Det viner och tjuter utomhus...riktigt mysigt så länge man slipper gå ut ju. Synd bara att vi sysslar med vedeldning och skaffade hund för tre år sedan. Det betyder ju att vi måste ut, vilket i och för sig är det tur det med, för annars hade vi ju snöat inne.

Skulle gjort månadens tråkigaste och mest ångestframkallande. Men som tur är så slipper jag detta och lyckas skjuta upp detta en dag till. Så en natt till med god natts sömn innan ångesten sätter fart för att det kommer blinka ordet FATTIG på kontot resten av månaden. Men sånt är ju livet, känns som man borde vant sig vid det här laget, men icke...

Nähä, nu är lasagnen klart, ser om jag hinner skriva lite mera under kvällen...
Igår var det en väldigt intensiv dag måste jag säga. Dagen började tidigt tidigt med tanke på att vi var lediga. halv sex var jag uppe och ordnade med presenter till sambon, fixade samtidigt en vällingflaska till dottern. Upp och lite mys i sängen allihopa medans sambon öppnar presenter. Sen ner och göra oss iordning, lämna barnet på dagis, in till mvc för inskrivning. Fick reda på att jag är överviktig och ska tänka på vad jag äter, mycket roligt att höra. Roligare var däremot att vi fick se den lilla parasiten på skärmen....underbar känsla!!!! Blev mer verkligt nu!!

Sen handla lite, hämta barn på dagis. Hem och äta lunch, packa, åka förbi morfar och fira honom lite med. Vidare sen till storstaden, lämna barnet hos farmor och duscha så vi luktar gott. Invänta svågrar, hämta kompis, vidare mot konsertkväll. Började med middag på härlig restuarang, sen vidare för att se Sabaton. Jäkla de var bra, blev mycket överraskad. Hade inte förväntat mig att de skulle vara så bra live. Kvällen var jätte jätte rolig. Sen var jag då fyllechaffis konstigt nog. Ensam på vägen hela natten, bortsett från polisen som fölljde efter i sex mil ungefär. Sen tillbaka till storstaden för att sova, tre tror jag klockan var när jag kom i säng. Något trött!!!

Det var en dag och kväll med stora konstraster. Först att få sen den lilla på skärmen, en obeskrivlig känsla och sedan vidare för att gå på hårdrocks konsert. Nästan svårt att fatta att allt de hände på samma dag.

Nu julpyntar vi, vilket slutade med såga av rör coh möblera om, ser ut som en krigszon. Har jag tur är det fint till julafton i alla fall. För ikväll kommer det inte blir det!!!

Nu tar jag lite vindruvor, eller är det för mycket kalorier, bäst att fråga barnmoskan först (ironi)...

dsc00232 (MMS)

Grattis på födelsedagen älskling! Nu inväntar vi bara sabaton på scen!

Imorgon är en stor dag på många sätt. Sambon fyller födelsedag, ett år äldre än mig hehe, detta skall nartuligtvis firas med paket på sängen, en skönsång som kan väcka de döda till livet och senare vankas det fest och konsert tillsammans med svågrar och vänner. Bara att hoppas att han blir glad då han inte vet om det än.

Sen imorgon är det även inskrivning på mvc, se om jag lyckas få igenom att jag vill ha ett tidigt ultraljud. Det gick ju med dottern, så det är värt ett försök. Lika spännande som sist! Därmeot har jag tydligen inte lärt mig ett skvatt på två år. Har tappat bort både rör för urinen och alla inskrivningspapper, så även denna gång blir det till att skämmas...suck....

Tror jag gjorde något dumt igår förresten. Råkade kanske möjligen lärt dottern säga "bira bira bira bärs bärs bärs". Är det verkligen bra??? Upptäckte väldigt fort att dottern från och med nu är en härmapa i kombination av papegoja, så dags att börja tänka på vad man säger och gör. Frasen har varit hennes mantra nu sen igårkväll, den upprepas om och om igen med lite finförslipning i utalen för varje gång. Vad har jag gjort???

