Värmen kom ju helt klart med råge till småland. Svettas är det vi gör.

De senaste nätterna har vi dessutom sovit på nedervåningen, då det är bra mycket svalare där. 29 grader i sovrummet är inte ok att sova i enlgit mig. Så stora fick ta resesängen, karln soffan och resten av oss tog en madrass på golvet. Misstänker att det även blir så i natt om man får tro väderleken. Sen däremot har de lovat lite svalare väder. Behöver ju nu inte bli extremt åt andra hållet, men 25 grader räcker gott och väl.

Gårdagen tillbringades vid sjön, då det är olidligt ¨på vår baksida, ligger som i en gryta och blir nog ungefär samma temeperatur som en finsk bastu. Idag har vi inte kommit iväg än, men blir nog en tur framåt eftermidagen tror jag för att doppa oss. Dock så är vädret helt underbart, så ska inte klaga för mycket då risken finns att det vänder snart. Däremot undrar jag hur fan man i det här vädret lyckas dra på sig en begynnande mjölkstockning. JO, jag badade igår, men det var inte kallt i vattnet och jag var mycket noga med att torka mig torr med en handduk direkt efter kärringdoppet. Fattar inte, men hoppas lilla råder bot på detta under dagen.

Nu ska jag gå och blanda till en jäkla massa kall saft till oss alla, kanske även väcka stora som sovit middag efter en mycket mycket mycket tidig morgon!

Svettas på nu!!!
Riktigt sjukt varmt har det varit idag, inte för jag klagar. Har inget emot varma dagar och kvällar, inte nätter heller egentligen. Men däremot tycker jag det är lite överdrivet att ha 28 grader inomhus vid den här tiden på dygnet. Känns som det kommer bli en svettig natt, speciellt då jag har en bebis klistrad vid mig hela natten. Hua, blir nog till att byta sängkläder imorgon och dagrömma om en AC.

Idag gick hela familjen ut på en långpromenad på förmiddagen med en mellanlanding på cafét för därefter vidare till showen. Alltså westernridningen, så jäkla coolt att se!!

resten av dagen har tillbringats i en plastpool!!!

Stora har börjat få en fin solbränna. Vi smörjer henne hela tiden, men verkar ha lätt för att få färg. Försöker se til att hon i alla fall har på sig solhatten hela tiden, för att skyda hennes ögon. Solglasögon vägrar hon ju!!! Men som sagt, vi smörjer flera gånger per dag med solskyddskräm och förösker hålla oss i skuggan, men en envis 2 åring är inte sugen på de....

Då båda flickorna sover nu, blir det film i lugn och ro för oss, ska även ta mig en mycket iskall dusch om en stund, helst så kallt att det nästan innebär frostskador på öronen!

Ha de

Blev inte mycket skrivet under midsommarhelgen. Tycker dessutom det är svårt att komma igång igen efter haft ett uppehåll i bloggen, svårt att veta vad man skall skriva.

Men hur som helst. Helgen var superbra trots taskigt väder, eller typiskt midsommarväder, vilket man vill. Hade finbesök ifrån Bollebygd hela helgen. Line fick en lekkamrat i samma ålder i huset. Gick ganska bra dock lite tjiv mellan varven när det gällde leksaker. Dans runt midsommarstång blev det i hembygdsparken i Sävsjö, Line tyckte det var skitkul!!

Massa god mat har intagits, ett gäng filmer har blivit sedda, en hel del skitprat har även det hunnits med. Midsommar var härligt med andra ord!!

Annars, det övas westernridning här i byn inför High Chapparal i veckan, blir nog att sticka bort och kika på det imorgon förmiddag tror jag. Bäst att passa på när det är precis runt knuten ju plus att stora älskar hästarpållarna.

Altanen nästan klar, däcket varje fall, insynsksyddet kommer nog upp innan helgen och jag längtar!!

Bla bla bla...säger godnatt nu för jag har ingen aning om vad jag skall skriva så det blir bara en massa dravel.

