snart snart snart är det långledigt! Jag längtar, jag behöver det innan jag trillar ihop fullständigt. Är så himla trött, sover illa och alldeles för lite den senaste tiden, inge bra.

Snälla svara på den här frågan: Varför i hela friden sitter jag och tittar på Anna Ankas nya serie??? Jag tycker ju inte ens om henne, tycker förvisso om att skratta och sucka åt henne. Finns kanske en till anledning till att vi tittar på det här, fjärrkontrollen ligger utom räckhåll. Snacka i-landsproblem på hög nivå. Trots detta så är det ingen av oss som orkar flytta på oss för att byta kanal, så ja, det är faktiskt ett stort problem här hemma idag! Är helt uppenbarligen fast framför den här gojan...suck

Jag begriper verkligen inte vad sjutton har hänt här hemma. Bara för en eller två veckor sedan kunde vi vuxna sitta i godan ro i soffan med dottern liggandes eller sittandes bredvid oss. Mysigt, lungt och skönt. Nu däremot, total förändring. Hon är överallt, krälar, ålar, klättrar, tuggar, snurrar, dyker! Inte en lugn sekund med henne i soffan eller i knät. klättrar värre än en apa ju! Så jag är inte en sekund orolig över om hon kommer krypa eller inte, för det är nog inte långt borta!

Efter ytterliggare en osammanhängande text här på bloggen så tänker jag medela för världen, så plocka fram intresseblocket och anteckna snabbt. Jag tänker härmed gå iväg och ta en dusch, lägg märke till att jag fortfarande inte tänker hämta fjärrkontrollen- principsak, och när jag väl skakat av mig vattnet tänker jag för första gången på TVÅ veckor läsa en bok i sängen! Intessant va?!

GodNatt
Förstår nte det här, nu när jag väl har en ledig dag håller jag igång som jag vore på jobbet. Jag kommer ihåg tiden i livet när ledig innebar att göra absolut ingenting eller precis vad man ville. Nu innefattar ledig alldeles för många måsten. Inte för att alla måsten är dåliga eller tråkiga, men det är så många bara, så man är ju helt matt när kvällen väl kommer.

Babysimmet avklarat i alla fall, och det går bättre och bättre för varje gång. Idag hoppade hon själv från kanten för första gången! Minnet är inget vidare nu för tiden...men jag har för mig att jag skrev tidigare om att tand tre och fyra var på väg, jag hade fel hur som helst. Det är de två men även tand nummer fem som är på g! kan väl i och för sig tycka det är smart av dottern att ta många på en gång istället för att sprida ut lidandet. Så smart tjej! Var även på bvc idag, hade ny sköterska. Jag är inte säker p att det var ett byte till det bättre. Innan vi kom dit var jag övetygad om att det inte kunde bli värre, är inte lika säker på den saken nu. Långrandiga och dryga människa får man ju leta efter, plus att hon talade till en som man vore en mindre vetande människa, typ en femåring. Men men. På alla frågot om dotterns utveckling kunde vi glatt säga jakande...ja och tjattrar och jollrar, och ja hon förflyttar sig, hon ligger inte stilla någonsin, hör bra bla bla bla allt det dära. Däremot så verkar tillväxten avta en aning, inte är hon stor min tös, men följer i alla fall sin kurva hfsat, gått ner lite på längd och vikt, men inte alarmerande i alla fall. Nu för tiden är hon 67,5 cm lång (då ljög jag inte allt för mcket i hennes pass!) och väger nu för tiden 8125 g, har äntligen passerat åtta kilos vallen. Ja, hon är inte en av de största precis, men vad gör det så länge hon mår väl.

har även hunnit med att rensa rabatten här hemma, kan väl säga att det behövdes. Och se där vad man hittar under alla löv, gräs och dylikt. Jo blommor som är på väg att säga goddag till våren. Mycket trevligt. Sen kan man ju fråga sig varför i hela friden e brännässla hade slagit bo i rabatten, och varför jag inte upptäckte den innan jag satte handen runt den. AJ AJ! Första gången det hände i år men med största sannolikhet inte sista gången. Men just denna nässla är nu för all framtid utrotad!

Har även hunnit med att titta på vilket staket vi ska sätta upp här hemma, har kommit på att det kan vara en god idé för framtida jagningar av dottern. särskilt eftersom vi har både en väg och en å bredvid trädgården. Känns ju lite onödigt att hon ska trilla i vägen eller bli överkörd av ån. Men herregud vad dyrt det är. Nog för att vi visste att dottern skulle bli en ständig källa till utgifter...men måste det vara såååå dyrt med saker. Tittade även på gunga att ha i trädgården, samma där, apdyrt! Så bara till att börja spara in på kattmaten eller något för att ha råd med sakerna.

Nähä, har ju en så kallad ledig dag så är väl bäst att sätta igång igen med kanske stryktvätten den här gången?
Och dimmigt är det som fasen ute, ser ju knappt en meter framför tån. Dotter ville ju upp tidigt idag, inte för att det egentligen är speciellt ovanlgit längre, men det hindrar ju inte mig från att vara trötter. Vetskapen om att hon vill gå upp tidigt medför inte att jag går och lägger mig tidigt. Inte en speciellt bra kombination med andra ord. Ska väl förvisso inte gnälla för mycket, hon sover ju trots allt nonstop nu för tiden, vaknar inte ens för välling. Men vart kommer den här morgonpigga genen ifrån? Det är då inte från mig eller sambon, så den som knner sig skyldig till denna hädelse är mer än välkommen att träda fram! Förresten så tycker jag att jag är en väldigt snäll människa som ger sambon sovmorgon på min lediga dag. Men att han ska ge tillbaka med samma mynt senare i veckan, min tur att sova på fredag då!

På tal om annat, dottern bet mig idag, inte speciellt ovanligt det heller. Men tycket nog att det gjorde lite mer ont än vanligt. Och se på den, två nya tänder är på väg att titta fram! Förklarar ju den saken. Så nu kan hon nog snart tugga köttbullar med!

Om man kanske skulle ta på sig lite kläder, nog för att min morgonrock är himla stilig, tror ändå att en del skulle titta lite konstigt på mig när det är dags för babysim. Där hade ni förresten halva min dag, därefter blir det bvc, sen någonstans mitt emellan eller på tvären för den delen ska jag hinna med stryktvätten som ligger spridd över halva huset och för sjutton lägga upp kort, om jag inte glömmer igen. Börjar misstänka att mitt minne försvann fulständigt sen jag började jobba. Kommer inte ihåg någonting längre...otäckt!

Just de, frukost med, hungrig är jag. Kankse märks med tanke på vilka sammanhängande meningar som skrivs för tillfället, så ä det med en trött mamma med dåligt minne, inte heller en bra kombination. Jag ser inte dottern längre, misstänker att hon är bakom tv-bordet, här massa märkliga saker därifrån, låter som saker och ting håller på att förflytta sig från bordet till dotterns hand! Borde ju då förståss kolla upp detta innan hon förstör alldeles för mycket!

See ya

Så mycket är dåligt av mig just nu. Har inte lagt upp några bilder som jag lovade, och komer inte göra det idag heller. Resten behöver vi inte gå in på just nu!

Hemkommen efter kalas hos kusin vitamin som fyllde byxmyndig. Grattis Kasper!!! Hurra hurra!!

Sambon var så söt idag. Han var så himla lycklig över att han hade fått sovmorgon idag. Dottern sov tydligen till kvart över sju. Men lyckan ersattes fort till besvikelse när jag meddelade honom att vi faktiskt ställde om klockan igår. Vilket då innebar att dottern egentligen vaknade vid kvart över sex, alltså fullständgt normalt för henne. Rätt tragiskt egentligen hur vi människor är styrda efter klockan, hur fort vi anpassar oss efter vissa specifika klockslag. Till skillnad från bebisar, som inte kunde bry sig mindre om vad visan står på. De går efter sin inre klocka, vilket på något sätt verkar ganska behagligt. Inte annat än att man kan känna lite avundsjuka mot det!

Inatt sov jag på en madrass inne i dotterns framtida rum, som för tillfället är en byggarbetsplats. Då kan man ju fundera på varför i hela friden man väljer ett sådant alternativ när man har en väldigt bekväm och skön säng i sovrummet. Jo, i söndags var vi ganska trötta här hemma utav anledningar i inte behöver diskutera, hur som helst, det innebär att jag ville verkligen ha en god natts sömn igår, speciellt eftersom man var tvungen att gå upp en timme tidigare. När sambon drar igång sågverket inser jag det omöjliga. så istället för att ligga och slå på honom, vilket jag i vanliga fall skulle gjort. Det skulle dock inte ge mig mer sömn. Så istället var jag lite smart för en gångs skull och gick till ett annat rum. Trångt var det fortfarand eftersom alla djur följde efter mig in dit, och mardrömmar hade jag hela natten. MEN jag fick i alla fall sova alla timmar i ett sträck. Guld värt!

