Det här har inte varit världens roligaste kväll direkt. Synd att det skulle bli just idag närjag och dottern är ensamma hemma. Hade sett fram emot en mysig eftermiddag och kväll med min lilla sötnos. Ja den blev inte jätte mysig, då dottern var övertrött redan efter dagis men vägrade sova och äta. Så det har varit allmänt kinkigt, och jag är helt slut med.

Enda gången egentligen hon var nöjd var i badet och när hon fick klättra på soffryggen. Har faktiskt klippt luggen på henne med, och det blev ju ingen vidare direkt. Bidde snett som fasen, då var jag ju nartuligtvis tvungen att rätta till det, så nu 'är den både sne och jätte jätte kort! Tur att de växer ut igen. Och jag kan lovar det är inte jag som kommer klippa hennes hår tills hon blir arton...den kampen ska en frisör få göra. Men så länge det bara är luggen så får jag väl stå ut, trots taskigt resultat. det är tur att dottern inte begriper bättre, för hade hon gjort det så hade hon gråtit efter sett sig i spegeln!

Nu har hon äntligen somnat i alla fall, och imorgon tar vi sovmorgon en timme så har vi tur blir det en mycket trevligare kväll imorgon.

Nu väntar det eldning, disk, tvätt och ett grusigt golv...inte så vidare kul...sen väntar jag även på att sambon ska komma hem med pizza...om han hinner inann de stänger, annars blir det smörgås ikväll igen...

God kväll och alvedon på er!
Men joho, det kunde vi och kommer att bli. men förhoppningsvis är det värt det, eller jag vet att det kommer vara guld värt. Har haft en rörmockare här idag för att kolla på huset. Vi måste göra om hela uppvärmingssystemet. Förra vintern som jag med största sannolikhet skrev om då, hade vi jäkligt kallt i huset. Förvisso en extrem vinter, men det spelar ingen roll. Vi kan inte ha en sån vinter en gång till. Ja nu överdrev jagväl lite, en sån vinter har jag jätte gärna igen, men inte kylan som var inomhus.

Grejen är den att vi har sådana stora gamla element som sitter runt murstocken i huset. Inga längs väggarna med andra ord, på övervåneningen har vi enbart ETT element, inte bra. Sen hållar inte vår panna värmen heller, då allt är ett vattenburet systemt. SÅ det ska in en ny ackumulaturtank (eller vad de nu heter), ny cirkulationspump, någon annan skit som jag inte vet vad det är...och sen nya element i hela huset som ska sitt under fönstren och sen även montera element i tvättstugan plus dra in rör till en grovtvätt. Lite att göra, och det kommer att kosta kosta kosta mer än vad vi har kan jag lova. Har vi tur kan vi låna pengarna utav svärföräldrar...det eller börja trolla! men det löser sig nog, eller rättare sagt det måste lösa sig!!! Ja nog om det...återkommer om saken...

Till övrigt, har kommit på att man kan skicka dottern med enklare bud nu, mycket praktiskt!

Och jag vet att jag inte tog det dära med veckomenyer på fullaste allvar, men helt ärligt, det gjorde väl ingen annan heller? Men ska försöka skärpa till mig på den punkten till näsa vecka...nu blir det ett avsnitt arkiv x, sen rasta dogge och sen en välbehövlig dusch så kollegorna slipper sniffa på min odör imorgon...

Trevlig kväll!

Jag tävlar hos Monstermalla om Disneys nya film ”Tingeling 3 – Älvornas hemlighet” – tävla HÄR du också!


(c) Disney

Dagen på jobbet har varit intensiv, hänt många oväntade saker, sådana är vissa dagar. Lite det om gör att jag gillar mitt jobb.

Vägen hem tog låååång tid idag, istället för de vanliga 50 min tog det över en och halv timme, pga av en ganska otäck olycka. Totalstopp på vägen! En lastbil som hade tappat sitt andra släp, inget kul...såg ambulansen åka därifrån när jag kom dit, bara att hoppas att det inte var någon allvarligt skadad, usch. Har mycket svårt för sådana saker, börjar nästan alltid gråta när jag ser olyckor...blir väldigt illa berörd. Har blivit värre sen dottern föddes dessutom. Detta medförde att jag blev sen till dagis, inte speciellt populärt.

Sen visar det sig att sambon ska jobba över, har fortfarande inte kommit hem. Eftermiddagen och kvällen har varit ganska intensiva. Ä Ju hemma ungefär två timmar; ibland lite mer innan det är dags för dottern att sova: Mycket som måste hinnas med där; speciellt när man har en hund som behöver rastas: Ett hus som var sjutton grader varmt (kallt) när man kommer hem, mat ska lagas, mat ska matas, lek ska lekas, röjas skall det. Ja, det är fasen så mycket enklare när man är två. beundrar de som gör detta själva varje dag!! De är mina nya idoler tror jag.

