dsc00165 (MMS)

Jag och min härliga bordsgranne. Har en helt underbar kväll!

Jepp ikväll har den underbara söta lilla dottern varit ett fullfjädrat monster, något ont och icke bra ha tagit hennes kropp i bisittning! ok, kanske överdriver en aning. Men från allt normalt sätt alltid vara glad och lättsam, somnar utan problem och sover hela natten, så har barnet idag varit ilsket, grinigt, kinkigt och liknande, somnar, vaknar, somnar och vaknar, sen håller vi på så. Och inte har det varit ett sött barn som vaknat, nej nej det har varit den där onda varelsen som tagit hennes kropp.

Nu sover hon äntligen, förhoppningsvis sover hon nu med hela natten, och hoppas hoppas så är det vår normala söta underbara unge som står och sin säng imorgonbitti och tjattra med oss, och bara väntar på att få bli överflyttad till sina föräldras säng. Håll tummarna för oss!!

Nu ska jag inte packa klart, har ju inte ens börjat och då kan det kvitta tycker jag, kan lika gärna stressa gärnet imrogon istället för att stressa lagom. Ska jag ändå stressa så ska jag göra det ordentligt från början. istället så är min plan att somna framför någon kass film i soffan medans min osociala karl spelar på mobilen...rolig kväll va?

Natti natti

Imorgon är det en bätte dag...det har jag bestämt!
Nätet strular med mig hela tiden, har nu försökt ladda upp en bild i en halvtimme. Tanken var att det skulle vara flera bilder, men tror jag lägger ner det projektet för ikväll.

Bilden som förhoppningsvis någon gång kommer upp i det här inlägget visar inte sanningen om den här kvällen. Har haft en riktigt argbigga här hela kvällen, så totalt ilsk över allt, inget dög, bara grin och grå. Men nu sover det lilla monstret, och det är lungt i stugan igen.

Sambon är iväg och köper pizza, sicken lyx fredag mat va? Anledningen  är främst att mina föräldrar kommer hem ifrån Kreta om ett tag, och de önskade mat. Vårat kylskåp ekar däremot tomt, nästan ett hån. Så då blev lösningen pizza istället.



Ah där kom bilden med...något försenat men men, lite tålamod så, lite till och jag är död nästa gång!

Imorgon är det en stor stor dag, för då ska lilla petra gå vägen till altaret, eller nämre bestämt vigselförättaren (vägrar tydligen kyrka). det ska bli e mycket mycket rolig  och spännande dag. Så som ni kanske förstå kommer det med största sannolikhet inte bli någon update här förräns tidigast imorgon. Såvida jag inte kommer ihåg min telefon och kan skicka iväg en snygg bild på brudparet. Inga löften ges här dock då mitt minne är något sämre än hos en guldfisk. Min hjärna har nämligen gått in i tiltläge...även kallat semester hjärna.
Då undertecknad med karl ska iväg och svira de lurviga en hel kväll ska dottern på semester fårn trötta föräldrar, och tillbringa en natt i hennes farmor och farfars vård. Ska nog gå bra det med...

Nu hör jag en pizza på intåg, då fattas bara ett par föräldrar till mig, sen kan vi äta oss feta tillsammans!

Ha en härlig helg!
Regnet öser ner, kommer nog aldrig sluta heller,men vad gör det när man går på SEMESTER!

Inte ens tre ton regn kan förstöra glädjen i detta!

Återkommer lite senare med mer skriverieri och förhoppningsvis lite vettigare innehåll. För nu måste jag rädda hundmaten från en snabb flicka. funderar på om jag ska ge henne lite kvällsmat istället så ´kanske hon inte känner ett lika stort behov att äta hundens mat, och hunden slipper ligga och blänga på henne!

Bye
Fick en undra lite över vad jag hade pillat med, nu när allt gick åt skogen kan jag ju förstå att ingen annan förstå. Det jag hade pillat med var bloggdesigen, men då jag var så himla korkat och inte sparade skiten så finns det inte kvar...så går det när hjärnan har tagit semester ett par dagar för tidigt.

Skulle ju hinna klippa gräset idag innan regnet kom. Gissa hur det gick. ingen vidare kan jag nämna, hann fan inte ut. Tanken var at tjag skulle gjort det så fort dottern hade somnat, men hon var inte den enda som somnade gott i sängen. När jag väl knallade upp så hade det nartuligtvis börjat ösa ner! Så någon gång i helgen eller början på nästa vecka finns det en möjligthet att trädgården har börjat invaderas av djungelns varelser. Naturen kommer vara skrämmande lik deras nartuliga miljö, så vem vet de kanske bestämmer sig för att djungeln är grönare här?!?!

Då dottern tidigare testade på anorexi, men efter någon vecka beslutade sig för att det inte var en sådan bra idé har hon nu fått en annan bissar tanke i sitt lilla söta blonda huvud. Nu stoppar vi fingrarna i munnen tills vi klöks, så är det möjligen bulimi som är nästa trend i huset???

Nu tänker jag hedra duschen med ett besök och se om den kan råda bot på den märkliga odören som kretsar kring mig...
SUCK!