Återkommer en annan dag helt enkelt!

Är något dagvild, får väl skylla på amningshjärna eller att sambon är hemma, men helt klart så har jag noll koll på veckodagarna nu för tiden. Lite skönt faktiskt måste jag säga.

Vet ni att det är ganska svårt att skriva korrekt (inte för att jag är världsbäst i vanliga fall) när det ligger en fet katt på min mage och till hälften ¨på tangentbordet??

Dagen idag har varit mycket härlig. Tillbringats till större del utomhus. Lilla sov i fyra timmar (najs), stora följde efter mig med sin minigräsklippare när jag ansade gräsmattan. Trädgården efter idag ser ju nästan välvårdad ut, snacka om en illusion, men de kan jag leva med. den är ju hyfsad inför mdisommar i alla fall så man slipper skämmas när det kommer finbesök. Ett altangolv kanske vi har klart med, jäkla vad gött de ska bli. Slippa flytta runt utemöblerna till exempel varje gång det skall klippas gräs. Ingen insyn överhuvudtaget på den sidan heller...ah  härligt för mig som då är lätt folkskygg.

Efter en utedag så blev det taco med svärmor, därefter bad för två flickor. Båda sover sen en tid tillbaka, den ena naken i en handduk den andra på ett mer korrekt sätt...alltså blöja och pyjamas. Jag tar en paus i soffan och njuter av Hells kitchen som nu börjar, bäst att passa på att bara sitta och slappa innan lilla vaknar med full kraft. Hoppas även på en lika lyckad natt som den som var, så vi flickor skall på roadtrip till storstaden för att hälsa på Petra med make hela dagen, sambon lämnar vi hemma för att snickra.

På tal om lyckad natt, sov från ett till sju utan mat!! Ojsan säger jag bara, sen åt vi lite vid sju och gick upp vid halv tio. Det är en bra natt!! Hoppas på repris...

Nu tv!
Verkar inte göra något annat än att regna här på höglandet. Tyvärr får man väl ändå säga. Dels för det är ju ignen vidare att vara ute om man blir dyngsur direkt sen blir nog inte altangolvet klart till midsommar heller. Riktigt synd, fast å andra sidan, om det nu ändå ska regna så här hela midsommar (som vanligt) så har vi ju ändå ngen nytta av de.

Sambon är hur som helst ute och gräver i leran för att kunna gjuta så fort det blir fint väder...tycker lite synd om honom.

Själv sitter jag och stora och tittar på Ronja Rövardotter, sådant väder idag. Sen har vi sen i lördags även plockat bort middagsluren för henne. Psykbryt vid läggningen i fredags är orsaken till detta. Så nu kör vi lite vanlig hederlig vila mitt på dagen, film, bok eller dylikt. Hittills har det gått förvånansvärt bra att plocka bort sovandet faktiskt, somnar mycket mycket enklare på kvällen och mycket tidigare. Igår kväll så sa hon godnatt och gick och la sig alldeles själv. Sen att ingen välling var drucken eller pyjamas på är ju en helt annan sak.

Stora var även mycket nöjd över de nyinhandlade pyjamaserna till henne, kortarmat och shorts, mycket skönare nu på sommaren.

Nähä, ska passa på att diska lite nu när stora sitter nöjd framför filmen coh lilla sover gott.

ha de

Fattar inte det här, vi är hemma och lediga båda två, ändå känns det som det är fullständigt kaos hela tiden. Så just därför lägger jag härmed upp lite bilder istället.



Knappt tre timmar gammal liten tös, jag är oförskämt pigg måste jag erkänna när detta kort tas!



Far och stora dottern njuter av poolplaskande i den extrema hettan som var dagen efter lillasysters ankomst. Själv fick jag snällt agera fotograf istället för att svalka mig i vattnet. Tur att vi även har en vattenspridare som jag kunde använda



Många generationer av samma efternamn. Den glade herrn på bilden är då barnens oldefar :)



Stora tjejen tror att hon är liten igen. Senare samma kväll bäddade hon fint i den med kudde och filt för att ligga där i med kaninerna för att titta på nya favoritfilmen Trassel!! Gullunge!!