Nähä, nu blir det lite robinson, sen en dusch, slå in paket och sen gå i däck...
Har inte blivit mycket skrivet här senaste dagarna. Vart på utbildning i både stockholm och jönköping, nu är jag helt slut....

Orkar faktiskt inte ens tänka en redig tanke att sätta på print, så det får nog vara ikväll. Bara att hoppas på att man är piggare imorgon, coh kan skriva något lite vettigare....

Så godnatt
Helgen har varit innehållsrik. Massa nosande på bebis, gör ju att man längtar sjukt mycket! Dottern var helt faschinerad av denna bebis, skulle helst gosa hela tiden med den. Har även hunnit med julskyltning, hälsa på tomten och se lucia. Sen hann även sambon med att krossa en tv med wii konsol...suck. Inte våran tv heller, det hade på något sätt kännts lite bättre. Som det blir nu så får de ta vår tv medans vi skäms och inväntar svar från försäkringsbolaget.

Annars, jag har mysmorgon med busfröet, sambon har sovmorgon. Inte mer än rätt eftersom jag fick sova till halv tio igår!!! Kan inte ens komma ihåg sist jag gjorde detta. Sen ska jag iväg till fjollträsk med jobbet senare idag och stanna över natt, så tänkte att han behöver nog vila upp sig då han ska vara själv till måndag sen kväll hehehe ska bli intressant och se hur det här ska gå. Han har aldrig varit själv så här länge med dottern tidigare, inte för att jag inte tror det skulle gå bra, det kommer gå lysande. Men hade ändå varit lite kul och se frustrationen imorgon bitti när hon skall till dagis hahaha

Nähä, fixa lite frukost till oss kanske, sen doggepromena, tända i pannan fast tvärtom. Sen skall det packas!
Ja det hoppas jag i alla fall.

Dottern sover efter fullständig matvägran hela dagen, så helt pigg är hon ju inte än. Hanterverkana har åkt hem, så nu är det bara för mig att be till allt som finns att det fungerar nu, och röja upp i allt kaos. Ska erkänna att det inte lockar speciellt mycket faktiskt...

Men vi har varmvatten och värme i huset, kan dock inte tvätta kläder än, så tur att mor min inte bor allt för långt borta. Så iväg dig sen för att inhämta tvätt från igår, kanske slänga i lite till innan hon kommer hem. Bara för att bli av med allt inför helgen, så får sambon helt enkelt jobba med tvättmaskinen i helgen.

Kul inlägg va???

Hungrig är jag dessutom, undra vad det beror på?
Sicken undebar start på dagen. Vaknade vid kvart i sex som vanligt, tyckte det var lite kallt. Så knallar ner i pannrummet för att starta upp en brasa. Det visar sig att sam redan hade gjort detta för flera timmar sedan, så bra men varför är det fortfarande kallt. Jo, pannhelvetet kokar och inget vatten har förts över i acktanken...suck suck, rök överallt, vatten som sprutar...ville bara gå in och dra täcket över huvudet och låtsas att jag hade drömt de. Nädå, istället börjar jag skyffla ut brinnande vedträ ur pannan, i ett förösk att få den att lugna ner sig, inte enkelt kan jag säga. Jag stinker dessutom rök hela jag!!! Rörmockarna är här nu för att försöka lösa detta problem, nackdel, de har stängt av vattnet. Lite jobbigt när man är hemma en hel dag.

Just de, knallar upp, hör att dottern är vaken. Ställa sig att göra rökblandad välling, går upp och mata det söta lilla livet. Jepp, vem hostar och snorar som aldrig förr? Jo, dottern, så då blev det inget dagis eller jobb heller. Fasen, den här dagen kan ju bara bli bättre i alla fall!

Just de, jag är kissnödig och kan inte gå på toa, för vi har inget vatten, hur känns detta. Det kommer blir en jäkligt lång dag....
Kan knappt tro det är sant. Vi har värme i huset, inte bara i mitten på undervåningen, utan heeeela huset. Vi har varmvatten, tog en dusch på nästan tjugo minuter innan, det har aldrig hänt tidigare i det här huset. Och jag höll inte på att förfrysa några kroppsdelar heller. Även dottern fick duscha, fast tillsammans med sin mor. Äntligen kan man göra sådana saker...har inte kunnat duscha tillsammans tidigare, för varmvattnet har aldrig räckt för det.