Pannan är nu tänd...kan ju inte göra sånt när dottern är vaken, eller alternativt när man är själv. så nu äntligen börjar det bli drägligt varmt. Tur att man har mycket värmeljus och portabla elelement under tiden. Nu har jagt agit paus en stund, tyckte jag förtjänade det nu. Hungrig är jag med, funderar på kvällsmacka innan det är dags att städa klart, sortera upp tvätten så vi har något att ta på oss imrogon bitti och, lägga i pannan och rasta dogge en sista gång...usch blir matt bara jag tänker på det. Skulle allra helst vilja krypa ner i sängen redan nu med en bra bok, som jag garanterat enbart skulle läst en sida i innan den låg över ansiktet...

Nu märker jag att det börjar dra iväg igen med skriveriet, tankarna går utan något större innehåll i, varje fall inte för omgivningen misstänker jag. så jag ta tag i mitt liv nu och vilar när det är helg istället...




" Jag tävlar om ett härligt presentkort värde 1000 kr
från ANDRUM - Inredning & Kakel i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "

i dagens inlägg kommer det antagligen saknas en hel del stora bokstäver. Anledning: dottern lyckades pilla bort en tangent...hur vette sjutton, inte ens jag lyckas med det. Jag är väl mdveten om att det finns en till sådan på tangentbordet, men den sitter ju för fasen på fel sida!

Har inte speciellt mycket vettigt att skriva egentligen, är ganska trötter, sovit risigt inatt. Både jag och dottern, snorat för fullt och sen drömt mardrömmar, eller varje fall jag. så jag hoppas verklige att natten som kommer bli bättre annars är det stor risk att jag somnar bakom ratten imorgo bitti. Och det känns som en mycket dålig idé. Övrigt, dottern äter numer enbart sin mat om hon själv få ha en sked i handen, och varannan sked får jag skyffla in, de övriga ska man hjölpa henne att lägga mat på sin sked så hon får äta själv. Det tar mycket längre tid att mata henne nu, men det ser jag som något positivt...nu är hon ju på väg att lära sig själv ju :) Har sagt det tidigare men är värt att säga igen, min tjej börjar bli stor!!!! Både spännande och skrämmande hur fort tiden går!

Nu ska vi svulla här hemma och titta på Arkiv X! Ovanligt va....
Ja, igår var vi på fest, två förfester och sen vidare till Gallons.

Jag har skrattat så tårarna har sprutat, har träningsvärk i käkarna efter allt skrattande. Har träffat så många gamla kompisar, helt underbart. Har saknat dem alla och hoppas på att träffa dem lite oftare framöver. Kort sagt, en sjukt rolig kväll!!!! Är lite trötter idag, men sånt får man ta och det var värt det!

Nu väntar vi bara på att dottern ska komma hem med, och hunden så klart sen blir även denna dag perfekt.

Nu ska det lagas mat till de tre bakfulla och trötta människor i huset!

Ha en härlig söndag allihopa!

Uppfinningsrik rubrik va?

Just de, vi var på BVC i torsdags för en bedömning av dottern. Hon gick igenom provet galant utom på en punkt. Och det är det här med vikten. Hon väger nu 9200 g, det är inte speciellt mycket till en nästan 14 månaders gammal flicka. Hade ökat 55g på en och en halv månad. Och jag vette sjutton vad vi ska göra heller, hon vägrar ju att mer än vad hon gör. Kan ju inte tvinga i henne mer....

Sen har det visat sig att hon är överkänslig mot myggor. Och det känns ju mycket bra med tanke på var vi bor. Fick nu senast två myggbett på handen, och hela handen blev röd och svullnade upp. Såg groteskt ut. Nu tre dagar senare har det börjat lägga sig...men vad gör vi till nästa sommar då??

idag är vi alla något krasslia, vilket inte båda gott inför kvällens bravader. Har ju en fest inplanderad sen tre månader tillbaka, barnvakt och fyllechaffis fixat. Tänker fortfarande gå på dne, men bara så jäkla surt att de tär jst idag man ska vara fullständigt igengrodd i näsa och hals...suck...

Nähä, återgå till stryktvätten och städningen. Sen skall jag ta mig en dusch!

Ha en bra kväll!

I det här huset måste vi elda för att få varmvatten, och det tar sin lilla tid. Dessutom är det stört omöjligt att tända i pannan när man är ensam hemma med dottern. Detta pga av att man måste gå ut för att komma til pannrummet, sen tar det sin lilla tid att faktiskt tända i den. Under den tiden hinner dottern ställa til med allt för mycket hyss här inne. Som att möblera om, äta kattmat, hälla ut vatten på golvet, klättra upp på diskbänken och mycket mer.

Så för att komma till poängen då. Eftersom det sälln finns varmvatten när dottern är vaken på vardagarna i alla fall, så använder vi fortfarande badbaljan. Den har vi ståendes ute i köket när det är dags för att skrubba bort lort ifrån barnet. Vi fyller baljan med hjälp av kallvatten och sen vatten som blivit varmt i vattenkokaren. Det tar sin lilla stund det med. Idag var jag lite smått ouppmärksam medans jag fyllde den, pasade på att diska samtidigt. Tycker att jag hör ett ljud som jag helst inte vill höra. Det plaskar! Vänder mig om. Och där i baljan fylld med vatten står dottern. Så fort hon ser mig så skrattar hon och sätter sig ner i vattnet. Nu är detta väl något positivt att barnet gärna badar. Grejen var den att hon fortfarande var fullt påklädd! Jäkla synd att jag inte hann få fatt i kameran där, för det hade blivit ett underbart kort på knäppa ungen!!! Där satt hon och plaskade för fullt i full mundering. Svårt att bli irriterad då när glädjen strålar ut ifrån hela barnet.

