Ja, så mycket skrivande kommer det inte bli förräns på söndag igen, en och en annan bild kan däremot dyka upp här för de som är intresserade.

Nu har jag tagit valborg, och jag tycker inte ett dugg synd om alla som måste jobba imorgon! Lite ego får man väl ändå vara ibland. Det här har i alla fall firats med bad för dottern bland ankor och krabbor, ett pommes fick hon även smaka sen. Vi vuxna firar denna händelse med ett glas rött och titta på kungaprogrammet.

Vi har et problem snart. Vi vuxna då, vill båda titta på ett tv program vid klockan nio ikväll. Dock inte samma! Hur löser vi detta? Slagsmål, kasta tärning, muta med sex?? Ingen aning...intressant kan det ju bli att se vem som vinner. Men som den kvinna man trots allt är så har jag nog en svag aning om vem som kommer gå som segrare ur denna grymma strid.

Anledingen till bristen på inlägg de närmsta dagarna är att hela familjen (utom tre kattter då, de får faktiskt stanna hemma) packar in sig i bilen imorgon bitti för ett äventyr i Bollebygd. Nä nu ljög jag igen, hunden ska inte heller med, han är på kollo hos kusinerna. Men vi, barn, väskor, vagn, gåstol etc etc och allt annat som behövs kommer åka för att hälsa på Martina, Martin och lilla Neo över helgen. Det ska bli mycket roligt!

Men varför har jag fortfarande inte lärt mig att packa ordentligt inför en resa. Lilltjejen är ju ändå nio månader nu, har ju haft gott om tid på mig att komma på den tekniken. Men icke sa nicke. Packar fortfarande alldels för mycket, skulle kunna tro att vi skulle resa bort i ett halvår. Har med allting för alla möjliga eller omöjliga händelser. Om nu det är svårt att packa inför en helg, hur sjutton ska det gå inför en vecka!? Kommer ju för fasen behöva tre extra resväskor, tur att jag har sambon som kan hindra mig när även matbesticken och toalettborsten åker ner!

Nä, nu ska vi börja kriga om tvn, det kräver full koncentration om man ska en sportslig chans till vinst!

Ha en underbar valborg!!

Var tvungen att göra det här då jag tycker att jag har världens sötaste bebis hemma. Må vara en lätt partisk åsikt, men det bryr vi inte oss om nu.

Gå in här och rösta på lilla skrutten! För visst vore det roligt om hon vann!!



Här är då bilden som är med i tävlingen!

dsc00072 (MMS)

Den saknade bilden kommer här. Nytt försök, fungerar det inte nu så får de va

Hade verkligen inte räknat med att jag skulle vara hemma nu, har dessutom varit hemma sen halv tre!!! det gick mycket bättre än förväntat idag, började ju förvisso en timme tidigare än vanligt, men ändå.

Har även testat på att medverka i en hovrättsförhandling, inte varje dag man gör det! Förtydligande, inte jag som stod åtalad eller dylikt. Kallas jobb...

Mycket märkligt, skickade en bild tidigare till bloggen, som inte verka ha dykt upp. Teknikens värld är verkligen underbar. I alla fall, regn regn regn. Kom hem, jätte fint väder. Toppen tänkte jag, här skall det gungas och promeneras tills fötterns bli blå. Fixade mellanmål till sömntutan och sen drog vi på oss full mundering för att tillbringa dagen i trädgården, tänkte även tracka karln som städade bilen. utav någon anledning anklagar han mig för att smetat chocklad på stereoknapparna och blinkers....förstår inte vad han talar om, jag äter ju aldrig choklad i bilen. Börjar tror att min käre vän hustomten Bertil har återvänt, enda förklaring jag kan komma på. Hur som helst, glada och sprallig knallar jag och lilltösa ut för att fort bli på betydligt sämre humör. Hur i hela friden kan vädret skifta så jäkla fort! Det REGNAR!!! Och det har inte fasn slutat än heller. Men envis som man är så skulle eftermiddagen tillbringas utomhus, så det så. Gungan fick hänga där utan att gungas, nästan så han såg lite ledsen ut. Jepp, det är en han, och han heter Alfred har jag bestämt, har dottern några klagomål på det kan hon återkomma om ett par år. Men en promenad blev det, drog på regnskyddt på vagnen, vilket tydligen var det roligaste på länge,  börjar misstänka att vi inte roar dottern ordentligt om hon nu blir så överlycklig av ett prasslnde grått skynke. Till och med sambon fick vi med ut, han däremot var rädd om håret och vågade inte bli blöt, mes tyckte jag. Han löste det som på bilden (som kanske dyker upp?) genm att sätta fast dottens parasoll på handaget över sitt huvud....ja alla sätt är bra utom de dåliga påstås de, jag r inte säker på att jag håller med. Sen iväg, hittar en buss full med böcker och filmer...mycket trevligt, hem kom vi igen efter en våt runda med tre filmer och en bok i släptåg.

Just de, min hund har blivit kidnappad!!!! Ta väl hand om honom säger jag bara!!!!

mat, välling, hungrig, trött....dessa ord kan stämma in på flera i hushållet för tillfället, inte hunden då han tycket att vårt hem var för tråkigt och lämnat oss för en annan familj...
Och det har varit en sådär underbar dag som innefatta en insikt i hur fattig man verkligen är, lika roligt varje gång. Försöka ge sig på att deklerar med ROT-avdrag var ju ett projket i sig, varför kan inget vara enkelt? Kanske fick vi det rätt och kanske inte, återstå att se när återbäringen kommer.

Nu kan det tyckas att jag gnäller en del om pengar och samtidigt ska vi iväg på semester, en del kanske finner det lite märkligt. Så en förklaring följer, vi betalar inte semestern, utan det göra mina fina svärföräldrar, de bjuder hela sin familj på den här semestern. Hade det inte vart för dem hade vi inte åkt utomlands i år, det kan jag lova.

Har känt mig ganska lat coh fläskig idag, kan bero på att jag fastnade vid en film i eftermiddags när lillhöna låg och sov, och sen vräkte jag i mig onyttigheter. Inte annat än att man skäms nu. Behövde verkligen inte det egentligen, har ju mer eller mindre fått börja om med viktminskningen igen, då jag lyckats lägga på mig en del efter jag slutade amma. Kan man börja igen? Fettsugning är kanske en idé annars, krävs inte lika mycket jobb från min sida (det gillas) men så var det det här med pengar...näe tror inte det. Finns ju såklart ett alternativ till och de tär ju att gilla kroppen som den är. Har lite problem där. Vissa dagar är jag hyfsat nöjd, eller i alla fall att jag kan säga "okej" när jag ser mig i spegeln, kan nog leva med det här. Min kropp har ju trots allt gjort något jäkligt bra. Men sen kommer dagarna när man blir lätt kräkfärdig när man ser sig själv, och börjar funderar på att kvinnorna som bär burka är inte så dumma trots allt. Vad kostar en sån?

Usch nu kommer svammlet igen, dags att krypa till kojs nu, upp tidigt imorgon och koka kaffe till passagerarna i bilen, få imorgon rullar vi ut på äventyr med jobbet.

dsc00070 (MMS)

Min söta lilla tjej som är uppe alldeles för sent. Men vad gör det, mer tid för mig att gosa

Det är den enda förklaring jag har just nu. Den minsta i familjen sover, sover och sen sover hon lite till. Sen i lördags har hon varit extremt trött, och vill sova minst två gånger på dagen, där varje gång helst ska vara i uppåt tre timmar. Det är något för mycket tycker jag, på eftermiddagen får jag väcka henne. Ska strax gå upp och göra det tänkte jag...men vad beror den här tröttheten på?? Mellan sovstunderna är hon dock inte trött, snarare sjövild.
Märkligt unge!

Halva dagen blev till att göra nyttigheter, man hinner ju med lite när man är uppe med tuppen på en ledig dag. Resten av dagen blev en film och allmänt slappa. Skönt det, känns verkligen som en ledig dag, synd på vädret bara. Men så fort den lilla har piggnat till lite och fått i sig lite mat ska vi nog försöka bege oss ut i skogen en runda, terrängkörning med vagnen är alltid lika roligt. Nu är det ju uppehåll med, så får passa på!

Dottern verkar dessutom ha glömt bort hur man kryper, gjord det två gånger, sen glömde hon eller struntade i det, lite svårt att säga. Men hon tar sig dit hon ska i alla fall, fram med armarna och sen häver hon sig fram, och benen hänger bakom som ett par döda grenar. Men spelar roll så länge det fungerar, hon är ju nöjd. Idag var hon och hälsade på elkontakten för första gången....lite ajabaja och en grinig dam, men ingen elstöt i alla fall. Dags att petsäkra kanske? förresten, jag förstår inte vad detta hiskeliga humör kommer ifrån. Jag säger nej till att bita i låret, dottern gallskriker och gråter. Jag säger nej till att bli elchockad, samma sak där, skrik och gråt. Jag säger nej till att äta död mus, vilket där med resulterar i en skitförbannad bebis! Snacka om humör och egen vilja!!!