Tycker våra djur kan sluta släpa hem nya husdjur. Om inte annat kan de väl i alla fall ge sjutton i att bloda ner överallt!!!

Nu tänker jag slöglo en bra stund på tv, sen ska jag krypa ner och längta till min lediga dag imorgon. Vilket förvisso inte kommer innebära slappa framför filmer hela dagen, som det gjorde förr i världen. Men det gör inget, för nu kan jag ju tillbringa en hel dag med sötnosen! Ska dessuto bli intressant och se hur mycket hon har vuxit sen sist vi var på bvc, något säger mig att hon inte direkt är en tjockis...

GodKväll

är totalt värdelös på att komma på fyndiga rubriker har jag märkt, men sådant är livet. Blommorna blev inhandlade, dock inte planterade, orkade itll att börja med inte göra det och sen började det ösregna. Oj vad ledsen jag blev övr det! Ingen bra ursäkt alls inte!

Det finns nog hopp för dottern trots allt. Hon rullar ju runt som fasen här hemma, men har ju haft våra tvivel om hon kommer krypa någonsin. Kommer ligga som en strandad säl tills hon är femton. Men nej, det ser ut som det finns en förändring i sikte. Idag tog hon sig upp på alla fyra för första gången! Det varade förvisso enbart i någon sekund, men det inträffade! Och idag har hon dessutom på sig en tvådelad pyjamas för första gången, ser ju ut som ett litet barn istället för en bebis. Hur gick det till? Hon är väl ändå bara tre månader gammal...eller?

Spel ha spelats här hemma hela dagen, först blev det fortsättnignen på TP rundan från gårdagen, och sen när dottern har gått till sängs ska vi spela RISK i skenet av stearinljus. Jo för vi tänker faktiskt vara så duktiga att släcka alla lampor och dylikt redan innan klockan slår halv nio! på tal om sådana sake,r vi ställer ju om klockan inatt me. Så istället för att dottern kommer vakna vid klockan sex imorgon så kommer klockan vara fem. tänkt vilken tur att jag har sovmorgon då!? Hahahaha

Nähä, välling till dottern nu, sen blir det lite sagoläsning, dock inte i skenet av ljus. Här tänker vi nog allt slösa lite el....

GodKvällens
Det är planen idag, ska inhandla en massa nya blommor och plantera, främst här inne faktiskt. Borde nämligen ta tag i det här snart eftersom det var i december de frös sönder!

Tio i sex imorse var det en pigg liten gris här hemma. Det var inte ens lönt att försöka få henne att somna upp. SÅ bara att dra sig ur sängen, tog emot skall erkännas, blir lätt så efter fyra timmars sömn. Men det är så svårt att vara morgonsur när man har en tös som är så himla glad och mysig på morgonen. När man lyfter upp henne från sängen så spritter det i hela kroppen på henne! Idag har vi dessutom hunnit med att kissa på en matta, eller vi ovh vi. Hävdar nog att dottern är mest skyldig till den händelsen.

Nu tycker jag att alla håller tummarna för att det blir fint väder idag!

Dags att trolla fram en portion gröt, och sen skall vi se om hon kan tänka sig att sova en timme inann vi åker!

Bye bye
Fick ett önskemål om fler bilder på bloggen. Och jag håller med fulständigt, men anledningen till att det blir lite torftigt är att vi ha ett väldigt väldigt slött internet, vilket medför att det tar ungefär en timme att ladda upp tre kort. Men jag lovar att under helgen skall de allt dyka upp lite nya bilder här!

Någon som såg tv4 nyheterna igår kväll? Herregud, det var lätt veckans roligaste. Vet inte vad hon heter, men det var en äldre tant i väldigt vitt hår som uttalade sig om män och barn. Enligt henne så skadar sig fler barn om de är hemma med pappa istället för mamma. Hon tyckte att ingen man skulle lämnas själv med ett barn under tre år, utan att det var en äldre kvinna med. Detta är ett exempel på alla dåraktigheter hon utryckte. Ska man nu gå på hennes linje så måste jag vara världens sämsta mamma som har lämnat min lilla gris med sin pappa när hon är så liten. Fast å andra sidan hade det nog inte gjort någon skillnad om jag vart hemma, tror inte jag går under "äldre kvinna" än, så jag är nog inte heller lämplig. Ett mirakel med andra ord att dottern inte har skadat sig ännu!! Jäkla vad vi skrattade här hemma när vi såg detta, nästan så man började funderar på om det var första april i förskott?!

Det är löjligt hur mycket man hinner med nu för tiden på dagarna när man är hemma. Kan förvisso bero lite på att man har en dotter som vill upp vid klockan sex hälften av dagarna. Och utav någon märklig anledning lyckas tydligen alltid de dagarna infalla samtidigt som min ledighet, begriper inte detta. I alla fall, klockan är nu ungefär ett och jag har hunnit med en långpromenad med jycken, duscha, göra mig anständig, besöka vårdcentralen (fabror doktor var snäll idag), handla mat, hämta ut nytt pass, slänga mat som en kinkig dam inte ville äta, slänga vissna blommor, diska upp ett berg av disk och slänga förra årets utomhusblommor! Tycker jag vart duktig faktiskt! En tråkig sak kvar dock, någon kattjäkel, vet inte vem, har vält ner en kruka från fönstret. SÅ det ligger jord, sten och så kallad blomma för att inte tala om kruksplitter i hela rummet. Snällt av katten! Så man undrar om han visste att jag skulle iväg och inhandla lite nytt att plantera imorgon?

Så fort lilla damen bestämmer sig för att vakna ska vi ta ytterliggare en promenad i fina vädret, bäst att passa på innan den regninga svenska sommaren dyker upp.

Vi har ju nu gått över till ved igen, innebär att man måste elda för varmvatten. Men vem fasen orkar göra det när det bara ska diskas. Så jag kokade vatten på spisen för att kunna utföra denna husmoderliga syssla. Är det då så smart att hälla ut hälften av innehållet av den bubblande vätskan på sin egen fot? Kan medela att det gjorde ont och min fot har fått en härlig nyans av stoppljusrött. Ska väl vara tacksam för att dottern eller något djur inte var i närheten i alal fall. Men det är trots allt fascinerande att man fortfarande blir förvånad över sin egen dumhet och klantighet! Vad är det för gener jag för vidare egentligen????

Nähä, upp och väcka damen för nu vill jag gå ut, hon får allt sova vidare i vagnen istället. Hemsk jag är!

bye bye
Nu har jag tagit helg! Ledig imorgon från jobbet, det gillas. Långhelg är aldrig fel och jag har längtat efter detta!

hade tänkt skriva ett jätte bra inlägg igårkväll, men jag råkade utav någon märklig anledning somna i soffan vid halv åtta tiden. Undrar om det kan bero på att jag var trött? Så det blev med andra ord inte så mycket gjort överhvudtaget under gårdagen.

Idag fick dottern andra sprutan mot baconfebern och hunden har varit hos vetrinären och blvit sövd. Hade dratt en klo fel, så nu är han trebent. Positivt är dock att vetrinären passade även på att skrapa tänderna, inte illa. Inte direkt som man gör det själv titt som tätt på hunden. Och imorgon är det min tur att besöka vårdcentralen och hoppas på att läkaren är givmild med tabletterna. Sen har nästan hela familjen varit och hälsat på landstingets underbara vård.

Måste bara säga att dottern är så söt när hon letar efter något. Sitter och lyfter på kuddar och gud vet vad för att hitta något speciellt. Började för en vecka sedan tror jag, det med letandet. Däremot går det så där med krypandet. Hon är expert på att ta sig från rygg till mage och sen tillbaka. kan förflytta sig runt i en cirkel på mage och rygg och även ta sig baklänges på mage och rygg. Det där med framåt verkar vara värre, fortfarande lite som en strandad säl! Hon försökte även trycka ut huvudet mellan spjälorna på sängen idag, gick ju så där då. Men jag måste ändå beundra hennes envishet, så till slut hade hon ett antal röda märken i ansiktet.

Nähä, nu ska jag gå och gosa med min ynkliga vovve och sen eventuellt synda lite på en påse chips. Är ju trots allt fredag för min del idag och sen för det andra så har jag ändå gett upp hoppet om att få den här kroppen i form för bikinisäsongen. Så det blir nog till att skrämma slag på folket i sommar, det eller börja använda burka. Men orka bry sig! Kan ju alltid trösta mig med att jag väger mindre än innan jag blev gravid även om fläsket dallrar en aningen mer nu och jag har två tomma taxöron ovanför naveln. Sådant är livet!

dsc00022 (MMS)

Måste ju testa det här med från nya telefonen. Så tyvärr bestod testet av en hemsk bild av mig, men det får gå ;)

Det är vad vi sitter och smaskar på här på kvällskvisten jag och sambon. Dottern sover sedan länge efter en mysig sagostund tillsammans med sin mor.

sambon ställde en fråga tidigare, och jag blev helt plötsligt lite osäker. han undrade om Peter Swartling, ni vet han i Idol och nu Stjärnkockarna tidigare har varit porrstjärna? Och jag har ingen aning, försökte googla lite, för nartuligtvis blev även jag lite nyfiken där, men hittade ingenting om det. Men jag är dock inte övertygad. Är det någon som vet sanningen om Swartling, har han eller inte har han varit en porrstjärna. Sambon kommer bli tacksam för svar där.