Sen behöver vi inte gå in på att hon i övrigt har varit ett litet monster hela eftermiddagen och kvällen. Väljer att koncentrera mig på de ovannämnda iställe!

Nu Arkiv X!
Dottern var piggelin igen, så det bidde dagis för henne och arbete för mig. Behövligt för oss båda tror jag. Eter jobbet, hem och ge barnet mat, mata djuren, fixa klart så min mamma kunde vara barnvakt. Med andra ord, plocka fram pygjamas, förbereda vällnge och en gic jag efter dottern och försökte städa upp när hon röjde. Tittade även bort en liten liten stund, inte lång tid alls kan ajg lova. Upptäcker snabbrt att jag har glömt ta ner grinden i trappen. Hur upptäckte jag då det? Jodå genom att jag hör någon gå på övervåningen. Och eftersom det enbart var jag och dottern hemma så var d tinte så svårt att räkna ut vem det var. Hon är snabb som en jäkla vessla nu för tiden, trappen tar hon på några sekunder bara!

Sen vidare till föräldrarmöte på dagis. Där skulle alla föräldra delta i att göra en stor tavla till barnen. Fröknarna förlåt pedagogerna menar jag hade delat in barnen i två grupper, utifrån deras åldrar. Så det bidde elefanterna och myrorna. Gissa i vilken grupp dottern hör???

hur som helst, vi skulle då måla elefanter och myror genom fingermålning. Ska erkänna att det är väldigt väldigt länge sedan jag sysslade med sånt. Men fin bidde den! Överlag var det väldigt msigt och vi fick reda p lite planering inför hösten. Grejen är att dagiset förlåt förskolan menar jag är ett föräldrarkooperativ, så det är nog lite annorlunda än på andra ställen. Til exempel så hyr de badhuset i stan en gång per termin, dit alla i familjen åker och bada tillsammans med resten av föräldrarna och barnen. Jättekul idé! Sen ha de höststädning, där barnen är med på dagiset, sen grillas det korv och dylikt. En julfest är inplanerad, med gröt och skinka, och även lite uppträdande av barnen. Massa mysiga saker!! Är jätte nöjd med vårt val av dagis!

Nu eldas det för fullt, för det är riktigt kallt i huset då ingen har eldat på snart två dygn...

Ha de, pannrummet nästa
Ja inte är det speciellt mycket action här. Dottern är fullsätndigt utmattad efter gårdagens uppesitta kväll. Somnade vid halv tio och sover fortfarande. Lilla snuttan...men förhoppningsvis vaknar hon sen och är piggelin!

Jag har däremot hunnit med att spackla en tredjedel av tvättstugan, tvätta lite, sitta i 3146 min lång kö till försäkringskassan (alltid lika jäkla roligt), äta, rasta hunden. nu börjar jag bli lite uttråkad. Inte för att det inte finns något att pyssla med här, men allt är ju bara tråksaker....

Dagen käns väldigt lång just nu....

I vanliga fall när man är hemma med dottern en dag brukar dagarna gå hysteriskt fort, men inte idag...kan ju förvisso bero på att hon sover nonstop....

Ska i alla fall skriva en matlista och sms:a till sambon, så han kan handla på vägen hem. Kläder skall sorteras in och ut: Dags att rensa dotterns gaderob igen; känns som det var helt nyligen man gjorde det. Inte klokt vad fort hon växer!

Efter sett en slokande ledsen växt i fönstret skajag nog äve vattna blommorna i huset...innan de lämnar jordelivet för gott!

Se ya
Ja, dottern är fortfarande inte helt piggelin. Är förvisso feberfri, en i övrigt jätte hängig, så vi är hemma idag med, hoppas på morgonagen istället.


Igår var hon vaken HELA dagen och somnade inte föräns vid halv elva igårkväll, hur orkade hon???

Nu har hon gått i däck igen i alla fall, det behövde hon. Så förhoppningsvis är det min söta lilla goa tjej som vaknar senare, och inte den griniga varelsen som jag knappt känner igen. Börjar sakna min tjej.

Var ute på en promenad med vovven nyss, provade min nya jacka. Ett mycket bra val måste jag säga själv, något som rivs på hakan däremot, men det fixar jag med en nagelfil utan problem. Nu tänkte jag passa på att spacckla lite i tvättstugan, så man gör någon nytta när man går hemma och skrotar i alla fall. Bäst att passa på när hon sover, för sen lär det inte bli något gjort...

Höres senare...
Som någon snällt påpekade så hade hon nartuligtvis 39,6 i feber och inte 29,6, då skulle man nog blivit ordentligt orolig istället.

Kom på vad jag glömde skriva attt dottern sa "mamma" för första gången igår, medvetet alltså. Snacka om man mår bra i sitt arma modershjärta när man hörde det ordet. Lilla snuttan! Så nu väntar vi bara på "pappa" med, sen är vi två enormt stolta och överlyckliga föräldrar här.