Nähä, upp och väcka barnet och hoppas på att hon har förlåtit sin elaka mamma som inte låter henne bita i mitt lår.
Löning idag!!!!! Jag är rik!! Sen betalade jag räkningar och nu är jag lika fattig som en kyrkråtta igen. Lika intressant varje gång, coh dessutom ska vi iväg på semester snart som kommer kosta....ahhhhh det blir nudlar helt enkelt!

En gång i tiden, inte allt för länge sedan var min lilla tjej en snäll och gosig tös som älskade att ligga och mysa med sin mor i sängen, när det var dags att sova. Den tiden har passerat. Nu bökar hon, slåss, bits, nyps och det ena med det andra. Inte sur, utan snarare extremt glad. Trots att jag borde glädjas åt att min dotter är ett glatt barn som gillar att upptäcka saker, så måste jag nog ändå påstå, att hur kul det än är så är det inte mysigt! saknar de stunder ibland...undrar om de kommer tillbaka?

Har kommit på en sak förresten, senaste tiden har vi här hemma börjat tycka att barnet i fråga inte ser ut som en bebis längre utan ett barn. Undrat har vi gjort vad detta beror på, då hon faktiskt luktar bebis fortfarande. Sen kom vi på det, det är ju tänderna som gör det. Fyra små vassa rakblad där uppe har förvandlat min bebis till ett barn!

Nu ska husmodern ta och dammsuga medans lillhöna sova, så slipper det bli gråt och skrik här hemma....

Igår gjorde jag något som är väldigt väldigt dumt, och jag vet om det dessutom. Det hindrade mig inte från att göra det. Jag duschade innan jag gick och la mig, kanske inte låter som en speciellt dum idé för många. Men då känner de inte mig. Kunde ju inte direkt starta hårfönen där på kvällskvisten och riskerar att väcka halva huset. Så jag gick och la mig med blött hår och herregud va väl reaktionen imorse när jag tittade mig i spegeln. Var länge sedan jag hade sådan bad hair day! Det stod åt alla håll, och absolut inte rätt håll. Såg ut som någon tagit elvispen och kört ett par varv. Och inte sjutton fanns det tid att stoppa hvuudet i handfatet heller..bara att gilla läget, en hårsnodd och ett hundratal hårnålar så såg man ut som en städerska från tjugo-talet, men bättre än fågelboet som var där under. Nu kan en del tycka att det är väl bättr att duscha tidigare på kvällen eller varför inte på morgonen innan jobbet. Och jag håller med, det hade varit mycket bättre, och tro mig att tanken har slagit mig med. Men eftersom vi eldar med ved i detta hus för att ha varmvatten, så blir det lätt problematiskt. Då skulle jag behöva gå upp vid halv fyra på morognen och börja elda för att kunna duscha utan att frysa stortåarna av mig. Och helt ärligt, vid den tiden på dygnet har jag många saker jag hellre gör. Till exempel sova och drömma om alla miljoner jag kommer vinna på triss (nån jäkel ska ju vinna, varför inte jag), skulle nog hellre gräva land i sömnen än att göra det. Så det är inget alternativ. Så¨då ska jag väl egentligen inte sitta här och gnälla när jag vägrar göra något åt problemet....men det ska jag, jag hävdar min rätt att gnälla som den kvinna jag är!!

Har förresten en väldigt grinig hund hemma, ligger under matbordet och tjurar...fick inte följa med gammelfaster Petra hem, stackars liten....buhu buhu

Fick knappt träffa min lilla söta tjej idag, sådana dagar suger. Saknar henne så det gör ont ibland, och de tär lika härligt varje gång jag kommer hem och ser hur glad hon blir när hon får syn på mig, skruttunge!

Imorgon är jag ledig, och då skall det gungas tills vi blir yra!!! Sen ska vi käka lite gräs, en och annan gren och kanske en blomma om vi har tur...

Kanske kanske borde man snart deklarera med...eller?

Premiär för året! Tvätten hänger ute, så underbart det innebär ju att jag får huset ifred från blöt tvätt. Det har även varit premiär för dottern idag. Tog ut en filt och la på baksidan, tog även med mig dottern så klart. Hon fick inviga sin fina solhatt och nya byxor. Detta var dotterns allra första gång i livet som hon fick vara ute i friheten. Ja, hon har ju förvsso varit ute tidigare, konstigt vore annars. Men då har hon suttit fastspänd i pulka eller vagn. Nu frihet! Och det sprudlade i hela ungen! Hon kröp hej vilt överrallt, och skulle fasen inte vara på filten. Men där tog jag mig rätten som mamma att säga nej. Det skulle hon visst, med tanke på att jag har försökt ta död på mossan, så tyket jag det var lite onödigt att dottern skulle käka sådana saker. Men hon njöt!!

Sen måste jag även säga tack till kusin Wilma som var så gullig och skänkte bort sin gungställning som kom levererad av hennes bror och far idag!!! TACK! Oj vad den kommer anändas genom åren. Krävs ju lite så att man har en del sådana saker själv här hemma, då vi har ganska lång till närmsta lekplats, nämre bestämt lite över milen.

Nu blir det matlagning och vika tvätt, sen lite tv tittande innan det är dags att krypa till kojs för ytterliggare en vecka på jobbet. Arbetar förvisso bara tre dagar, så ska kanske inte klaga allt för mycket.

Hej svejs i lingonskogen
Känner att jag har latat till mig en aningen på sista tiden, så idag är det ett ryck som gäller. Först blir det dammsuga huset, bäst att passa på när dottern sover. Annars blir det ett jäkla liv här. Hon har ju fått för sig att dammsugan ska äta upp henne levande eller något liknande. Storgråt så for hon ser den och värre blir detnär den börjar låta. Det kom helt plötsligt, från att vara fascinerad av den till vettskrämd! Så det skall göras nu när hon sover. Sen plocka iordning på all tvätt...suck det är så himla tråkigt. Sen när dottern väl behaga att vakna, eler om jag påbörjar det tidigare så är det gräsmattan som är dagens projekt denna dag med. Idag skall det räfsas klart och sen förorenas!!! Undrar om dottern kan vara behjälplig på något sätt? Tvivelaktigt, hon skulle väl bara käka upp mossdödandet, och det känns som en mindre bra idé. Men hon kan nog titta på och roa sin mor med sitt pladder, det räcker gott och väl!

Dags att sätta fart
det har verkligen varit det. Den har varit helt osannolikt bra. Gårdagen har ja ju redan beskrivit hyfsat i alla fall. Idag har det varit underbart väder, dottern varit på sitt allra bästa humör, har pysslat och lekt hela dagen. Var även en runda i skogen och lämnade av lite smörgåsar till karlarna (jäkla tur att vi köpte oss en terränggående barnvag) och som gräddet på moset tar HV71 SM-Guld! Och nu ska vi titta på en film och bara mysa...tror faktsikt inte det kan bli bätte än så här. Ok, lite ljuger jag väl, lite mera pengar hade väl inte vart fel, men så är det ju alltid. Men bortser man från det är jag väldigt tillfreds och lycklig i mitt liv.

Det var ett tag sedan jag skrev om dotterns sovvanor, vet inte varför det har försvunnit ur minnet. För självklart sover barnet fortfarande, till ovh från, idag ovanligt mycket. Men så här ser det ut i dagsläget i alla fall. Dottern är ju snart nio månader gammal, snart ingen bebis längre, och sover fortfarande hela nätter, det har hon ju i princip gjort sen hon var en vecka gammal. Om man bortser från mat ibland då i början så klart, men somnade alltid om direkt efter. Nu för tiden somnar hon mellan kvart över sju och kvart i åtta på kvällen efter en flaska välling i mitt knä, sen kan hon ibland vakna till när vi går och lägger oss. Enligt henne är det väl som tio elefanter klampar in, och jag tycker vi smyger så mycket vi kan. Men ingen fara på taket där heller, så fort vi släcker lampan somnar hon igen. Sen sover hon till någon gång mellan fem och sju, då blir det välling, och sen sover vi igen till halv åtta oftast. Inte så mycket att klaga på ehller. Hon somnar även alltid i egen säng nu för tiden; brukar ta en tio minuter för henne att somna; och under tiden där ligger jag bredvid i min säng och läser en bok eller något. Dagtid brukar hon sova en eller två gånger, lite olika beroende på vad vi gör. Men ett sovpass brukar vara mellan två och tre timmar i sträck. Så där, det var väl hur läget är idag. Inget att klaga på alls, har nog egentligen aldrig varit, verkar som vår lilla tjej är ett ganska enkelt barn när man hör andra prata om sina. Men vad vet jag, jag känner ju inte till något annat.

just de, i dotterns säng hänger en speldosa (inbyggd i ett gosedjuraktigt), använder den ibland mest fö ratt det är mysigt, men innan när jag skulle lägga henne bökade hon runt som vanligt för att kunna hitta den mest bisarra sovställning, och under denna expidition hittar hon då speldosan. Och drar igång den själv för första gången, jäkla det var roligt, så det tog nog tjugo minuter idag istället för henne att somna. Men vad söt hon var när hon låg där och drog och drog och drog och sen somnade med snöret i handen.