Finmotoriken har äntligen börjat utveckla sig hos dottern. Istället för att försöka gripa tag i allt med hela handen, och oftast missar grovt. Detta gör hon samtidigt som hon slänger sig handlöst framåt, bakåt, åt sidan, neråt. Nu har hon börjat känna efter...till en början med pekfingret. Detta är mycket positivt till viss del för oss. Tidigare, till exempel jag då, har hon då helt appråpå fått tag i min bröstvårta, tidigt på morongen eller på kvällen, när vi har gått och lagt sig kanske jag ska säga. Brukar faktiskt inte gå runt barbröstad här. I alal fall, tidigare har hon då fått tag i den, och med hela handen greppat och vridit, AJ!!! Det har tack och lov slutat nu. trodde den tiden var förbi, och det är den nog med, men tyvärr har den då ersatts med ett nytt beteende. Som sagt nu petar hon och känner sig fram. Har man då glömt klippa hennes naglar innebär det att hon ligger och river och klöser en istället. Inte mycket bättre! fortfarande AJ! Så då är frågan, antingen klipper jag naglarna på henne för att slippa detta obehag eller så får hon sova med tumvantar. Vilket funkar bäst?

Nackdel med vår. Jepp tänker gnälla på vädret. Visst, det är underbart att våren är på väg, snön försvinner, djuren kan skita utomhus igen utan att drukna i snön. Nackdel. GRUS överallt!! Jag menar verkligen överrallt. De släpar in så mycket skit så det är löjligt. SKulle kunna damsuga sju gånger per dag, men jag är inte säker på att det egentligen skulle göra någon skillnad. Nackdel nr 2: Extra husdjur! Våren innebär även att katterna släpar in en massa möss i huset. Årets första bidrog kattungen med, snällt av honom. Så helt plötsligt var det tre katter, en hund och två vuxna människor som jagar denna stackars mus i hela huset! Sicken syn. Dottern satt på filten och bara tittade, vill nog inte veta vad hon tänkte när hon såg detta kaos!

Jaja, nu skall hunden få sista kvällspromenaden, sen tänker jag fasen lägga mig i sängen och LÄSA!

GodNatt

Ja faktiskt. Jag har verkligen inget emot när det regna och är grått ute. Visst, man blir inte världens piggaste men vad gör det. För det första så försvinner ju snön snabbt när det regnar, och bara där är det många många plus i kanten. Sen, regn som smattrar mot rutorna är härligt. Man behöver inte ha dåligt samvete för att man inte är ute och leker pedagogisk mamma. Det är helt ok att sitta inomhus och mysa istället!

hunden ska däremot få sig en långpromenad idag tror jag, var länge sedan. Efter det erkännande det så kan vi nog konstatera att mitt nyårslöfte gick åt skogen i år med. inte för att jag är förvånad, varför skulle det vara annorlunda den här gången? Varför bryta en tradition som funkar? Det som är illa är nog att jag inte har någon bra förklaring eller ursäkt till bristen på promenade och motion. Inte jstton kan jag skylla på snön längre, så det är nog helt enkelt enbart den gamla hederliga latheten som satt in. Men nu jäklar måste jag få tummen ur och göra något. Två månader kvar till semestr, och min mage är inte riktigt godkänd än. Har allt lite jobb kvar där att göra.

Nähä, nu är det dags att busa lite med sötungen! Känns som man missar ås mycket när man är borta på dagarna, och det gör jag väl med på sätt och vis. Så jag försöker ta igen så mycket som möjligt på kvällarna istället!

Tillbringat en hel dag på diverse olika möten, inte det roligaste i världen men hör väl till. Skönt med det var dock att jag var hemma en timme tidigare än vanligt. Så fick i alla fall lite extra tid med dottern under eftermiddagen. Är så himla kul att se att hon blir så glad när man kommer hem. Känns bra att vara lite saknad faktiskt! Höra hennes glädjetjut när man kommer hem kan jag leva på resten av veckan, värmer hjärtat bra! Skrev ju tidigare om hur det varit väldigt dåligt med bokläsande på sista tiden. Finns ytterliggare en förklaring till detta har jag upptäckt. Dotterns säng står vid min sida av sänge, så det slutar varje kväll med att jag ligger och tittar på dottern när hon sover sött istället för att läsa. Inte för att jag klagar överhuvudtaget, det är bland det mysigaste som finns. Höra henne ligga där och småsnarka och röra sig i sömnen. Vem behöver en bok då?

Har förresten haft ett allvarligt snack idag med dottern. Det här med att hon vaknar stup i kvarten hela natten nu för tiden. Misstänker att det kan bero på lite drömmar förvisso. Men helt ärligt, när hon har vaknat för sjätte gången samma natt så bryr man sig inte speciellt mycket om anledningen till det. Utan det är SOV DÅ! Men vi har snackat allvar hon och jag. Och vi var överrens om att den här närmsta natten ska vi sova gott allihopa och HELA natten! Tyckte jag var en bra överrenskommelse :)

Ska kolla klart på filmen nu, om jag inte somnar i soffan först vill säga. Skulle ju inte vara första gången direkt. Sova det behöver jag, har inte sovit ordentligt nu på två nätter, det är lite för mycket eller för lite, hur man nu vill se det. I morse hade jag egentligen behövd tändstickor för att hålla ögonen öppna på väg till jobbet.

Så jag säger natti natti nu!
Sicken dag det har varit. Jag och dottern somnade där uppe tillsammans med två katter och en hund. Så mysigt och gött var det att sova två timmar. Mycket välbehövligt, efter de så var man ju till och med människa igen. Ska dock erkänna att gaderoberna är uppskjutna än en gång. Är faktiskt inte säker på att det någonsin kommer att ske! Sådant där trevligt oöverstigligt hinder känns det som. Skulle behöva en riktigt bra morot!

Dottern har idag upptäckt att det finns något utanför sängen. Att hon är en bit upp i luften. Ägnade en kvart till att titta ner mellan spjälorna och även då slå huvudt i spjälorna. Tydligen var det som en helt ny värld där nedanför. Speciellt när djuren knallade förbi hennes säng. Haha tur för dem att sängen än så länge är i mitten, så hon inte når ner till golvet. För hon försöker verkligen ta tag i dem, och jag misstänker att de inte skulle uppskatta det så mycket! Vi har även gått upp en storlek i pyjamas. SÅ nu bär dottern storlek 74, men bara i pyjamasen. Hur kommer det sig egentligen? Att pyjamaserna alltid måste vara i en storlek över alla andra kläder??? Eller är det bara vi som har det så??

Nu ska jag titta klart på en dålig film innan det är dags för sängen för att försöka få lite skönhetssömn innan jobbveckan startar...

GodNatt
trött trött trött det är väl min psykiska och fysiska status idag. Kombinationen med vin på lördagskvällen och en nattpigg och morgonpigg dotter är inget bra! Sjukt trött! Men nu har sambon fått sovmorgon, det innebär att jag kan ta och krypa ner i sängen och sova en stund jag med.

Igår letade vi hundar på stora vägen, det är ju ett lördagsnöje att ha! Dock inte vår hund...

När jag är människa igen, någon gång under dagen hoppas jag skall det rensas gaderbober, det är på tid kan jag lova. Kläder skall eldas. Missstänker starkt att jag har en hel del som har hängt där innei flera år, sådant som jag tyckt vart bra att spara. Det är det inte, så nu åker det ut. Ska även slänga en hel del mammakläder. Fick en hel säck av en släkting förra året, men jag anvnde dem aldrig för de var för stora. Trodde jag skulle bli betydligt större än vad jag blev under graviditeten. Så alla de ryker nu...sen blir det en massa av dotterns kläder som ska väck.

Nähä, nu ska jag sova en stund...
Med rubriken syftar jag inte på någon annan än mig själv. Ibland kan man ju funderar på vad man har mellan skallbenen egentligen. Dottern har sovit extremt mycket det senaste dygnet. Idag har hon nog varit vaken sammanlagt tre timmar, inte speciellt mycket! När hon dessutom är vaken så är hon gnällig som tusan. Vill bara bli buren, gnuggar ögongen och är trött hela tiden. Blir jätte ledsen om hon inte får vara hos en hela tiden. Med alla dessa tecken så kan man ju undra hur det kunde ta så jäkla lång tid innan man kommer på idéen "feber"! Tog tempen i alla fall, och visst sjutton visar den feber. så det var ju inte alls konstigt att hon är hängig och trött!