Nartuligtvis glömde jag att spara så mitt pillande syns inte...jaja...en annan dag som sagt va
Och det blev väl sådär måste jag säga. Men får ta tag i det en annan dag istället tror jag...
Är inte riktigt säker på hur det här gick till. Men helt plötsligt kan jag titta på skräck i lugn och ro och käka popcorn. Sambon fick förfrågan om att hänga med till söndagspuben, och jag tyckte varför inte? Så ofta träffar han inte sina kompisar längre direkt, så han åkte iväg med enda kravet att han skulle vara hemma innan jag åker till jobbet imorgon bitti. Tyclte det var ganska lämpligt då dottern inte riktigt än är redo att vara ensam hemma. Glad i hågen svidade karln om och fick på sig lukta gott gott, tog med sig ett gäng alkoholfria öl och satte sig i bilen för resan till storstaden och kompisarna.

Jag och dottern tog en kväll på tu man hand, så härligt att få lite egentid med henne ibland. Känns ibland som man missar så himla mycket i veckorna när man är på jobbet, så jag var nöjd. Nu sussar lillhöna gott i nya pyjamasen och jag slappar lite framför dumburken medans jag fösker komma på vilken film det blir?? Några förslag?

Nähä, dags att kvällsrasta dogge, sen ska jag krypa ner under filten och bara njuta av att vara ledig ett par timmar till.

Men imorgon börjar officiellt nedräkningen i Nydala, för om en vecka har jag SEMESTER!! Jippie!!

Natti natti
Helgen gick inte riktigt som planerat tyvärr, men som tur är var ingen knusslig för det. Så vi tog en filmhelg och en massa gos och mys med barnen. Trots att vädergudarna inte var på vår sida har det varit en toppenhelg på alla sätt!

Barnen har haft jätte roligt ihop och det har varit så roligt att se dem busa och härja tillsammans. Vi vuxna har även vi haft riktigt trevligt med mycket skitprat, precis som det ska vara!

Då regnet envisas med att falla från skyn i hela tiden och dränka alla mina blommor utomhus, dock positivt att vi inte behöva vattna förvisso, men de behöver ju inte dö på det här sättet istället!!! Men men, jag klagar inte, tycker det är ganska skönt med lite regn, inte kvavt och kvamligt längre, skönare att sova på nätterna och så kan man sitta inne och titta på film mitt på dagen utan att känna dåligt samvete för att man inte är ute och röjer.

Dottern är helt slut efter denna helg, hon har sovit i princip hela dagen och gör det fortfarande. Inte lätt att vara liten, men bäst hon vänjer sig för oom två veckkor är det inskolning på dagis som gäller, snacka om att vara trött på eftermiddagarna då!

Nähä, dags att fortsätta med vampyrfilmen nu och sen laga lite mat kanske?

Igår kom det efterlängtade besöket ifrån Bollebygd. Barnen som är lika gamla och har busat och stojat nonstop, nu är det paus då vår lilla tjej fortfarande sover. Men snart blir det full rulle igen.

Planerna för helgen har ju något förändrats, och boven som är orsaken till det är helt enkelt det kassa vädret. Från början var det tänkt att helgen skulle tillbringas ner vd sjön, det går ju inte då det är kallt och regning ute. Då tänkte vi sen, om det är uppehåll kunde vi i alla fall dra och spela minigolf, men icke då det aldrig blir uppehåll tydligen. Så nu har vi skcikat iväg karlarna till videobutiken för att hyra tre filmer och köpa godis, så där har ni den nuvarande planen för kvällen!

Nu ska jag börja förbereda kvällsmaten, grillad kyckling under ett parasoll med tillhörande sallad, potatis och grönmögelröra! Mums!

Höres imorgon

Nu är jag nöjd, blir inte bättre än så här den här gången.

Dottern har äntligen börjat äta mat igen utan att spotta ut ALLT. Så antingen har tanden äntligen brutit igenom eller så har hon kommit på att anorexi är ganska jobbigt, att vara hungrig hela tiden var visst inte så kul som hon trodde. Jag satsar trots allt på tanden, men helt hundra kan man ju inte vara. Inte direkt som att hon talar om allt hon tänker, förvisso om vi nu ska vara petnoga så talar hon inte alls...något enstaka ord kanske, men inte mycket mr och det är garanterat bara jag och sambon som tyder något där. Gå däremot är en hit, snabb som en vessla när hon kryper, så det tar hon till när det ska gå fort, oftast till ngåot hon inte får göra. Annars så har hon börjat gå redigt bra, idag försökte hon springa, gick inte så bra dock. Men kul att se att hon har viljan och envisheten, misstänkte att det kanske kommer från mig.

Nu ska jag slappa en stund i soffan innan hunden skall rastas, sen ska jag i säng tidigt ikväll. Vill vara pigg imorgon när vi får besök!! det kommer bli jätte roligt!!!

Så har en bra kväll!
nu städar vi faktiskt några gånger till per år, och idag är en av dem. Men snart är vi klara, bara svabba golven och stryka tvätten!

dags att återgå innan dottern vaknar...