Det här blev verkligen ett bebis inlägg, men varför inte, det är ju det mitt liv handlar om till stor del nu för tiden. Skulle kunna skriva hur mycket som helst egentligen, men det tar vi en annan gång. Nu ska vi titta på en film...höres imorgon.

Sambon drog till skogs, jag la dottern för att sova middag och sedan knallade ut i trädgården. Hade som mål att hinna räfsa hela gräsmattan medans hon sov, något optimistiskt. När jag gjort klart baksidan började jag hoppas på att dottern skulle vakna i förtid, trött och värk i halva kropen. allt för länge sedan denna kropp ägnade sig åt någon större fysisk aktivitet. Som tur var så behövde inte dottern vakna, en blåsa stor som en femkrona uppenbarade sig i handflatan...då ska jag stopp, nu räcker det. Men halva trädgården räfsad, resten blir imorgon, och sen skall det förorenas! Nu skall mossan väck, om jag så dör på kuppen!!

Sen drog även vi ut till skogs för att kolla vad de sysslade med. Var även en duktig husmor och tog med mig smörgåsar, kors i taket! Var nästan så sambon blev smått chockad över detta tilltag, men nöjd blev han. Dottern tyckte motorsåga och traktor var hysteriskt roligt, annars satt hon mest och mös i solen. Hunden han var lika nöjd han, speciellt efter han lyckats gå ner sig i ån. Inget klart vatten där inte, utan enbart en massa dy. Jag kan lova med absoluta största säkerhet att han kommer inte vara lika nöjd när han åker in i duschen sen.

Nu mellanmål, sen skall det kollas på hockey, badas och gungas. En underbatr kombination...tur att gungan är upphängd i vardagsrummet. Förresten, är det någon som vet varför den här bebisen har någon förkärlek för att försöka dyka ner från soffan med huvudet före hela tiden?? Jag personligen tycker det verkar lite korkat, men hon blir fly förbannad när jag hindrar henne. Har jag närt en kamikaze vid min barm?

Gårdagen blev verkligen en överraskning. Gick hemma på eftermiddagen och skrotade i mysbyxor (precis som vanligt), då dyker min mor upp (utan de vanliga fraserna) och sambon säger att jag har tio minuter på mig att byta om till en hårdrockskväll. Hm hm börjar ju funderar febrilt nartuligtvis vad sjutton det här innebär. Men jag var duktig och gjorde som jag ble tillsagd (antagligen första gången jag gjort det på tio år), tog dock femton minuter, men herregud jag är väl ingen trollkarl heller! Och resultatet blev väl lätt tvivelaktigt, men jag är inte den som är den. Sen iväg in till byn, där vi tydligen ska äta pizza, och där dyker hela växjö gänget upp med! Haha det hade jag inte väntat mig alls. Sen fick jag reda på planen för kvällen. Vi skulle in till Huskvarna för att lyssna på D.A.D! Så jäkla kul och inte alls vad jag hade väntat mig. Planen för kvällen tog en ordentligt vändning kan man lungt säga. Istället för mysbxor påå och soffläge så blev det utekväll!!! Det var sjukt bra, hade skitkul! Länge sedan det var på det sättet, nästan så mann glömde bort att mna inte är ung och ansvarslös längre, varje fall för någon timme. Kvällen var superbra! Såg en massa roliga/märkliga männsikor. En tjej som glömt ta på sig byxor eller kjol, men är ganska säker på at hon i alla fall hade trosor på sig. Ett fyllo som trillar/välter ihop framför mig..suck, en sådan ska visst allttid finnas med. Har helt klart världens bästa sambo, tack för en underbar kväll!! Är nog mest förvånad dock över att min mor och Petra inte har lyckats skvallra!

Undet kvällen skulle sambon och jag besöka toaletten (varsin då!), ett damrum och ett herrrum. Är det ett bra tecken att vi går in samtdigt och kommer ut exakt samtidigt, snacka synkat. Jag ser det som ett bra tecken! Som sagt tidigare, underbar kväll, kan inte sägas tillräckligt!

Till något helt annat. Är inte jätte pigg idag skall sägas, inte så konstigt, blev ju lite sent inatt. Men något otroligt har inträffat! Solen skiner, det snöar inte ute och det är plusgrader, dessutom är det vindstilla. Äntligen! Så dagen kommer lätt spenderas utomhus! Sådana saker gör att man på automatik blir pigg (inte lika trött). Nu blir det frukost till lilla damen, sen ska vi gå ut och gå en runda.

ha de
Ja bortsett från att det kom snöflingor stora som golfbollar när jag vaknade, det hade jag ju kunnat vara utan. Men däremot så tog vi sovmorgon här hemma till åtta imorse, det tackar vi väldans för, och när jag och dottern knallar ner så har sambon dragit på radion som har hårdrocksmorgon, bra morgonstart till number of the beast! Dottern gick från morgongrinig till gapskratt direkt! Tror nog att det blir en liten hårdrockstös av henne :)

efter frukost bar det itväg till storstan för att inhandla lite prylar. Jag hittade mig en tantbikin, jäkligt kul...enda som passade och INTE var chockrosa. Får väl duga då ett tag, tills det dyker upp något bättre. Och mina shorts är numer återlämnade till rättmätige ägare, alltså mig. Sambon hittade sig ett på schyssta badbyxor, inga gubbbyxor heller...tydligen bara jag som kommit till medelåldern. Dottern fick som vanligt jäkla massa kläder och ett par miniskor...svårt att köpa skor till en sådan liten, finns knappt några i den storleken.

Nu ska vi njuta här hemma, och jaga barn som tycker det roligaste som finns är att dra ner elektroniken under tvn. Kanske borde möblera om?
Hehe jag är ledig nu ;) Så himla underbart, jag hinner sova ikapp mig lite och sedan njuta njuta av man och barn. Vila upp sig lite inför nästa vecka som kommer bli en vecka från helvetet. Kommer vara ännu tröttare än den här veckn, hur nu det är möjligt vet jag inte.

Vet ni vad mer...dottern har ju varit lite lätt osymetrisk i munnen senaste tiden. Det grundar sig på att hon fick tre tänder där uppe på samma gång för ett tag sedan. Men så idag hälsar vi tand nummer sex välkommen till värden! Fyra små gaddar i överkäken och två där nere...ett jäkla hårt bett hon har kan jag säga. Hon verkar vara särskilt förtjust i att bita i mina lår och i sambons stortå. Det sistnämnda kan jag tycka är lite så vidrigt, men dottern har inte kommit till den insikten än.

Imorgon ska vi som familj tillbringa en hel dag ihop, kan faktisk inte minnas när det sist inträffade. Dagen kommer på förmiddagen bjuda på shopping. Dotterns gaderob berhöver uppdateras då vi håller på att byta över till storlek 74, hon ska även få sig två par skor. Och för en gångs skull, händer ungefär lika ofta som istider bryter ut på jorden, ska vi även köpa något till oss själva. Badkläder ska inhandlas inför semestern. sambon har senaste året badat i mina shorts, nu har jag tröttnar och vill ha tillbaka dem. Alltså han måste inhandla ett par nya badbyxor, för tydligen har hans gått upp i rök alternativt så har råttorna byggt bo av dem. Jag måste inhandla mig en ny bikini, förra årets är ju helt att glömma med tanke på att jag var höggravid då, inte en del passar idag. Bikin från året dessförinnan är även den för stor, då jag hade turen att tappa lite extra kilon efter dotterns ankomst. det tackar jag för! Resultatet är dock att även jag behöver badklader! Och vet ni vad, jag HATAR att handla bikini!!! Det är nog bland det värsta jag vet, är aldrig nöjd med någonting, får en lät ångestatack i omklädningsrummet! Men, det är trots planen för morgondagen, då alternativet skulle vara att bada i dunoverallen, och jag står hellre ut med två tmmars ångest än det.

Nu, elda lite i pannan, fortsätta titta på hockey, se hur länge jag orkar vara uppe innan jag somnat i soffan...