Nu är hela familjen varje fall rena och luktar gott. Så nu är det bara påbörja maten, sen ska vi ha en trevlig kväll med mat och spel. Dottern är med så länge hon orkar, sen blir det eventuellt en alvedon och pyjamas till henne.

önskar alla en trevlig kväll! För det ska vi ha!
Och jag ska bara njuta hela hela helgen lång!

vet inte riktigt vad som hände igår, hade tänkt skriva ett inlägg här. Hade massa bra saker som skulle hit, som man gått och funderat på över dagen. Kom jag så långt som till datorn igår och kommer jag ihåg vad det va jag sulle skriva? NEJ! Har inte en aning om vilka kluriga och bra idéer jag kommit på. Det kanske förvisso är ett tecken på att det i själva verket inte var så klyftiga saker trots allt.

Vet inte vad alla andra gjorde igårkväll. Men vi tittade i alla fall på film, jag blev även nerkissad. Alltid lika trevligt. Hur kommer det sig att dottern alltid gör sådant när mna har nytvättade kläder på sig? Kan väl göra det när jag ändå sitter i sunkiga mysbyxor? Lite dålig stil tycker jag nog.
Vad som dock är väldigt positivt är att dottern har börjat sova längre på morgonen igen. Idag vaknade hon inte förräns vid nio. Och tydligen har det varit runt åtta nio hela veckan. Det hejar vi på! kan det vara så att våra argument gick fram till slut, att hon faktiskt gick med på att det inte är morgon klockan sex?! Jag kna ju få tro det i alla fall. Hur som helst så hoppas jag den här gammelnya fasen håller i sig nu!

Nu ska jag iväg och inhandla lite sallad till kvällens mat...men ska helt klart försöka komma ihåg att skriva här igen under dagen!!!
Har märkt att besökarna till bloggen har minskat en aning, eller ganska mycket. Då är frågan vad detta kan tänkas bero på. Är det på grund av färre skrivna inlägg av mig i veckan eller har jag blvit tråkig??? Gör inget om någon kommenterar någon gång ibland....

Har funderat lite och har kommit fram till att jag är lite splittrad. Har alltid varit en bokmal! Så som en del går och sukta i affärer för skor, väskor eller vad det nu är folk vill ha, sådan är jag i en bokaffär. Kan gå där i timmar, och kommer med största säkerhet alltid ut med minst en bok, många gånger med flera böcker. Fördelen med det är dock att jag aldrig behöver förklara ett bokköp för sambon. Han tycker att jag har tillräckligt med böcker, jag hävdar att det aldrig kan bli för mycket. Grejen är den att jag har så många böcker att han inte märker om det tillkommer en ny, bra! En av drömmarna är helt klart att kunna få ha ett eget minibibliotek, med en skön fotölj att sitta och läsa i. Här kommer mitt dilemma då. Jag älskar att läsa, har alltid gjort kommer allitd att göra. Förr i världen, alltså innan dotterns ankomst blev det minst tre fyra romaner i veckan. Detta oavsett om jag jobbade eller inte. Men nu helt plötsligt räcker en bok i flera veckor. Jag är inte säker på att jag gillar den här utvecklingen. Jg hinner inte med det, och när jag väl hinner är jag för trött. Detta kan till viss del på en viss ompriotering i livet om vad som är viktigt. Nu helt klart tar man ju den tiden med dottern istället, och sen skall allt nödvändigt ont göras, kanske visa sambon att jag vet att han finns med! Inte å mycket läsning. Det gör egentligen ingenting, livet rullar på bra ialla fall, men ibland kan jag känna att jag saknar att kunna sitta och sträckläsa en bra bok! Kommer den här tiden någonsin tillbaka?

Har insett en sak, dottern tycker om att sova på märkliga sätt. Nu ligger honpå tvären igen, en fot är utanför spjälorna...det leder till att jag måste lägga henne tillrätta innan jag somnar. Annars kommer hon vakna mitt inatten och försöka vända sig, och bli tvärilsk när hon upptäcker att hon sitter fast. Inte bra! På tal om det, ungen vaknar fortfarande en gång per natt, och jag undrar vad vitsen nu med det skulle vara?! Är de tkanske bara närhet som är behovet, eftersom hon nästan alltid somnar om direkt om hon får ligga hos mig?

Dags att bädda rent i sängen, och hoppas på att vi lyckas stöka utan att väcka dotten! Sen ska jag fasiken försöka läsa i alla fall ett antal sidor utan att somna!

GodNatt
Tänker nu gnälla på något som man inte borde gnälla över. Jag var ju ledig igår, det har medfört att det har kännts som måndag idag. Nu är det ju väldigt positivt att det är onsdag, alltså snart helg igen. Men för min del så har det känts som måndag hela dagen, vilket har gjort att den mentala statusen hos mig har varit måndagsblues. Inget bra! Som jag sa, jag gnäller fast jag inte borde!

Har varit duktig ikväll. Sorterat frysen, upptcäkte att det är något man kanske ska göra lite oftare. Hittade fyra limpor bröd! Fem kilo blandfärs! Några exempel bara. Så nu är lite slängt, sådana saker som jag misstänker har legat i frysen sen vi köpte den för två år sedan. Allt är sorterat, så nu är det lätthanterligt igen och vi vet faktsikt vad vi har hemma. Så nästa gång vi storhandla behöver vi kanske inte köpa en till falukorv, eftersom det ligger tre i frysen...

På tal om annat. Det har blivit otroligt enkelt att lägga dottern nu för tiden. Välling i knät vid kvart över sju ungefär, sen upp till sängen och läsa saga. Sen sover hon efter tio minuters högläsning. Så enkelt! Har ingen aning om hur detta gick till. Har en svag aning om att det här kommer hoppa upp och bita mig i häcken senare. Men jag passar på och njuta av den här tiden. Men varför i hela friden vill hon somna med sin näsa upptryckt i min armhåla??? Det är väl ändå på gränsen till äckligt!

Nu säger jag GodNatt till folket!
Inte ofta det blir på det sättet. Oftast brukviar hela dagen gå åt skogen om den börjar dåligt. Jag var dock helt övertygad om att det skulle bli fullständig katastrof idag. Natten har ju varit si så där kan man lungt säga. En liten dam i huset hade inge lust alls att sova i sin säng, eller allra helt inte sova alls. Så timmarna man sovit sammanhängande inatt är ju lätträknade. När väckaklockan ringde var jag helt övertygad om att jag ställt den fel, för inte sjutton kunde det redan vara morgon. Men jodå det var det. Nästa smäll, tittar ur genom fönstret och ser att det har snöat! WHAT!?!?!! Så idag fick man skrapa rutorna igen....suck. Trodde verkligen att den här vintern var över nu!!

I alla fall, dagen blev ju fatiskt bättre med tiden. Slutade med att jag faktiskt har haft en helt ok dag på jobbet!

Förresten...jag har en helt ny telefon, den är väldigt nice and shiny!!!! Gillar starkt! Inget speciellt med den, har inget som den gamlaa inte hade, inga moderna finesser, men den är ny och glänsande!!!

Passen är även de beställda nu. Och en sak är säker, det är att ingen i den här familjen är fotogeniska i alla fall. Jag ser ut som en mupp! Hon frågade om jag ville ta ett nytt kort, bara det är väl ett säkert tecken på att det inte blev så bra. Men jag konstaterade ganska fort att det blir nog inte bättre än så. Uppenbarligen har jag stora problem att titta in i en kamera, min blick är fäst på något trevligt eller ingenting alls vid sidan om kameran, som vanligt då. Dottern, ja det var intressant i sig att få henne att överhuvudtaget ha ansiktet vänt mot kameran. Ett par leksaker senare så gick det, men även hennes blick hittade något intressant att titta på. Så nu för tiden går vi nog under familjen mupp! Passen är i alla fall beställda....skönt det!
undrar över en sak däremot. Nu för tiden gäller ju alla pass fem år oavsett hur gammal man är. Positivt för mig då, BARA fem år kvar tills man kan försöka få ett pass som itne får passkontrolanterna att rygga undan. Men hur är det egentligen tänkt för små barn. Dotterns pass kommer som sagt va gälla i fem år. Men jag skkulle vilja påstå att hon om fem år ser ganska mycket annorlunda ut jämfört med nu!? jaja

Nu kom mor min på besök, bäst jag släpper in henne då!
Det där löftet jag gav om att minst skriva ett inlägg om dagen verkar har spruckit den senaste tiden. Ber om ursäkt för detta!!

Idag är jag ledig och det är underbart!! Menar, kollar bara vädret utomhus! Dessutom har jag skickat iväg sambon och dottern på babysim, så jag är faktiskt ensam hemma Det har jag inte varit sedan dottern föddes! Det är en väldigt märklig känsla mste jag säga. Ingen jag måste kolla till eller dylikt, kan bara gå runt här och mysa för mig själv!

Hittade en katt i garaget i morse. Är det bra att han har tillbringat natten där?

