Var ju ett tag sen igen, det är svårt att hålla uppe motivationen til att skriva ibland. Tanken att sluta skriva helt och hållet har väl slagit mig ett par gånger, vi får väl se hur det bli med den saken. Ska suga lite till på den karamellen.

I lördags bestämde jag och sambon att vi skulle fira våra födelsedagar. Vi fyller år med en månads mellanrum, och istället för att ha två kalas tyckte vi att det blir smidigare med ett. Så i lördags kom våra föräldrar för att äta god (hoppas jag) mat, skitprat och bara ha det trevligt. Personligen måste jag säga att det var jätte kul, en riktigt härlig kväll. Synd bara att svärföräldrarna var tvugna att åka hem tidigt på kvällen, men sånt är livet ibland. Kvällen var lyckad hur som helst!

Söndagen som faktist var den dagen jag fyllde gammal var väl däremot ingen större hit. Fick dock ett jätte uppskattat paket, som jag komemr ha stor glädje av. Sen låter vi det stanna med det tror jag.

Nu ska jag passa på att ta en powernap medans lillfis sover...ska försöka återkomma under kvällen istället...
Idag har hela familjen tydligen varit exrem trötta. Slutade med att jag och barnen sov middag, även stora...hör ju inte till vanligheterna direkt. Välbehövligt var det!

Därefter packade vi in oss i röda bilen (ok, jag packade och barnen gled på en räkmacka) och for iväg för att hälsa på dagiskompis till stora, dennes morsa och hans lillebror så klart. Även fadern i familjen fick vi äran att träffa framåt eftermiddagen. Och det är en redig karl, ställa sig vid spisen och laga mat till tre hungriga barn och två kvinnor (misstänker att han hade valt ordet fruntrimme ;).

Det var en toppenkul eftermiddag vi hade. Barnen satt i traktorer, kollade på tjurar, grävde i sandlådan, hoppade studsmatta, kivades, skrattade, hjälpte varandra för i nästa sekund sabortera för varandra. Min lillfis tyckte att det hände alldeles för mycket, så hon sov nästan oavbrutet. Den andre lillfisen, som förvisso inte är liten, var däremot betydligt mer social. Och själv, jag fick tala med vuxen människa! Som svarar tillbaka på ett språk jag begriper! alltid kul att få snacka skit om allt möjligt.

Mycket tacksam är jag för dessa dagar!

Nu ska jag upp och sova länge hoppas jga. Tror inte så mycket på det själv, då det verkar som stora åkt på feber, kom helt plötsligt under kvällen. Men lite sömn hoppas jag råder bot på den!

GodNatt
Så är snart denna dag slut. Det har varit en intensiv dag och jag är mycket tacksam att min svärfar ville ställa upp för mig idag och passa barnen. Anledningen till barnpassningen, jag var på en jobbintervju idag nämligen.

Tycker själv att det gick bra, sen är det ju alltid svårt att säga så här i förhand. Tyvärr så är jag ju typiskt mig själv och sitter nu och analysera sönder mig fullständigt, måste försöka sluta med det annars blir jag väl knäpp. Får besked därifrån om två veckor ungefär, så bara att vänta och se.

Men jag känner mig faktiskt inte jätte orolig, något jobb får jag väl någon gång i framtiden :)
Ja lite bättre ´ön igår. Istället för kvart över sex var klockan tjugo över sex när stora tyckte det var hög tid att gå upp. Vi kan väl säga så att vi inte riktigt var överrens i denna fråga, och då anser jag att som vuxen borde jag ha vetorätt i alla frågor! Men tydligen inte...