GodKväll
Sen är det helg för min del! Och jäka vad jag ska sova ut, har varit så himla trött den här veckan. Helt plötsligt har jag befunnit mig fem mil hemifrån på väg till jobbet, utan att egentligen ha ett minne på hur det gick till...lite otäckt faktsikt. Vad som höll på att sabotera min plan till att få sova ut var att bilskrället ska in på service på fredag, och ivlken tid, jo klockan sju. Det är faktiskt inte mänskligt! Det betyder ju att jag måste gå upp ännu tidigare än vad jag gör till jobbet. MEN jag lyckades övertala sambon att lämna in bilen imorgon eftermiddag istället, tyckte det var en mycket klokare idé.

Kollar hockey, säger bara heja HV!! Hade dessutom lite sällskap av dottern under första perioden, hon satt och klappade händerna och tjöt. En riktig hockey fantast med andra ord.

Kan någon svara på varför det i hela friden har snöat idag?!?!?!?! Det är ju fasiken löjligt, för en vecka sedan gick jag i t´-shirt, coh dottern i sina vårkläder!! Kan vi kanske skylla det på vulkanen, det vore trevligt att ha en bra förklaring om inte annat en ursäkt. på tal om vulkan, nämde ju att jag har lite kompis i utlandet som sitter fast, skulle åkt hem igår morse. Nu har jag ändrat mig i alla fall, jag tycker inte ett dugg synd om dem och är nog lite avundsjuk trots allt. De bor på ett fyrstjärningt hotell och det är all inclusvie, de behöver inte ens betala ölen själva. Ja jag är avundsjuk!

Har upptcäkt en riktig jobbig bieffekt av att ha börjat jobba. Mitt samvete mår inget bra, jag känner mig som världens sämsta mamma ibland. Jag har börjat tappa kollen på de dagliga rutinera, tvätt och allt egentligen. Dessutom har hon börjat bli pappig. Inte för att jag missunna sambon det, självklart inte, men det är inte annat än att det svider lite i hjärtat. har börjat kännas lite som man är överflödig, och att jag inte gör tillräckligt för min dotter. Vet att det är något felaktiga tankar, men det bryr sig inte hjärtat om.
Men nu är jag snart ledig i tre dagar, och då ska det vara kvalitetstid här hemma!!!! Saknar min lilla tös på dagarna, de få timmar på kvällen är inte tillräckligt.

Nu tillbaka till hockeyn, ska försöka hinna med att plocka fram nästa storlek i kläder till dottern under pausen...god kväll
Jag hade för mg att jag pressade ut en flicka förra året. När jag kom idag från jobbet blev jag helt plötsligt tveksam. Den som mötte mig i dörren påminde dock väldigt starkt om en pojke. Svarta kläder, tröja med en skelett bebis på och tuppkam. Vet nu att det faktiskt var min lilla tjej.

Menar inte med detta inlägg att flickor inte kan ha svarta kläder och tuppkam eller tvärtom för den delen. Dottern har ofta mörka kläder eller om ni så vill typiska pojkkläder. Men vet inte vad det va, idag såg hon verkligen ut som en pojk...brukar inte göra det. Men söt var hon som vanligt :)

Mat....
Den fina äran har jag fått från Malla. Det tackar vi så mycket för. Och till de eventuella nya besökare säger jag HEJ! Lämna gärna en liten kommentar ni som besöker mig, kul och se vilka ni är :)
Vad fan är det för fel på människor egentligen? Vad är det för idioter som tycker det är en bra idé att slänga in saker på en hockey rink i en sm-final när deras lag ligger under? Undrar om djurgårdens spelare tycker att det är enklare att vinna om deras egna fan sabbar för dem...som sagt va idioter!!!!!!!! Helt ärligt, jag vet att det inte är spelarnas "fel" att publiken gör så, men samtidigt sätt lite jäkla krav på publiken med. Tycker helt ärligt inte att de förtjäna att vinna, enbart utav den anledningen.

Ja, där fick jag gnälla av mig lite. Så nu till något roligare/tragiskt, kan inte betsämma mig för vilket jag tycker det är. I alla fall, jag insåg nu, först nu, att jag har sex kompisar på semester. De åkte förra veckan till Egypten, avundsjuk var jag, det ska jag erkänna! Men vad kommer jag nu på då, jo de är ju fortfarande kvar där nere, ska flyga hem imorgon. Eller ska de det??? Kan inte låta bli att vara lite skadeglad! Jag väljer att se det som att de sitter fast ofrivilligt och inte att de eventuellt får ett gäng extra semesterdagar i solen. Man måste vända det till sin egen fördel ju. skämt osido....är inte ett dugg avundssjuk på deras situation faktiskt. Hade inte velat sitta i ett annat land och inte veta om jag kommer hem eller inte...

Ska efter detta gnäll ta upp ett tredje ämnde, så något rörigt inlägg. Men så blir det ibland när tankarna far omkring som en tornado innanför skallbenet.

Jag är väl medveten om att jag klagar ibland på saker och ting som inträffar i min vardag. Men samtidigt är jag väldigt lyckligt lottad som har min familj. Låter kanske banalt, men så är det. Man läser om alla som kämpar för att få barn, och många som aldrig lyckas, en del som är i den situationen är människor man känner. Bara tanken på det gör mig sorgsen, att ha en sådan längtan till ett barn samtidigt som livet bestämmer sig för att jäklas med en del. Det är så lätt att ta det här med barn som en självklarhet, att det är något som bara sker och kommer att ske. Jag är så glad för dottern, att det gick så förhållandesvis enkelt att få henne. Att inte behöva vänta i många många år på en sådan glädje. Kan inte föreställa mig livet utan henne. Däremot kommer jag väl ihåg rädslan innan jag blev gravid med henne, att tänk om något inte fungerar som det ska. Sen efter lite strul blev jag gravid, då kom nästa rädsla, tänk om något går fel. Det är nog rädslor som de flesta upplever när de väntar barn, men jag tror inte det är något jämförbart med den rädslan och uppgivenhet som många andra upplever, där det fkatiskt inte fungerar som det ska. Det finns ett par som jag känner med, deras kamp för att få det vi redan har fått. Och jag önskar verkligen alla att få uppleva glädjen med barn!

Så nu har jag fått det sagt me, som jag skrev tidigare. Något rörigt inlägg, kanske inte helt begripligt för en del heller, men det behöver det inte vara heller. Jag hoppas bara min andemening har kommit fram, trots min brist på att uttrycka mig ordentligt.

Nu ska jag återgå till hockeyn, och därefter är det sängen som väntar. Hade redan tänkt vara i säng egentligen, men det ville sig inte riktigt. Och har jag sett hela matchen, ska jag nog fan se förlängningen med. Sova kan jag göra en annan natt.

Så har en trevlig kväll där ute i askan!
Vilken skillnad det är när man kommer hem en timme tidigare än vanligt. Normalt sätt brukar jag alltid komma hem mitt i dotterns kvällsmat, coh sen ska det lagas mat till de vuxna, en liten ska bada, och välling och pyjamas och där var kvällen slut. Så det var mycket trevligt att upptäcka hur mycket mer man faktsikt hinner med enbart en timme extra. En ekvation som inte går ihop, men vi har hunnit med en två timmars promenad, hur nu det är möjligt vet jag inte. Men skönt var det. Duktigt av mig nu tycker, tre dagar i rad har det blivit motion. Och ja jag vet att det var ett av mina nyårslöften, men kom igen. Som om det inte redan var någon som visste hur det skulle gå. Är ju värdelös på sådant. Men nu jäkla, nu skall det tas tag i igen. har ju lyckats gått och fettat till mig igen, så dumt så dumt. Kan ju tyckas att man borde vara smartare än så, men icke. Så nu blir det motio och inget godis på minst en månad! Önska mig lycka till, kan behövas!

Upptäckt en mycket bra sak med dotterns krypande. Nu är hon behjälplig i städandet ju. Hon snällt krälar fram till vissa specifika platser i huset och visar sin mor att här var det länge sedan du städade. Till exempel, igårkväll (och nu med, men nu är det städat) så var hon så duktig att hon släpade ut alla dvdfilmer ur tv-bänken med resultatet att hon höll på att bli attackerad av mördarråttor, alltså damm för den som inte förstod. Tyckte väl att det var en aningen onödigt, så fram med hela städ asernalen och gjorde rent. Sen är det en helt annan sak att man kanske kunde göra sådana saker någon mer gång än vartannat år. Men helt ärligt, hur ofta städar ni bakom era tv-bänkar? Men som ni förstår så har dottern numer börjat bidra till hushållet, duktig tjej. Imorgon tänkte jag vi skulle lära oss att tvätta kläder, den kursen kanske sambon skulle vara med på också?!