Kan dock inte tvätta kläder än, så har varit och laddat två maskiner hemma hos mor min. Men förhoppningsvis är tvättstugan fixad imorgon eftermiddag. Tyvärr kunde inte tvätten vänta tills dess. Hade ingen lust att åka till jobbet imorgon i bikinitrosor....

Känns lite tragist, har börjat lämna ifrån mig lite ärenden på jobbet nu, slutet kryper nämre och nämre. Börjar få lite lätt ångest för det här. Trivs ju så jäkla bra där, men det går inte att komma ifrån att nästan fem mil enkel resa är en jäkla mellanskillnad...så det blir nog bra det här med.

Nähä, ska nog gå ut och spola lite varmvatten i kranen, bara för att jag kan...
För just de ja, för vi kommer i sommar ha en storasyster här i huset :) hihihi något overkligt hittills. Fast å andra sidan det var det när jag väntade dottern med. Det var egentligen overkligt fram till dottern var en vecka gammal, då började man fatta vad som egentligen hade hänt. Misstänker att det blir ungefär samma sak den här gången.

Annars, jo jag mår finfint, har varit lite illamående den här gången, var jag inte sist. Men inget jag inte överlever, har egentligen bara kräkts två gånger...sen lite allmänt illamående till och från. Men det går nog över. Annars mår jag finfint, prima får jag nog ändå säga. Ingen viktökning än, dock gått ner två kilo??? Är det bra? Fast nä jag tänker efter så gjorde jag nog det sist med...

Inskrivning är om en och en halv vecka i alla fall...ska bli spännande att få göra allt detta en gång till.

En kompis åkte idag in till förlossningen, och jag ska erkänna att jag är lite avundsjuk
haha hur man nu kan vara det med tanke på vad det innebär..resultatet är roligt men resten kan ju kvitta, eller nä, till och med den biten ser jag fram emot.

Blev visst lite svammel det här, kanske ksulle ta ut soporna istället och sen knalla upp till sovrummet...
Jag och dottern har kvällsmys då vi är ensamma hemma. Vi har bland annat övat på att slå kullerbyttor och tala med mormor i telefon. Sen har vi även kramats och pussats en hel del, för det ligger högt på dotterns lista just nu.

Huset är fortfarande kaos, ingen värme, inget varmvatten och kan inte tvätta kläder heller. Så är det inte kalrt tills imorgon, vilket jag tvivlar starkt på så blir det hem till mor min för att tvätta kläder, och sen vidare till morfar för att tvätta mig, innan folk börjar rynka på näsan åt mig!

Jag och dotter inväntar sambon som ska komma hem med pizza. Inte för att dottern hinner träffa honom innan läggdags, men hon är snäll att håller sin mamma sällskap tills det är dags. Sen därmeot vet jag vad eller vem som är mest efterlängtad, sambon eller pizzan just nu!
Har glömt bort hur mycket jag ogillar fullständigt kaos. Känns helt meningslöst att försöka få ordning här hemma än dessutom. Nu vet jag att resultatet av kaoset kommer bli bra och sen att vi får leva på morötter och nudlar resten av livet, ja då får det bli så. Fick reda på att vi kommer vara utan värme till torsdag fredag...det är inte kul när det är minusgrader utomhus kan ajg säga. Imorse så klädde jag på dottern i vår säng, då det var varmt i det rummet, enda rummet dessutom i hela huset som är isolerat. Men om ett par dagar ska vi väl ha en välfungerande värme i huset, så ja det är värt de trots att jag är så fruktansvärt less på skiten nu.

Ska ta och koka vatten nu så jag kan diska innan jag går och lägger mig. För just de ja, vi har inget varmatten heller. Vi har ju vattenburet system, så det innebär att vi måste elda för varmvatten. Suck. Men men, fram med vattenkokaren, diska, sucka lite till över röran, sen blir et sängen för mig, känns som jag inte har sovit på en vecka ungefär...