Höres senare
Sambon påstod att jag hade fjorton! flaskor schampoo i badrummet, detta när jag sa att jag snart behövde köpa nytt schampoo. Jag undrade lite smått om han var läskunnig? Gick tillbaka till badrummet, slängde ut alla flaskor visade etiketter och vad det var för sambon. Det var bland annat hans tvål (två flaskor), en tvål till mig, tre olika till dottern, hudlotion och hostmedicin, just det ja, så en HALV flaska schampoo. Jag frågade sambon om det var okej att jag köpte nytt schampoo när den flaskan är slut; karln muttrar något som lätt som ett ja; eller så väljer jag att tolka det så.....herregud; så svårt är det inte att läsa innan man klagar!

Övrigt, ja badrummet är städat från topp till tå. Skulle vilja säga att det beror på att vi får gäster till helgen, men nä så dutiga är vi inte. Hade nog blivit en snabbgenomgång som vanligt. Men igår testade vi på hur det är att ha swimmingpool inomhus. En sådan där dröm som alla flickor kanske även pojkar har haft, vad vet jag, så varför inte ta sig ett dopp då. Tänk om det hade varit så bra, helt underbart. Men visst var det en pool, dock inte på det sättet eller där den skulle passa bäst. Nädå, badrummet svämmade över efter jag hade duschat. Och nej jag är inte så klantig så jag glömde stänga av duschen! Tydligen blviit stopp i avloppet, inget jag märkte dock under tiden jag dusckade. Har sådan där fräck duschkabin från sent fmetiotal i fejkat frostat glas (ironi), så jag såg ingenting förräns jag klev ur och tyckte att det var lite lite väl blött om fötterna. Så jaha, ropa dit sambon, börja bära ut alla saker från badrummet. Allt från mattor, skötbord, våg, badbalja, kläder som jag smart nog slängt på golvet och lite andra godsaker. Sen fick jag se sambon knäböja så fint på golvet med ett par häftiga gummihandskar på armarna för att gräva loss det som fastnat. Gissa vad! Det gick inte....satt för långt ner.

Vet inte hur han lyckades, men han gjorde det till slut. Han kanske inte är så läskunnig men en hejare är min karl på att rensa avlopp! Nu kan vi duscka igen utan att orsaka vattenskador...

Så det är precis vad jag tänker göra nu!

God Natt
Säger bara det, jävlar om det inte är fint väder då. För tre veckor är inplanerade nere vid sjön, bara dottern och jag! Det ska badas, lekas, grävas, njutas, sovas, mysas, promeneras och en massa annat! För vet ni vad, det kallas för SEMESTER!

Har kommit underfund med att vi har ett väldigt lätt och snällt barn här hemma. Man sitter ju och följer en massa bloggar, känner människor med barn, och även att man inte ska går det inte att låta bli att jämföra lite. vilket i sig är ganska korkat, efter som alla är olika. Men i alla fall. Hon är mer eller mindre alltid glad, inga problem att söva, sover jätte gärna hela nätter och vaknar inte i onödan, går upp ggör vi runt åtta halv nio. Bortsett från ja då som jobbar...

Enda fasen hon har nu r att hon spottar ut all mat!!! Hoppas verkligen det beror på tanden, för i så fall kan vi leva på vetskapen att det snart går över, annars så har hon väl hamnat i en för tidig anorexi tid, tycker det är något tidigt för det. Så jag satsar på att det är tanden som är boven i dramat. Men trots detta, att hon egentligen borde vara störthungrig större delen av dagen så är hon en solstråle!
När man har fått ett sådant enkelt barn, ingen större sömnbrist här inte, så blir man helt klart sugen på nummer två. För hur svårt kan det vara att ha en till i huset?? Sen efter lite funderingar så kommer man fram helt logiskt till att alla barn är ju som sagt va olika, ovh vad säger att nästa barn blir lika enkelt? Sen efter ett par sekunder så stänger man av den logiska delen av hjärnan och bestämmer sig för att vi bär på otroligt bra gener, så självklart kommer även nästa bli en lika underbar solstråle som dottern är. Eller hur??

Till helgen får vi besök av trevliga vänner ifrån Bollebygd och deras lille pojk som är lika gammal som Line, eller öfrlåt, lika ung heter det ju. Inte ska vi ge barnet åldersnoja redan, räcker gott och väl att hennes arma moder lider av det syndromet. De kommer i alla fall på fredag och stanna hela helgen. Så bli så jäkla roligt!!! Två vildbattningar i huset, eventuellt två galna hundar, ett gäng vettskrämda katter och fyra vuxna människor som ska snacka mycket skit mellan jakten av barnen. Ser fram emot fredag eftermiddag!

Nu blir det dusch och sen läggdags!
Tänkte vara duktig och tvätta lite kläder, bad sambon slänga sin smutstvätt i tvättkorgen. Startar en maskin, ett par timmar senare tömmer sambon den. I tvätten var bland annat sambons byxor och i dem låg hans plånbok, snus och lite annan skit. Intressant...är det de man kallar för att tvätta pengar? Nu trodde jag ju att sambon hade kollat sina egna fickor på sina egna kläder innan han slänger dem i tvättet, så i själva verket var det ju hans eget fel :) Jepp, de kör vi på!

