Line har vänt sig!!!! WOHO!!! Inte nog med att hon vänt sig självmant till mage, det har ju faktiskt hänt ett par gånger tidigare. Hon snurrade även tillbaka efter en stund till ryggläge. Och glädjen här hemma är obeskrivlig, inte bara hos dottern utan kan mest hos hennes moder! Line själv var väldigt nöjd med sin bedrift, flinade både på mage och rygg, såg oförskämt nöjd ut av denna bedrift. Och varför skulle hon inte vara det?
Kan tilläggas att hon aldrig ligger där jag lägger henne längre än någon minut, sen har hon förflyttat sig, och alltid ut på golvet, tydligen mycket bekvämare än den gosiga filten...knäppa unge! Och nartuligtvis har kameran fått ben och sprungit och gömt sig, så det blev inga kort på denna stora milstolpen...
Nu äntligen har jag kommit igång här hemma. Efter en mycket mycket seg morgon, som innefattade smörgås, gos och te så börjar det faktiskt hända lite saker här hemma. Julskivan är uppletad och spelas på steron nu. Går ju inte julpynta utan julmusik!!! Försökte sätta ihop en julstjärna, gick ju inte alls, det enda som hände var att jag nu är täckt i glitter. Reflexer ikväll är med andra ord fullständigt onödigt! Så det får vänta tills sambon kommer hem så kan han roa sig med den. Men bortsett från det så börjar det faktiskt bli lite julstämning här hemma. Och imorgon ska det inhandlas ingredienser efter bvc, så jag kan ta och baka lite pepparkakor. Nu ska jag strax gå upp och väcka lilltösa. Har ju börjat reglerar hennes sovvanor på dagen, vilket har fungerat utmärkt. Nu är vi tillbaka i gamla vanliga spåret igen med att sova hela nätter. Imorse vaknade hon tjugo i åtta!! De ni...och då sovit nonstop sen klockan elva på kvällen...underbart!!!

Har även vart duktig och ringt till fotografen, så dit ska vi på onsdag, då ska Line äntligen fastna på bild, och förhoppningsvis blir det bra bilder med. Borde ju bli det eftersom det är ett proffs som tar dem till skillnad från mig.  Nä, nu är det dags att knalla upp, nu har hon sovit snart i tre timmar, räcker gott och väl!!!
Hann/orkade faktiskt inte skriva något igår.
Det var ju första advent igår, vilket innebär att snart är det jul!! Och det gillar vi, bästa tiden på året helt klart. Så mysigt med allt ljus, mörker, klappar, mat etc, skulle kunna hålla på i all evighet. Men igår var det inte bara första advent, det var även min pappas födelsedag. Hela 48 år gammal blev han, nästan gubbe ju!! Så jag och Line packae ihop oss igår morse och satte oss i bilen för färden ner mot Skåne. Lilltösa sov hela vägen, sa inte ett pip. Sen när vi kom fram så var hon på sitt bästa humör i en halvtimme timme ungefär, sen brakade helvetet lös. Då var hon övertrött, hungrig och inget passade. Efter väldigt mycket om och men lyckades jga få henne att äta, sen slocknade hon direkt efter det i pappas säng. Så planen att gå ut och äta allihopa sprack ganska ordentligt. När hon väl somnade hade jag absolut ingen lust att väcka henne, var ju inte riktigt på humör för att visa upp den goa underbara tjej som hon i normala fall alltid är. Så det slutade med att pappa och lillasyster fick åka iväg och hämta pizza. Men inte fy skam det heller, den var väldigt smarrig!! Framåt eftermiddagen åkte vi hem igen, ville komma hem i hyfsad tid så man hann julpynta lite med. Men tydligen finns det en bieffekt av att få barn som jag inte visste om. Jag har blivit feg! Har aldrig varit feg i hela mitt liv tidigare. Men igår när jag skulle köra tjugo mil hem upptäckte jag hur fegheten kom lurandes. Nu för tiden hatar jag att köra motorväg, speciellt om det är mörkt och regnar ute. Tycker inte om att köra om lastbilar. Sitter och inbillar mig att något ska hända hela tiden. Gjorde ju inte saken bättre att vi körde förbi en olycka heller, snacka om spä på de tankarna. Inget kul alls!!!! Sådan här var jag aldrig förr! Det var nästan så jag vid ett par tillfällen funderade på att ringa sambon och säga att han fick hämta oss :S Efter mycket om och men, och inte världens snabbaste bilkörning kom vi hem. Men då var jag så jäkla trött efter suttit och spänt och koncentrerat mig så hårt i bilen. Har även suttit och funderar idag på om detta kommer märkas i andra aspekter av mitt liv, antagligen kommer det göra det. Men påverkar det karuseller på t.ex. Liseberg vet jag inte vad  jag ska göra! Har ju alltid älskat allt sådant innan, desto fortare, snurrande, högt etc desto bättre...nu vet jag inte längre :(

Var helt slut i alla fall, så det blev inte så mycket julpyntande i alla fall. Sambon fick upp två ljuskoner, en adventsljusstake och en julstjärna, that's it!!!
Nu tar vi nya tag ikväll istället, ska börja lite nu på dagen tänkte jag, sen tar vi resten när sambon kommer hem ikväll. Så idag blir det mest röja och stöka häromkring....bus med lilltösa finns på dagsplaneringen med :)
...känner man sig ibland. Idag är en sådan dag. Nu är jag förvisso ensam hemma, eller rättare sagt, sambon är inte hemma. Vi var bortbjudna ikväll till Kalmar, men jag och Line stannade hemma. Tyckte det var dumt att sätta henne i bilen så långt över dagen, speciellt eftersom vi ska ner till skåne imorgon. Så det blir en massa timmar i bil i alla fall. Sen vet jag ju de, att Line kommer antaligen inte vara någon solstråle framåt kvällen om vi är borta, och då blir det inte kul för nån hur som helst. Så här är jag. Ensam i ett hus ute i skogen en lördagskväll. Line sover för tillfället och det man har att se fram emot är Robinson ikväll. Suck.
Missförstå mig inte, jag älskar att vara mammaledig och få njuta av min lilla tjej hela dagarna. Men ibland kan man trots allt känns sig lite isolerad...