God Kväll
Ska försöka återberätta senaste tidens händelser. Är ganska säker på förhand att det kommer bli ett rörigt inlägg, och jag är inte säker på att det kommer återspegla allt på ett korrekt sätt. Men det får ni ta helt enkelt.

För ett par veckor sedan upptäckte jag en knöl i bröstet, ungefär som en valnöt. Ringer efter mycket om och men till vårdcentralen förra tisdagen. Bli uppringd av dem sju år senare enbart för att få reda på att jag måste kontakta ansvarig läkare och boka tid, för sånt gör inte dem. Vad fan gör de då? Min läkare har slutat, så visste inte vem jag skulle kontakta, därför ringde jag dem. Fick ett telefonnummer till någon som skulle vara min läkare i fortsättningen, tillsagd att återkomma under telefontid dagen efter. Jaha, ok då ringer jag på onsdagen, blir återigen uppringd efter sju år. Får tala med en läkare som prata lika bra svenska som jag pratar grekiska (inte idare mycket alltså). Hans bemötande var väl minst sakt kyligt. Han ansåg att jag var ju under fyrtio år, så det var mest till besvär, för sånt drabbar enbart kvinnor över fyrtio. Men han kunde pressa in mig på fredagen, eftersom det var ju BARA det jag ville. Kände mig ganska nochanlerad. Nu till historien med då, jag är gravid (YES) i tionde veckan (då alltså). Jag är väl medveten om att man kan få knölar i bröstet av en graviditet. Men jag har aldrig upplevt det tidigare och vi har cancer i släkten. Klart jag blir orolig, vill änadå få det kollat. Tankar börjar snurra, massa konstiga och sjuka tankar, rädslan smyger sig på, för tänk om det faktiskt är något. Ringde och frågade min mamma om hon kunde tänka sig att följa med mig till vårdcentralen, dels för att jag inte ville gå själv och sen just för att de var så kyliga i bemötandet, de tog inte min oro på allvar. Kan även tilläggas att jagt idigare hade ringt direkt till mammografienheten, men fick höra där att man skall ta vägen via vårdcentralen för att få en remiss till dem. Under onsdagen eller torsdagen? (kommer inte håg längre) har min mamma lyckats fixa en tid till mig på just mammografienheten istället, begriper inte hur men tack snälla mamma! Fick åka dit, blev klämd och petad på, jepp knölen hade jag inte inbillat mig, den var där. Blev nerskickad akut till röntgen för att göra en mammografi.

(paus för att bråka om elementhelveten)

Kan säga att det var jäkla i mig inte en angenäm historia att göra, obekvämt som fasen. Hur som helst, det visade inget farlig, utan var en samling av körtlar eller något. Till en av de viktiga sakerna då. När vi berättade om bemötandet på vårdcentralen, dels det att jag var under fyrtio och gravid, hur de avfärdade mig blev de riktigt sura. För så här är det. Skulle man FÅ bröstcancer under tiden man är gravid är det ännu viktigare än vanligt att upptäcka det tidigt. För tydligen gör själva graviditeten att cancern accelerera mycket fortare och den blir mycket aggressivare än om man inte hade varit gravid. Så de sa till mig att om det är någon annan gång jag upptäcker något som inte känns som vanligt så ska jag kontakta dem direkt, förklara situationen coh speciellt det att jag är gravid så får jag en tid samma dag. Detta kändes väldigt skönt. Självklart för att det inte var något fel på mig, men samtidig att de tog min oro och rädsla på allvar och bemötte det var ett bra sätt. Det var en stor lättnad jag kände när jag åkte hem kan jag säga. Mitt i allt detta, som det inte räckte med att vara gravid och tro att man har cancer, så bestämmer jag mig för att byta jobb och vi har hanterverkare i huset vilket innebär en svinstia och ingen värme. Känner att saker och ting händer lite för mycket samtidigt just nu.