Systrarna myser tillsammans. riktigt kul att se hur lillan blir lugn direkt när storasyster är i närheten. Och stora håller mer än gärna i sin syster, blir faktiskt nästan lite ilsk när hon inte får göra det mer haha hon är gärna med under blöjbyten, matning och dyl...en riktigt söt storasyster här hon!!



Jag och stora klipper gräset. Hon följde efter mig runt hela gräsmattan!!

Så nu orkar jag inte lägga upp fler för närvarande, har suttit med detta i över en timme nu, så nu förstår ni hur snabbt internet vi har här ute i skogen. Men det kommer komma fler inom en snar framtid hoppas jag. Nu ska jag göra mig iordning för sängen och därefter bära upp en sovandes liten knodd som garanterat kommer vakna för att vilja äta så fort jag har plockat upp min bok från nattuksbordet! Ha en härlig fortsatt kväll!!

dsc00321 (MMS)

Tittar på film i liggdelen till vagnen :)

Idag var det dags för första BVC besöket för lillskrutten.

Hon är en exemplarisk bebis måste jag ändå säga som den stolta moder jag är. Växer så det knakar! Dagens vikt och längd som 12 dagar gammal är 3342 g och 50 cm lång.

Så ökat mycket mycket bra i vikt och vuxit 3 cm på 12 dagar!!! Wow säger jag bara! Lite sjukt dock hur jäkla fort det går. Hennes navel däremot har inte riktigt läkt, så fick lite zinkpasta att smörja med, och hoppas på att det gör susen.

Sen måste jag även skryta med att säga att lillan verkar brås på sin syster. Precis lika enkel att ha att göra med (än så länge). Skriker aldrig i princip, enda gången hon gör det är om jag dröjer lite för länge med att slänga fram maten framför näsan på henne. Händer inte ofta dock. Annars så sover hon, är nöjd när hon är vaken, sover många timmar i sträck på natten, till hennes moders stora glädje kan tilläggas.

Däremot är jag lite lite orolig för natten som är framför oss. Lillan har sovit hela kvällen lång (brukar i vanlgia fall vara vaken några timmar här), så jag förbereder mig på att få vara vaken en del inatt istället. Men då sambo och stora tjejen ska till Jönköping imorgon så kan jag och lillan ta sovmorgon istället, så det gör inte så mycket.

Nähä, ska göra iordning mig för natten nu så det bara är att krypa till kojs när lillan behaga vakna för lite kvällsmål.

GodNatt

Har insett att det är en riktig lyx att få ha sambon hemma på heltid hela sommaren. Inget jag är van vid kan jag säga. Sist var han i princip inte hemma någonting när stora var nyfödd. Skönt är det hur som helst!!

Då sambon som sagt va är ledig, och därmed hemma en vardagskväll (händer ju aldrig annars) så tar vi lite lördag idag istället då helgerna nästan alltid är uppbokade nu för tiden. Så lite godis och tecknat på tv, nu är vi laddade för en gosig kväll allihopa. Ja nästan alla, inte lillan då som ligger och snarkar.

Märks även att det har varit en positiv sak för stora att ha båda mig och sambon hemma, ingen stress med någonting och någon har tid för henne hela tiden. Hon sover längre på morgonen, tidigast åtta vaknar hon och läggningarna är itne riktigt lika jobbiga heller. Tror det beror ganska mycket på att jag är mer utvilad nu, trots en liten som äter på nätterna, då jag inte behöver ta både läggning och morgon för tillfället. Det gör att jag blir piggare med. Så positivt för alla hittills!!