Har inte skrivit så mycket om dotterns sovvanor på sista tiden, så jag tänkte att här kommer det en update!
Ungefär samtidigt som jag började jobba fick lilla tösabiten för sig att kvart i sex var en bra tid att gå upp på. Vi vuxna i huset var absolut inte lika övertygade om denna saken. Men jag ska ärligt erkänna att det var en diskussion som dottern vann. I samma veva har hon öven börjat vakna runt halv två på natten, varje natt, för att ibland vara lite social, för det är man ju sugen på då. Eller helt enkelt få lite närhet och somna om hos oss. Efter mycket om och men verkar det försttnämnda mönstret börjat försivnna igen, och det tackar vi för! Senaste dagarna har hon vaknat mellan sju och halv åtta, det kan jag leva med i alla fall. Det sistnämnda, mitt i natten socialiseringen verkar som det kommer stanna ett tag till.

Idag SKA jag inhandla mig en ny telefon, blir galen på min jag har nu. Den fungerar ju enbart när den själv känner för det. Sedan ska det även inhandlas mat, och det är behövligt kan jag säga. Igår käkade vi hamburgare i bröd, och det brödet hade nog legat i frysen de senaste tre åren...urk! Så hög tid att göra något åt ekot som hörs när man öppnar dörrarna.

Vi ska även införskaffa oss nya pass idag. Mitt räcker egentligen i två år till, men det är så trasigt och slitet så jag passar på att skaffa ett nytt jag med. Även dottern ska få pass, sitt allra första!!

NÄhä, om man kanske skulle få på sig lite kläder och gå ut med den där gnyende kraken vid dörren. Sen vet jag inte vad jag ska göra, är inte van att vara hemma själv!
6fa6900c40e9d71c633034910d690035.png

Kolla varifrån!

sova är som sagt va väldigt skönt när man åker bil. Stilen däremot kan ju diskuteras. Nu är vi i alla fall på väg igen.

Vad fort det har gått, känns inte som man varit ledig i tre dagar. Beror nog till viss del på att man itne varit hemma. Helgen har hur som helst varit väldigt rolig, men det innebär inte att det inte kommer vara gött att komma hem. Borta bra men hemma bäst finns det jju ett ordspråk som lyder, och det stämmer bra tycker jag nog. Men innan bilen rullar mot småland ska vi in till någon nation och äta brunch. SÅ tydligen var inte studentlivet över för min del ;)

hehe dottern badade med badskum för första gången. Vilken syn! Hon var väldig förvånad och förvirrad. Hon kunde ju inte se sina händer, men jäkla vad hon tyckte det var roligt. Så det ska vi göra fler gånger, helt klart!

Har även passat på att ladda ner lite skräckfilmer, bäst att passa på när man har en hastighet som är något snabbare än snigeln till internet hemma. Men jag antar att man får skylla sig skjälv ssom har bosatt sig som man har gjort. Finns ju ingen möjlighet till något annat än mobilt bredand hemma. Lite surt, men man har trots allt vant sig vid det. Kan ju göra det viktigaste i alla fall, och ladda ner filmer går nog inte under den kategorin längre, så jag överlever nog ett tag till.

Vi sitter lite i botankar...vet inte riktgt hur vi ska göra. Vi vet vad vi vill göra, men det ä tyvärr inte möjligt än på ett par år antagligen. Så frågan är hur vi gör under tiden. Bor kvar där vi är eller försöka hitta billigare alternativ för att kunna spara pengar inför det vi vill göra. Svårt...har egentligen ingen lust tt flytta mer, vill ha ett riktigt hem, där jag ska bo tills vi kola vippen. Jaja, vi får la se vd som händer...mycket att funderar på dock.

Dags att packa klart bilen nu då, så vi lär nog inte höras av förräns kvällen är kommen.

Njut av solen ni som kan!
Man kan ju alltid hoppas på det i alla fall, och det verkar som det. Lite vin inhandlat, maten puttrar på spisen, alla på gott humör, jepp det blir nog en bra kväll det här med !

Lilla söta dotter har somnat för en stund sedan. Låg bredvid henne tills hon somnade, och jag har en fråga. Hur kommer det sig att hon gillar att gosa upp sig i min armhåla?? Verkar inte så mysigt tyckr jag, men hon älskar de!
Sen har jag även grunnat lite på alla förädrar som berättar om vad deras barn kan ohc inte kan, eller främst berättar de väl egentligen om vad de kan, och att oj vad de är tidiga med det och bla bla bla. Visst, jag skriver också om vad dottern hittar på och vilka nya saker hon lär sig. Men inte riktigt på det sättet tycker jag nog. Det är mest ett konstanterande för min sida, det är inte meningen att skryta om det. Så nu ska jag då berätta hhur det går här hemma nu för tiden. Dottern är snart sju och en halv månad gammal eller ung, beroende på hur man ser på saken. Hon kan inte krypa, och visar inga tendenser över huvudtaget att vilja göra det heller. Så i det fallet är hon inget A-barn, som en del skulle säga. Men å andra sidan, för att ett barn inte gör vissa givna saker inom en viss tidsram, är de mindre duktiga då eller? För min del tror jag itne att dottern kommer krypa heller, tror att hon hoppar över den delen mer eller mindre, och börjar gå direkt. Jag gjode så, även sambon min. Så vore det då så otroligt om även vår dotter gjorde likadant? Ibland blir man en aning trött på ala som frågar och kommenterar. har hon börjat krypa än? Men det borde hon ju ha gjort bla bla bla. Seriöst, spelar det någon roll egentligen NÄR hon kryper eller går? Jag är ganska säker på att hn inte kommer ligga som en strandad säl på golvet när hon börjjar första klass! Så det tar den tid det tar och jag anser inte att dt är något som borde störa någon, eller känna skadeglädje över heller.

Oj, det blev gnälligt det här. Inte riktigtt meningen, men så blir det ibland. Hur som helst, jag har världens sötaste tjej i huset och även hon kommer krypa/gå, men just nu så är det gåstolen som gäller, och där är hon snabb som fasen! Till hundens stora fasa kan tilläggas...

Nu ska jag ta kvällen, för nu är maten klar och gott sällskap väntar, sen ska dottern bada bubbelbad för första gången :)

GodKväll
Vilken underbar känsla det har varit idag. Varit ute på stan hela dagen, och solen har lyst hela tiden. Nu är det vår! Tragiskt bara att det fortfarande kommer vara en halvmeter snö när iv kommer hem imorgon, men jag väljer att inte tänka på detta nu.

Hade tänkt införskaffa mig en ny mobiltelefon med idag. tyckte det  var dags då min enbart strular nu för tiden. Sambon påstår att det beror på att jag jämt tappar min telefon i marken, jag håller inte med. Dålig telefon enligt mig. Hur som helst, hade valt ut den jag ville ha i teliabutiken. Så när det är dags att förlänga abbonemaget så strular deras symstem. Slutade med att jag gick ut därifrån utan telefon i alal fall. Lite surt. Så får försöka fixa det nästa vecka istället, och hoppas på att deras datasystem har kommit igång igen. Förrsten, varför ska det vara så jäkla svårt att få tag på en "vanlig" telefon. Jag vill inte ha något märkvärdigt, vill kunna ringa, skicka sms och eventuellt ta kort. Resten är fullständigt onödigt, men det finns knappt några sådana att köpa längre.

Gårkvällen tillbringades med rödvin och kortspel, främst svensk skitgubbe. Mycket skratt och tårar!!! Underbart roligt! Skulle göra sådant här oftare egentligen!

Jaja...ska ta och kolla på reprisen av solsidan nu...så vi höres lite senare!
Så här länge tror jag inte det gått utan ett inlägg tidigare, inte så vitt jag minns. Och jag ber om ursäkt! har verkligen inte haft tid att sitta vid datorn överhuvudtaget de senaste dagarna. Därför tänkte jag att jag sulle testa det där med mobilbloggning, bara för att visa att man lever. Efter mycket om och men lyckades jag få igång skiten.

Hur som helst, just nu sitter vi hos lillsvåger ner i Skåne, tänkte tillbringa helgen här. Och det kommer blir mycket trevligt tycker jag!

Vi tittade på de två sista delarna i Milleniumtriologin, och jäkla vad bra de va!!! Länge man såg någon svensk film som var så fängslande och obehaglig för den delen. Så ni som inte har sett dessa tre filmer rekommendera jag starkt att se dem, ni kommer inte att ångra er.

Förresten, kan någon förklarar för mig varför dottern fick fullständigt psykbryt vid kvart över ett inatt??? Ni ska ju inte tro att hon somnade om efter en liten stund, nej då...vi satt uppe till halv fyra innan hon somnade om. Och därefter vaknade hon vid kvart i sju. En aningen mör idag ska jag erkänna, och allt är dotterns fel! Hoppas verkligen natten som kommer blir som vanlig igen, annars blir det synd om svågrarna som ska sova i samma lilla lägenhet som oss. Det är ju inte så att man kan sova vidare i ett angränsande rum när hon sätter igång. Icke, vaknar hon ser hon allt till i att få upp alla andra med! Det kan jag förvisso förstå, hur kul är det att vara vaken själv?