Som sagt, något rörigt, tror inte jag får fram känslorna heller, men skulle jagf örsökt med det så hade detta blivit en avhandling på doktorandnivå, tror ingen hade varit så intresserad av att läsa den.

Nu efter tjafs om element, rör hit och dit så tänker jag ta mig en promenad och rensa skallen. Hormonerna spelar mig spratt märker jag....
Senaste veckan har varit fylld av många olika känslor. Mycket oro, rädsla, vilja att sticka huvuet i sanden, lättnad, tacksamhet, glädje. På grund av dessa känslostormar som har invaderat min kropp under en längre tid, är jag nu helt jäkla slut. För första gången sen denna karusell startade sitter jag ner och slappnar av, vilket resulterade i att jag antagligen sover i soffan inom en kvart. Ska försöka förklara vad sjutton allt det här egentligen har inneburit. Men orkar verkligen inte nu, så ska försöka ta tag i det om någon dag eller så.

Ha en underbar lördag allihopa i alla fall
Undrar faktiskt varför vi betalar full avgift till barnomsorgen. Hon är ju aldrig där!!! Men men, en dag till hemma, fortfarande lite geggigt, men har blivit bättre i alla fall. Övrigt så är hon go och glad, sjövild precis som vanligt.

Idag ska jag även försöka ta lite julkort, om barnet tänker samarbeta med andra ord.

Annars blir det en lugn och skön dag, ska ut en runda med hund och barn. Funderar faktiskt på att ta pulkan istället för vagnen idag :)

Frukost nu, magen skriker högt efter mat!
Som sagt va, den jäkla ögoninflammationen verkar vara här för att stanna. Värre än ett rasslande spöke ju. Sambon har varit hemma i två dagar, nu är det min tur att släppa ut sambon på lite vinterbete och min tur att agera lektant.

Som ni säkert har märkt är jag och sambon något besatta av arkiv x, kan väl jämföras med vampyrer och blod antar jag. Vi behöver vår dagliga dos av detta för att må bra. Då är frågan, vad sjutton gör vi när säsongerna är slut?!!?! Måste vi börja tala med varandra då???? Det kan ju sluta hur som helst. (är det de man kallar för "cliffhanger"?)

Nu ner och leka pyroman, ta hunden på en promenad och sen The truth is out there.....

Ingen delegering här med andra ord. Idag har jag bestämt mig för att ta lite ansvar här hemma, så inte folk börjar tror att jag är en soffpotatis (trots att jag är det) och en lat liten skit (kanske inte lat men bekväm). Nä, snarare blir det så här, ingen gör något ikväll, för de kan jag ta imorgon under dagen. Skönt att skjuta upp saker occh ting ibland....

Förresten, tror jag har blivit beroende av vindruvor. Kan man söka hjälp för sådana saker?
Igår eftermiddag stod jag inför ett ganska tufft beslut, det blev inte enklare idag. Önskar ibland att man enbart kunde sticka huvudet i sanden och så skulle allt fixa sig till det bästa utan min inblandning. Är rädd för att jag gör fel val. Usch och blä...på fredag måste jag ha fattat ett beslut...så återkommer om inte annat då för att förklara vad allt det här handlade om egentligen. Förstår att det kan vara lite kryptiskt om man inte känner mig väldigt privat.

Snö, snö snö sicket jäkla gnällandes det är på snön. Själv så älskar jag vintern och snön. Helst inte blask, då kan det kvitta med vintern. Men riktigt kallt, mycket snö så allt glittrar utomhus. Längtar tills man få sätta upp ljusstakarna i fönstrena, ljusslingor i buskarna, isen lägger sig på sjön så vi kan åka skridskor och spark, grilla korv vid sjön, åka en massa pulka och bygga snögubbar! Vad finns det att inte gilla med vintern? Tycker till coh med om snöskottning, så det så!!!

Önska nästan jag hade fått vara hemma imorgon. Då ska sambon och dottern ut och åka pulka för första gången iår. Inte för att dottern överhuvudtaget minns att hon har gjort det tidigare. SÅ dt hade varit så roligt att få vara med allra första (andra) gången! Men det kommr väl fler tillfällen antar jag, är ju trots allt bara november.