Då jag ska på arbetsintervju idag så hade jag ju helst varit lite mer utvilad än vad jag är, men är väl bara att göra det bästa av situationen. Förklaringen till att jag är så trött är lillfisen aka diktatorn. Det har visat sig att diktatorn har sina brister. Vi började ju med smakportioner för en och en halv vecka sedan, lillfisen tyckte det var himla smasikgt. Men hon blir ju förstoppad av ingenting! Så nu gör jag en paus i allt ihopa och kör på helamning ett litet tag till för att se om hon kan få ordning på magen. Hon är fortfarande världens goaste unge, klagar aldrig i princip, men vill ju nartuligtvis nu äta hela tiden, och även natten igenom! Jag ör ju inte riktigt van vid det då vi aldrig har sysslat med sådana nattvanor, men jag hoppas det är för en tid bara.

Nu ska jag se till att få på barnen lite kläder (mycke kläder) och sen ut på en morgonpromenad. Därefter blir det lek tills barnen farfar kommer, för sen bär det av mot en stad och hopps på att jag får MVG på intervjun!

Ha en bra dag!

Hur kommer det sig att allt ska hända samtidigt för?

Stiltje stiltje, inte en bris i vattnet så långt ögat når...sen kommer stormen utan förvaning!

Vill inte ha så här många alternativ, tänk om-scenarior, risk att välja fel-Dilemman. Är medveten om att det är ett i-landsproblem, men dock ett problem för mig. Detta handlar om vad som händer efter min föräldrarledighet, kanske skulle förklara de och inte énbart skriva så kryptiskt.

Ett beslut är nog taget trots allt, det är att jag kommer med största sannolikhet inte ta det erbjudandet om jobb som jag fick idag. Dels på grund av att det enbart gäller två månaders jobb, coh sen att de vill att jag börjar på måndag. Det känner jag att jag inte hinner, och lillfisen hinner absolut inte det. Känns inte värt att stressa upp en hel familj för två månader faktsikt.

Annars positiv sak som jag satsar på istället är att jag skall på intervju på onsdag, om ett helttidsjobb med tillsvidaranställning...det är ju helt klart lockande! Dessutom ett yrke som jag vill arbeta med. För närvarande känner jag nämligen att jag kan vara kräsen i mitt jobbsökande, då jag egentligen inte har någon panik med att hitta ett jobb. Så nu söker jag sådana jag vill ha, och detta är ett sådant.

Så alla kan väl hålla tummarna för mig på onsdag!

Sen har det även varit en massa andra samtal idag, men en det håller jag för mig än så länge.

Godkväll

Nu börjar jag faktsikt undra vad sjutton som pågår. Inväntar här nu ett besök, som inte inträffar allt för ofta kan man säga. Mycket förvånad blev jag när jag fick ett samtal igårkväll!

Ska bli mycket intressant det här och förhoppningsvis även trevligt...
ah vilken härlig överasskning igår. Sambon var hemma redan vid halv nio! Korkade upp en flaska vin och tittade på en film, mycket tjöt blev det med. Kan inte ens minnas sist vi satt på det sättet, bara vi två! att jag längtar till Göteborg nu, när vi ska sova på hotell alldeles ensamma! Det blev en mycket trevlig kväll i alla fall!

Vi kom även fram till en sak igår, när det är mörkt ute, bara ljus tända i huset så är vårt hus faktistk ganska fint!!

Nu ska jag försöka piggna till här och sen tända i pannan, för det är ju kallt som fan ute!
Jag bestämde mig idag för att ge lillfisen gröt lite tidigare idag. Så vid halv sex idag var det succé! Hon åt och åt och åt, hade ätit hur mycket som helst om hon hade fått vill säga. Personligen tycker jag inte vi behöver chocka tarmarna fullständigt, så vi tar de sakta men säkert. Skönt i alla fall att det går framåt!

haft lunchdejt med min älskade farfar idag. Så härligt att få träffa honom och prata lite strunt i lugn och ro. Måste göra detta oftare, skäms på mig att det går så lång tid imellan!!

Nu ska jag lägga mig på golvet och busa med bebis!
Hade en ganska jobbig kväll igår, stora ville inte alls vara med på tanken att sova. Allt slutade med att hon grät sig till söms. Mitt mammahjärta har inte mått så bra sen dess, hatar när det blir så. Samtidigt vet jag att hade jag försökt bli "sams" med henne vid den tidpunkten, hade vi dratt hela rundan åtta gånger till. Men samvetet mår inte alls bra kan jag säga.