men men strunt samma. Ska ta och fixa lite mat nu...magen kurrar
...idag bar av igen mot simhallen. Kan dock säga att jag var inte pigg imorse. Nu brukar jag förvisso aldrig vara pigg på morgonen men idag var det extremt. Var ju uppe tidigt dessutom. Men nu är det avgjort, lilltösas sovtider på dagen skall kortas ner ordentligt. Somnade precis som hon skulle igårkväll, men vaknade vid halv ett på natten och skulle ha mat, vaknade sen vid fyra igen :( Gör väl inte jätte mycket egentligen om det inte vore för att hon tyckte hon skulle vara social en timme med då. Suck...lite trött med andra ord när klockan ringde vid sju. Men bara att masa sig upp. Ut både jag och sambon och startar upp ena bilen med startkablar, så fick den stå igång i en timme för att ladda batteriet innan vi skulle åka (sambon laddade ur den i början på veckan, använde lyktorna som ljuskälla när han snickrade panel). Sen in igen, packa saker, upp och väcka en väldigt trött liten dam. Inte konstigt att hon var trött, med tanke på den trevliga pratstunde vi hade tidigt tidigt på morgonen. Så idag blir det reglerade sovtider, eller rättare sagt, nu är det slut med att sova två tre timmar i sträck två gånger på dagen.
I alla fall, jag och Line packade in oss i bilen och åkte mot Sävsjös badhus. När vi väl kom in i omklädningsrummet så visste Line exakt vad som skulle ske, började tokskratta och sprattla med ben och armar :) Hon älskar verkligen att bada, speciellt i stor stor pool. En massa att titta på, bbåde leksaker som andra människor, men det är nog de andra barnen som är mest intressanta. Sen har hon ju även upptäckt att det spelas musik under vattnet, det är uppskattat. Blir fullständigt sjövild när hon hör det!! Favoriten just nu är att ligga på rygg i vattnet och sparka så mycket man bara kan med benen, ska helst skvätta mycket vatten. Dyka är oxå väldigt kul och badringen är avslappnande, med andra ord, hon somnar i den!!! :) Så när man vet hur mycket hon älskar det så är det värt sömnbristen och tidig morgon! Det kan jag leva med!!!
Blev tyvärr inga kort tagna idag heller, sambon skulle ju följt med men var tvungen att jobba istället, så vi satsar på nästa vecka igen...



Line älskade unge!!!
Finns det något bättre än att ligga naken??

Skulle ju skriva om detta.
Igår somnade Line vid 21.15 på kvällen...då var hon trött! Vaknade vid 22.45 och ville ha mat. Somnade om direkt och vaknade nästa gång vid 05.50, åt lite till och somnade sedan om i våran säng. Sen sov jag och lilltösa till 08.15 så hon vaknade för dagen. Låg och snufsade lite på brösten, men inte så hungrig utan mös mest. Är så härligt att vakna på det sättet, att mötas av ett stort leende från Line. Finns nog inget bättre sätt att vakna på! Sen vid en 08.45 när vi mornat till oss och myst så knallade vi upp för att påbörja dagen!


Jag hinner ju för sjutton inte med. Sitter och tittar på lilltösa som ligger under babygymmet och sprattlar och tjattrar. Hon blir fyra månader gammal nästa vecka. Och det är ju löjligt vad fort tiden går. Förra veckan var första gången hon skrattade så hon kiknade, kommer ju ihåg när man fick första leendet. Nu ligger hon och självmant letar efter leksaker och sträcker sig efter dem och tar upp dem. Minns när hon bara låg där under och bara stirrade på sakerna som hängde. eller nu, nu kan hon sitta i barnstol vid bordet...kom igen!!!! Det går för fort, jag hinner inte med!!! På ett sätt så känns det som hon alltid har funnits här hos oss, kan knappt komma ihåg vad sjutton man gjorde hela dagarna innan. Men å andra sidan känns det som tiden bara rusar iväg, det har gått så jäkla fort. Minns det som det var igår när hon föddes, känns inte som det var så länge sedan, men det är det ju. Min tös är inte så liten längre, hon växer så det knakar!!!!

Igår fyllde ju sambon och morfar år, smidigt att det är samma dag:S I alla fall, var ju hos morfar på dagen sen hem och fixade klart. Kvällen bjöd på tacos! Mycket smarrigt, sambon var nöjd med alla sina paket :) Alla blev mätta och goa, så tror nog kvällen var rätt ok. Men herregud vad trött jajg var sen, är verkligen inte vad vid sånna saker längre. Men det är kul :) Så idag ska jag diska upp det sista från igår och ställa iordning möbler och dylikt, sen ser det ut som vårt hem igen.

Hur kommer det sig att ungen aldrig ligger kvar där jag lägger henne?????? Börjar hon bli stor månne....
För idag fyller sambon 27 år, Grattis Grattis Hurra Hurra!!! Tyvärr fick han som sagt va åka och jobba idag i alla fall, men förhoppningsvis är han hemma lite tidigare än vanligt. Då han inte var hemma i morse, så fick han sina paket från mig och Line igårkväll, tyckte det var bättre när vi satt i lugn och ro bara vi :) Han blev mycket glad för sina paket....skönt!!!

Skulle ju börja skriva om  hennes sovvanor bland annat, blir inte så idag heller. Kan för allt i världen inte redigt komma ihåg tiderna. Det enda jag vet är att igår fick hon fnatt! Somnade vid nio ungefär, vaknade vid halv elva och skulle ha mat????!!!! Vaf sjutton, har aldrig hänt! Sen vaknade hon nån gång mitt inatten och sen vid klockan sex med. Somnade förvisso om varje gång, men i alla fall. Tror inte hon har vaknat på det sättet sen hon var en vecka gammal...redan dags för trotsåldern ;) trodde man hade ett tag till på sig att menalt förbereda sig för den.

Nu ska vi strax göra oss iordning för att hälsa på min morfar som oxå fyller år idag, 80 år nämre bestämt Grattis Grattis Hurra Hurra!!! Verkar bli fint väder så vi tar bärselen men tar nog med barnvagnen med för att vara säker...eller om hon somnar. Sen blir det vidare hem och städa klart, underhålla lilltös, börja laga mat, underhålla lilltös, eventuellt duscha om jag hinner, underhålla lilltös, duka bordet, underhålla lilltös, ja ni ser nog mönstret...fullt upp idag med andra ord! Så kommer nog inte skriva mera idag, blir en sammanfattning av dagen imorgon istället....
...finns det tydligen gott om. Just nu tänker jag på en speciell person som sabbat hela morgondagen för oss. Tack för det!!! Sambon fyller ju 27 år imorgon, och vad passade bättre än att han inte var schemalagd då, alltså hans ledig dag. WOHO!! Tänkte, perfekt ju. Då skulle jag fixa frukost på sängen, ge lite paket, mys mys. Sen skulle vi hinna med att tanka, handla, gratta morfar med, städa och laga mat tills kvällen...men samtidigt haft en riktigt mysig dag. Men nej då!! Då måste han jobba! Hans lediga dag är indragen för att han kör en annan rutt, vad sjutton är det! Dra in folks lediga dagar utan anledning...det suger! Så nu istället måste han jobba, ingen mysmorgon, handla får stackarn göra ikväll efter vaccineringen, då jag inte har någon diesel i min bil. Vilket innebär att jag får gå själv till morfar imorgon o gratta, ja Line ska ju med nartuligtvis. Men då bilen är snustorr måste vi knalla oavsett väder, känns ju lovade i slutet på november. Sen föröska hinna med att städa och laga mat innan folket kommer, detta samtidigt som en lilltösa vill bli underhållen. Gör så mycket jag hinner idag, men vi får väl se hur det bli. Trött blir jag i alla fall, så tack så hemskt mycket för att ni saborterat sambons dag och min och Lines!! Vår dag tillsammans!

