Det enda som är typiskt är at tjag har fått tillbringa denna härliga dag inlåst i en föreläsningssal, och ska göra det imorgon me. Men vi passade på att gå ut och busa och njuta av den härliga kvällen när jag och dottern kom hem. Helt underbart var det. Sen har vi hittat en ny favorit, hämta posten det är kul det! Dottern njuter av det, att få gå helt själv upp till vägen och banka på den blå lådan. Härliga unge!

En annan har däremot sjukt ont i örat, har haft det sen igår morse, och inte sjutton blir det bättre. Har testat här ikväll med att köra en dos revaxör, till absolut ingen ytta. Inte nog med att det gör ont fortfarande, men nu har jag dessutom lock för örat. Suck! Jaja, blir det inte bättre imorgon så får jag väl ringa fabror doktor och fråga efter lite råd.

jaja, ut med hunden var det och sen plocka duplobitar som ligger precis överrallt!

Natti natit hörrni, och sov gott ni som kan!
Men det har varit en fullspäckad helg med även lite datorhaveri. Orken har dessutom inte riktigt infunnit sig tidigare att ta tag i det. Helgen tillrbingades bland annat på ett vikingabröllop/högtidsbröllop! Det var helt det häftigaste jag ´har varit med om och antagligen kommer vara med om. Det var en dag och kväll en annan bara kan drömma om. En underbar dag var det i alla fall, och jag önskar herr och fru Lindqvist allt gott i framtiden! Natten där blev lång, mycket lång. Kom i säng vid fem tiden eller något...utcheck vid tio samma dag. Lite trötta var vi helt klart, eller förlåt, jag menar att det kändes som man kravlade ssig upp ifrån en nygrävd grav! Vi var inte människor på hela dagen sedan, sambon något värre än mig får jag nog påstå. Efter denna helg så har jag försökt ta det lungt idag, svårt när man ligger efter med allt annat i huset. Dottern har i alla fall fått presenter av sin käre mor. Var iväg och inhandlade DUPLO!!! Både jag och dottern har skitkul här hemma! Jag bygger, hon krossar! Mycket bra samarbete tycker jag nog. Sen upptäckte jag även att hon hller på att få en hörntand. Är inte det lite tidigt??? Trodde man fick alla tänder så att säga på "rad". Men nu får hon ju en gigantisk glugg på ena sidan, där det "saknas" två eller tre tänder. Nog för att hon varit tidig hela tiden med tänderna, men det här u ju bara löjligt! Fastnade fraamför en godigfilm, Seven, den har jag inte sett på tid och evigheter, därför sitter jag fortfarande uppe fast jag för länge sedan borde ligga i min säng där uppe. Två saker till, jag blev även uppäten av myggor inatt. Men enbart under knät, och det var fasen bara jag utav 105 persone rsom blev det. De attackerade i stim för fasen, och det kliar fortfarande. Har kliat så det blöder, saknar nästan helt skin på smalbenen och fötterna, troddde att avsaknaden av hud skulle dämpa, men nej då. kliar lika mycket fortfarande. jag blir galen!!!! Och där glömde jag bort den andra saken....suck... det är ett tecken på tt det nog är dags att sova...kanske kommer jag ihåpg det imorgon eller inte alls...återstå att se... GodNatt

dsc00205 (MMS)

Nu är vi på väg till bröllop :) synd på vädret men det kommer bli jätte roligt i alla fall. Dottern är hos barnvakt, så detta blir en kväll då jag o sambon kan slå klackarna i taket!

Imorgon skulle jag egentligen åkt till Malmö över dagen, men utav diverse anledningar så slipper jag det. Lite tråkigt, hade nästan sett fram emot att köra bil så långt helt själv, kunnat dra på musik på fullt ös i  bilen utan att behöva tänka på någon annan. Men men, det kanske blir en annan gång. Istälet blir det en helt vanlig jobbdag, sen hem och mysa me la familia och sen på lördag bär det av mot Kalmar för att gå på bröllop. Skall bli mycket roligt och medans vi vuxna har det roligt ska dottern tillbringa en natt hos sina farföräldar. Så i helgen ska vi har roligt allihopa men på olika håll.

SKönt att komma bort ett tag, få lite distans till vardagen och släppa alla bekymmer för den här gången, även omd et bara är för en natt. Så den här helgen ska vi bara ha roligt och inte tänka på något annat!

Nu lämnar vi det....

Gräsmattan är nu klippt, en hel del ved är inburen, jag känner mig nöjd med min arbetsinsats. Fortsätter jag i den hrä takten så kanske till och med gäddhänget minskar en aning, så istället för att jag lappar till folk som står för nära när jag vinkar så kanske det nöjer sig med att enbart dallra lite. Hoppas går ju i alla fall!

Nu lite film och sen en dusch...

GodKväll
Varför kan allting inte bara vara bra, varför måste det alltid gå åt skogen så fort man börja se ljusningen igen?

Blir så jäkla trött på det här....för smidigt ska ju livet verkligen inte vara, men måste det vara så jäkla tufft hela tiden. När man väl tror att vi har kravlat oss upp och allt börjar se bra ut, man börjar hoppas och planerar för framtiden. Då varenda jäkla gång blir man grundlurad. För inte sjutton ska det gå bra, ner med er i hålet igen!

Som ni märker så är inte mitt humör på topp idag. Inte arg, inte ledsen, ntre irriterad, men dock vemodig och ganska uppgiven. För det känns som att det inte spelar nå¨gon roll vad man gör....

Skriver mer imorgon istället....när jag förhoppningsvis är på lite bättre humör...
Man kan väl sammanfatta dotterns dag med ordet lyckat! När jag kom för att hämta lillhöna så blev hon så glad när hon såg mig, värmde mitt hjärta något enormt kan jag säga. Sen slog det över fullständigt, började spela Allan totalt (blir snart hennes nya namn tror jag), var överallt men så lycklig (eller övertrött), sen däremot när vi ska klä på oss för att åka hem blir hon fullständigt galen, nädp inte sjutton skulle hon göra det, inte alls med på noterna. SÅ jäkla ilsk ungen kan vara! Men får väl erkänna att det är ett gott betyg för dagis i alla fall.

Sen hem och ut med hunden, laga mat, bada barnet, diska efter maten, ge barnet välling och sen söva barnet. Ner och elda i pannan så jag kan ta mig en dusch senare. Och nu sitter jag i soffan. Är det så här det är att jobba heltid och ha barn på dagis? DÅ är inte min kväll över än, tvätten måste fixas, dottern har knappt några kläder kvar i byrån utan allt ligger i en hög i min fotölj för att strykas, hunden måste rastas en gång till...ja, det här med lugna kvällar känns som det är en tid som ligger långt bak i tiden nu. Det underlättar ju förvisso inte att sambon inte kom hem förräns runt åtta på kvällen.