Idag däremot, ja dottern är fortfarande sjuk, och inte lika gosig längre som hon var igår. Hade ni vetat om det inte var så att ett inlägg mystiskt gick upp i rök. Hur som helt, jätte gosig hela dagen var hon igår, skulle mysa och kramas. Idag, tvärtom tydligen. Kort stubin som heter duga, tvärilsk för ingenting. Dessutom vägrar hon sova, det har hon dessutom inte gjort på hela dagen. Och det är mycket mycket ovanligt. Så efter en timmes försök att lägga barnet och det har skrikits och gråtits hela tiden, får jag nu erkänna mig besegrad. Jag orkar´verkligen inte höra på det längre. SÅ nu har jag en glad och skrämmande pigg dotter som klättrar och röjer i vardagsrummet. Får hon la göra det tills hon däckar, sen får det bli ordning imorgon istället. Får väl skylla på att hon är sjuk och inte bara ouppfostrad ;)

Nu ska jag fortsätta titta på min kollega som gifter sig på Ullared på kanal 5!!

Mitt inlägg jag skrev igår är ju puts väck?!?!?!

Jaja, snabb sammanfattning: Shoppat i Ullared med mor min, resultatet blev att ingen behöver frysa i vinter i alla fall. Kommer hem och träffar en sjuker doter...29,6 i feber, mindre roligt. Sambon hemma idag, sen får vi se hur läget ser ut ikväll. Valet gick åt skogen milt sagt, otäckt är vad det är på så många olika sätt. Fasar för de här närmsta fyra åren.

Ja det var väl de som hände igår då...nu fortsätta jobba...
Vaknade upp till underbart solsken, som tyvärr men inte förvånande snabbt vände till att försöka bevattna Sahara. Funderade lite på vad vi skulle hitta på, planen med lekplats försvann ganska fort. Så vi packade helt enkel in barnet och åkte till badhuset. Och jäkla vad roligt hon tyckte det va!!! Skrattade och plaskade, åkte lite ruschkana med bland annat. Och på tal om ruschkana så fick sambon sin första lärdom den dagen. Nu är ju frågan, han hävdar att det enbart är i min lilla stad som folk har gjort så här: Han skulle åka nerför med dottern i knät, han kom till först svängen sen tog det stop. Nedanför står jag och äntar och börja tycka att hemskt vilken tid det tar. Han får hur som helst putta sig hela vägen ner. Sen gnällde han över att ruschkanan var så slö. Visar sig att han som kille (påstår att alla killar gör så) åker på hälarna och skuldrorna nedöför? I alal fall, jag upplyste honom att drar man in baddräkten mellan skinkorna så går det fort som fan! Han trodde jag skämte, att så gör väl ingen. När vi står i kön för dagens andra åk ser han ju just detta faktum på varenda flicka. Då är frågan, är det bara i min lilla stad folk gör så för att åka fortare???

Hur som helst, kul hade vi!

Då kommer vi till dagens äckligaste: Jag och dottern stod och väntade på att få en dusch när vi bestämde oss för att åka hem. I den ena duschen står en kvinna i kanske 35 års åldern, har en dotter som är kanske sju år. Inget konstigt än så länge. De ska in i badhuset, har precis kommit. Det kvinnan gör när alla andra duschar av sig för att gå in, är att stå och raka benen och diverse andra kroppsdelar! Säg nu för guds skull att det inte bara är jag som tycker att det är ganska äckligt och osmakligt att göra det i en offentlig dusch?!?!?!

När vi kom hem, barnet sov i fyra timmar. Jobbigt att ha kul tydligen. Sen bidde det hemmalagad pizza, dottern har fått lördagsgodis, och nu sitter vi och njuter av att det är lördag!

Ha en underbar kväll allihopa!
Dottern är ju bara lite över 13 månader, men tänkte vad sjutton, vi testar. Så när jag gick upp och hämtade henne efter sin middagslur satte jag henne på toastolen. Händer det så händer. Och det hände. Nr två i toastolen, min duktiga lilla flicka. Sen att nr ett kom på badrumsmattan är en helt annan sak :)

Min tjej är stor!!!!

Tänkte att man kan väl börja göra det lite som en vana, att när hon har vaknt sätter man henne där. Om inte annat för att vänja henne vid själva saken. Eller är det alldeles för tidigt? Tanken är abslut inte att göra henne blöjfri, bara vänja hnne vid toastolen...jag ve inte, kanske dumt att göra så. Men man bli ju så himla glad när det funkade...

Jajaj, mellanmåldags sen skall jag och dottern diska lite tror jag. Hon plaskar och jag ser till att det faktikst blir rent :)

Till exempel har jag lärt mig att har man spillt vattenmelon på kläderna, gärna vita kläder med då, så går det INTE bort i tvätten. Bara så ni vet. Vattenmelon äts numer tillsammans med röda eller svarta kläder! Så det så! Okej, ett alternativ är ju att ha haklapp på barnet med, nu blev det inte så den gången. Och jag tänkte för mig själv, vi har ju tvättmaskin, så vad gör de om hon slabbar ner kläder...just de ja...

.