Lite bitter kanske...men det går över...
Skrev ju häromdagen, minns inte när (minner ni vet) hur jag tyckte det var lite taskigt av Line att inte förvarna mig om ändrade rutiner. Kan medela nu då att vi är tillbaka på de gamla trygga välbekanta rutinerna igen. Hon somnade vid kvart över elva nu, och sover då till ett halv två (om det är samma rutiner som tidigare). Nu håller jag tummarna att de senaste två dagarna bara var gästspel. Det funkade förvisso det med, men tycker om när saker och ting är på ett visst sätt. Blir lite lättare att planera livet om jag vet på ett ungefär när hon sover, för då kan man många gånger undvika en trött och gnällig bebis. För hon är så himla mysig och go när hon är utvilad och pigg. Inte lika go och mysig när hon är övertrött och kinkig!

Hade tänkt att jag skulle börja skriva hennes sovtíder här, och även mattider, mest för att jag själv ska få lite koll på tillvaron. Men då vore det ju himla bra om jag kunde komma ihåg hur nätterna är. Brukar ju oftast inte vara uppe nattetid, men inatt vet jag att damen vaknade och ville ha mat (fick hon me), men kan för allt i världen inte komma ihåg när, och då tittade jag ändå på klockan, det minns jag!!! Minnet är ju så där måste jag säga...så får se om jag kan börja med det imorgon istället då...

En liten rättning då angående kortet taget hos Petra och Oskar. Det var inte nu det hände, utan för drygt en och en halv månad sedan....har kunnat ta tag i saker aktivt länge nu...

Skriver mer senare, nu ska jag äta frukost sen ska Kasper få sin morgonpromenad me. För idag har jag ju vagnen, vilket är tur för det regnar....

...gick väl så där. Vi har tänkt att nu ska lilltösa lära sig att äta från flaska. Inte för att jag ska sluta amma, inte alls. Utan för att jag ska kunna åka iväg utan henne om det behövs. Så operation flaskmatning började ikväll. Tänkte de att en gång per dygn ska vi testa nu, och förhoppningsvis lär hon sig. Dagens försök gick väl inte vidare bra. Tanken var ju att sambon skulle göra det, eftersom jag luktar ju det hon brukar få, och jag hör ju ihop med ammning. Synd då att sambon inte har världens tålamod när hon trilskas. Så det slutade med att jag fick i henne 35 ml från flaskan, sen struntade jag i det.

Detta försök verkar ha sabbat lilltösas humör ikväll fullständigt. Så det är nästan så man funderar på att ge sjutton i det här med flaskan. Känns knappt som det är värt de. Men samtidigt, någon gång måste hon ju lära sig, kan ju inte amma tills hon flytta hemifrån :S men visst, det kan ju vänta ett litet tag till. Så bråttom är det inte egentligen. Men man blir ju lite avundsjuk på alla som säger att deras barn tar både flaska och bröst, och aldrig varit något problem heller :( Våran lilla tjej tycker verkligen inte om flaskan, eller så har jag världens bästa matfabrik ;)


Line med sin mormor, precis innan det är sängdags för den lilla då ;)



Line hemma hos Petra och Oskar, första gången hon aktivt tog tag i något :)



Jag och lilltösa myser i soffan, hon testar om hon kan få in hela handen, funkar nästan :)

Varför är det så att när man äntligen tror att man lyckats hitta någon form av runtin här hemma, så kommer det en liten dam och vänder upp och ner på allt??? Precis när man tror, yes så här är det!!! Så ändras allt. Som till exempel, tills går har hon i flera veckors tid alltid sovit mellan elva och ett halv två på dagen. Vilket var perfekt, för det visste jag med säkerhet att hon gjorde. Så det var lätt att planera dagarna och aktiviteter utifrån det. Men inte! Igår ändrades den här rutinen helt och hållet. Tycker att det var lite taskigt av henne att inte medela mig detta i förväg. Så från och med nu så sover hon tidigast halv ett, kanske halv två med. Sover fortfarande i lite över två timmar. Detta helt uppenbarligen spelar ingen roll om hon varit vaken längre eller mindre :s Så jag antar, att när jag väl börjar tänka igen " ok så här är det, funkar fint!", så kommer det garanteras förändras igen. Men men, nu sover hon i alla fall, så jag ska ta tag i det jag avskyr allra mest. Tycker faktiskt det är riktigt kul att laga mat och baka, men DISKEN! Det är nog det värsta jag vet, gör vad som helst om jag slipper disken. Tyvärr så fungerar det ju inte så, de har fortfarande inte uppfunnit något magiskt sätt som gör disken ren utan att jag måste anstränga mig. Här skulle nog en del människor påstå att det har de visst, det kallas diskmaskin. Nu hävdar jag att det inte är sant. Diskmaskinen må diska porslinet, men inte utan arbete för min del. Måste fortfarande plocka in och ur, även fördiska ibland. Och då spelar det ju ingen roll!!!!
jaja, planen för idag är då att diska klart...suck! Sen när det är gjort skall det bakas muffins och förbereda kvällsmaten, sen då diska igen...suck!