Nä, nu ska jag övettyga sambon om att sluta titta på simpson så att vi kant itta på arkiv x istället, vill han inte får jag väl hota med sexvägring.
Hemma igen, inte många timmar som tillbringades på jobbet idag. Jäkla ögoninflammation som inte kan ge sig.

Så idag blir det jag och dottern som busar tillsammans...

Återkommer senare, nu skall det vankas ögondroppar, om jag nu lyckas få i dem, inte det allra lättaste kan jag säga på ett litet barn. Inte direkt som hon med ett leende spärrar upp ögonen och säger kör igång!
Med mycket sömn menar jag inte på morgonen. Jag visste att detta skulle hända med att dottern började på¨dagis. Ungen har börjat bli morgonpigg....snark! Gått från att varit morgontrött precis som sin mor och far till att blivit en glad morgonpigg unge medans hennes föräldrar är som zombies. Kvart över sju idag....fy fasen. Lyckades ligga och dra oss fram till åtta i alla fall, nästan människa när man knallade upp.

Frukosten intogs framför disneydags med hela familjen. Väldigt väldigt mysigt måste jag säga. Dottern är ett stort fan av bumbibjörnarna, sepciellt musiken och vem är inte det?

Sen har både jag och dottern sovit middag, så skönt att man kan göra det. Dottern är ju sån att hon fortfarande sover i knappt tre timmar i stöten mitt på dagen. För en annan som är mer död än levande runt lunchtid är det guld värt. Så hon snarkar där uppe i sin säng, jag snarkar i soffan och sambon har fjärrkontrollen för sig själv. Alla nöjda och glada!

Eftermiddagen tillbringades hemma hos mor min, där det bjöds på underbart god mat och väldigt beska clementiner. Anledningen till denna festmåltid var att imorgon fyller mor min år, så Grattis grattis i förskott till dig! Trevligt var, önskar ibland man kunde göra det oftare, men tiden verkar aldrig räcka till ju.

Sambon har gått och lagt sig, skulle upp äckligt tidigt imorgon, typ halv fyra eller något usch och fy. Jag sitter uppe och elda så det inte är 10 grader imrogon bitti, har vi tur är det i alla fall 15 grader istället. Men detta elände som pågott i två och ett halv år är snart slut...männen med den magiska förmågan att fixa värme kommer om en vecka! Kan ni tro att de är välkomna eller!

Så nu ska jag ner till pannrummet, hoppas på att det är sista gången ikväll, i annat fall blir det sitta uppe en timme till och vara död imorgon...

Natti natti
Idag har jag min mamma, och dottern varit på kyrkogården. Åkte i skymmningen så man får se alla ljus tända. Det känns så bra att kunna ta med min dotter dit, det gör det enklare på något sätt, för mig själv. Känns även som en chans att få visa upp mitt barn för de älskade som inte hann träffa henne. Fyra ljus tändes, två vid minneslunden och två vid gravar. Det vår så vackert att se alla ljus i mökret, det är alltid lite vemodigt att gå dit men denna dag på året är samtidigt lite mysig. Denna dag har många tankar gått de de som saknas, många minnen har jag gått igenom, både bra och dåliga. Det är tur att man i alla fall har minnen kvar.

Därefter har kvällen handlat om hemmalagad pizza, sockerchock hos dottern som nu äntligen har slocknat. För mig och sambon blir det en godiskskål framför tvn...skönt med sådana kvällar utan större tvång på att gå och lägga sig tiiiidigt....

Ha en bra kväll och skänk en tanke till de som saknas oss!
Ikväll har vi lyxat till det ordentligt med hasselbackspotatis, fläskfilé och kvibillesås. Så jäkla gott det var. Mycket sällan nu för tiden vi äter sånt, vet egentligen inte varför...Bjöd mor och vladde på mat med, alltid trevligt med lite sällskap i höstmökret.