Lillan sover mycket bra hon med, nu är det förvisso alldeles för tidigt för att försöka skönja någon form av mönster på henne som kommer vara. Men som det är nu så är hon pigg och alert på kvällen fram till ett på natten ungefär, därefter sover hon till halv sju då det vankas kroppsvärmd mat och därefter somnar vi om till nio halv tio ungefär. Till skillnad från sin syster så vill hon ligga nära nära när det skall sovas. Inte förtjust att ligga i sin säng såvida vi inte bädda in henne ordentligt, så det blir tajt runtomkring henne, och även då varar det bara max tre timmar. Sen fungerar det bara att ligga nära mamma :)

Livet flyter på här hemma, känns som lillan har kommit in i vår familj på ett mycket bra sätt. Stora älskar sin lillasyster och vill gärna vara nära.

Idag har det till och med bakats muffins på tal om något annat. Första gången på mycket länge! Stora var även hon mycket nöjd då hon fick slicka bunken! Att det sen var choklad precis överallt kan jag leva med :)

Nu åter till lillördagen i skogen...hörs imorgon!

Fick en otroligt söt vaggvisa skickad till mig ifrån älskade faster Petra. Här kommer den:

När Lykke liten kom till världen
såg alla himlens stjärnor på,
de önska lycka till på färden
av livet glädje du skall få.

Och sommarnatten var så stilla,
när alla träd och blommor såg
på fjärilsdansen kring den lilla
som i sin fina vagga låg.

2. Ja så kom lilla Lykkeliten
till ett av världens minsta land.
Hon var ej stor vår Lykkeliten
hon nästan rymdes i min hand.

Man höll en fest i gröna lunden
och till musik av västanvind,
låg hon och skrek den första stunden
men med en skrattgrop i sin kind.

3. Hennes hela värld är silkesängen
hon har en skallra i sin hand.
Och liksom blommorna på ängen
är hon en prinsessa i eget land.

Och hon vill inget mer begära
de allra första år hon har
för det finns mycket kvar att lära
till det hon första steget tar.

4. Till livets ära sker ett under
i alla land var dag som går.
I var och en av de sekunder
som mänsklighetens klocka slår.

Men ödet har i sina händer
den väg som barnet måste gå
och ingen vet vad 1ivet sänder
av ljusa dagar och av grå.

Något försenad, men tänkte ändå skriva lite om hur det gick till när lillasyster kom till världen.

Onsdagen den 1:a Juni
Den här dagen har jag ju redan skrivit lite om, såvida inte mitt minne har gått in i "amingsdimman" fullständigt. Men en snabb repris: får en tjänstvillig cool läkare till att ge mig en hinnsvepning, inget behagligt men va fan, funkar det så funkar de. Hem, mensvärk from hell och allmänt slemmigt, alltså slemproppen visade sig. Mensvärk försvann och kom inte åter.

Torsdagen den 2:e Juni
Nja, inget händer, jag tar två långpromenader denna dag alldels själv. Detta för det är lättare att hålla en bra hastighet om stora tjejen stannar hemma.
Framåt kvällen börjar jag få lite värkar.

Fredagen den 3:e Juni
På natten till fredagen börjar värkarna kännas, bestämmer mig för att ringa in till förlossningen runt 01:00 på natten. De meddelar att vi är välkomna in. Ringer mor min som kommer med sin necessär för att övernatta hos framtida storasyster. In åker vi, är väl inne framåt två på natten. Har ganska konstanta värkar. Sätts en ctg som inte registerar korrekt, visar sig vara den första i ledet av många apparater som inte kommer att visa korrekta värkar. Undersökning görs som visar att tappen är utplånad och öppen två cm. Inte mycket alls med andra ord. Får välja på att stanna kvar eller åka hem. Bestämmer oss för att stanna kvar då chansen att få lite vila antagligen är större där då dottern är hemma, och kan inte riktig me dem flytta på sig mitt i natten. Får ett dubbelrum. Sambon somnar, jag vaken resten av natten. Framåt morgonkvissten på fredagen stannar allt av. Så arg jag blir!! För att försöka få igång det igen börjar jag och sambon promenara vid femtiden på morgonen utomhus. Vi går vi går vi går och även tvättar bilen. Något ska man ju göra. Vid lunchtid har det fortfarande inte hänt någonting så vi åker hem, är trött på att vara där utan resultat. Ber min mamma ta med dottern hem till sig så vi kan få lite sömn i lugn och ro för att orka. Sagt och gjort, åker hem med en stor känsla av att vara lurad på konfekten. Då jag inte sovit på hela natten så stupar jag, tabletterna jag fick med hem gjorde med andra ord susen, för sov i fyra timmar, sambon likaså. När vi vaknar till liv igen framåt eftermiddagen så äter vi lite, och sedan bestämmer vi oss för att lite långpromenader kan ju aldrig skada. Nu vill jag att ungen skall komma ut!!!! Vi går vi går igen...räknar ut sen att vi gick nog nästan tre mil den dagen, inte illa för en höggravid. Ja, ingenting fortfarande....SUCK.