Precis haft besök av Alex, Melker, Kristin och Jocke, mycket trevligt att få tjöta skit och fika. Dottern var helt överlycklig, det var ju någon som gav henne uppmärksamhet hela tiden och sprang runt med henne på golvet. Så synd bara att de bor så långt borta...
Efter besöket fick dottern en flaska välling (?) och somnade omedelbart bums, bytte till och med blöja på henne när hon sov. Då är man riktigt trött! Jobbigt att ha besök tydligen :) anledningen till vällingen som vi då som mästrande föräldrar har sagt bara ska ges morgon och kväll. Ungen tandar som jag´tidigare nämnt, och har ganska svårt att äta mat, har nog ont i munnen. Så då får hon en flaska vid behov så att hon får någon som hlst mat under en dag. Så ja de mästrande föräldrarna har en mjuk och fjantig sida med.

Nu ska jag passa på att slapp slappa, med andra ord ta söndag medans dottern sover....
Ja, det slutade med att karln kom hem ifrån akuten utan gips, skönt!!! Tydligen bara att vänta ut det, så går det när man är klantig.

Sen drog vi til A6 och letade finkläder till oss vuxna så vi ser någorlunda anständiga ut på högtidstillställningarna och inte som kusinerna från landet. Förvisso säger mig något att vi kommer göra det hur som helst, men nu har vi gjort en ansträgning i alla fall. Svettigt och klibbigt var det att springa runt och prova kläder, och ja det blev som det blev.

Dottern däremot fortstter sitt skumma matbeteende. Idag har hon spottat ut all mat vi har stoppat i hennes mun förutom vällingen. Men nu kan man skymta tand nummer åtta, så jag hoppas verkligen att det beror på tanden och inget annat, för gör det de så borde det snart gå över och dottern återgå till att äta som ett barn bör göra och inte leka anorektiker.

Har inte tid att sitta här, måste duscha och sen har jag lovat käre halte sambo att se en film med honom. Så har en bra lördag!
Jag och lillhöna uppe och busar, precis som det ska vara. Sambon på akuten, kanske inte som det ska vara. Däremot inget ovanligt för att vara han, borde nästintill ha klippkort på akuten. Inget allvarlig den här gången tror jag inte (ta iträ), slagit i knät, svullen och dann och kan inte böja det. Så det värsta som händer är att han kommer hem med ett gipspaket, det hade väl varit häftigt?!

Planen annars idag var att åka till jönköping och handla lite kläder till alla bröllop som vi ska gå på i sommar. Får väl se hur det går med den trippen, finns väl en viss risk att den skjuts upp till morgondagen istället.

Hatar verkligen att handla kläder, så jäkla svårt att hitta något man är nöjd med, speciellt badkläder och klänningar, helt hopplöst. Sen dessutom orsakar alltid alla speglar i omklädningsrummet mig en viss ångest.

Nähä, dags att fixa lite frukost kanske till mig och lillhöna, så får vi invänta samtal från sambon.

Övrigt förresten, det regnar och är mulet, skönt! Sen imorgon får det gärna vara sol igen, för då är planen att bada i sjön!

*gone*
Inatt kommer älskade sambo hem!!!!! Jag längtar så jag blir sjuk. Inget kul att vara själv på¨kvällarna, dessutom hinner vi ju inte ses alls när han jobbar natt, men nu är snart den här veckan över och sen är det några veckor kvar till nästa pers.

Sitter i soffan och slappar slappar slappar. Är så trött så jag funderar på att knalla upp och göra dottern sällskap istället. Eller kanske titta på film...jag vet inte, är något ambivalent ikväll känner jag. Borde verkligen passa på att kolla på någon skräckfilm, eftersom jag abra kan göra det när sambon inte är hemma....så blir det nog.

Tänkte lägga upp lite bilder här, men orkar inte, tar för lång tid. Ska försöka få det gjort imorgon bitti istället, har en svag aning om att dottern knappast kommer ta sovmorgon. När jag inte är hemma sover hon till halv nio ungefär, så fort jag är hemma på morgonen är klockan sex sju när det är en riktig glad och sprallig liten tös i sin säng. har funderat på om det kanske beror på att hennes säng står bredvid min sida av sängen, så hon ser mig direkt när hon vaknar. I vanliga fall i veckorna är jag ju inte hemma, så då kanske hon somnar om igen?? För sambon kan hon inte se från sin säng...kan det vara så enkelt??

Önskar egentligen att hon kunde flytta till eget rum nu, eller rättare sagt det har jag gjort ett tag. Kommer garanterat sakna henne, att ligga och kika på henne innan man somnar är bland det bästa som finns. Men sen en tid tillbaka har jag märkt att vi har börjat störa varandra. Hon har börjat vakna när v går och lägger oss, somnar oftast om så fort vi släcker lampan igen, men vissa gånger kan det blir ganska sent, och då är jag ehlt slut på jobbet dagen efter. Problemet i allt det här är ju att hennes rum inte är färdigt. Och då menar jag inte färdigmöblerat eller tapetserat eller något sådant simpelt. Jag menar det bokstavligen, det är inte färdigt! Inga väggar är isolerade, och det ska upp nya vägga, fixa ny dörr då det är två in i rummet nu???? Varför? Sen ska det läggas nytt golv och tak och allt eentligen, så det dröjer garanterat innan hon flyttar in där. Men som sagt, delade känslor inför den kommande flytten äär det, så mysigt att ha henne hos sig, men jag är  väl medveten om att det inte fungerar hur länge som helst.

