall det erkännas att jag saknar dem. Nu får jag det att låta som de ska vara borta hur länge som helst, så är det ju inte. De kommer väl den närmsta timmen tror jag, men i alla fall.

Sen ska jag gå upp till heltid från och med första juni. Det är ju jätte bra från en ren arbetsmässig synpunkt, ökar ju chanserna för mig att få fortsatt efter nyår om man visar framfötterna nu. Vår ekonomi kommer oxå tycka mycket om de extra tusenlappar det medför. Men JAG då! har verkligen ingen lust egentligen att vara borta från hem och familj mer än vad jag redan är, saknar min lilla bebis hela tiden, och har verkligen njutit av denna lediga dag mitt i veckan. Så jag ska erkänna att det känns väldigt hårt att gå upp i tid nu. Men samtidigt så får man ju vara den ansvarsfulla vuxna som man trots allt utger sig för att vara, och ta sitt ansvar som föräldrer. Vi behöver verkligen en bättre ekonomi, för snart går vi på knäna igen...och det vill jag inte uppleva en gång till. Så jag vet att jag har fattat rätt beslut, men det betyder inte att jag tycker om det!! Så det så!

Dags att tända i pannan...

Glöm inte att rösta på min lilla dam :) Det kan ni göra här! Det skulle förgylla en mammas vardag!

Det här är då den lilla damen det gäller!

Har ju haft det lite lyxigt de senaste två dagarna. Har varit iväg på kurs och det medförde att jag fick sovmorgon båda dagarna. Härligt att få vara hemma och vakna med lilltösa. Istället för att gå upp vid sex gick vi upp vid halv åtta på morgonen, viss skillnad. Morgonarna har blivit den bästa tiden på dygnet nu, snacka vuxenpoäng där! Detta kommer ifrån den som helst sover till minst tio elva egentligen. Men på något sätt ar man vant sig vid att gå upp tidigt, sen ska jag erkänna att före sju är fortfarande mitt i natten. Men det tar sig i alla fall, om tjugo år till så kanske jag till och med går upp frivilligt vid sex. Men den tiden hoppas jag aldrig kommer! I alla fall, anlendingen till detta är då att det är mysigaste tiden med dottern. Hon är så glad och sprallig så det spritter i hela kroppen!! Däremot så är hon inte speciellt gosig på morgonen, hon arbetar för fullt från samma sekund hon slår upp de dära blå ögonen. Hon klättrar, nyps, gnager, rivs, klöser, skrattar, filinar, drar, rullar...ja allt man kan göra. roligt är det men inte gosigt. Idag klöste hon mig på näsan, mycket gulligt att koma till kursen med ett klösmärke på nästan, fortsätter hon så här tror folk snart att jag blir misshandlad hemma, vilket förvisso inte är alltför långt ifrån sanningen.

Men det är helt underbart att det händer ås mycket nu, det märks att hon verkligen vill gå nu, och det är skitkul. Så jag börjar misstänka att hon kommer nog aldrig lära sig att krypa ordentligt....

Nähä, mycket barnskriveri blev det idag, ska försöska komma på något roligt att skriva om imorgon, men känner mig inte överdrivet komisk idag faktiskt, så jag tar nog och gör dottern sällskap på övervåningen istället. Har ju äntligen kommit igång med läsandet igen och nu vet jag vad bristen på denna aktivitet berodde på. Var ju rädd en seukund att jag tappat intresset, inte har tid för sådant längre eller likanande, nepp, kass bok helt enkelt. Valde denna gång en bok från en författare jag känner till, och fast är jag från första sidan. Så den andra får helt enkelt återvända till bokhyllan för att samla damm tills nästa gång jag får för mig att påbörja den.

Godnatt

Har ju varit fruktansvärt dålig på att uppdatera bloggen. I helgen var jag ursäktad tycker jag, då vi var på besök i Bollebygd och hälsade på familen Hansson. För gårdagen har jag dock ingen ursäkt, så jag säger förlåt.

Men helgen var härlig!! Gjorde egetnligen inget speciellt, grillade gott på fredagen och tjötade massa strunt. Sen blir det ju så att när små barn är inblandade är man gärna inte uppe till tidig morgon och festar, så det blev lungt och skönt. Tyckte det var jätte roligt att träffa dem :) sen var det roligt att se hur bra ungarna trivdes ihop!

Sen, ja vad sjutton har hänt. Så mycket så jag kommer inte ihåg allt. Hunden rymde igen....funderar på att sälja honom på auktion!!!

Med dottern har det däremot hänt väldigt mycket. Vi var ju lite oroliga för att hon började bli allergisk mot något, då hon började få röda prickar lite här och var, likande exem väldigt mycket. Men genom ett mirakel så försvann alla märken när tand nummer sju tittade fram! Så välkommen säger vi till den! Lite lätt osymmetrisk igen då, fast denna gång i underkäken där hon har tre stycken. Detta förklarade även helgens dåliga ätande från lilla frökens sida. Satt och spottade ut all mat som kom in i munnen i två dagar i rad. Sen igår upptäckte vi att hon spottar ju inte alls, hon försöker tugga maten! Så här har vi gott runt och retat oss på att ungen har hittat på olater så försöker hon bara lära sig...inte annat än att man skäms litee.

Krypningen har även gått över i elefantstilen, den verkar passa henne bättre, påminner lite Mowgli. Har även börjat ställa sig upp själv nu....hua, det går fort! Hinner ju inte med, snart gå hon väl med...

Nä, nu blir det slappa en stund innan fröken fräken vaknar, bäst att vara utvilad så man orkar med allt klättrande och klösande....

dsc00080 (MMS)

Ibland är man så trött efter en helg att man däckar hur som helst :)