Just de ja, då sambon, min älskade sambo missade en liten liten detalj imorse var jag tuvngen att vända upp och ner på hela huset för att hitta bärselen, som på mystiskt sätt inte befann sig där jag la den sist. Märkligt det där. detta berodde ju nartuligtvis på att sambon åkte iväg till jobbet med barnvagnen där bak. Hade ju kunnat tagit en dag inne och bara haft det skönt. Men misstänker starkt att hunden hade protesterat mot detta, om inte annat hade han orsakat mig mera städning. Så som tur var så regnade det inte idag. Så jag, Line i sin söta björnoverall hängandes på min mage, tog hunden och gick ut på en långpromenad i morse. Väldigt skönt var det. Men herregud vad tung hon börjar bli. Var helt slut i ryggen när vi kom hem igen, är  inte van längre att bära henne på det sättet. Så jag ska se till att barnvagnen kommer in igen!!
...som det gör någon skillnad när man är mammaledig :) Skillnaden är ju i och för sig att sambon inte är hemma på dagarna. Men annars gör jag ju stort ett samma saker som vanligt. Inte för att det gör något, tycker faktiskt om att få tillbringa dagarna hemma och göra basjobbet här hemma och mysa obehindrat med dottern. Lilltösa ligger under babygymmet nu, sprattlar och tjattrar så det står härliga till. Sambon kom nyss hem, såg han stiga ur bilen. Och helt ärligt, jag var smidigare som höggravid. Tydligen har han sträckt sig i ryggen på jobbet idag. Det syns!! Han vaggar fram som en anka och ett kassaskår skulle antagligen vara smidigare än vad han är nu. Men med lite piller och vetekudde så hoppas vi på att det försvinner. Så vad har jag gjort, jo tjuvstartat julen! Har slagit in en massa julklappar! Älskar verkligen allt med julen till. Ser fram emot söndag och första advent så man kan få sätta fram alla ljusstakar och mys. Bortsett från det har det varit mycket soffsittande, eftersom den lilla hönan hade en period idag då enda stället hon var nöjd på var i mitt knä/famn, efter ett tag blir det jobbigt att gå runt, så då hamnade vi i soffan. Inte för jag klagar, det är helt underbart att sitta och gosa med henne, lukta på henne, bebisar luktar ju så underbart. Skulle i princip kunna göra det hela dagarna, men ibland måste man ju göra annat med. Såsom tvätta, städa, laga mat etc, inga jätte roliga saker men nödvändiga saker mellan varven. Nepp, nu ska jag avsluta detta och påbörja kvällsmaten. Krebinetter och potatis blir det idag :)
Skrev ju igår att hon sov extremt mycket, var nästan lite orolig där ett tag att natten framför oss skulle tillbringas i vakentillstånd. Men det behövde jag inte vara orolig för. Lilltösa somnade vid sju, vaknade vid nio och åt, somnade om igen och sov till fem då hon åt lite och sov sen till halv nio!!!! De ni!!! Jag tror jag har världens smidigaste bebis här hemma!!!!
Ska bebisar sova så här mycket??? Lilltösa somnade vid halv tolv idag, vaknade och åt lite runt två tiden, somnade om direkt och sover fortfarande! Och då är klockan halv fyra...och verkar inte vara i närheten av att vakna. Ska det vara så här?? Kan ju tillägga att hon sover hela nätter och har inga problem oftast att somna på kvällen. Har alltid sovit mycket på dagen men det här är ju extremt!!!!

Ska dock börja med gårdagen tänkte jag. Igår åkte jag och lilltösa iväg till badhuset för att gå på babysim. Till sällskap hade vi Sanna med dottern Ellie. Badet går bättre och bättre för varje gång vi är där. Line är fullständigt sjövild i vattnet :) Testade att dyka denna gång med, och det var ju inga problem alls :) Tyvärr så var ju inte Ellie redigt på badhumör, så kan det gå. Men det var trevligt att de kom trots det :) Sedan bar det av hemåt, slängde mig i soffan och kollade på en film medans resten av familjen låg och sov. Sen var det dags att börja göra oss iordning för fest! Lilltösa uppklädd och söt i klänning, hennes moder uppklädd i kjol de du!!! Fadern i kostym, mycket stilig familj måste jag säga. Tyvärr blev inte kvällen så lyckad som man hade önskat. Det var lite för många wooogirls på plats (How I meet your mother), lite för tydlig uppdelning på bordsplaceringen, och senare börjar det med lekar vilket innefattade högljudda visselpipor...då fick Line spader, övertrött som hon var i alla fall. Så då packade vi ihop och åkte hem istället och kollade på film till sent....så idag är man lagom sleten, känns som det var en riktigt praktfest igår, men inte...nu för tiden räcker det att man är uppe sent så känner man sig bakis dagen efter. Synd då att sådana saker påverkar ju inte lilltösa överhuvudtaget, senast nio så är det dags att gå upp varken man vill eller inte. För då är det kört att få henne att snooza mer. Men idag fick jag sovmorgon! Sambon tog dottern vid kvart över nio och gick ner och mös med henne, han fick lite ensam tid med henne och jag fick sova ut....win win situation!!! Så denna dagen började (för min del) med promenad med hund, ladda en maskin tvätt sen satte vi oss och kollade på film medans Lilltösa sov. Idag blir det slappadag hemma, redigt höstväder ute, då är det ok att sitta inne i mysbyxor och dricka te :)

Från jag var yngre, så är det ett par saker som man minns extra tydligt med värme. En av de sakerna var Robinson. Då satt hela familjen på lördagarna och kollade och hade familjemys! Man åt gott innan och åt lite godis på kvällen framför tvn. Så vill jag ha det igen! Eftersom vi missade säsongstarten igår då, ska jag ta igen reprisen idag så man hänger med nästa vecka. för i fortsättningen blir det lördagsmys här hemma!! Gillar sådana traditioner. Nu är ju Line alldeles för liten för att minnas sådana saker, men om man håller i dem så är det något hon också förhoppningsvis kommer minnas med värme. Behöver ju nartuligtvis inte vara just Robinson, utan man har ju flera saker som man försöker skapa till att bli en familjegrej, återkommande. Hopps jag lyckas med några precis som min mamma gjort genom åren. Minns disneydagstiden med glädje, vet även att det är något min mamma minns med glädje oxå. Ytterliggare ett tydligt minne för mig från när jag var liten var när mamma satt vid pianot och spelade fur elise, varje gång jag hör den i vuxen ålder så är det en påminnelse från barndomen, det är något som är hemma för mig! Svårt att beskriva hur det känns, men det är ett underbart minne och känsla. Något sådant hoppas jag att jag även kan skapa för min dotter, något som för henne alltid kommer påminna henne om hemma och mysiga stunden med sin familj. En sak är ju redan infört, och det är söndagssteken ;)

Idag har varit en härlig dag! (bortsett från förkylning då) Var uppe tidigt idag, kan tilläggas att det inte var så frivilligt från min sida. Men lilltösa vaknade klockan sju pigg som en mört, låg och drog oss i en halvtimme tills jag gav upp, lilltösa tjattrade så högt att sambon inte kunde sova. Så vi gick upp och mös i soffan istället. Sedan var det dags att göra oss iordning för babymassagen och en runda på stan. Väckte sambon, tyckte nästan synd om honom (jobbat natt), men sånt är livet ;) Babymassagen var jätte mysig som vanligt, Line älskar det, ligger och myser och skrattar, tror bestämt att den lilla tösen är lite kittlig dessutom :)
Därefter skulle vi gå en runda på stan, inhandla lite julklappar och födelsedagspresenter (även en klänning till Line, som hon skulle behöva mer kläder hehe ). Så vad händer. Jo det här var i princip första dagen den här veckan som vi träffades allihopa, eftersom sambon jobbar natt nu. Vi står inne på Åhlens, packat på oss massor av saker. Jodå då ringer hans jobb och undrar om han kan åkta till citygross och hjälpa en kollega. Så, off he goes!!! Kändes ju lite snopet. Men men, jag och Line fortsatte vår runda i solskenet, riktigt skönt att vara ute och gå. Efter mycket om och men så kom sambon tillbaka för att hämta oss, det var väl snällt!
Då jag fortfarande är lite småförkyld så har resten av dagen blivit lugn, intagit soffläge!! Med andra ord helg! När den lilla damen vaknar så skall det badas här hemma, och kvällsmysa, bara flickorna här. Sådana kvällar är faktiskt underbara, när hon vill alltså :) Sen förhoppningsvis så somnar vi tidigt ikväll, inte för att jag kan klaga på lilltösas sovtider, somnar ju runt åtta snåret varje kväll. Snarare jag som har stora problem att somna på kvällarna, tror det beror på att sambon inte är hemma då. Är inte van att sova själv och jag tycker inte om det heller. Imorgon blir det babysim tillsammans med Sanna och Ellie, sen bär det av mot Åseda för fest.