Ingen lysande bild. Men det syns lite svagt fläckarna. Glad är hon i alla fall trots feber, men stubinen är något kortare än vanligt kan jag säga hos henne...

Dagens lärdom nummer två: Har tyvärr ingen bild på det, men det är tyvärr hunden som ska få lära sig något när han kommer hem. Något orättvist egentligen då det är orsaken av att dottern vägrar lära sig en specifik sak. Det är då djurens vattenskål (även matskolar). Det är dock drygare att torka upp 3000 liter vatten varje dag än några matbitar. Så efter ha legat på knä och torkat torkat torkat vatten, även bytt kläder på barnet då hela hon var blöt, har jag nu fattat beslutet att hunden skall lära sig att hoppa upp på bänken precis som ktterna för att äta och dricka. Så lycka till Kasper!



Här har vi då dottern med sin följeslagare till Mr Bunny. På kortet ovanför så har hon precis vänt sig om, vilket kan vara resultatet av modern som kallad på uppmärksamhet. Här kommer dagens lärdom nummer tre: denna står dottern för även här. Hon har kommit på att det gå bra om inte bättre att gå med dockvagn eller vilken vagn som helst baklänges. Hon har även övat upp denna kunskap till perfektion. Det går fortbaklänges, hon lyfter vagnen över trösklrna, tittar sig över axeln så hon inte krockar. Dock så krockar hon titt som tätt, och blir flyr förbannad, inte vänder hon sig för det. Hon ahr hittat ett ätt som fungerar för henne. Och vem är jag att kommentera om det, bortsett från att det ser något märklgt och besvärligt ut.



Min lilla älskling är inte riktigt piggelin, inget livshotande men ack så jobbigt. Hon har vaknat till och från hela natten pga av sin hosta, sen näsan rinner konstat eller är igengrodd värre än min rabatt. Även lite feber har dykt upp under natten, ungefär som ett brev på posten. Så det var inte direkt helt oväntat, var inte helt piggelin igår heller. Så idag blir det till att stanna hemma och kurera. Tur att hunden inte är hemma, då slipper jag släpa ut henne för de promenaderna i alla fall. Däremot saknar jag min hund något fruktansvärt, så tomt så tomt det är i huset. Har bara haft en katt till att värma tårna inatt, det räcker inte. Katten täcker ju bara en fot....Som tur är kommer han hem i eftermiddag, och sen är det helg så då kan vi hjälpas åt i värsta fall.

Intervjun igår då, ja det gick la sådär. Vet inte riktigt hur det känns. Jag känner att jag kunde nte gjort så mycet mer, men därmeot kändes det som de vände och förvrängde det jag sa. Lite synd, då det kändes mer som de tolkade mina svar än att faktiskt lyssna på vad jag sa. så inga större förhoppningar om det jobbet, men det kommer väl fler inom sinom tid.

Ska ner och tända pannan nu medans lillhöna sover en stund, en välbehövlig stund dessutom. Hoppas på att hon är lite piggare när hon väl vaknar.

Bye bye höres under dagen antar jag
Inte ofta jag skriver här längre vid den här tiden. Blir ju lätt så när man jobbar. men idag är jag faktiskt hemma. Helt underbart att ha morgonen tillsammans med dottern i lung och ro, saknar de stunderna. Anledningen till detta är att jag sen ska på jobbintervju, som vi nu hoppas går alldeles lysande, för att inte tala om att de ger mig jobbet och det är ett tillsvidarejobb. Återså att se med andra ord. Medans jag är där får dottern vara en stund på dagis. Var lite orolig för att hon hade feber, men det är på gränsen. MEn hon behöver bara vara där två tre timmar ungefär, så det borde gå bra. I annat fall få sambon komma hem helt enkelt!

Nu skall det vankas frukost här i huset, sen torka en och annan näsa innan hon halkar  runt på golvet som bambi på hal is.

återkommer när jag kommer hem igen och berättar hur det gick...
Senaste dagarna har varit lätt hektiska, mycket på jobbet så har inte vari hemma före sju varken måndag eller tisdag. Så har i alla fall fått lägga dottern, dock inte så mycket mer tyvärr. Det har märkts, varit mycket mer klängig vid dagislämning än vad som är vanligt. Men nu har jag tagit ledigt imorgon, så då ska vi ta igen dessa dagar!

En annan anledning till att jag är ledig imorgon är att jag ska på jobbintervju, det skak bli mycket spännande.

Sen har det även hänt lite tråkiga saker, men orkar inte ta det här.

Nu ska jag ta och laga lite mat och invänta min mor.

så det så

Inget meningsfullt inlägg all märkte jag, men om inte annat ett tecken på att jag lever...
Har varit ett par stressiga dagar här, därav ingen uppdate på bloggen.

Men återkommer under kvällen då allt förhoppningsvis har lugnat ner sig!
Från och med imorgon ska dottern gå heltid på dagis, känns lite sådär. Men är nog mest jag som har problem med det, hon älskar sitt dagis. Anledningen är att imorgon ska jag och sambon arbeta samtidigt för första gången på heltid. Ska bli spännande att se hur det här kommer gå, för det måste gå. Så imorgon ska vi upp tidigt jag och dottern, blir i alla fall en halvitmme tidigare för min del ochc många många timmar tidigare än vad dottern är van vid.