Sen att jag bara hann träffa henne en kvart idag känns inte heller så bra. Hade velat få en chans att mysa och gosa, säga att jag älskar henne i lugn och ro på morgonen. Det sket sig ju, alla försov sig idag utav alla dagar.

Så nu sitter jag och liffisen här helt själva, det kommer vi vara tills inatt någon gång, och stora kommer inte hem förräns på lördag. Kan inte hjälpa att känna mig en aning ensam.

Jaja, den depptiden tar jag ikväll istället, för nu ska hunden få lite motion sen bär det av till stan för att äta lunch med käre farfar!
Blev ett smärre bakslag gällande gröten för lillfisen. Inte för att det var något strul på det sättet, men det blev helt enkelt inte av idag. Hon hann somna för kvällen, något tidigare än normalt kan man väl säga. Så nytt försök imorgon helt enkelt!

Däremot måste jag säga att med andra barnet har jag mycket sämre koll på mattider. Hon äter när hon är hungrig, hon går upp i vikt precis som hon skall, så inget problem där. Problemet ligger hos mig, jag har inte koll på vilka tider hon äter. Är det bara jag som upplever det så med andra barnet? Med första så hade man stenkoll på ALLT! Nu, ingen aning, allt går på automatik känns det som...Vilket gör att det känns nästan svårare att börja med vanlig mat denna gång...märkligt.

I alla fall, lillfisen sover, stora leker på sitt rum (ska ligga i sängen egentligen, så snart dags att gå upp och säga till IGEN). Men att jag har hela undervåningen för mig själv vid den här tiden på kvällen hör verkligen inte till vanligheterna. Lite konstigt.

Och ännu konstigare blir det imorgon när stora åker till sin farmor och farfar i två dagar...blir bara jag och lillfisen imorgon kväll, det om något blir konstigt!

Nu diska upp efter kvällsmaten och sen invänta Greys...
Eller ja, jag glömde inte gårdagen, den minns jag mycket tydligt, däremo glömde jag att skriva här. Så kan det gå!

Igårkväll var det en stor kväll här. Lillfisen smakade banangröt för första gången, första gången hon smakar någonting annat än bröstmjölk överhvudtaget. Jag hade glömt bort hur roliga bebisar faktiskt ser ut första gången!!!

Stora ville så klart vara med hon med, så båda satt i varsin barnstol med mig i mitten, båda hade varsin mjuk haklapp. Stora skulle ha varannan sked hade hon fått för sig, dock så gick det inge bra för henne att äta. Hon skrattade så mycket åt lillfisen hela tiden så gröten ramlade ur munnen på henne!

Hur som helst var det en succé! Lillfisen hade många roliga grimaser men smakade så gärna, dock försöker hon suga på skeden, går ju så där :) Nytt försök kommer under kvällen. så jag antar att min bebis inte längre helammas enligt statisken...men strunt i de, gör det att hon sover hela nätter igen så är jag nöjd!

Nu lite mat innan sambon drar till jobbet...
Idag är det riktigt höstväder! Inte för att det gör mig något, gillar sådant här väder, kunna vara inne och mysa och stöka.

Lillfisen ligger ute i vagnen och sover, ända stället där hon sover bra. Blir ju intressant det när det är tjugo minus ute...

Planen för idag är att handla lite mat efter dagishämtning och sen hem och göra negerbolla (och ja det får man säga!) tillsammans med stora. Första gången hon ska få vara med och baka tänkte jag, lär väl inte blir världens vackraste men antagligen mycket goda.

Sen vette sjutton vad vi hittar på, långpromenad känns inte jätte lockande fast å andra sidan är det ju alltid kul att hoppa i vattenpölar...vi får väl se.