Hur länge hade ni andra barnet inne i erat sovrum??

Nu film och sen godnat!
Var uppe för en och en halv timme sedan och skulle lägga en fullständigt övertrött och kinkig bebis. Vad händer? Jo jag somnar med, och jag somnar dessutom före barnet. Snacka om att vara trött! Nu sover hon äntligen i alla fall...

När man har somnar vid kvart över sju drygt så inser man ganska snabbt, eller rättare sagt det slår en med kraft av en slägga i skallen att fredagskvällarna har något förändrats senaste året. man pratar lite med kompisar, och de berätta om fester de ska gå på, vart de ska åka och allt sådana saker man själv kunde göra innan. Det är inte så att jag saknar det hemskt mycket egentligen, är så himla glad för mitt liv och min dotter, och saknar inte alls att kunna gå ut på krogen. Men ibland, någon enstaka gång så tänker man att det hade varit kul och kunnat sticka ut och gå på en hemmafest med kompisarna lite spontant så där, coh inte behöva tänka på när man ska gå upp dagen efter. Idag var en sådan dag...men det har mer elle rmindre gått över igen...

Men jag har alltid den 25:e sept att se fram emot :) Då ska jag och sambon ut och ha kul på höstfesten i hembyn :)

På tal om något helt annat, dottern är sjövild!! Klättrar överallt, och är så jäkla stolt när hon lyckas bemästra något nytt gigantiskt berg. Kan inte annat än att skratta åt barnet =) Så härligt att se hur hon utvecklas varje dag. Men det går ju så himla fort. Så länge sedan var det ju inte hon var vår lilla lilla bebis och vi kom hem ifrån bb. Men tittar man på henne nu så är det en evighet sedan. För inte fan har hon lyckats få plats i mig eller för den delen komma ut ur mig! Man glömmer så fort och tiden går så fort, tur att kameran finns!

Nu ska jag elda lite så att sambon kan duscha när han kommer hem inatt, jag borde göra desamma. Men jag tror jag tar det något tidigare på kvällen.

Med tanke på presenten som låg tre cm ifrån mitt ansikte imorse har jag även bäddat rent i sängen, och krypa ner nyduschad i nya sängkläder är bland det härligaste som finns ju. Prestenten då, en av mina snälla söta katter har uppenbarligen begått ett mord inatt eller alternativt massaker. Sen ville den stolta katten visa upp sitt byte, eller ås trodde han att jag var hungrig. På död mus med inälvorna på fel sida av huden? Skulle inte tro det, jäkla katt! Efterosm klockan var fyra på natten när det inträffade (snacka shock att vakna till det slemmiga odjuret) så gick jag knappast inte upp direkt och bäddade rent. Så lat är jag! Så jag återupplivade minnet av ammningen genom att sova på en handduk istället. Hade glömt hur obekvämt det faktiskt är! Så den katt som tror att matte är hungrig eller bara vill jävlas med mig ska hålla sig långt borta inatt!

Elda diska elda duscha elda sova...(hunden ska kanske rastas med)
och helt uppenbarligt jäkligt lång. Den tar ju aldrig slut!!

Jag saknar min sambo!!!!

förklaringen är ju då att han jobbar natt den här veckan, jag jobbar dag. Resultatet är att jag såg honom senast i söndags kväll och nästa gång blir lördag eftermiddag...kul...

Line kröp igenom rosenbusken igår, är det verkligen så smart???

Dessutom är jag sjukt trött, vet iinte vad som orsakar det heller. Går och gäspar hela dagarna, och sen blir jag pigg så fort klockan blir nio på kvällen. Inte speciellt praktiskt måste jag säga. Bara att se fram emot semestern då, bara elva dagar kvar men känns som en evighet.

Oj, har inte skrivit på länge här, och när jag väl gör det så blir det lagom tragiskt dåligt skrivet. Är faktiskt inte bitter, trots att det kanske ser så ut. Är i själva verket väldigt nöjd med mitt liv. Har världens underbaraste dotter och sambo, inget att klaga på!!!!

Nu ska jag faktiskt passa på att titta på en skräckfilm, måste ju ta tillfället i akt när man är själv hemma, då sambon vägrar titta på skräck  med mig. Så ikväll och imorgon kommer kvällarna handla om skräck, skräck och åter skräck. Kan möjligtvis blandas in någon romantiskt sötsliskig komedi med om jag har tur.

Dotterns senaste fetisch förresten är trappor, kan bara inte låta bli den, och blir arg om hon inte får. Så hon får hållas. Är en redig hejare på att gå uppför, inte lika smidig nedför då hon tror att man även kan krypa nerför en trappa med huvudet före...går inte så bra! Men barnet är glad, då är jag glad!

Måste även tacka världens bästa svärmor/farmor som har varit här i veckan och passat dottern på dagarna när sambon har sovit. Mycket snällt, räddade vår vecka helt klart!!!