Just de ja, tydligen hade jag vart lite elak inatt, runt tre tiden mot sambon hehe. Han hade kommit hem, krypit ner i sängen och ville vara gullig och pussade mig två gånger på armen. Min rekation var däremot inte lika söt, ropar AJ och undrar vad fan han vill :S Vad stackarn inte tänkt epå var att det var precis där jag hade fått sprutan. SJukt öm!!!! Sen gjorde det väl inte saken bättre att jag sov när han gjorde det. så jag väcktes med andra ord av smärta. Hade jag vart vaken hade jag nog vart lite trevligare, hoppas jag! Så det är inte lätt att vara gullig i den här familjen...
Jepp tänker nämligen skriva om bebisajs! Imorse så ringde jag till bvc och kollade vad man skulle göra om det gått över en vecka sedan hon bajsade, tyckte dessutom att hon började få lite ont av det nu. Men enligt damen jag talade med så var det inget att oroa sig för, så länge hon åt som hon skulle och inte kräktes upp allt så var det lungt. Hon påstod även att det är fullt normalt att det kan gå tre veckor mellan gångerna :S Detta gällde då om man helammade som jag gör. Men man började ju ändå undra, tre veckor är en lååååång tid tycker jag. Men  behövde inte funderar mer på den saken för en kvart senare så kom den efterlängtade blöjan. Märkligt att man nu för tiden kan finna sån glädje över sådana osmakliga saker :) En sak kan jag säga...jag är mycket tacksam för att vi bytte upp en storlek i blöjor tidigare i veckan, för den mängden hade aldrig fått plats i de gamla mindre blöjorna. Har aldrig någonsing sett sådan imponerad mängd avföring, då började mna ju undra, om detta var lite över en veckas mängd, hur i hela friden skulle de se ut efter tre veckor :S Stackars barn säger jag bara!!! Så då detta var avklarat för denna gång så blir det paus i matandet. Nu blir det enbart amning ett tag innan vi testar nya saker, säger ju att de ska vara fyra månader när man börjar med smakportioner, och det är hon ju snart, så vi väntar till dess tror jag.

Ja bortsett från att byta blöjor har det inte hänt jätte mycket idag. Var hemma hos mamma och Vladde en sväng, provduschade i deras nya badrum. Lite avis mna blir eller, de hade tryck på vattnet och VARMT vatten. Inte strilande ljummet vatten som vi har. Så det var en fröjd kan jag säga. Risken finns att det kanske blir en veckovana att göra, åka bort dit och duscha skönt! Sedan blev vi kvar där och allmänt umgicks en stund. Skönt att få komma hem ibland och få vara barn mellan varven. Sen när Line började bli lite seg åkte vi hem och tog på pyjamas, så hon däckade nästan direkt när vi kom upp till sovrummet, runt en 19.45...Bästa barnet någonsin på att sova!!!!!!
Jepp, nu är det gjort. Snacka hysteri!! När vi kom dit så var brandkåren på plats för att dirigera trafiken, och tur var väl det. Folk var ju fullständigt galna!!! Sen när Vladde och Line släppt av mig i ösregnet så var det bara att ställa sig i kö. Hade tur ialla fall och slapp stå ute i regnet, kom precis in under taket, väl förberedd var jag med, hade packat med mig Stephen Kings Sömnlös, som kom väl till pass. Fick köa ungefär femtio minuter, så inte jätte farligt. Däremot blir man väldigt imponerad över vissa människor. Märkligt nog så var det väldigt många över trettio där för vaccinering hm hm trodde det var för oss mellan arton och trettio denna vecka. Inte nog med att de smet för i kön, så gjorde en hel del det även bokstavligen. Deras armbågar arbetade på bra måste jag säga, för att komma så långt fram i kön hela tiden. Mycket intressanta förklaringar en del  hade med. Var tvunga att komma före, för de hade barn på dagis, sena hemma, skulle och träna...men suck!!!! Som jag bryr mig. Jag hade min tre månaders bebis i en bil med sin morfar som åkte runt i Värnamo och väntade på mig. Gjorde så ifall det skulle ta flera timmar, för då kunde de alltid komma in när det var matdags tänkte jag. Nu behövdes inte det som tur väl va, men inte sjutton var det tack vare alla som smet för i kön. Jaja strunt i det nu. Nu är det gjort i alla fall. Nu ska jag strax ta och bada damen som ligger och snacka hej vilt på golvet. Ligger och övar på det nya ljudet hon lärt sig, se hur höga decibel hon kan uppnå hahaha

Idag påbörjar sambon sin nattvecka på jobbet, vilket innebär många ensamma kvällar och nätter för mig och lilltösa och alla djur. Lite mysigt på ett sätt, men samtidigt saknar jag sambon. Idag har vi faktiskt inte gjort mycket alls, hållt oss inne för att vara säker på att förkylningarna går över. Jepp, jag har åkt på det med. Så det här är det sanna livet med småbarn, förkylningarna går runt, runt, runt :) imorgon ska jag ta vaccinet på svininfluensan, börjar bli lite nervös ska jag erkänna, hatar sprutor. Eftersom sambon jobbar då, så får  min mamma komma över och vara lite barnvakt. Har ingen lust att ta med Line till vårdcentralen, känns onödigt att utsätta henne för onödig smitta. Tror inte att barnets mormor klagar heller för den delen ;) Då kan hon få krama de mjuka låren och tillhörande kropp hur mycket hon vill :)

Detta är då lilla tjejen som kämpar förtvivlat med att vända sig till mage. Hade lyckats om det inte vore för den där förgrymmade högerarmen som tydligen vägrar samarbeta :)



Då gårdagens måltid med katrinplommon inte gjorde susen har vi gjort ett försök idag med. Om inte annat så har jag och Line fått öva lite på det här med barnmat inför framtiden. Nu till åtgärd två, det blir lite massage på ben och mage innan sängdags, för att se om det hjälper till att få fart på systemet. Men än så länge verkar hon inte ha ont av det, så så orolig tänker jag inte bli riktigt än.



Detta är då före, en söt och ren bebis



Efter en delikat måltid på katrinplommon. En söt dock inte så ren bebis :) Men oj vad hon älskar det, kanske inte visar det så mycket på bilden, så ni fåt ta mig på orden.


skulle vilja säga att hon vände sig själv där, men inte riktigt. Lite hjälp från mig, en liten putt på rumpan så tippade hon. Så det är inte långt bort att hon vänder sig själv!