I övrigt har dagen varit helt underbar. Har varit hemma hela dagen och bara njutit. Hunden har fått två långpromenader, barnet har lekt och härjat hela dagen. Sen har det även hunnits med en del gipsande i tvättstugan. Jag är så nöjd, bärjar nästan känna mig lite pigg nu. Tänk vad en helg hemma i lugn och ro kan få en att må bra!

Nu Arkiv X, ovanligt va?
Jag och sambon är inge vidare på att äta regelbundet eller tillräckligt ofta. Vi får anstränga oss för att äta frukost till exempel. Fram tlls nu har det ju trots allt funkat att ha så oregelbunda mattider. Men tanken är ju nartuligtvis att dottern ska äta tillsammans med oss och samma mat. Så idag har vi gjort en veckomeny och även inhandlat maten för detta. Nu bara att hoppas att det fungerar och inte slutar i fullständig katastrof.

Menyn ser ut så här:

Måndag: Lasagnette
Tisdag: Krebinetter
Onsdag: Potatismos och kassler
Torsdag: Japanska kotletter med ris
Fredag: Taco

Helgen tar vi som den kommer...men detta är i alla fall mat som kära dottern kan äta med, vilket lite var tanken. Anledningen till detta är att ingen i huset kommer vara hemma före fem på eftermiddagen, så hinns inte med långkok och dylikt i veckorna, sen kan vi inte fortsätta med att äta kvällsmat vid sju åtta på kvällen. Tanken är att halv sex sex ska maten vara på bordet...

Nu återgår jag till min skvallertidning en stund innan dottern vaknar...
Klockan är ju fför fasen bara halv tio, och trots detta så är jag på väg att somna i soffan. Snacka om att man är småbarnsförälder nu.

Var iväg och åt grillbuffé tidigare ikväll med mina föräldrar. Supergod mat, åt så jag började må illa. Kan ju tyckas att man borde veta bättre, men icke. Dottern skötte sig utmärkt, lite spring i benen, vilket vi åtgärdade med en trappa. Upp och ner upp och ner...och upp och ner. Ja ni fattar. Men hon var på strålande humör och satt och smaskade på vattenmelon medans vi åt riktig mat. En trevlig kväll var det. Tack så mycket mor och Vladde.

Dottern somnade snällt i sin säng när vi kom hem, duktig flicka än en gång. Så nu sitter vi framför Arkiv X, ska strax ut med hunden, sen fortsätter vi med serien...

God kväll alla



En månad gammal bild förvisso, men tycker det är ett helt underbart kort!
Pallen är sjukt kul att klättra på. Jag väntar bara på att hon kommer på hur hon tar sig vidare upp på köksbänken, för det kan bli intressant!

Fick en inbjudan eller egentligen en utbjudan ju utav mina föräldrar. De ville fira att sambon har fått jobb med att ta med oss ut på restuarang! Älskar att gå ut och äta gott! Gör det inte speciellt ofta då det kostar. Så detta var myket mycket uppskattat!

Nackdelen är ju att dottern bestämde sig för att sova på förmiddagen idag, här kommer det med andra ord inte sovas på eftermiddagen, risken är överhängande att hon kommer vara på ett taskigt humör när vi ska ut. Har vi tur sover hon i bilen fram till målet....hoppas hoppas hoppas!

Nu elda lite till i pannan så vi kan göra oss vackra senare. Sambon han gipsar i tvättstugan, och det är bra. Kan vi snart börja använda groventren igen, vilket är behövligt då djuren och vi för den delen släpar in så jäkla mycket skit i huset. Har ingen lust att damsuga tre gånger om dagen resten av året.

Svammel börjar det bli, så bättre att jag sätter fart här...
Satt har för en stund sedan och skrev ett inlägg, nu är det bara puts borta????

Har dessutom egentligen ingen aning  vad jag skrev innan heller, alldeles för tidigt på morgonen. Min tur var det idag att masa sig upp med en pigg och leksugen flicka. Jag var varken pigg eller leksugen vid sju imorse, det är fortfarande mitt i natten enligt mig. Tyvärr så blev jag nedröstad väldigt snabb. Det där med att mamman bestämmer....bullshit! Lilla fröken fräken är det som betämmer när det är dags att knalla upp.

Sambon och hunden sussar sött, funderar på om jag ska sätta igång att dammsuga, menar de borde ju inte vakna av en damsugare som går på högtryck utanför sovrummet.

Strax är det disneydags, det ska jag och dottern titta på medans vi äter frukost har jag bestmt. Och sen med tanke på hur m3ycket barnet gäspar, men hon är bra på att luras.

Nähä, dags att vandra ut till bombnedslaget i köket...kan har skjutit upp en hel del saker igår. Att man aldrig inser at man får lida för det dagen efter istället...

sen skall det nog bakas lite med idag, sådant väder idag ju
Då nyheterna senaste dagen har varit väldigt väldigt positiva så firade sambon detta med att gå lös i videobutiken och systembolaget. Vinstället är fyllt för första gången på ett år tror jag, och de två sista säsongerna av ovannämda kultserie blev även det inhandlat. Vad vi ska göra när de är slut vette sjutton, då får vi väl börja med vinstället antar jag....eller ett nyttigare alternativ är kanske plockepinn??