Ha de
Tycker alltid det är lite knepigt att börja skriva igen när det har varit ett ofrivilligt uppehåll. Eller ofrivilligt är kanske en taskig ursäkt, har inte haft lust eller tid att skriva. Sen känns det även som någon har använt sig av en elvisp för att mixa ihop hjärnans beståndsdelar till en lätt grotesk sockerkaka. Lätt förvirrad och glömsk med andra ord!

Har funderat över om det kanske är hög tid att börja med liten annan mat på fröken diktator. Hon är nu fyra och en halv månad gammal. Fram tills för två nätter sedan så har hon sovit hela nätter oavbrutet, inte ens mat har hon varit intresserad av på nätterna. Tidigast hon vaknar är halv sju för mat och somnar runt halv åtta på kvällen. Ganska ok! Men senaste nättern har hon vaknat både två och tre gånger och är hungrig. Det är däremot inte ok! Det gör att min hjärna är mer mos än vanligt nu för tiden! Så kan det vara så att fröken inte blir mätt ordentligt längre på kvällarna??

Vet att jag började med välling på stora när hon var drygt fyra månader just av den anledningen. DÅ funkade det finfint, det gick utmärkt att blanda flaska med innehåll av välling och bröstet. Men det betyder ju inte att det funkar denna gång, eller hur? Lite osäker på hur jag ska göra, eller om man aknske ska testa gröt på kvällen först och främst?? Några råd? Något måste göras i alla fall, för så här kan inte nätterna fortsätta, för då kommer min hjärna gå från misslyckad sockerkaka till att bli möglig misslyckad sockerkaka!

Nu Pretty Women sen doggepromenad och sen kanske uppsöka sängen för några minuters sömn innan diktatorn vaknar.

GodKväll
Bara ikväll med, sen är sambon hemma så man får lite avlastning. Inte för att barnen är extremt jobbiga, men känner att jag börja lida lite av sömnbrist då lillfisen har haft mycket svårt att sova. Inte konstigt när man är tokförkyld och näsan är full med snor, för den delen är det inte enkelt att äta heller.

Imorgon skulle vi ta barnen till fotografen, men just nu känns det väl som man får ringa återbud tyvärr. Men ska kolla status på lillfisen imorgon först, är hon ok så åker vi i alla fall.

Just nu är det skvaller på nätet som gäller, välbehövligt ibland faktiskt.

Så hinner inte med att skriva mer nu, ha de!!
Skrev ju häromdagen att jag är nöjd så länge lillfisen klarar sig undan förkylningen och allt vad det innebär. Som sagt, jag är inte nöjd längre!!!

Inte många timmars sömn för min del den här natten, har snorats och hostats alldeles för mycket hos alla i princip. Det borde fasen vara förbjudet att vara förkyld om man itne är kapabel till att snyta sig. Dags att leta upp nässugen med andra ord.

Ner och lägga i pannan igen nu så vi har varmvatten, sen inväntar att sambon stiger upp så jag kan gå och lägga mig någon timme innan han åker till jobbet.

Denna kommentar fick jag på förra inlägget, kan man gissa att det är självaste sambon som ger sig själv en klapp på axeln?

Anonym om Vi är inga vänner till moder natur idag:

Låter som att du har en väldigt bra sambo ;)






Jisses vad papper det går åt idag, rent löjligt. Jag snorar och stora snorar. Vi skkulle lätt kunna fylla ett badkar med snor. Så en hel del snytpapper har det gått åt. Just nu så går stora på en trevlig alvedoneffekt, väntar mig en krasch snart för hennes del när den går över. Lillfisen har inte varit så samarbetsvillig idag, har fullständigt vägrat att sova. Till slut fick jag släpa med mig stora ut (nog för att hon var glad över att gå ut) i vintermössa och varm jacka för att söva lillfisen i vagnen. Så vid kvart öve fem somnade hon äntligen och sover fortfarande.

Sambon var snäll nog att inte jobba över ikväll, så han kom hem direkt efter utbildningen, uppskattas mycket! Jag är helt slut, snorig och början till feber. Full rulle hela dagen med mindre nöjda barn...tar på krafterna.