Nu skräck....

Otrevlig morgon! Till att början med körde jag åt fel håll efter jag tankade tidigt i morse. Hur trött blir man inte på sig själv, dessutom ¨på motorvägen!!! Inte så jäkla enkelt att vända där!

Sen när jag väl kom fram till jobbet upptäcker jag att det växer hår på mitt huvud som inte är brunt och inte grått, utan VITT!! Vad fasen är det här!! Förvisso bara ett, men i alla fall...så nu går det bara utför då...

Ingen bra start som sagt va, men fördel med det, kan ju bara bli bättre nu.

har skrivit det förr, att barnet går och denna gång menar jag allvar. Nu går hon obehindrat genom rummen själv utan att ta stöd på saker och ting. Stora flickan ju!! Snart vankas det 1-årskalas, och jag har ingen aning om vad man ska köpa. Tips någon???

Nu, hungrig, dags för problemlösning då...

Sicket väder!! Det är helt underbart, älskar svensk sommar när det är så här. Dottern däremot tycker det är lite jobbigt, går bra så länge vi är vid sjön, men här hemma så är det lite besvärligt. Hade varit skönare om det hade vaerit under 28 grader i sovrummet...duscha innan man somnar är fullständigt meningslöst, då man badar i svett när man vaknar!

Hehe igår natt så vaknade jag vid halv tre tiden av att något mycket konstigt gav ljud ifrån sig. Lät inte som det brukade. Upptäckte ganska snart anledningen till det. Dotterns täcke hade vi tryckt ner längst ner i hennes säng, då hon knappast inte behöver det nu. Hon däremot hade i sömnen gjort en fullsätndig helomvändning i sängen och lyckats krypa ner under täcket med huvudet först. Så när jag vaknar ser jag enbart ett par fossingar sticka ut, och någon som är fullständigt skitförbannad för att hon inte hittar ut igen. Måste varit fruktansvärt varmt, men samtidigt kunde vi inte låta bli att skratta, för hon var så himla söt trots at thon var tvärilsk. alltid gött när det bjuds på goa skratt mitt i natten, brukar annars inte vara så gott om skratt vid den omänskliga tiden.

Dessutom fick vi för första gången se dottern härma sig själv igår. Så jäkla roligt! Insikten om att vi är som alla andra tragiska föräldrar som man förr hånande slog också ner som en bomb, men vad gör det.

Dottern la av en riktig giftig fis, som lät över halva sjön, och direkt efter så gör hon pruttljud med munnen och sen börjar tokskratta! fullständigt medveten om att det här inte låter som något speciellt roligt för alla andra, speciellt inte för er som inte har barn, men det var så himla härligt att se!! Vem behöver tv när man har barn?

Sambon har rymt till jobbet, så han ser jag inte förräns på lördag eftermiddag någongång. Jag som tänkte, wow egentid för mig sjävl när när dottern har somnar. Suck vad fel jag hade. Kom in för en kvart sedan, då var nästan allt klart för kvällen. Tar visst något längre tid än när man är två.

Till att börja med tog det ovanligt lång tid att klippa gräset idag, då kära bettan envisades med att spy ut gråsvart illaluktande rök....varför??? Sen skulle det vattnas, hängas tvätt, rasta hund, dammsuga huset då det kändes som det var jordgolv i hela huset. Elda har jag inte hunnit med, och duscka måste jag, stinker värre än vad gräsklipparen gjorde, så då får det helt enkelt bli en kall dusch antar jag. Sen skall det diskas och vikas tvätt. Något säger mig att någon av de sakerna kommer kanske mycket möjligen glömmas bort...så dumt det kan bli!

Nähä, efter detta röriga inlägg måste jag nog ta en vattenpaus...

Svimma inte nu i värmen. Vad välher ni förresten, myggbitna hela natten men svalt och skönt eller inga mygg och 30 grader varmt??? Själv börjar jag seriöst fundera på att blåsa upp madrass och släpa ner resesängen i tvättstugan...

Idag fick även jag sovmmorgon trots att det var sambons tur att ta dottern på morgonen. Kvart i nio behagade lilla damen att gå upp, inga klagomål där inte.

Då det redan är över 25 grader utomhus blir dt till att packa strandväskan efter frukost. För stannar vi här kommer vi garanterat smälta bort alla tre plus djuren...

Är lite småseg, kan bero på magontet som vägrar släppa...jaja sånt är väl livet.

Nu ska det ordnas med frukost, sen väcka den snarkande karlen på övervåningen, in till byn och handla lite fika, och sen ner till sjön för att leka fiskar!

Ha en solig och svettig dag hörrni!

Jisses det har varit varmt idag!

Dagen har tillbringats på stranden och tur var väl det. Här hemma i trädgården hade vi nog flutit bort i en våt pöl.

Lillhöna njöt av att vara i vattnet, blev skvatt galen! Skrattade och plaskade hela tiden. Blev fullständigt tvärsur när hon skulle upp ur vattnet, ganska säker på att hon tänkte "dumma mamma" i det läget. Sen upp på filten i skuggan, käka lite och sen däckade hon på en filt och under en filt. Så härligt och mysigt!