Nähä, nu ska jag faktiskt ta mig en öl och vara lite social med de andra mupparna, medans dottern sover en stund.

Ha en härlig helg gott folk!

05fb1dd7d567c4f27e0c31f4e3991289.png

Kolla varifrån!

det är skönt att sova i bilen!

2c994aaa3199ede92f3849e05ba23323.png

Kolla varifrån!

nu är vi äntligen på väg!

0-37c902f8d5a9aa1016a9fda51f2c0b68.png

Kolla varifrån!

se vad jag hittade :) en alldeles ny liten tjej. Här är hon inte mer två timmar gammal. Svårt att fatta att det är över sju månader sedan hon föddes. Min söta lilla tös!

-901cffe45117fc63ca2ac4bcdd9763b.png

Kolla varifrån!

test

Det där om att jag skulle ha en god natts sammanhängande sömn var visst bara ett önsketänkande. Dottern vaknade även denna natt runt ett tiden och trodde hon skulle få välling. Tji fick hon! Låg och lyssnade på henne när hon tjötade, var inte ledsen eller något. Så efter en kvart eller något (hade inte speciellt bra koll på klockan där, konstigt va?) somnade hon om igen. YES! Sen sov hon snällt till morgonvällingen och somnade än en gång snällt om.

Fattar inte vad den här kvällen har tagit vägen. Ska vi vara helt korrekta har väl kvällen egentligen tekniskt sätt bara börjat. Men för min lilla tjej så är det snart sängdags, och därefter går måtttabellen nu för tiden. När det är klart och hon sussar gott efter välling och saga är ju klockan helt plötsligt sent. Det innebär ju tyvärr inte att min kväll är slut, måste duscha, fixa matlåda, sortera tvätten och rasta en jycke. Låter kanske inte som så mycket, men det lovar jag att det är när man helst av allt vill krypa ner under en filt och titta på något dåligt program alternativt läsa en bra bok. Duschen är nog den största bedriften idag med tanke på att vi bara ha fesljummet vatten, så man drar sig för det!

Visst är det underbart väder nuf ör tiden?! Solen strålar, och det är varmt på dagarna. Men som en typisk svensk måste jag nog klaga lite i alla fall. Inget större problem dock, jag förstår även för att det ska bli vår måste snön smälta. Det är bra. Vad som inte är bra är att det då blir väldgt blött utomhus. Och när man upptcäker på förmiddagen att man uppenbarligen har hål i ena sulan på skon är det inte så trevligt. Hela dagen har jag gått runt med en plaskvåt fot...inget skönt! Va ngot stelfrusen om vänstra foten när jag kom hem! Så nu var det färdiggnällt för den här gången :)

Nu ska jag få på ennn liten tös sin pyjamas och tillreda en vällingflaska, sen knallar vi upp och läser saga!!!
alltså dagar syftar jag på. Sen bär det av mot Lund och hälsa på lillsvågern. Ska bli trevligt, men oj vad vuxen man har blivit. Har redan börjat planera för hur packningen ska gå tillväga...är det bra verkligen? Är inte så säker på det, spontanitet existerar tydligen inte längre, kan sakna det ibland. Men den tiden kommer nog igen förvisso.

Sagostund och gos den här kvällen med, och lika effektivt den här gången. Jag måste ha en väldigt sövande och tråkig röst, med tanke på att hon somnar efter max en kvart. Men vad gör det, mysigt är det!!

Ikväll blir det tidigt kan ajg lova, sömn blev det inte mycket av igår natt. Dottern fick för sig att vakna och vilja ha mat vid tjugo över ett på natten! WHAT!? Begriper inte varför, hon har fasen inte vaknat på natten för mat på flera månader. Men lögn i helskotta att f henne att somna om utan välling, så visst. Då fcik hon så klart vällingen, för jag orkade inte försöka kämpa med att söva henne halva natten, sambon var ju i pannrummet för att försöka sparka igång skiten till panna som hade stannat. Så välling blev det, somnade snällt efter det. Då kom nästa problem, jag ska försöka somna om med efter vart uppe alldeles för länge. Gick väl framåt halv tre tiden. Tänkte däromkrgin...wow tre och en halv timem sömn till...underbara måndag...yeah! Nädå, jag hade helthelt fel. Dottern tyckte nämligen att det var matdags och lekdags klockan fem med. Jäkla unge! Det värsta är ju att det är svårt att bli sur på henne när hon är så glad och söt!

Hur som helst, speciellt många timmars sömn blev det inte. TÄnkte försöka kompensera det inatt, om bara dottern kan tänka sig att samarbeta lite på den punkten.

Så planen är ikväll, titta klart på familjen annorlunda (på tal om det, hur många barn har egentligen pappan från Märsta?? Idag dök de upp en till....????), sen skall hunden rastas, tvätten vikas, diska nappflaska, sen sen sen ska jag sooooooova!!! Hoppas jag!

GodKväll
Har man inget vettigt kan man alltid skriva något fullständigt ointressant. Och till min hjälp tar jag en lista:

Hur bor du: I ett fallfärdigt halvrenoverat hus på landet
Brukar du komma i tid: Alltid
Hur lång är du: 166 cm över golvet
Kan du laga mat: Jodå det tycker jag. Har inte hört några klagomål i alla fall
Vad jobbar du med/pluggar du: Som socialsekreterare
Vad har du på dig just nu: Underkläder så klar, sen en svart tröja och streachjeans...fortfarande jobbkläder
Har du någon fobi: Ganska rädd för höjder och extremt rädd för spindlar (eller alla jäkla kryp för den delen)
Hade du en bra kväll igår: Bästa på länge...brädspel och Män som hatar kvinnor!
Vilket är ditt senaste inköp: Tre böcker, ett par byxor och en massa kläder till dottern
Din favoritdryck på morgonen: Apelsin/ananas juice
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Försäkringskassan
Har du sovit i din egen säng inatt: Vilken skulle jag annars ha sovit i?
Vad hade du sönder senast: Ingen aning, det är sambon som står för den biten
Vem snackade du med senast: Mamma
Varm favoritdricka: varm choklad :)
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Vatten
När gjorde du senast något riktigt dumt: Antagligen inte så länge sedan, men kommer inte ihåg vad
Saknar du någon just nu: Så klart
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Mycket!
Någon jag stör mig på: Finns väl en massa egentligen, men för tillfället ingen som jag orkar ödsla enerig på
Intressen:
Härliga familjen, böcker, resa
senaste person du kramade: Dottern
Senaste person du ringde: Min mamma
Senaste person som ringde dig: mamma där med tydligen...har visst inga vänner
Vad drack du senast: Mjölk till maten
Vill du ha barn: Har barn och vill gärna ha fler 
Längtar du till din nästa födelsedag: Nja, inte så jag tänker på det. Dotterns ettårsdag däremot ser jag fram emot. 
Har rakat dina ben någon gång: En massa gånger...
Är du sugen på något nu: Jepp, och tänkte mamma skulle få lösa det på vägen hem från jobbet (chips) 
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: Inte en enda
Använder du hudkräm: Nej
Attraheras du av män med skägg: Skägg är inget krav, men visst på rätt man så kan det funka
Micro-pop eller poppa själv: Poppa själv
Brukar du baka: Ibland, det händer...länge sedan nu dock
Röstade du i det senaste valet: Jepp
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Bortsett från den ekonomiska biten kan jag inte klaga
Vilken låt lyssnade du senast på: De vette sjutton, radion på i bakgrunden, men lyssnar nog inte ordentligt
Vad tycker du är äckligt: Dricka cola ur ett glas det varit mjölk, urk. Hatar även fötter och navlar
Har du pengar på mobilen: Nej, de har jag i plånboken
Vilken svordom använder du mest? Jäkla tror jag...är det en svordom?
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Ska jag jobba är det klockan sex på morgonen, annars väcker dottern mig snällt varje morgon 
Var köper du dina matvaror ifrån? Citygross eller hemköp 
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta kortet, hatar att vara med på kort 
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Då skulle vi bygga oss ett nytt hus
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Inte vad jag vet
Vad åt du till middag senast? Lasagne som sambon lagat! Otroligt men sant
Kan du vissla? Jo
Tittade du på tecknat när du var liten? Så klart
Äger du några popband t-shirts? inte en chans
När flög du senast? fyra fem år sedan kanske...ska dock flyga i maj
Pratar du några andra språk? Engelska och rappakalja
Har du gråtit offentligt? Många gånger
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Tatuering, vet inte var bara
Vad har du med dig in på bion? Något att tugga på
Vad har du för väder? Vet inte, mörkt utanför fönstret...
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Sh och bild och form 
När sov du senast på golvet? räknas madrass på golvet? I somras i så fall
Vilken är din favorit drink? Förr var det vodka med redbull...nu ingen aning, för länge sedan jag drack
Gillar du din boendesituation? hade helt klart kunnat förbättrats
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Åtta minst! Inte så ofta jag fungerar nu för tiden med andra ord
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Till och från
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Jämt!
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 27 har jag hört, förnekar det fortfarande
Tror du på liv på andra planeter? Orkar inte riktigt bry mig
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? beror på....blir nog snarare stiltje i huvudet ett tag 
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Och riskerar att bli platt som en pannkaka, tror inte de
Tycker du om att krama folk? Beror på vem....
Äger du en digitalkamera? jo
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Ingen så vitt jag vet
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? oftast inte, är själv dålig på sådant
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Varför skulel jag få det?
Är du mörkrädd? Nej, tycker om när det är mörkt
Tre saker du alltid har med dig? Mobilen, nycklar och en massa skräp
Men å andra sidan, måste alla dagar vara produktiva. Kan man inte bara få vara någon dag, njuta av att man faktiskt har det bra. Det tycker jag, och det är precis det vi gjorde idag. Har varit ute och gått en massa idag. dottern älskar sittdelen på vagnen, så det är riktigt roligt att vara ute och gå. Att solen skiner och att man faktsikt träffar på asfalt ibland bidrog helt klart till nöjet. Var hemma hos mor en runda, tiggde till oss lite mat, mycket gott, något med någonting som hette samba olek? Gott var det hur som helst. Knallade därefter för att ge dottern lite kvällsmat. Det var popluärt med tanke på att hon vägrade mellanmål tidigare, enda som slank ner var ett smörgåsrån. därefter blev det bad i baljan tillsammans med ankorna. Ja, dottern badade alltså, vi sjöng mest och fjantade oss. Idag har även nya kvällsrutinen införts med väldigt lyckat resultat måste jag säga. Det innebär att först får dottern sin välling i mitt knä, därefter knallar vi upp och lägger oss i vår säng (jag och dottern, det är min grej det här), där bäddas hon ner under mitt täcke tillsammans med kaninen, jag kryper ner bredvid och där har vi sagostund. Första boken vi i den här nya rutinen blev Mio min Mio. Hann läsa åtta sidor innan dottern hade däckat. Som sagt va, fungerade mycket bra och var väldigt väldigt mysigt. SÅ det här är nog min stund tilsammans med dottern i framtiden misstänker jag, hoppas i alla fall det!
Dessutom är det ävl mitt försök till att göra dottern till bokmal ;)