Lilla Line ligger och myser med mig i soffan



Kasper nytrimmad. Syns inte så väl här, men fjolligare hund får man leta efter
...det är vad lilltösa har fått smaka idag. Denna delikatess beror rätt och slätt på att hon inte har bajsat sen i onsdags, och katrinplommon är ju bra i sådana lägen. Så vi tänkte de, vi gör ett försök och åkte och köpte det (barnmat alltså). Första gången vi testade gick det sådär, hon protesterade inte men det var första gången hon åt från sked. Andra gången däremot, oj vad det gick bra när hon lärde sig bemästra tekniken. Haha hade hon fått hade hon nog ätit upp allt i hela burken. Hon älskade det!!! Men som en nybörjare och lätt orolig moder så fick hon bara äta lite. Vill ju inte chocka hennes lilla mage. Nu gäller det att det ska passera och göra nytta med. Gör det inte det, blir det ny måltid med delikatessen katrinplommon imorgon. Tror inte lilltösa klagar över de dock :) Tyvärr hade jag inte kameran i närheten, hade vart kul o haft ett kort på första måltiden...men får ta kort imorgon istället och lägga upp här. Så hur som helst så verkar det inte som det kommer bli svårt att sluta amma när den dagen kommer, skönt de.

Uppdatering från igår då, mjölkstockningen har släppt!!!!! hurra hurra för mig!!! Som tur är så piggnade ju Line till framåt kvällen igår, och då hade hon inte ätit så mycket de senaste dagarna, så hon var hungrig. Hon åt som det inte fanns någon morgondag eller att någon hade hotat henne med att det var sista gången hon skulle få äta på mig. Eftersom hon var så hungrig och ivrig när hon åt så släppte det nästan direkt. SKÖNT!!! Det är inget jag vill uppleva igen, då vet jag ändå att det kan bli värre om man har otur.

Nu ska vi äta köttfärspaj och sallad här hemma, så smaklig måltid till oss!

Först kan jag ju medela att dotterns feber och snorigeter/nästäppa verkar ge med sig nu. Sover fortfarande extremt mycket, men när hon är vaken nu så är hon pigg och glad, istället för trött och rosig om kinderna. Så imorgon är hon nog pigggelin igen! Ska bli skönt, har saknat min pratglada goa flicka =)

Däremot fick jag lära mig något nytt idag. Bieffekter av att ha en tre och en halvmånaders bebis med förkylning. Bland annat var det ju känslan av maktlöshet, sömnlöshet, sympatin etc etc men dessa saker var väl lätta att räkna ut. Upplevelsen var däremot ny för mig, då det är första gången någonsin som jag har tagit hand om ett sjukt barn, som dessutom är mitt! Men det finns en till bieffekt som ingen berättat för mig och den heter MJÖLKSTOCKNING! Visste så klart att det fanns något som hette mjölkstockning, men känslan av det och hur det kan uppkomma var helt klart en nyhet för mig. Tydligen då barnet är täppt i nästan, febrig, allmänt hängig så äter de inte lika bra eller ofta. Resultatet av det kan vara mjölkstockning, vilket inte är en trevlig upplevelse. Kan hittils jämföras med hur brösten kändes ett par dagar efter förlossningen. Som två extremt ömma cementklumpar, gör ont bara man petar, rör sig. Dock enbart ett bröst...Åtgärder mot detta än så länge är varmdusch, handpumpning, vetekudde och så klart Line. Hoppas på att det har löst sig tills imorgon...annars blir det fler åtgärder och antagligen fler symtom än ömma bröst!
Ja det blir inte alltid som man tänkt sig. Imorse skulle egentligen hela familjen varit iväg på babysim. Klockan sju imorse kom vi fram till att det inte är en bra idé. Då hade Line enbart sovit i 20 min pass hela natten. Så om det inte räckte med att man själv var sjukt trött så har dottern i familjen (orsaken till sömnbristen) åkt på världens förkylning. Babysim inställt med andra ord. Däremot åkte vi fortfarande till Växjö som planerat, mest med tanke på att om hon inte blir bättre under dagen så natten blir likadan som den föregående, kan ju hennes farmor och farfar ta henne lite på morgonen så kan vi ta igen lite sömn. Hur som helst, åkte till Växjö, lämnar av ett stycke dotter hos sin farmor. Sen åkte vi till babyproffsen för att inhandla en bilbarnstol och en dyna till barnstolen i köket, inte svårt att göra av med pengar där inte :) Sen åkte jag, sambon och dennes bror till Huseby julmarknad. Meningen var ju att Line skulle vart med, men hon fick stanna hemma, tyckte det var onödigt att släpa ut henne när hon redan var förkyld. På julmarknaden så blev det lite julklappar inhandlat, även en massa goda korvar och salamis, sen lite torkat renkött till sambon, var rädd för att han hade slängt sig på marken coh börjat lipa om han inte hade fått något hahaha till sist köpte vi en julkrans till ytterdörren. Så nu säger jag välkommen till julen!!!
Nu sitter vi åter i Växjö, ska ju vara kvar här tills imorgon. Line har nu även fått lite feber, så vi hoppas att en alvedonkur råder bot på det, stackars lilla tös. Inte lätt att vara liten och sjuk :( Borde finnas någon universal regel som säger att man inte kan bli sjuk innan man fyller sju år. Det vore perfekt!! Saknar min glada lilla spralliga tös. Glad är hon i och för sig, men inte på samma sätt som vanligt...

Nu väntas lite födoämnen till de vuxna, sen blir det mysa med sjuka dottern...
Idag var första mammaträffen som BVC sammansatt. Vi var sju mammor med sju bebisar som träffades idag. En av tjejerna kände jag igen från föräldrarutbildningen, och en tjej från BB. Line var den äldste med sina snart tre och en halv månad, en annan var född dagen efter. Den yngsta var sex veckor gammal. Svårt att tänka sig nu att Line en gång var så himla liten, och det är trots allt inte länge sedan! Det var hur som helst väldigt roligt, dels att träffa lite människor men dels att få prata med andra mammor som har barn i samma ålder, hur det går för dem och hur de gör etc. BVC sköterskan som var med första timmen var väldigt mysig, dock en typisk bvc sköterska tycker jag nog. Hon pratade en massa om vad vi inte skulle göra med våra bebisar, och det var väl ungefär allt. Lämna helst inte huset förräns de kan köra egen bil :S
Eftersom hon var så anti allt som hade att göra med att gå ut med bebisen där det fanns andra människor än familjen så var det knappt någon som vågade säga nåt. Andra ljud blev det när hon gick! Det vi alla kom fram till var väl att använda sitt sunda förnuft kommer man ganska långt på. Man kan inte sluta leva helt för att man fått barn eller att det är influensatider. Däremot behöver man inte vara dumdristig. Men att gå en runda på stan med barnvagn anser inte jag är dumdristigt! Jag hade nog tänkt fortsätta leva vårat liv som vi gjort hittills...tycker jag fungerat riktigt bra i alla fall. Men hur som helst så var det riktigt kul, och jag ser fram emot nästa träff som är om en månad. Sen fick jag även tips på babyrytmik i Värnamo, ska nog ta och testa det någon dag. Kul att ha lite att göra på dagarna, så det händer nåt. Både jag och Line tröttnar på att sitta inne hela dagarna...behöver prata med andra människor med. Line hon skötte sig exemplariskt idag kan tilläggas, om man får skryta lite. Hon låg på madrassen på golvet och tjattrade jädra! Inte tyst en sekund, men så nöjd och glad!!!