Pratar i telefon vid 21:15 med mamma på trappen utomhus i morgonrock då jag precis tagit en dusch (jepp bor på landet). Märker under samtalets gång att det börjar blir väldigt kallt och blött...Just de, vattnet gick! Har ju inte varit med om det tidigare, att det går spontant, så det tog nog en stund innan jag fattade vad det var. Lägger på telefonen ganska kvickt och tar mig till toaletten där jag bänkar mig en bra stund. Sambon kommer upp från pannrummet och undrar vad sjutton jag sysslar med som sitter där näck med öppen dörr (inget vanligt förekommande direkt i vårt hus). I samma stund som han frågar fattar han! Jaja, det sipprar ju hela tiden så sambon viker ihop ett antal handdukar så jag i alla fall kan få sitta i soffan :) Vattnet har gått men inga känningar att tala om. Ringer in till förlossningen i alla fall, vet inte riktigt vad man ska göra eller inte göra när vattnet har gått. Pratar med barnmorskan och får en tid för igångsättning dagen efter på morgonen om inget har hänt innan dess. Kändes otroligt skönt, om inte annat så visste vi nu att under morgondagen kommer bebisen vara här!
Vid elva snåret på kvällen går vi och lägger oss. Ligger och läser fram till tolv kanske, en massa serietidningar...vuxenpoäng eller hur!!!??

