Hinner inte sitta här, tiden räcker verkligen inte till.

Har haft mycket besök i huset senaste tiden, både över dagar, kvällar och nätter i vissa fall. Nytt gäng kommer i eftermiddag, och det kommer bli superkul!!! Så roligt att faktiskt hinna med att umgås med folk, hjälper ju till att sambon är ledig, så orken och energin finns där för oss båda nu. Kvällen ser jag fram emot, ska däremot bli mycket intressant att försöka konversera en hel kväll enbart på engelska. Måste erkänna att jag är ganska värdelös nu för tiden på att prata engelska, inte så ofta jag får tillfälle till att göra det längre, så har tappat pinsamt mycket, som tur är så är förståelsen fortfarande bra. ja, återstå att se hur det här går :)

Då jag är ensam med barnen för närvarande då sambon kör en vän till tåget i stan, så ska jag trots de försöka få lite gjort nu, passa på medans den lilla sover en stund...




En bild ifrån Borås djurpark. Stora tösen tittar på elefanter, giraffer och dylikt


Ha de så höres vi en annan dag när tiden finns att sitta vid bloggen!

Natten tills idag var ingen höjdare. Stora vaknade flera gånger av mardrömmar, ville sova hos mamma och pappa. Självklart får hon göra de. Dock så kan vi inte sova fyra stycken i vår säng, så när lilla vaknar så lägger jag mig i storas säng för att sova och amma lillan. Självklart vaknar stora och gråter för att jag inte är kvar i vår säng. Upp igen, söva om stora, ta med lillan ner för att söva om henne, upp igen, får sova fem minuter till så höll vi på från halv fem på morgonen. Dessutom hade jag inte somnat förräns runt två på natten.....snark säger jag bara!

Stora är fortfarande väldigt mammig, gosigt på ett sätt men medför även lite bekymmer när sambon inte får göra någonting och sitter upptagen med lillasyster.

Annars, läkarkoll med stora. Gick som en dans, rund och go är ungen och växer precis som hon skall. Ler och tittar intresserad hela tiden när hon är vaken mer eller mindre. Dock så har hon fortfarande lite problem med magen. Sägs ju att barn som lever enbart på bröstmjölk inte skall kunna bli förstoppade, tydligen en sannning med modifikation. Stora kunde gå tre veckor utan att bajsa, inga problem med det för henne. Med lilla däremot, hon får ont i magen bara hon hoppar över en dag. Hon har redan lyckats bli förstoppad två gånger, stackars höna. Det medför då att hon minskar matintaget så klart, vilket inte är helt lysande. Så rådet från bvc var nu att börja med en ml lactulos varje morgon, och eventuellt öka på de om det behövs för att hjälpa henne lite på traven. Funkar inte detta heller så blir det utredning på barnmottagningen, men så långt hoppas jag verkligen inte att det går. Annars är hon en helt underbart lätt bebis att ha, skriker nästan aldrig och är oftast glad och nöjd. VI tyckte att stora var lätt, men jämfört med lillasyster så var hon riktigt svår!!

Då natten var jobbig var båda barnen vänliga att kompensera det med att somna båda två vid halv nio ikväll, så för första gången på länge så tittar jag och sambon på en hel film i lugn och ro, det behövde vi båda två!

Har försökt lägga upp en bild nu i en timme, nu ger jag fasen upp, skit internet!!!!

Nu säger jag godkväll!!! Ska tita klart på filmen coh sen gå och pussa mina fina flickor!!


Mycket bra start på veckan, SOLEN visar att den faktiskt existerar. Så dagen har tillbringats utomhus även måltiderna. Så jäkla skönt att altanen är i princip klar så vi kan använda den. Plus i kanten är ju att det är jäkla mycket enklare att klippa gräsmattan utan att behöva flytta runt tunga klumpiga utemöbler. Och för mig är detta verkligen en klar fördel, då gräsklippning är mitt jobb här hemma. Behöver den lilla motion jag kan få utöver de normala att jaga en vild tvååring då.