Känns som jag gnäller nu, och det gör jag lite med. MEN jag är glad för att dottern trivs på sitt dagis, jag är glad för att det trots allt fungerar. För det måste det göra, har än så länge bara jobb till nyår, och vi har verkligen inte råd att jag går ner i tid nu då vi inte vet hur min inkomst ser ut sen. Måste spara alla kronor som går. Har jag en jäkla tur, får jag fortsatt sen och då kan ajg gå ner till 75 % igen, ledig en dag i veckan. Vi får se helt enkelt. INget jag tänker bry de små grå om än, det får vänta...

Nu ska jag se klart fångarna på fortet, sen göra klart allt för kvällen coh därefter ska jag sova som en klubbad säl!
När man bor på landet som vi gör, och har en mil till nämrsta affär för att inte tala om ett antal mil till till jobben så är man i ett ganska stort behov av två bilar. Nu är jag väl medveten om att det är självvalt att bosätta sig så här, inte det jag menar. Men det blir faktiskt ett litet litet problem när ena bilen bestämmer sig för att krångla. Det mest typiska är att det är den nya bilen som strular, för idag fick den helt plötsligt för sig att köra disco på väg hem ifrån arbetet. Alla dess möjliga lampor i regnbågens alla färger började lysa och blinka. Känns inte som ett bra tecken alls!

Så imorgon blir det till att boka tid på verkstan och hoppas på att de har en lånebil att ge oss under tiden. För annars vette sjutton hur vi gör. Kollektivtrafik som är så miljövänligt och bra kan väl en del tycka är ett alternatv. Jag håller me till fullt om det nu är möjligt. Men närmsta busshållplats är även den en mil bort, och det är något långt att cykla tycker jag, speciellt när dottern skall till dagis, som dessutom ligger en mil åt raka motsatta hållet. Och tro mig, den bussen passera då rakt inte förbi dagiset. I-landsproblem kan en del tycka, och jag håller med...men likfullt ett litet smärre problem om sagt va för våran familj i alla fall.

Nu lämnar vi det och går vidare, det löser sig nog på något sätt. Första arbetsdagen gick i alla fall bra, riktigt kul att vara tillbaka och sätta igång igen. Men herregud, man börjar ju nästan fundera på om det är värt att ha semester när man se hur långt efter man helt plötsligt ligger!

En fråga, varför i hela friden försökte precis min hund klättra upp i berget av stryktvätt??? Så är han inte fostrad! Fast å andra sidan försöker vi fostra dottern till att sluta slänga saker i toalettstolen och hälla ut djuens vattenskål övr halva huset, och det fungerar ju itne heller. SÅ det är väl bara att inse att vi är inge bra på att fostra!

Nu natti natti, för imorgon skall jag upp sjukt tidigt så jag hinner fixa klart allt inför första dagen på dagis. Hennes väska är färdigpackad och kläder framlagda både til henne och till mig. Men jag måste tyvärr lik förbannad gå upp imorgon...

GodNatt (innan svamlet fortsätter)
Orkar inte ladda upp korten, främst för at tjag inte riktigt vet var kameran är för närvarande. Sist jag såg den var den i dottens hand, och precis som klossen, bollen och pusselbiten är den mystiskt försvunnen.

En av dotterns nya favoritlekar är när man jagar henne utomhus eller runt finbordet, ungen skrattar så hon kiknar och blir skvatt galen. Men det är så underbart att höra hennes ljuva stämma när den brister  ut i gapskratt. En annan favorit hos henne är allas skor, de skall tuggas på och bäras runt på. Speciellt våra tofflor eller hennes egna skor, de knallar hon runt med en i varje hand. Och sen hittar man inte dem mer...lika intressant varje morgon att hitta ett matchande par skor.

Nähä, nu ska jag plocka iordning lite här och göra ett hopplöst försök till att hitta de saknade sakerna, ingen större förhoppning om lyckat reslutat dock. Men är mycket nyfiken på var hon har sin gömma. Under soffan är den inte i alla fall, såvida inte dammråttorna har ätit upp dem, vilket även fick mig att inse att det kanske är dags att baxa iväg soffan för att städa under den, men det kan vi skjuta upp till en annan dag, inget viktigt...

Ska även hitta mina jobbnycklar som jag verkligen inte har en aning om var de är, har inte sett dem på tre veckor, har garanterat lagt dem på ett sådant smart ställe som jag inte kommer ihåg längre. Lyckat men inte så ovanligt när det gäller mig tyvärr.

Just de, båda buskarna är nu i marken, jäkla det blev mycket snyggar nu vid ytterdörren. Istället för en massa vildvuxet gräs, ormbunkar och lite andra konstiga saker så är det nu två snygga rabatter på var sida om trappen med buskar i. Mycket stiligt om jag får säga det själv.

Nu skrivs det och skrivs det, och egentligen vet jag inte varför jag skriver så mycket goja, men ibland skriver mina fingrar av sig själv, så jag tar egentligen inget ansvar för vad som ibland står här på bloggen.

Natti natti hörrni
Imorgon är det åter dags att bege sig till jobbet vilket innebär äckligt tidiga morgonar, men sånt är väl livet som ansvarsfull vuxen antar jag. Tittar man ut nu så skiner solen, varmt och skönt, och då undrar jag vad rättvisan liggger i att jag har haft tre veckors semester med konstant regn. Taskigt tycker jag!

Efter ytterliggare en dag med att bära ved så ger jag nu upp. Ett väldigt otacksamt jobb dessutom, tittar man på högen så har den ju knappt minskat tycker jag, trots att jag har slitit i tre dagar med skiten. Men men, förr eller senare så är det nog klart, och lagom till det så kommer nästa lass så vi kan börja om från början. Bara att tänka bra träning och varmt i vinter,  det peppar lite i alla fall.

Kroppen värker från topp till tå, ska bli intressant om man överhuvudtaget kan röra sig imorgon bitti.

Nu ska jag ta en mycket välbehövlig dusch då jag stinker värre än en skunk. Sambon ska laga kvällsmat och sen väntar vi bara hem dottern som är hos sin mormor en stund, sen tar vi en efterlängtad familjekväll här i huset.

Har ni tur kanske det dyker upp lite bilder här sen, om jag orkar sätta mig och genomföra det tidskrävande projektet vill säga.

Bye bye

dsc00201 (MMS)

Sötnos! Roligare att sitta i korgen med leksakerna än utanför :)

Det är nog titeln som både utdelas till mig, så det känns i alla fall.