Lördagen den 4:e Juni 
Sambon somnar nog strax efter tolv på natten tror jag, själv kan jag för allt i världen inte somna. För nu har jag börjat få värka igen. Denna gång mycket starkare och intensivare. Ligger kvar i sängen ett tag, inser att jag läcker en jäkla massa vatten, ner och byta trosor och lägga i nya handdukar i sängen. Får andas igenom värkarna ordenrtligt nu. Kommer fram till vid halv två på natten att det här är ju lögn i helvete att sova, värkarna ökar ganska snabbt i styrka tycker jag. Går ner för att börja klocka dem i alla fall, för den här gången skall jag bara inte bli hemskickad! Strax efter kommer sambon, som tydligen inte alls hade kunnat sova så som jag andades högljutt i sängen, dessutom var han förväntansfull inför det som komma skall. Börjar klocka, sambon hoppar in i duschen. Sex sju minuter imellan vid 01:45. Slutar klocka där någonstans, kan inte koncentrera mig på det längre så det gör sambon åt mig istället. Vid två tiden börjar han fråga om vi inte skulle åka in igen, då han ser att jag har ordentligt ont. Envis som synden som man dumt nog är ibland, säger jag nej. Tänker verkligen inte chansa igen! Vid 02:40 ger jag upp och ber sambon ringa in, då jag inte kan tala i telefon känner jag. Värkarna kommer nu med fyra min mellanrum och gör jäkligt ont! Kan inte prata under en värk eller gå, bara stå och flåsa i princip. Sambon ringer in, 02:45 åker vi hemifrån utan att ha matat katterna, för det ansåg inte jag att vi hann, dåv isste sambon att det var bråttom! Andra tecknet på att det var bråttom enligt sambon var att jag inte kommenterade hastigheten in överhvudtaget. Kommer inte ihåg hur många värkar det var under tiden in, men enlgit sambon så var det ungefär tre min mellanrum. Kommer fram till akuten som vi måste gå igneom för att komma till förlossningen då det var natt. Kan tillägga att det gör ondare och ondrare, och allt jag kan tänka på är lustgasen, vill ha NU! Nere på akuten tar sambon med sig en rullstol som jag vägrar sitta i till en början med, ger dock ganska snabbt upp (ytterliggare ett tecken för sambon). Vid denna tidpunkt är det två min mellan värkarna och lagom tills vi kommer upp till förlossningen är det en minut mellan dem. Klockan är ca 03:20 när vi kommer till förlossningen. Har så sjukt ont och de vill ha in mig i intagningsrummet för att sätta en ctg. Jag säger glöm de, jag skall ha lustgas. Efter mycket dividerande så får jag komma in i en förlossningssal istället. Får min efterlängtade lustgas, sen sätter de på mig de dära jäkla ctg banden (hatar att ligga på rygg, gör ännu ondare), får efter en stund lägga mig på sidan vilket är lite lite lättare. När hon gör undersökningen visar det sig att jag BARA är öppen tre cm. Där höll jag på att börja gråta kan jag säga. Det gjorde så satans ont nu, och jag såg helt plötsligt tolv timmar framför mig av detta. Tappade modet helt. Bad om en epidural ganska omgående där. Barnmorskan vi hade var ganska nochalant och tyckte att jag var ganska fjantig. För henne var det, jaja du är bara öppen tre cm det är ingen brådska. Under tiden som följde fick jag akupunktur, som fungerade lika bra denna gång, blev bättre pauser mellan värkarna. Dock så kommer de fortfarande med knappt en min mellanrum hela tiden. Ber om epidural ytterliggare tre gånger varav sambon sa till om det en gång. Till slut kommer det in en annan barnmorska som skulle hjälpa den första som var upptagen. Kul dock att det visade sig vara samma barnmorska som förlöste dottern, det kändes lite lättare, för henne gillar vi! HOn skulle sätta en kanyl i min hand och sen en skalpelektrod på bebisen innan jag skulle få epiduralen. Här kom sista tecknet för sambon att det är allvar, jag protesterade inte något när hon ksulle sätta kanylen, räckte snällt fram handen och blundade. INte riktigt så jag gjorde sist. Under en stund här har jag nu sagt att det trycker på, men ingen har lyssnat på mig.

När hon skall kolla hur mycket jag är öppen i samband med skalpelektroden blev det fart på henne. Hon säger bara att skit i den, nu kommer bebisen. De hjälper mig upp på alla fyra så jag kan hänga över sängen precis som sist och som jag ville. Här har jag hållt emot en bra stund, så så jäkla skönt att faktiskt äntligen få krysta på. Tog två krystvärkar sen var bebisen ute. Sambon missade finalen även denna gång då han stod framför mitt huvud.

En liten flicka var född med en väldigt kort navelsträng som gjorde att hon kom som längst upp på min mage, innan de hade klippt av den. Så fyrtio min efter vi kommit till sjukhuset föddes hon, öppnade mig 7 cm ¨på 40 min. Det gick väldigt fort, nästa lite för fort rent mentalt. Fick även en ursäkt ifrån första barnmorskan som nu förstod varför jag var så smärtpåverkad när jag kom in. Jag tänkte (vågade inte säga högt) no shit sherlok! Lyssna på din patient nästa gång, har ju ändå gjort detta en gång innan.

När de vara klara med allt plockande och donande fick vi äntligen mysa ifred. Jag gick och duschade och sen fikade vi. Duktiga lilla flicka sökte bröst omedelbart och åt direkt!