Sen är frågan varför jag sitter med datorn i knät och sambon spelar mobilspel samtidgt som vi glor på serien. Mycket socialt måste jag säga. Tur att man är kvinna och har simultanförmåga, värre för stackars sambon som knappt kan knyta skonörena samtdigt som man talar med honom. Inte lätt och vara karl...men de kan ju i alla fall kissa närsom varsom...

Kvällen har i övrigt ägnat åt att svära åt duplon medans man försöker samla ihop allt, som alla andra kvällar. Och varje gång man tror att man är klar, alla jäkla bitar ligger i lådan så lyckas man stiga på en till. Inte hjälper det till att sambon dessutom ligger på golvet och bygger höga torn av bitarna. Att städa duplo är ett evighetsjobb!

Då jag skriver det här inlägget för tredje gången nu, då nätet eller burken inte vill samarbeta riktigt. Tror datorn vill ah semester, men vvem sjutton vill inte ha det. Så om inte jag får det så får inte datorn det heller, så det så!
Det jag ville komma till är att jag inte längre kommer ihåg vad jag har skrivit tidigare, så det blir ett märligt avslut på det här ikväll.

Nu ett avsnitt till sen ska jag till sängs!
Jag fattar ingenting, och jag tänker inte ens försöka förstå. Från att gått ifrån superstressade över vår situation verkar allt lösa sig över en natt. Sambon har fått jobb, där det även ingår en tjänstebil. Skitbra med tanke på att han kommer ha 14 mil tur och retur och slipper nu bekosta de resorna själv. Så lyckliga och glada är vi nu. Detta firades igår kväll med en flaska gott rött.

idag får jag dessutom ett samtal om att jag ska komma på jobbintervju. Helt jäkla otroligt. Inte för att det betyder att man får jobbet, men chansen har ju helt klart ökat nu. Så har vi tur är ingen av oss arbetslös efter nyår!!!

Men jag har svårt att hänga med i svängarna här, det vände lite för fort för vad som är nyttigt för hjärtat. Enda tråkiga är ju då att dottern får börja med helveckor påå dagis från och med nästa vecka. Långa dagar blir det för lillplutten. Tur att hon trivs i alla fall.

Ikväll ska vi fira allt detta med en flottig pizza, vilket främst beror på ett ekande kylskåp och en diskbänk full med disk. Tänkte jag skkulle ta den innan sambon och dottern kommer hem. Dammsugat har jag redan gjort, och för er som inte isste så kan sådana saker endast ske när dottern inte är hemma alternativt utomhus. såvida man inte vill se en hysteriskt ledsen liten tjej.


Senre under kvällen återgå vi ä en dag till Arkiv X, snart dags att införskaffa de två sista boxarna tror jag :) Tänkte även fira de goda nyheterna med att gå och shoppa lite blommor att plantera utomhus imorgon, istället för de vissna som nu är i krukorna.

Hej svejs, nu ska jag lora ner armarna i disken...hatar att diska...
Framtiden känns lite oviss måste jag säga, när man inte vet  om jag eller sambon har jobb efter nyår. Mycket grubbleri har det blivit, och det lär nog bli mer antar jag. Svårt att låta bli att undra hur det kommer se ut. Så mycket hänger ju på det. Men jag ska föröska sluta tänka så mycket på det, kan ändå inte göra så mycket mer än vad jag gör för tillfället. Och jag märker att det har börjat påverka mitt humör, min sömn och huvudvärk. Måste sluta grubbla med andra ord, och bara försöka gilla läget. Så nu är det slut!

Till trevligare saker...

har varit ute på en långpromenad med grannen, denna gång fick även dottern följa med då det blev på eftermiddagen för ovanlighetens skull. Under vår promenad höll vi dessutom på att bli halvt ihjälskrämda, ja inte dottern, hon kunde inte bry sig mindre. En bil kommer farandes lite väl fort på en väg som man inte får köra på mitt ute i ingenstans. Visar sig att det bara var min faster som försökte döda oss eller i alla fall skrämma skiten ur oss. Det lyckads hon med kan man lungt säga.

Annars, dottern babblar och babblar, tyst är det aldrig. Har gnagt sönder sin säng...suck...måste slipa och måla igen, klättrar, springer och skrattar. Min unge är helt enkelt underbar på alla dess sätt! Någon dag ska jag även lägga upp en bild på dotterns vapendragare, mr bunny! Försök inte göra något utan det, för det kommer man ångra starkt väldigt fort!

Nu ska vi återgå till lite Arkiv X!
Idag har jag och sambon dammat av en underbar gammal klassiker. Som ni förstår är det då den hederliga Arkiv X som gäller. En serie som både jag och sambon följde slaviskt som barn och emellanåt blev riktigt rädda för. Idag är det svårt att förstå varför vi blev rädda, men bra är serien fortfarande. Senare skall även dottern bli introducerad för detta, men det dröjer många år dock. Dettta är då vad vi har sysslat med hela kvällen, tog helt enkelt söndag. Men nu funderar jag starkt på att låta arkiv x fortsätta imorgon kväll istället, för borde duscha och sen sova, för imrogon är det åter jobb som gäller.