Var iväg igår hos kusinerna för att äta gott och ha det allmänt trevligt. Det hade vi med, jätte roligt var det! Så tack alla för det :)

Men det gick snabbt över kllockan tio, då dottern ramlar ur sängen, usch vad dåligt man mådde och mår över detta. Det borde man ju räknat ut skulle hända. SÅ hon tog ansikte före nere i golvet, som tur var så gick det bra, ett litet märke på nosen bara, men hon har nog haft ont inatt, för hon har ju inte sovit speciellt mycket. Usch världens sämsta morsa som sagt va...

Misstänker att det är pga av den här natten som dottern bestämde sig för att sova en sväng på förmiddagen, och det är helt ok. Lilla höna...

Nu vill jag helst inte tänka mer på detta, men mardrömmar har jag haft hela natten (de få stunder som jag faktiskt har sovit) vilket antagligen är en direkt verkan av gårdagens händelse på kvällen. Men nu ska jag försöka tänka på lite annat och kanske gå ut i ösregnet och bära ved istället...kul...

Tidigare idag så fick vi lite oväntad barnvakt, den tackades och togs emot då vi kunde få lite gjort utomhus idag. Så jag har släpat ved sen klockan tolv ungefär (kommer ha grymt ont i kroppen imorgon), dock inte klar på långa långa vägar. Räknar med att det är väl klart lagom till nyår. Sambon har grävt ner ena busken bredvid trappen och snyggat till. Så med tiden kommer det nog bli riktigt snyggt här. Tanken är att till våren skall vi ha hit en gravmaskin osm kan gräva upp hela uppfarten och gångarna, så de tblir bra gjort en gång för alla!

Dock har det känts något konstigt att vi båda har varit hemma hela dagen men inte vår dotter eller hund för den delen. Mycket tomt och tyst har det varit här. Som tur är så var barnvaktarna snälla och dessutom bjuder oss på mat om en timme. Det ska bli mycket gott coh trevligt efter den här dagen!

Så in i duschen med mig så vi kan åka och äta god lasagne hos familjen Lindemann!

Uppe vid sjusnåret idag, eller rättare sagt då vaknade lillhöna, sen låg vi och drog oss i sängen till kvart i åtta. Är lite småtrött ska jag villigt erkänna, kom väl i säng vid två tiden inatt. Lite sent så här i efterhand, men lätt att vara efterklok. Sen hade vi dessutom en riktigt trevlig kväll igår med svågrarna, kusin till sambon med tillhörande kompis. Mycket prat och god mat blev det, ett par glas med rött innehåll slank även det ner.

Just nu sitter jag och dottern och morgonmyser i soffan i väntan på att resten av huset skall vakna till, men har på känn att det lär dröja ett tag till, då resten är ena sömntutor hela bunten.

dagen annars idag kommer bjuda på att bära ved och sen bär vi lite mera ved. Sen skall det även snickras i tvättstugan och inhandlas gips in dit. Så jag tror att veden blir mitt ansvar...inget kul men måste göras, få se det som bra träning.

Nu återgå jag till mys med min underbara lilla tjej!

Hej svejs
Det är jätte konstigt att vara hemma helt själv, så här länge har jag nog inte varit själv sen jag var gravid. Är inte van att inte ha min lilla tös hos mig när jag är hemma. Tycker ibland att jag hör henne någonstans i huset...märkligt hur hjärnan fungerar.

Men lite ved är inburen, huset är städat och musik på högsta volym. Inte ofta det händer längre! Så överlag har det varit en ganska behaglig dag, bortsett fårn berget av ved utanför knuten då, då vet jag dessutom att det kommer två lika stora lass till! Vi lär ju inte behöva oroa oss för hur man ska tillbringa kvällarna de närmsta veckorna i alla fall!

Nähä, dags att göra sig iordning (ta på sig kläder i alla fall, de tycker nog det är ganska ohyfsat om jag kommer till dagis i morgonrock, nyducshcad ska jag kanske tillägga) och åka och hämta den lilla tjejen i familjen. Ska bli gött att få hem henne nu!

Sen ska vi busa och gosa en massa här innan huset fylls av en massa folk!

Ha de gött
Dottern har äntligen kommit iväg till dagis, sista inskolningsdagen. haft två veckor med inskolning, och typiskt nog har hon deltagit i en vecka sammanlagt, detta pga av en jäkla massa förkylningar och febertoppar. Men nu är hon och busar där med resten av barnen.

Och jag skall sortera tvätt, dammsuga innan det är dags att hämta henne där vid tre, ska även hinna påbörja veden med täntke jag. Fick ett av tre lass ved idag...så nu är hela uppfarten full med ved!!!

SÅ hinner inte sittta här, så nu dags att ta tag i livet!


Bye
precis som alla dagar har en förmåga att göra. Dottern är mycket piggare efter sin sovstund, kan ju beror på att en stund i hennes värld är ungefär tre timmar. Så jag har hunnit få en massa gjort under tiden, och nu sitter hon är bredvid mig och kolla på snövit och äter upp sverigedemokraternas tidning som fanns i brevlådan imorse. Duktig flicka måste jag säga, sådana saker kan man lika gärna käka upp eller elda.

Har hunnit med att rensa badrummet, så nu äntligen är det lite ordning med, slängde även åtta olika flaskor med diverse märkligt innehåll. Kom fram til att jag ´hade de sakerna innan jag och sambon träffades, och har inte använt dem en gång under tiden, då kan de lika gärna slängas. Har även börjat fylla släpet med skräp, kommer nog bli fullt lass även denna gång verkar det som. Men vartifrån kommer all skit???

Och där kom samtalet om att veden kommer imorgon, så helt plötsligt har jag lite mer att göra imorgon än vad jag hinner med....ahhhhhh

Nu ska jag samtala lite med min mor som kom precis...

bye bye
istället för att jag och sambon ska snickra, besöka tippen och slänga mycket mycket skräp, gipsa så sitter jag hemma med en sjuk dotter och sambon är på anställningsintervju. Det sistnämnda är ju förvisso riktigt kul, och vi hoppas på det bästa. Det första däremot kunde vi vart utan just nu, jäkla sprutor! Så nu har hon bara imorgon att vara på dagis ett par timmar innan det är allvar. har missat halva inskolningen nu, det känns faktiskt ingen vidare. Hade hellre sett henne bli sjuk efter inskolningen om hon nu nödvändigtvis var tvungen att bli sjuk då vill säga.

Sen uppvaknandet var ju ingen hit idag heller. En ledsen dotter vid fem, inte konstigt då febern slagit ut henne fullständigt. En halv kanin i sängen (säger inte vems, sen är frågan, saknar någon en kanin?), två spyor nedanför trappen, ibland älskar jag verkligen mina djur!