Narkosläkaren hade tydligen varit där och vänt, var just ingen vits längre :)

Sammantaget var jag väldigt nöjd med förlossningen, mycket piggare efteråt än sist, både fysiskt och psykiskt. Vi stannade de obligatorsika tolv timmarna, som vi var tvugna till. Sov lite på förmiddagen och sen satt vi bara och väntade på att få åka hem. Storasyster och mormor kom upp och mötte oss utanför förlossningen vid fyra på eftermiddagen, sen åkte vi hem med våra underbara flickor och klockan sex satt vi på cafét här i byn för att få i oss lite kvällsmat!!!

Ja så gick det då till när lillasyster kom till vår familj :)
Vart lite strul med mina sms inlägg har jag märkt, de som dykt upp för några dagar sedan är i själva verket skickat samma dag som lillasyster föddes. Har varit lite allmänt strul med bloggen faktiskt, och sen har jag inte haft tid eller motivation till att sitta här. Skall försöka ändra på detta nu. Ska även byta utseendet på bloggen, precis som någon påpekade så är det ju faktiskt sommar nu :)

Idag blir lillasyster en vecka gammal och har hittills varit världens snällaste bebis. Äter, sover och gosar. Tycker mycket om att ligga nära, även nattetid vilket dock är något jag verkligen måste försöka vänja mig vid. Storasyster sov alltid själv, ville verkligen inte ligga nära. Men det är ju egentligen inget problem, då så länge hon får ligga hos mig sover hela natten lång, går sex timmar mellan matningarna på nätterna, så klaga ska jag väl inte.

En vecka sedan hon kom och jag måste härmed skryta lite, kommer idag i mina jeans som jag köpte som 17 åring, jisses de jeansen har jag inte haft på mig på flera år!!!! Är idag nere på 69 kg och min inskrivningsvikt var 74 kg, så jag är nöjd kan man säga!

Kvällen har tillbringats med vänner och en massa spel, storastyster har varit i exstas hela dagen och kvällen, lite för mycket kanske då hon absolut inte ville missa något kul som det skulle innebär genom att sova. Men va sjutton, vi är ju hemma allihopa hela sommaren, så vad gör de om man ruckar lite på sovtiderna någon gång ibland.

Övrigt kan jag säga att storasyster är helt klart världens bästa storasyster. Är lilla ledsen så sitter stora bredvid och håller hennes hand och sjunger för henne. Lilla lyssnar koncentrerat och blir ganska omgående glad igen. Tycker mycket om att sitta bredvid henne och klappa på hennes lena ansikte och hår. Är mycket stolt över min stora tjej som tar denna förändring mycket positivt!!

Nu skall det matas för sista gången detta dygn, skall försöka återkomma under morgondagen, har ju forfarande inte berättat om hur allt gick ju.

Godnatt
På ett sätt känns det som en evighet sedan mini föddes, känns inte som det knappt bara är två dygn sedan. Och å andra sidan har jag nog fortfarande inte förstått detta.

Vi njuter mest av det fina vädret och försöker hitta oss rutiner, stora förändringar och anpassningar för oss alla i familjen. Men glada och lyckliga är vi, även oförskämt pigga sen hon föddes.

Tiden finns inte riktigt till att sitta här och skriva, så jag kommer återkomma med lite mer om hur allt gick vid ett senare tillfälle.

Njut av det fina vädret allihopa!



Lykke föddes 4:e juni 04:00 i vecka 38+3
3060g, 46,5 cm lång och huvudomfång 34 cm.

Hela familjen är hemma sen igår och njuter! Återkommer senare

dsc00313 (MMS)

Nu är vi hemma med vår lilla flicka :) återkommer en annan dag om vidare info

Jag är bitter, trött, sur och besviken. Återkommer en annan dag när hoppet återvänt igen
Underbart med långledigt då sambon är hemma med oss. Däremot sabbar det fullständigt kollen på dagarna, idag känns som lördag ju. Dock så klagar jag inte, märk väl! Jätte jätte skönt!