En annan har nog däremot fått ganska mycket färg misstänker jag, svider lite i ansiktet...dumt.

Nu ska det eldas så vi kan duscha bort grus och svett, barnet ska bada balja utav exakt samma anledning. Sen skall det lagas grillmat!

Hej svejs i värmen, nu smiter jag...
Fan vad det ska vara svårt att skriva rubrik egentligen. Själva inlägget nemas problemas, men den där raden ovanför inlägget är hopplöst. Blir alltid något menlöst och tradigt...suck...

igår skulle vi äta taco tillsammans med sambons bror, blev en riktig kul kväll och många skratt. Största skrattet kom dock redan vid matlagningen. Karlarna hade ett uppdrag, och jag trodde verkligen inte att de på något sätt skulle kunna misslyckas med det. Jäkla vad fel jag hade! De skulle steka köttfärsen medans jag nattade lillhöna. Vad hör jag när jag kommer ner, eler rättare sagt efter vi har ätit. För tydligen vågar de iinte berätta det innan. svåger hade bett min sambo hälla i lite vatten, precis som man ska göra. När jag gör det brukar jag alltid ha ett glas med vatten ståendes bredvid, tydligen är det ett tecken till sambon att så gör alla hela tiden. Så han tar glaset bredvid spisen och häller i, var svåger undrar vad i hela friden han sysslar med. Då har han hällt i svågens G&T i tacon!!!

Så vi åt spetsat mat igår. Men visst kan man säga att det är en fyllegrej trots tt ingen var full???

Sen bidde det RISK spel är jag spöade skiten ur dem!!!

Nu packar jag badväskan, för det är varmare än i en kremeringsugn just nu!!!
Så himla mysigt det är när dottern får för sig att somna i famnen hos en efter/under tiden hon äter välling. Så jäkla gosigt. Skulle kunna sitta så hur länge som helst. Men efter tag fick man ju ta tag i livet, och bar upp henne till sin säng. Slog upp de stora blå ögonen en gång och log åt mig, sen somnade hon om med kaninen i famnen. Älskar denna unge över allt annat på jorden!!

Nu när hon är däckad för kvällen, tar jag en kvällspromenad, tyvärr själv, men så går det ibland när barnfabriken strular.

Så hejs svejs, nästa gång vi hörs luktar jag antagligen väldigt illa eller väldigt gott. Beror på om det finns varmvatten när jag kommer tillbaka. HEJA SAMBON i pannrummet!
ja det är verkligen dåligt av mig att slarva så mycket med skrivandet här. Kan bara be om ursäkt för det. Hann inte med det här igår. En jäkla massa som ska hinnas med när man kommer hem ifrån jobbet, och tyvärr så blev det här lidande

En skön långpromenad har däremot hunnits med varje kväll, och nu för tiden har jag fått sällskap av en tvåfoting och en fyrfoting. Mycket mycket trevligt, eller rättare sagt, egentliven så är det väl, två och en tredjedel som var sällskapet.

Sen har jag och sambon påbörjat en ny filmmaraton. Och eftersom vi har blivit gamla och inte orkar så mycket längre så är det ingen maraton som i gamla dar, där man tittade på film i tolv timmar i sträck. Nepp, vi kör en filmserie, och en film per kväll. Var ett tag sedan vi gjorde det här nu, och känns mycket bra att det har kommit igång igen. Det är vår grej tillsammans, en chans på kvällen att få rå om varandra lite utan barn och allt annat. Utan bara ta det lungt och mysa. Sambon var det som fick bestämma filmserie den här gången (dum som jag var!). Det han valde var Alien filmerna...går väl att titta på, emn inget jag hade valt. Men vad gör man inte för den man älskar.

Så ikväll blir det film nr 2 på agendan!

Nu back to work...

Ps. Dottern gick åtta steg igår, kanske snart dags att sluta räkna och faktiskt konstatera att barnet går? Men inte riktigt än, lite stabilare tack. Ds.
Varje fall får man göra det i det här huset. Det har jag bestämt. Kan förvisso ha någonting att göra med att det är författaren till den här bloggen som är sjuk. Nu ligger jag inte direkt för döden eller något i närheten. Men har en skallavärk som inte är av denna värld, allmänt ont i kroppen, börjar tappa rösten och näsan är tätare än vad berlinmuren var. Hur som helst så tycker jag lite synd om mig själv, så då får man tröstäta lite.

Har upptäckt en sak i och med detta. Förr i världen när man mådde risigt kunde man bädda ner sig i soffan och ligga och kolla på film hela dagarna. Utav någon skum anledning fungerar inte det längre. Undrar varför?

På tal om svaret på frågan ovanför, damen i frågan börjar bli redigt haj på att gå nu. Flera steg i rad, sen blir hon feg och sätter sig ner. Rekordet idag är sex steg i följd. En stod applåd för det! Duktiga lilla tjej! Snart har vi ett barn, inte en bebis (för bebisar kan inte gå) som springer ikapp med hunden i huset. Var hon okontrollerbar innan dess så vet jag inte hur det här ska sluta.