Dotterns nya ord är förresten "hopp" och "hoppa". Det är de som gäller nu för tidne, och det är bara att göra som barnet säger, annars blir hon ilsk. Så hoppar är vad vi gör på alla dess olika sätt. I knät, på golvet, på axlarna, på mage, på knäna....ja på alla möjliga och omöjlig sätt. Försökte vid ett tillfälle hoppa på huvudet, det gick inte så bra, så det kommer vi inte fortsätta med.

Ah i sista avsnittet för kvällen visade de en snutt av "Mask". Blev tiktigt sugen på att se den igen, den är så jäkla bra och väldigt sorglig. Har ni inte sett den så se den, den är väldigt sevärd!

Natti natti

dsc00213 (MMS)

Line som har lärt sig att klättra upp på soffryggen. Tydligen mysigt att ligga där

Säger jag trots att alla med några små grå kan räkna ut att jag sitter inne och skriver detta. Jag tar helt enkelt en liten paus!

Dagen började med att sambon varit uppe med dottern på morgonen och bakat scones. Jäkla vad gott  och trevligt att få vakna till det!! Sen tog vi på oss (alldeles för mycket) och knallade ut med barn och hund. Tog sikte emot bokskogen, och på vägen lyckades jag tydligen tappa sambons jacka. Han hade lagt den på vagnen (allt hans fel), och någonstans på vägen har jag då lyckats tappa den, rulla vagnen över den och till sist gått över den. Så hemvägen blev till att spåra upp en blå jacka. Tur att vi bor på landet så den låg så snällt kvar på grusvägen och väntade på oss, med både hjulspår och fotspår på. kan bara inte begripa att jag ingenting märkte?!

Sen har det klippts gräsmatta (hur mågna gånger till iår trror ni), rensat lite ogräs och sen gav jag upp för stunden. Ska istället passa på att tvätta och damsuga medans barnet sover middag. sen när hon behaga vakna tror jag vi ska låna grannens sandlåda lite. Till våren kommer dottern ha en egen sandlåda hr på trädgården,  men än så länge duger det här :)

en produktiv dag i alla fall! Jag är nöjd!
Hittils har hela dagen tillbringats i trädgården. Sambon bär ved och jag rensar land och annat smått och gott. Dottern hon hjälper till lite överrallt. Ser för hejigt ut när hon försöker gå med skottkärrna! Blir nog itll att införskaffa en liten sådan till våren misstänker jag.

Trädgårnde börjar arta sig, så inom sinom tid så kanske den dessutom blir riktigt fin, men det blir inte iår i alla fall. Skötn har det varit att vara ute hela förmiddagen, helt underbart höstväder. Nu väntar vi bara på att dottern ska vakna efter middagsluren så vi kan åka hem till mor min för lite lunch, det tackar vi väldans för!

Så dags att tvätta av sig lite kanske...
Det här kommer svida ordentligt imorgon! Käkat taco och tittat på film ikväll, precis som en vanlig fredag. Enda problemet är att det inte är fredag...kommer vara så besviken imorgon för att inte tala om hur lång dagen kommer kännas.

Är det bara mitt barn som gnager på sin säng??? Märkliga unge...

Bilen är hemma utan disco, nu hoppas vi bara på att det fortsätter så. Har inte tid eller råd att laga bilen fler gånger det här året. Har även kollat terrängen lite på jobbet idag för eventuella möjligheter att få ett nytt vik eller tillsvidare för den delen,det är ju nartuilgtvis det man hoppas mest på. Fast i dagsläget är jag glad om jag har något efter nyår, skulle kännas lite tryggt ett tag framöver åtminstonne. Speciellt nu när sambon ska börja stämpla igen. Men vi får väl se, kan ju inte göra så mycket mer för tillfället förutom att hoppas på att det släpper för oss med inom en snar framtid helst.

Strint i det nu...

Fatta hur härligt de tär att komma hem och dottern börjar hoppa jämfota när hon ser en. Den känslan är obeskrivlig!!!!

Nu ska jag ut och rasta hunden i mökret...

Hörs imorgon
Kvällen har tillbringats med att elda i pannan så det slipper vara iskallt i huset imorgon bitti, även så att undertecknad kan få ta en hyfsat varm dusch så att mina kollergor slipper rynka på näsorna när jag går förbi imorgon. Jag hade också en förhoppning om att kunnat städa här nere, dammsuga och lite så. Det kunde jag ju glömma, då dottern slängde ut alla duplobitar i samma takt som jag försökte lägga dem i lådan. Så det slutade med att vi båda låg på golvet och lekte, jag byggde och hon förstörde. Men roligt hade vi båda två!

Tänk om dottern blir en  riktig legogalning, vilken glädje för mig och sambon. Då kommer vi tillbringa hela dagar här i huset de närmsta tio åren eller något krälandes på golvet. Drömma kan man ju alltd. Mitt mål är fortfarande att dottern ska bli en bokmal och pusselgalning med. Men det kan man ju slå vad om att hon inte kommer bli, antagligen raka motsatsen till det vi tycker :)

Nu ska jag hoppa in i duschen!

GodKväll