Nähä, åter till vardagen, kan inte sitta här hela dagen. Lasagne skall tillagas, och detta helst innan hockeyn börjar. Någonstans där ska dottern ha pyjamas, välling och sagoläsning i sängen. Vet inte riktigt hur det ska gå till då jag är ensam hemma. Har på känn att hockeyn är det som får ryka delvis i alla fall...

så hejs svejs så hörs vi kanske innan jag kryper ner och gömmer mig under täcket
Ja det får nog bli så här i stugan. Sambon har lämnat skeppet för att försöka införskaffa lite ved till sin frusna familj. Ja alltså inför nästa vinter, just nu är vi ganska varma faktiskt. Så hemma i huset är vi nu två flickor, tre katter och en hund. Så då är frågaan vad vi ska hitta på denna regniga dag. Det lutar åt mycket bus och mys, kanske även lite bakning tror jag (om mor min kommer hit vill säga). Med andra ord så tänker jag göra allt sådant jag vill göra och inte något måsten. Skönt med sådana dagar ibland. Men visst, hade jag fått välja hade ju solen gärna fått skina så man kunde vart ute i trädgården...men det här duger det också.

Krypandet börjar ta fart, för att inte tala om klättrandet. Inte en lugn stund nu för tiden. Innan kunde man ju lämna henne till exempel i vår säng medans jag la in rentvätten eller pillade med något i sovrummet. Ja det är inte ett bra alternatvi längre med tanke på att dottern tror att hon kan flyga och dyka obehindrat utan att hon tillfogas någon skada. Eller så ör hon lite lätt splittrad i personligheten och tror att hon är stålmannen. Vet inte vilket, men resultatet är detsamma. Dottern får inte sitta själv någonstans längre. Antingen tillfogar hon skada på sig själv eller allmänt sabotera och förstör saker.

Nu ska jag återgå till myset i soffan med dottern....eller rättare sagt hindra henne från att ta sladden!



Så här sover dottern nu för tiden, på mage konstant, helst med ett ben på utsidan av sängen.



Lilla tjejen provsitter sin nya vagn, kommer dröja ett litet tag till innan vi kan använda den. Men det var i alla fall väldigt populär, ratten var en stor sensation :)



Sådana här saker kan me syssla med en påskafton. Någon är väldigt fascinerad av mitt burr, jag klagar inte. underbart när någon vill pilla lite i det.

Jo som ni ser så har det börjat bli lite förändringar i utseendet här på bloggen. Långt ifrån klar, ska bland annat byta lite bilder där uppe, ändra färger och dylikt. Eller nu ljuger jag nog, jag ska bestämma vad som ska ändras sen får jag be käre Alex om hjälp med själva saken, då jag är fullständigt handikappad när det gäller sånt. Men det kommer bli bra i sista änden!

Annars har vi haft en riktigt slappadag här hemma, inte många knop gjorde överhvuudtaget. Dottern har däremot hållt igång desto mer. Hon somnade så fort hon las ner på kudden, fullständigt utmattad. Och det är inte så konstigt att förstå. Mycket människor har varit här under dagen, och för att inte tala om den fysiska prestationen det innebär att lära sig att krypa. Hårdträningen (kan jämföras med förberedelser för ett OS i gymnastik) startade redan vid åtta tiden i morse och avslutades egentligen inte förräns klockan var kvart i sju på kvällen. Nu låter det som att jag har haft en piska i ryggen på henne som en kinesisk eller rysk tränare. Så är inte fallet. Dottern har kommit i en så kallad fas där man helst inte sover och är fullständigt sjövild. Så lite dubbla känslor inför det här med krypandet, visst fasen är det kul men oj vad vi kommer få jaga detta barn hela dagarna. För att inte tala om att hon har börjat utveckla ett jäkla humör och är envis som synden. Nu kom jag ifrån ämnet visst...i alla fall. Hon har varit uppe på knäna i princip hela dagen, som sagt va envis är hon ju. Och till slut så fungerade det fakttsikt. Och det är helt underbart att se denna fullständiga koncentration i ansiktet på henne när hon ska försöka förflytta händer och fötter i ett sätt som är synkroniserat. Det är även härligt att se att för varje gång hon lyckas så finslipar hon lite till på tekniken. Så om ett par dagar så är hon överrallt och förstör! Min lilla tjej är ingen liten tjej för hon är ju en stor tjej!

Jag däremot är fortfarande lika trött, men det beror ju på att man är så korkad ibland. I mitt fall är det nog lite oftare än ibland förvisso. Är man trött ska man väl passa på att sova? Och lämpligt är ju att försöka sova när dottern (efter mycket om och men och många timmar senare än tänkt) sover, men icke. Så smart är inte jag...utan då ska det donas med annat, för då hinner jag och har lite tid för mig själv. Vilket som vanligt slutar med att jag sitter här i soffan en lördagskväll klockan nio, inte extrem sent kan tyckas, som ett jäkla lik. Behöver snart limma upp ögonlocken i pannan. Detta är ju då lite trist för det vore ju trevligt någon gång kunna sitta uppe och fasktiskt se klart en film tillsammans med sambon. Men något säger mig att denna kväll kommer bli en i mängden, alltså jag snarkar fint i soffan innan klockan är kvart i tio. Någon som vågar sätta emot?
Nä, trodde inte det heller...

Jaja, har en trevlig kväll, det ska jag....
Ibland är det bra att det är ruskväder utomhus, det är ju en perfekt ursäkt att bara få gå runt och skrota i mjukisbyxor och inte göra något vettigt alls. Just nu sitter jag och glor på något märkligt program på tv, helt meningslöst men så underbart tankebefriande. Så skönt med sådana saker ibland, bara få vara och inga måsten. Tillåta sig att inte göra någonting, bara njuta av att vara hemma. Dottern sover förrestn fortfarande...undra hur länge? Hinner jag med en film?

Mor min ska komma över sen med, tydligen ville hon inspekterea det här krypandet med egna ögon. Tror inte hon litade på mina ord i telefon innan.

Som sagt, idag blir det ingenting med någonting, inte äns långpromenad med hunden (vad nu han har gjort för att förtjäna det), men däremot imorgon när man vaknar upp efter en sovmorgon blir det full rulle. Då ska det hända möe här i skogen...

Meningslöst inlägg kan tyckas, om inte annat en aningen förvirrat, sånt är livet ibland. Alltså inte meningslöst, syftade snarare på förvirrat och tankebefriat. Nu blir det hockey!

Men jag hör nog av mig framåt kvällen med förhoppningsvis lite mera kloka tankar än den här gången.
Sämsta veckan hitills tror jag när det gäller bloggen. har inga bra ursäkter heller egentligen. Hur som helst, ska försöka bättra mig i fortsättningen, så här pinsam kan jag ju inte bara vara. Har haft svärföräldrarna på besök sedan igår, mycket trevligt måste jag säga. Så igår ikväll bestämde vi oss fort för att det är sommar nu, så fram med grillen och på med en fläskfilé, fixa lite sallad, en kvibbille sås och en hemmagjord salladsdressing. Mums!!! Det luktade sommar, det smakade sommar, det såg ut som sommar, nu är det sommar! Så det så, och jag vill inte höra ett ord om att det kan komma snö eller inte. Framåt kvällen blev det sedan god efterätt, som sambon överraskade med. och snacka om att jag blev överraskad!! Trodde inte han hade den kompetensen alls, men se på sjutton, han kan ju! Sen blev det brädspel och lite vin. Kom väl i säng vid kvart över två eller nåt på natten, och det var sambons tur att ha sovmorgon. Suck! Som ni förstår så är jag en aningen trötter idag, fick väl sova tre och en halv timme inatt...inte tillräckligt lovar jag!

Men det har inträffat en stor händelse i det halvdanska hushållet idag som förgyllde hela veckan. Dottern som är nu åtta och en halv månad har äntligen börjat krypa! Hon var överlyckligt oh det var alla vi andra med. Utom sambon då som låg och sov. Fördel med att vara uppe tidigt på morgonen då...han var lite besviken faktiskt att han missade det, men hon var snäll och visade upp konsten för sin pappa med. För varje gång blir hon lite skickligare, hon finslipar tekningen, så det är dags att röja här hemma idag. Saker ska läggas undan som är i bra kryphöjd, såsom playstationet (som vi inte hinner använda längre i alla fall) vars sladdar och kontroller hon redan har spanat in, tycker det är lite lätt onödigt att hon gnager i sig dem, kan inte vara bra för matsmältningssystemet. Annars är jag faktiskt inte mycet för att barnsäkra för mycket, någonstans måste vi ju kunna leva med, och dottern ska ju lära sig med tiden vad som är rätt och fel. Men lite ska väck, och grind ska på plats i trappen, lite petskydd i kontakterna, förutom det blir det nog inget...