Skulle ju lägga upp lite bilder från förra veckan, men hinner inte riktigt göra degt nu, tiden verkar aldrig finnas till. Men skall ordna detta någon dag. Men kan berätta i alla fall att vår minisemester var jätte rolig och mycket intensiv. Dessvärre fick vi åka hem en dag till då hunden på hemmaplan hade skadat tassen, visar sig vara en stukad sporre IGEN...suck..mne den var ju inte av i alla fall, får vara glad för det lilla.

Idag fick vi äntligen träffa Alex igen, skönt att hon är hemma igen även om det bara är för någon vecka haha. Tyvärr är det svårt att prata skit med en tvååring som anser att hon skall vara i centrum konstant. Så jag får vara glad för att vi hann prata lite. Får hoppas på att hinnas träffas någon mer gång innan hon drar till utlandet igen.

När Alex åkt hem fortsatte jag med oljandet av altanen, börjar ta sig. Utsidan och golvet kvar....men hela insidan av insynskyddet är färdigt, så känner mig ganska nöjd faktiskt.

Då regeringen kallar så får jag kila vidare, men hann sitta vid datorn fem min ikväll, mer än tidigare kvällar. Så ni kansek förstår bristen på uppdatering och bilder, speciellt eftersom de tar ca tio minuter per bild!!

Ha en bra kväll!
Alltså, vad fan pågår i världen. Hade tänkt skriva och lägga upp lite bilder ifrån vår minisemester som innefattade borås djurpark och liseberg. Istället så sitter jag och bläddra mellan NRK och CNN...

Känns inte så aktuellt att göra något annat just nu...
Måste först berätta om ett mirakel som inträffade i måndags och sen upprepades ikväll. Till att börja med så fortsätter stora tjejen med dessa underbara läggningara. Länge sedan jag skrev ordet underbart i kombination med läggning. Men det är verkligen härligt att hon kommer till ro så himla enkelt nu för tiden. I alal fall, i måndags så sov båda flickorna vid klockan sju på kvällen!!! Detta upprepades ikväll!!

I måndags blev reaktionen något förvirrande här hemma. Detta har inte hänt på så länge att vi har en lugn kväll själva jag och sambon. I vanliga fall brukar flickorna avlösa varandra på kvällen. När den stora somnar så vaknar den lilla. VI blev så jäkla ställda att vi inte riktigt visste vad vi skulle göra resten av kvällen. Slutade med att vi hamnade på grannens altan till mitt i natten (självklart med babyvakten på!). Slutet på kvällen fick lillan göra oss sällskap på altanen. En riktigt kul kväll blev det i alla fall!!

Idag har dagen ägnats åt bankbesök för att öppna sparkonto åt den lilla, lägga om lite lån, inhandla nya bodys i st 56 till lillskrutt (för på något skumt sätt är ALLA bodys borta i enbart den storleken), kan säga att de behövdes ny storlek för henne, hon är en redig liten knubbis. Därefter har eftermiddagen och kvällen handlat om att packa inför minisemestern imorgon. Semestern går till Borås djurpark och Liseberg, dock inte samma dag. Gör en mellanlanding hos goa vänner i Bollebygd. När vi även kommit dit kan jag ta lite nya kort på knubbisen, för då har kameran återvänt till den rättmätige ägaren!!

Nu ska jag göra en vända till för att kolla över sakerna i väskan innan hells kitchen börjar!

och sen ska hon starta diskmaskinen, dvs mig =) mvh sam
Dagen i dag har ägnats åt mycket mat och fika, en långpromenad med hela familjen.

Mor min har även varit på besök en stor del av dagen, mycket trevligt får jag nog säga. Stora har lekt, lekt och lekt lite till utomhus på sin privata lekplats. Lillan har däremot inte gjort så mycket som hon inte brukar göra.

Barnen har även fått ett nytt fint babygym av sin farmor och farfar. Egentligen är det väl lillans gym, men den stora tösen har nog inte riktigt accepterat detta än!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva egentligen, dagen har helt enkelt varit härlig!

Stora fortsätter med sin nya underbara vana att somna direkt efter sagostund och detta alldeles själv! Den lilla damen sover på sin pappas håriga bröst. Jag har alltså två lediga händer, wow!!!