Nähä, dags att gå och torka nosen på barnet, sen ska vi nog krypa in i tältet och gosa lite....
Då jag behövde lite tid att dona nere i tvättstugan, och då det är en renoveringsplats tyckte jag inte det var lämligt för dottenr att vara där. Och istället för att stå och stirra och vara ledsen vid grinden, så slog jag upp tältet, slängde in en filt, lite kuddar, gosedjur och en docka. Det var populärt kan jag säga!!! Efter det så har hon suttit där, jag har pysslat med mitt. alla är nöjda, till och med hunden ´som får vara med i tältet och busa.

Så efter en liten paus då jag gjort dottern sällskap i tältet och myst en stund, ska jag nu fortsätta med mitt...

bey bye

dsc00195 (MMS)

Slagit upp ett tält till line. Hot älskar det! Har suttit där inne nu i en halvtimme och busat. Hur jag ska laga mat sen är en annan fråga då tältet står mitt i köket :)

dsc00191 (MMS)

Helt möjligt att fota barnet nu för tiden. Hon är ju aldrig stilla! Söt är hon ändå!

Men hade visst missat en detalj, läkaren var ju inte med. Så vi måse tillbaka om en månad igen, för den riktiga bedömningen då.

Nu för tiden är min lilla tjej 75 cm lång och väger 9145 g, inte en stor tjej men följer sin kurva bra i alla fall. Sprutorna däremot är lika otäcka varje gång, det skär i hjärtat att se sitt barn så ledsen. Ushc inget kul!!!

Nu ska jag börja röja i tvättstugan och riva gips, lilla damen röjer bland leksaker och hundmat!

Höres senare
Ägnade mig åt en ganska udda sak ikväll. det var ett tag sedan den gröna marken utanför fick sig en ansing, mycket beror på allt det våta som kommit ifrån himmlen senaste tiden. Jag bestämde mig i alla fall för att göra något åt jungeln därute. Sambon har dessutom slipat knivarna på klipparna, så jepp ut och testa. Tänkte dock inte på en sak, det är snart höst och det innebär att det blir mörkt en aning tidigare på kvällen än förr. Så halva gräsmattan blev klippt i totalt mörke, ska bli mycket intressant och se det resultatet imorgon bitti. Risken finns att folk tror att jag var full när jag klippte gräset ju.

Knivarna var i alla fall mycket vassa, testade detta genom att av misstag köra över hundens tennisboll. Låg gömd under en buske, och i mörke så var den totalt omöjlig att se. den är numera i småbitar spridd över gräsmattan. Hundstackarn kom fram och nosade på bitarna och slokade med öronen, lite ledsen över massakern av hans boll  misstanker jag.

Nu blir det duschen och sen hopp i säng för imorgon kommer lillkusin och håller mig sällskap! tror nog vi ska försöka shoppa lite kläder faktiskt....

GodNatt
Sambon skulle iväg för att hämta virke på sågen efter jobbet, så vi kan bygga klart tvättstugan. Tyckte det tog ganska lång tid, vi satt här och väntade på honom. efter ett tag fick jag en förklaring till det. Sambon ringer för att fråga om jag kan ringa till grannen och fråga om de kan släppa ut honom. Då har han alltså blivit inlåst på sågverket. Tycker det är ganska skickligt och rätt kul!
Hade dagen klar för mig, planerat upp hela dagen för att vara så effektiv som möjligt. Mycket skulle göras, och mer än hälften fungerar inte med en dotter som är överrallt som en liten tornado. Men utav någon anldening har jag inte fått något gjort alls idag ju. Anledning? Jo, dottern skulle ju till dagis idag, perfekt för den här veckan skulle inte jag stanna kvar, perfekt. Då hinner jag städa huset medans hon är där, hunden kan få en långpromenad i ösregnet (för det regnar idag med ju, märkligt), lite tvätt ordnad och så. Men vad händer, joho, Frida är förvirrad i lilla knoppen och har tagit fel på dag. Så det var ju inte alls idag hon skulle lämnas. Så jag fick snällt stanna kvar på dagis och se mitt barn springa förbi mig som jag inte vore där överhuvudtaget i tre timmar. Så nu har jag allt kvar, och när ska jag göra det då??

Det här är min sista vecka semester, och det har fasen regnat alla dagar utom TVÅ! Är det rättvist? Vad sjutton har jag gjort för att förtjäna detta???

I alla fall, fördelen är ju att lite har hänt här inne i huset när det har varit taskigt väder. Nu har vi även lagt upp en plan för hur tvättstugan skall bli klar. Vilket innebär att idag til och med onsdagen skall det isoleras och upp med råspånt (stavas det så?) på sista väggen, torsdag upp med gips och vävtapet. Fredag skall det målas. Sen ska det vara klart för att börja dra in rör till nya element med. Tror det blir lite kyligt där inne utan ett endaste element till vintern. Och kan ju knappast inte ha på torktumlaren dygnet runt för att hålla minusgraderna borta. Anledningen till stressen helt plötsligt är att ryktet säger att vår ved är på väg inom de två närmsta veckorna. Och när den dyker upp kommer vi inte hinna med något annat än att föröska få in den under tak...

Så nu sover lillhöna efter en tuff förmiddag på dagis, så jag skall städa lite snabbt (fuskstäda) och diska, och sen vidare ner till tvättstugan för att börja röja så vi kan påbörja snickeriet ikväll...
Eller något, hittar inget bra ord för att beskriva det.

Känns inte som man gjort någonting alls idag, och trots det är jag helt slut. det jag dock har gjort är att varit på marknad med grannen och dottern. En dagisväska till dottern blev inhandlad. Röd och rosa med en katt ohc hund på. Ganska simpel väska, men fyller de behov som finns närmsta åren kände jag. Inget speciellt egentligen, ett litet fack och ett stort fack. Inget speciellt som sagt va, men perfekt att packa ombyten och ytterkläder i till dagiset.

Sen hemåt, gav barnet mat och sövde henne. Sen fick hunden sin efterlängtade långpromenad, lycklig hund men svettig matte blev resultatet.

Höjdpunkten idag var trots allt vår hemmalagade pizza. Så jäkla god blev den, så det kommer lätt bli ett återkommande moment i den här familjen! Dottern hon har har röjt här hela dagen, inte en lugn stund så länge hon är vaken. Ibland blir man nästan utmattad av att bara titta på henne, den energin hon har är ju helt otroligt. Testa gränser har hon med börat göra, och ja det kan fresta på tålamodet ibland, det ska jag villigt erkänna.

Inget bra ksriver inlägg här märkte jag. Men är alldeles för trött för att orka bry mig...har mycket som snurrar i huvudet för närvarande, så tankarna är lite disträ. Ber om ursäkt för detta totalt kassa inlägg...

Men återkommer imorgon, och förhoppningsvis har tankarna lugnat ner sig en skopa...

Tänk vilket underverk en lurvig gosekanin kan göra! Nu sover barnet äntligen. Nästan tre timmar efter hon brukar men men...bara att hoppas att hon tar igen det imorgon bitti istället. Tvivlar dock väldgit starkt på det!