Nähä, jag är skittrött, ås jag tänker lägga mig och glo lite på tv, dottern sover ju där uppe så det är bäst att passa på medans jag kan...
För en gångs skull är det faktiskt inte mitt fel att det har varit en dålig uppdatering på bloggen. Och märkligast av allt, jag kan inte ens skylla på sambon. Vilket i vanliga fall är ganska bekvämt att göra. Orsaken den här gången är Telia. De bestämde sig för att stänga ner all fast telefoni, mobiler och internet här i byn. Tack så mycket sa alla. Totalt isolerad från omvärlden, som man inte var det tillräckligt med tanke på placeringen av bostaden. Fördel dock med att vara isolerad är att istället för att sitta i telefon eller på nätet så tog vi oss tid till att spela spel tillsammans, brädspel då, och till det slank det även ner ett glas vin. Inte dumt alls. Telia kanske skulle strula oftare?

Märkligt, hade jätte många saker som jag hade tänkt dela med mig av, men nu när jag väl sitter här med ett dåligt fungerande internet, men dock fungerande kommer jag inte ihåg någonting av det. Kanske skulle börja anteckna? Fast å andra sidan blir det inget spontant skrivet, vilket nog egentligen ligger lite mer för mig.

idag såg jag en iller eller en mink. Vet inte vilket, någon som vet skillnaden på dem? den spatserade över trädgården, under bilen och stannade och tittade på mig. Fick faktiskt ett riktigt schysst kort på den, rädd var den verkligen inte. Någon timme senare får sambon syn på den och skickar hunden på den. Det här är världens snällaste och mesigaste hund, som helt plötsligt förvandlandes till en rytande best. Stackrs iller/mink. Var den iinte rädd innan så var det den nu....kan ju säga att den överlevde, då jag tyckte att det var något onödigt att ta död på den på det sättet. så den ilade iväg, och lär nog inte komma tillbaka hit på länge...

I snart en månad har jag bönat och bett, har till och med fått förslitningar på knäna, på att jag, sambon och så klart barnet ska ut och gå på en riktigt långpromenad. Idag gick min önskning i uppfyllelse. Vaknade vid halv åtta till ett underbart väder. Så vi bestämde oss snabbt för att rensa gaderober och städa övervåning inte var så viktigt (trots att dammråttorna nu för tiden trängs med oss), så istället åt vi alla frukost och sen bar det iväg. Hittade en grusväg, vi följde den längs sjön, hittade många fina underbara ställen som hade vart fint att köpa, drömma går ju. Sen hittar vi även en bokskog, vilket tydligen är Sveriges nordligaste bokskog för den som kände att de ville anteckna i sin intressebank. Så vacker så vackert. Inga bilar, inga hus, bara skog och sjö! Vi njöt, hunden tog årets första dopp, det gjorde inte vi. Dottern har ätit sitt första löv, antagligen inte det sista. Det var en riktigt underbar förmiddag! Sånna hoppas jag det blir fler av.

Är det bara jag som ibland letar och letar efter saker och ting som man VET ska befinna sig på en plats, men den är inte där? Idag höll och sambon på att leta oss förtvivlade efter en gryta. Den SKA vara i grytskåpet, den var inte där. Gick igenom alla skåp och vråer, borta! Visade sig att den var hemma hos min mamma?! 

Just de, fästingsäsongen har börjat....suck! 

Nu tänker jag sova, kan tänkas tidigt enligt många. Men när jag säger sova menar jag i själva verket att jag lämnar datorn nu, alltså efter jag läst tidningarna, sen plockar jag undan, packar inför jobbet, lägger fram kläder, därefter läser jag eller spelar spel i sängen tills klockan är alldeles för mycket. Så nu förstår varför jag måste gå lägga mig så tidigt, hur ska jag annars hinna?

GodNatt 
Innan helgen skrev jag ju en lista över vad som skulle fixas under helgen. Så här blev det:

 - rensa rabatter
 - rensa grusgången från ovälkommet ogräs (lika kul varje gång)
 - plantera lite fula blommor utomhus
 - promenera mycket i skog och mark
 - rensa gaderober och fixa klart tvätten
 - dammsuga och skura golv
 - fixa hårddisken på min burk
 - lägga undan barnkläder i kartongen
 - titta mycket på film
 - hämta gungställning
 - köra till tippen och slänga mycket skit, bl, a en spis, ett skåt, tvättställning, kanske en soffa.
 - bada vore trevligt med

Ja, allt blev ju verkligen inte fixat. Tvätten är tvättad, dock inte inpackad i gaderober och byråer, ska ta ett sista ryck innan jag kryper till kojs. Tvivelaktigt att jag gör klart allt, men den del kanske eller kanske inte. Bada...ja dottern badade. Räknas det?

Men rabatten är nästan klar dock, efter mycket hårt slit av mig skulle jag vilja påstå. Har grävt ner kantsten runt hela rabatten, med förhoppning att det blir något enklare resten av året? Det är enbart en sten som saknas nu, men det får sambon fixa imorgon. Den ska nämligen knäckas i två...det gör då inte jag, så det så!

Annars har det varit en härlig helg. Vart hemma hela tiden och bara njutit, lite nytta har blivit gjort med. Ska däremot erkänna att igår var jag och sambon något tragiska. Satt och tittade på film på kvälllen, inget fel med det. Sådant är ju redigt mysigt, lite vuxentid tillsammans. Men hade det enbart vartit det så hade det inte varit tragiskt. Det som är riktigt tragiskt är att vi satt i var sin ände av soffan framför tvn och spelade mobilspel. Har ju skaffat nya telefoner här i hushållet, med nya spel. Så vi beter oss just nu som två tioåringar...illa!

Nähä, jag är helt slut efter den här dagen...så orkar inte skriva mera nu. Natti natti
Nu vet jag varför det är så jäkla mycket tvätt hela tiden, hade på känn att det här är inte normalt. Anledningen till att vår tvättkorg alltid är full och att det knappt finns någon rentvätt (vilket är en ekvation som inte går ihop då jag tvättar hela tien) är att sambon lägger i rentvätt i korgen!! VARFÖR!? Jo han tyckte att det låg tvätt överrallt i huset, så då lägger han det där i istället för att vika ihop rentvätten som då kanske ligger lite spritt här ovh var i huset, för att jag inte riktigt hinner med att få in det i lådorna! Karlskrälle! Efter en mindre utskällning om detta upptåg har han nu lovat att kolla vad som är rent och vad som är smutsigt innan han slänger det i tvätten. Jag menar, när man hittar kläder i tvättkorgen som har prislappen kvar så kanske kanske de inte behöver tvättas direkt?!

Övrigt, dottern har numer fått för sig att det är bekvämt att sova på mage, och vem är jag att påstå något annat.

Effektiv morgon faktiskt, tvättar för fullt, har diskat, dammsugat huset och ska nu skura golvet med. Därefter blir det långpromenad när dottern behaga vakna och kanske lite bakning med. Landet får faktiskt vänta med tanke på att dt började regna...så bråttom har jag inte med det! Nä, återgå till skurningen då innan damen vaknar där uppe!
Eller ja, nu när jag skriver detta så är det väl inte extremt tidigt längre. Haha kunde aldrig tro att jag skulle skriva något sådant, för ett år sedan hade jag påstått att åtta en lördagsmorgon är mitt i natten. Märkligt vad fort saker och ting förändras. Min tur att vara uppe tidigt med lilla damen den här morgonen, klagar inte heller faktiskt. Morgonen är på ett sätt den bästa tiden på dygnet att tillbringa med dottern, då är hon så himla glad och mysig, så det spritter i hela hennes kropp. Vad som dock är lite irriterand är att jag vaknade en kvart innan dottern! Det är lite jobbigt då man vet att man komer få gå upp idigt hur som helst, och de tär ju absolut inte lönt att somna om när klockan är kvart i sjuk och man vet att hon kommer vakna vilken sekund som helst. Vad som är bra med det är att jag faktiskt är pigg!!

Dagen här kommer bjuda på tvätt tvätt och lite mera tvätt. Förstår fortfarande inte vad allt kommer ifrån?!!?! Sen ska vi även ut i fina vädret och pyssla med en stroller som med största sannolikhet inte kommer samarbeta med mig, sen skall det rensas land. Hoppas på lite hjälp från dottern, men har en känsla av att hon mest kommer sabotera...

Nä, nu ska flickorna i det här huset äta lite frukost medans pojkarna sover där uppe (sambon och hunden). Sen beger vi oss ut på en morgonpromenad i solskenet innan dagens måsten startar!

Ha en härlig vårdag där ute i vida världen!
Har aldrig tänkt på det tidigare att fåglarna inte kvittrar på kvällen. Men det är väl självklart kan man tycka, om man bara orkade använda de små grå där uppe i knoppen så borde man ju kunna räkna ut av även fåglarna behöver sin skönhetssömn imellanåt. Totalt onödig information förvisso...