Nähä, då vi är filmnarkomaner i detta hus blir det nu Village of the Damned!

dsc00357 (MMS)

Vem säger att man kan bli för stor för ett babygym? Leker kanske är att ta i, nog bara den stora som leker om vi ska vara helt ärliga. Men söta är de hur som helst.

Allt går finfint här. Lillan mår super, magen är i full gång nu och hon äter som hon skall. De var fortfarande lite kinkigt igår, men bra mycket bättre än i onsdags. Idag har hon ätit, skitit och sovit i princip hela dagen, vart helnöjd!! Så skönt att de är bättre med lilltjejen. Min produktion av föda har även den återhämtat sig, så är tillbaka på en bra nivå igen, klunkarna som hörs ifrån lillan när hon äter tyder på att det finns tillräcklig nu i alla fall.

För säkerhets skull har vi dock köpt hem en nappflaska och ersättning, känns tryggare för mig om inte annat, att veta att är det så det här händer igen så har vi något hemma att testa åtminnstonne.

Hennes utslag har även dem försvunnit fullständigt, inklusive de skumma bubblorna på örat. Däremot tror jag faktsikt inte det beror på mjölken. Utan snarae att de utslagen hängde samman med magproblemen, på något märkligt sätt. Då jag idag har testat att äta och dricka saker och ting innehållandes mjölk o dyl, och utslagen inte har kommit tillbaka, så tror jag att jag hade rätt angående de me.

Nu hoppas vi i alla fall att vi kan slappna av och inte oroa oss över saker och ting ett litet tag. Har kännts hemskt att inte kunna ge sitt barn de mest grundläggande behoven tillfredställda, och se henne ha ont hela tiden utan att kunna lindra. Så jag hoppas att denna goa unge som sover bredvid mig nu är här för att stanna och att hon slipper krångel med magen framöver.

Mycket skrivet om lillan, så får jämna ut de lite med att skryta över min stora flicka lite. Igår testade vi något nytt vid läggningen, då läggningarna inte har fungerat så där super bra direkt. Om fyra veckor drygt börjar sambon jobba igen, och då han jobbar ständig kväll så har jag insett att jag inte kommer kunna ligga två tre timmar bredvid stora för att hon skall somna. Fungerar inte riktigt med en liten i huset. Så från och med i tisdags kör vi med att läsa saga, sedan kramas och pussas därefter är det godnatt, mamma el pappa går därefter ned på nedervåningen och lämna henne själv. De första två kvällarna blev det en hel del springandes på övervåningen. Men sen igår har det hänt ett mirakel, hon har somnat mer eller mindre direkt. Inget springandes, stannat i sängen direkt och somnat. Säger bara WOW!! Hoppas nu att detta är något som är varaktigt, ett som är säkert är att det är verkligen slut sovit på dagen. Ska bli intressant och ta den diskussionen med dagis om några veckor....suck säger jag bara

Nu har jag skrutit tillräckligt känner jag, så jag säger härmed godnatt till er. Dags att vara lite social med karln istället nu när man har chansen!!

Till att börja med är det ett väldigt märkligt vårdsystem i det här landet, inte konstigt att akutmottagningen är överfull av inte jätte akuta fall. För att få tag på vårdcentralen är ju lögn i helvete om man missar telefontiden.

Lillan har senaste dagarna ätit väldigt dåligt, och igår slutade hon äta helt mer eller mindre. Fick i sig någon slurk vid tillfälle, men långt ifrån tillräckligt. Hon somnade vid halv tio igårkväll och sov till halv sju imorse, detta utan att äta eller kissa. Vaknade och tog en liten liten slurk för att därefter somna om till tio. Har även fått en hel del märkliga utslag i ansiktet, mest på ena örat?? Det är liksom bubbligt/knottrigt och illrött till och från. Har även börjat sprida sig lite i ansiktet. På detta har även jag fått mindre mjölk, börjar bli en dålig mjölkkossa. Bra kombination, det är nog en effekt av att lillan inte ätit ordentlgit på flera dagar. Kan tilläggas att hon heller inte har bajsat sen i fredags eller lördags. Dock säger de ju att bebisar som helammas inte kan bli förstoppade???