Nu ska jag ner oh förbereda dagens kvällsmat tror jag...


Line i sin babysitter, och för den som eventuellt har tvivlat, så älskar hon den ;)
Härliga dag! Var uppe hyfsat tidigt idag för att hinna med alla vardagsbestyr innan det var dags att åka till Vetlanda. När hunden var rastad, dottern inpackad i bilen bar det iväg hem till mamma för att försöka fånga en katt, inte så lätt, hon lät sig jäkla inte mutas med mat för att gå in i buren. Efter mycket om och men så är även katten inpackad i bilen. Då börjar resan mot stan för att hämta upp Therese och Simon. Katten Asta skrek hela vägen...suck. Till slut fick hon sitta i bagagen istället då hon försökte döda mig varje jag skulle växla. I vetlanda eller rättare sagt utanför staden hälsade vi på Sanna och Ellie, i deras nybyggda fina hus. Bara lite avis!!!
Det första jag får göra  är att bada katten i badkaret där, ni som har testat detta vet hur enkelt det är :S Ett stadigt tag om nackskinnet för att inte bli klöst och sen rappa på med tvätten. Detta då för att det hade hänt en liten olycka i buren. Varför jag nu hade med mig en katt är enkelt att förklara, hon skulle nämligen flytta hem till Sanna med familj :) Och det gick så himla bra, hon accepterade det direkt. Ellie tyckte oxå att det var mycket kul med en ny familjemedlem! När allt kattstök var avklarat så satte vi oss och fikade och snackade mycket goja. Alltid lika trevligt!!

Simon är ju så pass stor nu att han sitter upp själv, och oj vad jag ser fram emot att Line gör det. Förenklar ju tillvaron med hundra!!!!

Hunden blev ju trimmad igår, på tiden kan man ju lungt säga. han var ju så llånghårig att han gick in i träd och dylikt. Nu däremot så är han så mesig så mesig. Halva hunden är bort. Ska lägga upp nåt kort på honom nån dag när jag kommer ihåg.

När vi åkte från Sanna fick vi även med oss våra beställningar från ljuspartyt, mycket trevligt. Men sen jäkla rassla det till i mobilen, då har smsavin kommit oxå. Bara att köra förbi statoil på vägen hem och hämta en stor påse med kläder från H&M, böcker från adlibris, böcker från cdon och massa filmer från cdon!!!! Så jäkla kul. Var ju som en tidig julafton eller försenad födelsedag, vilket som!!! Kan tillägga att jag shoppade enbart på rean ;)

Nu ska jag ner och titta på en av filmerna eller börja läsa en bok, vet inte vilket?! Lilltösa sover sött och gör nog det ett tag till, helt färdig efter en intensiv dag :)
Sådär nu börjar dagen bli organiserad igen. Märkligt, vi som i normala fall har världens smidigaste bebis här hemma, som har sovit hela nätter från hon var en vecka gammal, fick helt plötsligt för sig att hon skulle upp och äta två gånger inatt och vara social dessutom. Det är man inte van vid kan jag säga, kan inte ens komma ihåg senaste gången hon vaknade på natten. Typiskt då att hon väljer den här natten av dem alla när vi ska iväg snart. Så timmarna man har sovit inatt är ju lätträknade. Fördelen är ju så klart att jag har hunnit med att göra massor denna morgon när Line låg och sov, var ju tvungen att ta igen natten :S Nä ska inte klaga, en natt var åttonde vecka kan jag leva me ;) I vanliga fall somnar hon vid åtta nio på kvällen, vaknar runt sex sju och vill äta lite, sen sover hon till nio tio snåret igen. Så just därför är man verkligen inte vad vid att sova lite! Kanske är ett i-landsproblem :S

I alla fall, bröstmjölk, overall, mössa, barnvagn och skötväska är i bilen nu. För snart bär det iväg mot storstaden. Line ska hälsa på sin farmor ett par timmar, jag ska trimma hund, storhandla mat, köpa julklappar och födelsedagspresenter, och till min hjälp får jag bruden Petra!!! Så höres senare, för nu måste jag försöka packa in barn och hund i bilen, såvida jag lyckas hitta min jacka som helt uppenbarligen fått ben och knallat iväg och gömt sig någonstans...
Sånt jäkla tjat, gnäll och oro det är över detta jävla vaccin. Och alla ska ha åsikter om det, och det har man nartuligtvis rätt till. Men ge fan i att ge mig råd om saken om jag inte bett om det. Hur jag och sambon väljer att göra är helt upp till oss. Säger jag att jag ska vaccinera mig finns det de som anser att man är en dålig förälderm för det kan ju inte vara bra att spruta in sån skit. Men exakt samma sak händer om jag säger att jag inte ska vaccinera mig, då är jag en lika dålig förälder, egoistiskt till och med. Nu är det så här, vad vi gör är vår ensak, alla andra får göra exakt vad de vill, det rör inte mig i ryggen. Man gör det man tror är bäst för sin egen familj!!!
Nu är det så att för min egen och sambons del är jag inte speciellt orolig för svininfluensan, och hade det gällt enbart oss hade vi nog inte vaccinerat oss. Ingen av hos har några hälsoproblem eller dylikt, och jag tror faktiskt inte det är så farligt att få den nya influensan då, om man är frisk i övrigt. Visst inte kul, men det är väl influensan aldrig. Men nu är trots allt inte vår situation på detta sätt, det är trots allt en person till i våra liv som blir påverkad av våra beslut. Just därför kommer vi vaccinera oss. Det gör vi för att förhoppningsvis besparar Line influensan! Denna jäkla spruta, (något spruträdd) kommer jag ta nästa vecka, då skall det köas utanför vårdcentralen. Sambon som jobbar natt just den veckan får ta den veckan efter istället. Kan ju vara bra egentligen, då man kan bli sjuk av vaccinet, kanske det är smart att vi inte gör det samtidigt. Skulle det ske, så är ju i alla fall en av pigg nog för att ta hand om barn, djur och hus.