Har lyckats övertyga sambon om att titta på Adam & Eva på tv ikväll! Klapp på axeln till mig själv! Tycker att den är riktigt rolig!

trodde att tiden var förbi då det konstant ringer i huvudet. Dottern hade ju en period när hon var runt fyra månader då hon testade röstresurserna ordentligt, och lyckades hitta den där speciella tonarten som får det att skorra i hela huvudet. Den tiden kom och gick, och ingen var lyckligare än barnets mor och far. Men se på fan, tiden kom tillbaka, men den här gången med en volym som kan väcka de döda till liv. Så hej och välkommen säger vi allohopa till hörselkåpor. Det här är alltså inte ilskna ljud som kommer ur den söta munnen, å nej å nej, det hade vart för enkelt. För ilska eller ledsen går att åtgärda genom att plocka upp henne, ge mat, byta blöja, leka med henne etc. Finna många många olila lösningar på det problemet som skulle göra att ljudet försvann. Men som sagt, nej det är glädje tjut!!! Svårt att åtgärda det...så hörselkåpor kommer bli våra bästa vänner!

Nähä, ska återgå till filmen  nu....GodKväll
Eller rättare sagt så tog vi faktiskt fredag redan igår. Kom hem efter en lång dag på föreläsning i Jönköping, och vad har hänt när man kommer hem? Jo gulliga sambon har dukat fint, korkat upp en flaska vin och lagat mat!! de ni!!! Bästa kvällen på länge!!!

Har en liten ny design på bloggen på g, snälla Alex har knåpat ihop den åt mig. Ska bara skicka över lite nya bilder till henne tänkte jag, och se om de skulle passa. Sen får vi se om jag kan fjäska till mig att hon kanske lägger in desigen me ;) Är ju fullständigt handikappad när det gäller sådana saker nu för tiden. Har inte pysslat med sånt på flera dagar, eller så får jag väl helt enkelt ta mig i kragen och lära mig igen. Men hur som helst, TACK tjejen!! Om ett par dagar så ska ni få se den in action med!

Annars, sambon är på tippen och tömmer släpet, sen skall det slängas och skrotas när han kommer hem. ALLT vi inte använder ryker nu. Har ju inte världens största hus, så allt onödigt skall väck. Sen helt ärligt, spisen som står på baksidan av huset gör ju faktiskt inte alltför mycket nytta där, så kanske dags att slänga den. Speciellt eftersom jag har en ny fin glänsande och framför allt fungeradne spis här inne.

Dottern har för övrigt kommit på att det behövs inte musik för att headbanga! Fortsätter hon så här kommer hon åka på en whiplasch skada innan hon fyller ett!

inget vettigt att skriva, återkommer senare under kvällen istället tror jag...

Ut och rensa land en liten stund nu då...
Inget bra det här, en kollega blev långtidssjukskriven idag. Taskigt för henne och taskigt för oss. Usch, det lät inte snällt, men ibland får man vara lite ego med. Klart jag lider med henne, men samtidigt kommer inte jobbsituationen bli så trevlig för oss andra som är kvar. Hennes del ska väl med största sannolikhet delas upp på oss andra, och det kan ju bli mycket intressant att se hur länge det dröjer till nästa sjukskrivning då!

Kvällen i skogen har bestått av tvätt, tvätt och lite mera tvätt. Jag förstår inte hur det kan bli så här mycket tvätt på så kort tid. Mängden tvätt har ju helt klart ökat sedan lillfisens ankomst till hushållet. Men vad jag inte begriper är hur en åtta månaders bebis skulle kunna bidra till den ökningen?! Lyckats det har hon ju helt klart, men hur och varför? Gör ju inget annat än att tvätta. Jag hade förstått det mer om ungen hade varit ett kräkbarn, men icke! De gånger hon har kräkts kan jag nog räkna på en hand...så hur hur hur???

Sicken underbar vecka det här har varit, i den bemärkelsen att det har varit en riktigt kortvecka. Sådana gillas och önskas fler av. En jobbdag kvar som dessutom ska tillbringas på utbildning, sen ska jag NJUTA av att vara ledig. Ska inte iväg någonstans, möjligt för att hämta en gungställning som kusin vitamin är snäll nog att donera till oss. Men bortsett från det ska vi enbart vara hemma och pyssla och ta hand om varandra. Ska även testa att göra hemmalagad pizza för första gången. Illa kanske med tanke på att jag nästintill är en tant, men så är det. Ska bli himla gott i alla fall!

Planen för helgen:
 - rensa rabatter
 - rensa grusgången från ovälkommet ogräs (lika kul varje gång)
 - plantera lite fula blommor utomhus
 - promenera mycket i skog och mark
 - rensa gaderober och fixa klart tvätten
 - dammsuga och skura golv
 - fixa hårddisken på min burk
 - lägga undan barnkläder i kartongen
 - titta mycket på film
 - hämta gungställning
 - köra till tippen och slänga mycket skit, bl, a en spis, ett skåt, tvättställning, kanske en soffa.
 - bada vore trevligt med

Känns som en del saker där kommer bli lättare att få till än andra. En del saker står nog egentligen med för att det låter bra, tror dock inte jag tänker säga vilka. Det kan ni få funderar över själva. Nähä, nu lämnar jag denna burk för denna gång. Hunden ska få sin kvällsrunda, se om jag får med mig sambon med, lite trevligt som omväxlings skull. Därefter ska jag krypa ner och läsa innan det är dags att ta tag i det här med sömnen. Och därmed hoppas jag på en drömlös natt. Vet inte vad jag har sysslat med de senaste nätterna, drömt massa märkliga saker som lett till att jag knappt är utvilad alls när klockan ringer. Imorse var jag helt säker på att jag ställt klockan fel...inget bra...se där, nu svamlade jag till det igen...

Natt
Det har vi ägnat åt oss lite här hemma ikväll, detta kommer efter en stark iakttagelse av dotterns ihärdiga försöka till att inte ligga där vi lägger henne. Vadet handlar så klart om när dottern kommer krypa. Och priset till vinnaren (mig) kommer vara att få välja filmen för kvällen. Det kanske låter som ett ganska tråkigt vad för en del, men då känner de inte oss. Vi älskar filmer och tittar mycket på film. Däremot så tycker vi om väldigt olika sorters filmer. Till exempel, jag är ett stort fan av skräck och psykologiska thrillers, medans sambon fullständigt avskyr sådana filmer. Han påstår att han får mardrömmar av dem, jag tycker han är fjantig. Sambon då är förtjust i exempelvis sience fiction filmet, det är inte jag. Så trots att vi ittar mycket på film, tittar vi sällan på sådana saker som vi tycker mycket om, utan allt handlar om kompromisser. Nu tycker jag att vi hejar på dottern ordentligt så krypandet är igång innan månaden är slut. För gör hon det kommer jag se till att sambon drömmer mardrömmar!! Visst är jag snäll?! Dottern nu, anledningen till vadet kämpar som tusan med att göra något åt hastigheten och sträckorna här hemma. Visst hon har sitt sätt att ta sig fram, inget smidigt sätt men det fungerar. Nu har hon ia lla fall lärt sig att ta sig upp på knäna efter mycket kämpande, och därefter skjuter hon ifrån så hon flyger fram, ett sätt, inte rätt men men...vägen till krypandet är påbörjad!

Tre tänder är framme nu där uppe, så jag lovar att hon biter hårt!!

Snacka om ett renodlat bebis inlägg, blir så ibland i brist på smarta idéer till ett inlägg. Nu tänker jag strax krypa till kojs, har en intensiv dag framför mig, som med största sannolikhet blir mycket bättre om jag är pigg. Pigg kanske är för mycket begärt för att vara mig, jag kan nöja mig med att inte köra bilen smatidigt som jag befinner mig i koma. Så med det sagt så säger jag adios för denna dag!
Känns nästan lite trist att återvända till jobbet imorgon. Tur att det bara är en tre dagars vecka den här med. Ledig på fredag....det behövs. Idag var det min tur att ta dottern på morgonen, och nu äntligen fick även jag erfara det här med sovmorgon. Nu så har ju förvisso dottern sovit länge på morgonen sen hon föddes, nio halv tio var inget ovanligt. Men vid sex månaders ålder hände något, tydligen var livet skitkul vid sex halv sju på morgonen. Och någon gång däremellan kunde det faktiskt inträffa en sovmorgon. Så idag fick jag uppleva detta, det var länge sedan. Vid åtta tyckte lilla damen att det var dags att slå upp ögonen, och det kan jag leva med. Så vi har haft en helmysig morgon här hemma!

Nu är elden tänd i pannan, hunden rastad, sambon i skogen och dottern sover middag. Det här innebär ju att det är lungt i huset, då är frågan ska man utnyttja de här två närmsta timmarna för att göra sådant jag vill göra eller sådant jag borde göra? Misstänker att det kan bli en kombination, jag tar nog disken coh sen njuter jag av att vara hemma en hel dag, låter väl som en bra mix?!