Hur som helst, bestämmer mig för att kontakta sjukvården för dessa saker. Om inte annat för att få tala med någon åtminstonne. Tyckte själv att bvc biorde vara första alternativet, just de ja, de får man inte tag på alls om man missat telefontiden. Ok, ringer vårdcentralen som skall ringa upp tjugo över elva, det gör de inte. Ringer barnmottagningen som skall ringa upp runt ett tiden.

Slutar med att VC faktist ringer upp vid ett, en och e halv timme efter de sa att de skulle. De upplyser mig om att de inte tar emot barn under ett år. Nä tack jag vet, men jag får ju inte tag på bvc. Men det kunde tanten i luren tydligen gå in med en lapp till dem, om att de skall ringa upp mig. Mycket mycket smidigt system. Även barnmottagningen ringer, och säger att vi tar bvc först och sen eventuellt upp till dem. Bvc ringer upp, får komma in direkt.

Bvc tanten beslutar att hjälpa lillan att bajsa, jisses det kom ut mycket! Så på något märklgit sätt har ungen lyckats bli förstoppad. I och med detta har hon även inte kunnat äta så klart, fått jätte ont i magen bla bla. eller förstoppad var hon inte riktigt, men ändrat konsitens, doft och färg hade de, och det hade låst sig för henne. Detta kunde tydligen bero på en infektion i magen i samband med förkylning. Därefter åt hon!!! Fortfarande har jag inte så mycket mjölk, så nu kör vi amning minst en gång i timmen för att se om det kan öka på produktionen lite, så hon kan bli mätt och go i fortsättningen. Bvc trodde nog att det skulle lösa sig, då det inte varit några problem med tillgången av mat tidigare. Jag hoppas på de, vill gärna amma!

Angående utslagen bestäms att jag skall testa laktosfri kost till och med fredag, för att se om det gör någon skillnad. Gör de inte de blir det barnmottagningen på fredag. Blir det däremot värre unde kvällarna eller i helgen blir det barnakuten i Jönköping istället. Hoppas vi verkligen att vi slipper!!

Vidare till mataffören sen för att inhandla lite mat som även jag kan äta nu ett par dagar. Vet ni, det är fasen mjölk i någon form i allt jäkla godis!! Jordnötter fick jag med mig hem...suck vad trist.

Lillan somnade för första gången idag nöjd och belåten, med ett så behagligt lugn i ansiktet, det har hon inte gjort på flera dagar. Så underbart att se ro hos henne!!

Ja, denna dag...håll tummarna för oss att det inte är laktoset hon inte tål och att alla otäcka utslag försvinner på något mystiskt sätt under natten!!

Nu ska jag se klart en film och därefter gå till sängs, då jag misstänker att iv kommer vara uppe många gånger inatt för att äta, då hon inte riktigt blir mätt på en omgång, inte någon längre stund i alla fall.

Ha en fortsatt trevlig natt allihopa!!

Nu hinner jag sitta här lite, stora tjejen och sambon har farit in till affären för att införskaffa blöjor till den lilla, misstänker även lite annat smått och gott. Alltså är det bara jag och lillfisen hemma.

Bloggandet går dåligt, riktigt dåligt faktiskt. Hade tänkt förra veckan lägga upp lite bilder istället, om inte annat för att visa vad vi gör. Men det sket sig, då det visar sig att min kamera befinner sig i en handväska uppe i Bollebygd, suck.

Med den lilla går de riktigt bra, har blivit en riktig knubbis. Har veck på sin kropp som hennes storasyster aldrig har haft. Häftigt är det med att se hur olika de är trots det identidska utseendet. Utav någon outgrundlig anledning hade jag nog förväntat mig att den lilla skulle fungera precis likadant som den stora i samma ålder. Hur jag nu kunde komma på denna dumma tanke begriper jag inte.