Strunt i detta nu. Nu har jag suttit och beställt massa kläder till lilltösa från H&M. Kommer i slutet av nästa vecka, som julafton i förtid. Mycket roligare att shoppa till henne än till sig själv!!! Förhoppningsvis så kommer min beställning från cdon och adlibris imorgon, woho för i så fall blir det filmmaraton här på kvällarna, och en massa kvällsläsning!

Dags att förbereda för morgondagens utflykt nu...

Kan börja med gårdagen kanske. Alex kom ut på besök igår, det var väldigt kul att sitta och snacka skit om både nya och gamla tider. tråkigt att man inte kan ses oftare dock.
Senare på kvällen var sambon iväg och införskaffade de sista två filmerna i Johan Falck serien och en stor påse lösgodis. Lilltösa var helt underbar hela kvällen, låg och mös med oss i soffan.

Idag är det ju fars dag, trots detta så fick jag en hel mysig morgon. Sambon lät mig ta sovmorgon medans han gick ner med lilltösa och ordnade till riktig brakfrukost som vi avnjut till en Stephen King film. Inne på lite av en King maraton här nu. Men eftersom det nu är farsdag så hade jag köpt en present till sambon från Line, den allra första farsdags presenten någonsin :) Ett par fårskinsstofflor blev det, och sambon blev mycket glad. Dagen fortsatte med skräpeldning utomhus i vår nya tunna, Line sov i vagnen, började även röja bort den otroligt misskötta och fula häcken, kan dock tilläggas, inte vi som har misskött skiten, var sån redan när vi köpte huset för ett och ett halvt år sedan. Men nu jäklar ska den väck!! Fick helt plötsligt nästan trettio kvadratmeter mer tomt på köptet!!! Ibland, eller rättare sagt rätt ofta så förstår jag verkligen inte vad sjutton folk har tänkt på när de byggt och underhållt detta hus och trädgård. T.ex. Finns inte ett enda fönster på solsidan av huset!! Varför???? Ett rum på övervåningen, som skall bli Lines rum inom sinom tid, hade fyra dörrar in????!!!! Vad tänker man med då, detta var bara några märkliga saker här...skulle kunna fortsätta länge till, men det orkar jag inte.

Nu lagas det mat här hemma, för mor min med karl kommer snart på besök, dags att fira hennes födelsedag med. Hoppas hon gillar sakerna jag och lilltösa var och köpte i fredags.

Grattis Mamma på 35 års dagen!!! ;)





Line får provsitta sin stol för första gången, lite skeptisk men sen gick det bra!



Line och en stold morfar Vladde



Kasper och Line, världens polare!!!

Dagen började jätte mysigt idag, för andra dagen i rad var jag tvungen att väcka lilltösa. Vi har ju haft turen att fått en dotter som älskar att sova på nätter och morgonar. Det kör ju dock ihop sig lite när vi måste iväg tidigt på morgonen. Hur som helst så kom vi upp och iväg till badhuset för veckans babysim. Det är något lilltösa älskar!!! Idag testade vi att sitta i en badring, det var så himla populärt att hon somnade efter en stund. Kul att hon i och för sig tycket att det var så skönt, men det var ju inte det som var meningen :) Därefter har vi även testat att dyka för första gången, nemas problemas med det heller! Såg lite förvånad ut dock första gången, sen var det som hon aldrig gjort något annat!! Duktiga tjejen! :) ska försöka komma ihåg att ta lite kort nästa vecka och lägga upp, men minnet är ju sämre än en guldfisks...

Barnafaderna aka sambon är iväg och gräver ner kablar med byalaget uppe vid cafét, misstänker att han inte är så nöjd med detta en lördag hahaha så kan det gå!

Fick ett litet tråkigt sms igår kväll tyvärr. Skulle ju åkt till Vetlanda senare idag för att hälsa på Sanna och co, tillsammans med två andra töser och en liten sött grabb. Ändrade planer tyvärr, Sannas lille pojk har blivit magsjuk :( stackars kille! Så det blir ingen resa dit idag. Blev lite besviken ska jag erkänna, hade verkligen sett fram emot detta. Men det är ju tyvärr sånt som händer när man har barn. Men det är bara att ta nya tag framåt veckan igen. Katten Asta måste ju snart flytta dit, då blir lillgrabben glad! =)

Så vad som händer idag återstå att se, kanske i och för sig skulle försöka ta igen lite sömn, kunde för allt i världen inte somna igår natt!! hatar när sånt händer...
Stackars lilla tösahöna...misstänker starkt magknip. har haft så himla svårt att komma till ro för natten idag. Somnat flera gånger men vaknar varje gång efter tio femton minuter av värsta gråtattacken. Att man som mamma känner sig fullständigt hjälplös, man vill ju tröstta och ta bort det onda...men det går ju inte. Det ända som hjälper i det läget är att bära henne på bröstet. Usch tycker synd om henne. Har inte bajsat på tre dagar nu, så klart magen spökar för henne, önska bara man kunde göra nåt för att lätta på trycket åt henne. Men som nybliven förstagångs mamma så kan man inga mirakelkurer, alla bra tips man fått av andra har testats, fungerar bara i nån minut åt gången. Men nu tror och hoppas jag att hon äntligen kom till ro. Har gått en halvtimme nu sen sist hon vaknade.
Vi får la se hur det blir med babysimmet imorgon, kanske nöjer oss med att bada länge här hemma istället.


Nu ska jag ut och roa byn igen. Alla tycker det är hysteriskt kul när vi rastar hunden här. Det är inte bara hunden som springer lös, det är även två katter som följer med på led. Folk flinar alltid lite finurligt när de kör förbi o se mig, en hund och två katter som är ute på promenad =)

Innan någon börjar gnälla om att lämna barn vind för våg hemma själva så kan jag säga att barnets fader faktsikt är hemma och fullt kapabel att trösta lilltösa med vid behov, så det så!!!!
Tänkte jag skulle testa på det hära som alla andra pysslar med :)

Idag har jag och Lilltösa varit på babymassage för första gången. det var vi och fyra andra bebisar med föräldrar så klart, varav två var tvillingar. Herregud vad fort tiden går märkte man, Lilltösa var nästan äldst av alla bebisar, svårt att tänka sig att även hon var så liten en gång. Och då är hon ändå bara tre månader hahaha
Lilltösa älskade älskade det!! hon somnade efter halva tiden, så det var ju itne så mycket att göra :) Sen gick jag och lilltösa på stan, försökte hitta lite paket till folket osm fyller år nu. Mamma är avklarad, likaså sambon, sen fick även lilltösa lite nya kläder, kan ju inte låta bli :)

Nu ska vi bara ta det lungt idag och resten av kvällen, för imorgon skall det åkas till badhuset och sen till vetlanda och hälsa på Sanna med familj, så det kommer nog bli intensivt så det räcker.

Nu ska jag ner och äta lite, bäst att passa på medans hon ändå sover.