Ja, tre långpromenader har det blivit idag, vilket har orsakat ryggvärk och lite mera ryggvärk. Sammandragningarna kommer och gå likaså slemmet, ingen unge i sikte med andra ord...suck

Hur får man sitt svårlagda barn att somna på två min? Jo, det är när middagsluren skippas samma dag som vi har besök. Så trött så trött hon var, fick hålla henne uppe till sju åtminstonne, däckade mer eller mindre direkt. Sen att hon har varit som en zombie större delen av eftermiddagen är ju en detalj att ta i beaktande. Så det är nog inte läge att plocka bort middagsluren helt, men däremot korta ner den något kanske?

Nu blir det Harry Potter med sambon, förhoppningsvis orkar vi se klart den idag i alla fall.

Ha en underbar långledig helg nu folket!
Uppdatering då från igår. Jo, trodde kanske att den jäkla hinnsvepningen gjorde lite nytta, men det verkar som bebis tänker stanna kvar precis där den är.

Ber om ursäkt för ett lätt osmakligt ämne för er känsliga, men då det är min blogg är det valfritt att läsa för er.

Hur som helst, slemproppen gick igår eftermiddag, "mensvärk" och ryggvärk från helvete, på kvällen försvann det fullständigt och verkar inte ha några större planer att återkomma den närmsta tiden. Men det var ju värt ett försök i alla fall, kunde ju funkat.

Till något helt annat. I morse vid fem så kom en liten tös intassandes med kaninerna under armen för att sova inne hos oss. Så klart fick hon det. placerades mellan oss och somnade om omdelbart. Utav någon märklig anledning så sover både hon och sambon fortfarande, kvart över åtta!!! Sånt här händer ju aldrig. SÅ jag njuter av en lugn morgon för mig själv och ska nog ta hunden på en långpromenad strax i godan ro.

Så ha en härlig dag alla!
Idag var det åter dags för ett besök hos barnmorskan, denna gång gick jag dit med en baktanke. Förra veckan hade hon uttryckt att hinnsvepning kan man glömma. Jaha tänkte jag, så alltså måste jag upp till våning fem för det. Men nästa gång ska jag nog involvera min sambo i dessa planer så han slipper trampa i klaverert.

Men först och främst, bebis mår fint, jag mår fint. Viktuppgång ingen sedan sist, utan tappat. SÅ nu total viktuppgång 1 kg, sf måttet är 34. Ja som det skulle.

På frågan om jag känner av bebisen lika mycket som tidigare svarar jag dock, att jag känner den varje dag, men mer sällan. Påpekar däremot att det antalgigen beror dels på att det börjar bli trångt i magen och att jag har en tvååring hemma som tar en hel del fokusering. Men övernitisk som hon är beodrar hon ctg kurva på just våning fem, alltså förlossningen. Inte alls min plan :P

Vidare upp dit, ctg kurvan var bra, missade dock att registrera sammandragningar, men strunt i det. Får träffa världens skönaste läkare som säger att hon har lite tid över, så hon hinner göra lite noggrannare koller av fostervattenmäng och flödet i navelsträngen. Ok säger jag. Sen fumlar hon lite, svär en del när hon trycker på fel knappar och dylikt. Går inte ritkigt att beskriva, men helt klart min typ av människa. Under tiden hon gör ultraljudet frågar jag henne om hon inte kan tänka sig att göra en hinnsvepning på mig. Hon tittar lite på mig och konstatera att visst, det kan hon göra. Men att hon aldrig under sina 30 år inom yrket varit med om någon som efterfrågat det på egen önskan! Jag tycker det är värt ett försök. Sagt och gjort! Snacka om en liten påminnelse om vad som komma skall, AJ det hade jag förträngt.

Sen hem och se om det händer något. Jag tvilvar nog på de, men hoppet är ju det sista som överger människan. Och det fungerade ju sist =)

Nu skall jag vidare och hämta hem mitt lilla monster till barn, för nu tar vi långledigt som förhoppningsvis även innefattar tillskott till familjen!

Ha de