Min kväll försvann känner jag, någon popcorn är det mycket tveksamt att det blir. Hunden måste i alla fall få sin något försenad promenad, och sen ska det röjas bland alla leksaker som ligger utspridda över hela huset igen efter dotterns kvällsrejd! Sen tror jag nog att jag ska sova. Sambon skickade ett sms där han hotade att väcka mig när han kommer hem vid fyra snåret....

GodNatt
Försökte lägga dottern i över en timme utan sin kanin, och et gick ju inte speciellt bra kan jag säga. Nu är hon uppe och springer runt runt runt murstocken på nedervåningen med två skor i händerna. Vi väntar helt enkelt in torktumlaren, som jag verkligen hoppas är klar snart. Jag ser min egentid få vingar och flyga iväg fullstndigt nämligen. och jag är dessutom popcorn sugen.... När hon hade gråtit nonstop i sin säng i nästan en timme, oavsett vad jag gjorde så gav jag upp. Illa att inte härda ut kanske. Men det skär ju i hjärtat att se sin lilla snutta så ledsen. Så nu tar vi sängen nästa gång när kanin kommer ut ren och fräsch för att göra sin ägare sällskap i sängen.
Dottern har en älskade gosekasin med långa öron, denna kanin följer dottern vart hon än går, och har aldrig sovit utan. Som ni förstår kommer vi föräldrar i den här familjen får ett helvete minst sagt om denna kanin försvinner. Då till allas glädje som sagt från dag ett att vi behöver ha en i reserv kan jag ju meddela att denna kanin vid klockan sex på kvällen befinner sig i tvättmaskinen för att bli ren ifrån en grönskakslasangesspya. Härligt va. Vad är oddsen att han kommer vara torr och gosig till halv åtta då dottern ska sova??? Inget jag tänker satsa några pengar på i alla fall.

Anledningen till att stackars lilla oskyldiga kanin får sig en omgång i maskinen den här fredagkvällen är helt enbart dottens eget fel. Hon fick för sig att för första gången på över ett halvår (mer?), minns inte ens sist när jag tänker efter, att kräkas rätt ut. detta en timme efter maten, så det var inte en helt luktfri spya eller färglös för den delen.

Så ja....ett barn som blivit sanerat och en kanin som är under saneringsprocessen medans detta skriver...

Önska mig lycka till ikväll, kan behövas!
Ska man bli orolig när ens sambo har en dröm på natten som innefattar mig i ett rån? Tydligen hade jag varit inblandad i helikopterrånet. Men jag var inte speciellt bra på det, för jag åkte dit. Och sambons oro var att jag inte skulle kunna jobba med det jag har utbildat mig till då jag är dömd för rån...

Ska nog inte försöka anlysera detta noggrannare tror jag...

Nu dusch...
Jag tror, hoppas, ber om att det snart är över med snoreriet här i gula huset. Jag känner mig betydligt piggare nu, kan till och med tillaga kvällsvällingen till dottern på rätt sätt. Igår och imorse krävdes det två försök innan det blev rätt. Hur man nu kan misslyckas med en sådan sak är något jag däremot inte begriper. kallsvettningarna har gått över, syndafloden i näsan har minskat till en liten bäck nu, jo jag tror faktiskt det snart är över. Dottern verkar även hon vara på bättringsvägen, nästan ingen feber längre, dock fortfarande väldgit väldigt snorig omvartannat täppt. Men som sagt va, det går åt rätt håll i alla fall. Vore skönt om vi alla var friska till helgen, så vi kan hitta på något hela familjen istället för att bara gå här hemma och snora...

Imorgon ska vi få ett vldigt trevligt besök av Hanna, det ser vi fram emot. Hennes arma moder måste jobba imorgon, så då agera jag och dottern lite barnvakt...eller hur var det nu. blir nog snarare hanna som vaktar oss misstänker jag. Det ska bli kul hur som helst, nu hoppas vi bara på fint väder så kan vi åka till stranden på dagen och sitta utomhus och fika och äta lunch.

nu ska jag ner och se till att huset får lite varmvatten i rören, är svettig och äcklig...men har fkatist börjat gräva gropar där ute...återkommer om varför senare. Sen fick jag även höra att veden snart är på intåg...skönt då det börjar eka lite smått nere i vedförrådet.

Nu börjar svamlet igen...

Två saker till sen ska jag återgå till allt annat förutom datorn. mitt barn börjar bli rumsent, hon fick springa naken efter sitt bad, ytterdörren var öppen då det var väldgt väldigt varmt här. Så efter en liten stund ser jag att hon har knallat ut för att kissa på trappen och sen gått in igen. Tittat på hunden för många gånger? men visst, bättre det än parkettgolvet. Händelse nr 2 då: Skulle damsuga huset medans sambon var hemma och kunde vara utomhus med dottern, då  hon blir fullständigt hysterisk så fort hon hör damsugan´. Dörren fortfarand öppen kan tilläggas. Men så fort hon hör damsugaren så börjar hon hysteriskt gråta men samtiigt gå över hela gräsmattan och klättra upp för trappen för att komma in till monstret...knäpp unge?!

Nu är det slutsvamlat....god kväll säger jag!
*NOT*!

Lillhöna har vaknat två gånger i timmen hela natten lång, när hon nte har vaknat har jag gjort det igen med syfte att rensa luftvägarna igen så jag slipper ligga och kippa efter andan. Jaja, sen efter ingen sömn alls så knallar vi upp vid halv sju, för då tyckte dottern att hon inte tänkte somna om fler gånger. Snacka om att vara mer död än levande. Vi går upp i alla fall, jag tar tempen på dottern då hon snorar i samma takt som sin mor. Och vad visar den, jodå feber! Så nu blir det inget dagis idag eller imorgon. Och det känns ingen vidare, då jag ville att hon skulle ha de här dagarna att mjukstarta på innan det blir allvar. Dessutom har jag en aningens dåligt samvete, med tanke på att jag är väldigt säker på att det är jag som har smittat ner henne. Så ytterliggare en dag att känna sig som världens sämsta morsa...jippie!

Men sånt är väl livet ibland, vi får ta hand om varandra idag helt enkelt. Nu ska jag ner på golvet ige och hindra barnet från att tugga upp dvd fodralen igen...

Nu kanske en del tycker att det är att överdriva, men så känns det när man är sjuk och inte orkar leka ordentligt med sitt barn. Hennes energi är oförändrad medans jag är i botten för tillfället.

Imorse gick jag upp med henne, gjorde henne klar för dagis och sen upp för att väcka sambon så de kunde åka iväg. Kände mig usel! Dels för att jag inte kunde följa med själv, och sen nartuligtvis för att jag väckte sambon som jobbat natt. Men vad skulle jag göra? Kändes som en riktigt dum idé att åka till ett hus fullt med småbarn och smitta ner dem...När de hade åkt gick jag och la mig igen, sov i tre timmar till. Tydligen välbehövligt att få sova mera...