Men allra först ska jag såga till ved för att kunna lägga i pannan så jag kan diska! Får väl se det som ett träningspass.

Till sist tänkte jag meddela att lilla damen där uppe har skaffat sig en ful ovana. Trodde sådant var alldels för tidigt för att inträffa, men icke sa nicke. Hon har ju fått tre tänder där upp med nu, nästan helt utvuxna. Det innebär att dottern har nu lärt sig att gnissla tänder! Hon njuter och tycker att det är skitkul, jag ryser i hela kroppen, vilket obehagligt ljud!!!!!!

Nä, pannrummet var det!!
Mycket har hänt, men frågan är om det är något intressant egentligen. För mig är det de nartuligtvis, och om det är intressant eller inte för er läsare struntar jag nog i. Det är ju trots allt jag som skriver här, så gilla läget :)

Påskafton började toppen i alla fall. Var på toa på morgon, och ja vi behöver kanske inte gå in nämre på vad jag gjorde där. Hur som helst, när jag då tänkte ta och lämna badrummet för att fortsätta med vår packning så slutar det med att jag står med ett handtag i handen. Låter väl logisk förvisso om man nu vill öppna dörren. Grejen var dock den här, handtaget befann sig i min hand men satt inte fast i dörren. En ganska viktig detalj om man nu önska lämna ett rum. Bara till att skrika på sambon (tur att han var hemma) att komma och släppa ut mig. Inte för att han ville det, han hade skitkul på andra sidan dörren. Jag var inte lika glad...efter mycket hot och mutor släppte han ut mig. Se, en underbar start på en dag.

Vidare till storstaden för att festa till det, lämnade dottern hos sin farmor och farfar. Första gången hon skulle sova borta utan oss. Kändes lite märkligt! Festen var skitkul! Väldigt kul att träffa lite kompisar och kunna slappna av och göra vad man vill! Jag kom väl i säng vid ett tiden, sambon och de andra runt tre halv fyra kanske. Det som kändes så fel var när jag gick och la mig, och inte kunde titta till dottern i sängen bredvid min. DÄR kom punkten jag saknade min lilla tös något fruktansvärt! Trodde inte det var möjligt ,men helt uppenbarligen har jag blivit en sådan där fjobmpig jobbig sak som inte kan vara utan sina barn....ahhh...nä så illa ör det inte. Men visst, lite saknad det var hon allt. Det bästa var nog ändå när vi vaknade, inte en männsika var bakfull?! Hur nu det är möjligt begriper jag inte??? Med tanke på den alkoholkonsumtionen för alla under gårdagen så borde minst en ulkat hos porslinguden på morgonen och de andra liggandes kvidandes framför något värdelös problem program på tvn. MEn icke!!! Inte för att jag klagade, underbat att slippa en baksmälla, desustom innebar det ju att vi kunde hämta dottern tidigare än tänkte och åka hem tidigt. Mycket bekvämt!

Ja, nu orkar jag faktsikt inte skriva mera. tänker ta chansen och få lite tid ensam med sambon för första gången denna långledighet! Så har det bra så höres vi nog under morgondagen!

Kram eller npt


line o kasper

Line och en väldigt trött Kasper



Klättrar ¨på sin pappa och blir väldigt förvånad när kameran dök upp



Ungen är jätte söt och jag ser full ut! (de är jag inte)



För en månad sedan såg världen ut så här. Och ja mössan är hemsk men oj så skön!



Ungen ligger inte så här stilla längre dock, nu är hon överrallt och absolut där hon inte ska vara!

Jag vet nu varför det heter långfredag, det är verklige för att det är en väldigt väldigt lång dag på året. Trevligt att träffa tjejerna! Sen hem, lasta ur barnet, lasta in hunden och iväg till Jönköping för att besök djursjukhuset. Det är ju alltid kul att få göra en långfredag. Hade fått en tid där inne till klockan två, halv fem fick vi komma in till vetrinären...något dryg väntan! Hunden mår i alla fall bra, han hade knäckt en klo som var tvungen att dras ut. Men det var tur att vi kom in igår i alla flal, för tydligen hade det börjat bli en infektion som kunde spridit sig ner genom tassen, det hade inte vart så bra. Nu i alla fall blev det en sövd vovve, klo utrdagen, hästkur antibiotika och smärtstillande och en väldigt fattig matte. Det är ju inte dirket billigt att åka in dit på en helgdag, men vad va alternativet? Sen hem fort som fasen, satt ner tio minuter, sen kom gästerna. Också en väldigt trevlig och rolig kväll, men att man var trött. Somnade sen så fort jag la ner huvudet på kudden ju. Himla tur att man hade sovmorogn idag, annars hade jag nog klappat ihop. För snart ska denna dag sätta fart med. Iväg till storstaden, mat hos svärföräldrarna, lämna en dotter som ska sova där för första ågngen utan oss. Sen iväg till svågern som fyllt år, där ska det festas med vänner! Känner att mitt liv för tillfället går i hundratio. Och även att allt detta ska bli väldigt roligt, så är det inte annat att man känner för att vara hemma och pyssla i fina vädret. Än så länge känns det inte som jag är ledig, för det går i ett!

Jaja, rörigt inlägg, lite stressad, så är det ibland. Nu in i duschen och sen börja packa så vi kommer iväg till halv ett...ska ju bli intressant och se hur det ska gå till!

Glad Påsk på er

dsc00035 (MMS)

Och där har vi en sjukling. Nu är vi på väg hem i alla fall

dsc00033 (MMS)

Här sitter jag och kasper och väntar på djursjukhuset. Det är ju ett sätt att tillbringa långfredagen på. Två och en halv timme har vi väntat på att komma in. Suck!

Hur kommer det sig att dottern är så här jäkla morgonpigg när jag är ledig? Sambon har ju påstått att hon har sovit till halv åtta åtta varje morgon senaste veckan. Jag börjar tro att han ljuger för mig! JaHija, ingen större katastrof att gå upp vid sex med tanke på att jag somnade i soffan vid halv tio igår kväll. Så är gaktiskt ganska utvilad trots allt. Så den där filmen sambon kom hem med, den fick han allt titta på själv, såg väl en kvart tror jag...sen somnade jag gott i soffan med en katt över halsen.

Har dessutom börjat överväga om idén att lägga sig på golvet med datorn vr så lyckat. Dottern är något intresserd av vad jag sysslar med, och jag skulle nog vilja påstå att hon gör allt för att sabotera det jag sysslar med.

Nähä, morgonpromenad kanske skulle få en att piggna till? Sen bär det av mot staden för att träffa lite flickor och barn, ska bli mycket trevligt. Händer ju inte så ofta vi alla är samlade.

Hoppas alla har haft en god morgon, ni som utav en märklig anledning nu är uppe med tuppen. Kan tänka mig att det är väl de med barn och de vars fest inte slutat förräns nu.

Tjingeling
Den är väldigt välkommen, inte för att jag på något sätt är en fanatisk påskfirande, utan snarare att det innebär en långledighet för min del. Och sådant är ju alltid välkommet!

Som en del säkert redan förstått så syftad tidigare bild på en kommande hockeymatch. Dottern var dock lite mesig tycker jag, fixade bara första perioden sen gick hon i däck. Men fostran är påbörjad i alla fall!

Sambon blev akut sugen på ngåot, oklart vad. Men han satte sig i bilen i alla flal för att köra in till byn och inhandla något. Har däremot börjat fundera på vilken by han körde till? Hur lång tid kan det egentligen ta att köra två mil och handla lite??

Ikväll är det sista chipspåsen i det här huset på länge...dags att börja jobba på bikinikroppen. Inte för att människor kommer svimma av lycka när de ser mig i den, men man behöver ju inte se till att de kräks heller. Så från och med imorgon så är det slut på snask och välkommen motion. Jag vet att jag har sagt detta många gånger förr, och nej det är inget aprilskämt...men jag LOVAR att det ska inträffa den här gången med.

PÅ tal om första april...jag har inte blivit lurad idag. Kan tänka mig att jag åker dit så det smäller innan kvällen är slut. Eller inte, med tanke på att jag sitter ute i skogen med en sambo och en sovande tös. Inte så många som kan lura mig, jag hoppas på det bästa!!!

Nu har sambon hittat tillbaka med en film i näven. Inte säker på om det är den han tänkte äta eller inte, med tanke på att han var snask sugen???

Glad Påsk till er alla för nu återgå jag till mitt sociala liv som innefattar hockey för tillfället!

dsc00031 (MMS)

Gissa vad vi ska göra ikväll! Sambon som varit kreativ idag och gjort denna fina tröja tills jag kom hem!

dsc00027 (MMS)

Vad som hälsar mig välkommen till jobbet varje morgon