Har hunnit med en massa idag, var bland annat på jobbintervju nummer två idag, fick även den mest märkliga fråga jag någonsin har hört innan. De undrade vilken min favorit humor serie var på tv. Snacka om att få blackout! Nog för att man tittar på en hel del roliga serie, men hae verkligen inte förväntat mig en sådan fråga...så det blev nog mest att jag såg ut som ett frågetecken. Men lite roligt var det trots allt måste jag erkänna! Lättade ju upp allt ganska mycket, man var ju helt klart inte lika nervös efter det. Så nu väntar vi med spänning på ett svar från dem under nästa vecka.

Har även hunnit med att inahandla farsdags present till sambon (ja klart det var dottern som valde ut och betalade den för egna pengar ifrån spargrisen), födelsedagspresent till sambon och mor min. Hann även med en fika hos kära vänner. Överlag har det faktsikt varit en ganska härlig fredag!

Dock ska tilläggas att både jag och sambon är helt slut, sitter här i varsin ände av rummet som ett pensionärspar. Eller nä, det är nog mer livat hemma hos pensionärena ikväll. Hur tragiskt är det inte att sitta och halvsova en fredag halv nio! Snacka om ungdomens tid är förbi....med dessa tråkiga ord avslutar jag härmed kvällen genom att knalla upp till sängen med min bok, läsa tre sidor och sen somna med den över näsan.

Godnatt
Borde ju rimligen vara så, vilket då innebär att jobbveckan blir väldigt kot då fredagen för en stund omvandlas till måndag. Och därefter hoppar vi direkt till lördagen. Kan leva med inbillningen att det är måndag imorgon för att få en glad överraskning när man kommer hem.

Imorgon blir för övrigt en kortdag, då jag ska på jobbintervju klockan ett, och därefter uträtta en hel del ärenden inne i byn. Lika bra att passa på när man har barnvakt.

Kom lite tidigt till dagis idag, så var kvar en stund i lekrummet. Så härligt att se dottern leka i den miljön, inte riktigt samma sak här hemma. Det är en annan personlighet som kommer fram, eller kanske inte en annan men den yttrar sig på lite olika sätt. Så underbart att se hur hon trivs där! Sen ska man tydligen absolut inte sitta på rumpan när man åker ruschkana, nejdå vi ska åka på mage med huvudet först! Men det går ju lika bra det med.

Nähä, dags att ta tag i disk och snabeldraken, även vänta ut tvätten sen blir det en mycket tidigt kväll för mig. Hellre det än att vara sketslut imorgonkväll. Sen att bloggen börjar bli lidande inser jag, men min hjärna orkar verkligen vara klyftig, rolig utan det enda den mäkta med nu för tiden är att vara tråkig och lat. Men det går över.

God Kväll
Jag vill duscha nu!! Jag luktar ju...eller så är det sambon, svårt att avgöra. Börja bli måttligt trött på den här skiten nu, har haft det så här i tre år. Men har för mig att det skulle komma två snubbar framåt nästa vecka för att arbeta på saken, det hoppas! För jag vägrar ha en sådan vinter som sist, det gungerar inte. Då kommer jag förfrysa ögonbrynen och dotterns snor kommer ju frysa innan det har hamnat i munnen.

Är faktiskt något piggare idag, kors i taket nu snöar det i helvetet! Känns helt underbat, har till och med fått saker och ting gjort här hemma idag. Inte i närheten av vad jag faktiskt borde göra, men i alla fall, jag sover inte Jippie!

En och en halv dag kvar den här veckan, sen helg helg helg!

Nähä, nu återgår jag till arkiv x, sen skall det sorteras barnstrumpor (ska vi slå vad om att det blir en över!) och därefter förhoppningsvis duscha innan det är dags att försöka skapa sig lite välbehövlig skönhetssömn....nog för att jag borde sova i tre år för att det ska lyckas, men man måst eju börja smått!

GodKväll
Käkade rester från i lördags, taco, så nu har min hjärna lyckats inbilla mig att det är fredag. Fatta att jag kommer vara grymt besviken och antagligen arg imorgon bitti när den äckliga väckarklockan ringer! Är bara så himla trött hela tiden, känns som jag skulle kunna sova i tre dygn i sträck. Det värsta är att när jag väl går och lägger mig, kan jag inte somna.....irriterande! Så då börjar mna om på ny kula dagen efter och är fortfarande lika jävla trött.