Har i alla fall ringt och sjukanmält mig til jobbet nu, så kan jag ha de här dagarna till godo senare under hösten istället. Alternativet var att plocka ut både semesterersättning för de här dagarna plus sjuklön. Men tycker det är bättre att ha dagar kvar istället....

Nähä, en rejd ner til golvet och underhålla min älskade lilla tjej!
Snart så börjar jag på fullaste allvar funderar på att samla allt snor i en burk för att se hur mycket man faktiskt kan producera under ett dygn. Nä, skojar bara, det vore ju äckligt, men är dock fortfarande väldigt nyfiken. Dessutom så rinner det enbart ifrån ena näsborren, den andre däremot är täpptare än än en stenmur. Börjar bli lite måttligt trött på detta, dessutom så är jag sjukt trött hela tiden, lite smått febrig och allmänt krasslig. Kul sätt att tillbringa semestern på. frågan är hur vi gör imorgon, känn inte som en bra idé att gå till dagis imorgon på inskolning i det här skicket. Har det inte lättat tills imorgon får nog stackars sambon masa sig upp och genomföra dagens inskolning istället för mig, han får väl sova en stund innan jobbet istället. Jaja vi får väl se hur det går, vill helst göra det själv dock.

På tal om inskolning, ungen älskar sitt dagis. Idag upptäckte hon ruschkanan, jäkla vad hon skrattade varje gång hon åkte edför den. Sen försökte hon dock klättra upp på den igen via kanan, gick ju inte lysande direkt. Men någon var snäll och lyfte upp henne på rätt håll varje gång. Det här med dagis känns mycket mycket bra, särskilt när man ser att hon gillar det så mycket! Det är nog värst för mig det hära, hon bryr sig inte så hårt

Nähä, ner och plocka och städa lite i tvättstugan, mellan alla snorpapper vill säga. Sen tänker jag krypa till sängs tidigt ikväll..

Natti natti
Hittade en liten lista inne hos Jenny som jag är så fräck att jag snor, men inte rätt av, tänkte lägga in mina egna svar förstås. Så här kommer lite fakta angående mitt älskade barn.

Vad heter ditt barn? Line, och bara det...inga andranamn eller liknande...
När var du beräknad att föda? 5 aug 2009
Föddes barnet på utsatt datum, om inte när? Nej det gjorde hon inte, hon bestämde sig för att komma ut några dagar tidigare nämre bestämt den 2:e aug.
Hur stor var barnet vid födseln? 2945 g tung och 48 cm lång. Ingen jätte bebis med andra ord.

Hur lång tid tog förlossningen? Har aldrig begripit hur man ska svara på den här frågan. När börjar man räknar ifrån? Från minsta lilla känning eller? I så fall tog det ungefär 25 timmar, räknar vi ifrån det gjorde sjukt ont tog det fem timmar ungefär.
Tog du någon smärtlindring Ja det mesta men inget tog. Fick petidin (eller vad det heter) och morfin för att sova för de trodde det skulle dröja, den tog inte, ungen ville ut tydligen. Fick epidural men den tog aldrig heller. Sedan en timme efter det försöket föddes hon. Hade dock lustgasen till hands...men lyckades aldrig hitta tekniken på den. Så egentligen hade jag väl inte så mycket smärtlindring när man tänker efter.
Tog ni reda på könet? Nej, vi fick inte och ville inte. Eller jag ville inte, sambon ville nog.
Hade ni bestämt vad barnet skulle heta? Hade två namn att välja på, men det slutgiltiga namnet bestämdes ganska omedelbart när hon hade kommit.

Hade du en svår graviditet? Inte ett dugg, trivdes med att vara gravid :)
Kan du tänka dig att skaffa fler barn? Väldigt gärna!
Har du fått några bristningar? bara på brösten...
Var du nervös inför förlossingen? Inte speciellt, hann aldrig bli det då vi trodde att jag skulle gå över tiden.

Hade du några cravings? Isglass de första tre månaderna (mitt i vintern), sen hade jag inga bortsett från att allt sockersug försvann fullständigt, åt inget godis, chips eller läsk mer eller mindre...
Hur mycket gick du upp i vikt? 4,5 kg...tydligen rekord i Värnamo ;) var sjukt rastlös sista månaderna, så rörde väldigt mycket på mig.

Hur länge ammade du? I sju månader, slutade när jag började jobba.
Vem är barnet mest lik? För tillfället är hon mest lik mig, men när hon föddes var hon en avbild av sin far.
Vad är det bästa med att ha barn? Finns inga ord att beskriva glädjen och kärleken man upplever varje dag!

Är ditt barn döpt?
 Ja 14:e februari 2010. Slumpen föll på Alla hjärtans dag, jag ser det som ett gott tecken ;)

Sådärja, en lista färdigställd...kanske fullständigt ointressant för en del, men den kanske är till glädje för någon annan...

Nu går jag till sängs!

Tydligen eldas det lite här och var i skogen, jag är en av dem. Har ägnat hela kvällen till att elda skräp ute i tunnan. Mycket smidigt att kunna göra det, lite mindre skräp att köra till tippen i alla fall.

Har även börjat rensa under ena bänken i köket, där ska det bli en myshörna till dottern hade jag tänkt. Lite kuddar och filtar, mysig lampa och lite leksaker. Hon ska ju under där hela tiden, så varför inte göra det gosigt för henne. Ska ta ett kort sen när det är klart!

Även pannan är det eldat i, så strax ska jag hoppa in i duschen me tänkte jag, behövs kan jag säga efter stått ute i eldrök i två timmar, jag STINKER!

Sambon jobbar natt även denna vecka, det suger fortfarande lika mycket. Ska det fortsätta så här lär inte dottern få några syskon, för när sjutton skulle de bli tillverkade om jag får fråga???

Nä, ut och kolla till brasan så jag inte startar en skogsbrand eller ngåot, känns som det vore lite lite dumt.

Natti natti
förvisso fortfrande semester, men det känns som höst. Tror inte det blir någon mer sommar, och blri det de så kan jag slå vad om att den kommer lagom till det är dags att börja  jobba igen.