Har även hunnits med lite brädspel för mig och sambon, jag vann!! Bara så ni vet! Nu om en liten stund, om karln bara kunde lägga ifrån sig takräckerna ska vi kolla på film. Tänkte iv skulle påbörja Stieg Larssons triologi...hört mycket om den, så det ser vi fram emot.

Som en del antagligen redan har märkt har antalet inlägg under veckan minskat en aning, till skillnad från vad det har varit. Enkelt anldening till varför det blivit så, har ju som sagt va börjat jobba. Kan just inte sitta och blogga på jobbet, har inte riktigt den typen av arbete. Men jag har som mål att alltid skriva minst ett inlägg per dag, och hinner jag eller för den delen, har jag något intressant att skriva försöker jag hinna med fler. Det är ju så trots allt, att man har ju ganska många andra saker att hinna med nu för tiden, roliga saker förvisso!

Nu börjar det visst svamlas igen, så bäst att jag slutar innan det spårar ur.

GodNatt
Och jäkla vad den hittils varit produktiv. Det hjälper ju till att man är uppe klockan sju på morgonen. Det har ju mer eller mindre aldrig hänt innan dotterns intåg i vårt liv.

knallade hem till mor min på morgonen, tänkte iv skulle testa sittdelen och så kunde även jag passa på att duscha i riktigt varmt vatten. Det är en lyx nu för tiden ska ni veta! Provåket med sittdelen gick la sådär. Dottern klagade förvisso inte speciellt mycket, mer jag som inte är riktigt nöjd. Hon är ju förvisso lite liten än så länge, men ligga i sittdelen funkade ju med. Men selen som hör till var ju fullständigt korkat designat. Du kan bara ställa in en av remmarna?! SÅ när den var på längsta så höll jag på att få dottern att kräka upp frukosten. Inte bra! Undrar då, min bebis är ju inte en av de största direkt, snarare lite på andra hållet. Hur är det då tänkt att den ska fungerar överhvuudtaget? Jaja, det gick ju bra utan den med...

På något märkligt sätt hamnade vi i Värnamo efter ett tag. Vi gick dock inte dit utan åkte faktiskt brum brum hela vägen. Lyckades inhandla lite mera böcker, smusslade in dem dock. Sambon tycker inte jag behöver fler böcker, och jag hävdar att det inte kan bli för ,många böcker, bokmal som jag är! En massa sommarkläder bidde det till dottern och ett par byxor till mig.

Vi tänkte vi skulle ha filmkväll idag...synd bara då att vi inte kunde komma överrens om vilken film vi skulle se. Så det slutade med att sambon sätter sig i bilen för att åka till byn och inhandla någon. Gud vet vad han kommer hem med. Kan tillägga att så som jag är med mina böcker är han när det gäller filmer, så det går nog på ett ut i sista änden...

Nähä, dags att börja förbereda tacon då kanske, lika bra att passa på medans lillan sover.

Ja fy fasen det är det. Alldeles för tidigt för att vara uppe, men vad att göra när man väcks av en skitglad och pigg unge kvart i sju? Förstår inte vad som hände, fram till för en månad sedan hade jag världens morgontröttaste bebis, precis i stil med oss. Sen hände något och önskar jag ivsste vad, för vet man kan man kanske göra något för att förändra det. Eller antagligen inte men i alla fall. Nu senast klockan sju vaknar hon, kan vara klockan sex med för den delen, och de tär inte en chans att få henne att somna om. Jag bara inte begripa vart ifrån hon har ärvt det här beteendet på morgonen, för nte är det från mig och sambon i alla fall. Kan det vara brevbäraren?

Jag är trött trött trött, lite får jag kanske skylla mig själv som trots vetskapen om tidig morgon hos dottern inte gick och la mig när jag borde ha gjort...suck.

Fint väder verkar det bli, det är bra, lite kallt men kan leva med det så länge det är sol i alla fall. Så ska ge mig iväg på en promenad sen tänkte  hem till mamma. Dels för att låna hennes dusch, vpre skönt någon gång få duscha varmt och sen måste jag testa sittdelen till vagnen med. Ska bli väldigt intressant och se hur hon tar emot denna upplevelse.

Nu ska jag försöka laga mina mjukisbyxor, utan dem så överlever jag inte, och just nu så det drar det en aning när man har dem på sig.

Hade faktiskt glömt bort känslan av att ha helg. Det är en speciell känsla när man jobbar, och det börjar närma sig fredag eftermiddag, och man får snart åka hem. Svårt att beskriva, men visst sjutton är det en härlig känsla, alla som jobbar veckojobb känner nog igen den känslan. Det är nog i alla fall fyra år sedan sist jag kände den här känslan. När man har varit mammaledig har man ju kasst sagt inte haft några helger, då alla dagar egentligen är densamma. SKillnaden är väl att det är en extra vuxen hemma på helgen, men bortsett från det så är det ingen större skillnad. Innan dottern föddes pluggade jag i tre år, hade föreläsning kanske två gånger i veckan. Alltså blev det ingen speciell fredag eller helgkänsla å heller, eftersom man var ledig även mitt i veckorna.

En annan sak jag har tänkt på under veckan. Eller ja, det är väl ganska många saker som har snurrat i skallen, men det får man ju på köpet med ett helt nytt jobb. Det jag dock tänkte lite mer specifikt på den här gången var ens egna förväntningar inför att börja jobba. Jag hade till exempel förväntt mig att jag skulle längtat hem mer, att det skulle vara jobbigare att vara borta från dottern. Nu påstår jag inte att det inte har varit jobbigt, för visst har det de. Saknar henne varje dag jag är borta! Men jag upptäckte däremot att jag hade saknat den sociala kontakten med andra människor. Den får man inte på samma sätt när man är hemma med barn, man missar en massa, på gott och ont nartuligtvis. Skulle för allt i världen nte bytt bort den tiden jag hade hemma med dottern! Men samtidigt är det även väldigt kul att få den sociala vuxenkontakten igen. Den hade jag saknat, det ska jag villigt erkänna. Jag var bara inte medveten om att jag hade saknat den så pass mycket, som det till slut visade sig under veckan. Så sammanfattningsvis kan man nog säga att jag faktiskt trots allt är nöjd med min tillvaro nu. Det känns bättre än vad jag hade trott.

Kvällen då. Sambon jobbar natt, mötte han i dörren för avlösning i eftermiddags. Sådär lagom kul nu när vi väl kunde haft en hel helg ihop för första gången på två månader. Men sådant är livet ibland, pengarna behövs. Kvällen blev trevlig trots det. En kompis dök upp här med pizza, oj det var uppskattat. För helt ärligt, hur kul är det att laga mat till en person? Så vi satt och tjötade, han drack två öl och jag ett glas vin (nästan lite berusad ju! ) sen blev det Solsidan på tv.n En perfekt kväll med andra ord.