Nu ger sambon stora ett bad, behöver tvätta ur allt snor ur håret och örona, jag tar en välbehövlig paus i soffan och gör ingenting en stund, innan allt sätter fart igen...

Men så länge inte lillfisen blir sjuk med så är jag nöjd!

"Hunnen" har det tydligen bra hos kusinerna, inte för att jag trodde något annat!
Vill dock inte påstå att det är ett kärt återseende, men välkommen är du trots det då jag faktiskt är ganska väluppfostrad och artig.

Nu är det storas tjej att bli dunderförkyld, så inget dagis för henne. Jag känner att även jag är på god väg ner i snorets träsk IGEN. Nu hoppas vi på att fröken lillfis klarar sig den här gången.

Så nu tar vi tag i tandborstningen här hemma, inväntar Petra som skall hämta hunden för en mindre semestervistelse. Han har det helt klart bättre där än i snorträsket.

Off we go för att snyta ytterliggare en gång
Idag är sambon iväg på utbildning, imorgon med förresten och jobbar över på kvällarna. Så han ser vi igen onsdag morgon med andra ord. Stora kom inknallandes någon gång inatt och ville sova, självklart fick hon göra det. Sov gjorde hon hela natten lång med rumpan i vädret, vaknade inte förräns lillasyster gav upp ett glädjetjut vid halv nio! Så får det gärna vara imorgon med :)

Då måndagarna brukar innebära en jäkla massa stress, och eftersom jag är själv hemma idag så bestämde jag igår att stora fick stanna hemma från dagis idag. Typiskt nog så är lillfisens barnvakt magsjuka (krya på er!). Så just nu är jag itne säker på att det blir något minisim. Får väl se om svärmor har möjlighet att sluta tidigare från jobbet.

Nu ska jag packa in barnen i bilen i alla fall och åka och handla mat till oss och djuren, det är skralt i skåpen här!
Vill gärna skriva höst på rubriken, för dagtid så är det helt underbart höstväder, meeen nätterna. Hua vad kallt!

Var iväg till sambons släkt igår, så blev inget eldande här i skogen. Det fick vi lida för imorse då det var 15 grader inomhus....brr kallt! Så från och med idag så eldas det varje dag i detta huset och ett halvår framåt eller något. Allt för att slippa sätta på elen (de räkningarna ger en ju hjärtstillestånd!).

Lillfisen sover, sambon och stora hämtar isolering och jag tar tag i disken...suck.

Men först ska jag ut och snyta ut en liter snor för er som nu finner den sortens information intressant.
...för då börjar vår helg. Nu är det ju mitt i natten förvisso, så egentligen börjar väl itne helgen förräns alla vaknar (vilket är storas jobb å¨morgonen), men från och med klockan två på natten så är hela familjen hemma tillsammans fram till måndag, åh dessa helger!

Tänkte att jag skulle trotsa vädret idag, ge mig ut med barnen i regnet, min tanke var att lillfisen skulle sova så kunde jag och stora hoppa i vattenpölar, hälsar på korna och fåren, kastar sten i ån och så vidare. Vad händer, jodå, båda två somnade i vagnen i eftermiddags. Så det var egentlgien bara jag som trotsade vädret, och bara för att så hoppade JAG i en vattenpöl själv! Så det så!

Annars har det varit en riktigt skön dag hemma, byggt mycket duplo, tekalas är något som inträffar ofta här hemma (dock så är det alldeles för varmt att dricka så ingen får dricka för stora), pusslat har vi med gjort och även tittat på Pippi. Ja vi har underhållt oss ganska bra faktiskt. Lillfisen provsatt barnstolen för första gången i köket, vilket stora tyckte var lysande och försökte genast trycka in ett kex i munnen på henne. Tanken var ju god men med tanke på spottandet och fräsandet så var det nog inte så uppskattat.

Nu blir det sängen för mig, för morgondagen blir intensiv för hela familjen, återkommer om de!
Ja, händer inte mycket här. Två glada barn, en på golvet och en i soffan, en hostande mamma och en sovandes pappa. Ganska lungt med andra ord...