Helgen löpte på väl måste jag säga. Chokladbiskvierna blev goda och framförallt klara i tid. Dottern fick en massa fina presenter, även jag fick en present av gulliga kusin (värmde mit hjärta ska du veta). alla åt och drack, dottern busade och härjade, testade en minivattenspridare med, mycket populärt. Sen hann vi även med ett kalas till under söndagen, det var för ovannämda kusin, även hon ville ha lite presenter, och dt är klart hon fick det. Hoppas hon blev glad :)

Idag har vi haft första inskolningsdagen på dagis. Den gick superfint. lite blyg första tio minuterna, men sen tog det fart ch ungen var precis överallt och ingenstans samtidigt. Inte för att jag vet hur, men det gick. Hon härjade och skrattade. Klättrade upp i allas knän, sen ner igen och på något annat. Det var två barn som skolas in samtidigt, nu, båda flickor och lika gamla, känns som det kanske blir framtidiga bästisen, med tanke på att de bara är tre ettåringar, och två av dem är flickor. Det känns bra i alla fall det här med dagis, tror hon behöver det, så social som hon är och inte speciellt hämmad heller för den delen.

Nu ska jag ta tag i berget med tvätt som väntar på mig, återkommer lite senare....

dsc00177 (MMS)

Varför barnet är vaket nu undrar jag med. Men det gröna är i alla fall en ballong.

Trodde semster handlade om vila, oj så fel jag hade. Har nog inte suttit ner och tagit det lungt på tre fyra dagar känns det som. Tar igen det på måndag tänkte jag!

Idag fick vi trelvigt besök ifrån storstaden av herr och fru Keyser, alltid lika kul att träffa dem!! Synd bara att det sker så sällan nu för tiden. Men så blir det när man flyttar åt olika håll.

När det gäller projektet biskvier så är det nu bara sista fasen kvar. Smörkrämen är på och allt ligger i frysen för att vänta på att bli täckta av smaskig choklad. Återstå att se om det blir ikväll eller inte, lutar åt att jag gör det tidigt imorgonbitti istället faktiskt.

Sen fick jag lite besök av käre granne, vi satt och tjötade lite skit och spelade ett par omgångar yatzy. Det är ett spel jag gillar måste jag säga...

Huset är dammat, övervåningen är städad och fin. Disken är diskad, ballongerna är uppblåsta, bordet utdraget, barnet sover. Det som är kvar att göra ikväll är att dammsuga hela nedervåningen (måste ju göra det när dottern sover,för att undvika hysteriskt gråt), inte doppa biskvier, för det har jag nu bestämt mig för att göra imorgon bitti, bordet skall dukas fint, tvätthögen skall gömmas, knyta upp de sista ballongerna i dörröppningen. Har jag missat något?

Så bäst att sätta fart då, orkar inte vara uppe hela natten igen...

Trevlig helg på er!
Det är just ingen mening att försöka mer. Ointresset kan inte vara tydliga, och jag tänker inte kämpa mer för motsattsen längre. Ett val har gjorts, och egentligen är det inte mitt val. Men nu tänker jag på min familj, främst dottern, hon förtjänar bättre än så. Så från och med idag så försöker jag inte mer. Jag har gjort mitt i många många år, nu orkar jag inte mer. Varför kämpa när man inte får något tillbaka?

Ja det ovanstående tog lite sordi på dagen, det skall erkännas. Men nu är det lungt, behövde bara tänka på vad jag faktiskt har, och det är mycket mycket mer värt än det jag saknar.

På tal om något helt annat. Påbörjade chokladbiskvier kvart över åtta i morse, klockan nio ikväll var bottnarna klara. Tretton timmar känns lite väl mycket...men så går det när man har en dotter som absolut inte tänkte samarbeta, en sambo som sov länge och åkte tidigt (ingen klander dock), sen lite meningslöst besök därimellan. Ja då tar det tid. Ropade in hjälp till slut, mor min fick komma hit och assistera. Smörkrämen är förberedd så nu är det bara det enkla kvar. Sen ar jag börjat städningen, får göra klart imorgon någon gång.

Trött är jag, satte mig klockan tio ikväll, var nog första gången egentligen sedan jag steg upp imorse. Är helt slut, är tröttare än vad jag är när jag jobbar. Det är tufft att ha semester. Men mest tror jag det är metalt, tog lite musten ur mig tidigare idag. Men imorgon är en ny dag, och det kommer bli en bra dag, för det har jag bestämt. Sambon kommer hem tidigt ikväll dessutom, redan halv ett. saknar min sambo, ska bli gött att ha honom hemma lite mer imorgon, alltså i vaket tillstånd.

Nä, nu blir det slappa lite framför tvn och äta lite godis innan det är dags att gå i däck...

Natti natti på er
Slår ju aldrig fel, slutar alltid med att jag sitter och lipar för mig själv framför tvn. Men det är ju så härligt att se!! Syftar så klart på tidigare nämnda inlägg, livet på BB. Kan inte låta bli än att älska sådana program, och önskan att skaffa nr 2 växer ju helt klart i samband med det.

Tänkte egentligen att jag skulle krypa till kojs, men så börjar sjätte sinnet, och jag har faktiskt inte sett början på den. Hur nu det är möjligt vet jag inte. Men det blir till att sitta uppe och titta på den, och då kan jag väl lika gärna vänta in sambon med. Så jag är väl i säng till två tre inatt! Så gnäller jag över att jag är trött imrogon så lyssna inte på mig!

Förresten, har jag nämt det tidigare, dottern går! Och hon gör det obehindrat nu, trillar inte speciellt ofta alls. Och jäkla vad snabb hon är, smårpinger mer än går, helt underbart att se. Som  sagt va, det är ingen bebis längre, det är ett flickebarn, och framförallt det är mitt flickebarn!!!

Så, ska nog gå och kika till henne, det är så härligt att se henne sova, se henne andas och ibland drömma. Sen när jag går och lägger mig vaknar hon till och säger "hej"! yrvaken är hon, och efter hon har smilat upp sig ordentligt och hälsat som en fin flicka så däckar hon igen, älskade unge. Sen kan det ju vara så att barnet behöver ett eget rum snart, men vi jobbar på det en gång i månaden ungefär. Så lagom tills hon är tonåring och ska börja ta hemma pojkar (till sambons förtret) så har hon väl ett rum...

Nä. tv var det...
Det är vad jag tittar på nu, ch jag hoppas verkligen inte är en idiot med idag med som förra veckan. För fy vad förbannad jag var!

Återkommre senare
usch hatar dessa veckor, inte semeserveckorna, de är fortfarande underbara. Tänkte mer på när sambon jobbar natt...de tar ju aldrig slut! Jag tycer inte om att vara själv vareviga kväll!

Idag har det shoppats i alla fall, bland annat en present till kusin vitamin som har fyllt år i sommar. Sen blev det som vanligt lite handlats till lillhöna med. En massa halksockar bidde det, då dammråttorna i huset tydligen äter upp dem, men nu är lagret påfyllt så nu borde de väl räcka en vecka eller så. Sen bidde det en mimmi-t-shirt (lila), en body som var randig (svart, lila, vit och grön), en vit-svart klänning med tillhörande svarta leggings Supersnyggt! Hade ju som alla andra kunnat lägga upp bilder på detta men jag har ingen lust att tillbringa åtta timmar framför datorn för att fixa det...så ni får hålla till godo med mitt svammel. Men snyggo kommer hon att bli på dagis i alla fall. Nu inhandlas dessutom enbart st 80, använder förvisso st 74 fortfarande, men känns lite meningslöst att köpa mer där, har tillräckligt som det är.