Lilla är nu strax över fem veckor gammal, riktig stadig i nacken och vill gärna vara med. Lite ont i magen på kvällarna vilket även resulterar i lite huvudvärk på resten. Förhoppningsvis gör lite magdroppar susen gällande de. Hon tycker inte om att sova själv. Dagtid skall hon helst ligga på mitt bröst och sova, fungerar ju än så länge när sambon är hemma. Känns som det kan bli något knepigare sen. Men det tar vi då!  Sen somnar hon aldrig vid bröstet, något hennes syster gjorde hela tiden. SÅ denna damen kräver sövning och vaggning. Storasyster är fortfarande lika glad i sin lillasyster, har dock börjat bli extremmammig igen...

anledingen till bristfällig uppdatering är helt enkelt att jag finner inte tiden till att sitta här. För på dagarna vill jag tillbringa tiden så mycket som möjligt med min familj, vilket innebär att de flesta kvällarna handlar om tvätt och disk, även bada två barn så klart. En lite oftare än vad man kunde trott, men om hon bara kunde sluta kräka ner mig, henne, soffan eller vad som råkar vara i närheten skulle det inte bli lika mycket bad eller tvätt för den delen.

Sen har det även varit mycket trevligt besök, kalas, bvc besök, läkare etc...dåliga ursäkter kanske...men va sjutton. Bara att acceptera att livet inte blri som förut. Nu när lilla sover passar jag på att leka med stora istället för att sitta vid datorn, som man kunde göra med första barnet. Och det gör inget heller!!!

Nu är det dags för lite mat för en liten tös, vänta in resten av ´fammiljen så vi kan ta en promenad till bokskogen tillsammans!


Ha de bra därute i sommarvädret!
Man ser bloggar här i cyberrymden där folk hinner skriver sjuttiotvå inlägg per dag, och detta bland barnfamiljer. Jag begriper inte. Hinner ju inte ens skriva ett per dag nu för tiden, tiden finns verkligen inte för tillfället. Kanske kommer?

Idag har hela familjen blivit nyfiriserade i alla fall, snygga är vi allihopa! Stora skötte sig utmärkt hos frissan, satt som ett ljus i stolen med tablettasken i högsta hugg. Här är vi inte rädda för att muta!!!

Lilla tjejen blev ju en månad gammal i måndags, detta har inte uppmärksammats alls ju, konstigt detta. Men antingen senare ikväll eller imorgon ska jag skriva en liten update gällande hur det går för lilla och oss alla som en tvåbarnsfamilj. Men just nu så hinner jag inte, skall iväg på kalas strax.
7
Just de, nu är sambon även pappa och vårdnadshavare till lilla tjejen. Jäkla byråkrati Sverige ibland...bara för att man inte är gift...suck.

Jaja ah de!
Har inte tid att skriva....Metallica för fan!!!!!
Om jag har svårt att hinna med att skriva här nu, hur fasen kommer det då bli när sambon börjar jobba igen???

Jaja, de blir som det blir.

Shopping i Växjö blev det idag, lite födelsedagspresenter blev inhandlade, strumpbyxor till stora, kläder på rean till stora (för lilla behöver ju knappast så mycket då allt går i arv här hemma), två linnen till mig och nya jeans till sambon. Nästa månad är det min tur att få nya jeans, inget jag direkt ser fram emot. Eller jo, nya jeans ser jag fram emot men inte själva köpandet. Hatar att köpa jeans, älskar att ha jeans. Ingen bra kombination. Men det är ju så jäkla svårt att hitta jeans som sitter bra. Men nu måste jag, har inte många byxor som passar längre...

Båda barnen skötte sig bra under handlingen, dock fick stora äran att bli släpad ut ur en affär. Inte för att hon var arg, utan för att hennes mor blev arg då hon inte lyssnade och enbart sprang runt bland alla kläder. Så utstirrad blev jag helt klart. Men hur skall hon annars lära sig? Måste väl ändå vara bättre att göra så så att hon lär sig någon gång. Men bortsett från den incidenten tycker jag nog att det gick riktigt bra.

Har varit något svalare idag, skööööönt. Dock nästan lika varmt inomhus fortfarande. Då fönster med myggnät är öppna borde det snart har ordnat till sig. Vi alla i familjen ser fram emot en härlig sval natts skönsömn!!!

Säger godnatt här nu, som vanlgit inget speciellt skrivet egentligen...men min hjärna går på sparlåga för att överhvuudtaget fungera.

Ps. lilla har fått nytt smeknamn, regeringen alt. diktator. Lista ut själva varför!