Ska försöka ta tag i livet nu, så kanske återkommer framåt kvällen...om jag orkar

Fick syn på denna underbara bild tidigare idag. Alla barn är värda en helt egen liten beskyddare att ha med sig i sängen, oavsett om det är en kanin, snuttis, hund, handduk och så vidare :)





Kvällen har tillbringats på föräldrarmöte på dagis, så där lagom kul måste jag nog påstå. Stannade bara en timme, kände att det var dags att åka hem till barnen sen. Tydligen rätt känsla då det var en lätt stressad mormor, ledsen bebis och vaken flicka.

När barnen väl var i säng fick jag en behövlig pratstund med min mor, skönt, lite av grubblerierna försvann och en del ersattes med andra. Glad för att hon gillade de jag hade valt ut :)

Då jag är sjukt trött, skulle kunna lägga mig och sova på staketet utan problem, så ska jag strax i säng. Var en extremt tidig morgon idag och en sen kväll igår, dålig mix.

GodKväll

Jag älskar måndagar, det gör jag MEN för in del innebär dagen mestadels stress tyvärr.

Ta hand om lillfisen på förmiddagen (okej, inte jätte ansträngande direkt), hämta stora på dagis vid två, hemma tjugo över två ungefär, in med två sovandes barn, väcka den stora, vänta för att hon skall komma över sitt första hemska humör efter väckningen, försöka trycka i henne mat (vilket oftast slutar med välling då det är alldeles för tidigt för kvällsmaten), packa badkläder till mig och stora, skötväska till lillfisen, klä på och packa in två barn i bilen igen vid kvart i fyra (ungefär), åka 2,5 mil,  lämna lillfisen hos barnvakt, in där och amma lillfisen (så hon är snäll mot barnvakten), övertyga stora om att ta på sig ytterkläder IGEN, vidare mot badhuset. Där blir det lite lugn och ro äntligen. Stora är så duktig och fixa det mesta själv i omklädningsrummet. Mysa ochn har det riktigt roligt med stora på minisimmet, underbart att få lite egentid med henne. Därefter duscha, byta om och skynda till barnvakten igen för att amma en hungrig bebis, ge kvällsvälling till stora, amma en fortfarande hungrig bebis, åka hem och framme runt åtta tiden, bära upp två sovandes barn till sina respektive sängar.

Här sitter jag nu och är helt slut! Läser man texten märker jag att det inte verkar så stressigt, men tro mig, det är det! Allt det förutsätter att båda barnen är med på tåget och gör det jag vill när jag vill. Vill nog påstå att idag var första gången det inträffade! Oftast är det ju alltid någon som sätter sig på tvären.

Som sagt, jag älskar måndagar, det är roligt att bada, det är roligt att få lit egentid med stora tösen, det är kul att få prata lite skit med barnvaktsmänniskorna!

Nu blir det doggepromenad, sen är mina måsten för den här kvällen äntligen avklarade!
Ja, skäms på mig, men har fasen inte orkat eller haft tid för detta på sistonne.

Renorveringen på ovanvåningen är äntligen igång, så förhoppningsvis har barnen ett rum som senast jul. Så min far (Vladde) och sambon har hållt på hela helgen och bankat och dåntat. Stora har tyckt de varit jätte intressant, och har varit och hjälpt till en del.

Jag har agerat mjölkkossa, kock, servitör, lektant, städerska etc hela helgen. Inte för att jag brukar agera dessa saker, men brukar inte behöva göra det själv från morgon till kväll, helt klart värt det om det innebär att rummet blir klart tidigare. Däremot måste jag erkänna att jag är något sleten...

Önska det hade varit en lugn dag idag, men icke, vidare till minisim i eftermiddag, så har jag tur går allt som det ska med läggingarna ikväll så kan ajg gå i däck samtidigt (hyfsat tidigt)

Känner att texten är något osammanhängande, men det är tröttheten som satt in, så går en sväng till soffan nu istället när lillfisen tillåter de...

ha de