Nähä, nu ska jag slappa en liten stund, sen ner och kolla panntempen och hoppas på att det finns varmvatten. Jag är i stort behov av en dusch nämligen...

Höres senare...

Det var ju ett antal år sedan jag hade en riktig semester nu, och jag kan för allt inte i världen minnas att den såg ut så här. Nu struntar vi i vädret en stund, orkar inte bry mig om det längre, vädergudarna har ändå visat att de inte är speciellt förtjusta i mig.

Nä jag tänker mer på sysselsättningar och sömn under en semesterperiod. För det första, har inget minne av att man tidigare tillbringade en endaste kväll själv?? Finns förvisso en mycket bra förklaring, sambon jobbar natt. Men du har väl vänner? Ja det har jag, men utav någon konstig anldening vill de ut och festa på sin semester, förstår inte varför. Kommer inte heller ihåg att man knallade upp klockan åtta på morgonen på sin semster innan. Nu kommer väl en massa klagomål i folks huvud som de inte vågar skriva här, att vad är det att klaga på att barnet bara sover till åtta. Lägg då märke till att jag klagar absolut inte på dotterns sömnvanor, för det finns inget att klaga på. Jag jämför helt enkelt med hur livet såg ut tidgare, och inte sjutton gick jag och la mig vid elva halv tolv och steg upp vid åtta tiden på min semster...det hade klassats som tragiskt då! Misstänker även starkt att det fortfarande klassas som det av mina barnlösa vänner.

Men om vi bara nämner det här med att sitta ensam varenda kväll i två veckor nu lockar inte jätte mycket, men sånt är livet när karln jobbar natt. och som tidigare nämnt tycker inte vädergudarna om mig, så det blir inget badande i sjön idag heller, max en promenad kanske, sen hem och skaka av oss vattnet och kanske baka?

just det, höll på att glömma något viktigt. Idag ska jag ju gå till frisören, ah vilken lycka. Bara få sitta där och bli ompysslad...

Så dags att kla på regnkläder nu då...

Upptäckte det i ungefär samma sekund som jag tryckte på spara och publicera. Jag skrev ju två bilder, enbart en kom med, vet inte vad som hände med den andra, så den får ni leva utan misstänker jag.

Bara för att förtydliga, till rostbiffen skulle det även varit bröd, men brödet hade börjat anta en obehaglig vit lurvig konsistens, tyckte den passade bättre i soporna, därav det udda kvällsmålet...

Nu ska jag slappa slappa sen sova sova....för en ny intensiv dag kommer imorgon.
En sådan här dag kommer enbart en gång, och vi glömde ta kort....ARGH!!!

Vi fick ett par få när hon öppnade presenterna som hon fick av oss, eller hon öppnade inte så mycket egentligen. åt mest snöre och drog nog en gång i pappret. Men inte ett enda kort på vad hon fick, så jäkla illa av oss, vad är vi för föräldrar egentligen!!!

Här kommer i alla fall två bilder ifrån dagen, och jag lovar av hela mitt hjärta att den förbannade kameran ska följa med mig vart jag än går i fortsättningen. Som tur är ska vi ha barnkalas på lördag för resten av släkten, får försöka kompensera då istället.



Paketen bestod av kritor, ritblock och en Bobby Car! Fick även en illalåtande bil av mormor och morfar idag. (illalåtande för oss och skönmusik för hund och barn, precis som det ska vara)

Bortsett ifrån hennes föräldras klantighet till att föreviga detta tillfälle så har dagen varit underbar. Jag tror och hoppas att även dottern hade en lite speciell dag. Enda tråkiga var ju att sambon var tvungen att åka och jobba på eftermiddagen. Dottern fick idag äta naken, detta av anledningen (vi är inte nudister för de som trodde de) att hon skulle få kladda och slabba bäst sjutton hon ville med tårtan. Vilken förvånad blick hon hade när hon körde ner handen i tallriken och ingen sa något utan snarade skrattade. Det tog hon som ett jakande och fortsätte glatt. Kan tillägga att barnet även fick ett bad efter tårtan...det behövdes!

Därefter har vi hälsat på kossorna i hagen, alltid lika uppskattat, busat med grannbarnen som är på besök, plaskat i pool och klättrat i sandlåda. Barnet var helt slut kan jag lova, däckade ganska omedelbart bums.

Så nu lider barnets första födelsedag mot sitt slut!

Jag tar nu kvällen och en välförtjänt rostbiffsbit....

...för det är älskade dotterns födelsedag! hipp hipp HURRA!!!

inte klokt!!

Snart ska vi iväg och inhandla en tårta, och sen när sambon har masat sig upp ifrån sängen skall det gottas i tårta och en massa paket!!!

dsc00169 (MMS)

Grattis älskade unge på din allra första födelsedag!

Igår var  vi på bröllop, undebara Petra har nu bytt efternamn och blivit en fru istället. Det var så himla vackert, började gråta mer än en gång (blödig har jag blivit). En väldigt minnesvärd kväll blev det, och jag är så glad för deras skull!!!!

idag därmeot har man varit smått seg eller med andra ord bakfull. Tur att man hade en snäll svärmor som gärna var barnvakt, så jag och sambon kunde sova så länge vi ville. Vid halv tolv gick vi upp, herregud minns inte ens senast det inträffade!

För att gå över till en helt annan sak, imorgon är det en stor dag här ute i skogen. För då fyller vår älskade lilla tös ett år! Inte klokt vad fort tiden går! För exakt ett år sedan satt vi här hemma och klockade oregelbundna värkar, valde att åka in till sjukhuset vid halv tolv på natten för att få något att sova på. Nu fungerade inte det så istället blev vi föräldrar till en underbar flicka åtta timmar senare. Det känns hetl sjukt att det redan har gått ett år sedan den dagen, känns som det var igår vi var där inne med en liten skrynklig bebis på knappt tre kilo! Det har varit ett underbart år med både tårar och skratt, allt har varit värt det och jag gör lätt om det igen!!! Så från och med imorgon är min dotter inte en bebis längre utan ett litet barn! Märkligt, har fortfarande svårt att förstå att hon faktiskt är vår och att jag är en mamma. Eller för den delen komma ihåg vad man gjorde tidigare med all tid?!?!

Helt klart det bästa som har hänt mig!!!

Grattis i förskott älskade barn!! Älskar dig mer än livet självt!


Nu ska jag koka mig en kopp te och sätta mig och slå in lite paket :)