I morse så gjorde hon ett dyk ner från vår säng, eftersom jag skrev ordet dyk så förstår ni nog att det var huvud före. Tur att man har en tjock fäll på golvet, men i alla fall. Det är ju fullt tillräckligt för att man ska känna sig som sämsta mamma i världen. Men lite gråt och skrik botas bäst vid den tiden med välling och gos. Så även det löste sig...

Jaja...eftersom dottern nu sover, ska jag nog ta och göra det som nämdes tidigare. Krypa ner i soffan (hade velat ha en filt, men jag är rädd att jag svimmar av värmeslag då) och titta på en film! Förhoppningsvis mår man lite bättre imorgon så jag kan gå till´jobbet, har inte riktigt råd att inte jobba...

Ha en go måndag hela veckan gänget...

Sådana här fina saker har jag fått på posten!



Den blommiga mössan och dregglisen är vad som kommer pryda dottern framåt hösten och kanske även sensommaren. Vill ni har lika dana hälsa på Mirasmamma och klicka på kategorin Syhörnan.
Jag säger tack så himla mycket!!! Är jätte nöjd!

Som ett brev på posten så kom förkylningen och huvudvärken efter en trevlig helg.

Så jag funderar starkt på att vända bilen mot hemmet igen, blir till att gå hem tidigare idag, är helt färdig...

återkommer lite senare ikväll tror jag efter ha sovit/slumrat/agerat klätterställning, men förhoppningsvis är något piggare...

dsc00144 (MMS)

Både hund och barn smaskar på goda saker :)

Sånt är livet med småbarn, förvisso fick jag sova en halvtimme längre än när jag ska till jobbet.
Men gå upp på morgonen med dottern är inte jobbigt alls egentligen, lite trött är man. Men med det solskenshumöret dottern alltid är på innan frukost kan man inte vara butter, det är stört omöjligt.

Nu skall det diskas och sen packas inför en natt i Växjö. Tiden kommer tillrbingas på stranden och sen äta otroligt god mat med härliga svågrar och en flickvän, ska bli mycket roligt. Och när jag har tröttnat på att packa så går jag upp och väcker sambon hehe

Sen jaga rätt på dottern kanske som är som ett yrväder här hemma och är precis överrallt och gör allt hon inte får. Till exempel så tycker jag faktiskt att hunden kan få ha sin mat i fred och att toapappret ska vara på toaletten och inte som ett spår i hela huset...

Så full rulle med andra ord...

Trevlig helg

Så länge sedan är det sen min älskade dotter föddes, eller rättare sagt elva månader sedn och tretton timmar och 41 minuter sedan (ca). Sjukt vad tiden gå fort, men samtidigt är det som hon alltid har funnits. Svårt ibland att komma ihåg hur livet var innan vi blev tre i familjen, hur sjutton spenderade vi all ledig tid???

Vid den här tiden förra året gick jag runt och var en tjockis i värmen. SJälv var man i skogen då sambon jobbade dygnet runt mer eller mindre. Rastlös var jag med, och vår gräsmatta kommer aldrig vara lika välskött som den var då och hunden kommer nog inte få lika mycket motion heller för den delen. Och vad man längtade efter den lille samtidigt som det fortfarande var så overkligt att det skulle komma en liten. Fattade det nog aldrig egentligen innan hon föddes, och knappt då heller. Tog ett par dagar innan man riktigt förstod att den här lilla varelsen är här för att stanna!

Ja, lite nostalgiskrivrier blev det visst här.

Efter en tuff kväll i trädgården så tar jag nu kvällen framför någon halv taskig film, helst en jag slipper tänka till. Imorgon bär det av mot storstaden, där ska det badas på stranden och grillas på kvällen, ser vi fram emot mycket. Vad dottern tycker om saken är däremot lite mer svårtolkad, hon väljer att hålla det hemligt än så länge.

Ha en underbar helg i solen!

dsc00143 (MMS)

Sånt här sysslar vi med på jobbet ;) en kollega till mig med sin fina hoj.

Är inte på humör ikväll alls för någonting. Och helt uppenbarligen är inte dottern det heller, eftersom hon bara vägrar sova. Dessutom eller kanske en bidragande anledning till mitt dåliga humör är att jag är sjukt trött, hungrig som bara den (har inte ätit kvällsmat än, har inte hunnits med), och dessutom så har jag en massa kvar att göra innan jag får krypa till kojs.

- veden skall bäras in
- hunden skall rastas
-tvätten ska vikas
- pannan ska eldas i
- duscha hoppas jag på¨

Har säkert glömt ågot, men känns hur som helst ingen vidare då klockan redan är tjugo i nio. Vill helst bara äta och sen sova...men sånt är inte livet tyvärr.

Sicket muntert inlägg det här blev. Det har faktiskt hänt bra saker idag med, men som sagt va är inte på humör. Hinns det med kanske jag skriver om det efter jag fått mat, brukar bli bättre då, eller så får det bli imorgonkväll.

Nu skall det bäras ved såvida lilla damen äntligen har förstått att det är nattedags!
Bilden som ligger där på härliga Martina och Neo laddade jag upp i lördags??? Hur kommer det sig att trafiken är så slö att det dröjder fyra dagar innan den dkommer fram? Mycket märkligt.

Men nej, vi våldgästade inte dem igår :)