Har gått i däck i två dagar nu, lagt mig i fotöljen under en filt och försökt glömma att jag lever. Sambon har varit snäll och tagit alla måsten semaste tiden, då jag har legat där som ett lik och bokstavligen vägrat resa mig upp. Som tur är har dottern för en gångs skull varit på gosigt humör (kanske är ett positivt resultat efter sjukstugan?), det får gärna hålla i sig. Så hon har suttit/legat med mig i fotöljen och myst under en filt innan hon ska i säng. Kan tilläggas att jag fortfarande är kvar i fotöljen, och har inga planer på att göra något annat. Känner mig ganska tragisk....

Har inte specillt mycket roligt att skriva känner jag, orkar inte tänka, börjar dessutom se dubbelt så kanske dags att lägga ifrn mig dumburken och knalla upp till sängen, trots att klockan är knappt att barnet har hunnit somna. Känns bra att man för närvarande ligger på samma nivå som ens ettåring.

Förresten, visste ni hade vår dotter har samma humor och antaligen samma intelligensnivå som en kattunge? Idag satt jag här under min filt och viftade med tårna under filten. Dottern tyckte det var hysteriskt roligt, försökte fånga mina tår och petade mna på henne så skrek hon av skratt. Inte helt olikt det som katterna sysslade med som små.

Nä, God Kväll på er gott folk!
Skulle ju berätta om vad som hände i torsdags när snoriga och hostiga mor och barn besökte vårdcentralen. Knallar in i väntrummet, letar reda på lite leksaker och sen bänkar jag mig på golvet med dottern. Efter varit hemma i tre dagar och sjuk såg man ju lagom fräsch ut. Där sitter jag i alla fall, sjuk är jag och sjuk är dottern. Bakom mig sitter en man och börjar wohoa sig över min rumpa WHAT?! Ursäkta...sen börjar han fråga om det är mitt enda barn och vad hon heter. Sen börjar han prata med dottern och kommentera vilken söt och snygg mamma hon har. Sen kommer frågan om jag är ensam med henne. Svaret är självklart nej, har en karl vilket även råkar vara barnafadern.

Alltså, i vanliga fall är det ju mycket trevligt att bli raggad på. Det behövs ibland för att stärka egot, man kan känna sig lite snygg för en stund tills man går förbi spegeln igen i alla fall. Men den här gången, inte så mycket. Det var bara sliskigt och nästan lite obehagligt. JAg menar, där sitter jag i ett par baggyjeans, luvtröja, håret i striper, sönder snyten nos, hostar som något kört ner en raspfil i halsen på mig, febersvettig. Känner mig inte överdrivet sexig. På detta så sitter jag med ett sjukt barn dessutom. Ja, idag har jag verkligen tid för att bli raggad på. Vem fasen får för sig att ragga i en sådan situation, för inte sjutton lyckades han inbilla mig att jag var snygg. Jag är inte dum, vet hur jag såg ut i det läget, och inte var jag speciellt intresserad vilket jag trodde att jag visade...men icke...Fattar bara inte vem som ens kommer på tanken att ragga i ett väntrum på vårdcentralen???

Men jag antar att man får vara glad för minsta lilla intresse som visar sig, för hur attraktiv är man som snorig småbarnsmorsa egentligen.

Till något annat. Hur kommer det sig att mna får tillbringa fem min i väntrummet bland tidnngar, tv och leksaker, coh sedan 45 min i undersökningsrummet och vänta på läkaren??? Begriper inte detta. Då låg detta rum i direkt anslutning till väntrummet. Kunde vi inte lika gärna fått vara kvar där leksakerna var där jag kunde roa dotter hyfsat??? Förstår inte....

Jaja, soffläge innan jag somnar över tangentbordet, vore lite typiskt mig att komma till jobbet med alfabetet i pannan!