Dottern har ju sina tider hon följer slaviskt, välling kvart över sju och sover kvart i åtta! Smidig unge måste jag säga. Alla tider hålls under dagen, ett barn med väldigt tydliga rutiner. Har ingen aning vad det kommer ifrån, för inte är dt vi som har kämpat med att införa några sådana. Men klagar gör jag inte...eller ja det återstå att se imorgon bitti, hänger helt och hållet på när jag går och lägger mig och när hon vaknar. Så återkommer nog om den saken!

Nu ska jag äta upp min chips och sedan gå och lägga mig. Ha en trevlig kväll allihopa!

Och det är helt otroligt. Jag är inte lika trött på kvällarna som jag hade förväntat mig och jag är inte riktigt så förvirrad som jag trodde. Förvirrad är jag, men inte i så stor grad. Kan även vara så att det inte riktigt har sjunkt in än, så om en vecka eller så försvinner jag väl ner i ett svart hål och kryper ihop kvidande i fosterställning. Så jag återkommer väl när det gäller förvirringen nästa vecka istället.

Vi har ju haft en liten fisk här hemma de senaste sju månaderna. Men för ett par dagar sedan började jag undra vad sjutton stod på. Har ALDRIG varit några problem med att bada dottern tidigare. Men helt plötsligt från ingenstans var det ett jäkla liv när det var dags för badet. Hon gallskrek! Efter mycket om och men blev hon i varej fall ren, inte så harmonisk stund men ren. Tänkte de, att det var en engångshändelse, övertrött eller något. Men icke, samma sak kvällen efter igen. VAD?! Sen var vi på babysim, där var det inga problem alls. Var som fisken i vattnet, precis som det ska vara. Plaskar och var lycklig, njutare är hon. Sen skulle hon bada här hemma igen i baljan under kvällen. Och tro fasen att det var samma sak igen, gallskrik! Börjar verkligen funderar på vad som är fel...kom på det efter en stund. Hon vill inte ligga ner längre! Så enkelt det kan vara ibland och vad trög man kan vara! Så svårt borde det ju inte vara att komma på den saken. Nähä, hon ska numera sitta i baljan och leka med ankorna. Men visst, det går ju det med :) Ytterliggare ett tecken på att tiden går antar jag. Dessutom så sitter hon själv, och stadigt med. Innan har hon suttit och sedan vält åt något håll, vilket inte är populärt. Men nu så, kan hon sitta själv och leka. Stor Tjej!

Sveriges värsta bilförare går på tv nu! Säger bara JISSES!

Tror faktiskt jag ska ta och kolla på det här, måste ändå vänta på att det blir varmvatten till duschen. Med risk för mardrömmar.....argh
Är fortfarande inte helt övertygad om meningen med en lillördag. Eller rättare sagt, jag förstår inte riktigt syftet med det. För jag har förstått att det innebär att man ska festa den dagen, som om det vore helg då. rätt? Men då undrar jag, hur många kan rent praktiskt festa en onsdag/lillördag??? Jobbar inte de flesta trots allt, och jag är då rakt inte pigg nog för att festa en sådan här dag och framförallt så skulle jag inte kuna jobba imorgon. Och att inte jobba är då inget alternativ. Har heller på tal om detta inte förstått hur man kan ringa sig sjuk dagen efter en fest, altlså för att man är fyllesjuk. Det är helt obegripligt för mig! Som ni antagligen förstått är det inte lillördag här hemma, varje fall inte den betydelsen. Vår onsdag ägnas till att göra ungefär samma saker som alla andra dagar i veckan. Busa och mysa med dottern är det som står på schemat, speciellt för mig då jag inte träffat henne på hela dagen. Då finns det säkert en och en annan som undrar varför jag i hela friden sitter här istället för att göra just det. Det är för att den punkten är redan avklarad för dagen, och anledningen till varför det inte blir mer är väldigt enkel och logisk. Hon sover nämligen för natten. Känns då något löjligt att busa med henne nu.

Såg ni vädret utanför! Underbart är ordet! Det har varit solsken hela dagen, till och med så att det började spritta lite vårkänslor i den dallriga kroppen. Bästa av allt var nog ändå att jag körde på asfalt till jobbet! Isen och snön är borta; och jag hoppas verkligen att det är för gott; varje fall för denna vinter. Nu är våren mer än välkommen!

Nähä, kanske dags att socialisera lite med karln i huset med, och nej jag menar inte hunden. eller ja, om han vill ha lite kärlek så får han det med :)

GodKväll
Det har varit en helt underbar dag ju! förivsso kallt som satan när vi vaknade, så helt uppenbart är inte vintern riktigt klar med oss än. Men att det var kallt kunde jag bortse ifrån, kunde till och med bortse att dottern ville leka vid kvart i sju för SOLEN sken!!! Hade nästan glömt hur underbart det är med solen...Njutit har jag gjort idag.

En sak jag har funderat på idag. Är det bara jag som tycker att eftermiddagarna är vädigt låååånga nu för tiden?? Har kommit på att min kropp har inte ställt om sig från avsaknaden av mökret. Jag är fortfarande inställd på att vid tre halv fyra ska det vara becksvart. Det innebär nu att kvällarna är jätte korta, helt plötsligt är det jätte sent fast det känns som tidigt...weird...

Åter till ämnet då, en härlig dag var det ju. Dagen började som sagt va med en dotter som var uppe med tuppen. Kan då meddela att det var inte hennes föräldrar. Vi försökte övertala och hota henne, men inte sjutton hjälpte det. Lyckades dra på det en liten stund i alla fall, så till en början var vi nog mer döda än levande, men som sagt va, det ändrades fort när man upptäckte den stora gula saken på himlen. Var först lite osäker på vad det var för ljust sken utomhus, inte van vid att se sådana saker längre. Efter lite dividerande kom vi fram till att det nog trots allt var den mytomspunna solen som hälsade på. När vi var färdiga med att förundras över denna händelse packade vi in oss i nya bilen (var ju tvungen att provåka), för att åka till badhuset. Ella ja, sambon fick inte följa med, han blev skickad till macken för att fylla dunkarna med diesel, någon nytta ska han väl göra. Efter en härlig stund i badhuset handlade vi lite mat, sen hem coh tillagade maten. Det var gott förresten för den som är intresserad. Dagen har även tillbringats en del utomhus, bäst att passa på, ingen som vet hur länge besöket från solen vara. Dottern sov dock, så hon missade eftermiddagen, helt färdig efter badet.

Nu blir det matkoma en liten stund tror jag innan det är dags att väcka dottern...hon boirde ha ätit kvällsmat för en halvtimme sedan, är det bra eller dåligt? Jaja, det är ju inte jag som är föräldrarledig, altlså inte jag som får sitta uppe med en pigg dotter ikväll ;)

GodKväll på er ifall vi inte hörs mer idag
Blev osäker precis, är det ett ord?? Ser dumt ut som det är nu, men såg dumt ut isär...jaja har jag skrivit fel så bjuder jag på det.

Nu är det i alla fall officiellt, jag har börjat jobba! Och ni kan inte ana hur trött jag är! Dagen har varit väldigt intensiv, ätit en massa tårta (den jag tar över ifrån bjöd både på morgonen och eftermiddagen), så där rök den senaste viktminskningen. Hämtat ut nycklar, bråkat med datorer, fått mina ärenden tilldelat, dagen har även bestått av en stor dos förvirring. Något säger mig att det kommer nog sitta i ett tag, har en massa trådar överallt som jag ska försöka knyta ihop till något begripligt. För tillfället kan jag dock inte begripa hur i hela världen den skulle gå till, men det löser sig förhoppningsvis med tiden. Det har hur som helst varit en väldigt rolig dag, och jag ser faktiskt fram emot att jobba.

Nackdel nummer ett: Jo, har saknat min lilla tjej något fruktansvärt under dagen, var tvungen att vara en jobbig tjatmorsa vid lunch, och ringa hem och kolla läget.
Nackdel nummer två: Vad fan händer med det underbara droppande jag hörde i helgen??? För imorse var det inget som droppade. Utan det snöade, och snöade och snöade. Kunde lika gärna satt skidor på bilen, det hade nog gått fortare!

Lilla tjejen somnade för en stund sedan, jag sitter i soffan och bara slappar, katten spinner, hunden snarkar och sambon är ute och slirar på vägarna. För vi har tydligen köpt en bil idag! Woho, en gammal skrutt förvisso, men det är något väldigt positivt med den här som man knappast inte kan säga om den gamla. Den STARTAR när man vrider nyckeln. De ni!!!!

Nähä, jag är trött, så mer än så här blir det inte ikväll. Men imorgon är jag ledig, så då borde jag kunna få ihop något mera intressant att skriva...

GodKväll